2013. január 30. szerda

jan. 30
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 30
3:57
Ételintolerancia: tünetek és vizsgálatok (WebBeteg)
Puffadással, hasmenéssel vagy székrekedéssel, gyomorgörcsökkel, emésztési gondokkal, különféle bélproblémákkal százezrek küszködnek Magyarországon is, próbálva ilyen-olyan tüneti kezeléssel enyhíteni panaszaikat.
jan. 30
6:48
A köszvény diétás kezelése (HarmoNet)
Sokszor csak egy-egy heves fájdalmas roham hívja fel a figyelmet a köszvény meglétére, és akkor derül ki, hogy a családban bizony már másnak is voltak korábban ilyen panaszai... Gyógyszerekkel és megfelelő diétával azonban uralható, és rendben tartható ez az anyagcserezavar. Lássuk a részleteket!
jan. 30
7:15
Napi Horoszkóp - január 30. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 30
7:27
Több millió leprás él köztünk (HáziPatika.com)
Január 30. a lepra elleni küzdelem világnapja. Bár a nyugati világ nagy részében a betegség teljesen eltűnt, elmaradottabb országokban mind a mai napig szedi áldozatait. ...
jan. 30
7:33
Már egészséges az ivóvíz Jásziványban (HVG)
Uniós támogatással megvalósult műszaki fejlesztéssel a meghatározott határérték alá sikerült szorítani az ivóvíz arzéntartalmát Jásziványban, így elkerülték, hogy lajtos kocsival kelljen hordaniuk az ivóvizet a határidő letelte után.
jan. 30
7:45
Rebeka kipróbálta: a hatékony tanulás (kamaszpanasz)
Hamarosan kezdődnek a kisérettségik és az érettségi vizsgák. Ilyen mennyiségű anyag megtanulásához nem elég néhány nap. De hogyan tudsz hatékonyan, álmatlan éjszakák nélkül felkészülni? Rebeka a héten a hatékony tanulás feltételeit vizsgálta blogjában.
jan. 30
8:18
Mackófesztivál a budapesti állatkertben (HarmoNet)
Hétvégén mutatják meg a medvék, hogy meddig tart a tél. Ebből az alkalomból játszóházzal, mézkóstolóval, látványetetésekkel és különleges állatbemutatóval várja a medvék és rokonaik rajongóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Február 2-án vizsgálják a barlangból előjövő medvék árnyékát.
jan. 30
8:20
Szerdai HarmoNet horoszkóp 2013-01-30 (HarmoNet)
Ma a pontos, alapos munka ideje van. Türelmesebbek leszünk, így az aprólékos feladatokkal is könnyebben boldogulunk. Ha otthon takarítást terveztünk, akkor a mai napnál keresve sem találhatunk jobb alkalmat. Ma a gyomrunk lesz érzékenyebb, ezért javasolt a könnyű, kímélő étrend. Ne együnk ismeretlen fűszerezésű ételt és a puffasztó fogásokat is kerüljük! Jobban tesszük, ha keveset eszünk, és…
jan. 30
8:22
Heti vagyonhoroszkóp 2013. január 30-tól február 5-ig (HarmoNet)
Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
jan. 30
8:27
Cséfalvay: a kormány kerülné a pályáztatást (orientpress)
Az uniós pénzek lehívását kezelő hazai pályázati intézményrendszer átalakítása mellett a kormány azt is vizsgálja, hogy mennyire lehetne növelni a 2014-2020 közötti időszakban azon EU-források arányát, amelyek nem pályázati úton kerülnének felhasználásra - nyilatkozta a Világgazdaságnak Cséfalvay Zoltán uniós főtárgyaló.
jan. 30
8:33
A felnőtteket is védi a rota-ellenes oltás (HáziPatika.com)
A gyerekek védőoltása közvetett módon a nem injekciózott felnőtteket is megvédheti a súlyos hasmenéssel és hányással járó betegségtől- írja egy új tanulmány, amely a Clinical Infectious Diseases című szakfolyóiratban jelent meg. ...
jan. 30
8:45
A világon először szült egy nő szívátültetés után (HVG)
A kilökődésgátló gyógyszerek, amelyeket egy páciensnek szívátültetés után szednie kell, meggátolják a "friss" sejtek létrejöttét, ezáltal a terhességet is. Juliana Finondo számos vizsgálaton esett át kizárandó annak lehetőségét, hogy a mesterséges megtermékenyítés miatt károsodjon a donorszerve.
