2013. február 13. szerda

febr. 13
13:54
A kutyák tisztában vannak az emberek látóképességével (Adó1százalék)
A kutyák nagyobb valószínűséggel csennek ennivalót akkor, amikor úgy gondolják, hogy senki sem látja őket, az ezt igazoló kísérletek egyszersmind azt sugallják, hogy a négylábú kedvencek képesek felfogni, hogy mit és mennyire jól látnak az emberek.
febr. 13
15:42
Ismét kutató egyetem lett a Semmelweis Egyetem (Adó1százalék)
A 2013-16 közötti időszakra is megkapta a Semmelweis Egyetem a kutatóegyetem minősítést, a miniszteri határozatról szóló hivatalos tájékoztatás a napokban érkezett meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától.
febr. 13
16:30
Leáll a CERN nagy hadronütköztetője (Infostart)
Közel két évre leáll csütörtöktől az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) nagy hadronütköztetője (LHC), hogy egyfelől elvégezzék a szükségessé vált javításokat, másfelől felkészítsék a berendezést a protonnyalábok minden korábbinál nagyobb energián történő ütköztetésére.
febr. 13
18:18
Rekordokat döntöget a magyar műhold (Infostart)
Kifogástalanul üzemel és kategóriájában szinte minden rekordot megdöntött az egy éve, február 13-án pályára állt első magyar fejlesztésű kisműhold, a Masat-1 - hangzott el a budapesti "születésnapi" sajtótájékoztatón szerdán.
febr. 13
20:33
Egy éve kifogástalanul üzemel a magyar műhold (168 Óra Online)
Kifogástalanul üzemel és kategóriájában szinte minden rekordot megdöntött az egy éve, február 13-án pályára állt első magyar fejlesztésű kisműhold, a Masat-1 – hangzott el a budapesti „születésnapi” sajtótájékoztatón szerdán.

Keresés