2013. február 17. vasárnap

febr. 17
1:00
Országos sztrájkot hirdet a PDSZ - a nap hírei (Infostart)
Mielőbbi tárgyalásokat javasol a devizahitelesek problémájának megoldásáról a pénzügyi jogok biztosa. Országos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Román film kapta az Arany Medvét a Berlinárén.
febr. 17
6:06
Kitüntetést kapott az ATV műsorvezetője (ATV)
Kitüntették Jaksity Kata kolléganőnket tegnap este a Szóvivők bálján. A hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatásért járó díjat rajta kívül egyébként még Fehér Mariann, a Juventus Rádió munkatársa, az MTVA-tól Süveges Gergő és az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztősége vehette át.
febr. 17
6:24
Interneten árulják az orosz meteor állítólagos részeit (ATV)
A Cseljabinszknál felrobbant meteor darabjai után kutatnak a dél-uráli orosz város környékén. Egyelőre nem sok mindent találtak, egyesek azonban már interneten árulják az égitest állítólagos részeit. Pénteken egyébként Kaliforniában és Kubában is látni véltek egy-egy meteor-robbanást, és veszélyesen megközelítette bolygónkat egy aszteroida is. Az orosz internetezők közben humorral próbálták…
febr. 17
6:26
Ettől félhet a Fidesz: ki mellé áll Sólyom László? (ATV)
Az LMP volt és jelenlegi politikusai is elképzelhetõnek tartják, hogy Sólyom László volt államfõ idõvel a Lehet Más a Politika mellett teszi le a garast. Szerintük a Fidesz „elõcsapásként” kezdte el támadni az általa megválasztott Sólyom Lászlót, hogy amortizálja a jogtudós közéleti hitelét. Egyébként mindkét LMP-s csoport már-már rögeszmésen azt állítja, hogy a pártjuk szétválásával a Fidesz járt…
febr. 17
6:42
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 17
7:18
Kilátástalan küzdelem a szegénységgel - sonkádi riport (Népszava)
Az utóbbi időben több tudósítást is olvashattak a Népszavában Sonkádról, az ott élő emberekről. Ez az a kis falu, ahol megalakult a Közmunkás Szakszervezet. A szegénység, a kiszolgáltatottság szinte mindenkit gyötör azon a tájon, nem tesz különbséget.
febr. 17
7:18
Nemzetközi frizbi torna Gödöllőn (ATV)
Strandokon az egyik legkedveltebb időtöltésnek számít a frizbizés, de arra komoly sportágként senki sem szokott gondolni. Pedig a sport egyik szakága, az "ultimate" igen komoly felkészülést igényel. A gödöllői sportpályán most egy kétnapos nemzetközi tornával népszerűsítették ezt az igen látványos sportot.
febr. 17
7:20
Teljes pályazár az M5-ös csengelei szakaszán (Népszava)
Baleset történt vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a csengelei pihenőhelynél, a helyszínelés teljes pályazár mellett folyik - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 17
8:12
Megszűnt a teljes pályazár az M5-ösön (HVG)
Megszűnt a pályazár az M5-ös autópályán a csengelei pihenőhelynél, ahol vasárnap hajnalban két jármű ütközött - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 17
8:12
Ma tartja első kongresszusát a Párbeszéd Magyarországért (MaHu)
Első kongresszusát tartja ma a Párbeszéd Magyarországért (PM) Budapesten, az A38 hajón.
febr. 17
8:12
Mesterházy: a jövőnk visszavétele a tét (Népszava)
Fele igaz csak a tündérmesének: a mese. Élénkülő növekedés, bővülő foglalkoztatás, emelkedő reálbérek, egyensúlyi költségvetés, csökkenő adósság - ezeket harsogja a kormány. Valójában egy szó sem igaz az egészből. A realitás ellenáll a kormányzati nagyotmondásnak - írja Mesterházy Attila legfrissebb blogbejegyzésében.
