2013. február 23. szombat

febr. 23
5:30
Egyelőre szabad Pistorius (Kripto Akadémia)
Egymillió rand, azaz mintegy 25 millió forint óvadék ellenében szabadon védekezhet a barátnője meggyilkolásával gyanúsított paralimpikon, Oscar Pistorius - erről döntött tegnap a dél-afrikai pretóriai bíróság. Bár több bizonyíték szól az atléta ellen, a vád nem igazolta eléggé, hogy erőszakos ember lenne, és az indoklás szerint a szökésétől sem kell tartani.
febr. 23
5:48
Róma: Grillót segítheti a rossz idő? (Kripto Akadémia)
A balközép Demokrata Párt (PD) maradt a vasárnap és hétfőn megrendezendő olasz parlamenti választás favoritja. Bár két hete már nem tehetnek közzé adatokat a közvéleménykutató intézetek, a Twitteren rendre megjelennek nem hivatalos adatok.
febr. 23
6:06
Sok múlhat Klicskón (Kripto Akadémia)
Eredetileg 2011 decemberében kellett volna aláírni az Ukrajnai-Európai unió társulási és szabad-kereskedelmi egyezményt, ami akkor Julija Timosenko volt miniszterelnök októberi bebörtönzése miatt hiúsult meg.
febr. 23
6:08
Romlott Hugo Chávez állapota (Kripto Akadémia)
Először ismerte le a venezuelai vezetés, hogy Hugó Chávez elnök állapota rosszabbodott. Az ország minden rádiójában és televíziójában felolvasott közleményben, amelyet Ernesto Villegas tájékoztatási miniszter jegyzett, beismerték, hogy a műtét utáni szövődmények miatt Chávez továbbra is légzési elégtelenséggel küzd, aminek "kedvezőtlen a lefolyása".
febr. 23
6:10
Kínai-amerikai kiberháború törhet ki? (Kripto Akadémia)
Dúl a kíberfegyverkezési verseny a nagyhatalmak között. Nagyban folyik a kifinomult szoftverek, trójai vírusok, kémprogramok fejlesztése, olyan destruktív programok léteznek, amelyek képesek lehetnek akár egy másik ország infrastruktúrájának, stratégiai létesítményeinek megbénítására. Komoly iparággá vált az internetes támadók elleni védekezés is. Barack Obama a korábbiaknál erélyesebb…
febr. 23
7:18
Újabb határátkelők nyílnak, felújítják a Budapest-Belgrád vasútvonalat (Kitekintő)
A magyar Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára pénteken Belgrádban járt.
febr. 23
8:12
Támogatja az EP a nyári horvát csatlakozást (Kitekintő)
A kétoldalú konfliktusok mielőbbi rendezésére és az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségének megteremtésére kéri az Európai Parlament Horvátországot. Az EP külügyi szakbizottsága szerint Horvátország továbbra is jól halad a nyári uniós csatlakozásáig vezető úton.
febr. 23
9:24
Most lenne hatalmas szükség Orbán Viktor segítségére (Kitekintő)
Sorozatos nemzeti alapú konfliktusoknak lehetünk tanúi Vajdaságban. Az elnöki találkozón egyetértettek abban, hogy mindent meg kell tenni ezek megfékezéséért. Várjuk a tetteket!
febr. 23
9:24
Járművekbe és házakba rohant bele egy tartálykocsi Indonéziában (Metropol)
A súlyos balesetben legkevesebb 18 ember vesztette életét.
febr. 23
10:00
Életbe léphetnek az automatikus megszorítások (Kitekintő)
Barack Obama amerikai elnök szerint nem elkerülhetetlen, hogy a kongresszus március 1-jével hagyja életbe lépni az automatikus költségvetési megszorításokat.
febr. 23
10:18
"Nem megoldás végigjárni Európát és rágalmazni a másikat" (Infostart)
Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter szerint Pozsony és Budapest nem söpri szőnyeg alá a vitás kérdéseket, mindössze arról van szó, hogy ezek miatt nyilvánosan nem támadják egymást és nem kürtölik velük tele a sajtót.
febr. 23
10:18
Kelemen Hunor székely zászlót ajándékozott (Kitekintő)
A román szabadelvűek tisztújító kongresszusán, az RMDSZ elnöke székely zászlót ajándékozott.
