2013. február 21. csütörtök

febr. 21
6:06
Tiltakozó aláírásgyűjtés Szász ellen (Kripto Akadémia)
A Kárpát-medencei Képviselők Fórumának (KMKF) zárt ajtók mögött tartott pénteki üléséről naponta szivárognak ki információk. Az Országházra ez alkalommal kitűzött székely zászló a magyar-román államközi viszonyt feszítette pattanásig.
febr. 21
6:08
Meglepetés az izraeli kormányalakításnál (Kripto Akadémia)
Az egykori nagy ellenfél, Cipi Livni és új pártja a Hatnuah volt az első, amely kedd késő este hivatalosan is bejelentette, hogy csatlakozik a Likud-Izrael Hazánk koalícióhoz.
febr. 21
6:10
Célkeresztben a korrupció (Kripto Akadémia)
A korrupció árnyékot vet Spanyolország nemzetközi hírnevére s veszélyezteti a demokráciát - hangsúlyozta tegnap Mariano Rajoy. A konzervatív kormányfő a pártfinanszírozás rendszerének átalakítását, nagyobb átláthatóságot sürgetett a madridi törvényhozás előtt elmondott első évértékelőjében.
febr. 21
6:12
Újabb általános sztrájk Görögországban (Kripto Akadémia)
Tegnap leállt az élet Görögországban. A megszorító intézkedések miatt 24 órás munkabeszüntetést tartottak a közalkalmazottak, tanárok, vasutasok. Az athéni buszvezetők csak hat órán keresztül nem dolgoztak.
febr. 21
6:14
Lemondott a bolgár kormány (Kripto Akadémia)
Lemondott Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök és a teljes kabinet a parlament tegnapi ülése során. Boriszov azt is közölte, nem hajlandó ügyvezető kormány élére állni. A lemondásról ma szavaz a szófiai parlament. Az utóbbi napokban tüntetéseket tartottak Bulgáriában a romló életszínvonal és a növekvő költségek miatt.
febr. 21
6:24
Hackertámadás Amerika ellen (Kitekintő)
Főként Kínából indították a számítógépes támadásokat.
febr. 21
7:00
Túl sok a felesleges szén-dioxid kvóta (Kitekintő)
Támogatja az Európai Parlament környezetvédelmi szakbizottsága, hogy az Európai Bizottság beavatkozhasson az európai kibocsátáskereskedelmi rendszer (ETS) piaci működésébe.
febr. 21
7:18
"Az új pápa nem engedhet a melegházasság és az abortusz ügyében" (Infostart)
A katolikus egyháznak nyitottnak kell lennie, továbbra is párbeszédet kell folytatnia a világgal XVI. Benedek pápa utódának megválasztása után, de nem engedhet az abortusz és a melegházasság ügyében - szögezte le a mexikói püspöki konferencia elnöke, a pápaválasztó bíborosi testület egyik tagja.
febr. 21
7:18
Halálos ítéleteket hajtottak végre Japánban (Metropol)
Mind a három halálos ítéletet emberölésért szabták ki. Az egyik elítélt egy iskolás lányt gyilkolt meg.
febr. 21
7:18
Minden országban érvényes lesz a távoltartás (Kitekintő)
Megállapodott egymással az Európai Parlament és a Tanács a családon belüli erőszak áldozatainak európai körű védelméről. Az informális megállapodás szerint mostantól az Európai Unió mind a 27 tagországában alkalmazható és végrehajtható lesz az egyik tagállamban kiadott távoltartási határozat.
febr. 21
7:54
Rezsibalhé: a feldühödött lakosság elkergette a kormányt (Kitekintő)
Lemondott a bolgár kormány, a tüntetések elérték a végső céljukat. Előrehozott választások, ideiglenes kormány és szűnni nem akaró tüntetések.  Hova tart 2013-ban Bulgária?
febr. 21
8:12
Takarékosabb élelmezés a kínai hadseregben (Infostart)
A világ legnagyobb létszámú hadseregében tovább gyűrűzik a kínai központi politikai vezetőség által indított takarékossági kampány, megszigorítják a katonák élelmezésének szabályait - derült ki csütörtöki médiajelentésekből.
febr. 21
8:30
Kegyelmet kér a franciáknak az SPD kancellárjelöltje (Kitekintő)
A német szociáldemokraták kancellárjelöltje és az európai szocialisták parlamenti frakcióvezetője is amellett érvelt kedden, hogy az EU ne sújtsa szankciókkal Párizst, ha nem tudja az év végi határidőre megszüntetni a túlzott mértékű államháztartási hiányt.
febr. 21
9:06
Több mint 91 millió euró az EU-tól dunai árvízvédelemre (Kitekintő)
Több mint 90 millió euróval kész támogatni az Európai Bizottság a kohéziós alapból egy, a Duna magyarországi szakaszának árvízmentesítését célzó beruházást. A projekt és a támogatás jóváhagyásáról szerdán döntött Brüsszel.
febr. 21
9:24
Egyre élénkebb a vita a lóhúsbotránnyal kapcsolatban (Kitekintő)
Az uniós tagállamok illetékes képviselői elfogadták az Európai Bizottság által kidolgozott intézkedéscsomagot. A botrányba keveredett vállalat visszakapta egészségügyi engedélyeinek egy részét.
