2013. február 13. szerda

febr. 13
4:54
Csalódott: Tarantinót lenyomták (ATV)
Díjeső hullott a sztárokra a hétvégén. A színészeknek kiosztották a brit Oscart, a BAFTA-díjat. Ben Affleck kettőt is kapott, Quentin Tarantino csalódott.
febr. 13
5:12
Narancs riasztást adtak ki, 40 centi hó is eshet (HVG)
Másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki szerda hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több dunántúli területre is a várható hófúvások miatt.
febr. 13
5:12
Kiszállt a zavaros kubai ügyből Papcsák? (Népszava)
Alighanem a nyilvánosság számára teljesen homályos céllal folytatott tárgyalások körüli sajtóvisszhang az oka annak, hogy a tavalyi útjával ellentétben idén nem tért vissza Kubába Papcsák Ferenc zuglói polgármester.
febr. 13
5:12
40 évet kapott a brutális szomszédgyilkos (ATV)
Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az a helvéciai férfi, akit szomszédjai megölése miatt ítélt el jogerősen a Szegedi Ítélőtábla. A férfi brutálisan végzett a két 70 év fölötti idős emberrel, majd a holttestüket elrejtette. A lakásukba is bement, értékeket kereshetett, de valami megzavarta, így zsákmány nélkül elmenekült, viszont ujjlenyomatait hátrahagyta. Első kihallgatásán még beismerő…
febr. 13
5:14
Föld alatti bordélyházra csaptak le az Andrássy úton (HVG)
Három bordélyházat, köztük egy Andrássy úti közel 200 négyzetméteres pincehelyiségben működtetett illegális mulatót, illetve egy prostituáltak közvetítésére létesült diszpécserközpontot számolt fel kedden a BRFK - írta a Népszabadság.
febr. 13
5:14
Schiffer: "megfogyva bár, de törve nem" (Népszava)
Az LMP frakciójának megszűnése után a párt "megfogyva bár, de törve nem" tovább fogja folytatni a parlamenti munkát - jelentette ki tegnap Schiffer András. A ma még létező, ám hamarosan megszűnő képviselőcsoport vezetője a távozókat okolta azét, hogy hivatalosan is feloszlik a frakció.
febr. 13
5:14
Beszólt a DK-nak: Gyurcsány tévévitára hívta ki Bajnait (ATV)
A Demokratikus Koalíció az ország számára akar bizonyítani, a nyilvános üzengetésnél pedig célravezetőbbnek tartja a beszélgetést, akár a nyilvánosság előtt is, reagált a DK-t ért Bajnai-kritikára Gyurcsány Ferenc.
febr. 13
5:16
"Érthetetlen" fideszes vagyongyarapodások (Népszava)
Nem Zsiga Marcell az egyetlen fideszes képviselő, akinek hirtelen "érthetetlenül" megnőtt a vagyona - írta a Blikk. A vagyonnyilatkozatok alapján Halász János, az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára egy év alatt 31 millió forint adósságát tudta le.
febr. 13
5:18
Nem vállalják a molinót (Népszava)
Noha rendőrök és a házőrség emberei is jelen voltak, senki nem akarja tudni, hogy ki rendelte meg és helyezte ki a parlament elé hétfőn az éhségmenetet gúnyoló molinót. Nyakó István szocialista politikus szerint azért hallgat a felelős, "mert a közvélemény nem vette a lapot". A Fidesz válasza szerint nekik közvetetten és közvetlenül sincs közük a történethez, de az biztos, rossz szemmel nézték az…
febr. 13
5:30
Helyreigazítás (Népszava)
A Népszava 2013. február 6-án online és print változatában közölte Andrassew Iván Nem hiszem el! című írását. Schmidt Mária helyreigazítást kért a szerzőtől.
febr. 13
5:32
Nem minősíti Bajnai szavait Mesterházy (Népszava)
Türelmesnek és megértőnek kell lenni az új szervezetekkel - mondta a hvg.hu-nak Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke az interjúban nem kívánta minősíteni a Bajnai Gordon országértékelőjében elhangzott szavakat.
