2013. február 4. hétfő

febr. 4
6:03
Cáfolja a korrupciót a spanyol kormányfő (Népszava)
Mariano Rajoy spanyol kormányfő cáfolta, hogy bármikor kenőpénzeket fogadott volna el vagy osztogatott volna.
febr. 4
6:05
Magyar katonák készülnek Maliba (Népszava)
Körvonalazódik a Malinak nyújtandó magyar katonai segítség - közölte tegnap Hende Csaba honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában.
febr. 4
6:07
Teret veszít Orbán kedvence (Népszava)
Megalakulásának 10 éves évfordulóját ünnepelte a Tőkés László vezetésével létrejött Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).
febr. 4
6:09
Teherán is tárgyalna (Népszava)
A polgárháború sújtotta Szíria megsegítésére kérte a nemzetközi közösségeket Joseph Biden amerikai alelnök a müncheni biztonságpolitikai fórumon. Mint fogalmazott, Bassár el-Aszad elnök "diktátor", aki minden erejével arra törekszik, hogy hatalmon maradjon. Biden egyben tárgyalásokat ajánlott Iránnak. Teherán nem zárkózott el a felajánlástól.
febr. 4
6:21
Földnek csapódott a paraguayi elnökjelölt helikoptere (HVG)
Lino Cesar Oviedo paraguayi elnökjelölt helikoptere a rossz időjárás miatt a földnek csapódott, vele együtt halt meg testőre és ea pilóta is.
febr. 4
6:57
A meleg cserkészek elfogadására int Obama (HVG)
Barack Obama kijelentette egy vasárnapi tévéinterjúban, hogy a fiúcserkészeknek nem szabadna kizárniuk maguk közül a homoszexuálisokat, és hogy a katonanőknek is meg kell engedni a harci műveletekben való részvételt.
febr. 4
7:15
Poszttraumás veterán végezte ki a félelmetes mesterlövészt (HVG)
A helyi média szerint poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenved az a fiatal amerikai veterán katona, aki a minap egy texasi lőtéren közelről lelőtte Chris Kyle-t, az Egyesült Államok történetének legfélelmetesebb mesterlövészét és egy másik férfit.
febr. 4
7:51
Niger bekeményít a francia uráncéggel szemben (HVG)
Niger nagyobb részesedést akar uránbányáinak hasznából az Arevával szemben.
febr. 4
7:51
Meglepő hibát követett el a világ leghatalmasabb embere (Kitekintő)
Egy most meghozott bírósági döntés szerint Obama túllépett alkotmányban megszabott hatáskörén. Az alkotmányértelmezés körüli vitákat a Legfelsőbb Bíróság döntheti majd el.
febr. 4
8:09
Kerry felhívta Netanjahut és Abbászt is telefonon (MaHu)
John Kerry új amerikai külügyminiszter a Közel-Kelet békéje iránti elkötelezettsége jeléül vasárnap telefonon beszélt Bemjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel - közölte a washingtoni külügyminisztérium.
febr. 4
8:11
Helikopter-balesetben halt meg a paraguayi elnökjelölt (MaHu)
Helikopter-balesetben meghalt Lino Cesar Oviedo paraguayi elnökjelölt - közölték vasárnap a hatóságok.
febr. 4
8:27
Netanjahu nem árulta el, miről beszélt Kerryvel (HVG)
Telefonon beszélt Netanjahuval és Abbásszal az új amerikai külügyminiszter.
febr. 4
8:27
Lemásolnák a schengeni térséget (Kitekintő)
Közös vízumot szeretne a GCC-nek az egyik kuvaiti képviselő, hogy megkönnyítse az országok közötti üzleti tevékenységek folytatását és az utazást. A szervezet idén ünnepli fennállásának harminckettedik évfordulóját.
febr. 4
8:45
Robbanóöveket is találtak a Kabulban lekapcsolt terroristáknál (HVG)
Hat fegyveres lázadót fogtak el az afgán biztonsági erők Kabulban egy házkutatáskor, és ezzel megakadályoztak egy készülő újabb terrortámadást - közölte az afgán főváros rendőrsége.
