2013. február 19. kedd

febr. 19
4:54
Három napot töltött gyereke miatt egy daru tetején (ATV)
Egy elvált francia apa, aki három napon át egy daru tetejéről követelte gyermeke láthatását, hétfőn este befejezte tiltakozó akcióját, és elhagyta a daru kosarát.
febr. 19
5:12
Halasztották a döntést a Klubrádióról (Alternatív Energia)
Bár sorsdöntő ítéletre vártak a Klubrádió vezető és dolgozói, a bíróságon március 5-ére halasztotta a jogerős ítéletet. A per tárgya az volt, hogy a médiatanács - az aláíratlan oldalakra hivatkozva - jogszerűen vonta-e vissza tavaly decemberben az egy évvel korábbi, pályázatot lezáró döntését. Ha a Klubrádió nyer, akkor sem biztos, hogy megkapja az általa most ideiglenes engedéllyel használt…
febr. 19
5:12
Agyonverték a hároméves, örökbefogadott gyereket (ATV)
Makszim Kuzmin január végén halt bele súlyos belső és külső sérüléseibe, de csak most derült ki az eset.
febr. 19
5:14
Röghöz kötött hazafiak (Alternatív Energia)
Futballhuligánok után a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) "szállt rá" a diákokra. A tegnap esti újabb tüntetés előtt nyomozók jelentek meg az ELTE bölcsészkarán, hogy a szerintük "bűncselekményre" készülő demonstrálókat kihallgassák. A rendőrség igyekezete ellenére azonban a mintegy 300 fős diákcsoport végigvonult a Petőfi, majd a Szabadság híd aszfaltján.
febr. 19
5:14
Zsidó, katkó, cigó, ratyi: listázták az ELTE diákjait (ATV)
Éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK). A gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték. Az adatbázis egyik szerkesztője és a HÖK elnöke elismerte a listák létét, de állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki. Az ELTE rektor helyettese elképzelhetetlennek nevezte a…
febr. 19
5:16
Mesterházy a legnépszerűbb ellenzéki politikus (Alternatív Energia)
Elsősorban a rezsicsökkentés kommunikációjának tudhatóak be az utóbbi hónapban tapasztalt pártpreferencia-változások - mondta lapunknak Závecz Tibor. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója februári felmérésükből azt emelte ki, hogy miközben továbbra is iszonyúan magas a bizonytalanok száma, a pártok csak egymás táborából tudnak szert tenni némi többletre.
febr. 19
5:18
Kevés lesz a BKV pénze (Alternatív Energia)
Mindent "összekapar" a főváros, hogy a jelentősen megcsappanó állami források mellett biztosítsa a fővárosi közösségi közlekedés idei finanszírozását, de a jövő szerdán elfogadni tervezett budapesti költségvetés számaiból kiderül, hogy ez nem lesz elegendő a BKV túlélésére. Az önkormányzati támogatás összetétele sem egyértelmű, a hiányzó pénzre pedig egyelőre csak ígéret van a kormánytól.
febr. 19
5:30
Nem adják ki Orbánt, de Novák Elődöt sem (Alternatív Energia)
Nem függesztette fel tegnap a Ház Orbán Viktor mentelmi jogát. A parlamenttől a bíróság kérte: adják ki a miniszterelnököt, hogy becsületsértés miatt eljárást indíthassanak ellene.
febr. 19
5:32
Hazaküldjük a bizalmas adatokat (Alternatív Energia)
Több mint 1,2 millió hazai munkavállaló szokta hazavinni vagy e-mailben hazaküldeni magának a munkahelyi dokumentumait.
febr. 19
5:34
Nem emelnek még vádat Rezesová ellen (Alternatív Energia)
Egyelőre nem emel vádat a Pest Megyei Főügyészség az M3-as autópályán tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák nő, Eva Rezesová ellen.