febr. 21
10:18
A túl sok kalcium veszélyei (Kitekintő)
A túl magas, és felesleges kalcium bevitel többet árthat, mint használ: az idős nők esetében a szív- és érrendszeri betegségek, sőt akár a halál megnövekedett kockázatával is járhat.
febr. 21
10:54
Végleg eltűnhet az ország pénze (Kitekintő)
Valdis Dombrovskis lett miniszterelnök szerint március elején kerülhet sor a hivatalos csatlakozási kérelem benyújtására, amellyel a balti államnak lehetősége nyílna a közös pénznem, az euró bevezetésére – írja a The Guardian brit napilap.
febr. 21
10:56
Brüsszel kérésére az acélguru egyelőre eltekint a kirúgásoktól (Kitekintő)
Júniusig moratóriumot hirdet Európa legnagyobb acélipari befektetője a gyárbezárásokra és munkavállalók ezreinek az elbocsátására –állapodott meg még kedden Antonio Tajani, az EU iparpolitikai biztosa és Lakshmi Mittal, az indiai acélguru.
febr. 21
11:12
Az egyház nem hajlandó a kompromisszumra a születésszabályozás kérdésében (Kitekintő)
Tovább folytatódik a vita az államvezetés és az egyház képviselői között a fogamzásgátló szerek biztosításának kötelezettségével kapcsolatban. A püspökök legújabb nyilatkozata szerint, hajlandóak akár bíróságra is vinni az ügyet.
febr. 21
11:48
Erdő Péter az egyik pápajelöltként szerepel az olasz sajtóban (Infostart)
Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket XVI. Benedek esélyes utódjai között említette a csütörtöki Il Messaggero és a Corriere della Sera. A La Repubblica pedig ismerni véli a pápa lemondásának okait.
febr. 21
12:24
Medvegyev Castrohoz készül (Kitekintő)
Az orosz miniszterelnök, Dimitrij Medvegyev Kubába utazik, ahol Raúl Castroval találkozik, hogy energetikai, ipari és a gyógyászat területét érintő kérdésekről tárgyaljanak.
febr. 21
12:24
Autós üldözés a párizsi körgyűrűn (Metropol)
Két rendőr életét vesztette, egy harmadik pedig életveszélyesen megsérült csütörtökön.
febr. 21
13:00
Andor: fektessünk az emberekbe! (Kitekintő)
A jóléti állam fejlesztésére és az emberi tényező fokozottabb figyelembe vételére kéri az Európai Bizottság az uniós tagállamokat. A testület a szerdán elfogadott csomagjában külön ajánlást intézett a tagországoknak a gyermekek szociális védelmére.
febr. 21
13:00
A DK beengedné a politikát az egyetemekre (Metropol)
Molnár Csaba, a párt képviselője megfontolásra érdemesnek tartja, hogy a politikát szabályozott, nyílt és átlátható módon beengedjék az egyetemekre.
febr. 21
13:18
Vitát váltott ki Erdélyben a szórvány áttelepítésének gondolata (Kitekintő)
Nemzetstratégiai Kutatóintézet vezetője a szórványban élő magyarok áttelepítésének gondolatát vetette fel.
febr. 21
13:36
Megszondáztatná a szlovák képviselőket egy ellenzéki honatya (Kripto Akadémia)
Alkoholszondáztatásnak vetné alá a parlamenti képviselőket a törvényhozás ülései előtt a pozsonyi törvényhozás egyik ellenzéki képviselője.
febr. 21
13:54
Ezt sokan irigylik majd: fényes győzelmet aratott a kormány (Kitekintő)
Beigazolódott a papírforma vasárnap az ecuadori elnökválasztáson. Ahogy az előzetes felmérések jósolták, harmadszor is újraválasztották a dél-amerikai ország baloldali elnökét.
febr. 21
14:12
Indiába látogatott a brit miniszterelnök (Kitekintő)
A brit miniszterelnök február 18. és 20. közt a dél-ázsiai országban tartózkodik,egy brit kereskedelmi delegáció kíséretében.
febr. 21
14:12
Robbanás Damaszkusz belvárosában (Metropol)
Több mint 50 ember meghalt egy pokolgépes robbantásban. A sérültek száma meghaladja a 200-at.
febr. 21
14:12
Szamárhúst adtak el marhaként (Kripto Akadémia)
Három román férfi ellen vizsgálatot indítottak a román hatóságok, miután szamárhúst adtak el marhahús gyanánt.
febr. 21
14:14
Megszavazták a bolgár kormány lemondását (Metropol)
A várakozásoknak megfelelően a szófiai parlament csütörtökön megszavazta a Bojko Boriszov vezette egypárti bolgár kormány lemondását.
febr. 21
14:14
Műholdas nettérkép buktatott le egy félrelépő férfit Oroszországban (Kripto Akadémia)
Műholdas nettérkép buktatott le egy félrelépő férfit Oroszországban: párja felfedezte, hogy egy másik nővel csókolózik.
