2013. február 1. péntek

febr. 1
5:27
Robbanás egy mexikóvárosi toronyépületben: 25-en meghaltak (HVG)
Robbanás történt csütörtökön egy 214 méter magas toronyépületben Mexikóvárosban. Miguel Ángel Osorio Chong belügyminiszter bejelentése szerint huszonöten meghaltak, és csaknem száz ember megsebesült.
febr. 1
5:29
Fejbe lőttek egy 14 éves diákot egy atlantai iskolánál (HVG)
Egy tanuló fejbe lőtte 14 éves társát csütörtökön egy atlantai iskola előtt, az Egyesült Államokban.
febr. 1
5:45
Vállon lőtték az egyik örmény elnökjelöltet (HVG)
Fegyverrel sebesítették meg az egyik elnökjelöltet Örményországban.
febr. 1
5:47
Május 19-ig felfüggesztik az amerikai adósságplafont (HVG)
Az amerikai szenátus megszavazta csütörtökön az adósságplafon alkalmazásának felfüggesztését május 19-ig.
febr. 1
5:49
Petárdákat szállító teherautó robbant fel Kínában (HVG)
Felrobbant egy petárdákat szállító teherautó pénteken Kínában - jelentette a helyi média. A robbanás miatt összeomlott egy híd, a katasztrófában a hivatalos adatok legalább öten haltak meg.
febr. 1
6:03
Észak-Korea újra megtorlással fenyegeti Amerikát (HVG)
Észak-Korea a jelek szerint befejezte korábban bejelentett kísérleti atomrobbantásának előkészületeit. Mérőeszközöket szereltek fel a föld alatti robbantási helyszín bejáratánál - jelentette magas rangú dél-koreai kormányzati forrásokra hivatkozva a Csoszon Ilbo című szöuli napilap pénteken.
febr. 1
6:03
Összeomlás szélén Kairó (Népszava)
Tegnap már ötödik napja folytak a csatározások Egyiptomban.Mohammed Murszi elnök európai programját lerövidítve Berlinből azonnal hazatért. A vezérkari főnök a helyzet stabilizálására szólította a politikai feleket. Elemzők utolsó figyelmeztetésként értelmezték szavait.
febr. 1
6:05
Leköszön Hillary Clinton (Népszava)
Ma köszön le posztjáról Hillary Clinton. Az Egyesült Államok harmadik női külügyminisztere, volt szenátor és First Lady arra készül, hogy egy darabig magánember lesz, s végre megpróbálja kialudni magát.
febr. 1
6:07
Véget ért a hadművelet első szakasza Malin (Népszava)
Tegnap a Mali északi részét elfoglaló iszlamisták utolsó fellegvárát is bevették a francia katonai csapatok - jelentette a BBC brit közszolgálati adó. A csapatok ellenállás nélkül visszafoglalták a várost, ugyanis az iszlamisták már korábban elhagyták Kidalt, s a környező hegyekben húzták meg magukat.
febr. 1
6:09
Ausztrál szenátor lesz a Wikileaks-vezérből? (Népszava)
Indulni kíván az ausztrál szenátusi választáson Julian Assange, a WikiLeaks oknyomozó portál alapítója. Az információt a parlamenti választások dátumának kitűzése után néhány órával adta hírül a Wikileaks a Twitter mikroblog szolgáltatón keresztül.
febr. 1
6:11
Kínai hackertámadás a New York Times ellen (Népszava)
Állandó hackertámadás érte a New York Times szervereit Kína felől - adta hírül a patinás lap. A számítógépes kalózok vélhetően arról próbáltak információkat gyűjteni, milyen értesülései vannak az amerikai újságnak a márciusig hivatalban lévő miniszterelnökről, Ven Csia-paóról.
febr. 1
6:39
Nemi erőszak miatt csuknak le egy japán dzsúdóbajnokot (HVG)
Ötéves börtönbüntetésre ítélték Ucsisiba Maszato kétszeres olimpiai bajnok dzsúdózót Japánban pénteken, amiért megerőszakolta egy egyetemi női dzsúdóklub egyik tagját. A 34 éves férfi a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpián nyert aranyérmet a 66 kilogrammos súlycsoportban.
