2013. február 11. hétfő

febr. 11
6:06
Haldokolnak a kórházak a gázai övezetben (Népszava)
Szervátültetést tanulnak gázai orvosok, de alapvető gyógyszerek és orvosi berendezések is hiányoznak a Gázai övezetben és Ciszjordániában, írta vasárnapi számában a Háárec című izraeli napilap.
febr. 11
6:08
Engedjük, hogy manipuláljanak (Népszava)
A székely zászló botrány a nyugati sajtó érdeklődését is felkeltette. "Magyarország és Románia komoly diplomáciai válságba manőverezték magukat, és mindkét ország a másik nagykövetének kiutasításával fenyegetőzik. Mindennek a kiváltó oka egy kicsinyes vita egy történelmi zászlóról, a nacionalista hisztéria viszont jól jön a kormányoknak a választási csatározásban" - írta a Der Spiegel német lap.
febr. 11
6:10
Parancsnokváltás Afganisztánban (Népszava)
Joseph Dunford amerikai tábornok vette át tegnap az afganisztáni nemzetközi haderő (ISAF) parancsnokságát John Allen amerikai tábornoktól.
febr. 11
6:12
Spanyol adóbotrány (Népszava)
Nyilvánosságra hozta adóbevallását Mariano Rajoy, hogy eloszlassa az aggályokat, miszerint párttársaival együtt éveken át fekete pénzeket kapott.
febr. 11
6:14
Lezárult a plágiumügy (Népszava)
Villámgyorsan lezárta Anette Schavan plágiumügyét Angela Merkel. A Düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem ugyanis kedden vette el a doktori címet az oktatási minisztertől, aki szombaton már be is jelentette lemondását.
febr. 11
6:24
Egymillió dollárt kap, aki kézre keríti Dornert (HVG)
Egymilliós jutalom jár a volt kollégáira vadászó Los Angeles-i exrendőr, Christopher Jordan Dorner kézre kerítőjének.
febr. 11
6:26
Több tucat embert tapostak agyon egy indiai pályaudvaron (HVG)
Súlyos szerencsétlenség árnyékolta be a világ legnagyobb vallási ünnepét, a hindu Kumb Melát, miután vasárnap este 36 ember halt meg egy tolongásban - közölték hétfőn az indiai hatóságok.
febr. 11
7:18
Lezuhant egy bangladesi busz a hídról, 16 utas meghalt (HVG)
Tizenhat utas meghalt és 18 másik megsérült egy közúti balesetben hétfőn Banglades délkeleti részében - közölte a helyi rendőrség.
febr. 11
7:54
Nagy baj van: lángba borulhat az egész ország (Kitekintő)
Megölték egy ellenzéki párt vezetőjét Tuniszban, hasonló eseményre a két évvel ezelőtti felkelések óta nem került sor az országban.
febr. 11
8:12
Több tucatnyian haltak meg a Hindu zarándoklaton (MaHu)
Súlyos szerencsétlenség árnyékolta be a világ legnagyobb vallási ünnepét, a hindu Kumb Melát, miután vasárnap este 36 ember halt meg egy tolongásban.
febr. 11
8:30
A szír ellenzék tárgyalna Aszad képviselőivel (HVG)
A lázadók kezén lévő észak-szíriai térséget ajánlotta fel vasárnap a Bassár el-Aszad elnök képviselőivel folytatandó béketárgyalások helyszínéül Ahmed Moáz el-Hatíb, a szíriai ellenzéki koalíció vezetője.
febr. 11
8:30
Viták kereszttüzében a Közös Európai Menekültügyi Rendszer (Kitekintő)
2013 tavaszán végre kiteljesedhet a Közös Európai Menekültügyi Rendszer. Néhány héttel a végső döntés előtt azonban még mindig vannak vitás kérdések.
febr. 11
9:06
Tűz ütött ki Mexikónál egy üdülőhajón (HVG)
Tűz ütött ki vasárnap a Carnival Triumph nevű üdülőhajón a mexikói Yucatan-félszigettől 240 kilométerre délre: a hajó most a tengeren hánykolódik. Senki sem sérült meg - közölte a hajó tulajdonosa, a Carnival Cruise Lines társaság.
febr. 11
9:06
Tűz ütött ki egy üdülőhajón Mexikó partjainál (MaHu)
Tűz ütött ki vasárnap a Carnival Triumph nevű üdülőhajón a mexikói Yucatan-félszigettől 240 kilométerre délre: a hajó most a tengeren hánykolódik.
febr. 11
9:06
Mit tartalmaz a magyar pénzes boríték? (Kitekintő)
Bár az uniós torta kisebb lesz, a Magyarország számára 2014 és 2020 között elérhető EU-források volumene nem sokkal marad el a jelenlegi időszaktól.
