2013. február 25. hétfő

febr. 25
0:06
Áder: A szocializmus rendszere bűnben fogant - a nap hírei (Infostart)
A köztársasági elnök szerint bűnben fogant a szocializmus rendszere. A többi között az alaptörvény negyedik módosításáról vitázik hétfőn az Országgyűlés. Csaknem 200 ezren vettek részt XVI. Benedek utolsó Úrangyala-imáján a vatikáni Szent Péter téren. A nap legfontosabb hírei február 24-én.
febr. 25
4:54
Gimnazisták ugrottak a kétfokos Balatonba (ATV)
A telet temették Balatonalmádiban, szalmabábu-égetéssel és egy kevésbé melengető dologgal: fürdéssel. Az esemény főszereplői gimnazisták voltak, de a kétfokos Balatonba idősebbek is beugrottak velük.
febr. 25
5:12
Mesterhazugságok a kormányfőtől (Népszava)
Csúsztatásokkal és egyértelmű hazugságokkal volt tele Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki évértekelő beszéde. Bár a kormányfő szónoklataiban kerülni szokta a konkrét adatokat és tényeket, ezúttal nem félt számokkal védelmezni politikáját. Egyebek közt a bruttó és a nettó fizetések közti különbségről, az idén már biztosan bekövetkező GDP-csökkenésről, saját kormánya hitelfelvételeiről és az…
febr. 25
5:12
„A megsemmisítéséért lobbiztak” A képviselői irodaházban van (ATV)
Bernáth Aurél - sokáig függönnyel takart, az országgyűlés irodaházában található - "Munkásállam" című faliképéhez szervezett sétát a Budapest Aszfaltprojekt. A festmény talán a művész legviszontagságosabb sorsú alkotása. Néhányan még ma is a régi rendszer relikviái között tartják számon. Pedig a festmény hozzáértők szerint Bernáth Aurél egyik remekműve, amely szatirikusan ábrázolja a ’60-as évek…
febr. 25
5:14
Vannak függetlenek és még függetlenebbek (Népszava)
Miközben a demokratikus ellenzék szervezeteivel tárgyalásra nyitott Párbeszéd Magyarországért tagjait bizottsági elnöki posztjaik, sőt, tagságuk megvonásával bünteti a fideszes házelnök, Kövér László a Schiffer András által vezetett maradék LMP független képviselőivel nem kíván "kiszúrni". Kövér a mai hivatalos javaslattétel előtt még újabb egyeztetéseket ígért, de sok változás aligha lesz.
febr. 25
5:16
Ötvenmillió a fővárosi cégvezetőknek (Népszava)
Csaknem ötven millió forint prémiumot, illetve prémium-előleget vettek fel tavaly a fővárosi tulajdonú cégek első számú vezetői - derült ki a lapunk által kikért városházi adatokból. A legtöbbet a két fővárosi holdingcég, a Vitézy Dávid vezette BKK közlekedési holding, illetve a tavaly őszig Bán Tamás - azóta az ex MÁV-vezér Szarvas Ferenc - irányította BVK városüzemeltetési holding…
febr. 25
5:18
Nyugdíjas oktatókat rúgott ki az ELTE (Népszava)
Megegyezett egymással az ELTE vezetése és a két hete több termet is ellenőrzése alatt tartó, utcai tüntetéseket szervező HaHa, így ezentúl az intézmény engedélyével fórumozhatnak a kormány felsőoktatási intézkedései ellen demonstráló diákok. Fábri György rektorhelyettes felajánlotta, hogy az egyetem mindennapi - de az épületek nyitva tartásához igazodó - használatra termet biztosít a…
febr. 25
5:30
"Vörös ő ugyanúgy, ahogy akkor volt" (Népszava)
"Hát a fő baj persze Rettegett Iván, de a gatya is szerepet játszik" írta Bulgakov nyomán Kiss Ilona nekem, szintén egy kerek születésnapomra, a mellékelt fotó által megihletve. Csakhogy e képen ott áll mellettem Krausz Tamás is, szintén gatyában, és hát eléggé együtt állunk. Olyannyira együtt, mintha csak egy Garas-Kern páros lennénk, egy nadrágban.
febr. 25
5:32
Brutális anyagyilkosság (Népszava)
Egy 31 éves férfi megverte 65 éves édesanyját, aki szombaton reggel a bántalmazásba a helyszínen belehalt. A mentálisan sérült férfitól régóta tartottak a szomszédok, akik tudták, tragédiához vezet, ha nem szedi a gyógyszerét. Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol a pszchiátriai betegeket kezelnék, akár életük végéig.
