2013. március 13. szerda

márc. 13
6:06
Egy lépés előre, kettő hátra (Kripto Akadémia)
Nemcsak új miniszterelnököt kap Kína az elkövetkezendő napokban: a kormány struktúráját is átalakítják. A cél a bürokrácia visszaszorítása. A változtatások azonban igen óvatosak.
márc. 13
6:08
Még nincs új egyházfő (Kripto Akadémia)
Tízezrek várták tegnap este a szemerkélő esőben a Szent Péter téren, hogy felszálljon a fehér füst az első szavazási fordulót követően, de amint az várható volt, egyelőre nem választották meg XVI. Benedek emeritus pápa utódját, a következő katolikus egyházfőt.
márc. 13
6:10
Venezuelai kampány Chávez árnyékában (Kripto Akadémia)
Venezuelában máris folyik a választási kampány. Nicolás Maduro, az ideiglenes elnök, az elhunyt Hugo Chávez által kiválasztott utódjelölt hétfőn regisztráltatta magát az április 14-re kiírt új elnökválasztásra.
márc. 13
6:12
Klicsko a legnépszerűbb (Kripto Akadémia)
A hétéves börtönbüntetését töltő volt ukrán miniszterelnök, Julija Timosenko pártja, a Batykivscsina bejelentette, hogy az ellenzék megállapodott a közös államfőjelölt személyében.
márc. 13
6:14
Belgrád a meggyilkolt Dindicsre emlékezett (Kripto Akadémia)
Több ezer ember vett részt tegnap a szerb fővárosban a Séta Zoranért elnevezésű felvonuláson, amelyet Zoran Dindics miniszterelnök halálának tízéves évfordulója alkalmából rendeztek.
márc. 13
7:00
Él a forródrót a két Korea között (Infostart)
Phenjan korábbi fenyegetései ellenére továbbra is él a forródrót az észak-koreai és dél-koreai hadsereg között - közölte szerdán a szöuli elnöki hivatal szóvivője, miközben Észak-Korea ismét háborúval fenyegette meg déli szomszédját és az Egyesült Államokat.
márc. 13
7:00
Ellopták Beyoncé, Swarzenegger és Michelle Obama adatait (Kitekintő)
Vizsgálatot indítottak kedden az amerikai szövetségi hatóságok, mert hackerek a jelek szerint ellopták Michelle Obama amerikai first lady, Joe Biden alelnök, valamint több hivatalos személy és híresség pénzügyi adatait.
márc. 13
7:36
Az egész világ összefog - félmilliárd dollárt adtak össze (Kitekintő)
A Világbank izlandi sajtóközleménye szerint világméretű erőfeszítésre van szükség a geotermális energia megfelelő kiaknázásához, ennek első lépése ez a pénzügyi alap.
márc. 13
7:36
Továbbra is él a katonai forródrót a két Korea között (168 Óra Online)
Phenjan korábbi fenyegetései ellenére továbbra is él a forródrót az észak-koreai és a dél-koreai hadsereg között – közölte szerdán a szöuli elnöki hivatal szóvivője, miközben Észak-Korea ismét háborúval fenyegette meg déli szomszédját és az Egyesült Államokat.
márc. 13
7:54
Újra rászállhat Brüsszel Magyarországra (Kitekintő)
Heteken belül elvégzi a hétfőn elfogadott alkotmánymódosítás jogi felülvizsgálatát az Európai Bizottság – közölték uniós források kedden.
márc. 13
8:12
Hídról zuhant le egy busz Közép-Kínában (Infostart)
Legkevesebb tizennégy ember meghalt, amikor egy távolsági busz a Jangce folyó felett átívelő hídról a mélybe zuhant a közép-kínai Hupej tartományban - jelentette a kínai média szerdán.
márc. 13
8:12
Hamisított alkohol Líbiában (Metropol)
Tripoliban a kórházak nem voltak felkészülve ilyen nagy létszámú mérgezéses beteg egyidejű kezelésére.
márc. 13
8:14
Hídról zuhant le egy busz (Metropol)
Legkevesebb tizennégy ember meghalt, amikor egy távolsági busz a Jangce folyó felett átívelő hídról a mélybe zuhant.
márc. 13
8:16
Huszonegy kínai bányász halt meg (Metropol)
Kína szénbányái továbbra is a világ legveszélyesebbjei, bár az utóbbi években javultak a statisztikák.
