2013. február 17. vasárnap

febr. 17
1:00
Országos sztrájkot hirdet a PDSZ - a nap hírei (Infostart)
Mielőbbi tárgyalásokat javasol a devizahitelesek problémájának megoldásáról a pénzügyi jogok biztosa. Országos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Román film kapta az Arany Medvét a Berlinárén.
febr. 17
6:06
Kitüntetést kapott az ATV műsorvezetője (ATV)
Kitüntették Jaksity Kata kolléganőnket tegnap este a Szóvivők bálján. A hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatásért járó díjat rajta kívül egyébként még Fehér Mariann, a Juventus Rádió munkatársa, az MTVA-tól Süveges Gergő és az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztősége vehette át.
febr. 17
6:24
Interneten árulják az orosz meteor állítólagos részeit (ATV)
A Cseljabinszknál felrobbant meteor darabjai után kutatnak a dél-uráli orosz város környékén. Egyelőre nem sok mindent találtak, egyesek azonban már interneten árulják az égitest állítólagos részeit. Pénteken egyébként Kaliforniában és Kubában is látni véltek egy-egy meteor-robbanást, és veszélyesen megközelítette bolygónkat egy aszteroida is. Az orosz internetezők közben humorral próbálták…
febr. 17
6:26
Ettől félhet a Fidesz: ki mellé áll Sólyom László? (ATV)
Az LMP volt és jelenlegi politikusai is elképzelhetõnek tartják, hogy Sólyom László volt államfõ idõvel a Lehet Más a Politika mellett teszi le a garast. Szerintük a Fidesz „elõcsapásként” kezdte el támadni az általa megválasztott Sólyom Lászlót, hogy amortizálja a jogtudós közéleti hitelét. Egyébként mindkét LMP-s csoport már-már rögeszmésen azt állítja, hogy a pártjuk szétválásával a Fidesz járt…
febr. 17
7:18
Kilátástalan küzdelem a szegénységgel - sonkádi riport (Alternatív Energia)
Az utóbbi időben több tudósítást is olvashattak a Népszavában Sonkádról, az ott élő emberekről. Ez az a kis falu, ahol megalakult a Közmunkás Szakszervezet. A szegénység, a kiszolgáltatottság szinte mindenkit gyötör azon a tájon, nem tesz különbséget.
febr. 17
7:18
Nemzetközi frizbi torna Gödöllőn (ATV)
Strandokon az egyik legkedveltebb időtöltésnek számít a frizbizés, de arra komoly sportágként senki sem szokott gondolni. Pedig a sport egyik szakága, az "ultimate" igen komoly felkészülést igényel. A gödöllői sportpályán most egy kétnapos nemzetközi tornával népszerűsítették ezt az igen látványos sportot.
febr. 17
7:20
Teljes pályazár az M5-ös csengelei szakaszán (Alternatív Energia)
Baleset történt vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a csengelei pihenőhelynél, a helyszínelés teljes pályazár mellett folyik - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 17
8:12
Mesterházy: a jövőnk visszavétele a tét (Alternatív Energia)
Fele igaz csak a tündérmesének: a mese. Élénkülő növekedés, bővülő foglalkoztatás, emelkedő reálbérek, egyensúlyi költségvetés, csökkenő adósság - ezeket harsogja a kormány. Valójában egy szó sem igaz az egészből. A realitás ellenáll a kormányzati nagyotmondásnak - írja Mesterházy Attila legfrissebb blogbejegyzésében.
febr. 17
8:30
Földrengés volt Heves megyében (ATV)
Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett annak a földrengésnek a során, amely a Heves megyei Füzesabony és Heves térségében volt észlelhető szombaton kora este - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője az MTI-t.
