2013. április 1. hétfő

ápr. 1
5:54
A királynő megenyhült Camilla felé (ATV)
Csaknem két évtizedig tartott II. Erzsébet számára, hogy elfogadja Károly herceg második feleségét, Camillát. Ehhez bizonyára az is hozzájárult, hogy fia nyilvánosan szerelmet vallott nejének – értesült a Bors Online.
ápr. 1
6:30
Árvízvédelmi készültség van 1200 kilóméteren (ATV)
Több mint 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség az ország folyóin. 1076 kilométeren elsőfokú, 130 kilométernyi szakaszon pedig másodfokú a készültség. A Zala és a Mura folyók vízgyűjtőjén olyan patakok is veszélyeztetnek lakóházakat, amelyek emberemlékezet óta nem okoztak gondot. Több településen tűzoltók mentik a helyieket a vízzel körbevett házakból, és folyamatosan hordják a…
ápr. 1
6:48
Családi házra omlott a löszfal (ATV)
Löszfal omlott egy lakóházra a Tolna megyei Szakályban vasárnap hajnalban, az omlás miatt egy ember megsérült - közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.
ápr. 1
7:06
India: akik kimaradtak a csodából (ATV)
Minden más országnál gyorsabban nő Indiában a gazdagok és a szegények közötti hatalmas szakadék az OECD jelentése szerint. Annak ellenére, hogy a világ legnagyobb demokráciája 1976-ban alkotmánykiegészítésben nyilvánította magát szocialista államnak, a tények azt mutatják, hogy az indiai gazdasági csodából egyelőre nem sok jut a lecsúszott rétegeknek. A Hetek cikke.
ápr. 1
7:24
Rosszabb esetben akár további 30 milliméternyi eső is hullhat (168 Óra Online)
Csongrád megyében Balástyán I. fokú, Felgyő térségében II. fokú belvízvédelmi készültség mellett folyik a védekezés – közölte vasárnap este a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.
ápr. 1
8:18
Értéknövekedési adó sújthatja a római parti ingatlanokat (ATV)
Értéknövekedési adó sújthatja a római parti ingatlanokat, ha megépül a mobilgát – erről ír a Figyelő. Az ingatlanosok szerint ugyanis felértékelődhetnek azok a lakások, telkek vagy szállodák, melyeket eddig árvíz veszélyeztetett. Az értéknövekedési adót a lap szerint a III. kerületi önkormányzat javasolja a fővárosnak.
ápr. 1
8:20
304 forinton az euró árfolyama (ATV)
Gyengült kissé a forint hétfő reggelre péntek délutáni árfolyamához képest a nemzetközi deviza kereskedelemben.
ápr. 1
8:22
Az Egyesült Államok vadászgépeket küldött Dél-Koreába (ATV)
Radaron nem követhető vadászgépeket küldött az Amerikai Egyesült Államok Dél-Koreába, miután Észak-Korea szombaton jelentette be, hogy kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben.
ápr. 1
8:36
Ahol a rendőrök bérgyilkosnak állnak - a világ legveszélyesebb helye (ATV)
Továbbra is egy hondurasi település, San Pedro Sula a világon a legveszélyesebb város, ahol naponta átlagosan három emberrel végeznek, a gazdaság gyakorlatilag nem működik, a szegénység, a brutalitás és a leszámolások pedig óriási méreteket öltenek.
ápr. 1
8:38
Az Alba Fehérvár nyerte a Magyar Kupát (ATV)
Fennállása során harmadszor nyert aranyérmet az Alba Fehérvár a férfi kosárlabda Magyar Kupában, miután vasárnap a paksi döntőben fordulatos csatában legyőzte a címvédő Szolnokot.
ápr. 1
8:40
Szíria: 30 milliót ad egy-egy újságíróért egy kuvaiti üzletember (ATV)
Egy kuvaiti üzletember 100 ezer eurónak megfelelő fejpénzt ajánlott azoknak, akik Szíriában foglyul ejtik az al-Dzsazíra vagy az al-Arabíja arab hírtelevíziók bármelyik tudósítóját.
ápr. 1
8:42
Összeesett a színpadon a világhírű karmester (ATV)
A második felvonástól másnak kellett vezényelnie a húsvétvasárnapi koncerten a Bécsi Állami Operaházban, miután Franz Welser-Möstnek összeomlott a keringési rendszere.