febr. 4
8:45
Elfogtak hat terroristát Kabulban (MaHu)
Hat fegyveres lázadót fogtak el az afgán biztonsági erők Kabulban egy házkutatás során, megakadályozva egy készülő újabb terrortámadást - közölte az afgán főváros rendőrsége.
febr. 4
8:45
Vádlóból vádlott: egy szomáliai nő perli országát (Kitekintő)
Egy 27 éves szomáliai nő azzal vádolta meg országa hadseregének tagjait, hogy megerőszakolták. A nő és az őt védő újságíró is a kormány ellenfele lett.
febr. 4
8:47
Elfogták a kézlevágást elrendelő vezetőt Maliban (HVG)
Maliban, az algériai határ közelében elfogták az Anszár ad-Dín szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetőjét - közölték a francia hírügynökség tudósítójával helyi biztonsági források vasárnap.
febr. 4
9:03
Deák András: Utolsó alkalom volt az Orbán-Putyin találkozóra (Infostart)
Mindkét félnek érdeke volt az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök közötti múlt heti találkozó - mondta Deák András külpolitikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.
febr. 4
9:03
Irán kész tárgyalni (Kitekintő)
Újabb fejezet kezdődött az iráni atomprogram történetében.
febr. 4
9:21
Peking tagadja a hackertámadások vádját (MaHu)
Visszautasította az amerikai lapok elleni kínai hackertámadások vádját hétfői kommentárjában a Kínai Kommunista párt központi lapja, a Zsenmin Zsipao.
febr. 4
9:39
Földrengés volt a horvát tengerparton (HVG)
Erős, a Richter-skála szerint 4,1-es földrengés rázta meg a horvát tengerpartot hétfőn reggel fél hat körül – írja az Index az index.hr hírportálra hivatkozva. Károkról, sérültekről nem érkezett hír.
febr. 4
9:39
Vietnamban 22 embert ítéltek súlyos börtönbüntetésre felforgatásért (MaHu)
"Felforgatás vádjával" súlyos börtönbüntetésre ítélték hétfőn Vietnamban egy kevéssé ismert szervezet 22 aktivistáját - közölte az elítéltek egyikének ügyvédje.
febr. 4
9:39
Milliárdos magyar tétek (Kitekintő)
Méltányos támogatási csomag az uniós átlagnál fejletlenebb hazai régióknak és felhasználóbarát támogatási szabályok. Ennek a két fő célnak az elérését tűzte ki maga elé a magyar kormány az EU 2014 és 2020 közötti pénzügyi keretéről dönteni hivatott csütörtök-pénteki csúcstalálkozón.
febr. 4
9:41
Iszlamisták és kormányellenes lázadók csaptak össze a Fülöp-szigeteken (HVG)
Iszlám szélsőségesek és volt kormányellenes lázadók támadtak egymásra hétvégén a Fülöp-szigetek déli részén: az összecsapásokban 21 fegyveres meghalt – közölte a rendőrség.
febr. 4
9:41
Fülöp-szigetek - 21 áldozat a fegyveres összecsapásokban (MaHu)
Iszlám szélsőségesek és volt kormányellenes lázadók támadtak egymásra a hétvégén a Fülöp-szigetek déli részén: az összecsapásokban 21 fegyveres vesztette életét - közölte a rendőrség.
febr. 4
10:15
Fotó: így néz ki most a Bolsoj lesavazott művészeti igazgatója (HVG)
Sapkában, napszemüvegben nyilatkozott újságíróknak hétfőn a moszkvai Nagy Színház, a Bolsoj művészeti igazgatója, akit savval fröcsköltek le a háza előtt január 17-én. A 43 éves Szergej Filin harmadfokú égési sérülést szenvedett és fennállt annak a veszélye, hogy elveszíti látását.
