2013. február 19. kedd

febr. 19
4:54
Három napot töltött gyereke miatt egy daru tetején (ATV)
Egy elvált francia apa, aki három napon át egy daru tetejéről követelte gyermeke láthatását, hétfőn este befejezte tiltakozó akcióját, és elhagyta a daru kosarát.
febr. 19
5:12
Jön a havazás kedd délutántól (HVG)
Kedd déltől mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délutántól északon már havazás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.
febr. 19
5:12
Halasztották a döntést a Klubrádióról (Népszava)
Bár sorsdöntő ítéletre vártak a Klubrádió vezető és dolgozói, a bíróságon március 5-ére halasztotta a jogerős ítéletet. A per tárgya az volt, hogy a médiatanács - az aláíratlan oldalakra hivatkozva - jogszerűen vonta-e vissza tavaly decemberben az egy évvel korábbi, pályázatot lezáró döntését. Ha a Klubrádió nyer, akkor sem biztos, hogy megkapja az általa most ideiglenes engedéllyel használt…
febr. 19
5:12
Agyonverték a hároméves, örökbefogadott gyereket (ATV)
Makszim Kuzmin január végén halt bele súlyos belső és külső sérüléseibe, de csak most derült ki az eset.
febr. 19
5:14
Kiakadtak a diákok a rektornál panaszkodó HÖK-elnökön (HVG)
Az ELTE BTK egyetemfoglalóinak fóruma elítéli, hogy Garbai Ádám HÖK-elnök a hallgatók érdekeire hivatkozva közvetve kéri az egyetem rektorát, hogy oktatókat bocsásson el a karról. Szerintük a forráskivonások miatt kiéleződött helyzetben ez mind szakmai, mind morális szempontból elfogadhatatlan.
febr. 19
5:14
Röghöz kötött hazafiak (Népszava)
Futballhuligánok után a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) "szállt rá" a diákokra. A tegnap esti újabb tüntetés előtt nyomozók jelentek meg az ELTE bölcsészkarán, hogy a szerintük "bűncselekményre" készülő demonstrálókat kihallgassák. A rendőrség igyekezete ellenére azonban a mintegy 300 fős diákcsoport végigvonult a Petőfi, majd a Szabadság híd aszfaltján.
febr. 19
5:14
Zsidó, katkó, cigó, ratyi: listázták az ELTE diákjait (ATV)
Éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK). A gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték. Az adatbázis egyik szerkesztője és a HÖK elnöke elismerte a listák létét, de állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki. Az ELTE rektor helyettese elképzelhetetlennek nevezte a…
febr. 19
5:16
Mesterházy a legnépszerűbb ellenzéki politikus (Népszava)
Elsősorban a rezsicsökkentés kommunikációjának tudhatóak be az utóbbi hónapban tapasztalt pártpreferencia-változások - mondta lapunknak Závecz Tibor. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója februári felmérésükből azt emelte ki, hogy miközben továbbra is iszonyúan magas a bizonytalanok száma, a pártok csak egymás táborából tudnak szert tenni némi többletre.
febr. 19
5:18
Kevés lesz a BKV pénze (Népszava)
Mindent "összekapar" a főváros, hogy a jelentősen megcsappanó állami források mellett biztosítsa a fővárosi közösségi közlekedés idei finanszírozását, de a jövő szerdán elfogadni tervezett budapesti költségvetés számaiból kiderül, hogy ez nem lesz elegendő a BKV túlélésére. Az önkormányzati támogatás összetétele sem egyértelmű, a hiányzó pénzre pedig egyelőre csak ígéret van a kormánytól.
febr. 19
5:30
Orbán ma kezet rázhat a késve, de Budapestre érő szlovák elnökkel (HVG)
Kétnapos hivatalos látogatást kezd ma Budapesten Ivan Gasparovic szlovák államfő, aki vendéglátójával, Áder János köztársasági elnökkel folytat megbeszéléseket, és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
febr. 19
5:30
Nem adják ki Orbánt, de Novák Elődöt sem (Népszava)
Nem függesztette fel tegnap a Ház Orbán Viktor mentelmi jogát. A parlamenttől a bíróság kérte: adják ki a miniszterelnököt, hogy becsületsértés miatt eljárást indíthassanak ellene.
