2013. március 5. kedd

márc. 5
1:36
Új régiós partnermenedzsert igazolt az SAP (sajtokozlemeny.com)
Új partnerkapcsolati vezetőt nevezett ki az SAP. Dr. Stano Simunek feladata a közép-európai régió közel 190 tagú partnerhálózatának irányítása, és az indirekt értékesítési tevékenység támogatása. Az új vezető jól ismeri a szoftvercég nemzetközi világát: korábban a Ness regionális SAP Kiválósági Központjának alelnöke volt, előtte pedig 10 évig a Deloitte-nál töltött be menedzseri szerepeket. Itt…
márc. 5
2:54
Egyelőre nincs meg a ciprusi mentőcsomag (ProfitLine)
Továbbra sincs megállapodás a Ciprusnak szánt uniós mentőcsomagról - jelentette ki hétfő este Jeroen Dijsselbloem, az eurócsoport elnöke az eurózóna pénzügyminisztereinek tanácskozása után.
márc. 5
4:33
Százezres kárt is okozhat egy kátyú, ki fizet érte? Megtudhatja! (ProfitLine)
Évente több ezer kátyú keletkezik, melyek jelentős részét a csapadékos időjárás és a fagy okozza. A elővigyázatosság ellenére is előfordul, hogy egy jármű megsérül az úthibák, gödrök miatt. A kátyúk okozta károkért az út fenntartója felel, de a Casco biztosítással rendelkezők ettől függetlenül is számíthatnak kártérítésre - olvasható a K&H Biztosító Zrt. sajtóközleményében.
márc. 5
5:21
A kormány titokban tárgyal egy céggel az e-útdíjról (HVG)
A Kürt Zrt.-vel tárgyal a kormányzat a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedő rendszer kiépítéséről – értesült a Népszava piaci forrásokból.
márc. 5
5:30
Menekülnek a beruházók (Népszava)
Megszorításokkal tudja csak tartani a kormány a 3 százalék alatti, GDP arányos költségvetési hiánycélt - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében. A szakértők szerint legfeljebb stagnálásra lehet 2013-ban számítani, növekedésre aligha.
márc. 5
5:39
A magyar multi a kormány újabb stratégiai partnere (HVG)
A kormány újabb, immár a 17. startégiai megállapodását köti, ezúttal a Waberers's International Zrt.-vel. A megállapodást nemzetgazdasági miniszter írja alá a magyarországi nagybefektetővel.
márc. 5
5:48
Idén sem számíthatunk a kivitel fellendülésére (Népszava)
Tavaly a kivitel euróban számolva 0,1 százalékkal haladta meg az előző évit, a behozatal pedig 0,5 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 6,8 milliárd eurót tett ki, 237 millió euróval kevesebbet, mint 2011-ben - közölte tegnap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Decemberben az export euróban 8,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a behozatal értéke pedig 6,2…
márc. 5
5:48
Már egyáltalán nem ciki: magyarok százezrei vásárolnak így (Pénzcentrum)
Gyors és látványos növekedésével egyre inkább meghatározza a magyar vásárlási szokásokat a bónuszos/kuponos szektor. Beszédes, hogy a tavalyi évben 6,5 milliárdos forgalmat bonyolított a piac, a legnagyobb oldalak népszerűsége töretlen. A vásárlók továbbra is előszeretettel költenek az ilyen oldalakon keresztül: a számok egyértelműen bizonyítják, hogy már egyáltalán nem számít cikinek így…
márc. 5
5:50
Úszik a pénztárgépcsere (Népszava)
Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedők, amellyekkel folyamatos kapcsolat teremthető a vállalkozó és az adóhatóság datbázisa között. Eredetileg áprilistól kellett volna indulnia az új rendszernek.
márc. 5
5:52
E-útdíj: titokban egyeztet a kormány (Népszava)
A Kürt Zrt.-vel tárgyal a kormányzat a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedő rendszer kiépítéséről - értesült lapunk piaci forrásokból. Úgy tudjuk, a projektben a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) jelentős szerepet tölt majd be.
