2013. február 12. kedd

febr. 12
4:54
Sokkoló: szívbeteg, mindkét lábát amputálták - kilakoltatták (ATV)
Mindenekelőtt a család segíthetne azon az idős asszonyon, akinek újpalotai lakásából nevelt unokájával együtt el kellett költöznie, mert lejárt a bérleti szerződése és jelenleg még orvosi ellátásra sem jogosult, annak ellenére, hogy szívbeteg és már mindkét lábát amputálták. Jelenleg egy átmeneti szálláson él.
febr. 12
5:12
Itt lesz intenzív havazás kedden (HVG)
Kedden az Alpokalján és a Kisalföldön váltakozó intenzitású havazásra számíthatunk, másutt csak szórványosan alakul ki csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1, 7 fok között várható, északon, északnyugaton azonban 0, -1 fok körül alakul.
febr. 12
5:12
Megüzenték, hogy "elég volt" - Videó! (Népszava)
Elég volt a megaláztatásból, az aljasságból, Orbán Viktornak mennie kell - üzenték az éhségmenet résztvevői tegnap a Parlament főbejáratával szemben felállított színpadról. Az alkalmi szónokok arra kérték az ország különböző megyéiből a fővárosba gyaloglókat, viseljék méltósággal a kormánypártiak szidalmait és tudják, hogy út közben a legtöbb ember biztatta őket.
febr. 12
5:14
Blokád az egyetemeken (Népszava)
Újraéledtek a decemberi hallgatói tiltakozások, miután kiderült, a Fidesz alkotmányba foglalná a röghöz kötés lehetőségét, és a kormány a hallgatói, valamint oktatói szervezetek lényegében egyetlen követelését sem teljesítette. Délután és este Budapesten és az ország hat városában volt demonstráció. A fővárosban "blokádot" hirdettek: a tüntetők elfoglalták az ELTE három előadóját, és több teremben…
febr. 12
5:16
Tovább játszik a kormány a közmunkásokkal (Népszava)
Sértőnek és megalázónak érzi a közmunkásokkal kapcsolatos közleményt, ezért nemet mondott az illetékes kormányhivatalnak egy polgármester. A településvezető pénteken délben kapott értesítést arról, hogy tegnap délig jelezze, milyen munkára, hány közmunkást alkalmazna az idén. Nemcsak a rövid határidővel volt a baja.
febr. 12
5:30
Az alaptörvény ennyit is ér: nem lehet kikényszeríteni a szülőtartást (168 Óra Online)
A Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon csütörtökön elveszítette a szülőtartásért indított pert a helyi idősotthont fenntartó kistérségi társulás. Azt akarták volna elérni, hogy az egyik lakó felnőtt gyerekei pótolják ki anyjuk kevéske nyugdíját, és így megkapja az intézmény a teljes térítési díjat – írja az .
febr. 12
5:30
Csak a forgalomtól függ a totális káosz (Népszava)
Csupán a reggeli dugóval magyarázza a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), hogy kotrógépei nem tudták időben eltakarítani a havat január 14-én, amiért az egész város közlekedése megbénult délelőtt.
febr. 12
5:30
Súlyos változás: 49 ezer helyett 37 ezerből kell megélni? (ATV)
Egy január 10-ei tájékoztatóból kiderül: január 1-től a napi hatórás közmunkát részesíti előnyben a kormányzat. Ennyi munkáért azonban csak 37 ezer forint jár.
febr. 12
5:32
Jávorék heteken belül tárgyalnak Bajnaiékkal (Népszava)
Meg sem várják az LMP-frakcióból kilépett "szakadárok", hogy a Párbeszéd Magyarországért nevű pártjukat (PMP) bejegyezzék, akár egy-két héten belül megkezdik az egyeztetéseket a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014-gyel az együttműködés lehetséges formáiról - tudtuk meg Jávor Benedektől. A párttá alakuló platformot képviselő politikus szerint addig azonban ki kell alakítaniuk az új párt szervezetét,…
febr. 12
5:34
Ma is vállalja szavait a beperelt kommentelő (Népszava)
Elismerte a nyomozóknak tanúkihallgatásán a Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármesterrel kapcsolatos egyik internetes cikk hozzászólója, hogy ő írta azt a kommentet, ami miatt a kormánypárti politikus feljelentést tett.