jan. 30
9:12
Karrier - mi a fontos a fiatal generáció szerint? (HarmoNet)
A fiatalok szerint a karrier leginkább az elszántságtól és a kapcsolatoktól függ, azonban sokan gondolják úgy, hogy a boldogulást nagyban befolyásolják a szerencsés külső körülmények, a személyes képességek, valamint a családi háttér is - derül ki az Ipsos legújabb, a fiatal felnőttek szokásait vizsgáló felméréséből.
jan. 30
9:14
Szerdai angyali üzenet: kiemelkedés (HarmoNet)
Két világ létezik most számotokra párhuzamosan - a kérdés, hogy képesek vagytok-e a kettőt egységbe rendezni, átlátni a mindennapi életetek gondjain és megérteni, hogy létezik valami mindezeken túl is...
jan. 30
9:24
A pornófilmek hatása a gyerekekre (kamaszpanasz)
A pornográf videók, képek és játékok az interneten keresztül a gyerekek számára is könnyen elérhetőek. Ezek egyértelműen negatív hatással vannak a gyerekek szexuális fejlődésére és viselkedésére, és függőséget is okozhatnak.
jan. 30
9:39
Hamarosan mindenütt házhoz megy a szelektív gyűjtési rendszer (orientpress)
A következő évek során várhatóan Magyarországon kiépül a házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer, amellyel egy időben a lakosság által eddig önkéntes alapon végzett szelektív hulladékgyűjtés kötelezettséggé és egyben anyagi érdekké is válik. Az új rendszer kiépülésével a gyűjtőszigetes szelektív gyűjtés háttérbe szorul, a hulladékot a társasházakban kihelyezett edényzetben vagy családi házak…
jan. 30
9:39
Alzheimer-kór: így kezelje jól (HáziPatika.com)
Az Alzheimer-kórban szenvedők körülbelül 40 százaléka intézménybe kerül a tünetek megjelenését követő 5 év múlva. Addig viszont általában otthonukban ápolják őket. Cikkünk a hozzátartozóknak nyújt segítséget az otthoni ellátáshoz. ...
jan. 30
9:41
Kevésbé pihentető az alkoholmámoros alvás (HáziPatika.com)
Egy lefekvés előtti pohárka segít ugyan az elalvásban, de a kutatók szerint rontja az éjszakai alvás minőségét. ...
jan. 30
9:57
Rehabilitációs hozzájárulás: hogyan spóroljunk egymilliót? (orientpress)
Megváltozott munkaképességűek alkalmazásával megtakarítható a rehabilitációs járulék évi csaknem egymillió forintos összege, és a szükséges beruházásokhoz még támogatás is szerezhető - mondta az EU-Jobs Kft. szakértője a Gazdasági Rádióban. Többek között olyan eszközöket beszerezésére lehet pályázni, amelyek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására alkalmassá tegye a munkahelyet.
jan. 30
9:57
Melyik nap születtél? Melyek 2013 szerencseszámai? (Ezoterikus.hu)
Amikor Malajziában jártam, több elfeledett ázsiai módszert megismertem, most egy számmisztikához köthető rendszer segítségével árulom el 2013 szerencseszámait!
jan. 30
10:06
Családállítás - rend az egész családnak (HarmoNet)
Egy megkapó esettanulmány arról, hogy hogyan rendeződnek a családi viszonyok és kapcsolatok egy családállítást követően. Még akkor is, ha a családból összesen egy tag megy el egy állításra.
jan. 30
10:15
Karok nélkül szerezte meg a pilótaengedélyt (NLCafé)
A fiatal nő a világon egyedülálló dolgot vitt véghez. Le a kalappal!
jan. 30
10:15
Ajánlott étrend vesekövesség esetén (WebBeteg)
A vesekő kialakulhat minden olyan tényezőtől, amely befolyásolja a vizeletürítést, például a táplálék és ivóvíz összetétele, felszívódási zavarok, szomjazás, fokozott verejtékezés.
jan. 30
10:33
Hoffmann Rózsa: a kormány 27 milliárddal kompenzálja az egyetemeket (orientpress)
Nem elsorvasztani, hanem támogatni akarja a kormányzat az egyetemeket - közölte Hoffmann Rózsa a Rókusi Általános Iskolában tartott fórum után Szegeden. Az államtitkár a SZEGEDma.hu-nak elmondta, 27 milliárd forintot szán a kormányzat a kompenzációra. Hozzátette, az egyetemeknek vannak saját bevételeik, és pályázati források is segítik őket, közel 100 milliárd forintnyi európai uniós forrás áll az…
jan. 30
10:42
Magyarország napi Harmóniakártyája (2013-01-30) (HarmoNet)
Ma az alapvető és egyszerű emberi értékek kerülnek előtérbe, úgy mint a tisztesség, a segítőkészség és az áldozatvállalás. Te megteszed ezeket?