márc. 5
5:54
2415 nyugdíjas korú maradna a közszférában (MaHu)
A köznevelés területén nyolcszázhatvan, az egészségügyben dolgozók közül pedig több mint ezerötszázan jelezték, hogy a nyugdíjkorhatár után is meg kívánják őrizni munkájukat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
márc. 5
5:54
Csak ígéret a vidék felemelése (Népszava)
Aligha hihette az a néhány közgazdász, aki 1992-ben kezdeményezte a Szabad Vállalkozási Övezet létesítését Záhony térségében, hogy mekkora "gumicsontot" dob a magyar politikai közéletbe. Mert azóta négyévente a választások előtti évben a politikai vezetés úgy húzza elő ezt a témát, mint varázsló a nyuszit a kalapból. Működő vállalkozási övezetről Magyarországon azóta sem hallani, legfeljebb a…
márc. 5
5:56
Úszik a pénztárgépcsere (MaHu)
Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedők, amelyekkel folyamatos kapcsolat teremthető a vállalkozó és az adóhatóság adatbázisa között.
márc. 5
5:56
Újabb büdzsémódosítás (Népszava)
Az ellenzéki pártok és a piaci szakértők többsége rossz üzletnek tartja a német E.ON társaság magyarországi leányvállalatainak megvásárlását. Holoda Attila, a fejlesztési tárca volt helyettes energiaügyi államtitkára pedig azért mondott le, mert ehhez az üzlethez nem kívánt asszisztálni. A kormányzat az ügylet miatt újból módosítja a költségvetést.
márc. 5
5:57
Varga állítja, nem készülnek kiigazításra (HVG)
Még ha eltérők is a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank funkciói, mindkét intézménynek stratégiai partnernek kell egymást tekintenie – monda Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri poszt várományosa a Magyar Hírlapnak.
márc. 5
6:12
E-útdíj: titokban egyeztet a kormány? (MaHu)
A Kürt Zrt.-vel tárgyal a kormányzat a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedő rendszer kiépítéséről.
márc. 5
6:14
Továbbra sincs megállapodás a ciprusi mentőcsomagról (MaHu)
Továbbra sincs megállapodás a Ciprusnak szánt uniós mentőcsomagról - jelentette ki hétfő este Jeroen Dijsselbloem, az eurócsoport elnöke az eurózóna pénzügyminisztereinek tanácskozása után.
márc. 5
6:15
Ezért drága a net Magyarországon (HVG)
Egy friss EU-s jelentés szerint utolsók vagyunk a szélessávú mobilnet terén. Egy finn tanácsadó cég pedig ezzel összefüggésben azt találta: harmadik legdrágábbak vagyunk az EU-ban.
márc. 5
6:24
Abnormális helyzet alakult ki - hibás tankönyvek kerülhetnek az iskolákba (Napi)
Tartalmi hibás kiadványok kerülhetnek az intézményekbe, miközben a későbbi újranyomás sokmilliárdos összegbe kerülhet az államnak. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeMilliárdos nagyságrendű károkat okozhat ... ...
márc. 5
6:24
Kevésbé népszerű az OTP a profik körében (Portfolio)
A februári felméréshez képest tovább csökkent a hazai portfólió menedzserek hosszú távú optimizmusa a budapesti részvénypiaci kilátásokkal kapcsolatban, 3 hónapos időtávon azonban alig történt...
márc. 5
6:30
Magyar, román, bolgár hajléktalanok lepik el Németországot? (Privátbankár)
A britek mellett a németek is félnek attól, hogy 2014-ben a megnyíló kapukon román és bolgár munkavállalók százezres tömege jelenik meg a munkaerőpiacukon. Aggasztja őket, hogy sokan a nyomor elől menekülnek majd és ellátásuk rengeteg pénzbe fog kerülni. A magyar, lengyel, román, bolgár hajléktalanok már most is igen sokba kerülnek.
márc. 5
6:33
MN: a párnagáz igenis fedezheti a rezsicsökkentést (HVG)
Az E.ON is vett már ki a föld alatti tárolókban található rendkívül kedvező árú párnagázból, egy részét értékesítette a piacon – írja a Magyar Nemzet keddi számában.
márc. 5
6:45
Aggasztóak az Alkotmánybíróság jogkörét érintő törvényjavaslatok (ProfitLine)
Aggasztóak az Alkotmánybíróság jogkörét érintő törvényjavaslatok - írta Michael Link, a német külügyminisztérium államminisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap kedden megjelenő számában
márc. 5
7:09
Március 10-e után derül fény az új pénztárgépekre (HVG)
Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedők, amelyekkel folyamatos kapcsolat teremthető a vállalkozó és az adóhatóság adatbázisa között – számol be a Népszava keddi számában.
