2013. február 5. kedd

febr. 5
4:51
Naponta több mint száz magyar hal meg ebben: részletek (ATV)
Hétfőn volt a rákellenes világnap: a betegséggel kapcsolatban még mindig sok a tévhit, a világnapon a Magyar Rákellenes Liga ezekre hívta fel a figyelmet. Évente Magyarországon 80 ezer új daganatos beteget diagnosztizálnak és több mint 40 ezren gyógyulnak meg. A rákellenes szervezet szerint ma már nem egyenlő egy halálos ítélettel, ha valakinél rákos megbetegedést diagnosztizálnak.
febr. 5
5:09
Beborul és hó is eshet kedden (HVG)
Kedden délutántól többfelé alakul ki eső, északkeleten néhol havas eső, hó is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.
febr. 5
5:09
Orbán-klónok lepik el ma Gyula utcáit (Népszava)
A parlamenti kétharmadon belüli döntéshozatali mechanizmust kívánják ma bemutatni ellenzéki tüntetők Gyulán: a kormánypártok "demokrácia- és országrombolása" ellen tiltakozva 263 darab Orbán-maszkot vesznek fel demonstrációjukon.
febr. 5
5:27
Felbolydul Budapest: ma jön a török kormányfő (HVG)
Forgalomkorlátozásokra kell ma számítani a török kormányfő látogatása miatt a fővárosban: reggel több helyen parkolási, illetve megállási tilalom lép életbe, délelőtt pedig egy ideig rövidített útvonalon, a Közvágóhídtól a Kossuth Lajos térig jár majd a 2-es villamos.
febr. 5
5:27
Fideszes kerület fúrta meg a beutalási rendet (Népszava)
Pár nap alatt tízezer aláírást gyűjtöttek össze a főváros XVII. kerületének lakói, tiltakozva az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) határozata ellen, amely szűkítette a helyi egészségügyi szolgáltatások körét, hátrányos helyzetbe hozva ezzel a Rákosmentén élőket, mire február 1-én Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár felfüggesztette a döntés - mondta a helyi rendelőintézet előtt a…
febr. 5
5:27
A dolgozókat sújtja? Ilyen 20 éve nem fordult elő (ATV)
Legalább a várt infláció mértékével megegyező, vagyis 5,2 százalékos béremelést javasol erre az évre az MSZOSZ és az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. A tavalyi bértárgyalásokon nem született országos bérajánlás, ez pedig több mint 20 éve nem fordult elő, és sok munkahelyen hátrányosan érinti a helyi bértárgyalásokat. Ezért adtak ki ajánlást a szakszervezetek, amelyeket úgy tájékoztattak, hogy…
febr. 5
5:29
Alattvalókból emelt fejű polgárok (Népszava)
A ma már előválasztási kampányt tartó demokratikus ellenzéki pártok inkább baloldaliak, Fodor Gábor ezért is vállalkozik új liberális párt alapítására. Ebbe konzervatív és baloldali liberálisokat is vár az egykori Fidesz-alapító, későbbi SZDSZ-elnök, akinek célja, hogy 2014-ben leváltsák a patriarchális, az embereket alattvalóként kezelő Fidesz-államot.
febr. 5
5:31
Róna Péter visszatért az LMP alapítványához (Népszava)
Tegnap sem sikerült megállapodni az LMP-frakció sorsáról, pedig már másodszor tárgyaltak az ökopárt és az abból kivált Párbeszéd Magyarországért Platform képviselői a hivatalosan még közös parlamenti képviselőcsoportról.
febr. 5
5:33
Nem keresi a rendőrség kuruc.infós zaklatót (Népszava)
Megszüntette a rendőrség a kuruc.info egyik cikkével kapcsolatban közösség elleni izgatás gyanújával indított nyomozást - értesült lapunk a feljelentőtől. A hatóság szerint ugyanis nem számít bűncselekménynek, hogy a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László háza előtti tavaly nyári tüntetés egyik résztvevőjét a szélsőjobboldali portál "zaklató zsidónak" nevezte, a kuruc.info által közzétett…
febr. 5
5:35
Elfogyott a türelem (Népszava)
Szállingózó hóesésben indult útnak tegnap reggel a miskolci éhségmenet. A borsodi megyeszékhelyről mintegy félszázan vágtak neki a Budapestig tartó csaknem 200 kilométernek, hogy a kormány tagjaival megértessék, 49 ezer forintból nem lehet megélni. A kérések ideje lejárt, most már követelik a jogaikat azok, akik munkáért, kenyérért és nem segélyért gyalogolnak a fővárosba - mondta Komjáthi Imre, a…
febr. 5
5:45
Fekete sereg: maradt az előző ítélet (Népszava)
Elutasította a legfőbb bírói fórum, a Kúria a fekete sereg néven elhíresült bűnszervezet ügyében a felülvizsgálati indítványokat, és hatályában fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet hétfőn kihirdetett határozatával. így valamennyi vádlott esetében érvényben marad a - másodfokon már több részletben súlyosított - ítélet. Magyar Róbert, a szervezet "feje" életfogytiglant kapott.
