2013. február 13. szerda

febr. 13
4:54
Csalódott: Tarantinót lenyomták (ATV)
Díjeső hullott a sztárokra a hétvégén. A színészeknek kiosztották a brit Oscart, a BAFTA-díjat. Ben Affleck kettőt is kapott, Quentin Tarantino csalódott.
febr. 13
5:12
Kiszállt a zavaros kubai ügyből Papcsák? (Alternatív Energia)
Alighanem a nyilvánosság számára teljesen homályos céllal folytatott tárgyalások körüli sajtóvisszhang az oka annak, hogy a tavalyi útjával ellentétben idén nem tért vissza Kubába Papcsák Ferenc zuglói polgármester.
febr. 13
5:12
40 évet kapott a brutális szomszédgyilkos (ATV)
Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az a helvéciai férfi, akit szomszédjai megölése miatt ítélt el jogerősen a Szegedi Ítélőtábla. A férfi brutálisan végzett a két 70 év fölötti idős emberrel, majd a holttestüket elrejtette. A lakásukba is bement, értékeket kereshetett, de valami megzavarta, így zsákmány nélkül elmenekült, viszont ujjlenyomatait hátrahagyta. Első kihallgatásán még beismerő…
febr. 13
5:14
Schiffer: "megfogyva bár, de törve nem" (Alternatív Energia)
Az LMP frakciójának megszűnése után a párt "megfogyva bár, de törve nem" tovább fogja folytatni a parlamenti munkát - jelentette ki tegnap Schiffer András. A ma még létező, ám hamarosan megszűnő képviselőcsoport vezetője a távozókat okolta azét, hogy hivatalosan is feloszlik a frakció.
febr. 13
5:14
Beszólt a DK-nak: Gyurcsány tévévitára hívta ki Bajnait (ATV)
A Demokratikus Koalíció az ország számára akar bizonyítani, a nyilvános üzengetésnél pedig célravezetőbbnek tartja a beszélgetést, akár a nyilvánosság előtt is, reagált a DK-t ért Bajnai-kritikára Gyurcsány Ferenc.
febr. 13
5:16
"Érthetetlen" fideszes vagyongyarapodások (Alternatív Energia)
Nem Zsiga Marcell az egyetlen fideszes képviselő, akinek hirtelen "érthetetlenül" megnőtt a vagyona - írta a Blikk. A vagyonnyilatkozatok alapján Halász János, az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára egy év alatt 31 millió forint adósságát tudta le.
febr. 13
5:18
Nem vállalják a molinót (Alternatív Energia)
Noha rendőrök és a házőrség emberei is jelen voltak, senki nem akarja tudni, hogy ki rendelte meg és helyezte ki a parlament elé hétfőn az éhségmenetet gúnyoló molinót. Nyakó István szocialista politikus szerint azért hallgat a felelős, "mert a közvélemény nem vette a lapot". A Fidesz válasza szerint nekik közvetetten és közvetlenül sincs közük a történethez, de az biztos, rossz szemmel nézték az…
febr. 13
5:30
Helyreigazítás (Alternatív Energia)
A Népszava 2013. február 6-án online és print változatában közölte Andrassew Iván Nem hiszem el! című írását. Schmidt Mária helyreigazítást kért a szerzőtől.
febr. 13
5:32
Nem minősíti Bajnai szavait Mesterházy (Alternatív Energia)
Türelmesnek és megértőnek kell lenni az új szervezetekkel - mondta a hvg.hu-nak Mesterházy Attila. Az MSZP elnöke az interjúban nem kívánta minősíteni a Bajnai Gordon országértékelőjében elhangzott szavakat.
febr. 13
5:34
Audival a terror ellen? (Alternatív Energia)
A közbeszerzési eljárás megkerülésével vásárolna újabb luxusautókat, Audi A7-eseket összesen 728 millió forintért a Terrorelhárítási Központ (TEK) - számolt be a hvg.hu a honvédelmi és rendészeti bizottság hétfői üléséről. Ugyanis a Belügyminisztérium - és a bizottság fideszes elnöke szerint is - csak "új gépjárműparkkal" szavatolhatók egyes operatív akciók.
