2013. március 22. péntek

márc. 22
1:54
A CIA-tól a Pentagon veszi át a dróntámadások irányítását (MaHu)
A Fehér Ház azt tervezi, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) helyett a Pentagon feladatkörébe rendeli a dróntámadások irányítását - közölték csütörtökön amerikai napilapok.
márc. 22
5:30
"Méltánytalanok a magyar kormányt ért bírálatok" - mondja a társelnök (MaHu)
Méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban - foglalt állást Christopher H. Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke.
márc. 22
6:06
Kibertámadás:Észak-Korea bosszúja? (Népszava)
Összehangolt kibertámadást indítottak feltehetően Észak-Koreából dél-koreai célpontok, televíziók, bankok ellen - közölték Szöulban. Rövid idő után azonban mindenhol újraindult a szolgáltatás.
márc. 22
6:08
Moszkvában tárgyal a kínai államfő (Népszava)
Moszkvába vezet a megválasztott kínai elnök, Hszi Csin-ping első külföldi útja, amely ma veszi kezdetét, majd a jövő héttől Afrikában folytatódik.
márc. 22
6:10
Belgrád közeledik az EU-hoz (Népszava)
Nem született megállapodás Ivica Dacic szerb és Hashim Thaci koszovói kormányfő között az észak-koszovói önkormányzatok önrendelkezésének ügyében az újabb, hetedik brüsszeli tárgyalási fordulón, így egyelőre nem várható döntés arról, megkezdődhetnek-e Szerbiával az uniós csatlakozási tárgyalások. A két kormányfő ugyanakkor jelentős előrelépésről számolt be.
márc. 22
6:12
Kínai szerverről támadtak a netkalózok (Népszava)
Kínából származott az a kibertámadás, amely szerdán ért dél-koreai televíziókat és bankokat - derítették ki szöuli számítógépes szakemberek.
márc. 22
6:14
Békét hirdetett a kurd vezető (Népszava)
A kurdok és a törökök közötti megbékélésre szólított fel a Kurd Munkáspárt (PKK) vezetője, Abdullah Öcalan, akit 1999 óta őriznek Imrali börtönszigeten.
márc. 22
6:24
Száz autó csapódott egymásnak a hó miatt Kanadában (HVG)
Száz autó egymásnak ütközött, és ugyanennyi ember megsérült abban a tömegkarambolban, amely a kanadai Alberta tartományban történt csütörtökön. A sérülteket legalább tíz különböző kórházba szállították.
márc. 22
6:24
Vádat emeltek Nicolas Sarkozy ellen (Infostart)
Vádat emelt csütörtök este Nicolas Sarkozy ellen az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki a volt államfő 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozását vizsgálja.
márc. 22
6:42
Vádat emeltek Sarkozy ellen a l'Oréal örökös miatt (HVG)
A gyanú szerint Nicolas Sarkozy visszaélt a l'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjének megrendült egészségi állapotával. Thierry Herzog, az ex-elnök ügyvédje "inkoherensnek és igazságtalannak" nevezte a vádemelést.
márc. 22
7:18
Obama aláírása most különösen fontos lesz (HVG)
Miután január elején csak egy hajszállal sikerült elkerülni a költségvetési szakadékot, az Amerikai Egyesült Államokban csütörtökön sikerült megszavazni a hézagpótló finanszírozási törvényt.
márc. 22
7:36
Elítélhetnek tíz katonát (Kitekintő)
Szudánban közel egy tucat katonát állítottak bíróság elé, akiket az elnök elleni puccskísérlettel vádolnak.
márc. 22
7:54
Vádat emeltek Nicolas Sarkozy ellen (Kitekintő)
Vádat emelt csütörtök este Nicolas Sarkozy ellen az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki a volt államfő 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozását vizsgálja.
márc. 22
8:12
Vádat emeltek Nicolas Sarkozy ellen (MaHu)
Vádat emelt csütörtök este Nicolas Sarkozy ellen az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki a volt államfő 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozását vizsgálja.
márc. 22
8:30
Szíria: Washington nem hisz a vegyi fegyverek bevetésében (MaHu)
Az Egyesült Államok arra utaló, meggyőző információkat kapott, hogy nem vetettek be vegyi fegyvert a szíriai Aleppó tartományban, szemben a harcoló felek állításaival.
márc. 22
8:30
Negatívra rontotta a magyar adósosztályzatok kilátását a Standard & Poor's (Kitekintő)
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta a hosszú távú magyar adósosztályzatokra érvényben tartott kilátását az eddigi stabilról csütörtökön a Standard & Poor's.