febr. 17
8:30
Földrengés volt Heves megyében (ATV)
Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett annak a földrengésnek a során, amely a Heves megyei Füzesabony és Heves térségében volt észlelhető szombaton kora este - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője az MTI-t.
febr. 17
8:32
Börtönből érkezett a tanács: válaszlépés Orbánékkal szemben? (ATV)
Budapest a romániai magyarokat próbálja manipulálni a kettős állampolgárok szavazatának megszerzése reményében - jelentette ki szombaton Titus Corlatean román külügyminiszter, aki egy tévéműsorban beszélt a székely zászló ügyében kirobbant magyar-román vitáról.
febr. 17
8:34
Betegszabadságra sem mernek menni az emberek (ATV)
Egyre kevesebb betegszabadságot vesznek ki az emberek. Ez önmagában jó hír, de ennek oka sajnos nem az, hogy csökken a megbetegedések száma. A legtöbben azért nem maradnak otthon, mert akkor kevesebb pénzt vihetnek haza hó végén, vagy attól tartanak, hogy ez idő alatt elküldik őket. A tavaly júliusban életbe lépett munka törvénykönyve ugyanis már erre is lehetőséget ad a munkáltatónak.
febr. 17
8:36
Baleset miatt teljes pályazár van az M5-ösön (ATV)
Baleset történt vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a csengelei pihenőhelynél, a helyszínelés teljes pályazár mellett folyik - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 17
8:48
A BauTrans daruival építik a debreceni stadiont (HVG)
A BauTrans Kft. 200-300 tonna teherbírású mozgó daruival építik a tavasszal a debreceni Nagyerdei Stadiont - mondta Papp Zoltán igazgató az MTI-nek.
febr. 17
8:50
Polgármestert és képviselőket választanak Kisrozvágyban (HVG)
Polgármestert és négy önkormányzati képviselőt választanak ma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisrozvágyban, miután a korábbi testület tavaly novemberben feloszlatta magát.
febr. 17
9:06
Az újságírók már nem mehettek be: mi lesz a blokádos diákokkal? (ATV)
Továbbra is kitartanak az ELTE BTK egyetemfoglalói. A diákok naponta döntenek a követendő lépésekről. Azt mondják, addig maradnak, amíg a kormány nem teljesíti követeléseiket. Szombaton az újságírók már nem mehettek be az egyetem területére, a szabadegyetem előadásait is csak a youtube-on lehetett követni.
febr. 17
9:24
A keletinél lesz az egyetemfoglalók következő flashmobja (HVG)
Újabb flashmobra készülnek az egyetemfoglalók vasárnap.
febr. 17
9:24
Vasárnapi közlekedési prognózis (ORFK) (Police.hu)
febr. 17
9:42
Mit érdemes használni a só helyett? (Infostart)
Zeolit és kalcium-klorid keveréket használ a járdák síkosságmentesítésére a Fővárosi-Közterület-fenntartó Zrt., a főutakon azonban továbbra is sót használnak - közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.
febr. 17
9:42
Polgármestert és képviselőket választanak Kisrozvágyban (MaHu)
Polgármestert és négy önkormányzati képviselőt választanak ma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kisrozvágyban, miután a korábbi testület tavaly novemberben feloszlatta magát.
febr. 17
9:42
Autószervizekben tartott ellenőrzést a NAV (Népszava)
Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket - közölte a hivatal vasárnap az MTI-vel.
febr. 17
9:42
Felmérés: a diákok 59 százaléka elmenne Magyarországról (ATV)
A K&H Bank a Free Association kutatóügynökség közreműködésével létrehozta a K&H pályakezdők jóléti indexét, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek; a bank a mutatót negyedéves rendszerességgel teszi közzé a jövőben.
febr. 17
10:00
Rengeteg a munkanélküli fiatal (168 Óra Online)
A K&H Bank a Free Association kutatóügynökség közreműködésével létrehozta a K&H pályakezdők jóléti indexét, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek. A bank a mutatót negyedéves rendszerességgel teszi közzé a jövőben.