febr. 12
5:36
A trafiktörvény is a kamara pártján (Népszava)
Jó, ha a leendő trafikosok eljárnak a gazdasági kamara konferenciáira. A plázákban lehet is meg nem is dohányboltot nyitni. Zavaros a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szerepe. Csődveszély fenyegeti a kis település kisebb boltjait.
febr. 12
5:48
Márciusban mégis kinyit a Vidámpark (Népszava)
A korábbi hírekkel szemben márciusban mégis kinyit a városligeti Vidám Park - tudta meg az index.hu.
febr. 12
6:06
Egyetemfoglalás: estére újabb fórumra hívnak Budapesten és Pécsett (HVG)
A jelenleg is az ELTE BTK Múzeum körúti épületében tartózkodó egyetemfoglalók arra kérik az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum (OFEF) minden részt vevő szervezetét, hogy vállaljon szolidaritást a kezdeményezéssel, és kedd este hat órára jöjjön el a BTK-n tartott fórumra. Diákok, hallgatók és oktatók csatlakozását is várják, hogy csatlakozzanak az egyetemfoglaláshoz. Eközben a pécsi egyetem…
febr. 12
6:24
Így reformálnák meg a vagyonnyilatkozatokat (Infostart)
A vagyonnyilatkozatok nagyobb átláthatóságára és tényleges ellenőrzésére lenne szükség a Transparency International szerint.
febr. 12
6:39
Családháló Díj (Pályázatfigyelő)
Családháló díj célja nyilvános elismerésben részesíteni olyan embereket, intézményeket, akik 2012-ben gyerekekért való munkájuk során különösen sokat, vagy kiemelkedőt tettek a családokért.
febr. 12
6:41
CivilSzerda a Babilon Center-ben (Pályázatfigyelő)
Pályázat célja és háttere: A Babilon Center egy nemrégiben megnyílt tudományos és szórakoztató központ Budapest belvárosában, ahol gyerekek és felnőttek közel 2000 m2-en, több mint 80 - mérnökök és oktatási, felnőttképzési szakemberek által fejlesztett - interaktív eszköz segítségével, játékos formában ismerkedhetnek a tudomány világával. A pályázat célja, hogy a Babilon Center fenntartója, a…
febr. 12
6:42
Nem minősítem Bajnai kijelentéseit - Mesterházy az ellenzéki összefogásról (HVG)
Nem híve az utcai politizálásnak, így nem akar számháborút kezdeni a Békemenet támogatta Fidesszel. Ennek ellenére az MSZP nagyszabású tömegrendezvényre készül március 9-én: több ezer aktivistát mozgósítanak a pártelnök országértékelőjére. Nem örül, hogy az ellenzéki tárgyalópartnerei - köztük a pártot alapító Bajnai Gordon - folyamatosan beszólogatnak a szocialistáknak. A kritikákat azonban…
febr. 12
6:42
VW Polo R WRC nyerte a svéd ralit (ATV)
Azzal, hogy Sébastien Ogier és Julien Ingrassia nyerte a Svéd Ralit a Polo R WRC-vel, a Volkswagen messze felülmúlta az első szezontól várt teljesítményét.
febr. 12
6:42
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 12
6:43
A magyar kultúráért és oktatásért - határon kívül (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.
febr. 12
6:44
Három ok, amiért Mesterházy nem kommentálja Bajnai kijelentéseit (ATV)
Az MSZP elnöke tiszteli a volt miniszterelnököt, a nyilvános üzengetést hibának tartja, a demokratikus ellenzék közös ellenfele pedig Orbéán Viktor.
febr. 12
6:45
Visegrad Local Press Awards (Pályázatfigyelő)
Négy közép-európai újságíró-szervezet nemzetközi pályázatot hirdet a helyi média munkatársainak.
febr. 12
6:47
A magyar kultúráért és oktatásért - Felvidék (Pályázatfigyelő)
A Szlovákiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.
febr. 12
6:49
A magyar kultúráért és oktatásért - Erdély (Pályázatfigyelő)
A Romániában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.
febr. 12
6:51
A magyar kultúráért és oktatásért - Vajdaság (Pályázatfigyelő)
A Szerbiában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által.