febr. 5
6:03
Felsőoktatási felvételi: március 1-ig lehet gondolkodni (HVG)
A felvételizőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy beadják jelentkezésüket a 2013. szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A jelentkezés határideje 2013. március 1., egy felvételiző legfeljebb öt képzést jelölhet meg.
febr. 5
6:05
Boross Péter: "több mint bűn lenne" ezt a baloldalt kormányra segíteni (HVG)
Boross Péter volt miniszterelnök szerint aki józanul gondolkodik ebben az országban, annak tudnia kell, hogy a jelenlegi baloldalt kormányra segíteni "több mint bűn, iszonyú hiba lenne", mert szerinte ez a baloldal nem kormányképes, nincs vezető, meghatározó személyisége.
febr. 5
6:21
ELTE: csökkenő támogatás és kevesebb férőhely (Infostart)
Az elmúlt öt évben 84 milliárd forinttal csökkent az egyetemek állami támogatása a Magyar Rektori Konferencia összegzése szerint. Az ELTE a remélt 16 ezer helyett csak 12 ezer diákot vehet fel a minisztérium korlátozása miatt.
febr. 5
6:39
Megbüntetett hajléktalanok: van dolga az ügyészségnek az Ab-döntés után (HVG)
Az Alkotmánybíróság decemberi döntése alapján - a büntetések eltörléséért - az ügyészségnek több száz olyan hajléktalan ügyében kellett intézkednie, akiket korábban a közterület életvitelszerű használata miatt megbírságoltak a hatóságok - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
febr. 5
6:39
Orbán Viktor a török kormányfővel tárgyal Budapesten (Infostart)
Budapesten tárgyal ma Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök vendéglátójával, Orbán Viktor kormányfővel. Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára korábban azt mondta, hogy a tárgyalások napirendjén szerepel a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzése, mindenekelőtt ipari, mezőgazdasági és közlekedési területen.
febr. 5
6:39
Válságos helyzetben a felsőoktatás – a Fidesz is így látja (ATV)
Erről beszélt Hiller István volt MSZP-s oktatási miniszter egy sajtótájékoztatón. Mondanivalójára a fideszes Pósán László, az Országgyűlés oktatási bizottságának alelnöke reagált. A kormánypárti képviselő azt mondta: az MSZP és az SZDSZ taszította gödörbe a felsőoktatást.
febr. 5
6:39
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 5
6:57
Meglepetést okozott több pedagógusnak az utalt fizetés (HVG)
Tíz-tizenöt százalékkal kevesebb nettó fizetést utalt az államkincstár egyes dunakeszi, illetve zuglói iskolákban dolgozó pedagógusoknak - írta keddi számában a Népszava. A Magyar Nemzet arról ír, hogy az átutalt összeg többeknek okozhatott meglepetést, mivel bizonyos önkormányzati pótlékoktól és támogatásoktól elestek a tanárok.
febr. 5
6:57
Rogán Antal: a kormánypártok folytatják a rezsicsökkentést (Infostart)
A kormánypártok akarják és fogják is folytatni a rezsicsökkentést - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a lapban kedden megjelent interjújában.
febr. 5
7:12
Bea, a nap szépe (szon)
Vaja - Bea vajai diáklány, régi álma vált valóra a nap szépe fotózással.
febr. 5
7:15
Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülés Gyulán (Infostart)
Háromnapos évadnyitó ülést tart a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja keddtől Gyulán, ahol az újabb rezsicsökkentés lehet az egyik fő téma.
febr. 5
7:15
Hét nap után véget ért a túszdráma: sértetlenül szabadult az 5 éves fiú (ATV)
A gyermekrabló halálával ért véget hétfőn egy hét napig tartó túszdráma az Alabama állambeli Midland Cityben. A fogva tartott ötéves kisfiú sértetlenül kiszabadult.
febr. 5
7:30
Jegyzet: „Esőcseppnyi” bosszúságok (szon)
Megannyi gondot, bosszúságot okozott megyénkben az elmúlt hétvégén leesett rengeteg esőcsepp. Panaszkodtak egyrészt mindazok, akik a zord időjárás ellenére is kerékpárral közlekedtek, ugyanis több helyen is megállt a víz a kerékpárutakon. - M. Magyar László jegyzete.
