2013. február 13. szerda

febr. 13
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 13
6:42
10 pont, hogy ne ess áldozatul szexuális ragadozóknak (HarmoNet)
A szexuális ragadozók nem véletlenszerűen választják ki az áldozatukat: a lehető legkönnyebben akarják elvenni azt, amire szükségük van. Éppen ezért vannak támadási forgatókönyvek, amiknek vannak közös pontjaik. Ha ezeket a pontokat ismered, akkor elkerülheted azt a helyzetet, ami minden nő rémálma: a nemi erőszakot.
febr. 13
6:42
Kezdődik a nagyböjt (Infostart)
Hamvazószerda ünnepével idén most szerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos böjt, amit nagyböjtnek neveznek. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke ezen a napon az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét - közölte az MKPK sajtószolgálata kedden az MTI-vel.
febr. 13
7:09
Stroke-hoz vezet a füvezés? (HáziPatika.com)
A legfrissebb kutatás szerint a füvezés duplájára növelheti az agyérgörcs kockázatát fiatal felnőttek esetében, bár a szakértők szerint a kutatás túlságosan szűk körű ahhoz, hogy végleges következtetést lehessen levonni belőle. ...
febr. 13
7:36
Napi Horoszkóp - február 13. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 13
7:54
Kikezdi a vérnyomásunkat a szerda (HVG)
Szerdán a Dunántúl nyugati felén kettősfronti, máshol melegfronti hatás érvényesül. A csapadékos idő és az élénk légmozgás hatására csökken a hő- és a komfortérzet.
febr. 13
8:12
Sózzunk bátran! (HarmoNet)
A napi étkezések során rendszeresen, túlzott mennyiségben fogyasztva károsíthatja egészségünket. Belélegezve viszont a náthás, allergiás panaszok kiváló ellenszere lehet. Hogyan használjuk a sót a légúti betegségek kezelésében?
febr. 13
8:14
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2013-02-13 (HarmoNet)
Ma már nyoma sem lesz az elmúlt napok álmodozó hangulatának. Tettre készek vagyunk, pontosan tudjuk, hogy mit akarunk. Igaz, a terveinket túlságosan lényegre törően, akaratosan valósítjuk meg. Némi rugalmasság azért nem árthat! Ma szerelmünktől vad, nyers szexet várunk, - le akarjuk győzni. Az uralmi játszmák a szexben is megjelenhetnek, kedveljük a kötözős játékokat, vagy a bilincset. A gyengéd…
febr. 13
8:15
Magyar kutatók akcióban: új képalkotó technológiát fejlesztenek (HáziPatika.com)
Új képalkotó technológiát fejlesztenek magyar kutatók a vastagbéldaganatok molekuláris vizsgálatához. ...
febr. 13
8:16
Heti vagyonhoroszkóp 2013. február 13-tól 19-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
febr. 13
8:18
Szerdai angyali üzenet: ítélőképesség (HarmoNet)
Tudnotok kell megkülönböztetni egymástól a számotokra fontos és jelentéktelen, a titeket szolgáló és hátráltató dolgokat. Itt az ideje annak, hogy az ocsú elváljon a búzától.
febr. 13
8:30
Magyarország napi Harmóniakártyája (2013-02-13) (HarmoNet)
Ma engedj a játékos oldaladnak, és ajándékozd meg a belső gyermekedet valami olyan élménnyel, ami igazán lenyűgözi! Olvass mesét, rajzolj, fess, színezz, kreatívkodj, bohóckodj!
febr. 13
8:48
A 3 legintimebb ölelésfajta! - képekkel (Ezoterikus.hu)
Ölelés-szutra? Másfajta intimitás! Rob Grader, a szívügyek szakértője rájött, hogy az ölelés is nagyon kifejező lehet és számtalan pozíciója létezik.
febr. 13
9:06
Hagyományos otthoni tanulás - bevált vagy régimódi? (HarmoNet)
Önszerveződő tanulmányi körök, baráti közösségek, azonos értékeket valló, kreatív, konstruktív emberek. Bárki képes lehet rá? Miért is ne?
febr. 13
9:06
Felfelé döcögött a tőzsde (orientpress)
A BUX 0,2 százalékot erősödött, 19 101 pontig. A főbb részvények az Egis és a Richter kivételével erősödtek.