jan. 30
10:45
Összefüggés a kalcium és a petefészekrák között? (HáziPatika.com)
Biomarkerként is lehet használni a kalciumot, az ásványi anyag magasabb szintje ugyanis előre jelezheti, hogy melyik nőnél alakul ki petefészekrák - állítják amerikai tudósok. ...
jan. 30
10:51
Frontátvonulások hete jön: készüljön fel a legrosszabbra (HVG)
A következő napokban gyorsan érkeznek a frontok és a szél is gyakran erős lesz. Szerdán melegfront, estétől már hidegfront okozhat humánmeteorológiai panaszokat - írta a meteoklinika.hu.
jan. 30
10:51
Megkezdődhet a médiatörvény módosító javaslatának kidolgozása (orientpress)
Az Európa Tanács elfogadta a kormány javaslatát a médiahatósággal és médiatanáccsal kapcsolatban fennmaradt kérdések rendezésére, így megkezdődhet a Médiatörvény módosító javaslatának kidolgozása, amelyet még tavasszal elfogadhat az Országgyűlés - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményében a kormany.hu oldalon.
jan. 30
11:09
Piszkos kézzel gyurmázták a cukorkákat a Nestlé egyik gyárában (HVG)
Egy kínai újság tényfeltáró riportban számolt be arról, hogy egészségügyi igazolvánnyal nem rendelkező dolgozók puszta, gyakran mosatlan kézzel készítették a Nestlé cukorkáit. A cég bejelentése ellenére ráadásul továbbra is mesterséges ízesítő anyagokat kevernek a termékekbe.
jan. 30
11:09
Távszerencsejáték Szövetség: a piac lezárását kockáztatják a magas engedélyezési díjakkal (orientpress)
A Távszerencsejáték Szövetség (Remote Gambling Association, RGA) aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új magyar szerencsejáték törvényben szereplő magas koncessziós díjak jelenléte fenyegetheti a teljesen liberalizált online szerencsejáték piac létrehozását.
jan. 30
11:09
„A csattanás után azonnal egymásba szerettünk!” (NLCafé)
Egy bombázás vagy egy autóbaleset valóban képes sírig tartó szerelmet generálni? A vészhelyzet tényleg úgy működik, mint a filmekben? Párok mesélnek a Nők Lapja Cafénak.
jan. 30
11:27
Brüsszelben tárgyal Barossoval Orbán Viktor (orientpress)
Szerdán találkozik Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosoval. A találkozón minden bizonnyal szóba kerül a túlzott deficit eljárás, kérdés, hogy kapunk-e bármi indikációt arra nézve, hogy pozitív döntés születik-e a kérdésben. Az IMF nemrég kiadott negyedéves ország értékelése szerint 3,25 százalék lehet az idei hiány, míg az Európai Bizottság tavaly év végi jelentése…
jan. 30
11:36
Étkezési bakik - Figyeld tested jelzéseit! (kamaszpanasz)
Még ha pontosan tisztában is vagy vele, hogy mire van szüksége a testednek, és ha a legfigyelmesebben táplálkozol, akkor is követhetsz el hibákat, miközben telepakolod a tányérod. Mire érdemes figyelned?
jan. 30
11:45
Új IVF technológia ad reményt az egészséges gyermekáldásra (orientpress)
Az IVF mesterséges megtermékenyítési technológiát már az 1980-as évek óta alkalmazzák, és a szakemberek évente jönnek ki egy-egy újabb lehetőséggel, ami megkönnyíti a párok családalapítását. A legújabb elképzelésről a Fox News cikke számol be.
jan. 30
11:45
Lena Hoschek 2013/2014 ősz/tél (divatláz)
A Graz-i divattervezőnő, Lena Hoschek a távoli Oroszországba utazott vendégeivel a Berlinben megrendezésre kerülő Mercedes-Benz Fashion Week alkalmával. A kollekcióban orosz megjelenést biztosító, néphagyományt követő virágminták találkoztak a gazdagon hímzett alkotásokkal.
jan. 30
11:51
Miért imádjuk a kiscicás, kisbabás képeket? (HáziPatika.com)
A legújabb kutatások szerint a "cuki" élőlényekkel, állatokkal, babákkal kapcsolatos furcsa - és látszólag agresszív - reakciók teljesen normálisak. ...
