2013. július 1. hétfő

júl. 1
1:18
Részleges államcsődöt jelentő szintre taszította Ciprust a Fitch (HVG)
Korlátozott államcsőd-osztályzatot adott Ciprusnak a Fitch Ratings.
júl. 1
1:22
Megalázó összeggel szúrta ki egy település szemét az állam - visszaküldték (HVG)
Feladatalapú finanszírozásként 3480 forintot kapott erre a hónapra az államtól Kübekháza. A megalázó összeget a polgármester visszaküldte az államkincstárnak - írja a Délmagyar.
júl. 1
1:26
Demján berágott Orbánra, és írt neki egy levelet (HVG)
Demján Sándor, a Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke egy Orbán Viktornak címzett levélben próbálta megakadályozni a takarékszövetkezetek kormányzati átszervezését - közölte az Origo a birtokába jutott levélre hivatkozva. Demján hosszan taglalta tartalmi aggályait, de nem ért célt vele.
júl. 1
1:30
Több mint félmillió szja-bevallás hibás (HVG)
Félmilliónál is több magánszemély rontotta el idén az adóbevallását. Arra is akad példa, hogy valaki a pontatlan kitöltés miatt kapja meg később az adóvisszatérítést - ismerteti a Magyar Nemzet szombati száma.
júl. 1
1:34
Szigorítottak a növekedési hitelprogramon (HVG)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) váratlanul szigorított a 2013. június 1-jén indult és augusztus 31-ig tartó Növekedési Hitelprogramon (NHP) - írja banki körökből származó információkra hivatkozva a Népszava.
júl. 1
1:38
Mit művel a földtörvény? (HVG)
Az új földtörvény vesztesei a földosztásban reménykedő kistermelők és az agrártermékek javát előállító társas gazdaságok. A kormánypárttal jó viszonyt ápoló nagygazdák ugyanakkor még inkább az állam kegyeltjeivé válhatnak.
júl. 1
1:42
Újabb szervezet kéri az e-útdíj bevezetésének elhalasztását (HVG)
A Közúti Közlekedési Szolgáltatók Ágazati Párbeszéd Bizottsága (KKSZAPB) is azt kéri, hogy halasszák el az e-útdíj rendszerének július elsejére tervezett elindítását, erről juttattak el levelet Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz.
júl. 1
1:46
Azeri földgázfejlesztések: Magyarország támogatja (HVG)
Magyarország tudomásul veszi a Shah Deniz konzorcium döntését, ugyanakkor annak a lehetőségét is megvizsgálja, hogy a belső piaci integráció előrehaladtával a már létező vezetékeken és interkonnektorokon keresztül Magyarországra is érkezzen azerbajdzsáni eredetű földgáz - közölte szombaton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a távirati irodával.
júl. 1
1:50
Tízből nyolc új trafikossal már leszerződtek a pécsiek (HVG)
A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a hétfőtől induló Nemzeti Dohánybolt tulajdonosok zömével már megállapodott. De még nem végeztek.
júl. 1
1:54
Kína a hétvégén is a piacokat nyugtatja (HVG)
Elegendő pénz van a kínai bankrendszerben, a stabilitás fenntartása pedig elsődleges cél - mondta a központi bank kormányzója és a banki szabályzó hatóság vezetője a hétvégén egy Sanghajban rendezett pénzügyi konferencián.
júl. 1
1:58
Japán elköszön a deflációtól (HVG)
Nem változott a japán fogyasztói árindex az egy évvel korábbi adathoz képest májusban, miközben az ipari termelés volumene a vártnál erősebb, 2 százalékos emelkedést mutatott pénteken közölt adatok szerint.
júl. 1
2:02
Hétfőtől 800 szál cigit is szó nélkül áthozhat Horvátországból (HVG)
Egészen pontosan: vasárnap éjféltől megszűnik a vámellenőrzés a horvát határon, miután július 1-jével Horvátország csatlakozik az Európai Unióhoz.
júl. 1
2:06
Gondban vannak a tokaji Kékessy-cégek (HVG)
Rosszul teljesít az Orbán-családdal bizalmas viszonyban álló Kékessyék tokaji szőlészete. A megmentő Töröcskei István lehet.
júl. 1
2:10
Nagy reményekkel, de gyengélkedő gazdasággal csatlakozik Horvátország (HVG)
Horvátország erős adottságokkal és gyengélkedő gazdasággal, aggodalmak közepette, de nagy reményekkel csatlakozik hivatalosan az EU-hoz hétfőn.
júl. 1
2:14
Kreatív trafiknyitás: két dohánybolt egy épületben - fotó (HVG)
Szalkszentmártonban úgy tűnik, hogy igen kreatívan oldották meg a nemzeti dohányboltok területi elhelyezését. A Munkások Újságának fotója szerint ugyanis a településen ugyanabban az épületben nyílik az engedélyezett két dohánybolt, amelyet minden bizonnyal egy férj és feleség üzemeltet majd.