febr. 1
6:41
Zöld lámpát adna az EU-ból való kilépéshez a holland kormányfő (HVG)
A holland miniszterelnök szerint lehetővé kellene tenni az európai uniós tagországoknak, hogy saját döntésük alapján adott esetben kilépjenek az EU-ból vagy annak egyes intézményeiből, beleértve a határellenőrzés nélkül működő schengeni övezetet vagy az eurózónát is.
febr. 1
6:57
Lemondott a tajvani miniszterelnök (HVG)
Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott pénteken Sean Csen tajvani miniszterelnök.
febr. 1
7:15
Kártérítést követelnek a Dreamlinerek miatt (Infostart)
Kártérítést követel a Boeing 787-es Dreamliner utasszállító repülőgépeinek sorozatos hibái miatt az amerikai gyártótól az egyik japán légitársaság.
febr. 1
7:17
Megszavazta a szenátus az adósságplafon alkalmazásának felfüggesztését (Infostart)
Az amerikai szenátus csütörtökön megszavazta az adósságplafon alkalmazásának felfüggesztését május 19-ig.
febr. 1
7:33
Fizethet a Boeing a Dreamlinerek hibái miatt (HVG)
Kártérítést követel a Boeing 787-es Dreamliner utasszállító repülőgépeinek sorozatos hibái miatt az All Nippon Airways japán légitársaság az amerikai gyártótól - jelentette pénteken a Japan Today hírportál.
febr. 1
7:33
Félmeztelenül tüntetett a reptéren (Kitekintő)
Egy amerikai vetkőző polgárjogi aktivista pert nyert az egyik repülőtérrel szemben.
febr. 1
7:33
Észak-erdélyi autópálya: felbontanák a szerződést (168 Óra Online)
Dan Şova, az országos projektekért felelő tárca nélküli miniszter szerint fel kellene bontani a Bechtel autópálya-építő konzorciummal kötött szerződést, mind a megrendelőnek, mind a kivitelezőnek be kellene ismernie tévedéseit és életképes finanszírozási lehetőségeket kellene találni az építkezés befejezésére.
febr. 1
7:33
Clinton: az új világhoz újfajta architektúra kell (Népszava)
Az új világhoz újfajta architektúra kell - hangoztatta helyi idő szerint csütörtökön, a tárcavezetői minőségében elmondott utolsó hivatalos beszédében Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
febr. 1
7:51
Így búcsúzott Clinton (Infostart)
Erősíteni kell a világon az amerikai befolyást - hangsúlyozta külügyminiszterként elmondott utolsó hivatalos beszédében Hillary Clinton. A politikus pénteken adja át a hivatalát John Kerrynek, az amerikai diplomácia új irányítójának.
febr. 1
7:51
Pokoli: robbanás a 214 méteres toronyépület földszintjén (MaHu)
Robbanás történt csütörtökön a Pemex mexikói állami olajtársaság 214 méter magas belvárosi irodaházában Mexikóvárosban, a tragédiának számos halálos áldozata és sok sérültje van.
febr. 1
8:09
Szíria - az ellenzék csak a rezsim távozásáról kész tárgyalni (MaHu)
Kizárólag olyan párbeszédbe hajlandó bocsátkozni az ellenzék Szíriában Bassár el-Aszad elnök rezsimjével, amely az utóbbi távozására vonatkozik - szögezte le csütörtökön az Ellenzéki Erők és a Szíriai Forradalom Nemzeti Koalíciója.
febr. 1
8:09
Murszi rövid látogatása Berlinben (Kitekintő)
A keddi egyiptomi tüntetések miatt Mohammed Murszi egy nappal lerövidítette németországi látogatását.
febr. 1
8:09
Megerőszakolt egy nőt az olimpiai bajnok dzsúdózó (Népszava)
Ötéves börtönbüntetésre ítélték Ucsisiba Maszato kétszeres olimpiai bajnok dzsúdózót Japánban pénteken, amiért megerőszakolta az általa edzett egyetemi női dzsúdóklub egyik tagját.
febr. 1
8:11
Petárdákat szállító teherautó robbant fel Kínában (MaHu)
Petárdákat szállító teherautó robbant fel péntek reggel egy hídon, Kína középső részén; a detonációban legalább 26 ember meghalt, és a jármű égő darabjai szanaszét repültek a környéken.