febr. 21
14:48
Robbanás rázta meg Damaszkusz belvárosát (Infostart)
Legalább 31 ember életét vesztette csütörtökön egy Damaszkusz belvárosában történt pokolgépes robbantásban, a sérültek száma is több tucatnyi, legtöbbjük polgári áldozat - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR).
febr. 21
15:06
Megint szorít egyet az EU a fiskális fegyelmen (Kitekintő)
Újabb jogosítványokat ad az Európai Bizottságnak a tagállamok költségvetésének felügyeletében az a két részből álló gazdaságpolitikai koordinációs csomag, amiről szerdán délelőtt állapodtak meg az uniós intézmények képviselői.
febr. 21
15:24
Aláírásgyűjtés a magyar iskolákért Szlovákiában (Kitekintő)
Magyarok által képviselt ügy mellett kampányol a szlovák parlament egyik képviselője, meggyőződése, hogy csökkenteni kell az állami beavatkozást az iskolaügybe.
febr. 21
15:42
Többen meghaltak a jemeni zavargásokban (Metropol)
Legalább négy ember meghalt, amikor a biztonsági erők Ádenben tüzet nyitottak az országrész elszakadását követelőkre.
febr. 21
15:42
Halász Jánost alkalmazkodó karrieristának tartják (168 Óra Online)
Az Europeonline német internetes portál Hatalmi harc Magyarországon – leváltották L. Simon kulturális államtitkárt címmel közölt írást. A cikk úgy látja, hogy a Duna mentén dúl a kultúrharc. Nem csupán a jobboldali kormány és ellenfelei között, hanem a vezető csapaton belül is.
febr. 21
16:18
Ebbe belerokkanhat az egész ország (Kitekintő)
A fejlett országokkal ellentétben Kína lakosai előbb fognak elöregedni, mint hogy meggazdagodjanak.
febr. 21
16:20
Kínai katonai alakulat lehet a hacker-támadások mögött (Kitekintő)
Egy friss jelentés szerint a kínai kormány által támogatott katonai hackercsoportok állhatnak az elsősorban Amerikát érő kibertámadások hátterében.
febr. 21
16:36
Áder János köszönete XVI. Benedeknek (Metropol)
Az államfő köszönetet mondott XVI. Benedeknek a keresztény egység, a mások megértése érdekében végzett áldozatos szolgálatáért.
febr. 21
17:12
Javult a fegyelem a belső piacon (Kitekintő)
Soha nem volt még ilyen kevés elmaradásuk az uniós tagállamoknak a belső piaci jogszabályok átvételében a kedden közzétett eredménytábla szerint. Magyarország az uniós átlag körül teljesít, de a folyamatban lévő jogsértési eljárások számát tekintve még mindig jobban állunk, mint az EU átlaga.
febr. 21
17:14
"Egy kultúrmozaik az életem" (Kitekintő)
Tarik Tekes számára budapesti élete egy nyaraláshoz hasonlítható
febr. 21
18:06
Letartóztatták az ETA két tagját (Infostart)
Franciaországban letartóztatták csütörtökön a terroristának minősített ETA baszk szeparatista szervezet két tagját - jelentette be Madridban a spanyol belügyminiszter.
febr. 21
18:06
Leváltják a Pistorius-nyomozást vezető rendőrt (Metropol)
Pistorius ügyében nyomozó rendőr maga is vádlott, mégpedig egy gyilkossági kísérlet elkövetése miatt.
febr. 21
18:24
Az állampolgárságról is tárgyalt Martonyi szlovák kollégájával (Kitekintő)
Martonyi János Budapesten találkozott Miroslav Lajcákkal, aki Ivan Gasparovic szlovák államfőt kísérte el kedden kezdődött, kétnapos látogatására.
febr. 21
18:24
Felfüggesztik a sztrájkot a németországi reptereken (Metropol)
Felfüggeszti a sztrájkot keddig Köln/Bonn és Düsseldorf repülőterén a biztonsági személyzet.
febr. 21
19:00
Lassul a pénzpumpa? (Kitekintő)
Elpattant egy húr a tengerentúlon és Ázsiában is tegnap este. Amerikában a Fed január 29-30-i kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve szerint a jegybankárok megosztottak a QE3-mal kapcsolatban, hiszen a havi 85 milliárd dolláros pénzpumpa fokozatos csökkentése mellett az idő előtti befejezésig sok variáció felmerült.
febr. 21
19:18
A gyűlöletbeszéd a szlovéniai magyarokat sem kíméli (Kitekintő)
A szlovéniai magyarokat sem kímélik a gyűlöletbeszédek. Az ügy már a petíciós bizottság előtt.
febr. 21
19:18
Halálos autós lövöldözés Las Vegasban (Metropol)
A Ceasars Palace kaszinó és szálloda közelében egy terepjáróból tüzet nyitottak egy Maserati utasaira.
febr. 21
19:36
Új arcot kaphatnak a sebesült katonák (Kitekintő)
Amerikai kutatók új technika kifejlesztésén dolgoznak, melyek a bevetéseken súlyosan sérült katonák kezelésére szolgálnak majd.

Keresés