febr. 5
7:33
Az amerikai kormány beperli a Standard & Poor’s hitelminősítőt (ATV)
Az amerikai kormány be akarja perelni a Standard & Poor’s-t, azt állítva, hogy a hitelminősítő 2007-ben csalárd módon magasra értékelt egyes jelzálog-fedezetű hitelkötvényeket, amelyek később bedőltek, és ezzel hozzájárultak a 2008-as pénzügyi válság kialakulásához – közölte hétfőn a nemzetközi hitelminősítő cég.
febr. 5
7:35
Az ócsai szociális lakópark felé kanyarodhatnak a Volán buszai (ATV)
A Volánbusz Zrt. megvizsgálja a májustól hozzájuk kerülő agglomerációs járatok bővítését, ami lehetővé tenné például a most épülő ócsai szociális lakópark jobb megközelítését is - hangzott el a cég vezérigazgatójának és a térség országgyűlési képviselőinek hétfői megbeszélésén.
febr. 5
7:37
Észak-Korea bármelyik pillanatban robbanthat (ATV)
Észak-Korea bármelyik pillanatban végrehajthatja tervezett kísérleti atomrobbantását - jelentette ki hétfőn Dél-Korea ENSZ-nagykövete a világszervezet székhelyén tartott sajtóértekezletén.
febr. 5
7:39
Nem ellenőrizte a volt vagyonkezelőt a püspök – a vád: adócsalás (ATV)
Megbízott az egyházi vagyonkezelőben, ezért nem is ellenőrizte munkáját a volt pécsi püspök. Mayer Mihály a bíróságon azt mondta, nem tudott az egyházmegyénél folyó konkrét gazdálkodási folyamatokról. Ez szerinte nem is az ő dolga. Az egyházmegye volt vagyonkezelője egyébként 700 milliós kárt okozott az egyházmegyének. Hűtlen kezelés, adócsalás ellene a vád.
febr. 5
7:41
293 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Erősödött a forint kedden délelőtt a főbb devizákhoz képest az előző esti értékekhez viszonyítva.
febr. 5
7:48
Küldjön hírt: Bátorligeti Messier Maraton (szon)
Bátorliget - A Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) támogatásával ebben az évben ismét megrendezzük a Bátorligeti Messier Maratont, immáron hatodik alkalommal! Bátorliget Nyíregyházától 50, Nyírbátortól 15 km-re található a román határ szélén, 720 lakosú település.
febr. 5
7:51
Meghalt egy árokba borult autós Bácsban (HVG)
A helyszínen belehalt sérüléseibe egy férfi, aki autójával az út menti árokba borult kedd reggel Bácsborsod és Katymár között - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 5
7:51
Akárki robbant, maga is felrobban: patthelyzet az LMP-ben (ATV)
Az LMP-ből kivált nyolc képviselő a frakció átnevezését szeretné elérni. A maradó Vágó Gábor szerint ennek a Házszabály a legfőbb akadálya. A túlzott kompromisszumképtelenség a frakció megszűnését eredményezheti, ami egyik fél érdekét sem szolgálja.
febr. 5
7:53
Autó és mikrobusz ütközött Fehérváron, meghalt egy ember (HVG)
Egy ember meghalt, további öt megsérült egy kedd reggeli székesfehérvári balesetben – közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.
febr. 5
7:53
Figyelem: forgalomkorlátozások lesznek ma (ATV)
Katonai tiszteletadással kezdődött meg kedd délelőtt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök magyarországi hivatalos látogatása. Később a magyarországi török kulturális örökség megőrzéséről írtak alá kölcsönös szándéknyilatkozatot a felek. A török kormányfő és delegációja csehországi tárgyalását követően érkezett hazánkba, majd Szlovákiában folytatja hivatalos programját.
febr. 5
7:55
Sok tanár nem kapott bérpótlékot (ATV)
Tíz-tizenöt százalékkal kevesebb nettó fizetést utalt az államkincstár egyes dunakeszi, illetve zuglói iskolákban dolgozó pedagógusoknak – írta a keddi Népszava. A Magyar Nemzet arról ír, hogy az átutalt összeg többeknek okozhatott meglepetést, mivel bizonyos önkormányzati pótlékoktól és támogatásoktól elestek a tanárok.
febr. 5
7:57
Rogán: legyen újabb rezsicsökkentés (ATV)
A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy tavasszal tíz százalékkal csökkenjen a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 5
8:06
Börze a farsang és a tavaszvárás jegyében (szon)
Nyíregyháza - A farsang és a tavaszvárás jegyében rendezik meg a február 10-i Kelet Ruhabörzét, a szervezők pedig azt ígérik: nemcsak átmeneti ruhákból lesz széles a választék, de cipők, játékok, sportszerek is gazdát cserélnek majd.