febr. 13
9:08
Bezárt bordélyház, korlátozott közmunka és százmilliós 1 százalék - lapszemle (orientpress)
Három bordélyházat, köztük egy Andrássy úti pincében működtetett illegális mulatót számolt fel kedden a BRFK - tudta meg a Népszabadság. A legfeljebb öt hónapig tartó, napi hatórás közmunkát részesíti előnyben az idén a kormány - erről juttatott el útmutatót a napokban az önkormányzatoknak a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Helyettes Államtitkársága a Világgazdaság értesülése szerint. A…
febr. 13
9:21
Leleplezik a csaló gyógyítókat (HáziPatika.com)
Új tévéműsorral jelentkezik Vágó István: az interneten is nézhető FIX HD televízióban indított "Szkeptikus vagyok..."-ban vitatott egészségügyi eljárásokról is beszélgetnek. ...
febr. 13
9:23
Féregűző, féreghajtó szerek: mit kell tudni róluk? (HáziPatika.com)
Manapság a férgesség ritka betegségnek számít, a férgek a higiénia előretörésével már nagyrészt a múlt emlékeinek tekinthetők, azonban ritkán még ma is találkozni az általuk okozott betegségekkel. ...
febr. 13
9:54
A betegen dolgozók megfertőzik a többieket is (HáziPatika.com)
Az Arizonai Egyetem kutatói szerint amikor valaki betegen megy munkába, ebédidőre az iroda közösen használt felületeinek mintegy fele válik fertőzötté a vírussal. ...
febr. 13
10:18
Jövőorientált gyermeked sikeresebb felnőtt lesz (HarmoNet)
Sokszor halljuk, hogy "élj a mának", ne foglalkozz azzal, mi lesz holnap, pedig ez a mai világban már nem működik. Senki sem engedheti meg magának, hogy ne foglalkozzon a jövővel, kiváltképp, ha gyermekei vannak.
febr. 13
10:18
Van megoldás a szülés utáni problémákra! (WebBeteg)
A szülés önmagában csodálatos esemény, amely azonban nem várt kellemetlenségekkel is járhat a későbbiekben. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza a leggyakoribb problémákra és azok kezelésére hívta fel a figyelmet.
febr. 13
10:36
Az étkezési burgonyára vonatkozó minőségi előírások szabályozásáról (orientpress)
Közigazgatási egyeztetésen a vidékfejlesztési miniszter rendelete a gyümölcs és zöldség ellenőrzéséről szóló 82/2004. (V. 11.) FVM rendelet módosításáról. Az étkezési burgonyára vonatkozó minőségi előírások szabályozásának célja, hogy kizárólag megfelelő minőségű burgonya kerüljön a fogyasztók asztalára.Véleményezési határidő: 2013. február 15.
febr. 13
10:54
Két napig kérhető még az új Diákhitel (orientpress)
Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. A szabad felhasználású Diákhitel kamata a diákhitelezés eddigi történetében a legalacsonyabb, 7,75 százalék, a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 kamata változatlanul kedvező 2 százalék.
febr. 13
10:54
Melyek a legfontosabb szerelmi szimbólumok? (Ezoterikus.hu)
A szerelmi szimbólumok sorába minden olyan dolog beletartozik, mely szavak nélkül is képes kifejezni érzelmeinket. Szív, nyíl, alma, csomó...
febr. 13
11:00
Vonzóbbak leszünk a szarkalábaktól (HáziPatika.com)
Egy friss felmérésből kiderül, hogy a nőknek felesleges aggódniuk szarkalábaik miatt, mivel csupán vonzóbbnak és intelligensebbnek tűnnek tőlük. ...
febr. 13
11:12
Újabb Flux bútorok (Lakáskultúra)
A FLUX szék és a FLUX Junior szék mellett idén januártól már három új termék is elérhető Magyarországon. A könyöklő (FLUX COLUMN), a bárszék (FLUX PILLAR) és a lakossági szempontból talán legfontosabb multifunkcionális asztalka/ülőke/puff (FLUX POP).