febr. 19
5:36
A gyilkosságot elismerte, az erőszakot nem (Alternatív Energia)
Megkezdődött a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere a Pécsi Törvényszéken, ahol a vádlott állította: megölte, de nem erőszakolta meg a 25 éves rendőrpszichológust. Részletes vallomást a bíróság előtt nem tett, nyomozati vallomásai viszont ellentmondásosak.
febr. 19
5:38
Csak látszat a fideszes visszavonuló? (Alternatív Energia)
2013 június 30. és a 2014-es országgyűlési választás napja közötti időszakban ne lehessen változtatni a választókerületek területi beosztásán - kezdeményezte a fideszes Vas Imre egy módosító indítványban.
febr. 19
5:48
Terczár: 18 éven aluliakat is ki akartak hallgatni a nyomozók (ATV)
Nagyjából 10 nyomozó hallgatta ki a diákokat az ELTE BTK Múzeum körúti épületében – erről Teczár Szilárd beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 19
6:24
Kínos: Kövér László megsértette az alaptörvényt (168 Óra Online)
Az MSZP hétfőn ügyrendi javaslatot terjesztett az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága elé. Indítványozták, hogy a bizottság állapítsa meg: Kövér László megsértette az alaptörvényt azzal, hogy nem írta alá és nem küldte meg időben Áder Jánosnak az új polgári törvénykönyvet.
febr. 19
7:18
Évértékelő beszédet mond ma Gyurcsány Ferenc (Metropol)
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az előző két évhez hasonlóan egy budapesti szállodában, támogatói előtt beszél majd.
febr. 19
7:18
Évértékelő beszédet mond ma Gyurcsány Ferenc (Alternatív Energia)
Kilencedik évértékelő beszédét tartja ma Gyurcsány Ferenc.
febr. 19
7:20
Több a bűntény, kevesebb az elkövető (Metropol)
Statisztika. Félezer embert fogtak el a rendőrök a hétvégén, közülük 280 főt értek tetten.
febr. 19
7:20
Alaptörvénybe kerülhet ami alkotmányellenes (Alternatív Energia)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
7:22
MSZP: rosszabbul élünk, mint három éve (Alternatív Energia)
A 2010-es kormányváltást megelőzően, a válság beütésekor 3 millió 924 ezer ember dolgozott az országban, külföldön alig százezren dolgoztak. A kormányváltáskor 3 millió 822 ezer ember dolgozott itthon, külföldön nem dolgozott százezer magyar munkavállaló se - írja közleményében Gúr Nándor, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke.
febr. 19
7:36
A családi gazdaságok fejlődését segítené a kormány (Infostart)
A családi gazdaság fogalmának meghatározásával a középbirtokosokat erősíti majd az üzemgazdasági törvény - közölte a vidékfejlesztési miniszter.
febr. 19
7:36
Kádár János nyomában (168 Óra Online)
A társadalomtörténész Vezércsel című új könyvében voltaképpen újrarajzolja Kádár János portréját. Bemutatja a mindennapjait, szokásait, viselkedését. Végig arra keresi a választ: valójában ki is volt Kádár? Melyik szerepe volt az igazi? A kutató a 168 Órának arról is beszél: az első titkár a szerénység álarca mögött lényegében bármit megtehetett. KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
febr. 19
7:36
A negyedik alkotmánymódosítás jöhet (ATV)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés keddi ülésén.
febr. 19
7:38
Évértékelő beszédet mond Gyurcsány Ferenc (ATV)
Kilencedik évértékelő beszédét tartja kedden Gyurcsány Ferenc.
febr. 19
7:40
Mississippi állam most törölte el a rabszolgaságot (ATV)
Mississippi állam formailag csak idén februárban ratifikálta az amerikai alkotmánynak a rabszolgaság eltörléséről rendelkező kiegészítését, amelyet még 1865-ben fogadtak el – közölte hétfőn internetes kiadásában a Fox News televízió.
