2013. február 7. csütörtök

febr. 7
5:45
Kiutasíthatják a bukaresti magyar nagykövetet (168 Óra Online)
Titus Corlatean román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, Magyarország bukaresti nagykövetét, és kilátásba helyezte kiutasítását, amennyiben a nagykövet nem tér vissza „megbízatása keretei közé”.
febr. 7
6:03
A fordói robbantás rejtelmei (Kripto Akadémia)
Múlt hétvégén kétoldalú tárgyalásokat ajánlott Iránnak az ország atomprogramjáról Joe Biden amerikai alelnök. Teherán ugyan nem zárkózott el a közvetlen megbeszélések elől, de ez még nem jelent semmit. Az ország amolyan macska-egér harcot játszik a nemzetközi közösséggel. A Nyugat meggyőződése szerint ez kizárólag azt a célt szolgálja, hogy fű alatt folytathassa távolról sem csak békés célokat…
febr. 7
6:05
Német miniszter zűrjei (Kripto Akadémia)
Bár plagizálás miatt elvette a kari tanács Anette Schavan doktori diplomáját, a német oktatási miniszter Dél-Afrikából üzente meg: nem hajlandó lemondani. Az ellenzék azonban távozását követeli. Esetleges lemondása Angela Merkel számára is súlyos csapás lenne, hiszen egyik bizalmasáról van szó.
febr. 7
6:07
Bukarest bekérette a magyar nagykövetet (Kripto Akadémia)
Nem tűrjük, hogy Budapest szemtelenkedjen. Senkitől sem fogadunk el leckét arról, hogyan alkalmazzuk a törvényeinket" - jelentette ki a szerdai kormányülésen Victor Ponta miniszterelnök, reagálva Németh Zsolt keddi szavaira. A kormányfő utasította Titus Corlatean külügyminisztert, hogy hivatalos állásfoglalásban határozottan utasítsa el a budapesti politikus kijelentéseit. "Nem szeretnénk a…
febr. 7
6:39
John Kerry: Ha kell, háború, de előbb béke (Infostart)
John Kerry szerdán kijelentette, hogy külügyminiszterként a békéért akar tenni elsősorban, de ha elfogynak a békés eszközök, eltökélten áll majd ki az erő alkalmazása mellet is.
febr. 7
7:15
Akár több ezer ember is éhen halhatott tavaly Észak-Koreában (Metropol)
2012 januárja és májusa között éhínség volt Észak- és Dél-Hvange tartományokban.
febr. 7
7:33
Jön a teljesen ingyenes internet? (Kitekintő)
Az amerikai kormány országszerte elérhető, ingyenes Wi-Fi hálózat létrehozását tervezi, nem mindenki örömére.
febr. 7
8:09
Kiutasítanák a bukaresti magyar nagykövetet (Kitekintő)
Titus Corlatean román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, Magyarország bukaresti nagykövetét, és kilátásba helyezte kiutasítását, amennyiben a nagykövet nem tér vissza "megbízatása keretei közé".
febr. 7
8:27
10 milliárd euró alatti lehet Van Rompuy új pénzalapja (Kitekintő)
8-10 milliárd eurós összegű lehet a fiatalok foglalkoztatási helyzetét javítandó új uniós alap – mondta a BruxInfo kérdésére a szociális és foglalkoztatási ügyekért felelős uniós biztos.
febr. 7
8:45
Elúszik-e a brit sziget? (Kitekintő)
Az angolok Európához való viszonyát mindig is alapjaiban meghatározta szigetország mivoltuk.
febr. 7
9:03
Salamon-szigetek: már kilenc halálos áldozat (Metropol)
Mentőcsapatok újabb erőfeszítéseket tettek csütörtökön arra, hogy eljussanak az előző napi földrengés és szökőár sújtotta Salamon-szigeteki falvakba.
febr. 7
9:03
Obama Izraelbe utazik (Kitekintő)
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke diplomáciai látogatást tesz Izraelben.