febr. 23
10:36
Erdő Péter - Egy Péter a történelem horizontján (Infostart)
XVI. Benedek esélyes utódjai között említette Erdő Pétert bíborost, Esztergom-budapesti érseket a Die Welt.
febr. 23
11:12
Ő lehet a NATO új európai főparancsnoka (Kitekintő)
Barack Obama elnök valószínűleg  Philip M. Breedlove-ot, az amerikai légierő tábornokát jelöli majd a NATO európai szövetséges erőinek főparancsnokául - írta pénteken az atlanti szövetségtől származó értesülésre hivatkozva a The Washington Post.
febr. 23
11:30
400 évig is élhet az év fája (Metropol)
A platánt - számos társával együtt - mintegy 250 éve, Eszterházy Károly püspök idején ültették.
febr. 23
12:24
Hatalmas felháborodás: tömegek tüntetnek a fővárosban (Kitekintő)
Miután a hétfői elnökválasztáson az előző elnök, Szerzs Szargszjan szerezte meg a szavazatok többségét, a második helyezett kijelentette, hogy az eredmény csalás következménye, és valójában ő az igazi elnök. Az ellenzéki szimpatizánsok napok óta tüntetnek a jereváni Szabadság téren.
febr. 23
12:42
Emelkedéssel zártak az európai tőzsdék (Kitekintő)
A nyugat-európai értéktőzsdéken pénteken fellendülés követte a csütörtöki zuhanást és a korábbi vegyes teljesítményt.
febr. 23
12:42
„Kiélezte a konfliktust a zsidósággal” (168 Óra Online)
A lengyel nyomtatott és elektronikus média is a lehető legnagyobb figyelmet szentelte XVI. Benedek pápa jövendő lemondásának, és továbbra is minden híradásban első helyen szerepelnek az ezt boncolgató kommentárok, feltételezések és a felmerülő kérdések. Miközben a legnagyobb elismerés hangján szólnak közel 8 éves munkásságáról, kiemelve, hogy a lengyel származású II. János Pál pápa legközelebbi…
febr. 23
13:18
Egyre több magyar fiatal menne egyetemre Szerbiában (Kitekintő)
Egyre többen pályáznak a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjára is - nyilatkozta a sajtónak Dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban, ahol az MNT ösztöndíjprogramját népszerűsítette.
febr. 23
13:54
Merkel továbblendítené a török EU-csatlakozási tárgyalásokat (Infostart)
Angela Merkel újabb lendületet akar adni Törökország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak - a német kancellár ezt maga közölte szombaton, egy nappal törökországi látogatása előtt.
febr. 23
14:12
Megalakult a Purt, azaz Híd (Kitekintő)
Pénteken délután tartotta alakuló ülését Rimaszombatban a Purt, a gömöri, nógrádi és bódvamenti régiókban élő romák képviseletére létrehozott ernyőszervezet, a Híd párt bábáskodása mellett.
febr. 23
14:48
Az RMDSZ nem vesz részt a Székely Nemzeti Tanács tüntetésén (Metropol)
Ezt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke jelentette be a szövetség döntéshozó testületének marosvásárhelyi ülésén.
febr. 23
14:48
A Vatikán a sajtó ellen fordult (Kripto Akadémia)
A Vatikán szombaton közleményben ítélte el a pápa lemondását kísérő sajtótalálgatásokat, miközben XVI. Benedek az utolsó magánaudiencián Giorgio Napolitano olasz államfőt fogadta.
febr. 23
15:24
Minden kiderült: ezrek haltak meg a kórházakban (Kitekintő)
A mid staffordshire-i botrány elérte a brit politikai köröket is. David Cameron kormányfő elszámoltatást ígért - a brit egészségügyi rendszer alapjaiban változhat meg.
febr. 23
16:00
Dél-Szlovákiában továbbra is elmaradnak a fejlesztések (Kitekintő)
A szlovák kormányfő első kormányzásának idején a főváros és Kassa összekötését az északi D1-es autópályán 2010-re ígérte. Az előző kormány közlekedési minisztere 2016-ra módosította az időpontot.
febr. 23
16:18
Hétvégi kiruccanás elnöki stílusban (Kitekintő)
Az Elnökök Napja alkalmából Obama golfos barátaival egy exkluzív floridai jachton pihent.