febr. 25
5:34
Összemosva, elfeledve? (Népszava)
Szombaton, február 23-án múlt négy éve, hogy Tatárszentgyörgyön életét vesztette egy 5 éves kisfiú és 27 éves édesapja. De ezen a napon nemcsak rájuk, hanem a romák elleni gyilkosságsorozat valamennyi áldozatára emlékeznek. Ám Balog Zoltán minisztériuma tapintatlan hangú - a tavalyival egyébként szinte szó szerint megegyező - közleményben mosta össze a másfél évig tartó szisztematikus…
febr. 25
5:48
Elveszettnek hitt dokumentumra bukkantak Áder irodája alatt (168 Óra Online)
Áder János köztársasági elnök szerint a szocializmus rendszere erkölcsi és közjogi értelemben is bűnben fogant, hiszen a kommunista párt zsarolással, kényszerítéssel ragadta magához a hatalmat, miközben saját alkotmányos szabályaira sem volt tekintettel.
febr. 25
6:06
Új jegyzőt választ az országgyűlés (Infostart)
Az LMP-frakció megszűnése nyomán az új országgyűlési jegyző személyéről, valamint a bizottságok új tisztségviselőiről és tagjairól is dönthetnek a képviselők.
febr. 25
6:24
Folyamatosan, értesítés nélkül vizsgálnák a dolgozókat (HVG)
Új szabályai lehetnek a nemzetbiztonsági kontrollnak, az érintettek folyamatos ellenőrzésének lehetőségét is megteremtik munkakörük betöltése alatt – írja a hétfői Magyar Hírlap.
febr. 25
6:24
Nem várt esemény az Oscar-gálán: a First lady is megszólalt (ATV)
A Django elszabadul című filmjéért Quentin Tarantino vehette át hétfőre virradóra a Hollywoodi Dolby Színházban az amerikai filmakadémia legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díját. A Pi élete, A nyomorultak, valamint a Szerelem is tarolt.
febr. 25
6:26
Hatalmas lavina Horvátországban: kétszáz hegyi mentő érkezett (ATV)
Életét vesztette egy horvát hegymászó a horvát-boszniai határon fekvő hegyvidéken történt hatalmas lavinaomlásban - jelentette vasárnap a zágrábi média.
febr. 25
6:28
Olasz választások: vasárnap estig 50 százalék alatt volt a részvétel (ATV)
A szavazásra jogosult közel ötvenmillió olasz 46,80 százaléka voksolt vasárnap este hét óráig a parlamenti választásokon - közölte a római belügyminisztérium.
febr. 25
6:30
Több százan emlékeztek a romagyilkosságokra (ATV)
A romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat áldozataira emlékeztek civilek szombat este Budapesten. A háromszáz fős menet egy emléksétán vett részt, majd többen beszédet tartottak. Az egyik szónok szerint Magyarországon 2008-ban és 2009-ben példátlan időket kellett megélni, hiszen származásuk miatt gyilkoltak meg hat embert, köztük egy gyermeket. A felszólalók az összefogás fontosságát…
febr. 25
6:42
Vidéki egyetemeken menő a Jobbik - a kutatók szerint ezért (ATV)
„Nem lehet a felsőoktatásban kétségtelenül fölerősödött jobbikos befolyás egyenes következményeként értékelni azt, hogy az ELTE BTK HÖK a Jobbik egyfajta ifjúsági bázisaként működhet. Ez legalább ennyire indokolható a fiatalok hiányos politikai szocializációjával, közömbösségével, aminek következtében az aktívabb szélsőjobboldali csoportok könnyen teret nyernek a közéletben, beleértve a virtuális…
febr. 25
6:42
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 25
6:44
Hétvégi összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 25
7:00
Mégsem árverezték el Banksy eltűnt alkotását (ATV)
Mégsem árverezték el a világ leghíresebb graffitiművészének Londonban eltűnt alkotását Floridában. Az aukciót már jó előre épp ezzel a tétellel reklámozták, Banksy műve a katalógus címlapján szerepelt, aztán váratlanul mégsem került kalapács alá. Az utcaművészetet méltó rangra emelő, inkognitóját szigorúan őrző művész egyelőre nem kommentálta az ügyet.
febr. 25
7:18
Nyárra csúszik a nyugdíj-kiegészítések felülvizsgálata (HVG)
Nyáron fejeződhet be az egykori kommunista kitüntetések után járó nyugdíj-kiegészítések felülvizsgálata – tudta meg a Magyar Nemzet Rétvári Bencétől, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkárától.