febr. 11
9:08
Tornádó rombolt le ötven házat Mississippiben (HVG)
Ötven lakóházat rombolt le egy tornádó az egyesült államokbeli Mississippi államban - közölte a helyi sajtó.
febr. 11
9:24
Ötven házat rombolt le egy tornádó (MaHu)
Ötven lakóházat rombolt le egy tornádó az egyesült államokbeli Mississippi államban.
febr. 11
9:24
Héber, jiddis, ladino (Kitekintő)
Február 17-én az Anyanyelv Nemzetközi Napja alkalmából előadással és koncerttel várja vendégeit az Izraeli Kulturális Intézet.
febr. 11
9:26
Dempsey: konkrét terv sosem készült a szír felkelők felfegyverzésére (MaHu)
Konkrét terv soha nem készült a szíriai felkelők felfegyverzésére.
febr. 11
9:42
Robbanás történt egy oroszországi szénbányában (MaHu)
Robbanás következtében kilenc bányász rekedt a mélyben az oroszországi Komi Köztársaságban.
febr. 11
10:00
Robbanás egy orosz szénbányában: legalább 10 bányász meghalt (HVG)
Robbanás következtében legalább tíz bányász meghalt és 3 megsérült az oroszországi Komi Köztársaságban. További hét bányász sorsáról nem tudni semmit - közölte hétfőn a rendkívüli helyzetek minisztere.
febr. 11
10:00
Lengyelországban készül majd az új Fiat 500-as (Infostart)
Az 500-as modell nemzetközi piacra szánt következő generációját kizárólag Lengyelországban fogja gyártani a Fiat - írja az Automotive News Europe autóipari szakmai hírportál.
febr. 11
10:18
Tűzszünet a szudáni konfliktusban (HVG)
Tűzszüneti megállapodást írt alá a szudáni kormány az egyik fő dárfúri lázadócsoporttal Katarban, újabb kísérletként az évtizedes nyugat-szudáni konfliktus megoldására - jelentette vasárnap éjjel a QNA katari hírügynökség.
febr. 11
10:18
Tűzszüneti megállapodás Szudánban (MaHu)
Tűzszüneti megállapodást írt alá a szudáni kormány az egyik fő dárfúri lázadócsoporttal Katarban, újabb kísérletként az évtizedes nyugat-szudáni konfliktus megoldására.
febr. 11
10:18
Állampolgárságot kaphatnak az illegális bevándorló gyerekek (Kitekintő)
Ha sikerül közös nevezőre jutniuk a képviselőknek, könnyebben juthatnak állampolgársághoz azok az illegális bevándorlók, akik kisgyermekként kerültek az Egyesült Államokba.
febr. 11
10:20
Kirajzanak a kínaiak a holdújév ünnepén (HVG)
Rekordszámú turistára számít a legtöbb nagy ázsiai ország a kínai holdújév ünnepi hete alatt, a szigetvita hatása miatt Japánt ugyanakkor elkerülik a kínai turisták - derül ki a statisztikákból.
febr. 11
10:36
Még Capri szigetén is havazott (HVG)
A rendkívüli havazás miatt hétfőn meteorológiai riasztást rendeltek el Olaszország északi tartományaiban, de havazott a déli Capri-szigetén is.
febr. 11
10:36
Joschka Fischer: erősebb politikai keretek kellenek (MaHu)
Joschka Fischer volt német külügyminiszter szerint erősebb politikai keretekre van szükség az EU-ban a válságból való kilábaláshoz, ezért a tagállamoknak fel kell adniuk a nemzeti szuverenitásukból.
febr. 11
10:38
Észak-koreai orvosok torkát vágták el Nigériában (HVG)
Nem dél, hanem észak-koreai orvosok voltak, akiket brutális módon meggyilkoltak a Boko Haram terrorszervezet tagjai.
febr. 11
10:54
Négy észt nyerte a szaunamaratont (HVG)
Egy négy szaunarajongó észt nőből álló csapat nyerte a negyedik Európai Szaunamaratont az észtországi Otepääben.
febr. 11
10:54
Meteorológiai riasztás Olaszországban (MaHu)
A rendkívüli havazás miatt hétfőn meteorológiai riasztást rendeltek el Olaszország északi tartományaiban, de havazott a déli Capri-szigetén is.
febr. 11
10:54
Egy hétre bezárják a tőzsdét (Kitekintő)
1 hétre bezár a bazár Kínában Holdújév ünnepe miatt. A távol-keleti országban beköszönt a kígyó éve, ami többek között a vagyon istenének érkezését is jelenti.
febr. 11
11:12
Magyarellenes incidens: őrizetbe vettek öt embert (HVG)
Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy a szombati temerini magyarellenes incidenssel kapcsolatban előállított a helyi kapitányságra és őrizetbe vett öt embert - jelentette a vajdasági média.