márc. 5
7:18
Fordulatot áraz a piac Magyarországon? (Napi)
A 12 hónapos és a 3 éves forintkötvények hozama soha nem volt még olyan alacsony, mint most, azonban a hosszabb futamidőkön január közepe óta beragadtak a hozamok. Mindez azt jelezheti, hogy rövid távon ... ...
márc. 5
7:21
Kína visszafogott gazdasági növekedéssel számol az idén (Elemzésközpont)
Kína az idén változatlanul 7,5 százalékos gazdasági növekedést irányzott elő, kilenc millió új munkahelyet kíván teremteni a városokban, és az éves infláció mértékét 3,5 százalék alatt tartaná - hangzott el a kínai Országos Népi Gyűlés (ONGY) nyitó plenáris ülésén kedden. tovább
márc. 5
7:23
Újra pályázni lehet a fogyasztóbarát biztosító címre (Elemzésközpont)
Második alkalommal hirdeti meg az Év fogyasztóbarát biztosítója pályázatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete és a Tetszett Magyar Fogyasztóvédelmi Elégedettségi Monitor Kft. A díj célja az, hogy a biztosítók az üzleteik kialakítása során minél jobban vegyék figyelembe a fogyasztók érdekeit -…
márc. 5
7:24
A mexikói Carlos Slim a világ leggazdagabb embere már negyedik éve (MaHu)
Hetvenhárom milliárd dollárra becsült vagyonával már negyedik éve Carlos Slim mexikói üzletember vezeti a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáját.
márc. 5
7:25
Stratégiai megállapodást köt a kormány a Waberers's International Zrt.-vel (Elemzésközpont)
Stratégiai megállapodást köt a kormány a Waberers's International Zrt.-vel, a kormány erre vonatkozó határozata a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg. tovább
márc. 5
7:27
Nem Matolcsy, hanem Orbán küldte padlóra a forintot (HVG)
Orbán Viktor hétfőn a parlamentben a jelzáloghitelesek újabb kisegítésének lehetőségéről beszélt, ez ejtette kétségbe a piacokat a Nol szerint. Kedd reggelre kissé korrigált a forint, de még így is 297,52 forint egy euró a tegnap reggeli 294,82 után.
márc. 5
7:27
Eurócsoport - Továbbra sincs megállapodás a ciprusi mentőcsomagról (Elemzésközpont)
Továbbra sincs megállapodás a Ciprusnak szánt uniós mentőcsomagról - jelentette ki hétfő este Jeroen Dijsselbloem, az eurócsoport elnöke az eurózóna pénzügyminisztereinek tanácskozása után. tovább
márc. 5
7:29
Felmentést kaphat az e-útdíj kiépítése a normál közbeszerzési eljárás alól (Elemzésközpont)
Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága hétfőn megadta a felhatalmazást az e-útdíj kiépítésének normál közbeszerzési eljárás alóli mentességéhez. tovább
márc. 5
7:30
Új adómódosító: nem kell szochót fizetniük a gyet mellett dolgozóknak (Adózóna)
Alig érthető törvénymódosítási javaslatokat tartalmaz a 2013. március 1-jén aT/10238. számon benyújtott, az adó és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi együttműködés egyes szabályairól szóló törvénymódosítási csomag. A javaslat és indoklása szerint 2013. július 1-jétől a gyermeknevelési támogatás mellett személyesen folytatott egyéni vagy társas vállalkozói tevékenység esetén az ellátásban…
márc. 5
7:31
Londoni elemzők: 290 forint felett marad az euró, amíg a piac nem ismeri Matolcsy terveit (Elemzésközpont)
Várhatóan jóval 290 forint/euró felett marad a forintárfolyam mindaddig, amíg a piac nem ismeri Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új elnökének terveit - jósolták hétfőn londoni pénzügyi elemzők. tovább
márc. 5
7:32
Zálogházak: egyszerűsítenék az adózást (Adózóna)
A zálogházak választhatnak, hogy a pénzügyi vállalkozásokra, vagy pedig a hitelintézetekre szabottak szerint fizetik meg a különadót - az erről szóló törvényjavaslatot Aradszki András (KDNP) képviselő hétfőn terjesztette a parlament elé, és az Országgyűlés honlapján is olvasható.
