2013. március 1. péntek

márc. 1
0:57
A politika mocsarába süllyed az amerikai gazdaság (Napi)
Nem csupán egymással folytatja a süketek párbeszédét az amerikai politikai elit két pártja a súlyos következményekkel járó automatikus kiadáscsökkentések felülírásának lehetőségeiről, de még azokat sem ... ...
márc. 1
1:15
Elbuktak a javaslatok, indul az automatikus kiadáscsökkentés (Napi)
Nem csupán egymással folytatja a süketek párbeszédét az amerikai politikai elit két pártja a súlyos következményekkel járó automatikus kiadáscsökkentések felülírásának lehetőségeiről, de még azokat sem ... ...
márc. 1
4:24
Miért nem szereti a külföldi sajtó Magyarországot? (ProfitLine)
Összességében kritikus volt a világsajtó Magyarországgal szemben az elmúlt évben - erre a következtetésre jutott a Nézőpont Intézet több ezer, a nyugati sajtóban megjelent cikk áttekintése után. A kutatás eredményét Mráz Ágoston Sámuel, az intézet vezérigazgatója ismertette a Magyar Újságírók Országos Szövetségének csütörtöki budapesti rendezvényén.
márc. 1
5:12
MNB: hat év a mérlegen (Népszava)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) múlt évi gazdálkodásának ismertetésével befejezte jegybankelnöki tevékenységét Simor András. A devizatartalékok változása - bár fontos kérdés - mégis az új jegybankelnök pénteken megnevezendő személye foglalkoztatja leginkább az elemzői és politikusi közönséget. A leköszönő jegybankelnök üzent a politikusoknak: jó lenne ha megértenék milyen értéket jelent a független…
márc. 1
5:15
Ma minden szem Matolcsyra szegeződik (HVG)
Ma jelenti be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy kit jelöl a Magyar Nemzeti Bank új elnökének. Simor András leköszönő elnök hatéves mandátuma szombaton jár le.
márc. 1
5:30
Ilyen lakásokba költözhet félmillió magyar (Pénzcentrum)
Magánbérlakásokba költöztetnék a rászoruló magyarokat. Békéscsaba, Kecskemét, Nyíregyháza és Szombathely lehet a Petri-csésze - ezekben a városokban próbálhatják majd ki először az új szociális bérlakáskoncepciót....
márc. 1
5:48
Ígérni még tud a miniszterelnök (Népszava)
Osztogatásba kezd a kormány, ha kikerülünk a túlzott deficiteljárás alól, jóllehet a hiány tartásához még idén tavasszal újabb, 200 milliárd forintos költségvetési kiigazításra lesz szükség. A választásokhoz közeledve a "hidegkampánytól" a "gazdasági vakrepülésig" terjedő skálából meríthet ötleteket szavazatszerzéshez a kabinet.
márc. 1
5:50
Ráfizetnek a kötelezőre a későn fizetők (Népszava)
Legkésőbb ma éjfélig be kell érkezni a biztosítókhoz azoknak a 2013-as kötelező gépkocsi biztosítási díjaknak, melyeket a novemberi kampányban január 1-ei hatállyal kötöttek a társaságot váltó ügyfelek. Ellenkező esetben a biztosítótársaságok törlik a szerződést, ami új kötéssel és komoly pótdíjjal jár.
márc. 1
5:52
Júliustól színezik az üzemanyagokat (Népszava)
Ismét megsérti Magyarország az uniós előírásokat, ha júliustól kötelező lesz úgynevezett jelölő anyagot keverni a hazai üzemanyagokba. Az Európai Unióban (EU) ugyanis nem korlátozható a hajtóanyagok forgalmazása, ha azok megfelelnek a szabványoknak. Így nem írható elő az egyes tagországokban "extra" színezék bekeverése a benzinbe, illetve a gázolajba - állítják iparági szakértők.
márc. 1
5:54
Később nyit a Magyar Posta riválisa (HVG)
Hiánypótlást kért az NMHH a könnyű levelek piacára belépni szándékozó osztrák posta magyarországi leányvállalatától, a Magyar Posta riválisa így csak áprilisban nyithat – olvasható a pénteki Világgazdaságban.
márc. 1
5:54
Áfát csökkentenének a szocialisták (Népszava)
Áfacsökkentési javaslatot terjeszt be az MSZP a parlament hétfői ülésnapján - jelentette be Gőgös Zoltán. Ezzel reagált az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke, a bizottság fideszes elnökének arra a vádjára, hogy a szocialista kormány csak emelte az áfákat.