febr. 17
8:32
Börtönből érkezett a tanács: válaszlépés Orbánékkal szemben? (ATV)
Budapest a romániai magyarokat próbálja manipulálni a kettős állampolgárok szavazatának megszerzése reményében - jelentette ki szombaton Titus Corlatean román külügyminiszter, aki egy tévéműsorban beszélt a székely zászló ügyében kirobbant magyar-román vitáról.
febr. 17
8:34
Betegszabadságra sem mernek menni az emberek (ATV)
Egyre kevesebb betegszabadságot vesznek ki az emberek. Ez önmagában jó hír, de ennek oka sajnos nem az, hogy csökken a megbetegedések száma. A legtöbben azért nem maradnak otthon, mert akkor kevesebb pénzt vihetnek haza hó végén, vagy attól tartanak, hogy ez idő alatt elküldik őket. A tavaly júliusban életbe lépett munka törvénykönyve ugyanis már erre is lehetőséget ad a munkáltatónak.
febr. 17
8:36
Baleset miatt teljes pályazár van az M5-ösön (ATV)
Baleset történt vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a csengelei pihenőhelynél, a helyszínelés teljes pályazár mellett folyik - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 17
8:48
Ma tartja első kongresszusát a Párbeszéd Magyarországért (Metropol)
A kongresszuson megválasztják a PM tisztségviselőit is, köztük a két társelnököt és az öt elnökségi tagot.
febr. 17
9:06
Az újságírók már nem mehettek be: mi lesz a blokádos diákokkal? (ATV)
Továbbra is kitartanak az ELTE BTK egyetemfoglalói. A diákok naponta döntenek a követendő lépésekről. Azt mondják, addig maradnak, amíg a kormány nem teljesíti követeléseiket. Szombaton az újságírók már nem mehettek be az egyetem területére, a szabadegyetem előadásait is csak a youtube-on lehetett követni.
febr. 17
9:42
Mit érdemes használni a só helyett? (Infostart)
Zeolit és kalcium-klorid keveréket használ a járdák síkosságmentesítésére a Fővárosi-Közterület-fenntartó Zrt., a főutakon azonban továbbra is sót használnak - közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.
febr. 17
9:42
Autószervizekben tartott ellenőrzést a NAV (Alternatív Energia)
Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket - közölte a hivatal vasárnap az MTI-vel.
febr. 17
9:42
Felmérés: a diákok 59 százaléka elmenne Magyarországról (ATV)
A K&H Bank a Free Association kutatóügynökség közreműködésével létrehozta a K&H pályakezdők jóléti indexét, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek; a bank a mutatót negyedéves rendszerességgel teszi közzé a jövőben.
febr. 17
10:00
Rengeteg a munkanélküli fiatal (168 Óra Online)
A K&H Bank a Free Association kutatóügynökség közreműködésével létrehozta a K&H pályakezdők jóléti indexét, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek. A bank a mutatót negyedéves rendszerességgel teszi közzé a jövőben.
febr. 17
10:00
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok a Budapest-Lőkösháza vonalon (Alternatív Energia)
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-vel.
febr. 17
10:00
Már magyar pápáról is spekulál az olasz közmédia (ATV)
Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket és Christoph Schönborn bécsi érseket nevezte meg az esélyes pápautódok között az olasz közszolgálati rádió vasárnapi műsora.
febr. 17
10:18
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok (Infostart)
Kábelrongálás miatt 20 percet késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon.
febr. 17
10:18
Új Ptk. - Székely: az utat ott kell kikövezni, ahol az emberek járnak (Alternatív Energia)
A napokban elfogadott új polgári törvénykönyv (Ptk.) készítésének alapelve volt, hogy nem lehet a társadalmi gyakorlattal szembe menni és nem szabad a bevált intézményeket öncélúan megváltoztatni - mondta az MTI-nek Székely László, aki ez év elejéig a magánjogi kódex kodifikációjáért felelős miniszteri biztos volt. "Az utat ott kell kikövezni, ahol az emberek járnak" - fogalmazott a szakember.