ápr. 1
8:54
Árvíz: utakat kellett lezárni, embereket kellett kimenteni (ATV)
Az ország folyóin több mint 1700 kilométeren van árvízvédelmi készültség. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy már 121 ezer hektár van belvíz alatt, főként kertek és szántók, de van, ahol a házakba is befolyik a víz. Három település jelenleg megközelíthetetlen közúton. A héten a helyzet tovább romolhat, ugyanis felhőszakadásra, zivatarokra és 90 kilométeres szélre figyelmeztetnek a meteorológusok.
ápr. 1
9:48
Három település közúton megközelíthetetlen az árvíz miatt (Infostart)
Vas megyében közúton egyelőre megközelíthetetlen Csénye, Bögöt és Porpác - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint vízátfolyások miatt kellett lezárni a községekhez vezető alsórendű utakat, emiatt a települések átmenetileg nem érhetők el.
ápr. 1
9:48
Megszűnt a torlódás Záhonynál (Metropol)
Megszűnt a személyautók torlódása a záhonyi magyar-ukrán határállomáson hétfő estére.
ápr. 1
9:48
Százszor riasztották a tűzoltókat éjszaka az ár- és belvíz miatt (Alternatív Energia)
Vasárnap estétől hétfő reggelig összesen közel száz riasztást kaptak a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységei, ezeknek több mint fele műszaki mentés volt, néhány kivételtől eltekintve valamennyi az ár- és belvízi védekezéshez kapcsolódott - tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
ápr. 1
9:48
Kikapott a Manresa, Hanga volt a legjobb a csapatban (ATV)
Hanga Ádám 16 pontjával a Manresa legjobbja volt a spanyol kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában.
ápr. 1
10:06
1739 kilométeren védekeznek (Metropol)
A védekezés szintje 1277 kilométeren első fokú, 306 kilométeren másodfokú, míg 155 kilométeren harmadfokú. Katona László képgalériája a cikkben!
ápr. 1
10:06
Továbbra is eurót szeretnének a görögök (ATV)
A görögök többsége amellett van, hogy az ország továbbra is az euróövezet tagja maradjon, és hallani sem akar a korábbi nemzeti valuta, a drachma újbóli bevezetéséről.
ápr. 1
10:24
Áradás Ipolytarnócon - Idén másodszor öntött ki a folyó (Alternatív Energia)
A kiáradt Ipoly folyó hét portát öntött el hétfőn hajnalban a Nógrád megyei Ipolytarnócon - tájékoztatta az MTI-t a falu alpolgármestere.
ápr. 1
10:24
Árvíz: Szlovákiában a hadsereget is bevetették (ATV)
Szlovákiában is gondokat okozott a folyóvizek szintjének emelkedése, de egyelőre sikerült kezelni a helyzetet - derül ki hétfői lapjelentésekből.
ápr. 1
10:42
Udvarokat, kerteket öntött el az Ipoly Ipolytarnócon (168 Óra Online)
A kiáradt Ipoly folyó hét portát öntött el hétfőn hajnalban a Nógrád megyei Ipolytarnócon – tájékoztatta az MTI-t a falu alpolgármestere.
ápr. 1
10:42
Ismét Háled Mesaalt választották a Hamász vezetőjévé (ATV)
Ismét Háled Mesaalt választották a palesztin terrorszervezet, a Hamász politikai vezetőjévé - jelentette az izraeli rádió hétfőn.
ápr. 1
11:19
Bombával rakott tartálykocsi rohant a rendőrségbe - 7 halott (ATV)
Heten meghaltak, köztük több rendőr hétfő reggel az iraki Tikrítben, miután egy öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott tartálykocsival belerohant a rendőrség helyi központjába - közölte egy rendőrtiszt és a városi kórház egyik orvosa.
ápr. 1
11:36
Három nap alatt 131 határsértő (Metropol)
Legtöbben vasárnap próbálkoztak, akkor 15 csoportban 58 határsértőt állítottak elő.
ápr. 1
11:54
Az orosz kormány nem segít a Cipruson befektetőkön (ATV)
Az orosz kormánynak nem áll szándékában kisegíteni a Cipruson kárt szenvedett orosz befektetőket - jelentette ki Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes egy tévéinterjúban, aláhúzva ezzel is Moszkva eltökélt szándékát a hazai tőke külföldi pénzügyi központokba menekítésének megállítására.