febr. 13
5:36
Pintért érdekli a Laborc-Portik találka (Alternatív Energia)
Bizottságot állít fel a Portik Tamás és Laborc Sándor közti találkozóról készült, amúgy 29 évre titkosított nemzetbiztonsági dokumentumok átvizsgálására a belügyminiszter - számolt be a hvg.hu
febr. 13
5:38
Bármikor áthúzhatnák a körzethatárokat (Alternatív Energia)
Nem adtak a kormánypártok valódi garanciát arra, hogy a 2014-es választásig ne alakítanák át pillanatnyi politikai érdekeik mentén az egyéni választókerületi beosztást - összegezte lapunknak Lamperth Mónika a szerinte ezt szolgáló KDNP-s törvénymódosító javaslat parlamenti általános vitáját.
febr. 13
5:40
Újra csőd szélén a települések? (Alternatív Energia)
Nincs négy hónapja, hogy Orbán Viktor bejelentette az önkormányzatok "megmentését", a helyhatóságok mégis újra nehéz helyzetben vannak. Amit egyik kezével adott a kormány, azt a másikkal többszörösen vette el, így a működésképtelenség fenyegeti újra a településeket.
febr. 13
6:24
Elégették a koporsót a város főterén (168 Óra Online)
A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a zord évszakot jelképező koporsó elégetésével véget ért az idei busójárás Mohácson.
febr. 13
6:24
„Példátlan rekord” Több mint száz új munkahely Magyarországon (ATV)
Bővíti szentgotthárdi üzemét az Opel – 130 millió eurós beruházással a cég több mint száz munkahelyet hoz létre Magyarországon, és 1600 négyzetméterrel növeli a termelő üzem területét. A miniszterelnök szerint a beruházás példátlan rekord. Orbán Viktor egyúttal bejelentette: a kormány felgyorsítja azokat az útépítési munkálatokat, amelyekkel Szentgotthárd bekerül az ország vérkeringésébe.
febr. 13
6:42
Hóhelyzet: másodfokúra mérsékelték a figyelmeztetést (Infostart)
Másodfokúra mérsékelte a várhatóan lehulló hómennyiség miatti figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban a korábbi harmad fokról. Az erős hófúvás miatt azonban több dunántúli térségben már a következő órákban magas hótorlaszokra lehet számítani.
febr. 13
6:42
Illegális bordélyházat számoltak fel az Andrássy úton (ATV)
Három bordélyházat, köztük egy Andrássy úti közel 200 négyzetméteres pincehelyiségben működtetett illegális mulatót, illetve egy prostituáltak közvetítésére létesült diszpécserközpontot számolt fel kedden a BRFK - írta a Népszabadság.
febr. 13
6:44
Állítólag végzett magával a gyilkos Los Angeles-i rendőr - újabb áldozat (ATV)
Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok - közölte egy rendőrségi tisztségviselő. Később a Los Angeles-i rendőrfőnök elmondta: egyelőre nem találtak holttestet a kigyulladt viskó környékén.
febr. 13
6:46
Elemzők: legjobb esetben is csak stagnálhat a gazdaság (ATV)
A Napi Gazdaság elemzői konszenzusa szerint tavaly az utolsó negyedévben 2 százalékot meghaladó mértékűre mélyülhetett a recesszió a magyar gazdaságban, míg az infláció januárban 1 százalék lehetett az előző hónaphoz képest.
febr. 13
6:48
V. László-ügy: újabb előállítások (ATV)
Egy keddi akcióban újabb gyanúsítottakat állítottak elő a rendőrök V. László vállalkozó ügyében, amelyben hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt már több vezető beosztású rendőrtisztet is meggyanúsítottak - értesült az MTI Hírcentrum.
febr. 13
6:50
Atomrobbantás: Obama a dél-koreai elnökkel egyeztetett (ATV)
Barack Obama amerikai és Ri Mjong Bak dél-koreai elnök megbeszélést folytatott az észak-koreai nukleáris kísérletre adott válasz koordinálásáról - közölte kedden a Fehér Ház.
febr. 13
7:00
Hoffmann: ez nem megfutamodás (ATV)
Hoffmann Rózsa nem érzi megfutamodásnak, hogy a kormányzat kettéválasztja az oktatás területét és ő köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. Közben továbbra is az ELTE BTK épületében éjszakáztak a tiltakozó hallgatók, akiket kedd délután focidrukkerek látogattak meg. A HÖOK közben jelezte: egyelőre nem vesznek részt a felsőoktatási kerekasztal munkájában.
febr. 13
7:02
A szenátus bizottsága támogatta Chuck Hagel védelmi miniszterségét (ATV)
Az amerikai szenátus fegyveres testületeket felügyelő bizottsága kedden 14:11 arányban megszavazta Chuck Hagel volt nebraskai republikánus szenátor jelölését a védelmi miniszteri posztra.
