2013. február 21. csütörtök

febr. 21
4:54
Emberrabló után nyomoz a világhírű színész (ATV)
Emberrabló után nyomoz Liam Neeson, aki egy volt New York-i rendőrt játszik Scott Frank rendező A Walk Among the Tombstones című thrillerében.
febr. 21
5:12
Délután ismét havazás jön (HVG)
Csütörtökön a déli óráktól kezdve előbb nyugaton, délnyugaton, majd estétől délkeleten havazás kialakulhat – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat met.hu-n olvasható előrejelzésében.
febr. 21
5:12
HÖK: hatályon kívül (Népszava)
Törvénytelenül választották, és törvénytelenül akarta újraválasztatni magát a diákokat listázó ELTE BTK hallgatói önkormányzata (HÖK), amelynek működését jogtalan adatkezelés miatt felfüggesztette az egyetem rektora. A több helyen rasszista HÖK-listáról Klinghammer István felsőoktatási államtitkár az ELTE bejelentése előtt még úgy vélte: "könnyen lehet, hogy provokáció".
febr. 21
5:12
Hazudik? Szakértők: kétségbe vonható Bándy gyilkosának vallomása (ATV)
Több ponton is meginogni látszik P. László vallomása. Igazságügyi orvos és elmeorvos szakértőket hallgatott meg szerdán a bíróság. Az orvosszakértő elmondta: a boncolás során egyértelműen kiderült, hogy Bándy Katát megerőszakolták. Vagyis egyre inkább kétségbe vonható a vádlott azon vallomása, hogy a lány önszántából tartott volna vele a gyilkosság éjszakáján.
febr. 21
5:14
„Orbán csak az erőből ért” Élőben üzent a kifosztott embereknek (ATV)
Alakul a megállapodás a demokratikus ellenzék erői között március 15-e közös megünnepléséről. Az Együtt 2014 választói mozgalom már hozzákezdett a szervezéshez. Eddig egyedül Schiffer András, az LMP országgyűlési képviselője nyilatkozott szkeptikusan a kezdeményezésről, aki szerint mivel Orbán Viktor csak az erőből ért, a kisemmizett embereknek kellene végre az utcára vonulni.
febr. 21
5:30
MN: Szili Katalint kínálhatják meg a Jávortól elvett bizottsági poszttal (HVG)
Szili Katalin független képviselő kaphatja az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöki posztját - írja a csütörtöki Magyar Nemzet fideszes forrásokra hivatkozva.
febr. 21
5:30
Még nem tudni, elég-e Zsiga magyarázata (Népszava)
Válaszolt a fideszes Zsiga Marcell a friss vagyonnyilatkozatában feltárt ellentmondásokra; arról pedig, hogy az Országgyűlés szakbizottsága elfogadja-e a fideszes politikus magyarázatát, a jövő keddi bizottsági ülésen döntenek - közölte a testület KDNP-s elnöke.
febr. 21
5:32
Sör és ezres jár a "jó" voksért Pázmándon? (Népszava)
Egy korsó sört és ezer forintot kap állítólag az, aki Pázmándon a vasárnapi időközi választáson "jó helyre" teszi az x-et, és ezt a szavazólapjáról a mobiljával készített fényképpel bizonyítani is tudja - legalábbis ez az "ajánlat" terjed a falubeliek között.
febr. 21
5:34
Kész az MSZP a közös ünneplésre (Népszava)
Nyitott a szocialista párt arra, hogy a demokratikus erőkkel együtt ünnepeljen - mondta lapunknak Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Hozzátette: a március 15-i pontos menetrendről mai ülésén dönt az elnökség, de az biztos, hogy - ahogy korábban - idén is részt vesznek a településeken rendezett megemlékezéseken.
febr. 21
5:36
Felkarolja a hatóság a Jobbik médiaháborúját (Népszava)
Beszélgetős műsornál nem életszerű, hogy a vendég által nevesített ellenfél véleménye azonnal elhangozzon, és a műsorban megszólalhasson az, aki sértettnek érzi magát.
febr. 21
5:38
Drogügyben is a kormány a legokosabb (Népszava)
A kábítószerügyben is csak a saját hangjára kíváncsi a kormány, a teljes szakmát kizárnák a drogpolitikai döntések előkészítéséből. A legfontosabb javaslattevő és véleményező szervezetben, a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságban a kormány törvénytervezete szerint a civil szakmai szervezetek nem, csak az államtitkárságok képviseltethetnék magukat.