febr. 19
5:30
Országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 19
5:32
Hazaküldjük a bizalmas adatokat (Népszava)
Több mint 1,2 millió hazai munkavállaló szokta hazavinni vagy e-mailben hazaküldeni magának a munkahelyi dokumentumait.
febr. 19
5:34
Nem emelnek még vádat Rezesová ellen (Népszava)
Egyelőre nem emel vádat a Pest Megyei Főügyészség az M3-as autópályán tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák nő, Eva Rezesová ellen.
febr. 19
5:36
A gyilkosságot elismerte, az erőszakot nem (Népszava)
Megkezdődött a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere a Pécsi Törvényszéken, ahol a vádlott állította: megölte, de nem erőszakolta meg a 25 éves rendőrpszichológust. Részletes vallomást a bíróság előtt nem tett, nyomozati vallomásai viszont ellentmondásosak.
febr. 19
5:38
Csak látszat a fideszes visszavonuló? (Népszava)
2013 június 30. és a 2014-es országgyűlési választás napja közötti időszakban ne lehessen változtatni a választókerületek területi beosztásán - kezdeményezte a fideszes Vas Imre egy módosító indítványban.
febr. 19
5:48
"Rossz az irány", de a Pedagógusok Szakszervezete nem vesz részt a sztrájkban (HVG)
Tartja magát a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a kormánnyal kötött megállapodáshoz és nem szervez sztrájkot, amíg úgy látja, hogy a másik fél sem szegi meg a januári megállapodásban foglaltakat - mondta Galló Istvánné, az érdekképviselet elnöke a Magyar Nemzetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkfelhívásával összefüggésben.
febr. 19
5:48
Terczár: 18 éven aluliakat is ki akartak hallgatni a nyomozók (ATV)
Nagyjából 10 nyomozó hallgatta ki a diákokat az ELTE BTK Múzeum körúti épületében – erről Teczár Szilárd beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 19
5:50
A negyedik alkotmánymódosításról vitázik egyet a Ház (HVG)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
6:06
430 milliárdot költöttek családtámogatásokra tavaly (HVG)
Összesen több mint nyolcszáz milliárd forintot, a GDP csaknem 3 százalékát fordította tavaly az állam családtámogatásokra, valamint jövedelempótló és korhatár alatti ellátásokra - írja a keddi Világgazdaság, a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva.
febr. 19
6:24
Évértékelő beszédet mond ma Gyurcsány Ferenc (HVG)
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az előző két évhez hasonlóan egy budapesti szállodában támogatói előtt beszél az ország állapotán kívül a DK terveiről, az ellenzéki összefogásról és a kormányváltás utáni legfontosabb teendőkről is.
febr. 19
6:24
Kínos: Kövér László megsértette az alaptörvényt (168 Óra Online)
Az MSZP hétfőn ügyrendi javaslatot terjesztett az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága elé. Indítványozták, hogy a bizottság állapítsa meg: Kövér László megsértette az alaptörvényt azzal, hogy nem írta alá és nem küldte meg időben Áder Jánosnak az új polgári törvénykönyvet.
febr. 19
6:42
A házak fele üresen marad Ócsán, ha betartják a feltételeket (HVG)
Az 588 pályázó közül sokan nem ingatlanra felvett kölcsön miatt kerültek nehéz helyzetbe, vagy nem is devizában adósodtak el - írja a Népszabadság.
febr. 19
7:00
Hálaadást tartanak Benedek pápáért Budapesten és Fehérváron (HVG)
Hálaadást tartanak XVI. Benedek pápáért és szentmisét az új katolikus egyházfőért Budapesten, az újpest-kertvárosi Szent István-plébániatemplomban jövő csütörtök este, amikor megkezdődik a következő pápa megválasztásáig tartó időszak - közölte a helyi plébánia az MTI-vel. Hálaadó szentmise lesz aznap Székesfehérváron is.