júl. 1
2:18
És akkor Orbán bemutatja az Álmok álmodói Agendát (HVG)
Államosítják a takarékszövetkezeteket, két "baráti" magánbankot pedig kistafíroz az Orbán-kormány, mely a magunk mögött héten fogadtatta el gazdasági minisztere második megszorító csomagját. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!
júl. 1
2:22
Horvátország nyolcadik kereskedelmi partnere vagyunk (HVG)
A hétfőn hivatalosan EU-taggá váló Horvátországgal Magyarország kereskedelmi kapcsolatai 1995-től a mostani évtized elejéig megkétszereződtek.
júl. 1
2:26
Már több mint 54 ezer regisztrált tehergépjármű az e-útdíj rendszerbe (HVG)
Már több mint 12 ezer felhasználó, összesen 54 ezer tehergépjárművet regisztrált a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerbe - közölte az MTI-vel vasárnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
júl. 1
2:30
Jön a pénzügypolitika Wayne Gretzkyje (HVG)
A pénzügypolitika Wayne Gretzkyje - e meglehetősen hízelgő, ugyanakkor komoly várakozásokat is tükröző jelzőt illesztette a londoni City és a brit sajtó Mark Carneyra, a Bank of England hétfőn munkába álló új, kanadai illetőségű kormányzójára.
júl. 1
2:34
Eltöröltek egy adót (HVG)
A játékos számára adómentes lett az online játék a héten elfogadott távszerencsejáték-törvény alapján.
júl. 1
4:12
Észrevette, hogy rosszul jár? A bankbetét veszteséget hoz! (ProfitLine)
Kiszámolta már, hogyan jár Ön a banki lekötéssel rövid távon? Az elmúlt 1 év során drasztikusan csökkenő magyar kamatszint a korábban még akár 10% feletti banki kamatokat mostanra 3-4% közelébe szorította le. Ráadásul egyre több az elvonás is, így érdemes utánaszámolni a banki lekötéseknek. Mi megtettük ezt Ön helyett.
júl. 1
5:27
Megtámadták az e-útdíj informatikai rendszerét (HVG)
Túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban – tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt.
júl. 1
5:36
Be nem járható útvonalak, technikai hibák tömkelege - félnek az e-útdíj-rendszertől a szállítók (Népszava)
A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szerint nehézkes az e-útdíj regisztráció, és a tesztüzem elmaradása miatt kockázatos hétfőn "élesben" elindítani az elektronikus útdíjfizetési rendszert.
júl. 1
5:36
Családok tízezrei járnak rosszul: ki kaphat több pótlékot? (Pénzcentrum)
A szakorvosok állásfoglalása az asztmás gyermekek támogatásáról....
júl. 1
5:38
Perelnek a kisemmizett kishantosiak (Népszava)
Egy talpalatnyi földet sem nyert a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökogazdasága az állami földbérlet-pályázaton abból a 452 hektárból, amelyen több mint húsz éve gazdálkodtak.
júl. 1
5:42
Ma ne induljon se az adóhivatalba, se a patikába! (HVG)
Nem fogadnak hétfőn ügyfeleket a kormányhivatalok, illetve a NAV ügyfélszolgálatai. Szintén zárva tartanak ma a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a gyógyszertárak, bár utóbbiak a plázákban nyitva vannak.
júl. 1
6:18
Kibertámadással indult az e-útdíj-fizetés (HVG)
Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak hétfőtől.
júl. 1
6:21
Matolcsy még nem tüntette el a teljes deficitet (Napi)
A jegybanki június végi becslése szerint az MNB idei eredménye 50 milliárd forint veszteséget mutathat. Ez komoly változás, ugyanis a március végi prognózis még 110 milliárdos idei hiányt jelzett. A Napi ... ...
júl. 1
6:24
Jön a pénzügypolitika Wayne Gretzkyje! (ProfitLine)
A pénzügypolitika Wayne Gretzkyje - e meglehetősen hízelgő, ugyanakkor komoly várakozásokat is tükröző jelzőt illesztette a londoni City és a brit sajtó Mark Carneyra, a Bank of England hétfőn munkába álló új, kanadai illetőségű kormányzójára.
júl. 1
6:27
Minek a letelepedési államkötvény, ha lehet kft-t is alapítani? (Privátbankár)
A miénkhez hasonló letelepedési vízumban a lettek a legolcsóbbak, a bolgároknak azonban aláígértünk. Annyi ház, annyi szokás Európában, van, ahol elég perkálni, működőtőke-befektetéssel vagy állampapírral sem vacakolnak sokat. De minek is a letelepedési államkötvény, ha a kft-alapítás olcsóbb, tizedéből meg lehet úszni?
júl. 1
6:30
OTP és DAX egyre megy (Portfolio)
Bár a múlt hét második felében komoly visszatérés mutattak a tőzsdék, ez a lendület akár el is illanhat az előttünk álló héten. A hetet az OTP és a DAX mellett az EURHUF grafikonjának vizsgálatával...
