2013. január 10. csütörtök

jan. 10
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 10
0:39
Napi Horoszkóp - január 10. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 10
3:30
Mítoszok és félreértések akadályozzák a daganatos megbetegedések megelőzését (WebBeteg)
Az ESMO 2012-es Bécsben rendezett kongresszusán a daganatos megbetegedések megelőzéséért folytatott küzdelem volt a központi téma. A kongresszuson ismertetett tanulmányok kivétel nélkül rávilágítottak arra, mennyire nehéz megküzdeni bizonyos félreértésekkel, amelyek megkérdőjelezik, vagy legalábbis alulértékelik az életmódbeli faktorok fontosságát a daganatos megbetegedések prevenciójában.
jan. 10
6:24
Csont nőtt egy nő szemébe (HáziPatika.com)
Egy félresikerült őssejtes bőrfiatalító műtét mellékhatásaként csont nőtt egy amerikai nő szemébe. ...
jan. 10
6:57
A túlzott tisztaság ára (HarmoNet)
A triclosan néven ismert tartósító- és fertőtlenítőszer gyermekeknél növelheti az allergia kialakulásának kockázatát. Norvég kutatók az antibakteriális kozmetikumok veszélyeire is felhívják a figyelmet.
jan. 10
7:33
Most könnyen megfázhatunk (HVG)
Csütörtökre virradóan melegfront, napközben hidegfront okozhat humánmeteorológiai panaszokat. Kicsivel tovább enyhül az idő, ez viszont kedvezhet a megfázásnak.
jan. 10
7:42
MyCare: a jövő kórháza? (kamaszpanasz)
A Mayo Clinic nemrég bemutatta az első olyan iPad alkalmazását, amely kifejezetten a pácienseknek szól. A Health 2.0 konferencián ámulva néztem a bemutatót. Vajon ilyen lesz a jövő kórháza? A cikkből kiderül, hogyan is működik az alkalmazás!
jan. 10
8:09
Annyi a munka, hogy nincs időd enni? (HarmoNet)
Sajnos sokaktól hallom a "de nincs időm enni" mondatot. Minden másra, például az utazásra, vásárlásra, munkára tudatosan készülünk, addig az étkezésünk többnyire valahol az utolsók között szerepel a fontossági sorrendünkben.
jan. 10
8:09
Az adóhatóság telefonos ügyintéző rendszerével bővült az ügyfélbarát szolgáltatás (orientpress)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal információs füzetet adott ki, mellyel célja, hogy segítséget nyújtson az állampolgároknak az állami adóhatóság telefonos ügyintéző rendszerének megismeréséhez és használatához. A telefonos ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszer érdemi újdonsága abban áll, hogy az adózók a beazonosítást követően személyes jelenlét nélkül, telefonon is intézhetnek adóügyeket, vagy…
jan. 10
8:11
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2013-01-10 (HarmoNet)
Ma örülünk a munkának, hasznossá szeretnénk tenni magunkat. Sokkal többet dolgozunk, és ráadásul pontosan. Annyira a munkára koncentrálunk, hogy közben elfelejtkezünk a szükségleteinkről. Ma a zöldségek napja van, sikerrel biztosíthatjuk szervezetünk ásványi anyag, vitamin utánpótlását. Ez azért fontos, mert szervezetünk nem tudja a vitaminokat önállóan előállítani. A nyers zöldségfélék azonban…
jan. 10
8:13
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2013. január 10-től 16-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 10
8:27
Erősödő forint - csökkenő önkormányzati költségek (orientpress)
Némileg magára talált a forint, legalábbis az euróval szemben. A 290 alatti árfolyam persze még nem markáns erősödés, de a jelenlegi, óvatoskodó pénzpiaci hangulatban azért nem is annyira rossz. Egy óvatos talánt 'megengedhetünk' magunknak a forinterősödés okait kutatva, ha például a 3 százalék alatt maradó tavalyi államháztartási hiányra gondolunk. A Világgazdaság értesülései szerint a vártnál…
jan. 10
8:36
Fogyás és egészség a gyomorszűkítő műtéttől (HáziPatika.com)
Bár eredetileg teljesen más célra fejlesztették ki, a gyomor-bypass műtét lett az utóbbi idők egyik leghatékonyabb kezelése bizonyos 2-es típusú diabéteszes betegek számára. ...
jan. 10
8:45
Szigetvita - Japán figyelmeztető lövésekkel zavarná el a kínai repülőket (orientpress)
A Japán és Kína között hónapok óta dúló szigetvita kezd veszélyes szinteket elérni. Egyes sajtóértesülések szerint ugyanis a japán védelmi minisztérium azt tervezi, hogy adott esetben figyelmeztető lövésekkel riasztaná el a vitatott hovatartozású tengeri területek légterébe betérő kínai repülőgépeket.