febr. 7
9:39
Juncker: Az uniós megállapodás elmaradása katasztrofálisan hathat a pénzpiacokra (Infostart)
Katasztrofális külső hatása lenne a még törékeny pénzpiacokra, ha nem születne megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetési keretéről - mondta Jean-Claude Juncker, luxemburgi miniszterelnök, az Eurocsoport korábbi elnöke a német Deutschlandfunk rádióadónak adott interjúban csütörtökön.
febr. 7
9:39
Iráni látogatás következményekkel (Kitekintő)
Az Egyesült Államok újabb szankciókat tervez Iránnal szemben.
febr. 7
9:57
Az MSZP szerint nem csökkenhetnek a Magyarország számára elérhető források (Kitekintő)
Az MSZP szerint a legtöbb, ami a csütörtöki rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelbe utazó Orbán Viktor miniszterelnöktől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege.
febr. 7
10:33
Két ember meghalt a kormánypárti gyűlésen (Kitekintő)
Ecuadorban két halálos áldozata van a kormánypárti politikai gyűlésnek. Az ellenzék pedig azzal vádolja az elnököt, hogy anyagi támogatást fogad el a venezuelai szocialistáktól.
febr. 7
10:33
Diplomáciai csatározás a székelyzászló-ügyben (Metropol)
A Külügyminisztérium politikai államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: Magyarország diplomáciai lépéseket tesz a székelyzászló-ügyben.
febr. 7
11:45
Peking az ellenzék és a kormány képviselőivel is tárgyalt (Kitekintő)
Kína kapcsolatba lépett a szíriai ellenzék ernyőszervezetének vezetőjével Egyiptomban, Pekingben pedig fogadták Szíria külügyminiszter-helyettesét - számolt be csütörtökön a China Daily című angol nyelvű napilap.
febr. 7
12:03
Martonyi: a bukaresti nagykövet nem mondott olyat (Kitekintő)
Martonyi János szerint Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet semmi olyat nem mondott a székelyföldi autonómia kérdéséről, ami ne lenne azonos a kormány álláspontjával.
febr. 7
12:03
Villamosbaleset San Franciscóban (Metropol)
A baleset egyik sérültje, egy idős férfi, aki estében beütötte a fejét, életveszélyes állapotban van.
febr. 7
12:21
30 milliárdot spórolna Van Rompuy (Kitekintő)
A tényleges kifizetésekből az eddigieken felül 30 milliárd eurós, a pénzügyi kötelezettségvállalások szintjén pedig 15 milliárd eurós csökkentést készül javasolni a csütörtökön kezdődő uniós csúcson Herman Van Rompuy a tagállamoknak – mondták jól értesült források a BruxInfónak.
febr. 7
12:21
Leégett egy kínai falu 92 háza (Metropol)
A tűzvésznek nincsenek halálos áldozatai.
febr. 7
12:57
A levéltetvek is talpra esnek (Kitekintő)
Repülni ugyan nem tudnak, de talpra esnek, mint a macskák - állapították meg kutatók a levéltetvekről.
febr. 7
13:15
Egyre több időt töltenek az orosz turisták Magyarországon (Kitekintő)
Az orosz turisták tavaly 2011-ez képest 30 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken - ismertette a legfrissebb adatokat Aranyossy Mihály, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének megbízott vezetője az MTI-vel.
febr. 7
13:15
Harc a székelyföldi autonómiáért, hokibottal a kézben (168 Óra Online)
Az autonómiáért vívott harc sikeres jelképeként mutatja be a The New York Times a csíkszeredai hokicsapatot, amely – mezén a „Székelyföld”-felirattal – egymás után hatszor nyerte meg a román bajnokságot.
febr. 7
13:33
Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England (Infostart)
A csaknem három éve érvényes 0,5 százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát idei második, csütörtöki kamatdöntő ülésén a Bank of England (BoE) monetáris tanácsa.