júl. 1
6:32
Ez a hét is izgalmasnak ígérkezik (Portfolio)
A következő napokban több fontos külföldi és hazai adat lát napvilágot. Többek között kiderül, hogy júniusban folytatódtak-e a kedvező tendenciák az amerikai munkaerőpiacon, illetve, hogy idehaza...
júl. 1
6:45
Mától a nemzeti trafikosoké a világ (HVG)
Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.
júl. 1
6:54
Közalkalmazottnak már nem jár nyugdíj és fizetés egyszerre (HVG)
Az állami szférában dolgozók - a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai - nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejűleg júliustól.
júl. 1
6:56
A Vatikán nevében nyitott számlákat az elfogott Scarano püspök (HVG)
Újabb részletek derültek ki vasárnap a letartóztatott Nunzio Scarano olasz püspök által Svájc és Olaszország között vatikáni bankszámlákon mozgatott milliókról.
júl. 1
7:12
Olcsóbb lett a PB-gáz és a kéményseprés (HVG)
Olcsóbb lett 10 százalékkal a propán-bután (PB) gáz, valamint feleződött a kéményseprő-ipari közszolgáltatási díj. A szennyvízszippantásért is kevesebbet kell fizetni.
júl. 1
7:21
Szigorította a BÉT a részvénykategóriákat (HVG)
Átnevezik a részvénykategóriákat a BÉT-en és szigorodnak a prémium kategória feltételei is.
júl. 1
7:24
Üzemszünettel indult az e-útdíj rendszer (Portfolio)
Kétórás üzemszünetet hirdetett ki hétfő éjjel az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármûveknek, az érintettek ezalatt díjmentesen...
júl. 1
7:30
Nem jár nyugdíj és fizetés egyszerre a közszférában júliustól (ProfitLine)
Az állami szférában dolgozók - a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai - nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejűleg júliustól.
júl. 1
7:32
Nagy nap - Nyitnak a Nemzeti Dohányboltok (ProfitLine)
Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.
júl. 1
7:33
Alkotmányellenes lehet a földöröklés szigorítása (Napi)
Nem igaz, hogy Magyarországon magánszemély a földforgalmi törvény hatálybalépését követően mindössze 300 hektár termőföldet szerezhet. Egyenes ági öröklés útján már eddig is jegyeztek be a földhivatalok ... ...
júl. 1
7:39
Ma nyitnak az új trafikok (Privátbankár)
Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.
júl. 1
7:42
Eddig tartott az OTP szárnyalása? (Portfolio)
Bár a múlt hét második felében komoly visszatérés mutattak a tőzsdék, ez a lendület akár el is illanhat az előttünk álló héten. Az OTP közel 8 százalékot pattant fel a múlt héten, azonban technikai...
júl. 1
7:48
295 forinton áll az euró (HVG)
Alig változott a forint árfolyama a hét végén, az eurót hétfőn kora reggel 295,13 forinton, a péntek délutáni 295,25 forinthoz közeli árfolyamon jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben.
júl. 1
7:57
Születésnapján támadták meg az e-útdíj informatikai rendszerét (Privátbankár)
Túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét rögtön az indulásakor.
júl. 1
8:00
Megint összeül az MSCI - Most még megúszhatja a Telekom? (Portfolio)
Hamarosan újabb index felülvizsgálatra kerül sor a Richter kikerülése óta sokak által megismert MSCI-nál, bár a vizsgálatok szempontjából figyelembe vett időszak csak július végén zárul le, a...
júl. 1
8:03
Elindult az e-útdíjfizetés - már támadják az informatikai rendszert (ProfitLine)
Használatarányos útdíjat (e-útdíjat) kell fizetni a magyar gyorsforgalmi és főutakon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautóknak hétfőtől. Alig indult el, már túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban - tájékoztatta az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az MTI-t.
júl. 1
8:09
Szigorítás az öröklésben - a hivatal vizsgálja az örököst (Napi)
Nem igaz, hogy Magyarországon magánszemély a földforgalmi törvény hatálybalépését követően mindössze 300 hektár termőföldet szerezhet. Egyenes ági öröklés útján már eddig is jegyeztek be a földhivatalok ... ...
júl. 1
8:11
Rövid ingyenességgel indult az e-útdíj (Napi)
Az autópályakezelő szerint túlterheléses támadást indítottak az e-útdíj informatikai rendszere ellen, ezért hajnali 1 és 3 óra között üzemszünetet rendeltek el. Túlterheléses támadások érték az elektronikus ... ...
júl. 1
8:15
Mostantól ennyivel olcsóbb lesz a nyaralás (Privátbankár)
Tovább csökkentek az Európai Unión belüli mobiltelefonálás és adatküldés roamingdíjai, amelyeket a magyarországi mobilszolgáltatóknak is alkalmazniuk kell.

Keresés