febr. 13
7:04
Obama: rendíthetetlenül kiállunk Izrael mellett (ATV)
A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
febr. 13
7:06
Drágább lett a gázolaj (ATV)
Emelte bruttó 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.
febr. 13
7:08
Lóhúsbotrány: vágóhidakat zártak be Nagy-Britanniában (ATV)
Nagy-britanniai vágóhidakat zárattak be kedd este rajtaütésszerű vizsgálat keretében a brit élelmiszerbiztonsági hatóságok az egyre nagyobbra duzzadó lóhúsbotránnyal összefüggésben.
febr. 13
7:18
„Már megbukott az Orbán-kormány” (168 Óra Online)
Az MSZP elnöke szerint a választásokat még nem vesztette el, de már megbukott a kormány.
febr. 13
7:18
Elemzők: fiatal pápa válthatja XVI. Benedeket? (ATV)
A Szentszék cáfolta, hogy betegség miatt mondott volna le a pápa. A vatikáni szóvivő szerint XVI. Benedek már tavaly meghozta a döntését, de ebben nem befolyásolták a katolikus egyházat megrázó botrányok és a Vatileaks kiszivárogtatások sem. Azt még nem döntötték el, hogy milyen titulust kap a nyugdíjba vonuló egyházfő, aki nem vesz részt az utódját megválasztó konklávén. Egy, az ATV-nek…
febr. 13
7:20
Megrohamozhatják a hívők XVI. Benedeket (ATV)
Két nappal lemondásának bejelentése után XVI. Benedek pápa szerdán hívőkkel találkozik a Vatikánban. Pápasága utolsó előtti audienciájára jelentős tömeget várnak. Az olasz sajtó szerint a katolikus egyházfő következő két heti programjából érthetővé válik, miért most jelentette be lemondását.
febr. 13
7:22
30 centi hó jöhet - figyelmeztetések (ATV)
Másodfokúra mérsékelte a várhatóan lehulló hómennyiség miatti figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban a korábbi harmad fokról. Az erős hófúvás miatt azonban több dunántúli térségben már a következő órákban magas hótorlaszokra lehet számítani.
febr. 13
7:36
Bordélyházakat zártak be a fővárosban - lapszemle (Infostart)
A "tizennégyekkel" egyeztet az adósságátvállalásról a Belügyminisztérium - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság bordélyházak bezárásáról cikkezik.
febr. 13
7:54
Havazás: másodfokú a figyelmeztetés (Metropol)
A Nyugat- és Közép-Dunántúlon szerda éjfélig nagy mennyiségű hó várható. Útlezárások országszerte.
febr. 13
7:54
Havazás - A katasztrófavédelem a veszélyekre figyelmeztet (Alternatív Energia)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az előző nagy havazás tapasztalatai alapján ismét arra számít, hogy az érintett területeken megnő a koccanásos balesetek, az árokba csúszó és a hóban elakadó járművek száma. Ezért azt kérik, hogy - elsősorban Nyugat-Dunántúlon - mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen.
febr. 13
7:54
A növekedés hiánya Magyarország legnagyobb gondja (ATV)
Nem lesz választási költségvetés – mondta Cséfalvay Zoltán kedden a magyar üzleti vezetők fórumán, miközben a parlament épp az idei büdzsét módosította az E.On állami megvétele miatt. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt mondta: „a magyar kormány megcsinálta a házi feladatot, vagyis tartósan a GDP 3 százaléka alatt tartja az államháztartási hiányt.” Bajnai Gordon volt miniszterelnök…
febr. 13
7:56
Alapítványok ezrei várnak az 1%-ra (Metropol)
Az egyéni vállalkozók február 25-ig, az egyszerűsített bevallást végzők péntekig leadandó adóbevallásuk mellett az egy százalékokról is nyilatkozhatnak.
febr. 13
8:12
290 forinton az euró árfolyama (ATV)
Szűk sávban mozgott a forint délelőtt a bankközi devizapiacon, az eurót 290,04 forinton jegyezték nem sokkal 11 óra után, a reggeli 290,12 forint és a kedd esti 289,92 forint után.
febr. 13
8:30
Hoffmann: Nem megfutamodás az oktatási terület szétválasztása (Infostart)
Hoffmann Rózsa nem érzi megfutamodásnak, hogy a kormányzat kettéválasztja az oktatás területét, és ő köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját.