febr. 11
11:12
Obama az amerikai atomfegyverkészlet jelentős csökkentését javasolja (MaHu)
Barack Obama amerikai elnök az amerikai atomfegyverkészlet jelentős csökkentését fogja javasolni az unió helyzetéről szóló keddi beszédében.
febr. 11
11:12
Egyiptomban minden változatlan (Kitekintő)
Kairóban több napja folyamatosan tüntetnek Mohamed Murszí, az elnök uralma ellen és az egy évvel ezelőtti zavargásról szóló bírósági ítélet kimondása csak olajat öntött a tűzre.
febr. 11
11:14
Obama csökkentené az amerikai atomfegyverzetet (HVG)
Barack Obama amerikai elnök az amerikai atomfegyverkészlet jelentős csökkentését fogja javasolni az unió helyzetéről szóló keddi beszédében - írta a The New York Times.
febr. 11
11:14
Temerini incidens: öt ember őrizetben (MaHu)
Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy a szombati temerini magyarellenes incidenssel kapcsolatban előállított a helyi kapitányságra és őrizetbe vett öt embert.
febr. 11
11:14
Ez a vég? A háború szélére sodródott az ország (Kitekintő)
Japán hajó kínai célkeresztben: Kína tagad, Japán bocsánatkérést követel
febr. 11
11:16
Rendszám alapján rostálnak a szlovén határon (HVG)
Csak a szlovén rendszámú vagy a Szlovéniába árut szállító kamionokat engedik át a hatóságok a tornyiszentmiklósi és rédicsi határátkelőn - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.
febr. 11
11:16
Schwarzenberg: Európának nagyobb felelősséget kell vállalnia (MaHu)
Európának nagyobb felelősséget kell vállalnia a világ sorsáért.
febr. 11
11:18
Tálibok fenyegetik a pornográf termékeket árusító kereskedőket (MaHu)
Pakisztáni tálibok halálos fenyegetést intéztek az "obszcén" filmeket és a szexuális vágyat fokozó szereket árusító kereskedők ellen.
febr. 11
11:30
Berlusconi kérte: a választások utánra halasztják a Ruby-pert (HVG)
Silvio Berlusconi kérésére a parlamenti választások utáni időszakra halasztotta az illetékes milánói bíróság hétfőn a Ruby-per tárgyalását. A volt olasz kormányfőt hivatali hatalommal való visszaéléssel és fiatalkorúval való szexuális kapcsolattal vádolják.
febr. 11
11:30
Bursa, a sokoldalúan zöld város (Kitekintő)
A hamarosan megnyíló Yunus Emre Török Kulturális Központ ad otthont a Török Kávéházi Esteknek
febr. 11
11:48
A Berlusconi elleni Ruby-pert elhalasztották (MaHu)
Silvio Berlusconi kérésére a parlamenti választások utáni időszakra halasztotta az illetékes milánói bíróság hétfőn a Ruby-per tárgyalását.
febr. 11
11:48
Temerini incidens - A szerb rendőrség őrizetbe vett öt embert (Népszava)
Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy a szombati temerini magyarellenes incidenssel kapcsolatban előállított a helyi kapitányságra és őrizetbe vett öt embert - jelentette a vajdasági média.
febr. 11
12:03
EU-angol, az unió nyelve (nyest.hu)
Az angolul sokszor nagyszerűen beszélő hollandok, németek, dánok vagy svédek hallatán felmerül a kérdés, hogy a közös európai kultúra és az EU összefogó erejének hatására létrejött-e egy ránk, európaiakra jellemző angol nyelvhasználat. Beszélhetünk-e egy angol nyelvváltozatról a Brit-szigeteken kívüli Európában? Ezen belül létezik-e egy sajátos, az EU intézményeiben használt angol, és ha igen, mi…
febr. 11
12:06
Benedek pápa lemondott (HVG)
Február 28-ával elhagyja az apostoli széket és lemond tisztségéről XVI. Benedek pápa - tudósított az olasz Ansa hírügynökségre hivatkozva több olasz napilap. "Előrehaladott korom miatt erőm nem elegendő már ahhoz, hogy péteri szolgálatomat megfelelően gyakoroljam" - mondta hívő testvérei előtt Joseph Ratzinger. Az új pápát még húsvét előtt meg akarják választani.
febr. 11
12:06
Székelyföld gazdasági életképtelenségéről ír az Adevarul (MaHu)
Életképtelen lenne Székelyföld, ha "önállósulna".
febr. 11
12:24
Leköszön tisztségéről a pápa (Infostart)
Február 28-án távozik XVI. Benedek pápa - ezt maga a katolikus egyházfő jelentette be a Vatikánban.
febr. 11
12:24
Földcsuszamlás és heves esőzés Peruban (Kitekintő)
Hatan vesztették életüket Peru déli részén a heves esőzések miatt bekövetkezett áradásokban és földcsuszamlásokban.

Keresés