febr. 25
7:36
Politikusok autói: Papcsák lepipálja Orbánékat (HVG)
Egyik vezető politikus sem enged meg magának olyan drága luxusautót, mint a zuglói polgármester, Papcsák Ferenc Mercedes CLS 350-ese – közölte a Blikk.
febr. 25
7:36
Hallgatói önkormányzatok mint jól jövedelmező üzleti vállalkozások - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság a használt abroncsok piacáról, a Magyar Nemzet a hallgatói önkormányzatokat mint üzleti vállalkozásokat mutatja be.
febr. 25
7:36
Kissé erősödött a forint, de még mindig 294 közelében az euró (ATV)
Kissé erősödött hétfő reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
febr. 25
7:38
Öten haltak meg az utakon a hétvégén (HVG)
Öt balesetben öten vesztették életüket a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.
febr. 25
7:54
Blikk: milliókat bukhat az LMP a szétválással (HVG)
Hétfőn osztják újra a másfél hete megszűnt LMP-frakció bizottsági helyeit – írja a Blikk.
febr. 25
7:54
Tanúként hallgatják meg Orbán volt miniszterét (ATV)
Egyértelművé kívánom tenni az amerikai kongresszusban, hogy Magyarországon a demokrata erők egybehangzóan szemben állnak az antiszemitizmussal - jelentette ki az MTI-nek Washingtonban Fellegi Tamás, volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter, aki szerdán tanúként szólal majd fel az amerikai képviselőház külügyi bizottsága egy albizottságának az európai antiszemitizmus ügyében tartandó…
febr. 25
7:56
Fekete hétvége a magyar utakon: 72 óra alatt öt halott (ATV)
Öt balesetben öten vesztették életüket a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.
febr. 25
8:12
Cipő volt orvosa: "hetekbe telik, mire kiderül, hogyan tovább" (HVG)
Bódi Lászlóról, azaz Cipőről, a Republic kómában fekvő frontemberéről beszélt több száz barát és rajongó – illetve az énekes volt orvosa is –, akik vasárnap délután a Kossuth Klubban a Republic együttes fennállásának 23. évfordulója alkalmából tartott közönségtalálkozón vettek részt.
febr. 25
8:12
Beiktatták Dél-Korea első női elnökét: beszólással kezdte (ATV)
Letette a hivatali esküt hétfőn Pak Gun Hje, Dél-Korea első női elnöke, Pak Csong Hi néhai diktátor lánya.
febr. 25
8:14
Itt az 1(!)literes fogyasztású autó! (ATV)
A Volkswagen XL1 100 kilométerenként átlagosan mindössze 0,9 literes üzemanyag-fogyasztásával a világ legtakarékosabb sorozatgyártású autója. Hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerének köszönhetően a kétüléses modell akár 50 kilométer hatótávot is kínál tisztán elektromos hajtással, így helyi viszonylatban gyakorlatilag károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedhet.
febr. 25
8:30
Blikk: beszámítható Szita Bence mostohája (HVG)
P. Erikát múlt héten szembesítették az igazságügyi elmeorvosi szakvélemény eredményével – számolt be a Blikk.
febr. 25
8:30
Fellegi az antiszemitizmusról, Washingtonban (MaHu)
Egyértelművé kívánom tenni az amerikai kongresszusban, hogy Magyarországon a demokrata erők egybehangzóan szemben állnak az antiszemitizmussal - jelentette ki az MTI-nek Washingtonban Fellegi Tamás, volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter.
febr. 25
8:30
A japánok már tudják, ki lesz az új jegybankelnök (ATV)
A további monetáris lazítást és a defláció elleni agresszív harcot támogató Kuroda Haruhikót, az Ázsiai Fejlesztési Bank vezetőjét jelöli a jegybankelnöki tisztségre Abe Sindzó japán miniszterelnök - jelentette kormányzati forrásokra hivatkozva a japán média hétfőn.
febr. 25
8:32
A kommunizmus áldozataira emlékezik a parlament (MaHu)
A kommunizmus áldozataira emlékezéssel kezdi mai munkáját az Országgyűlés. A képviselők várhatóan nem fogadnak el jelentősebb törvényjavaslatot, ugyanakkor az LMP képviselőcsoportjának megszűnése miatt új jegyzőt és bizottsági elnököt, valamint tagokat választhatnak, valamint folytathatják az alaptörvény negyedik módosításának tárgyalását.
febr. 25
8:32
Die Hard 5 - beigazolódnak az elmarasztaló kritikák? (ATV)
A Személyiségtolvaj című komédia "vitte a kasszát" a hétvégén az észak-amerikai mozikban. A múlt heti első, Bruce Willis és a Die Hard - Drágább mint az életed az ötödik helyre szorult vissza a jegyeladásokat tekintve.