febr. 17
10:54
A bolíviai alelnök szerint Tóásóék fel akarták osztani országát (ATV)
Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár bolíviai tárgyalásai nyomán gyors igazságszolgáltatást és kemény büntetést kért a bolíviai alelnök a Tóásó Előd és társai ellen folyó perben.
febr. 17
11:12
Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása (Infostart)
Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat - közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap Budapesten, Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.
febr. 17
11:12
Merényletsorozat Bagdadban: 23 halott, 70 sebesült (ATV)
Autókba rejtett pokolgépek robbantak fel vasárnap Bagdad főként síiták lakta negyedeiben, legkevesebb 23 ember halálát és közel hetvennek a sebesülését okozva - közölték rendőrségi és kórházi források.
febr. 17
11:30
Autószervizeket ellenőrzött a NAV (Infostart)
Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket - közölte a hivatal.
febr. 17
11:30
Illegális határátlépők a szerb-magyar határon (Alternatív Energia)
Pakisztáni, afgán, koszovói állampolgárokat, valamint indiai és nepáli kettős állampolgárt is elfogtak a határrendészek a szerb-magyar határon - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.
febr. 17
11:30
„Nyírjátok ki" Kilövési engedély egy fideszes vezetőre? (ATV)
„Nyírjátok ki, megadtuk a kilövési engedélyt!” – állítólag ezekkel a szavakkal fakadt ki egy ellenzéki újságírónak a Fidesz egyik vezető politikusa azt követően, hogy kiderült: a párt ifjú képviselője, Zsiga Marcell negyvenmillió forintért vásárolt házat, ám vagyonnyilatkozatában csak 10,5 millió forint megtakarítás szerepel. Úgy tűnik, még párttársait sem győzte meg zavaros magyarázata, miszerint…
febr. 17
11:32
Selmeczi: külföldről támadják a nyugdíjrendszert (Alternatív Energia)
Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat - közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap Budapesten, Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.
febr. 17
11:48
Bajnai társakat keres (168 Óra Online)
Az Együtt 2014 Választói Mozgalom – alkalmazkodva a választási jogszabályokhoz – párttá alakul.
febr. 17
11:48
Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása (Metropol)
Selmeczi szerint már nemcsak "a Gyurcsány-Bajnai-csapattól" kell félteni a nyugdíjakat.
febr. 17
11:48
Polt Péter: nincs személyi felelőse az eltűnt 120 milliárd forintnak (Alternatív Energia)
Az Európai Unió illetékes szerveihez fordul jogorvoslatért az MCF Roma Összefogás Párt, hogy kiderüljön: hova tűnt a roma felzárkóztatásra szánt 120 milliárd forint - áll a párt elnökhelyettesének szombati közleményében.
febr. 17
11:48
"Tönkretesszük a gazdaságot" Orbános plakátok jelentek meg (ATV)
Még januárban indította el az MSZP a Magyarország ma elnevezésű kampányt. Ahogy arról az atv.hu elsőként beszámolt: három fideszes politikusra koncentrál a kampány, Orbán Viktor miniszterelnökre, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterre és Hoffmann Rózsa (volt) oktatási államtitkárra. Az utcákon eddig jobbára csak Hoffmann és Matolcsy volt látható, most azonban elkezdték a kormányfőt is…
febr. 17
12:06
Feloldották az útzárat a budai alsó rakparton (Infostart)
Feloldották az útzárat a budai alsó rakparton, amelyet korábban egy baleset miatt zártak le a Bem József tér közelében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 17
12:06
Nyomoz a rendőrség a Kubatov-videó miatt (Alternatív Energia)
A Jobbik feljelentése alapján a rendőrség nyomozást indított a Kubatov-videó ügyében - közölte az ellenzéki párt vasárnap az MTI-vel.