febr. 17
10:00
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok a Budapest-Lőkösháza vonalon (Népszava)
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-vel.
febr. 17
10:00
Már magyar pápáról is spekulál az olasz közmédia (ATV)
Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket és Christoph Schönborn bécsi érseket nevezte meg az esélyes pápautódok között az olasz közszolgálati rádió vasárnapi műsora.
febr. 17
10:18
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok (HVG)
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-vel.
febr. 17
10:18
Kábelrongálás miatt késnek a vonatok (Infostart)
Kábelrongálás miatt 20 percet késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon.
febr. 17
10:18
Új Ptk. - Székely: az utat ott kell kikövezni, ahol az emberek járnak (Népszava)
A napokban elfogadott új polgári törvénykönyv (Ptk.) készítésének alapelve volt, hogy nem lehet a társadalmi gyakorlattal szembe menni és nem szabad a bevált intézményeket öncélúan megváltoztatni - mondta az MTI-nek Székely László, aki ez év elejéig a magánjogi kódex kodifikációjáért felelős miniszteri biztos volt. "Az utat ott kell kikövezni, ahol az emberek járnak" - fogalmazott a szakember.
febr. 17
10:21
Kirabolták a fiatal férfit – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből (szon)
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást D. Attila András 18 éves olcsvai, L. Róbert László 23 éves és L. Richárd 21 éves nyíregyházi lakosok ellen.
febr. 17
10:36
Székely: az utat ott kell kikövezni, ahol az emberek járnak (MaHu)
A napokban elfogadott új polgári törvénykönyv (Ptk.) készítésének alapelve volt, hogy nem lehet a társadalmi gyakorlattal szembe menni és nem szabad a bevált intézményeket öncélúan megváltoztatni.
febr. 17
10:54
Kisebb földrengés volt Füzesabonynál (boon)
Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - A Richter-skála szerinti 3,5-es erősségű földrengés volt szombaton este negyed hét után a Heves megyei Füzesabony térségében - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
febr. 17
10:54
A bolíviai alelnök szerint Tóásóék fel akarták osztani országát (ATV)
Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár bolíviai tárgyalásai nyomán gyors igazságszolgáltatást és kemény büntetést kért a bolíviai alelnök a Tóásó Előd és társai ellen folyó perben.
febr. 17
10:56
Átfogó közbiztonsági akciót tartottak rendőrök és a polgárőrök Újpesten (boon)
Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Hat embert elfogtak, hetet pedig előállítottak a rendőrök pénteken éjszaka a polgárőrökkel közösen végrehajtott átfogó közbiztonsági akció során Újpesten - tájékoztatta a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége szombaton az MTI-t.
febr. 17
10:58
Az Európai Unióhoz fordul az MCF a roma támogatások miatt (boon)
Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Az Európai Unió illetékes szerveihez fordul jogorvoslatért az MCF Roma Összefogás Párt, hogy kiderüljön: hova tűnt a roma felzárkóztatásra szánt 120 milliárd forint - áll a párt elnökhelyettesének szombati közleményében.
febr. 17
11:00
Székelyzászló-ügy – Corlatean: Budapest a romániai magyarokat próbálja manipulálni (boon)
Bukarest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Budapest a romániai magyarokat próbálja manipulálni a kettős állampolgárok szavazatának megszerzése reményében - jelentette ki szombaton Titus Corlatean román külügyminiszter, aki egy tévéműsorban beszélt a székely zászló ügyében kirobbant magyar-román vitáról.
febr. 17
11:02
Senki sem sérült meg a Heves megyei földrengésben (boon)
Eger, 2013. február 16., szombat (MTI) - Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett annak a földrengésnek a során, amely a Heves megyei Füzesabony és Heves térségében volt észlelhető szombaton kora este - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője az MTI-t.