febr. 7
13:33
Kié lesz az ország földje? (Kitekintő)
A Mercosur országokban a földkérdés végleges rendezése évtizedek óta húzódik. Ugyan az 1960-as évek végére a latin-amerikai országok végrehajtották a földreformokat, azonban a változások csak egy szűk társadalmi rétegnek nyújtottak előrelépést. Brazíliában a földnélküliek vezetőjének kivégzésekor kerültek ismét felszínre a mezőgazdasági problémák.
febr. 7
13:35
Bíróság elé kerülhetnek a CIA-val együttműködő államok (Infostart)
Egy jogvédő szervezet szerint akár 24 európai állam ellen is eljárás indulhat az Emberi Jogok Európai Bíróságán, amiért támogatták azt a CIA-programot, amelynek részeként feltételezett terroristákat raboltak el és tartottak fogva a Bush-kormányzat terror elleni háborúja idején.
febr. 7
13:51
Rompuy javaslata miatt csúszik az uniós csúcs (Infostart)
A korábban meghirdetettnél két és fél órával később kezdődik csütörtökön Brüsszelben a rendkívüli EU-csúcstalálkozó, hogy elvégezzék az utolsó simításokat is a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós keretköltségvetésre vonatkozó kompromisszumos javaslaton - vált ismertté uniós forrásból.
febr. 7
13:51
Lehet-e még spórolni az EU adminisztráción? (Kitekintő)
Valószínűleg az európai uniós intézmények kiadásainak jelentős csökkentésére is javaslatot fog tenni az Európai Tanács elnöke a csütörtökön kezdődő csúcstalálkozón, amelyen a tagállami vezetők ismét megpróbálnak megállapodásra jutni a 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretről.
febr. 7
13:51
Lezuhant egy NATO-helikopter (Metropol)
A helikopter az északkelet-afganisztáni Kapisza tartományban járt szerencsétlenül, az esetnek nincsenek áldozatai.
febr. 7
14:09
Nem változtatott alapkamatán az EKB (Infostart)
Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a 0,75 százalékos euróövezeti alapkamaton csütörtöki kamatdöntő ülésén.
febr. 7
14:09
Később kezdődik az uniós csúcs (Metropol)
Még dolgoznak a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós keretköltségvetésre vonatkozó Rompuy-javaslaton.
febr. 7
14:11
Bizalmas adatokat loptak a japán külügyminisztériumtól (Metropol)
Legutóbb a japán földművelési, erdőgazdálkodási és halászati minisztérium gépeiről hívtak le 3 ezer titkos anyagot.
febr. 7
14:27
Székelyzászló-ügy: Basescu nem foglalt állást (Kitekintő)
Traian Basescu román államfő elhárította csütörtökön az állásfoglalást a székely zászló kifüggesztése kapcsán folytatott vitáról, leszögezte, hogy csak akkor fog megszólalni, ha esetleg a magyar államfőnek lesz "nem megfelelő" állásfoglalása a kérdésben.
febr. 7
14:27
Székely zászló: külügyminiszteri szintre jutott a konfliktus (168 Óra Online)
Németh Zsolt külügyi államtitkár közölte: a kormány nyitott a tárgyalásra a székely zászló ügyében, amelynek kapcsán csütörtökön magyar diplomáciai lépések várhatók. A székely jelképek használata természetes joguk a székelyeknek, és az is természetes, hogy Magyarország szolidáris velük, amennyiben ez a jog nem tud érvényesülni – mondta a 180 percben Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete…
febr. 7
14:45
Rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint szüleiké volt (Kitekintő)
Az orvostudomány jelentős fejlődése ellenére rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint hasonló korukban szüleiké volt, elsősorban az elhízás és a mozgásszegény életmód miatt - vált ismertté egy amerikai tanulmányból.
febr. 7
15:03
Százezer háztartás maradt áram nélkül Szlovákiában (Kitekintő)
Országszerte komoly gondokat okoz a havazás Szlovákiában, Pozsony megye kivételével minden régióban első és másodfokú figyelmeztetést adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).