márc. 22
8:32
Újabb, felekezeti összecsapások Libanonban, halottakkal (MaHu)
Az első éjszaka meghalt egy férfi, 20-an pedig megsebesültek, a második éjszakán pedig hárman haltak meg, és 18 ember sebesült meg
márc. 22
8:34
Tömeges közúti baleset hóvihar miatt - Kanadában (MaHu)
Tömeges közúti baleset történt csütörtökön a kanadai Alberta tartomány Edmonton nevű városától délre, egy autóúton hóviharban.
márc. 22
8:48
Három miniszter mondott le Ausztráliában (HVG)
Az energiaügyi, a népjóléti és a felsőoktatási miniszter is lemondott Ausztráliában.
márc. 22
8:48
Magához vonta Barroso a magyar ügyeket (Kitekintő)
Az április 17-re tervezett Magyarországról szóló strasbourgi EP-vitára készülhet el az Európai Bizottság jogi szakvéleménye az alkotmány negyedik módosításáról – valószínűsítette újságíróknak a foglalkoztatáspolitikai EU-biztos.
márc. 22
9:06
Üres kézzel távozott a ciprusi pénzügyminiszter Moszkvából (HVG)
Diplomáciai források szerint nem sikerült elérnie a ciprusi pénzügyminiszternek, hogy Moszkva segítséget nyújtson a pénzügyi válság megoldásához.
márc. 22
9:06
Egy republikánus szerint méltánytalanok a magyar kormányt ért bírálatok (Kitekintő)
Méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban - foglalt állást Christopher H. Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke.
márc. 22
9:24
Dél-Korea gyógyszerrel segíti Észak-Koreát (Infostart)
A dél-koreai kormány pénteken jóváhagyott egy több mint 600 ezer dollár értékű gyógyszersegélyt Észak-Koreának.
márc. 22
9:42
Washington nem hiszi, hogy vegyi fegyvereket vetettek be Aleppóban (Kitekintő)
Az Egyesült Államok arra utaló, meggyőző információkat kapott, hogy nem vetettek be vegyi fegyvert a szíriai Aleppó tartományban, szemben a harcoló felek állításaival - közölték csütörtökön amerikai médiumok kormányzati forrásokra hivatkozva.
márc. 22
9:44
Amerika ázsiai kapcsolatai (Kitekintő)
A védelmi miniszter helyettese tárgyalt Amerika stratégiai fontosságú távol-keleti partnereivel.
márc. 22
10:00
Médiaszabadság: nyilvános konzultációt kezdeményez Neelie Kroes (MaHu)
Az európai médiaszabadság kérdéseiről kezdeményez nyilvános konzultációt Neelie Kroes, a "digitális napirend" - azon belül a médiaügyek - témájában illetékes európai bizottsági alelnök.
márc. 22
10:00
Bukarest túlzónak tartja a magyar külügy reagálását (Kitekintő)
A román külügyminisztérium "meglepődve és aggodalommal értesült" a Victor Ponta román miniszterelnök március 19-i kijelentéseivel kapcsolatos magyar álláspontról, amelyet túlzónak tart - derült ki a bukaresti külügyminisztérium honlapján csütörtökön közzétett dokumentumból.
márc. 22
10:02
Izrael lezárta a Gázai-övezet átkelőhelyét (MaHu)
A Gázai-övezetből kilőtt újabb rakétákra válaszul Izrael lezárta a Gázai-övezet felé áruforgalmat biztosító Kerem Salom-i határátkelőt.
márc. 22
10:18
"Ami sok, az sok" – felfüggesztenék a magyar szavazati jogot Brüsszelben (HVG)
Az EU-ban a gazdasági válság mellett a demokrácia is válságba került, többek között Magyarországon – írja Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának elnöke a magyarországi helyzetről szóló cikkében az EU Observeren.
márc. 22
10:18
Ciprus bízik Moszkvában (Infostart)
Ciprus nem kapta meg a kért segítséget Moszkvától, de továbbra is reménykedik benne és folytatja a tárgyalásokat - derült ki a szigetország pénzügyminiszterének pénteki nyilatkozatából.
márc. 22
10:18
Befellegzett az üdítőitaloknak (Kitekintő)
A legfrissebb fogyasztási adatok szerint az amerikai lakosság körében megtört az üdítőitalok egyeduralma, az első helyen ismét a víz áll.
márc. 22
10:36
Készek tárgyalni Ciprus javaslatáról (Kitekintő)
Az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport készen áll, hogy egyeztessen a ciprusi hatóságokkal az általuk kidolgozott kiigazító javaslatról - tudatta az Eurócsoport vezetője csütörtökön, miután telefonos konferenciabeszélgetést folytatott kollégáival.
márc. 22
11:12
Tobin-ügy: új büntetőeljárás indul Magyarországon (Kitekintő)
Magánokirat-hamisítás gyanújával új büntetőeljárást indít a Fővárosi Főügyészség Francis Ciarán Tobin ellen - értesült az MTI Hírcentrum.