febr. 1
8:27
Holland álláspont: Schengen, eurózóna - egyenként is ki lehessen lépni (MaHu)
A holland miniszterelnök szerint lehetővé kellene tenni az európai uniós tagországoknak, hogy saját döntésük alapján adott esetben kilépjenek az EU-ból vagy annak egyes intézményeiből, beleértve a határellenőrzés nélkül működő schengeni övezetet vagy az eurózónát is.
febr. 1
8:27
Új drónbázis épül Nyugat-Afrikában (Kitekintő)
Az USA új létesítményére Predátor típusú drónok kerülnek, melyek elsődlegesen megfigyelési funkciókat látnak el, de szükség esetén harci beavatkozások elvégzésére is alkalmasak lehetnek.
febr. 1
8:29
Nem lehet biztosra venni a katalán függetlenedést (MaHu)
Autonómia-devolúció-népszavazás címmel műhelybeszélgetést rendeznek ma a Nemzetpolitikai Kutatóintézetben, a rendezvényen többi között Katalónia függetlenségi törekvéseiről lesz szó. Az MTI-nek nyilatkozó szakértő az észak-spanyolországi tartomány esetleges kiválásának akadályaira, következményeire hívta fel a figyelmet.
febr. 1
8:45
USA: a bevándorlási reformterv kedvez a mexikóiaknak (Kitekintő)
Mexikó üdvözli az illegális bevándorlók státuszának törvényesítéséről szóló amerikai reformtervet
febr. 1
9:03
Nem tudja követni az EU a drogpiac változásait (Kitekintő)
A rendkívül gyorsan változó drogpiaci trendek követését, a kiemelt bűnözői körök előtérbe helyezését és komolyabb piaci elemzést kér a tagállamoktól az Európai Bizottság és az Europol a kábítószer-fogyasztás és –kereskedelem visszaszorítása érdekében.
febr. 1
9:03
Széttárta combjait a riporterhölgy a szerb kormányfőnek (Népszava)
A szerb rendőrszakszervezet követeli annak megállapítását: ki a felelős azért, hogy megszégyenítették Ivica Dacic szerb miniszterelnököt egy televíziós műsorban, és ezért mekkora a felelőssége a kormánytagok biztonságáért felelős testület vezetőjének. Eközben a kormányfő is eljárást kezdeményezett a felelősök ellen - jelentette a vajdasági magyar sajtó internetes honlapjain.
febr. 1
9:21
Az óceánba zuhant egy orosz hordozórakéta (HVG)
A Csendes-óceánba zuhant pénteken egy Zenit típusú orosz hordozórakéta, amelynek az Intelsat-27-es távközlési műholdat kellett volna pályára állítani - közölte a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
febr. 1
9:21
Katonákat és orvosokat ajánlott fel Magyarország (Kitekintő)
10-12 katonai kiképzőt, illetve orvost ajánlott fel Magyarország a Maliban felállítandó kiképzőmissziónak – erősítették meg a BruxInfónak uniós diplomáciai források. A tagállamok külügyminiszterei a csütörtöki brüsszeli ülésükön vitáztak a szíriai fegyverembargó esetleges felfüggesztéséről, amelyről február 18-án dönthetnek a tárcavezetők.
febr. 1
9:39
Teljes kudarc: nem lehet erdélyi Fideszt építeni (168 Óra Online)
„Lelépési pénznek” nevezte a Jobbik politikusa, Szávay István az 1,3 milliárd forintot, amelyet a kormány a Szász Jenő vezette Nemzetstratégiai Intézet létrehozására fordított. Valóban, az új intézet megalakításával szinte egy időben közölte a székelyudvarhelyi politikus, a Magyar Polgári Párt volt elnöke, hogy visszavonul – ebben az értelemben tehát egyértelműen politikai „lelépésről” van szó.…
febr. 1
9:39
Petárdákat szállító teherautó robbant fel Kínában (Népszava)
Petárdákat szállító teherautó robbant fel péntek reggel egy hídon, Kína középső részén; a detonációban a hivatalos adatok szerint - a hírügynökségek által korábban közölt 26 áldozattal szemben - legalább öt ember halt meg, nyolc pedig megsérült. A jármű égő darabjai szanaszét repültek a környéken.