febr. 25
8:48
Érdekességek a mai napról 02.25. (boon)
70 éves lenne George Harrison angol zenész, az egykori Beatles alapító tagja, szólógitárosa. Harrison nevéhez kevés dal fűződik, és ezek közül sem mind került fel az albumokra. Harrison még a Beatles tagjaként kezdett érdeklődni az indiai zene és a hinduizmus iránt; ekkortájt a nyugati társadalom is komoly érdeklődést tanúsított a keleti vallások, filozófiák és zene iránt.
febr. 25
8:50
Felszámolási eljárás alatt lévő cégek B.-A.-Z. megyében 2013.02.25. (boon)
Miskolc – Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégek legfrissebb listáját!
febr. 25
9:06
Székelyzászló-ügy – A Jobbik kitűzte, a jegyző levetette a debreceni városházáról a lobogót (boon)
Debrecen, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - A Jobbik debreceni frakcióvezetője vasárnap este a párt egyik rendezvénye után kitűzte a városházára a székely zászlót, amelyet nem sokkal később a jegyző eltávolíttatott.
febr. 25
9:24
Szomszédja ülőgarnitúrájával fűtött be egy röszkei nő (HVG)
A helyi körzeti megbízott tetten érte azt a 46 éves röszkei nőt, aki éppen a szomszéd ellopott bútorait tüzelte el - közölte a Csongrád megyei rendőrség.
febr. 25
9:24
Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Kialakult a döntő mezőnye (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban. A vasárnapi második középdöntőből Vastag Tamás, Radics Gigi, ByeAlex, valamint Agárdi Szilvia és Pál Dénes kettőse jutott a fináléba.
febr. 25
9:26
GKI: a fogyasztói várakozások javultak, az üzletiek romlottak februárban (boon)
Budapest, 2013. február 25., hétfő (MTI) - A fogyasztói várakozások februárban is tovább emelkedtek, az üzletiek viszont kissé romlottak az év második hónapjában - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérésből.
febr. 25
9:28
Fellegi Washingtonban: a magyar demokrata erők egybehangzóan szemben álnak az antiszemitizmussal (boon)
Washington, 2013., február 25., hétfő (MTI) - Egyértelművé kívánom tenni az amerikai kongresszusban, hogy Magyarországon a demokrata erők egybehangzóan szemben állnak az antiszemitizmussal - jelentette ki az MTI-nek Washingtonban Fellegi Tamás, volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter, aki szerdán tanúként szólal majd fel az amerikai képviselőház külügyi bizottsága egy albizottságának…
febr. 25
9:42
Az önkormányzat üzemelteti majd a tatabányai MÁV-állomást (HVG)
Tatabánya önkormányzata április elsejétől átveszi a városközpontban található vasútállomás és egy vasúti megállóhely üzemeltetését a MÁV-tól - közölte a polgármester.
febr. 25
9:42
OGY – A kommunizmus áldozataira emlékezik a parlament (boon)
Budapest, 2013. február 25., hétfő (MTI) - A kommunizmus áldozataira emlékezéssel kezdi mai munkáját az Országgyűlés. A képviselők várhatóan nem fogadnak el jelentősebb törvényjavaslatot, ugyanakkor az LMP képviselőcsoportjának megszűnése miatt új jegyzőt és bizottsági elnököt, valamint tagokat választhatnak, valamint folytathatják az alaptörvény negyedik módosításának tárgyalását.
febr. 25
9:44
A hozamok miatt vonzó a budapesti ingatlanpiac (boon)
Budapest, 2013. február 25., hétfő (MTI) - Az irodaházaknál 7,5 százalék, a logisztikai ingatlanoknál 9,25, míg a kereskedelmi ingatlanoknál 7,25 százalék hozamot lehet elérni a budapesti ingatlanpiacon - közölte az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó hétfőn az MTI-vel.
febr. 25
10:00
Udvarokat öntött el a víz Ipolytarnócon (HVG)
A megáradt Ipoly folyó nyolc ház udvarát öntötte el, a Nógrád megyei Ipolytarnócon elrendelték a harmadfokú készültséget - közölte az alpolgármester hétfőn az MTI-vel.
febr. 25
10:00
Dohányboltok: bontják a pályázatokat (Infostart)
Már megkezdték a dohánykereskedelmi koncesszióra beérkezett pályázatok feldolgozását.
febr. 25
10:00
Öt balesetben öten vesztették életüket a hétvégén (boon)
Budapest, 2013. február 25., hétfő (MTI) - Öt balesetben öten vesztették életüket a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.

Keresés