márc. 1
6:06
Hattyúdalt zengett Matolcsy (Népszava)
Óriási bravúrt, gazdaságtörténeti fordulatot hajtott végre az elmúlt három évben a kormány - írja tegnap, a Heti Válaszban megjelent cikkében Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető ezúttal nem egy olvasmányélményéről számol be, hanem arra keresi a választ cikkében, hol tart Magyarország 2013 elején.
márc. 1
6:27
Csúcsot döntöttek a háztartások betétei (HVG)
Január végén eddig sosem látott szintre, 7700 milliárd forint fölé emelkedett a háztartások betétállománya, a megtakarítások mintegy háromnegyede volt lekötve, a többi látra szóló betét volt – ismerteti a Világgazdaság pénteki száma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
márc. 1
6:33
Ráijeszt-e Matolcsy megint a forintra? Ma minden kiderül (Privátbankár)
Egy ideje már nem arra reagál gyengüléssel a forint, hogy Matolcsy György lehet Simor András utódja - a befektetőket az érdekli, hogy újabb irányt vesz-e a monetáris politika az új vezetéssel. A piac tényként kezeli Matolcsyt, de ha újra 300 forint lesz az euró, akkor nem miatta - igaz, az unortodoxia nagy mesterével kapcsolatban leírni ezt, nagy bátorságra vall.
márc. 1
6:36
Többszörös túljelentkezés a nemzeti dohányboltok pályázatán (ProfitLine)
A várakozásoknak megfelelően sok, 15 633 pályázat érkezett a dohányboltok koncessziós pályázati kiírására, a frekventált megyei és fővárosi területekre négy-ötszörös, vagy annál magasabb a túljelentkezés - tájékoztatta a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.
márc. 1
6:38
Obama: mit tehet még? Az idő lejár... (ProfitLine)
Miközben Barack Obama elnök és a kongresszusi vezetők pénteken még egy megegyezési kísérletet tesznek a megegyezés híján március 1-jén automatikusan életbe lépő büdzsécsökkentés ügyében, a felek egymást hibáztatják a várható kudarc miatt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pedig arra figyelmeztetett, hogy megszorítás lelassítja majd az amerikai és a világgazdaság növekedését.
márc. 1
7:03
Büszke lehet magyar leányára az amerikai multi (HVG)
Mintegy húsz százalékkal növelte exportját az amerikai UPS csomagküldő szolgálat Magyarországról 2012-ben az előző évhez képest, ez jelentősen meghaladja az európai régió csaknem 5 százalékos fejlődését – mondta pénteken Carsten Helssen, a UPS európai régiójának PR igazgatója az MTI-nek.
márc. 1
7:03
Orbán bejelentésére vár a forint (HVG)
A forint árfolyama minimálisan erősödött a vezető devizákhoz viszonyítva péntek kora reggel a jent kivéve a bankközi devizapiacon csütörtökhöz képest.
márc. 1
7:09
Ki építheti a Nemzet Főterét? - Hamarosan kiderül (Napi)
Várhatóan a következő napokban születik döntés arról, hogy melyik cég építi át a Kossuth teret. A három pályázó közül elektronikus árlejtéssel a legkedvezőbb árajánlatot tevő céget választják ki. A nyertes ... ...
márc. 1
7:21
Március 19-én megszülethet az E.On-szerződés (HVG)
A Magyar Nemzet szerint március 19-én állami kézbe kerülhet a hazai gázkereskedelem döntő része, ezen a napon ugyanis minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a felek aláírják a német E.On két hazai leánycégének eladásáról szóló megállapodást.
márc. 1
7:36
Orbán Viktor a rádióban beszél (Portfolio)
Fél 8-kor kezdődik a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, kéthetente esedékes interjúja. Sokan az új jegybankelnök személyének megnevezését várják tőle.A kérdések kérdése: ki lesz a...
márc. 1
7:39
Árverseny dönt a Nemzet Főteréről (HVG)
Három jelentkező - a KÉSZ Zrt., a Magyar Építő Zrt.-Reneszánsz Zrt., illetve a Penta Kft.-Swietelksy Kft. konzorciuma - közül választják ki a napokban a Nemzet Főtere, azaz a budapesti Kossuth tér átépítéséért felelős vállalkozást - közölte a pénteki Napi Gazdaság.
márc. 1
7:42
Cáfol az Arany Alkony (ProfitLine)
Semmilyen szinten nem felel meg a valóságnak a budapesti kormányhivatal állítása, miszerint veszélyben vannak az idősek az Arany Alkony otthonokban - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a jelenlegi fenntartó, akitől nemrég visszavonták a működési engedélyt.