febr. 1
9:57
Felelősségre vonhatják a szerb kormányfőt átverő tévéseket (MaHu)
A szerb rendőrszakszervezet követeli annak megállapítását: ki a felelős azért, hogy megszégyenítették Ivica Dacic szerb miniszterelnököt egy televíziós műsorban, és ezért mekkora a felelőssége a kormánytagok biztonságáért felelős testület vezetőjének.
febr. 1
9:57
Szorosabb együttműködés Törökországgal (Kitekintő)
A gazdasági kapcsolatok erősítéséért érkezik hazánkba a török miniszterelnök
febr. 1
9:57
A Csendes-óceánba zuhant egy orosz hordozórakéta (Népszava)
A Csendes-óceánba zuhant pénteken egy Zenit típusú orosz hordozórakéta, amelynek az Intelsat-27-es távközlési műholdat kellett volna pályára állítani - közölte a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
febr. 1
9:59
Fehéroroszország 440 millió dollár orosz hitelt kapott (MaHu)
Az Oroszország vezette nemzetközi EuroAsEs alap átutalta a Fehéroroszországnak 2011-ben jóváhagyott hitel újabb, 440 millió dolláros részletét - jelentette be a fehérorosz pénzügyminisztérium.
febr. 1
10:06
Fityiszt a kisebbségeknek! (nyest.hu)
A Karjalai Köztársaság parlamentje elutasította azt a törvényjavaslatot, mely lehetőséget biztosított volna a köztársaságban a nemzetiségi nyelvek használatára a hivatalos ügyintézésben.
febr. 1
10:15
Yoáni Sánchez elhagyhatja Kubát (Kitekintő)
A Castro-rezsimmel szembeni egyik legkritikusabb kubai blogger bejelentette, hogy útlevélhez jutott.
febr. 1
10:51
Észak-Koreának nem kellenek a külföldi befektetők (MaHu)
Észak-Korea feloszlatta azt az állami vállalatot, amely a külföldi befektetések ösztönzéséért és a működőtőke becsábításáért volt felelős - jelentette szöuli kormányzati forrásokra hivatkozva a Yonhap dél-koreai hírügynökség pénteken.
febr. 1
10:51
Bajorország nemet mondana a tandíjra (Kitekintő)
A bajorok nemet mondanának a tandíjra - a választásra jogosultak több mint 14%-a írta alá a tandíj eltörlésére vonatkozó népszavazási kezdeményezést.
febr. 1
10:51
Országos botrány a villantós interjú miatt (168 Óra Online)
Bár csütörtök délelőtt még csak egyszerű tréfának tűnt, estére már nemzetbiztonsági botránnyá dagadt az a kandikamerás tévéinterjú Szerbiában, mely során a riporternő lábát széttárva megvillantotta nemi szervét a szerb miniszterelnök, Ivica Dačić előtt.
febr. 1
10:51
Bóvliba sorolta Horvátországot a Moody's (Népszava)
Megvonta Horvátország befektetési ajánlású államadós-minősítését pénteken a Moody's Investors Service, a gazdasági növekedés hiányára és a cég által elégtelennek tartott államháztartási konszolidációra hivatkozva.
febr. 1
11:27
Kórházba került a Pussy Riot egyik tagja (HVG)
Kórházba került Nagyezsda Tolokonnyikova, a Pussy Riot egyik bebörtönzött tagja – írja a The Miscow Times a lánybanda szabadon lévő tagjára, Jekatyerina Szamucevicsre hivatkozva. Azt nem tudni, hogy társának pontosan mi baja van.
febr. 1
11:27
A Csendes-óceánba zuhant egy orosz hordozórakéta (MaHu)
A Csendes-óceánba zuhant pénteken egy Zenit típusú orosz hordozórakéta, amelynek az Intelsat-27-es távközlési műholdat kellett volna pályára állítania - közölte a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
febr. 1
11:27
Bejelentették az ausztrál választások időpontját (Kitekintő)
A miniszterelnök-asszony nyolc hónapra előre jelentette be a választások pontos idejét, ezért elemzők egy elnyújtott választási kampányra számítanak.
febr. 1
11:45
Szihanukot búcsúztatják a kambodzsaiak (MaHu)
Gyászoló kambodzsaiak tömegei kísérték pénteken Phnompenben azt az aranyozott szekeret, amely a néhai királyt, Norodom Szihanukot vitte utolsó útjára a hétfői hamvasztás előtt.

Keresés