febr. 19
7:18
462 millióért matricáz a BKK (HVG)
A keretösszegből előreláthatólag négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat és villamosokat, vagyis évente mintegy 115 millió forintot költhetnek el erre a célra. A BKK hat céggel szerződött.
febr. 19
7:18
Évértékelő beszédet mond ma Gyurcsány Ferenc (Népszava)
Kilencedik évértékelő beszédét tartja ma Gyurcsány Ferenc.
febr. 19
7:20
Alaptörvénybe kerülhet ami alkotmányellenes (Népszava)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
7:22
MSZP: rosszabbul élünk, mint három éve (Népszava)
A 2010-es kormányváltást megelőzően, a válság beütésekor 3 millió 924 ezer ember dolgozott az országban, külföldön alig százezren dolgoztak. A kormányváltáskor 3 millió 822 ezer ember dolgozott itthon, külföldön nem dolgozott százezer magyar munkavállaló se - írja közleményében Gúr Nándor, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke.
febr. 19
7:36
A családi gazdaságok fejlődését segítené a kormány (Infostart)
A családi gazdaság fogalmának meghatározásával a középbirtokosokat erősíti majd az üzemgazdasági törvény - közölte a vidékfejlesztési miniszter.
febr. 19
7:36
Kádár János nyomában (168 Óra Online)
A társadalomtörténész Vezércsel című új könyvében voltaképpen újrarajzolja Kádár János portréját. Bemutatja a mindennapjait, szokásait, viselkedését. Végig arra keresi a választ: valójában ki is volt Kádár? Melyik szerepe volt az igazi? A kutató a 168 Órának arról is beszél: az első titkár a szerénység álarca mögött lényegében bármit megtehetett. KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
febr. 19
7:36
A negyedik alkotmánymódosítás jöhet (ATV)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés keddi ülésén.
febr. 19
7:38
Évértékelő beszédet mond Gyurcsány Ferenc (ATV)
Kilencedik évértékelő beszédét tartja kedden Gyurcsány Ferenc.
febr. 19
7:40
Mississippi állam most törölte el a rabszolgaságot (ATV)
Mississippi állam formailag csak idén februárban ratifikálta az amerikai alkotmánynak a rabszolgaság eltörléséről rendelkező kiegészítését, amelyet még 1865-ben fogadtak el – közölte hétfőn internetes kiadásában a Fox News televízió.
febr. 19
7:42
Újraválasztották Szerzs Szargszján örmény államfőt (ATV)
Az elnökválasztás az örmény demokrácia tesztje is volt, a jelenlegi államfő a szavazatok 59 százalékát szerezte meg hétfőn.
febr. 19
7:54
Papcsák luxus-Mercire cserélte Chryslerét (HVG)
Nem szerepel Papcsák Ferenc vagyonbevallásában a húszmilliós luxusautó, amelyet ügyvédként szerzett Zugló fideszes polgármestere - adta hírül a Blikk.
febr. 19
7:54
Magyar-román egyeztetések székelyzászló-ügyben (Népszava)
Martonyi János külügyminiszter a közeljövőben Bukarestbe látogat, ahol a magyar-román kapcsolatokat érintő kérdésekről, köztük a székely zászló használatáról is tárgyal majd román kollégájával. Erről is beszélt Németh Zsolt külügyi államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
febr. 19
7:54
291 forint alatt az euró árfolyama (ATV)
Szélesebb kilengések után a reggeli szint közelében, 291 forint alatt stabilizálódott kedd délelőtt az euró forintárfolyama.