febr. 21
5:40
A szigetelt lakás veszélyei (Népszava)
Mostanában alig múlik el nap szénmonoxid-mérgezés nélkül. Idősek és fiatalok vagy egész családok kerülnek jobb esetben csak kórházba a mérges gáz miatt, pedig a fizika törvényeinek szem előtt tartásával sok baleset, haláleset elkerülhető lenne.
febr. 21
5:42
Bándy-per: a szakértő is kizárja a kapcsolatot (Népszava)
Kizártnak tartja az igazságügyi pszichológus szakértő is, hogy Bándy Kata és a meggyilkolásával vádolt P. László korábban kapcsolatban álltak, vagy intim viszonyt ápoltak volna, mint arra a vádlott hivatkozik - erről tegnap beszélt a Pécsi Törvényszéken a per tárgyalásán.
febr. 21
5:44
Minden hatodik magyar elhagyná az országot (Népszava)
Tavaly minden ötödik, idén év elején pedig minden hatodik magyar gondolkozott azon, hogy külföldön keres munkát, vagy végleg elhagyja az országot.
febr. 21
6:06
MN: megjelent a folyékony kokain Magyarországon (HVG)
Új útvonalakat és új módszereket próbálgatnak a drogcsempészek, így a közelmúltban eddig jórészt csak az amerikai kontinensen ismert folyékony kokain is megjelent Magyarország határain - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
febr. 21
6:06
Ősszel kapják meg a cafeteriát a pedagógusok (Infostart)
Ősszel egy összegben kapják meg a tanárok az idei évi cafeteria juttatásokat. Hogy milyen értékben, arról majd a kormány dönt.
febr. 21
6:24
Itt a bejelentés: „Nagyot hibáztunk, és visszaszívjuk az egészet” (168 Óra Online)
Visszavonta az erkölcstan oktatásáról szóló ajánlást Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) elnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
febr. 21
6:24
Vöröscsillagos majális: idén nem büntet a rendőr? (ATV)
Május elsejétől bárki viselhet tiltott önkényuralmi jelképeket, ha addig az országgyűlés nem módosítja a Btk-t. A szocialisták szerint a Fidesz hibája, hogy nem engedte módosítani a tágan értelmezett szabályokat így valóban sérti a véleménynyilvánítás szabadságát a jogszabály. A Fidesz szerint most már a szocialisták is beláthatják, miért kell beleírni az Alaptörvénybe a vörös csillag és a…
febr. 21
6:42
Karácsony: „Nem adtuk el Bajnainak az arcunkat matricának” (HVG)
A jövő héten ülnek le tárgyalni Bajnai Gordon mozgalmával, ahol nagy vitákra számít, mert az LMP-ből kiszakadt szervezet sok mindenben nem ért egyet az Együtt 2014 programjával. Állítja, Schiffer Andrással továbbra is jó a viszonya, ám kénytelenek voltak kilépni, mert az LMP-sek többsége nem akarta megérteni, hogy a választási matematika egzakt tudomány, és a rendszer együttműködésre kényszeríti…
febr. 21
6:42
Országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 21
7:00
Szinte biztos? Szakértők szerint Matolcsy lesz Orbán jelöltje (ATV)
Tíz nap múlva szinte biztos, hogy Matolcsy György lesz a nemzeti bank új elnöke – ebben egyetértettek vezető közgazdászok a Merre tovább, MNB? címmel rendezett konferencián. Szerintük a befektetőket nem éri majd meglepetésként, ha valóban Matolcsy lesz a befutó. Az elemzők abban viszont nem értettek egyet, hogy az új elnök bevezet-e új intézkedéseket és ha igen, akkor milyeneket. Ezek között…
febr. 21
7:18
A robbanótestek szezonja csak most következik (HVG)
Idén már több mint száz bejelentést kaptak a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei, noha a robbanótestek "felbukkanásának szezonja" csak ezután következik, a tavaszi mezőgazdasági munkák kezdetétől az első fagyok beálltáig tart.
febr. 21
7:18
Sokat vonulnak a honvédség tűzszerészei (Infostart)
Idén már több mint száz bejelentést kaptak a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei, noha a robbanótestek "felbukkanásának szezonja" csak ezután következik, a tavaszi mezőgazdasági munkák kezdetétől az első fagyok beálltáig tart.