jan. 10
9:03
Eredményes volt a kupakvadász idény (HarmoNet)
Eredményekben gazdag hónapok állnak a 2012 októberében indult és 2013. február 28-ig tartó Országos Kupakverseny mögött.
jan. 10
9:09
Mivel foglalkozik a kardiológia? (HáziPatika.com)
Azok közé tartozik, akik a kardiológiát az EKG-val azonosítják? Akkor érdemes elolvasnia a szakterületet bemutató cikkünket, melyben a többi diagnosztikai módszerrel és a kezelési lehetőségekkel is foglalkozunk. ...
jan. 10
9:11
Van, akinek jobban fáj (HáziPatika.com)
A fájdalom elviselésével kapcsolatban rengeteg elmélet kering, de vajon mennyi igazság van bennük? Tényleg jobban tűrik a fájdalmat a nők? Mi a helyzet a vörös hajúakkal? Cikkünkben utánajártunk, mi az igazság. ...
jan. 10
9:13
Így kezel ingyen az orvos (HáziPatika.com)
A egészségbiztosítás által támogatott orvosi ellátásokat főszabály szerint érvényes TAJ kártyával, a személyazonosság igazolása mellett lehet igénybe venni. ...
jan. 10
9:39
Magyarország napi Harmóniakártyája (2013-01-10) (HarmoNet)
Ma érdemes elgondolkodni, vannak-e a pénzzel kapcsolatban félelmeid és elkezdeni ezzel dolgozni valamilyen oldó technikával.
jan. 10
9:39
A régió egyik meghatározó tőzsdéje maradt a BÉT (orientpress)
Bár a BÉT tavaly is meghatározó volt a régióban, az általános tőkepiaci tendenciákkal összhangban a BÉT-en is éreztette hatását a globális tőkepiaci aktivitás csökkenése. A Budapesti Értéktőzsde számára a tavalyi év egyik fontos mérföldköve volt, hogy 2012. április 25-i közgyűlésének döntése alapján megkezdődött a BÉT értékpapír piaci kereskedési rendszerének cseréje.
jan. 10
9:57
Kevesebb troli jár majd Budapesten (orientpress)
Nem tudja tartani az új trolimenetrendet a BKV, mivel kevesebb járművet állított forgalomba a tervezettnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ .Az iho.hu szakportál még szerdán írt arról, hogy egyes trolivonalakon dízel üzemű buszok is közlekednek, mert a BKV nem tud elég trolit a forgalomba adni.
jan. 10
10:15
Munka és magánélet egyensúlya - hogy látja a családterapeuta? (HarmoNet)
Hogyan változnak a munkavállalók családi kötelezettségei az egyes életciklusokban? A magánéletben megtapasztalt élmények, szerepek hogyan befolyásolják a munkavégzést és hogyan járulnak hozzá a munkavállalók pszichés jóllétéhez? A fenti kérdésekre a Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány családterapeutája, Oroszné Dr. Perger Mónika válaszolt Mészáros Etelka, a HR Portál munkatársának kérdéseire.
jan. 10
10:15
GfK: enyhén javult a fogyasztói hangulat (orientpress)
2012 utolsó negyedévében minimális mértékben, de emelkedett a GfK Hungária Komplex Fogyasztói Bizalom Indexének, s vele együtt a Vásárlási Hajlandóság Index értéke is, míg a Fogyasztói Várakozások Indexének értéke stagnált. Némi pozitív elmozdulás a fogyasztói várakozások terén volt észlelhető, aminek hátterében az áll, hogy a háztartások enyhén bizakodóbbak saját anyagi és az ország gazdasági…
jan. 10
10:33
Christian Dior 2013 tavasz/nyár (divatláz)
A Dior első Prêt-à-porter kollekciójában Raf Simons egyszerre tisztelgett a tradíciók előtt, ugyan akkor puccsszerűen egy pillantást vetett a jövőbe.
jan. 10
10:35
Proenza Schouler 2013 tavasz/nyár (divatláz)
A tervező duó, Jack McCollough és Lazaro Hernandez ismét különlegeset alkotott. 2013-as tavaszi/nyári kollekciójukat a megszokott módon éles vonalakkal tarkították, ugyan akkor a modellek által viselt ruhadarabok az anyagok és a kivitelezés egységességét sugározták.
jan. 10
10:37
Chanel 2013 tavasz/nyár (divatláz)
Karl Lagerfeld bemutatójához szélturbinákat választott, melyek eredeti méretben, egy kifutópálya napelemeiből származtak. Alkotásai most is, mint általában, most is tökéletes keverékei a klasszikus és modern Chanel-elemeknek.