márc. 5
7:33
Devizapiac - Gyengült a forint árfolyama estére (Elemzésközpont)
A forint árfolyama gyengült a főbb devizákkal szemben hétfő estére a délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon. tovább
márc. 5
7:35
BÉT - Elemző: csökkenő részvényárak, alacsony forgalom (Elemzésközpont)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 226,88 pontos, 1,20 százalékos csökkenéssel, 18 620,06 ponton zárt hétfőn. tovább
márc. 5
7:37
Lassuló ütemben bővül az európai nemzetközi turizmus (Elemzésközpont)
Az európai nemzetközi turizmus a gazdasági nehézségek ellenére a várakozásokat meghaladó mértékben, mintegy 4 százalékkal bővült 2012-ben. A kedvező tendencia mögött elsősorban az erősödő régión belüli forgalom áll, a gazdasági klímának megfelelő fogyasztói trendekkel összhangban - ismerteti a Magyar Turizmus Zrt. tovább
márc. 5
7:39
Két-három hét múlva kezdődik a tavaszi árpa vetése Vas megyében (Elemzésközpont)
Két-három hét múlva elkezdődhet az árpa vetése Vas megyében, de a tavaszi munkákat az határozza meg, hogy a következő időszakban milyen gyorsan szárad ki a talaj, mikor tudnak a gépekkel a földekre menni - mondta Lukács Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának mezőgazdasági főfelügyelője hétfőn az MTI-nek. tovább
márc. 5
7:41
A BKIK és az OTP Bank megállapodott a kkv-k helyzetének javításáról (Elemzésközpont)
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és az OTP Bank hétfőn megállapodott arról, hogy együttműködnek a kis- és középvállalkozások gazdasági helyzetének javítása érdekében. tovább
márc. 5
7:42
Kissé erősödött a forint kedd reggelre (MaHu)
Enyhén erősödött a forint a gyér éjszakai kereskedésben kedd reggelre az előző esti jegyzésekhez képest.
márc. 5
7:42
Erősödött kissé a forint árfolyama kedd reggelre (Infostart)
Enyhén erősödött a forint a gyér éjszakai kereskedésben kedd reggelre az előző esti jegyzésekhez képest.
márc. 5
7:43
OGY - Pleschinger Gyulát a monetáris tanács tagjává választották (Elemzésközpont)
Az Országgyűlés megválasztotta hat évre Pleschinger Gyulát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjává hétfőn. tovább
márc. 5
7:45
Kína visszafogott gazdasági növekedéssel számol (HVG)
Kína az idén változatlanul 7,5 százalékos gazdasági növekedést irányzott elő, kilenc millió új munkahelyet kíván teremteni a városokban, és az éves infláció mértékét 3,5 százalék alatt tartaná - hangzott el a kínai Országos Népi Gyűlés (ONGY) nyitó plenáris ülésén kedden.
márc. 5
7:45
Több mint egymilliárd nemzetközi turista 2012-ben (Elemzésközpont)
A nemzetközi turisták száma 2012-ben a folytatódó gazdasági bizonytalanság ellenére 3,8 százalékkal nőtt, meghaladta az egymilliárdot - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. tovább
márc. 5
7:47
Szijjártó felel kormánybiztosként az orosz és a kínai gazdasági kapcsolatokért (Elemzésközpont)
A magyar-orosz és a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szijjártó Pétert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát. tovább
márc. 5
7:49
Erste certi híradó (Elemzésközpont)
Erste Certifikát rollover eredmény Az alábbi listában felsoroljuk azokat az Erste Certifikátokat, amelyek az utolsó rollover alkalmával érintettek voltak és paramétereik változtak. tovább
márc. 5
7:51
A BÉT napi jelentése (Elemzésközpont)
A BET napi jelentése: tovább
márc. 5
7:51
Kína 3,5%-ra csökkentette inflációs célját (ProfitLine)
Kína az idén változatlanul 7,5 százalékos gazdasági növekedést irányzott elő, kilenc millió új munkahelyet kíván teremteni a városokban, és az éves infláció mértékét 3,5 százalék alatt tartaná - hangzott el a kínai Országos Népi Gyűlés (ONGY) nyitó plenáris ülésén kedden.
márc. 5
7:53
Úszik a pénztárgépcsere (ProfitLine)
Március 10-e után hozza nyilvánosságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy milyen új pénztárgépeket szerezhetnek be a kereskedők, amelyekkel folyamatos kapcsolat teremthető a vállalkozó és az adóhatóság adatbázisa között - számol be a Népszava keddi számában.

Keresés