febr. 17
12:06
Frontális baleset Budapesten: lezárták a budai alsó rakpartot (ATV)
Baleset miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Bem József tér közelében vasárnap délelőtt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 17
12:08
Baleset miatt lezárták a budai alsó rakpartot (Alternatív Energia)
Baleset miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Bem József tér közelében vasárnap délelőtt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 17
12:24
Súlyos mérgezést okozott a szén-monoxid Pomázon (Alternatív Energia)
Két idős embert szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy pomázi családi házban vasárnap délelőtt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.
febr. 17
12:26
Párttagokat és képviselőjelölteket keres az Együtt 2014 (Alternatív Energia)
Csatlakozási kampányt indít a rövidesen párttá alakuló Együtt 2014 - közölte a választói mozgalom vasárnap az MTI-vel.
febr. 17
12:42
Nem is olyan egyszerű családdal külföldre költözni (Infostart)
Komoly eljáráson kell átmenniük azoknak a családoknak, amelyek külföldre szeretnének költözni. Több engedély és igazolás beszerzése szükséges ahhoz, hogy a kiskorú gyermekek is a családokkal tarthassanak.
febr. 17
13:18
Csatlakozási kampányt indít az Együtt 2014 (Infostart)
Csatlakozási kampányt indít a hamarosan párttá alakuló Együtt 2014, hogy országszerte megtalálják szimpatizánsaikat.
febr. 17
13:18
Csatlakozási kampányt indít az Együtt 2014 (ATV)
Csatlakozási kampányt indít a rövidesen párttá alakuló Együtt 2014 - közölte a választói mozgalom vasárnap az MTI-vel.
febr. 17
13:36
MSZP: a gazdák kevesebb támogatásra számíthatnak a következő években (Alternatív Energia)
A parlament mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke szerint a következő uniós támogatási ciklusban - a kormányfő nyilatkozatával ellentétben - a magyar gazdák nemhogy több, hanem kevesebb támogatást fognak kapni, de ezzel majd csak az adott években fognak szembesülni. Gőgös Zoltán vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége…
febr. 17
13:36
A katolikus egyház megújulásáért emelt szót XVI. Benedek (ATV)
Az egyház megújhodásáért és a hívek szeretetben éléséért emelt szót XVI. Benedek pápa vasárnap délben elmondott utolsó előtti úrangyala imádságában.
febr. 17
13:38
Feloldották az útzárat a budai alsó rakparton (Alternatív Energia)
Feloldották az útzárat a budai alsó rakparton, amelyet korábban egy baleset miatt zártak le a Bem József tér közelében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 17
13:54
Hungária Kupa: hat magyar cselgáncsozó van még versenyben (ATV)
Hat magyar cselgáncsozó van még versenyben a budapesti Körcsarnokban zajló 50. Hungária Kupa vasárnapi zárónapján.
febr. 17
13:56
Letartóztatás egy nagykanizsai kosárlabda-mérkőzésen (ATV)
Garázdaság gyanúja miatt három ember ellen indult eljárás, a gyanúsítottak szombaton egy nagykanizsai kosárlabda-mérkőzésen a játéktéren dulakodtak, egyiküket őrizetbe vették - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a honlapján.
febr. 17
14:12
Rendbontó szurkolók ellen indult eljárás (Metropol)
A gyanúsítottak szombaton egy nagykanizsai kosárlabda-mérkőzésen a játéktéren dulakodtak.
febr. 17
14:12
Netanjahu: nem történt törvénytelenség az "X fogoly" ügyében (ATV)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap, az úgynevezett X fogoly ügyével kapcsolatos első megszólalásában elutasította az izraeli sajtó vádjait az esetleges törvénytelenségekkel kapcsolatban, és megvédte az ügyben több évig fenntartott hírzárlatot.
febr. 17
14:48
Megkezdődött a volt külügyminiszter pere (ATV)
Vasárnap megkezdődött a csalással és hatalommal való visszaéléssel vádolt Avigdor Lieberman volt izraeli külügyminiszter pere.

Keresés