febr. 4
10:33
Felborult egy busz Kaliforniában - 8 halott (HVG)
Karambolozott és felborult egy autóbusz Kalifornia déli részén vasárnap este. A balesetben nyolc ember meghalt, 27 megsebesült - közölték a hatóságok. A baleset Los Angelestől 120 kilométerre keletre történt egy hegyvidéki területen, Menton településnél, a 38-as autópályán.
febr. 4
10:33
Gondok lesznek a költségvetéssel? (Kitekintő)
A 2014 és 2020 közötti többéves pénzügyi keretről szóló tárgyalások folytatására az Európai Tanács következő, február 7–8-i ülésén kerül sor, mivel a tavaly novemberi EU-csúcson nem sikerült megállapodásra jutni a 27 tagállamnak.
febr. 4
10:51
Észak-Korea megregulázásáról állpodott meg Kerry a dél-koreaiakkal (HVG)
Az új amerikai külügyminiszter, John Kerry és dél-koreai kollégája megállapodott abban, hogy "szigorú intézkedésekkel" válaszolnak, ha Észak-Korea folytatja provokációinak sorát, köztük az újabb atomkísérlet tervét - közölte hétfőn a szöuli külügyi tárca.
febr. 4
10:51
Nem rajonganak a szlovákokért a lengyelek (Kitekintő)
Egy internetes honlapon közzétett felmérés szerint a lengyelek leginkább a csehekkel rokonszenveznek, a szlovákokat kevésbé kedvelik.
febr. 4
11:09
Ingatlandó: tévévitára hívta Monti Berlusconit (HVG)
Vitát kavart a választásra készülő Olaszországban Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe párt elnökének hétvégi javaslata az ingatlanadó visszafizetéséről, melyet egyedül a kommunikációs szakértők tartanak jó választási fogásnak.
febr. 4
11:09
Halálos áldozatokat követelt egy buszbaleset Dél-Kaliforniában (MaHu)
Karambolozott és felborult egy autóbusz az egyesült államokbeli Kalifornia déli részén vasárnap este, a súlyos balesetben nyolc ember meghalt, 27 megsebesült - közölték a hatóságok.
febr. 4
11:09
Meghirdette az autonómia évét az EMNT (Kitekintő)
Az autonómia évének nyilvánította az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a 2013-as esztendőt.
febr. 4
11:11
Fotó: Obama fegyvert ragadott! (HVG)
Fotó jelent meg Barack Obamáról sportlövészet közben. Az amerikai elnök a fegyvertartás szigorításáért küzd.
febr. 4
11:11
Monti televíziós párbajra hívta Berlusconit (MaHu)
Vitát kavart a választásra készülő Olaszországban Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) párt elnökének hétvégi javaslata az ingatlanadó visszafizetéséről, melyet egyedül a kommunikációs szakértők tartanak jó választási fogásnak.
febr. 4
11:27
NYT: Kutatóintézet volt az izraeli légitámadás célpontja Szíriában (HVG)
Az izraeli légierő múlt heti szíriai légicsapásának célpontja a biológiai és vegyi fegyverekkel foglalkozó legfontosabb kutatóintézet volt – írta a The New York Times című amerikai napilap vasárnap.
febr. 4
11:27
A vegyi fegyverekkel foglalkozó kutatóintézet volt az izraeli támadás célpontja (MaHu)
Az izraeli légierő múlt heti szíriai légicsapásának célpontja a biológiai és vegyi fegyverekkel foglalkozó legfontosabb kutatóintézet volt - írta a The New York Times című amerikai napilap vasárnap.
febr. 4
11:27
Vajdaság: Ismét magyar fiatalokra támadtak (Kitekintő)
Vasárnapra virradó éjszaka Óbecse központjában magyar fiatalokra támadt rá egy szerbül beszélő fiatalokból álló csoport.
febr. 4
11:29
Szabadon engedtek két orosz és egy olasz mérnököt Szíriában (HVG)
Szíriai lázadók fogolycsere keretében szabadon engedtek két orosz és egy olasz mérnököt, akiket tavaly december 12-én ejtettek túszul - közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.