febr. 13
11:30
Párkapcsolat: jóval több mint két ember kapcsolata (HarmoNet)
Miért nem működnek a párkapcsolatok, miért nem érti meg egymást férfi és nő? Miért? Mert már az első pillanatban olyan tudattalan folyamatok játszódnak le az emberi lélekben, amelyekről legtöbbször nincs tudomásunk. Miért leszünk szerelmesek, és miért keressük egész életünkben a szerelmet? Erre a kérdésre akkor kaptam meg a választ, amikor a Bert Hellinger féle családállítással kezdtem…
febr. 13
11:45
Tüszős mandulagyulladás: miről ismerhető fel? (kamaszpanasz)
A tüszős mandulagyulladás járványos, fertőző betegség, amely a tinik körében különösen gyakori. A gyulladást általában Streptococcus nevű baktériumok okozzák.
febr. 13
12:06
Kutya-gyerek kommunikációra tanítanak Gödöllőn (orientpress)
A kutyatámadások megelőzhetőek, az ehhez szükséges viselkedés pedig egy speciális módszerrel könnyen megtanulható. Az elmúlt öt évben már közel húszezer gyermek sajátította el a tréning nyújtotta gyakorlati ismereteket. Azokon a településeken, ahová rendszeresen visszajárnak a Kutya-Barátok Sport Egyesülete megbízásából a Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) oktatói megismételni a programot, a…
febr. 13
12:06
Négy ruhaméretet fogyott, mert szégyellte a párja (NLCafé)
Ma már a volt pasijai is szívesen járnának vele, ő azonban nem tart igényt rájuk. Érthető módon.
febr. 13
12:08
MAZARS: egyszerűbben tervezhetőek a helyi adók (orientpress)
Egyszerűbben áttekinthetik a hazai vállalkozások a helyi adók mértékét és a kapcsolódó kedvezményeket a MÁK honlapjára nemrégiben felkerült adatoknak köszönhetően - hívja fel a figyelmet a MAZARS. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint az online adatbázisból néhány kattintással lehívhatóak a székhely vagy telephely létesítése céljából kiválasztott települések adózási feltételei.
febr. 13
12:08
Három, kettő, egy: megtisztulás! (NLCafé)
Bár valahol még javában tartanak a jelmezes bulik, „hivatalosan” vége a farsangi időszaknak, hiszen az vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig tart (idén február 13.). De ne csüggedjünk, minden korszak vége egyben egy újnak a kezdete. Most például a nagyböjt indul, és tart negyven napon át.
febr. 13
12:24
Duna House: a fővárosi paneleket keresik leginkább (orientpress)
Továbbra is mérsékelt az ingatlanforgalom Magyarországon és egyelőre felfüggesztették a tavalyi évben némi élénkülést okozó Kombinált Mikrohitel Programot is. A tavaly indult és azóta több ponton is egyre megengedőbb állami kamattámogatásos hitelezés azonban adhat némi reményt, de nem mindegy mit és mennyiért kínálunk. A Duna House ingatlanközvetítő elárulja, mit keresnek a vevők a fővárosban.
febr. 13
12:24
Influenzaszezonban veszélyeztetettebbek a D-vitamin-hiányos gyermekek (WebBeteg)
Az influenzajárványban veszélyeztetettebbek a D-vitamin-hiányban szenvedő gyermekek, a napfényvitamin ugyanis meghatározó szerepet játszik a sejtképzésben, az immunrendszer védekezőképességének fenntartásában és a fertőzés ellenanyagának termelésében.
febr. 13
12:42
Madárinfluenza követelt áldozatot Kínában (MaHu)
Madárinfluenzában halt meg egy 21 éves nő a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban.
febr. 13
13:12
A burgonya nem hizlal, és a tojás sem koleszterinbomba? (HáziPatika.com)
A mai információáradatban bizony nehéz okosnak lenni, és eldönteni, melyik a helyes irány az egészséges táplálkozás, életmód útján. Nézzük néhány tévhitet, amelyek talán nyújthatnak némi támpontot a döntéshez. ...
febr. 13
13:18
Nem akar elhízni? Költözzön a hegyekbe! (HVG)
A ritkább levegőjű, magasabb helyen élők kisebb valószínűséggel híznak el, mint azok, akik alacsonyabban fekvő településen laknak - állapították meg egy amerikai tanulmány szerzői.