febr. 13
5:34
Audival a terror ellen? (Népszava)
A közbeszerzési eljárás megkerülésével vásárolna újabb luxusautókat, Audi A7-eseket összesen 728 millió forintért a Terrorelhárítási Központ (TEK) - számolt be a hvg.hu a honvédelmi és rendészeti bizottság hétfői üléséről. Ugyanis a Belügyminisztérium - és a bizottság fideszes elnöke szerint is - csak "új gépjárműparkkal" szavatolhatók egyes operatív akciók.
febr. 13
5:36
Pintért érdekli a Laborc-Portik találka (Népszava)
Bizottságot állít fel a Portik Tamás és Laborc Sándor közti találkozóról készült, amúgy 29 évre titkosított nemzetbiztonsági dokumentumok átvizsgálására a belügyminiszter - számolt be a hvg.hu
febr. 13
5:38
Bármikor áthúzhatnák a körzethatárokat (Népszava)
Nem adtak a kormánypártok valódi garanciát arra, hogy a 2014-es választásig ne alakítanák át pillanatnyi politikai érdekeik mentén az egyéni választókerületi beosztást - összegezte lapunknak Lamperth Mónika a szerinte ezt szolgáló KDNP-s törvénymódosító javaslat parlamenti általános vitáját.
febr. 13
5:40
Újra csőd szélén a települések? (Népszava)
Nincs négy hónapja, hogy Orbán Viktor bejelentette az önkormányzatok "megmentését", a helyhatóságok mégis újra nehéz helyzetben vannak. Amit egyik kezével adott a kormány, azt a másikkal többszörösen vette el, így a működésképtelenség fenyegeti újra a településeket.
febr. 13
5:45
HATÁRTALANUL! Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a magyarországi köznevelési intézményekben 7. évfolyamon (vagyis általános iskola 7. évfolyamán/hatosztályos gimnázium 1. évfolyamán/nyolcosztályos gimnázium 3. évfolyamán) tanuló, nappali rendszerű oktatásban részesülő diákok Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia, vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásának támogatása.
febr. 13
5:47
HATÁRTALANUL! Együttműködés szakképző iskolák között (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja Magyarország és Románia vagy Szlovákia vagy Szerbia vagy Ukrajna vagy Szlovénia vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal/osztállyal rendelkező szakképző iskoláiban tanuló diákok szakmai együttműködésének támogatása.
febr. 13
5:48
Csak 17 iskolakerülőt találtak eddig a rendőrök (HVG)
Az eddigi adatok szerint 17 kiskorú tanulót kísértek rendőrök az oktatási intézmények vezetőjéhez az iskolakerülés elleni törvénycsomag hatályba lépése óta eltelt, január 1. és 31. közötti időszakban – írta a Népszava.
febr. 13
5:49
HATÁRTALANUL! Együttműködés a gimnáziumok között (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja Magyarország és Románia, vagy Szlovákia, vagy Szerbia, vagy Ukrajna, vagy Szlovénia, vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal/osztállyal rendelkező szakképző iskoláiban tanuló diákok szakmai együttműködésének támogatása.
febr. 13
5:50
Biciklist gázolt el a vonat Fótnál (HVG)
Biciklist gázolt el a vonat Fót állomás előtt kedden este, a baleset miatt nem közlekedtek a vonatok Budapest-Vácrátót-Vác vonalon Fót és Csomád között - közölte a Mávinform.
febr. 13
5:51
Szülőföldön magyarul, Szlovénia (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a szlovéniai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása
febr. 13
5:53
Szülőföldön magyarul, Horvátország (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a horvátországi magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása
febr. 13
5:55
Szülőföldön magyarul, Kárpátalja (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: az ukrajnai magyar nyelvűoktatás és nevelés támogatása
febr. 13
5:57
Szülőföldön magyarul, Vajdaság (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a szerbiai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása
febr. 13
6:06
Már hóátfúvások vannak Vasban (HVG)
Feltámadt és megerősödött a szél, emiatt már kialakultak kisebb hóátfúvások Vas megyében, főleg Sárvár és Celldömölk térségében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. A volánbuszok azért még járnak.