febr. 23
17:30
Titokban választott új elnököt az UMDSZ (Kitekintő)
Titokban választott magának új elnököt az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) pártja, az UMDP.
febr. 23
18:24
Több mint tízezer kitüntetetés az atomrobbantásért (Infostart)
Több mint tízezer észak-koreait tüntetett ki különféle érdemrendekkel és címekkel a phenjani vezetés a február 12-én végrehajtott atomrobbantás sikeréhez való hozzájárulásukért.
febr. 23
18:24
Lerántjuk a leplet: így kap külföldi támogatást az ellenzék (Kitekintő)
Elítélte az EU szíriai fegyverembargójának meghosszabbítását a felkelők mellett álló Katar. Nagy-Britannia hajlana az ellenzék felfegyverzésére, az USA egyelőre marad a nem katonai támogatásnál.
febr. 23
19:00
Németország: jöhet 8,50 eurós minimálbér? (Kitekintő)
Országosan 8,50 eurós minimálbért akar bevezetni az SPD, a Baloldal és a Zöldek. A kormánykoalíció ágazatoktól tenné függővé a minimálbért.
febr. 23
19:18
Megoldódni látszik a házsongrádi temető műemléksírjainak ügye (Kitekintő)
Megoldódni látszik Kolozsváron a Házsongárdi temető műemlék sírjainak az ügye; az önkormányzat ugyanis elfogadta az új temetőszabályzatot.
febr. 23
19:36
Az évek hamar elrepülnek – Fontos az időskori előtakarékoskodás (168 Óra Online)
Bárhol, Magyarországon, Ausztriában, vagy a világ akármelyik részén él az ember, az időskori előgondoskodást nem lehet elég korán elkezdeni. Ez a szemlélet igen lassan terjed – pedig az ok nyilvánvaló. Pénzügyi tanácsadónk, János Zsolt, aki nemcsak Ausztriában és Magyarországon, hanem Európa számos országában is folyamatosan szerez tapasztalatot, a háttérről is tájékoztatja olvasóinkat.
febr. 23
19:38
A startlövés már eldördült (168 Óra Online)
Választási szuperév ez az idei Ausztriában: több tartományban szólítják urnához a szavazókat, ráadásul a szövetségi parlamentet is újjáválasztják. Ez folyamatos kampányidőszakot jelent, plakátok, politikusi nyilatkozatok győzködik a szavazókat.
febr. 23
19:54
Vatikáni orgiákról írt a La Repubblica (Metropol)
Federico Lombardi vatikáni szóvivő rágalmazásnak, félretájékoztatásnak, zavarkeltésnek nevezte a XVI. Benedek lemondását kísérő sajtóhíreket.
febr. 23
20:12
570 lampion Mátyás király születésnapján (Kitekintő)
Több ezer ember gyűlt össze Kolozsvár főterén péntek este, hogy égbe eresztett lámpásokkal tisztelegjen Hunyadi Mátyás emlékének, a király születésnapjának 570., koronázásának 555. évfordulója alkalmából.
febr. 23
20:30
Elérte Új-Anglia államait az Amerikán átsöprő ítéletidő (Metropol)
Havazás, havas eső és zivatarok formájában érte el szombaton az Egyesült Államok északkeleti, új-angliai térségét az országon nyugatról keletre átsöprő ítéletidő.
febr. 23
20:48
Influenzától szenved egész Európa (Infostart)
Európa jelentős részén magas, illetve közepes intenzitású az influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton.
febr. 23
20:48
Egyiptomi forradalom egy magyar lencsével (Kitekintő)
febr. 23
20:48
Tízezrek a madridi utcákon a megszorítások ellen (Metropol)
Több tízezer spanyol vonult az utcákra Madridban szombaton, hogy tiltakozzon a kormány megszorító intézkedései ellen.
febr. 23
21:06
A sajtó ellen emelte fel szavát a Vatikán (Infostart)
A Vatikán szombaton közleményben ítélte el a pápa lemondását kísérő sajtótalálgatásokat, miközben XVI. Benedek az utolsó magánaudiencián Giorgio Napolitano olasz államfőt fogadta.
febr. 23
21:06
Egy forradalom húsba vág (Kitekintő)
Az egyiptomi forradalom kitörése egy kairói magyar szemén keresztül: Jászberényi Sándor regényrészlete.

Keresés