márc. 1
7:44
Lendületét vesztette februárban a kínai feldolgozóipar (ProfitLine)
Lendületét vesztette februárban a kínai feldolgozóipar, miután a szektor hivatalos teljesítménymutatója februárban már második hónapja csökkent.
márc. 1
7:45
Ki lesz az újabb kormányzati megatender nyertese? - Hamarosan kiderül (Napi)
Várhatóan a következő napokban születik döntés arról, hogy melyik cég építi át a Kossuth teret. A három pályázó közül elektronikus árlejtéssel a legkedvezőbb árajánlatot tevő céget választják ki. A nyertes ... ...
márc. 1
7:45
Hamarosan aláírják az E.ON-szerződést (Napi)
Március 19-én állami kézbe kerülhet a hazai gázkereskedelem döntő része, ezen a napon ugyanis minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a felek aláírják a német E.ON két hazai leánycégének eladásáról szóló ... ...
márc. 1
7:45
Vége a monopóliumnak: kell-e féltenünk a magyar Postát? (Privátbankár)
Egy jogszabály-módosítás és a hírközlési hatóság döntése adhat még időt a Magyar Postának a piacnyitás előtt, az osztrák posta áprilisban indulhat Magyarországon.
márc. 1
7:47
Rválist kap a Magyar Posta (Napi)
Hiánypótlást kért az NMHH a könnyű levelek piacára belépni szándékozó osztrák posta magyarországi leányvállalatától, a Magyar Posta riválisa így csak áprilisban nyithat - olvasható a pénteki Világgazdaságban. ... ...
márc. 1
7:47
Módosították a törvényt, így sokan pályáztak trafikra (Privátbankár)
A dohányboltok koncessziós pályázati kiírására 15633 pályázat érkezett, a frekventált megyei és fővárosi területekre négy-ötszörös, vagy annál magasabb a túljelentkezés - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön.
márc. 1
7:49
Egyelőre 295-nél a forint (Privátbankár)
A forint árfolyama minimálisan erősödött a vezető devizákhoz viszonyítva péntek kora reggel a jent kivéve a bankközi devizapiacon csütörtökhöz képest.
márc. 1
7:54
Orbán Viktor: Matolcsy lesz a jegybankelnök (Portfolio)
Fél 8-kor kezdődött a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, kéthetente esedékes interjúja. A miniszterelnök bejelentette, hogy a jegybank új elnöke Matolcsy György lesz. Varga Mihály...
márc. 1
7:57
Matolcsy az új jegybankelnök, Varga a gazdasági miniszter lett (HVG)
Matolcsy György lesz az új jegybankelnök – jelentette be Orbán Viktor kormányfő péntek reggel, a Kossuth Rádiónak adott interjúban. A nemzetgazdasági miniszter Varga Mihály lett.
márc. 1
7:59
Varga Mihály lesz az új gazdasági miniszter (HVG)
Varga Mihályt kértem fel arra, hogy legyen Magyarország nemzetgazdasági minisztere – mondta Orbán Viktor kormányfő a péntek reggeli rádióinterjúban.
márc. 1
8:03
Orbán megnevezte Simor utódját (Napi)
A várakozásoknak megfelelően Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert jelölte a miniszterelnök a Simor András utódjául - hangzott el a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjúban. Varga Mihály ... ...
márc. 1
8:03
Büdzsécsökkentés elkerülése: Obama újabb utolsó kísérlete (MaHu)
Miközben Barack Obama elnök és a kongresszusi vezetők pénteken még egy megegyezési kísérletet tesznek a megegyezés híján március 1-jén automatikusan életbe lépő büdzsécsökkentés ügyében, a felek egymást hibáztatják a várható kudarc miatt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pedig arra figyelmeztetett, hogy megszorítás lelassítja majd az amerikai és a világgazdaság növekedését.
márc. 1
8:03
Beiktatták az új pénzügyminisztert Amerikában (Privátbankár)
Letette a hivatali esküt Jack Lew, az Egyesült Államok új pénzügyminisztere csütörtökön. Korábban a Fehér Ház kabinetfőnöke volt.
márc. 1
8:05
Itt a bejelentés: Kozármisleny díszpolgára lesz az MNB új elnöke (Privátbankár)
Orbán Viktor a ma reggeli szokásos reggeli rádióinterjújában jelentette be, amit már hetek óta tényként kezeltek a piaci szereplők: az unortodoxia atyja, a meg nem írt tankönyvből gazdaságpolitikai történelmet író Matolcsy György kreativitását ezentúl az MNB-ben kamatoztathatja.