febr. 13
6:08
Elkéshetnek ma a Budapestre ingázók (HVG)
A Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalak közös szakaszán, a Kelenföldi pályaudvar és Háros között 23 óra 35 perckor elromlott a biztosítóberendezés kábellopás miatt, ezért a vonalon késésekre kell számítani - közölte a Mávinform.
febr. 13
6:24
Elégették a koporsót a város főterén (168 Óra Online)
A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a zord évszakot jelképező koporsó elégetésével véget ért az idei busójárás Mohácson.
febr. 13
6:24
„Példátlan rekord” Több mint száz új munkahely Magyarországon (ATV)
Bővíti szentgotthárdi üzemét az Opel – 130 millió eurós beruházással a cég több mint száz munkahelyet hoz létre Magyarországon, és 1600 négyzetméterrel növeli a termelő üzem területét. A miniszterelnök szerint a beruházás példátlan rekord. Orbán Viktor egyúttal bejelentette: a kormány felgyorsítja azokat az útépítési munkálatokat, amelyekkel Szentgotthárd bekerül az ország vérkeringésébe.
febr. 13
6:24
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 13
6:42
Omninvest-ügy: három év után sincs gyanúsított (HVG)
Lassan három éve folyik a nyomozás a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett az influenza-oltóanyagok beszerzése ügyében, de még egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak meg - értesült a Világgazdaság.
febr. 13
6:42
Hóhelyzet: másodfokúra mérsékelték a figyelmeztetést (Infostart)
Másodfokúra mérsékelte a várhatóan lehulló hómennyiség miatti figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban a korábbi harmad fokról. Az erős hófúvás miatt azonban több dunántúli térségben már a következő órákban magas hótorlaszokra lehet számítani.
febr. 13
6:42
Illegális bordélyházat számoltak fel az Andrássy úton (ATV)
Három bordélyházat, köztük egy Andrássy úti közel 200 négyzetméteres pincehelyiségben működtetett illegális mulatót, illetve egy prostituáltak közvetítésére létesült diszpécserközpontot számolt fel kedden a BRFK - írta a Népszabadság.
febr. 13
6:44
A választási regisztráció nagy barátját küldik a tüntető diákok ellen (HVG)
Egy többek között választási csalásokat rögzítő „csalopédiát” működtető, a választási regisztrációt támogató nyilatkozatokat közlő alapítványban is kuratóriumi tag Klinghammer István, a felsőoktatásért felelős új államtitkár, akit ismerősei „szeretni való, joviális”, de a végletekig konfliktuskerülő emberként jellemeztek. Portrénkból az is kiderül, a Magyar Rektori Konferencia egykori elnökétől…
febr. 13
6:44
Állítólag végzett magával a gyilkos Los Angeles-i rendőr - újabb áldozat (ATV)
Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok - közölte egy rendőrségi tisztségviselő. Később a Los Angeles-i rendőrfőnök elmondta: egyelőre nem találtak holttestet a kigyulladt viskó környékén.
febr. 13
6:46
Elemzők: legjobb esetben is csak stagnálhat a gazdaság (ATV)
A Napi Gazdaság elemzői konszenzusa szerint tavaly az utolsó negyedévben 2 százalékot meghaladó mértékűre mélyülhetett a recesszió a magyar gazdaságban, míg az infláció januárban 1 százalék lehetett az előző hónaphoz képest.
febr. 13
6:48
V. László-ügy: újabb előállítások (ATV)
Egy keddi akcióban újabb gyanúsítottakat állítottak elő a rendőrök V. László vállalkozó ügyében, amelyben hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt már több vezető beosztású rendőrtisztet is meggyanúsítottak - értesült az MTI Hírcentrum.
febr. 13
6:50
Atomrobbantás: Obama a dél-koreai elnökkel egyeztetett (ATV)
Barack Obama amerikai és Ri Mjong Bak dél-koreai elnök megbeszélést folytatott az észak-koreai nukleáris kísérletre adott válasz koordinálásáról - közölte kedden a Fehér Ház.
febr. 13
7:00
Pintérék tárgyalni kezdenek a "tizennégyekkel" (HVG)
Megkezdődik az egyeztetés a Belügyminisztérium és a tizennégy, ötezres lélekszám alatti település között, amelyek adósságát tavaly decemberben nem vállalta át automatikusan az állam - írta a Magyar Nemzet.