febr. 21
7:18
Ma mutatják be a fővárosi állatkert egyhetes kiselefántját (MaHu)
Ma tartják a fővárosi állatkertben egy hete született kiselefánt "hivatalos" bemutatkozását: néhány percre kiengedik a kifutóra és bejelentik a nevét is.
febr. 21
7:20
BME-diplomás pályakövetés: kevés a munkanélküli (Infostart)
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a 2011-ben végzettek 70,8 százaléka fél-egy évvel a diplomaszerzést követően már dolgozott, és 3 százaléka volt a munkanélküli - derült ki az intézmény MTI-hez eljuttatott felméréséből, amelyben a 2007-ben és 2009-ben végzettek elhelyezkedését is vizsgálták. A legjobb keresetre a villamosmérnökök számíthattak.
febr. 21
7:36
Megint a szén-monoxid: hárman kerültek kórházba a II. kerületből az éjszaka (HVG)
Három embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával Budapest II. kerületéből szerda este.
febr. 21
7:36
Nem hitték el, hogy az Oscarra megy, feltartóztatták a filmest (ATV)
Másfél órára feltartóztatták, és kihallgatták az amerikai hatóságok a Los Angeles-i repülőtéren az első Oscar-díjra jelölt palesztin filmest és családját, mert nem hitték el, hogy valóban meghívták az amerikai filmakadémia díjkiosztó gálájára – közölte szerdán a CNN.
febr. 21
7:38
Március 15.: Orbáné a Múzeumkert, a Ferenciek terére senki nem mehet (HVG)
A Nemzeti Múzeum előtt mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én, az állami ünnepségsorozat keretében - tudta meg a Magyar Nemzet. A Ferenciek terére senki nem mehet.
febr. 21
7:38
Újabb bevallási határidő közeleg (ATV)
Újabb bevallási határidő közeledik, az adóhatóság hétfőig, azaz 2013. február 25-ig több százezer bevallást vár.
febr. 21
7:40
Kerry: olcsóbb ma diplomatákat küldeni, mint holnap csapatokat (ATV)
Az Egyesült Államok a jövőben is vezető szerepet akar játszani a nemzetközi porondon - mondta külügyminiszterként első beszédében John Kerry szerdán.
febr. 21
7:54
Ősszel kapják meg a tanárok a cafeteriát (HVG)
Ősszel egy összegben kapják meg a tanárok az idei évi cafeteria juttatásokat. Hogy milyen értékben, arról majd a kormány dönt.
febr. 21
7:54
A HÖK elnöke szerint lejárató kampányt folytatnak ellenük (MaHu)
Visszautasítja Garbai Ádám, az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) elnöke, hogy a gólyák vallási hovatartozását, pártszimpátiáját nyilvántartották volna. Szerinte lejárató kampányról van szó.
febr. 21
7:54
Már nyomoz a rendőrség az MNB-ügyben (Népszava)
Az Állami Számvevőszék tavaly fél éven át visszamenőleg vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank működését. Az ellenőrzés feltárta, hogy a jegybank 2008 tavasza és 2010 augusztusa között naponta adott át üzleti adatokat az IMF-nek.
febr. 21
7:54
291 forinton az euró árfolyama (ATV)
A dollár erősödését maga után vonó Fed-jegyzőkönyv gyengítette áttételesen csütörtök reggelre a forintot és a térségbeli devizákat.
febr. 21
7:56
Orbán a Múzeumkertben mond beszédet március 15-én (MaHu)
A Nemzeti Múzeum előtt mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én, az állami ünnepségsorozat keretében.
febr. 21
7:56
Meglepetés a BL-ben: kikapott a Barcelona (ATV)
Az AC Milan hazai környezetben, nagy meglepetésre, két góllal legyőzte az FC Barcelona együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, szerdai felvonásán.
febr. 21
7:58
Napok óta nem tudják kiszabadítani az autókat a hó fogságából (ATV)
A 18 amerikai államot fenyegető hóvihar következtében szerdára virradóra több száz autó került a hó fogságába Kaliforniában.