márc. 22
11:30
Kitiltotta boltjából a turistákat, jól járt (Kitekintő)
Kitiltotta régiségboltjából a turistákat egy férfi Nagy-Britanniában, ami hasznosnak bizonyult: 30 százalékkal nőtt a profitja.
márc. 22
11:48
Szigorúbban büntetik a nemi erőszakot Indiában (Kitekintő)
A nemi erőszakot szigorúbban büntető törvényt fogadott az indiai parlament csütörtökön.
márc. 22
12:06
Timosenko nem akar elmenni a perére (HVG)
Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő új indokot talált arra, hogy ne jelenjen meg a harkivi bíróságon abban a büntetőperben, amelyet adócsalásért és sikkasztásért indítottak ellene.
márc. 22
12:08
Ciprus a tűzzel játszik, Merkel kiakadt (HVG)
Élesen bírálta Angela Merkel német kancellár a ciprusi vezetést a CDU/CSU pártszövetség zárt frakcióüléséről kiszivárgott információk szerint.
márc. 22
12:24
Angela Merkel élesen bírálta Ciprust (Infostart)
Angela Merkel német kancellár élesen bírálta pénteken a ciprusi vezetést és elutasította a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítására vonatkozó tervet a konzervatív CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakciójának rendkívüli ülésén.
márc. 22
12:24
Nem enged a lobbinak a dohányipari jelentéstevő (Kitekintő)
Nem engedi felvizezni az új dohányirányelvet az a brit szocialista EP-képviselő, aki a keretjogszabály parlamenti véleményének kialakításáért felel majd.
márc. 22
12:42
Ciprus: húzós órák jönnek (HVG)
A ciprusi kormány szerint célegyenesbe értek a tárgyalások a trojkával, de még sok nehéz döntés kell meghozniuk a végső megoldásig.
márc. 22
12:42
Újabb csörte Budapest és Bukarest között (Kitekintő)
A román külügyminisztérium "meglepődve és aggodalommal értesült" a Victor Ponta román miniszterelnök március 19-i kijelentéseivel kapcsolatos magyar álláspontról, amelyet túlzónak tart - derült ki a bukaresti külügyminisztérium honlapján csütörtökön közzétett dokumentumból.
márc. 22
13:00
Több embernek van mobilja, mint WC-je (HVG)
A világ hétmilliárdos lakosságából hatmilliárdan rendelkeznek mobiltelefonnal, de csak 4,5 milliárdnak van lehetősége illemhelyhasználatra - állítja az ENSZ, amely csütörtökön bejelentette, hogy globális kampányt indít a helyzet javítására.
márc. 22
13:00
Pokolgépes merénylet Pakisztán délnyugati részén (MaHu)
Pokolgép robbant Pakisztán délnyugati részén egy kisváros piacterén pénteken, legkevesebb hat ember meghalt - közölte a helyi rendőrség.
márc. 22
13:00
Borboly levelet írt Pontának (Kitekintő)
Példaértékűnek tartja Borboly Csaba a Hargita megyei önkormányzat és az ortodox egyház együttműködését. Ezáltal a jó együttélés alapjait sikerült lefektetni – áll abban a levélben, amelyet a testület elnöke Victor Ponta kormányfőnek küldött.
márc. 22
13:00
Merkel beolvasott a ciprusi kormánynak (168 Óra Online)
Angela Merkel német kancellár élesen bírálta pénteken a ciprusi vezetést, és elutasította a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítására vonatkozó tervet a konzervatív CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakciójának rendkívüli ülésén.
márc. 22
13:02
Timosenko már nem az egészségére hivatkozik (MaHu)
Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő új indokot talált arra, hogy ne jelenjen meg a harkivi bíróságon abban a büntetőperben, amelyet adócsalásért és sikkasztásért indítottak ellene.
márc. 22
13:18
Külföldi sajtó Magyarországról - A Szaniszló-ügyről, belpolitikai kérdésekről (Népszava)
Az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató társaság tagesschau.de című hírportálja Szaniszló Ferenc Táncsics-díjával kapcsolatban közölt beszámolót, a Der Tagesspiegel című liberális lap pedig budapesti riportot jelentetett meg pénteki számában.
márc. 22
13:36
Helyi rendőr ölte meg több társát Afganisztánban (MaHu)
Lelőtte öt társát az afgán kormány által támogatott helyi milíciák egyik tagja a nyugati Bádgesz tartomány kadiszi körzetében.
márc. 22
13:54
Ítéletidő tombol Nagy-Britanniában (HVG)
Hóviharok és áradások okoznak súlyos fennakadásokat Nagy-Britannia és Észak-Írország nagy részén.
márc. 22
13:54
A britek is küzdenek az időjárással (Infostart)
Hóviharok és áradások okoznak súlyos fennakadásokat Nagy-Britannia és Észak-Írország nagy részén.

Keresés