febr. 19
7:42
Újraválasztották Szerzs Szargszján örmény államfőt (ATV)
Az elnökválasztás az örmény demokrácia tesztje is volt, a jelenlegi államfő a szavazatok 59 százalékát szerezte meg hétfőn.
febr. 19
7:54
Több szén-monoxid mérgezés is történt hétvégén (Metropol)
CO-mérgezés történt Kaposváron, Győrben és Pest megyében is több ilyen eset történt.
febr. 19
7:54
Magyar-román egyeztetések székelyzászló-ügyben (Alternatív Energia)
Martonyi János külügyminiszter a közeljövőben Bukarestbe látogat, ahol a magyar-román kapcsolatokat érintő kérdésekről, köztük a székely zászló használatáról is tárgyal majd román kollégájával. Erről is beszélt Németh Zsolt külügyi államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
febr. 19
7:54
291 forint alatt az euró árfolyama (ATV)
Szélesebb kilengések után a reggeli szint közelében, 291 forint alatt stabilizálódott kedd délelőtt az euró forintárfolyama.
febr. 19
8:12
Sokan lemaradhatnak az ócsai lakásokról - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint sokan nem felelnek meg az ócsai pályázati feltételeknek, míg a Magyar Nemzet arról ír, hogy a Pedagógusok Szakszervezete nem sztrájkol.
febr. 19
8:12
Megújuló energia: merre tovább Magyarország? (Metropol)
Duplájára kellene növelni 2020-ig a megújuló energiák felhasználási arányát, ha teljesíteni akarjuk az Európai Uniónak tett vállalásunkat.
febr. 19
8:12
Hatszor élesztettek újra az MTVA munkatársát a stúdióban (Alternatív Energia)
Az Eurovíziós Dalfesztivál szombati fordulója előtt alakult ki vészhelyzet a köztelevízió stúdiójában. A Kunigunda utcai épületben szerencsére volt defibrillátor, a férfi ennek köszönheti életét - írta a Blikk.
febr. 19
8:12
Oszkó: még ötször feje tetejére állítják az országot Orbánék (ATV)
A választások előtt a Fidesz még ötször a feje tetejére fogja állítani az országot – ezt Oszkó Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 19
8:14
MSZP-Fidesz vita a Malévról: „mi a fészkes fenét csináltak két évig?” (ATV)
A MALÉV számára a halálos késszúrást az jelentette, amikor Veres János egykori pénzügyminiszter bevonta az orosz tulajdonost a privatizációba. Ezt mondta a Fidesz egyik képviselője a Malév privatizációról folyó elszánt, de meddő vitában. Az MSZP szerint viszont most csak bűnbakkeresés folyik. Szerintük a mostani kormány semmit nem tett a légitársaság megmentéséért.
febr. 19
8:30
Lesznek magyar-román egyeztetések (Infostart)
A székely zászló használatáról is tárgyal a közeljövőben Budapestre látogató román kollégájával Martonyi János külügyminiszter.
febr. 19
8:48
Eltúlzott volt a rendőri akció a diákok szerint (168 Óra Online)
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai megjelentek hétfőn az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszán, ahol az egyetemfoglalókat a Tiltakozás az alaptörvény felsőoktatást érintő módosításai ellen című demonstrációról kérdezték még a tüntetés indulása előtt – közölték a tüntetés szervezői, az egyetemfoglalók az MTI-vel közleményükben.
febr. 19
8:48
Gyermekcipőben a hungarikumok (Metropol)
A Hungarikum Bizottság nemrég jóváhagyta a jegyzéket, amely a hungarikumnak minősülő nemzeti értékeket tartalmazza.
febr. 19
8:48
Devizahitelek - Doubravszky már hétfőn tárgyalna javaslatáról (Alternatív Energia)
A pénzügyi jogok biztosa már hétfőn szeretné elkezdeni a tárgyalásokat a devizahitelesek gondjainak megoldásáról; úgy véli, hogy javaslata nem igényel külső forrást, és akár egy hét alatt megoldás születhet.