febr. 21
8:00
Mexikói bíboros: abortusz és melegházasság ügyében nem engedhetünk (ATV)
A katolikus egyháznak nyitottnak kell lennie, továbbra is párbeszédet kell folytatnia a világgal XVI. Benedek pápa utódának megválasztása után, de nem engedhet az abortusz és a melegházasság ügyében - szögezte le a mexikói püspöki konferencia elnöke, a pápaválasztó bíborosi testület egyik tagja.
febr. 21
8:02
Szili kaphatja a fenntartható fejlődés bizottságának elnöki posztját (ATV)
Szili Katalin független képviselő kaphatja az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöki posztját - írja a csütörtöki Magyar Nemzet fideszes forrásokra hivatkozva.
febr. 21
8:04
ELTE: aki nálunk tanul, azt megvédjük (ATV)
Fábri György elmondta, az egyetem történetében még nem függesztettek fel hallgatói önkormányzatot, de ez döntés mutatja, hogy az ELTE megvédi a náluk tanulók személyiségét. Azt is vizsgálják, hogy a HÖK hajtott-e végre politikai utasításokat.
febr. 21
8:12
Gulyás: csak néhány helyen korlátozhatják a hajléktalanok tartózkodását (HVG)
Nem a megsemmisített rendelkezést hozzák vissza – nyilatkozta Gulyás Gergely a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában hajléktalanügyben. Ami az alkotmányba kerül, az törvényi szinten is megállná a helyét – tette hozzá a fideszes politikus.
febr. 21
8:12
Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum előtt mond beszédet (Infostart)
A Nemzeti Múzeum előtt mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én, az állami ünnepségsorozat keretében - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 21
8:12
Megalakulása óta először toboroz a HUNOR (MaHu)
A nemzetközi minősítés megszerzése, tavaly október óta először tart toborzást a katasztrófavédelem hivatásos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet, február 22-én, Budapesten és Szombathelyen.
febr. 21
8:12
Bundestag-bizottság: A médiatörvény továbbra is kifogásolható (168 Óra Online)
A német törvényhozás alsóháza, a Bundestag petíciós bizottsága szerdán befogadott és továbbított egy petíciót a magyar médiatörvényről, mert úgy véli, hogy továbbra is vannak kifogásolható elemek a jogszabályban – közölte a Bundestag sajtóosztálya.
febr. 21
8:30
Blikk: A semmi közepén húzták fel az ócsai lakópark házait (HVG)
A lakópark szomszédságában ugyan áll egy kiskocsma, amelynek egy részében már nyílt egy kis vegyesbolt, de egyébként mindenért kilométereket kell majd autózni, biciklizni, legrosszabb esetben gyalogolni hóban-fagyban, esőben, kánikulában – írja a Blikk.
febr. 21
8:30
Miért tiltották be a magyar zászlót a magyar-izraeli kosármeccsen? - lapszemle (Infostart)
Az Index arról közöl cikket, hogy betiltották a rendezők a magyar zászló használatát Szolnokon, amikor a helyi kosárlabdacsapat 81-66-ra győzött az izraeli Hapoel Unet Holon ellen. Új útvonalakat és új módszereket próbálgatnak a drogcsempészek, így a közelmúltban eddig jórészt csak az amerikai kontinensen ismert folyékony kokain is megjelent Magyarország határain - írja a Magyar Nemzet.
febr. 21
8:30
A MNB üzleti titkokat küldött az IMF-nek? (MaHu)
Nyomozást rendelt el a rendőrség, mert a gyanú szerint a Magyar Nemzeti Bank 2008 és 2010 között több hazai pénzintézetről üzleti titkokat küldött a Nemzetközi Valutalapnak (IMF).
febr. 21
8:48
Idén már több mint száz bejelentést kaptak a honvédség tűzszerészei (Népszava)
A robbanótestek "felbukkanásának szezonja" csak ezután következik, a tavaszi mezőgazdasági munkák kezdetétől az első fagyok beálltáig tart.
febr. 21
8:48
Budapesti járatot is töröltek a németországi sztrájk miatt (ATV)
Folytatódik csütörtökön a biztonsági személyzet sztrájkja a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren. A Budapest Airport honlapja szerint reggelig a Lufthansa német légitársaság és a United Airlines törölte egy-egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát.
febr. 21
8:50
MSZP: Orbán hagyja abban a milliárdok további pazarlását! (Népszava)
Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány ne pazaroljon további milliárdokat az ócsai lakóparkra.

Keresés