febr. 13
13:36
Szívrohamhoz vezethet a túl sok kalcium (orientpress)
A kalciumban gazdag étrend és a kalcium-kiegészítők szedése akár duplájára is emelheti a szívroham miatt bekövetkező halálozások kockázatát, ha naponta 1,4 grammnál többet veszünk magunkhoz belőle - mutatott rá egy nagyméretű svéd tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
febr. 13
13:54
Február 15-én lejár a diákhitel első igénylési határideje (orientpress)
Február 15-éig adhatják le igénylési kérelmüket azok a hallgatók, aki már márciusban szeretnének diákhitelt kapni - hívta fel a figyelmet a Diákhitel Központ Zrt. szerdán. A korábban diákhitel-szerződést kötött ügyfelek számára a beiratkozást követően automatikus a folyósítás a jogosultsági feltételek fennállása esetén.
febr. 13
14:12
40 százalékkal több az influenzás (HVG)
23 300-an fordultak az elmúlt héten orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A legtöbben Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében betegek.
febr. 13
14:12
Negyven százalékkal nőtt az influenzások száma (MaHu)
Negyven százalékkal többen, 23 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel az elmúlt héten, mint az azt megelőzőn.
febr. 13
14:18
Valentin-napi bonbonok (HáziPatika.com)
A Valentin-nap a szerelmesek napja. Még, ha nem is vagyunk olyan nagy hívei e hagyománynak, egy kis aprósággal kedveskedhetünk párunkkal ezen a napon. Készítsünk házi, cukormentes bonbonokat! ...
febr. 13
14:20
Cukorbeteg? Jár az adókedvezmény! (HáziPatika.com)
Az adóbevallás lassan aktuálissá válik, és érdemes tudatosítani, hogy Az 1-es típusú, valamint a szövődményes 2-es típusú cukorbetegeknek lehetőségük van egyéni adókedvezményt igényelni - hívja fel a figyelmet a Cukkerberg blog. ...
febr. 13
14:30
Amilyen az orrod, olyan vagy te! Orrmustra (Ezoterikus.hu)
Az orr az ember maga. Amilyen az orr, olyan a jelleme, a lelkülete - mondta a 18. században praktizáló híres svájci író, lelkész, fiziognómus, Lavater.
febr. 13
15:06
Luxuscikk lesz a papírforma: interjú a Heti Válasz főszerkesztőjével (orientpress)
A digitalizálás és az online médiumok terjedése miatt ott tartunk, hogy a papíralakú újság lassan luxuscikké válik, a nyomtatott sajtó pedig csak a törzsolvasókra építhet - nyilatkozta Borókai Gábor a Rádió Orient műsorában. A Heti Válasz főszerkesztője pályafutásáról, szerkesztői és kormányszóvivői feladatairól mesélt a rádió vendégeként, hallgatóit mindkét szakma fogásaiba beavatva.
febr. 13
15:06
Kik keresnek a legtöbbet diploma nélkül? (NLCafé)
Az informatikusok, a marketingesek és a főkönyvelők is többet keresnek az átlagnál, akkor is, ha nincs diplomájuk. Mégis mennyit?
febr. 13
15:24
Ingyenes nyílt forráskódú szoftverek a köz- és felsőoktatás számára (orientpress)
Köz- és felsőoktatási célokra ajánlott fel térítésmentesen több informatikai cég nyílt forráskódú és szabadon felhasználható szoftvereket - jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára és Dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára szerdán.
febr. 13
15:42
A járvány már Hevesben jár (HVG)
Immár Heves megyében is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, miután az elmúlt héten 570-en fordultak orvoshoz ilyen tünetekkel - tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal szerdán.
febr. 13
15:57
Partnerünk gátolhat az életmódváltásban (HáziPatika.com)
Az életmódváltásra vágyó házastársakat nagyban befolyásolhatja az, hogy partnerük miként viszonyul a rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés gondolatához és mennyire hajlandó részt venni a közös programokon - áll egy kutatásban. ...
febr. 13
15:59
Ezekben a kórházakban van látogatási tilalom (HáziPatika.com)
Az országos influenzajárvány miatt a fekvőbeteg intézmények közül többen rendeltek el látogatási tilalmat az ott ápolt betegek védelme érdekében. ...

Keresés