febr. 4
11:29
Fidel Castro is leadta szavazatát - személyesen (MaHu)
Fidel Castro okozta a vasárnap tartott kubai parlamenti választások egyetlen meglepetését: az agg politikus 2006 óta először a nagy nyilvánosság előtt személyesen adta le szavazatát Havanna belvárosában, majd több mint egy órán át beszélt a kamerák kereszttüzében.
febr. 4
11:45
Trendi kabátban szavazott Fidel Castro, majd egy órát beszélt (HVG)
Fidel Castro okozta a kubai parlamenti választások egyetlen meglepetését: az idős politikus 2006 óta először a nagy nyilvánosság előtt személyesen adta le szavazatát Havanna belvárosában, majd több mint egy órán át beszélt a kamerák előtt.
febr. 4
11:45
A francia előrenyomulás Maliban (Kitekintő)
febr. 4
11:47
Egyre több a bizonytalan szavazó Horvátországban (HVG)
Horvátországban tovább csökkent a koalícióban kormányzó szociáldemokrata párt támogatottsága, ugyanakkor stagnál a legnagyobb ellenzéki párt, a horvát demokratikus közösség népszerűsége és tovább növekedett a bizonytalan szavazók tábora a Promocija Plus közvélemény-kutató legfrissebb felmérése szerint - jelentette hétfőn a zágrábi sajtó.
febr. 4
12:03
Eltüntették az Alitalia logót a balesetes repülőről (HVG)
A szakszervezetek és az olasz politika is az Alitalia légitársaságot támadta a római repülőtéren szombaton történt baleset miatt, amelyben az olasz belföldi járatokon repülő román Carpatair gépe kisiklott a pályáról.
febr. 4
12:05
Újra nekifutnak Brüsszelben a következő EU-büdzsé ügyének (HVG)
A középtávú uniós költségvetésről egyeztetnek hétfői brüsszeli tanácskozásukon az uniós tagállamok Európa-ügyi tárcavezetői, akik az uniós országok állam-, illetve kormányfőinek csütörtök-pénteki rendkívüli csúcstalálkozóját készítik elő. Az Általános Ügyek Tanácsának nevezett fórumon Magyarországot Győri Enikő, a külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára képviseli.
febr. 4
12:21
Szenzáció: III. Richárd csontvázát találták meg Leicesterben (HVG)
III. Richárd néhai angol király földi maradványait találták meg tavaly szeptemberben Leicester egyik autóparkolójának betonja alatt - közölték hétfőn a közép-angliai nagyváros egyetemének szakértői.
febr. 4
12:39
Megdöbbentő fordulat a ruandai népirtás perében (HVG)
Az 1994-es ruandai népirtást vizsgáló nemzetközi törvényszék (ICTR) fellebbviteli bírósága felmentett két egykori ruandai minisztert, akiket első fokon 30 év börtönre ítéltek - jelentette az AFP hírügynökség a tanzániai Arushából, ahol a törvényszék működik.
febr. 4
12:39
Hiába festették át a logót, az Alitalia a hibás a repülőgép-balesetért (MaHu)
A szakszervezetek és az olasz politika is az Alitalia légitársaságot támadta a római repülőtéren szombaton történt baleset miatt, amelyben az olasz belföldi járatokon repülő román Carpatair gépe kisiklott a pályáról.
febr. 4
12:41
Logikus, hogy egyre kisebb az elefántok agyara (HVG)
Az elefántagyar iránti keresletet kielégítő orvvadászat természetes visszahatásaként felére csökkent az afrikai elefántok agyarának átlagos hossza az utóbbi százötven évben az Oxfordi Egyetem kutatói szerint. Hasonló zsugorodást figyeltek meg az állatok indiai rokonainál is.
febr. 4
12:43
Irán: Izrael meg fogja bánni a szíriai légitámadást (HVG)
Egy vezető iráni politikus azzal fenyegette meg hétfőn Izraelt, hogy "még megbánja" a Szíria elleni múlt szerdai légitámadást.

Keresés