2013. március 1. péntek

márc. 1
11:03
Freund Tamást Barroso tudományos tanácsadó testületének tagjává választották (Infostart)
Freund Tamás Agy-díjas akadémikust beválasztották José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe (Science and Technology Advisory Council), amelynek tizenöt tagja között olyan neves tudósok vannak, mint Ada Jonat izraeli kémiai Nobel-díjas vagy Cedric Villani Fields-érmes francia matematikus.
márc. 1
12:21
Így mentené át tanárait az ELTE-BTK (168 Óra Online)
Az ELTE rektora azt kezdeményezi, hogy több olyan egyetemi professzort, akit a bölcsészettudományi karon érintene a nyugdíjazás, de személyisége meghatározó az oktatásban, terjesszenek fel professor emeritus címre – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
márc. 1
15:39
Narancsszínű, unortodox formájú ufót vettek videóra (168 Óra Online)
A Youtube-ra feltöltött felvétel Barnual városában készült, Oroszországban.
márc. 1
19:24
Külföldi gyártmányúak lehettek a kétezer éves egyiptomi cipők (Infostart)
Külföldi készítésűek lehettek azok a kétezer évesnél is régebbi cipők, amelyek egy korsóba rejtve kerültek elő Egyiptomban egy luxori templomból - állítja egy holland szakértő.
márc. 1
22:03
Gondok a Dragon teherszállító űrhajó indulása után (Infostart)
Gondok adódtak a pénteken a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé elindított Dragon teherszállító űrhajóval, amelyet az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) bérel egy magáncégtől, mert a saját eszközeivel egyelőre nem képes utánpótlást eljuttatni az asztronautáknak.

Keresés