febr. 7
15:21
Az etnikai pártok betiltását kéri a székelyföldi románok szervezete (Kripto Akadémia)
Az etnikai alapon szerveződött pártok törvényen kívül helyezését és az etnikai alapú területi egységek tilalmát kezdeményezi a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma.
febr. 7
15:23
A jó házasság titka: négyhavonta írásos értékelés (Kripto Akadémia)
Négyhavonta értékelést kell írni a pároknak házasságukról, és akkor kevésbé romlik a kapcsolat - így találták amerikai kutatók 120 pár kapcsolata tanulmányázásának eredményeként.
febr. 7
15:39
A Wikipédiáról neveztek el egy kisbolygót (Kitekintő)
A milliók által használt webes világenciklopédiában rengeteg cikk található a világűrről, mostantól viszont már a világűrben is található egy Wikipédia: az eddig 274301-es jelölésű kisbolygót ugyanis a nyílt tartalmú lexikonról nevezték el.
febr. 7
15:39
Írásos értékelés a jó házasságért (Metropol)
Négyhavonta értékelést kell írni a pároknak házasságukról, és akkor kevésbé romlik a kapcsolat - így találták amerikai kutatók 120 pár kapcsolata tanulmányázásának eredményeként.
febr. 7
16:15
Ez lesz a világ legdrágább olimpiája (Kitekintő)
Oroszország új rekordot állíthat fel az olimpiák történelmében. A 2014-es téli olimpia, mely Szocsiban kerül megrendezésre lesz a világ eddigi legdrágább olimpiája.
febr. 7
16:33
lítélték a legnagyobb orosz szekta alapítóját (Kripto Akadémia)
Első fokon 11 év szigorított javító-nevelő táborban letöltendő szabadságvesztésre ítélték csütörtökön a legnagyobb oroszországi szekta alapítóját - jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
febr. 7
16:51
Berlusconi lehet Julius Caesar (Metropol)
Berlusconi négymillió új munkahelyet teremtene az olasz fiataloknak.
febr. 7
16:51
Örményország panasszal él a Safarovnak adott elnöki kegyelem ellen (Kitekintő)
Az örmény kormány arra készül, hogy panasszal él nemzetközi fórumokon a baltás gyilkos néven elhíresült azerbajdzsáni katonatisztnek, Ramil Safarovnak adott elnöki kegyelem ellen.
febr. 7
16:51
Olasz választás - Berlusconi nevet változtat, ha nem tartja be ígéreteit (Kripto Akadémia)
Egymást követik a februári parlamenti választásokon induló pártok bombasztikus bejelentései, melyekkel a jelöltek a választókat akarják megnyerni. Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke még neve megváltoztatását is felvetette.
febr. 7
17:09
Előzetes egyeztetés Brüsszelben (Infostart)
A csütörtök kora estére halasztott brüsszeli EU-csúcskezdés előtt a nagy uniós tagállamok vezetői még külön egyeztetnek Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével a 2014 és 2020 közötti EU-keretköltségvetésről - mondták uniós diplomaták a csúcstalálkozó helyszínén.
febr. 7
17:09
A "kohézió barátai" egyeztetnek a csúcs kezdete előtt (Kitekintő)
Külön egyeztetnek a kohézió barátainak nevezett, 15 uniós tagállamot tömörítő csoport vezetői csütörtökön Brüsszelben, az Európai Unió tanácsának épületében, mielőtt hivatalosan is kezdetét veszi a többéves pénzügyi keretről (MFF) szóló uniós csúcstalálkozó.
febr. 7
17:09
A kéményseprők nem értenek egyet a díjcsökkentéssel (Metropol)
A díjcsökkentés háztartásonként havi 25-29 forintot tenne ki, viszont a kéményseprő vállalkozókat súlyosan érintené.

Keresés