febr. 13
7:00
Hoffmann: ez nem megfutamodás (ATV)
Hoffmann Rózsa nem érzi megfutamodásnak, hogy a kormányzat kettéválasztja az oktatás területét és ő köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. Közben továbbra is az ELTE BTK épületében éjszakáztak a tiltakozó hallgatók, akiket kedd délután focidrukkerek látogattak meg. A HÖOK közben jelezte: egyelőre nem vesznek részt a felsőoktatási kerekasztal munkájában.
febr. 13
7:02
Figyelmeztette az autósokat a katasztrófavédelem (HVG)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az előző nagy havazás tapasztalatai alapján ismét arra számít, hogy az érintett területeken megnő a koccanásos balesetek, az árokba csúszó és a hóban elakadó járművek száma. Ezért azt kérik, hogy - elsősorban Nyugat-Dunántúlon - mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen. A 82-es úton kamionstopot rendeltek el.
febr. 13
7:02
A szenátus bizottsága támogatta Chuck Hagel védelmi miniszterségét (ATV)
Az amerikai szenátus fegyveres testületeket felügyelő bizottsága kedden 14:11 arányban megszavazta Chuck Hagel volt nebraskai republikánus szenátor jelölését a védelmi miniszteri posztra.
febr. 13
7:04
Obama: rendíthetetlenül kiállunk Izrael mellett (ATV)
A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
febr. 13
7:06
Drágább lett a gázolaj (ATV)
Emelte bruttó 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.
febr. 13
7:08
Lóhúsbotrány: vágóhidakat zártak be Nagy-Britanniában (ATV)
Nagy-britanniai vágóhidakat zárattak be kedd este rajtaütésszerű vizsgálat keretében a brit élelmiszerbiztonsági hatóságok az egyre nagyobbra duzzadó lóhúsbotránnyal összefüggésben.
febr. 13
7:18
Beszakadt egy út Budán, máshogy járnak a buszok (HVG)
Útbeszakadás miatt módosított útvonalon járnak szerdán a 129-es buszok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
febr. 13
7:18
„Már megbukott az Orbán-kormány” (168 Óra Online)
Az MSZP elnöke szerint a választásokat még nem vesztette el, de már megbukott a kormány.
febr. 13
7:18
Elemzők: fiatal pápa válthatja XVI. Benedeket? (ATV)
A Szentszék cáfolta, hogy betegség miatt mondott volna le a pápa. A vatikáni szóvivő szerint XVI. Benedek már tavaly meghozta a döntését, de ebben nem befolyásolták a katolikus egyházat megrázó botrányok és a Vatileaks kiszivárogtatások sem. Azt még nem döntötték el, hogy milyen titulust kap a nyugdíjba vonuló egyházfő, aki nem vesz részt az utódját megválasztó konklávén. Egy, az ATV-nek…
febr. 13
7:20
Egyetemfoglalók: "akaratunkat senkire sem kényszerítjük rá" (HVG)
Tévedett az ELTE Bölcsészettudományi Karának hallgatói önkormányzata, amikor a Hallgatói Hálózat (HaHa) akciójának nevezte a kar több termének elfoglalását - írták az "egyetemfoglalásban" részt vevők a HaHa által továbbított közleményben. Hozzátették, további akciókat akkor tartottak az egyetemen, ha az előadók és a diákok is egyetértenek.
febr. 13
7:20
Megrohamozhatják a hívők XVI. Benedeket (ATV)
Két nappal lemondásának bejelentése után XVI. Benedek pápa szerdán hívőkkel találkozik a Vatikánban. Pápasága utolsó előtti audienciájára jelentős tömeget várnak. Az olasz sajtó szerint a katolikus egyházfő következő két heti programjából érthetővé válik, miért most jelentette be lemondását.
febr. 13
7:22
30 centi hó jöhet - figyelmeztetések (ATV)
Másodfokúra mérsékelte a várhatóan lehulló hómennyiség miatti figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban a korábbi harmad fokról. Az erős hófúvás miatt azonban több dunántúli térségben már a következő órákban magas hótorlaszokra lehet számítani.

Keresés