febr. 17
11:12
Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása (Infostart)
Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat - közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap Budapesten, Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.
febr. 17
11:12
Mandoki-koncert – Világsztárok ünnepe, Charlie volt a meglepetés (boon)
Budapest, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - Horváth Charlie volt a meglepetésvendég a világsztárok mellett Leslie Mandoki és barátai szombat esti, nagy sikert aratott koncertjén a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa). Az eseményt megtekintette Orbán Viktor miniszterelnök is, aki az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a koncert révén egy este erejéig újra gimnazistának érezhette magát.
febr. 17
11:12
Merényletsorozat Bagdadban: 23 halott, 70 sebesült (ATV)
Autókba rejtett pokolgépek robbantak fel vasárnap Bagdad főként síiták lakta negyedeiben, legkevesebb 23 ember halálát és közel hetvennek a sebesülését okozva - közölték rendőrségi és kórházi források.
febr. 17
11:14
Mandoki-koncert – Edmund Stoiber: “Mandoki nagyon jó barátom” (boon)
Budapest, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - "Mandoki nagyon jó barátom, kiváló művész, kiváló zenész, zeneszerző bajorországi magyar és magyarországi bajor" - nyilatkozta az MTI-nek Edmund Stoiber korábbi bajorországi miniszterelnök, a bajor CSU tiszteletbeli elnöke.
febr. 17
11:16
Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Kialakult a középdöntők mezőnye (boon)
Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - A zsűri döntése szerint Radics Gigi, Cserpes Laura és Polyák Lilla, a tévénézők szavazatai alapján pedig Mohamed Fatima, Puskás Péter és a United együttes jutott tovább a szombati harmadik elődöntőből a középdöntőkbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban.
febr. 17
11:18
Négycsillagos szállodaként nyílt meg egy régen bezárt hévízi hotel (boon)
Hévíz, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - Próbaüzemben, négycsillagos egységként már vendégeket fogad Hévízen a Hunguest Hotels új szállodája, amely hosszú évekig volt bezárva és mára újjászületett - mondta a hotel igazgatója az MTI-nek.
febr. 17
11:20
A K&H; Bank indexe a pályakezdők elégedettségéről (boon)
Budapest, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - A K&H Bank a Free Association kutatóügynökség közreműködésével létrehozta a K&H pályakezdők jóléti indexét, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek; a bank a mutatót negyedéves rendszerességgel teszi közzé a jövőben.
febr. 17
11:22
Születésnap – Fábián László ötvenéves (boon)
Budapest, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - Hétfőn lesz ötvenéves Fábián László olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó.
febr. 17
11:24
Természettudományi oktatási program indul Szekszárdon (boon)
Szekszárd, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - Több mint háromszázmillió forintos európai uniós támogatással kezdődik oktatási program a természettudományi kultúra fejlesztéséért a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban.
febr. 17
11:30
Autószervizeket ellenőrzött a NAV (Infostart)
Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket - közölte a hivatal.
febr. 17
11:30
Illegális határátlépők a szerb-magyar határon (Népszava)
Pakisztáni, afgán, koszovói állampolgárokat, valamint indiai és nepáli kettős állampolgárt is elfogtak a határrendészek a szerb-magyar határon - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.
febr. 17
11:30
„Nyírjátok ki" Kilövési engedély egy fideszes vezetőre? (ATV)
„Nyírjátok ki, megadtuk a kilövési engedélyt!” – állítólag ezekkel a szavakkal fakadt ki egy ellenzéki újságírónak a Fidesz egyik vezető politikusa azt követően, hogy kiderült: a párt ifjú képviselője, Zsiga Marcell negyvenmillió forintért vásárolt házat, ám vagyonnyilatkozatában csak 10,5 millió forint megtakarítás szerepel. Úgy tűnik, még párttársait sem győzte meg zavaros magyarázata, miszerint…

Keresés