febr. 19
8:48
Cementeshordóban találtak rá a képviselő holttestére (ATV)
Cementeshordóban találták meg Oroszországban egy múlt héten eltűnt önkormányzati képviselő holttestét. A gyanú szerint Moszkva régió tartományi kormányának egy volt tagja rendelte el a képviselő megölését egy 2,6 millió dolláros tartozás miatt.
febr. 19
9:06
KDNP: a birkózás maradjon olimpiai sportág! (Alternatív Energia)
A KDNP-s Földi László kezdeményezi, hogy az Országgyűlés sportbizottsága következő ülésén vegye napirendre azt a kérdést: miként tudná Magyarország a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavaszi javaslattétele előtt legegységesebben kifejezésre juttatni azt az álláspontját, hogy a birkózást mint sportágat 2020 után is az olimpia programjában szeretné látni.
febr. 19
9:06
Kisiklott a 41-es villamos (ATV)
Műszaki okok miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a 41-es villamos helyett a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Kelenvölgy megálló között - tájékoztatta a BKV fődiszpécsere az MTI-t kedd délelőtt.
febr. 19
9:08
Kisiklott egy villamos a XI. kerületben (Alternatív Energia)
Műszaki okok miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a 41-es villamos helyett a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Kelenvölgy megálló között - tájékoztatta a BKV fődiszpécsere az MTI-t kedd délelőtt.
febr. 19
9:10
NAV: kolbász takarta a "füvet" (Alternatív Energia)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hegyeshalomnál egy montenegrói rendszámú busz ellenőrzésekor több mint 1 kg marihuánát találtak.
febr. 19
9:24
Vékony nyak tartja az óriási vízfejet a gazdaságban (Infostart)
Az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozó elemzők szerint Magyarország gazdaságának szerkezetét meg kellene változtatni ahhoz, hogy meginduljon a növekedés.
febr. 19
9:24
Kisiklott egy villamos a XI. kerületben (Metropol)
Műszaki okok miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a 41-es villamos helyett a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Kelenvölgy megálló között.
febr. 19
9:24
Korbács után mézesmadzag - Kósa új megállapodást kötne a bankokkal (Alternatív Energia)
A bankokkal megkötendő új megállapodás az ösztönzésről szólna, vagyis, ha egy bank erősíti a hitelkihelyezést, akkor jelentős kedvezményeket kapna a bankadóból - erről Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában.
febr. 19
9:24
Kósa: jelentős kedvezményeket kaphatnak a bankók az adóból (ATV)
A bankokkal megkötendő új megállapodás az ösztönzésről szólna, vagyis, ha egy bank erősíti a hitelkihelyezést, akkor jelentős kedvezményeket kapna a bankadóból - erről Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában.
febr. 19
9:26
Kisiklott egy villamos a XI. kerületben (Infostart)
Műszaki okok miatt pótlóbuszok szállítják az utasokat a 41-es villamos helyett a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Kelenvölgy megálló között - tájékoztatta a BKV fődiszpécsere az MTI-t kedd délelőtt.
febr. 19
9:26
Hiller: ostoba koncepció miatt vonnak ki 60 milliárdot a felsőoktatásból (ATV)
Egyenként is minősített marhaság, amit Halász János parlamenti államtitkár mondott a felsőoktatással kapcsolatban – erről Hiller István beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 19
9:28
Üresen maradhat az ócsai lakópark fele (ATV)
Az 588 pályázó közül sokan nem ingatlanra felvett kölcsön miatt kerültek nehéz helyzetbe, vagy nem is devizában adósodtak el - írja a Népszabadság.
febr. 19
9:42
Nem találtak szabálytalanul dohányzó politikust (Infostart)
Ismét országos ellenőrzési akció indult a nemdohányzók védelméről szóló törvény betartásának vizsgálatára. A parlamentben és a képviselői irodaházban nem találtak kihágást.

Keresés