febr. 13
8:30
Egyetemfoglalók: A BTK HÖK tájékozatlan (168 Óra Online)
Az ELTE Bölcsészettudományi Karát elfoglaló tiltakozók – hallgatók, oktatók, középiskolások – „mély megdöbbenéssel” vettek tudomást a BTK HÖK tájékozatlanságáról arra vonatkozóan, hogy mi zajlik valójában a saját egyetemükön.
febr. 13
8:30
Az oltatlan gyermek időzített bomba (Metropol)
Magyarországon már influenzajárvány van – a védőoltás szükségességének hangoztatása mellett rendszerint megjelennek az oltásellenes hangok is.
febr. 13
8:30
Hoffmann Rózsa: nem megfutamodás (Alternatív Energia)
Hoffmann Rózsa nem érzi megfutamodásnak, hogy a kormányzat kettéválasztja az oktatás területét, és ő köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját.
febr. 13
8:32
Hoffmann utódja: Tornanadrágban, tornacipőben vagyok (168 Óra Online)
Klinghammer István szerint a hallgatói szerződés morális kérdés, és ha valaki az állam támogatására igényt tart tanulmányaihoz, akkor azt valamilyen formában a későbbiekben törlesztenie is kell a közösségnek, ugyanakkor a feltételekről lehet tárgyalni.
febr. 13
8:48
Félig bukott Hoffmann (Alternatív Energia)
Nem váltották le, de lefokozták az oktatási államtitkárt: a hétfői hallgatói tömegtüntetés másnapján bejelentették, hogy a jövőben Klinghammer István irányítja majd államtitkárként a felsőoktatást, így Hoffmann Rózsáé marad a közoktatás felügyelete. A leendő kormánytag pedig rögtön elődjéhez méltó sértéseket vágott az ELTE bölcsészkarát továbbra is 24 órás blokád alatt tartó diákokhoz.
febr. 13
8:48
Japán turistákat ölt egy ámokfutó a szigeten (ATV)
Legkevesebb két japán turistát megölt és további tizenkettőt megsebesített egy autós a csendes-óceáni Guam szigetének egyik szállodájánál kedd este - közölték szerdán a helyi hatóságok.
febr. 13
8:50
Feltámadt a szél, már hóátfúvások vannak Vasban (Alternatív Energia)
Feltámadt és megerősödött a szél, emiatt már kialakultak kisebb hóátfúvások Vas megyében, főleg Sárvár és Celldömölk térségében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
febr. 13
9:06
Martonyi: Komoly sikert értünk el (Infostart)
Magyarország azért is tudott jól kijönni az uniós költségvetési vitából, mert következetesen kitartott a kohézió barátai elnevezésű szövetség mellett - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Martonyi János külügyminiszter, aki beszélt a székelyzászló-vitáról is.
febr. 13
9:06
Juhász: még március 15-e előtt megszülethet az új párt (ATV)
A Milla elnöke szerint még március 15-e előtt megszülethet az új párt. Juhász Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról is beszélt, hogy mire eljutnak az ellenzéki együttműködésig, minden vitás kérdést le tudnak zárni.
febr. 13
9:42
Németh Zsolt: Párbeszéddel kell rendezni a székely zászló ügyét (Infostart)
Magyarország továbbra is a román-magyar párbeszédet tartja a legalkalmasabb módszernek a zászlóvita rendezésére - hangsúlyozta a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott, a szerdai számban megjelent interjúban Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
febr. 13
9:42
Jobbik-szövetséges nemzetiszocialista zavarta meg a hallgatók akcióját (ATV)
„Mindannyiótoknak azt kívánom, hogy Londonban egy McDonald’s-ban mosogatóként haljatok éhen és a diplomátokkal töröljétek a verejtéket. Na, szevasztok”- vágta az ELTE BTK-n tiltakozó diákok arcába Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik vezetője kedd este.
febr. 13
9:44
Mellár: a gazdasági növekedés a legfőbb problémánk (ATV)
Jelen pillanatban úgy látszik, hogy a gazdasági növekedés a legfőbb problémánk - mondta Mellár Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 13
9:46
Három napja hánykolódik a tengeren 4200 ember (ATV)
Harmadik napja hánykolódik a tengeren 4200 emberrel a fedélzetén a Carnival Triumph üdülőhajó, és az utasok szörnyű bűzben, hőségben töltik napjaikat. A hajót, amelyen korábban tűz okozott károkat, a tervek szerint csütörtökre vontatják be az egyesült államokbeli Mobile kikötőjébe.

Keresés