febr. 12
6:53
EGT/Norvég Civil Támogatási Alap - kis és makroprojektek, ösztöndíjas tanulmányutak (Pályázatfigyelő)
A második EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai ebben az évben - első körben - különböző témakörökben kis és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatását teszik lehetővé.
febr. 12
7:18
Kompjárat indul nyáron a Dunán Bős és Dunaremete között (HVG)
A vízi közlekedés magyar és szlovák oldali infrastruktúrájának kialakítására, illetve a komp beszerzésére 940 millió forintot költenek, a projektet a fejlesztési összeg 85 százalékával támogatja az Európai Unió.
febr. 12
7:18
Átírhatják a költségvetést a parlamentben (Infostart)
Az E.ON gázüzletágának megvásárlása miatt módosíthatják az idei költségvetést az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 12
7:36
Martonyi Malajziába és Chilébe mindenképpen visszamenne (HVG)
A Külügyminisztérium bővítené az ország külképviseleti hálózatát, az előkészítő munka már folyik, a megvalósítás azonban a költségvetés helyzetétől függ – mondta Martonyi János a Világgazdaságnak.
febr. 12
7:54
"A Fidesz végül engedett a mérhetetlenül maradi KDNP-sek zsarolásának" (HVG)
"A KDNP szerint az élettársi kapcsolatban élőkre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint egy ingatlan adás-vételére. Szemléletük maradiságát jellemzi, hogy az azonos nemű párok kapcsolatát még a Ptk.-ba sem engedték be, sőt az sem tántorította el őket, hogy az Ab megsemmisítette az általuk benyújtott családvédelmi törvény családfogalmát jelentősen szűkítő passzusait." Az MSZP két képviselője arra…
febr. 12
7:54
Vizsgálódnak az élelmiszerek áfájáról (Infostart)
Nincs politikai döntés az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentéséről.
febr. 12
7:54
Harcoljunk a vágóhidunkért! (boon)
Debrecen - Felháborodásomban írom a levelem a tönkre tett munkatársaim nevében is. Nagy tisztelettel adózom Gyula város vezetőségének, valamint a Csabai Húsüzem vezetőinek: meg tudták menteni a húsüzemet, és nem tették munkanélkülivé a dolgozóikat - Horváth Sándor levele.
febr. 12
7:56
Rendkívüli időjárás - Pest megyében veszélyes a közlekedés (HVG)
Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Perbál, Tinnye, Budakeszi és Telki környékén – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedd reggel.
febr. 12
7:56
Egyszerű becsapni az internethasználókat - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság az internethasználókról ír, míg a Pénzcentrum a külföldi munkavállaláshoz ad tanácsokat.
febr. 12
8:12
Reformokat várnak az új pápától (Infostart)
A pápaválasztó konklávét márciusban összehívják, így a Vatikán szerint már Húsvétra új vezetője lehet a katolikus egyháznak. Az InfoRádió által megkérdezett valláskutató szerint sokan azt várják, hogy XVI. Benedek után nem európai származású pápa következik.
febr. 12
8:12
A házőrség tudtával került ki az éhségmenetet váró óriásmolinó (HVG)
A Város Szíve blog arról ír, hogy a hétfő délután a Kossuth térre érkező éhségmeneteseket egy "Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!" óriásmolinó várta.
febr. 12
8:12
Érdekességek a mai napról – Február 12. (boon)
Húshagyó kedd a farsang utolsó napja. Elterjedt szokás a telet jelképező szalmabábu elpusztítása, elégetése vagy vízbe fojtása. Nálunk egyes vidékeken a bábu neve kisze, kisze. A mulatságok és a böjti időszak találkozásának jellegzetes népi játéka Konc vajda és Cibere vajda, a farsang és a böjt tréfás háborúsága volt.
febr. 12
8:12
Újabb atomrobbantás Észak-Koreában – összehívják az ENSZ BT-t (ATV)
Észak-Korea végrehajtotta kedden harmadik kísérleti atomrobbantását - közölték dél-koreai és japán források, miután a természetes földrengésektől eltérő földlökést mértek a Koreai-félsziget északi felén. Dél-Korea, amely jelenleg éppen soros elnöke az ENSZ Biztonsági Tanácsának, azonnal kezdeményezte a testület összehívását. A BT várhatóan még kedden összeül.