jan. 30
12:03
Heti kedvenc: mennyei sztracsatellatorta (Blikk)
Csábító, könnyű és harapni való finomságokra vágynál? Most egy ilyen sütemény receptjét ajánljuk a figyelmedbe!
jan. 30
12:03
Bejelentési kötelezettség: tízmillióba is fájhat a mulasztás (orientpress)
Ugyan február 1-ig kell a társas vállalkozásoknak a bejelentési kötelezettségnek eleget tenni, szerda reggelig a Békés megyei cégek fele teljesítette ezt - közölte dr. Bagdi Árpád Gyula sajtószóvivő a Békés Megyei Hírlappal. Mulasztás esetén a tisztségviselő 100 ezertől akár 10 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
jan. 30
12:21
Februári időjóslás (Ezoterikus.hu)
"Ha Dorottya szorítja, Julianna tágítja a fagyot" - mondták a őseink, de bizony a mai emberek is figyelemmel kísérik, hogyan alakul az időjárás...
jan. 30
12:21
Gyűjtés a gyermekklinika felújításáért (WebBeteg)
Adománygyűjtés kezdődött a Tűzoltó utcai Gyermekklinika intenzív osztályának a felújítására.
jan. 30
12:39
Kérdéses, hogyan hat a piacon ha betétet is gyűjthet majd az Államkincstár (orientpress)
Törvényjavaslatot készít a Nemzetgazdasági Minisztérium, arról, hogy a bankok mellett a Magyar Államkincstár is gyűjthessen betétet. A jól sikerült lakossági forint és euró alapú államkötvények után ez egy újabb, vélhetően nagy érdeklődésre számot tartó eszköz lenne ahhoz, hogy az Államadósság Kezelő Központ bővítse a finanszírozási lehetőségeket - ezt mondta a Gazdasági Rádiónak Saágy Pál, az…
jan. 30
12:57
BKK: tovább bővül az első ajtós felszállási rendszer (orientpress)
Februárban két ütemben tovább bővítik az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő autóbuszok körét. Az utazásra jogosító jegy, bérlet vagy egyéb igazolvány érvényességét a járművezetők ellenőrzik, az utasok igény esetén náluk vásárolhatnak helyszínen váltott vonaljegyet. Február 2-ától a 96-os, a 117-es, a 131-es, a 231-es és a 296-os jelzésű autóbuszokon; február 16-ától szombaton…
jan. 30
13:15
Nyolcéveseknek készült dezodor (NLCafé)
Valóban korábban kellene kezdeniük a dezodorozást a gyerekeknek amiatt, hogy korábban kamaszodnak?
jan. 30
13:21
Esztétikus fűtőtest panorámaablak alá (lakaskinalat.hu)
A panorámás kilátás, a gazdagon áradó, természetes fény érdekében sokan építenek olyan házat, ahol a szokásosnál nagyobb méretűek az ablakok.
jan. 30
13:33
Hazai intézmények a világ 'legzöldebb' egyetemei között (orientpress)
Harmadik alkalommal állította össze az indonéziai Universitas Indonesia a világ 'legzöldebb' egyetemei rangsorát 2012-ben. A környezettudatosság szempontját figyelembe vevő nemzetközi megmérettetésben helyet kaptak a hazai felsőoktatási intézmények legjobbjai. A hazai rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem áll, melyet a Debreceni Egyetem követ. Az Óbudai Egyetem az előkelő harmadik helyet szerezte…
jan. 30
13:51
Felfüggesztik a halált okozó fogamzásgátló forgalmazását (MaHu)
Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség.
jan. 30
13:54
H ház Mattch-től (lakaskinalat.hu)
A H ház egy minimalista otthon Nagoya lakóövezetében, amit Mattch tervezett.
jan. 30
14:09
Veszélyes levegő minősége Miskolcon és Putnokon (HVG)
Putnokon nem változott, Miskolcon viszont erősödött a szállópor-szennyezettség, most ezeken a helyeken számít veszélyesnek a levegő minősége. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint Sajószentpéteren és Sopronban már nem veszélyes a levegő: Sajószentpéterét egészségtelennek, Sopronét elfogadhatónak minősítették szerdán.
jan. 30
14:09
Szüntesse meg a kábelkáoszt! (Blikk)
Az elektromos készülékek egymásba gabalyodó vezetékei látványnak sem kellemesek, a munkát megnehezíthetik és sokszor még balesetveszélyesek is. Íme néhány egyszerű tipp, hogyan rejtheti el vagy tehet rendet közöttük!

Keresés