márc. 1
8:06
Véleményezésen az építési termék teljesítmény igazolás szabályai (orientpress)
A Belügyminisztérium közigazgatási egyeztetésre bocsátotta az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól szóló Korm. rendelet tervezetet. Véleményezési határidő: 2013. március 4.
márc. 1
8:07
Varga Mihály veszi át az NGM-et (Privátbankár)
Egy korszak tényleg véget ért - tegnap erről írt a távozó nemzetgazdasági miniszter, helyét a hideg szakmaiságáról ismert Varga Mihály veszi át.
márc. 1
8:12
Milyen úton jutott ide Matolcsy? (Portfolio)
Karrierje első felében inkább a vállalatok, különösen az ipar iránt érdeklődött, az Orbán-kormányok idején gazdasági, illetve nemzetgazdasági miniszter, ám ismerői korábban azt mondták róla, "soha...
márc. 1
8:12
Orbán: Matolcsy lesz a jegybankelnök, Varga a pénzügyminiszter (Pénzcentrum)
Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új elnöke - mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió "180 perc" c. műsorában....
márc. 1
8:12
Papírforma: Matolcsy a befutó (168 Óra Online)
A miniszterelnök Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank élére. Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt is bejelentette: Varga Mihály eddigi tárca nélküli miniszter váltja Matolcsy Györgyöt a nemzetgazdasági tárca élén.
márc. 1
8:14
Így reagál a forint Matolcsy nevének elhangzására (Portfolio)
A stabil kora reggeli kezdés után minimális, 20-30 filléres gyengülést, majd ugyanekkora erősödést mutatott a forint az euróval szemben arra a bejelentésre, hogy Orbán Viktor kormányfõ a...
márc. 1
8:15
A forint megvonta a vállát Matolcsyra (HVG)
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert nevezte meg a jegybankelnök hétvégén megüresedő helyének betöltésére. A bejelentésre a forint előbb kicsit gyengült, majd visszapattant. Reggel 8 óra után azonban újra gyengülésnek indult a magyar fizetőeszköz, fél tíz körül azonban már a 294-es szint közelébe erősödött a forint az euróval szemben.
márc. 1
8:15
A vidékfejlesztési miniszter munkáját támogató testületek újraszabályozásáról (orientpress)
Közigazgatási egyeztetésen a vidékfejlesztési miniszter munkáját támogató testületek újraszabályozásáról szóló jogszabály-tervezetek. Véleményezési határidő: 2013. március 1. A jogszabálytervezet elérhető: kormany.hu
márc. 1
8:15
Matolcsy váltja Simort az MNB élén (ProfitLine)
Ma jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank új elnökének. Simor András leköszönő elnök hatéves mandátuma szombaton jár le.
márc. 1
8:16
Így ütközött eddig Matolcsy és a forintpiac (Portfolio)
December közepe óta összesen hét alkalommal tett utalást a magyar monetáris politikában szükséges lépésekkel, változtatásokkal, irányokkal kapcsolatban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter....
márc. 1
8:17
Nem engedélyköteles a napelemek telepítése (orientpress)
Félreértésnek bizonyult a hetekben az iparágon belül és a sajtóban is nagy vihart kavart hír, miszerint a napelemek telepítését építési engedélyhez kötéssel adminisztratív korlátokkal nehezítenék. A rendelet módosításának eredeti szándéka a szabályozás egyértelművé tétele lett volna, azonban mivel ez az iparági szereplők informálása nélkül történt, félreértéseket eredményezett - mutat rá a A Manap…
márc. 1
8:17
Megvadult bikák a Magyar Telekom piacán (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 295,56 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 18 804,96 ponton zárt tegnap. A Magyar Telekom húzta csütörtökön a részvényindexet, a társaság közzétett gyorsjelentése, illetve az 50 forintos osztalék hatására erősödött jelentősen a távközlési papír. A Magyar Telekom árfolyama 17 forinttal, 4,36 százalékkal 407 forintra emelkedett, forgalma 4,8 milliárd…
márc. 1
8:21
Vegyes forintmozgás kora reggel (MaHu)
A forint árfolyama minimálisan erősödött a vezető devizákhoz viszonyítva péntek kora reggel a jent kivéve a bankközi devizapiacon csütörtökhöz képest.

Keresés