febr. 12
8:14
Netanjahu: Irán nukleáris programja töretlenül halad előre (ATV)
Az izraeli kormányfő szerint a teheráni vezetés által nemrég üzembe helyezett új centrifugák harmadával lerövidítik az iráni atombomba elkészítéséhez szükséges időt.
febr. 12
8:16
Több egyetemet is elfoglaltak a hallgatók (ATV)
Több százan demonstráltak a kormány oktatáspolitikája ellen a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat szervezésében hétfőn Budapesten. A tiltakozók "blokád alá vonták" az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kar Múzeum körúti campusának egyik épületét, majd felvonulásuk során több más felsőoktatási intézményt is érintettek.
febr. 12
8:18
Betegség miatt mondhatott le a pápa (ATV)
A pápa lemondását több egyházi és sajtóforrás is XVI. Benedek megromlott egészségi állapotával magyarázta hétfőn annak ellenére, hogy a szentszéki szóvivő a bejelentés utáni órákban kizárta, hogy a pápa betegség miatt távozna.
febr. 12
8:20
Költségvetést módosíthat a parlament (ATV)
Az E.ON gázüzletágának megvásárlásával összefüggésben írhatja át az idei költségvetést az Országgyűlés mai ülésén. A képviselők emellett tárgyalni kezdhetik például az igazságügyben dolgozók nyugdíjazásával kapcsolatos előterjesztést, valamint az atomenergia helyzetéről szóló jelentést is.
febr. 12
8:22
Dollárkötvényt bocsáthat ki Magyarország (ATV)
Magyarország dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelentett be az amerikai értékpapír felügyeletnek hétfőn – írta a Reuters.
febr. 12
8:30
Rengeteg kamion vesztegel a havazás miatt (HVG)
Kedd reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegel Zala megyében a főutak melletti pihenőhelyeken a magyar-szlovén határon hétfő óta fennálló forgalomkorlátozás miatt. Vas megyében szintén sok kamion állt félre, Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okozva.
febr. 12
8:30
Hóátfúvás és ónos eső nehezíti a közlekedést (Infostart)
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd reggeli jelentése alapján a Dunántúl több megyéjében is havazik, egyes dél-dunántúli megyékben pedig ónos esőre kell számítania a közlekedőknek, ráadásul Pest megye nyugati részén a nagy erejű szél hóátfúvásokat okoz. A társaság a reggeli órákban több mint 200 munkagéppel végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.
febr. 12
8:30
Havazás - Kamionok százai vesztegelnek Zala és Vas megyében (Népszava)
Kedd reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegel Zala megyében a főutak melletti pihenőhelyeken a magyar-szlovén határon hétfő óta fennálló forgalomkorlátozás miatt. Vas megyében szintén sok kamion állt félre, Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okozva.
febr. 12
8:30
292 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Gyengült a forint árfolyama kedd délelőtt a bankközi devizakereskedelemben. Az eurót kedd délelőtt tíz óra körül 291,96 forinton jegyezték.
febr. 12
8:32
Galéria: így telt az éjszaka az elfoglalt egyetemen (HVG)
Csendesen telt az éjszaka az elfoglalt ELTE Bölcsészkaron. Reggelre sikerült vízforralót szerezni, így kávét is ihatnak az elcsigázott diákok, akik harminc-negyvenen aludtak bent az alig fűtött épületben. Ami ennél is fontosabb: fenntartják az egyetem blokádját, és minden érintettet arra kérnek, hogy csatlakozzon akciójukhoz.
febr. 12
8:32
Hóátfúvás, útlezárások, több száz kamion vesztegel a határnál (ATV)
Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-t. Több határon is korlátozták a kamionok forgalmát.
febr. 12
8:34
Zsiga ház-ügye: „havi nettó 600-ból nehéz összespórolni ennyit” (ATV)
Nem derül ki Zsiga Marcell vagyonnyilatkozatából, hogy miből futotta házának megvásárlására Miskolc-Tapolcán. A Blikk információi szerint a fideszes országgyűlési képviselő 40 millió forintért vásárolta meg a házát, de a korábban beadott nyilatkozatai szerint erre nem volt fedezete. A lap szerint a képviselői és miskolci alpolgármesteri javadalmazásából nettó 600 ezer forintos jövedelmet kap…

Keresés