ápr. 1
11:56
Hányan fognak feltámadni? (ATV)
A címben szereplő kérdésre természetesen a demográfusok sem tudják a választ, egy kutatócsoport azonban mégis kísérletet tett arra, hogy megbecsülje: hány ember élhetett eddig a Földön a történelem kezdete óta. A kalkuláció meglepő eredménnyel járt: az emberi faj minden 15. tagja kortársunk. Hatezer éve csökken az ezer főre eső születésszám, az emberiség létszáma mégis rohamosan növekszik. Az…
ápr. 1
12:30
Nem jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között (Infostart)
Az M2-es metró vonatai a Deák Ferenc tér és Örs vezér tere között közlekednek, áramellátási zavar miatt.
ápr. 1
12:30
Három település megközelíthetetlen Vas megyében (168 Óra Online)
Vas megyében közúton egyelőre megközelíthetetlen Csénye, Bögöt és Porpác – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
ápr. 1
12:32
Így alakul át a MÁV-csoport (Infostart)
Banki elemzésekre várnak a MÁV-csoport átalakításának folyamatában. A társaságnál különválasztják a vasúti pályaműködtetési tevékenységet és személyszállítási területet. Ezek a jövőben egymástól független szervezeti keretek között fognak működni.
ápr. 1
12:48
Nem járt a 2-es metró egy szakaszon (ATV)
Kora délután újraindult a forgalom a kettes metró Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti szakaszán, így újra a teljes vonalon közlekednek a szerelvények - tudta meg az MTI a Budapest Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécser-szolgálatától.
ápr. 1
13:24
Kirúgás, válás - hogyan lehet "túlélni" (Alternatív Energia)
Mintegy száz százalékos sikerrel működik a mediáció a válások levezénylésénél, ezenkívül munkaügyi, hagyatéki, vagy éppen egészségügyi vitákban egyaránt jelenthet segítséget - nem véletlen, hogy Romániában kötelezővé tették számos esetben. A magyar jogi környezet egyelőre erősen le van maradva, például a mediátor mint TEÁOR számmal rendelkező bejegyzett szakma nem létezik, magyarázza S. Tóth…
ápr. 1
13:24
Gyurcsány, Osvárt, Szily és Vágó is Gerendás mellé állt (ATV)
A Liszt Ferenc-díjas zenész vasárnapi levelét több ezren kommentálták, köztük politikusok és hírességek is.
ápr. 1
13:26
Délen az eső, a lengyeleknél a havazás okoz gondokat (ATV)
Spanyolországban és Portugáliában az utóbbi napok heves esőzései, Lengyelországban pedig a még hétfőn is tartó komoly havazás okozott gondokat a közlekedésben és az áramellátásban.
ápr. 1
14:00
Árvízhelyzet: "a szakszerű védekezéshez megvannak a feltételek" (Infostart)
Az elmúlt időszakban kialakult gyors lefolyású árvizek ellen jelenleg 1739 kilométeren védekeznek, az országos vízjelző szolgálat folyamatosan elemzi és értékeli a hidrometeorológiai előrejelzéseket, amelyek alapján a további védekezési munkák tervezhetők - mondta Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkára hétfőn Jásztelken, a közúti hídnál tartott…
ápr. 1
14:18
Fasiszta edzőt nevezett ki a Sunderland, többen lemondtak (ATV)
Amint kinevezték Paolo Di Caniót az angol Sunderland edzőjévé, felfordult a csapat élete: David Miliband elnökségi tag - volt brit külügyminiszter - bejelentette, hogy lemond tisztségéről, tiltakozva a szélsőjobbos nézeteket valló olasz érkezése ellen. Di Canio két és fél évre szóló szerződést írt alá.
ápr. 1
14:54
Még mindig jó üzlet (Alternatív Energia)
Leggyakrabban 20, tapasztaltabb tolvajoknak 10 másodperc is elég, hogy meglovasítsa járművünket - a módszerek változatosak, de ma már inkább az alkatrészekre, semmint a menő márkákra mennek a bűnözők. A "műfajra" nem is az egyedi, hanem a szervezett, csoportos elkövetés jellemző. Bár az elmúlt években sikerült jócskán hétezer alatt tartania a rendőrségnek az ellopott kocsik számát, tavaly már…
ápr. 1
14:54
Új uniós jogkör bevezetését sürgeti Orbánék miatt a Die Zeit (ATV)
A Die Zeit német liberális hetilap a magyar kormány tevékenységével kapcsolatban egy új uniós jogkör, a "jogállamisági felügyelet" bevezetésének szükségességéről közölt elemzést az online kiadásában.