jan. 10
11:09
Január 15-ig lehet választani (orientpress)
Hamarosan lejár a határidő, ameddig be lehet jelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A január 15-e jogvesztő határidő, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthető ki - figyelmeztet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).
jan. 10
11:21
Milyen férfit vonz? Töltse ki tesztünket! (HáziPatika.com)
Mindössze 10 kérdésre kell válaszolnia, és játékos tesztünkből kiderül, milyen típusú férfi az ideális Önnek! ...
jan. 10
11:23
A szívátültetés központja lett a legjobb kórház (HáziPatika.com)
Két év után újra fővárosi intézmények kerültek a dobogóra az "Év kórháza 2012" szavazáson. A HáziPatika.com olvasóinak több mint 40 ezer voksa alapján a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát tartják a legjobb hazai kórháznak a betegek. ...
jan. 10
11:27
Jó évet zárt tavaly a befektetési alap piac (orientpress)
'Míg az év eleji nemzetközi piaci aggodalmak mérséklődésével a külföldi befektetők kockázati étvágya fokozatosan növekedett, hazai szinten egész évben a kockázatkerülés jellemezte a befektetőket. A piaci hangulat javulása a befektetési alap tulajdonosok számára kedvező hozamokat, a befektetési alap piacnak pedig az állomány újbóli növekedését hozta'- nyilatkozta Zobor Zsuzsanna, a K&H…
jan. 10
11:27
Mi a KUA számod? Mi legyen az úticél 2013-ban? (Ezoterikus.hu)
Kalkulátorunk kiszámítja a Kua számod, s megtudhatod, hogy 2013-ban, mely helyek számodra a legkedvezőbbek. Hol töltődhetsz fel a legjobban a Víz Kígyó évében.
jan. 10
11:33
Miért azokat bántjuk, akiket szeretünk? Új regény kamaszoknak (kamaszpanasz)
Nógrádi Gábor új ifjúsági regényében egy kamasz a magyar ifjúsági irodalomban szokatlan nyíltsággal szól vágyairól, gyűlöleteiről, erotikus képzelgéseiről és komiszkodásairól. A regény választ keres egy fontos kérdésre: miért azokat bántjuk a legtöbbször, akiket szeretünk? S vajon megbocsátható-e minden bűn?
jan. 10
11:45
Itt a lista: ezek az ország legjobb kórházai (HVG)
Két év után ismét fővárosi intézmények kerültek a dobogóra az „Év kórháza 2012” szavazáson. A Házipatika.com olvasóinak több mint 40 ezer voksa alapján a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát tartják a legjobb hazai kórháznak a magyar betegek. A kétszeres győztes Bács-Kiskun Megyei Kórház mindössze néhány tized ponttal lemaradva, ezúttal a második lett. A kategóriagyőztesek…
jan. 10
12:00
Csodás világok (astronet.hu)
A tudomány azt állítja, legalábbis mai ismerete szerint erre utal, hogy a Föld közepén egy vasnikkel mag van. Én nem vagyok fizikus, sem tudós, de ismereteim szerint mindez egészen másképpen van.
jan. 10
12:27
Balesettől nem lehet elbutulni (HáziPatika.com)
Egy friss tanulmány szerint a baleset során bekövetkező esetleges agysérülés nem növeli az időskori demencia kialakulásának esélyét, ám egy újabb hasonló sérülés kockázatát igen. ...
jan. 10
12:29
Bőrkárosodást okozhat az energiatakarékos izzó (HáziPatika.com)
Az energiatakarékos kompakt fénycsövek egyre nagyobb teret hódítanak az áramszámla mérséklését szem előtt tartó háztartásokban és vállalatoknál. De vajon milyen hatással vannak ezek a szervezetre? ...
jan. 10
12:39
Szakmai egyeztetést a pénztárgép átállításáról (orientpress)
A pénztárgépek átállításának részleteiről szóló szakmai egyeztetésre várja az érintett vállalatokat az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége. A beszélgetésre a pénztárgép forgalmazók és informatikai beszállítók mellett, a változás által érintett szektorok nagyvállalati és kkv képviselőinek részvételére is számítanak.
jan. 10
12:57
Forintokosító gyorsmérleg: lezárult a Diákhitel pénzügyi kultúrát fejlesztő játéka (orientpress)
Közel 4600 fiatal vett részt a Diákhitel Központ Zrt. kilenc hónapon át tartó pénzügyi edukációs játékán, a Forintokosítón, ahol havonta egy korszerű táblagép volt a tét. Az online játék elindításának elsődleges céljai között szerepelt a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztése, valamint a tudatos pénzhasználattal járó felelősségvállalás hangsúlyozása és gyakorlati tapasztalatok átadása.