febr. 5
8:08
A költségeket felajánlásokból fedezik (szon)
Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, szombaton délelőtt Nyíregyházáról is elindult az éhségmenet: negyvenen gyalogolnak Budapestig, hogy a Parlament előtt követeljenek munkát és kenyeret.
febr. 5
8:09
Lezárták az M1-es autópályát (HVG)
Tatabánya-Óvárosnál egy tehergépkocsi és két személyautó ütközött össze, emiatt lezárták az M1-es autópálya Budapest irányába vezető oldalát Tatabányánál. Az útzárat délelőtt 10 óra körül szüntették meg.
febr. 5
8:09
Ezért kaptak kevesebb fizetést egyes pedagógusok - lapszemle (Infostart)
Több napilap arról ír, hogy néhány pedagógus kevesebb fizetést kapott az államosítás után. Áthárítanák a fogyasztókra az idén rájuk kivetett vezetékadót és a megemelt Robin Hood-adót a szolgáltatók - írta a Népszabadság.
febr. 5
8:09
Nem könyörült a FIFA: az MLSZ a Sportdöntőbírósághoz fordul (ATV)
A FIFA Fellebbviteli Bizottsága hétfőn arról értesítette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy nem változtatott korábbi, a Magyarország-Románia vb-selejtezőt érintő döntésén- írja honlapján a szövetség.
febr. 5
8:10
Önnek okozott bosszúságot a sok eső? (szon)
Nyíregyháza - Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy okozott-e nekik bosszúságot a sok eső.
febr. 5
8:11
Baleset miatt lezárták az M1-es autópályát Tatabányánál (Infostart)
Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Budapest irányába vezető oldalát Tatabányánál, a forgalmat az 1-es útra terelik - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedd reggel az MTI-t.
febr. 5
8:11
Toyota újdonságok Genfben (ATV)
Piacvezető full hybridek és díjnyertes sportkocsik; egy korszakalkotó SUV-modell negyedik generációjának bemutatása; bepillantás az egyéni városi közlekedés jövőjébe… A Toyota olyan portfólióval jelenik meg a 2013-as Genfi Autószalonon, ami ismét kiválóan bizonyítja az ‘Egyre Jobb Autókat Alkotni’ filozófia töretlen sikerét.
febr. 5
8:13
Ab-döntés: több száz hajléktalan ügyében intézkedik az ügyészség (ATV)
Az Alkotmánybíróság decemberi döntése alapján - a büntetések eltörléséért - az ügyészségnek több száz olyan hajléktalan ügyében kellett intézkednie, akiket korábban a közterület életvitelszerű használata miatt megbírságoltak a hatóságok - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
febr. 5
8:15
Németeket raboltak el Kolumbiában (ATV)
A Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű kolumbiai lázadószervezet saját állítása szerint hetekkel ezelőtt az ország északkeleti részén elrabolt két német állampolgárt, akiket kémeknek tart.
febr. 5
8:27
A Fidesz részéről dühös reagálást váltott ki Mesterházy Attila (168 Óra Online)
A The Wall Street Journal szerint ez azért történt meg, mert a minap azt nyilatkozta a lapnak, hogy két éven belül megkezdődhetnek az euró bevezetésének előkészületei, vagyis az ország beléphet az ERM-2 rendszerbe, de hogy mikortól használják ténylegesen a közös fizetőeszközt, az szerinte az euróövezet akkori állapotától is függ.
febr. 5
8:27
Nézőpont: Ki a hazug? (boon)
Sokáig kifejezetten viszolyogtam a keep smiling (mosolyogj mindig!) jelenségtől, de már átestem a ló másik oldalára: kötelezővé tenném akkor is, ha hamis. Szabó Katalin jegyzete.
febr. 5
8:27
Halálra kínozták az ellenzékieket: letartóztatták Teherán volt főügyészét (ATV)
Letartóztatták hétfőn este Teherán volt főügyészét, akit azzal vádolnak, hogy köze volt három, 2009-ben bebörtönzött ellenzéki halálra kínzásához.
febr. 5
8:29
Érdekességek a mai napról 02.05. (boon)
42 éve Gorkijban (ma Nyizsnyij Novgorod, Oroszország) halt meg, 78 éves korában Rákosi Mátyás, a "bölcs vezér", aki 1952-53-ban pártfőtitkár és a minisztertanács elnöke volt. Eredeti neve: Rosenfeld. 1910-ben belépett az MSZDP-be, 1911-ben pár hónapig a Galilei-kör egyik titkára volt. 1912-ben a budapesti Keleti Kereskedelmi Akadémián szerzett okleveles kereskedői diplomát, Hamburgban, majd…

Keresés