febr. 19
7:56
Székelyzászló-ügy: magyar-román egyeztetések lesznek (HVG)
Martonyi János külügyminiszter a közeljövőben Bukarestbe látogat, ahol a magyar-román kapcsolatokat érintő kérdésekről, köztük a székely zászló használatáról is tárgyal majd román kollégájával. Erről is beszélt Németh Zsolt külügyi államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 19
8:12
Csúnyán átvertek és cserbenhagytak két magyart Srí Lankán (HVG)
S. Tamás és Zsuzsa a szigetországban szeretett volna új életet kezdeni. 16 milliót fizettek egy házért, amelyet végül nem kaptak meg - írta Blikk.
febr. 19
8:12
Sokan lemaradhatnak az ócsai lakásokról - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint sokan nem felelnek meg az ócsai pályázati feltételeknek, míg a Magyar Nemzet arról ír, hogy a Pedagógusok Szakszervezete nem sztrájkol.
febr. 19
8:12
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megjelentek az ELTE BTK-n (MaHu)
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai megjelentek hétfőn az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszán, ahol az egyetemfoglalókat a Tiltakozás az alaptörvény felsőoktatást érintő módosításai ellen című demonstrációról kérdezték még a tüntetés indulása előtt - közölték a tüntetés szervezői.
febr. 19
8:12
Hatszor élesztettek újra az MTVA munkatársát a stúdióban (Népszava)
Az Eurovíziós Dalfesztivál szombati fordulója előtt alakult ki vészhelyzet a köztelevízió stúdiójában. A Kunigunda utcai épületben szerencsére volt defibrillátor, a férfi ennek köszönheti életét - írta a Blikk.
febr. 19
8:12
Oszkó: még ötször feje tetejére állítják az országot Orbánék (ATV)
A választások előtt a Fidesz még ötször a feje tetejére fogja állítani az országot – ezt Oszkó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 19
8:14
A negyedik alkotmánymódosítás tárgyalásába kezd a Ház (MaHu)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
8:14
MSZP-Fidesz vita a Malévról: „mi a fészkes fenét csináltak két évig?” (ATV)
A MALÉV számára a halálos késszúrást az jelentette, amikor Veres János egykori pénzügyminiszter bevonta az orosz tulajdonost a privatizációba. Ezt mondta a Fidesz egyik képviselője a Malév privatizációról folyó elszánt, de meddő vitában. Az MSZP szerint viszont most csak bűnbakkeresés folyik. Szerintük a mostani kormány semmit nem tett a légitársaság megmentéséért.
febr. 19
8:16
Évértékelő beszédet mond Gyurcsány Ferenc (MaHu)
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az előző két évhez hasonlóan egy budapesti szállodában, támogatói előtt beszél majd, pártja tájékoztatása szerint az ország állapotán kívül a DK terveiről, az ellenzéki összefogásról és a kormányváltás utáni legfontosabb teendőkről is.
febr. 19
8:18
Mától két napon át Budapesten tárgyal a szlovák államfő (MaHu)
Kétnapos hivatalos látogatást kezd ma Budapesten Ivan Gasparovic szlovák államfő, aki vendéglátójával, Áder János köztársasági elnökkel folytat megbeszéléseket, és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
febr. 19
8:30
"Csúnya zsidó feje van" - listázta a diákokat a HÖK (HVG)
Világnézetük, pártszimpátiájuk, vélt származásuk és felekezeti hátterük szerint listázta a gólyatáborba jelentkezőket az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK) - adta hírül az atv.hu. A listán betűkódok jelölték a származást.
febr. 19
8:30
Lesznek magyar-román egyeztetések (Infostart)
A székely zászló használatáról is tárgyal a közeljövőben Budapestre látogató román kollégájával Martonyi János külügyminiszter.
febr. 19
8:48
Eltúlzott volt a rendőri akció a diákok szerint (168 Óra Online)
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai megjelentek hétfőn az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszán, ahol az egyetemfoglalókat a Tiltakozás az alaptörvény felsőoktatást érintő módosításai ellen című demonstrációról kérdezték még a tüntetés indulása előtt – közölték a tüntetés szervezői, az egyetemfoglalók az MTI-vel közleményükben.

Keresés