jan. 10
12:57
A kétnyelvűség fürgévé teszi az agyat idős korban (WebBeteg)
A gyerekkoruk óta két nyelvet használó idős emberek agya nemcsak fürgébben működik, hanem gyorsabban is tud váltani a kognitív feladatok között azokéhoz képest, akik csak egy nyelvet beszélnek - derül ki egy friss amerikai tanulmányból.
jan. 10
13:15
Megmarad a gyulai kolbász - 2 millió forint törzstőkével alapították meg az új céget (orientpress)
Gyulahús Kft. néven önkormányzati tulajdonú céget alapított Gyula Város Képviselő-testülete. Az erről szóló határozatot, illetve a cég alapító okiratát szerdán rendkívüli testületi ülésen fogadták el a képviselők. Dr. Görgényi Ernő polgármester az ülést követő sajtótájékoztatón mutatta be a cég ügyvezetőjét Daka Zsoltot, illetve a kolbászkirályként is ismert Dékány Ferencet, akit a következő…
jan. 10
13:33
Tuti recept: amit a babának, azt a mamának - 1. rész (Blikk)
A gyermeknevelés kezdeti fázisában az anyukákra rengeteg teendő zúdul. Éppen ezért most egy olyan praktikus megoldást ajánlunk a kismamáknak, amellyel egyszerre elkészíthető a felnőtteknek és a babának szánt étel.
jan. 10
13:33
Fogyókúra? Életmódváltás! (HáziPatika.com)
Jó magyar szokás szerint az elmúlt időszakban pukkadásig tömtük magunkba a finomabbnál finomabb étkeket. Ez persze meg is látszik alakunkon, ezért feltehetjük a kérdést: nem lenne-e jobb életmódunk terén is tiszta lappal kezdeni az új évet? ...
jan. 10
13:35
Ettől vonzó egy nő - a férfiak megmondják! (Blikk)
Talán egy élet sem elég ahhoz, hogy megfejtsük, a férfiak mitől tartják a nőket vonzónak. Mi azért tettünk egy kísérletet arra, hogy kiderítsük...
jan. 10
14:18
Stresszcsökkentő ételek (kamaszpanasz)
A stresszcsökkentő diéta fontos eszköze lehet a nyugodt életnek. A túl nagy nyomás kedvölő és egészségtelen. Persze sok módja van a stressz elkerülésének, leküzdésének - jó stratégia lehet a stresszölő ételek fogyasztása.
jan. 10
14:27
A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett az Év kórháza (MaHu)
A fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett az Év kórháza 2012-es díj nyertese. Az elismerést a kórház képviselőjének, illetve a verseny többi kategóriagyőztesének csütörtökön adták át a Magyar Tudományos Akadémián.
jan. 10
14:27
Elindult a Sümeg környéki szennyvíztisztító építése (orientpress)
A szükséges közbeszerzési eljárások sikeres lezárásával 2013. január 10-étől megindulhat a Sümeg környéki szennyvíztisztító építése építkezés. 2012. március 2-án írták alá a Sümeg és térsége szennyvízhálózat kiépítésével kapcsolatos Európai Uniós Támogatási Szerződést. A projekt során a sümegi kistérségben Dabroncon, Gógánfán, Hetyefőn, Ukkon, Zalaerdődön és Zalagyömörőn kiépül egy modern…
jan. 10
14:39
Több szex helyett még több kifogás (HáziPatika.com)
Négy éve él együtt a barátjával. Remekül megvannak, mindig úgy érzi, az Isten is egymásnak teremtett őket. Sok a közös pont, barátok, jó beszélgetések. De úgy tűnik, közéjük áll valami. ...
jan. 10
14:45
Együtt hívja le az uniós forrásokat Pozsony, Varsó és Budapest (orientpress)
Együttműködik a 2014 és 2020 közötti uniós finanszírozási ciklus forrásainak elérhetősége érdekében Varsó, Pozsony és Budapest - jelentette be Tarlós István budapesti főpolgármester csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatóján.
jan. 10
15:03
Bent tereget? Asztmás lehet tőle! (WebBeteg)
Nincs is jobb a frissen mosott ruha illatánál, és a tél közeledtével igencsak sokat is élvezhetjük ezeket az örömöket, ugyanis a szabadban teregetni aligha van lehetőség. A kutatók azonban óva intenek az efféle örömöktől, a beltéri teregetés ugyanis egészségügyi panaszokhoz is vezethet.
jan. 10
15:03
Csíkhoz rendezve (Lakáskultúra)
Dekoratív térformáló elem a kádtól a konyhapultig

Keresés