2013. február 10. vasárnap

febr. 10
6:45
Ritka látványban lehet részünk márciusban (168 Óra Online)
A keskeny holdsarló mellett egy üstököst figyelhetünk meg a lenyugvó Nap irányában.
febr. 10
10:00
Csúnya betegségeket okozhatnak a melegedő európai tengerek (Adó1százalék)
Ahogy melegszenek a tengerek és ahogy csökken a sótartamuk, úgy dúsulnak fel bennük a baktériumok - a legújabb kutatások szerint ezek csúnya betegségeket okozhatnak.
febr. 10
10:57
Fodor Pál: a bölcsészettudomány nemzetstratégiai kérdés (Infostart)
A bölcsészettudomány nemzetstratégiai kérdés, mértékadó szerepet kell játszania a nemzeti közösség identitásának megőrzésében - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia egy évvel ezelőtti átszervezésekor létrejött Bölcsészettudományi Kutatóközpont (BTK) főigazgatója az MTI-nek.
febr. 10
14:33
Először fúrta meg a marsi kőzetet a Curiosity (Infostart)
Először fúrta meg a marsi kőzetet a Curiosity Mars-járó mintagyűjtés céljából, hogy a szakemberek kideríthessék, létezhettek-e valamikor a Marson mikrobiális életformák kifejlődését lehetővé tévő feltételek.
febr. 10
17:12
Piramis cunami a "halottak városában" (Adó1százalék)
Óriási a 'piramissűrűség' a térségben - nyilatkozta a régészeti misszió vezetője, miután 35 kis piramist és más sírokat tártak fel az észak-szudáni szedeingai nekropoliszban folyó ásatások során.
febr. 10
18:06
Először fúrták meg a Marsot (Adó1százalék)
Először fúrta meg a marsi kőzetet a Curiosity marsjáró, hogy mintákat gyűjtsön. A szakemberek ezekből derítenék ki, létezhettek-e valamikor a Marson mikrobiális életformák kifejlődését lehetővé tévő feltételek.

Keresés