ápr. 1
15:12
Árvizek: az államtitkár szerint uralják a helyzetet (168 Óra Online)
Az elmúlt időszakban kialakult gyors lefolyású árvizek ellen jelenleg 1739 kilométeren védekeznek, az országos vízjelző szolgálat folyamatosan elemzi és értékeli a hidrometeorológiai előrejelzéseket, amelyek alapján a további védekezési munkák tervezhetők – mondta Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkára hétfőn Jásztelken, a közúti hídnál tartott…
ápr. 1
15:30
Közgazdászra cserélték az észak-koreai miniszterelnököt (ATV)
Felmentették tisztségéből az észak-koreai miniszterelnököt, Csö Jong Rimet.
ápr. 1
15:48
„A jövő miatt írok a múltról” Megszólalt a nemzetközi hírű író (ATV)
Kevesen tudják, hogy Marton Endre és Ilona az AP és az UPI magyarországi munkatársaiként Rákosi börtönével is dacolva tudósították a nyugatot a Rajk-perről, a Mindszenty-perről, majd később az ’56-os eseményekről is. Lányuk, Kati Marton tudósítóként, újságíróként, íróként vált ismertté. Szülei történetét A nép ellenségei című könyvében örökítette meg. De könyvet írt Wallenbergrõl, a világot…
ápr. 1
16:42
Országszerte áradnak a folyók (Infostart)
Az ország jelentős részén továbbra is folyik az ár- és belvíz elleni védekezés, van ahol már megkezdődött az apadás, máshol éppen tetőznek a vízfolyások, de a Tisza mellékfolyóin például még emelkedik a vízszint - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Vízügyi Igazgatóság hétfő kora délutáni tájékoztatásából.
ápr. 1
17:01
Puskás Ferenc sírjánál koszorúztak a Real Madrid fiataljai (ATV)
A Puskás Suzuki Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótornán szereplő Real Madrid játékosai hétfő délután Puskás Ferenc születésének 86. évfordulója alkalmából a budapesti Szent István-bazilikában emlékeztek az Aranycsapat legendás kapitányára.
ápr. 1
17:03
Láncfűrésszel csonkította meg XIV. Lajos kitömött elefántját (ATV)
Láncfűrésszel lefűrészelte egy fiatal férfi XIV. Lajos francia király kitömött elefántjának egyik agyarát a hétvégén a párizsi Természettudományi Múzeumban. Nem kizárt, hogy zavart elméjű elkövetőről van szó.
ápr. 1
17:18
A Tiszán még emelkedik a vízszint (168 Óra Online)
Az ország jelentős részén továbbra is folyik az ár- és belvíz elleni védekezés, van ahol már megkezdődött az apadás, máshol éppen tetőznek a vízfolyások, de a Tisza mellékfolyóin például még emelkedik a vízszint – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Országos Vízügyi Igazgatóság hétfő kora délutáni tájékoztatásából.
ápr. 1
17:18
A vártnál súlyosabb recessziót prognosztizálnak Londonban (ATV)
Az eddig vártnál valószínűleg kétszer mélyebb lesz az euróövezet idei recessziója az egyik legtekintélyesebb londoni gazdaságelemző ház felülvizsgált prognózisa szerint.
ápr. 1
17:36
Kaszinókkal indítaná újra a ciprusi gazdaságot az államfő (ATV)
Ciprus a kaszinóüzemeltetés tiltásának feloldásával, illetve a szigetországi befektetésekbe visszaforgatott vállalati nyereségek adómentessé tételével támogatná a gazdasági növekedés újraindítását - mondta Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő hétfőn.
ápr. 1
17:54
Moszkvával együtt építené ki európai rakétavédelemét a NATO (ATV)
A NATO arra számít, hogy a következő hónapokban intenzív párbeszéd indul meg Moszkvával az európai rakétavédelemről, és megkezdődhet egy közös rendszer kiépítése - jelentette ki Alexander Vershbow NATO-főtitkárhelyettes a Kommerszant című orosz napilap internetes változatán hétfőn megjelent interjúban.
ápr. 1
18:12
Átlagos nap volt: nem érezték a húsvétot a detoxikálóban (ATV)
Nem okozott nagyobb forgalmat a húsvéthétfő az országos betegszállításban, a hétfői riasztások száma megegyezik egy átlagos vasárnapi esetszámmal - tájékoztatta az MTI-t Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.
ápr. 1
18:14
Halálbüntetést fog kérni a coloradói tömeggyilkosra a vád (ATV)
Halálbüntetés kiszabását kívánja elérni az ügyészség annak a támadónak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy Denver Aurora elővárosában egy mozi nézőire lövöldözve 12 embert megölt, további 58-at pedig megsebesített tavaly július 20-án.

Keresés