márc. 13
8:30
30 napon belül rendeznie kell a magyar államnak a számlát (Kitekintő)
Főszabályként Magyarországon is 30 napon belül ki kell fizetniük március 16-tól az állami szerveknek a vállalkozásokat az általuk elvégzett munkáért és szolgáltatásért, különben utóbbiak automatikusan 8 százalékos kamatot számolhatnak fel a határidő túllépéséért.
márc. 13
8:30
Életfogytiglan az utolsó argentin diktátornak (Metropol)
Fogolytáborba vetett politikai ellenzékiekkel szembeni embertelen bánásmódért ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre Bignonét.
márc. 13
8:30
Továbbra is él a katonai forródrót a két Korea között (Kripto Akadémia)
Phenjan korábbi fenyegetései ellenére továbbra is él a forródrót az észak-koreai és dél-koreai hadsereg között - közölte szerdán a szöuli elnöki hivatal szóvivője, miközben Észak-Korea ismét háborúval fenyegette meg déli szomszédját és az Egyesült Államokat.
márc. 13
8:48
Betiltotta az EU az állatkísérleteket (Kitekintő)
Hétfő óta tilos minden nemű kozmetikai állatkísérlet az Európai Unióban. Március 11. óta már csak alternatív, helyettesítő eljárásokkal lehet megbizonyosodni arról, hogy az Európai Unióban gyártott kozmetikumok és tisztálkodószerek nem ártalmasak az emberi egészségre.
márc. 13
9:06
Munkahelyteremtés munkaidő-csökkentéssel (Kitekintő)
A szlovák kormány a szakszervezetekkel karöltve a munkaidő átmeneti rövidítésével szeretne új állásokat teremteni.
márc. 13
9:06
Tolóhajó eltört egy kőolajvezetéket (Metropol)
A vezeték kettétört, majd tűz keletkezett New Orleanstől 50 kilométerrel délre, egy mocsaras területen.
márc. 13
9:24
Még nem sikerült pápát választani (Metropol)
Nem sokkal dél előtt a Sixtus-kápolna kéményéből ismét fekete füst szállt fel.
márc. 13
9:42
Megakadályoznák Székelyföld feldarabolását (Kitekintő)
Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága felkéri a kormányt, hogy a magyar-román kétoldalú kapcsolatokban és a nemzetközi színtéren egyaránt tegyen meg minden lehetséges diplomáciai erőfeszítést Székelyföld tervezett feldarabolásának megakadályozása érdekében.
márc. 13
10:18
Ismét szavaznak a pápáról a bíborosok (Infostart)
Folytatódik szerda kora délelőtt a konklávé, a pápaválasztó bíborosok legfeljebb négyszer szavaznak ezen a napon, kétszer délelőtt, kétszer pedig délután.
márc. 13
10:18
Megtaláltuk a török viagrát Budapesten (Kitekintő)
Ne hagyományos élelmiszerüzletre számítson az, aki betér a Népszínház utcai török boltba. A Trója nem szimpla közért, hanem egy kisebb kulturális „utazás” is.
márc. 13
10:36
A Beneš-dekrétumok áldozata az egyik pápajelölt (Kitekintő)
Christoph Schönborn bécsi érsek, a pápaválasztás egyik esélyese egy kis cseh faluban született. A második világháború után a Beneš-dekrétumok miatt kényszerült menekülésre.
márc. 13
10:54
Két héttel előrehozzák a választást (Kitekintő)
Június elejéről a május 22. és 25. közötti időszakra hozzák előre a 2014-es európai parlamenti választásokat. A választás korábbi időpontra történő kiírásával elkerülhetővé válik, hogy a voksolás ütközzön a Pünkösddel.
márc. 13
11:12
Bűnvádi eljárás indul az RMDSZ frakcióvezetője ellen (Infostart)
A romániai Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék melletti ügyészség szerdán bejelentette, érdek-összefonódás miatt bűnvádi eljárást indít Máté András Levente kolozsvári parlamenti képviselő ellen - közölte a Mediafax hírügynökség.
márc. 13
11:12
Rábólintott az EP (Kitekintő)
Újabb akadály hárult el a gazdasági kormányzás megerősítésére hivatott „kettes csomag” hatályba lépése elől, amikor az Európai Parlament keddi ülésén jóváhagyta a tagállamokkal korábban kitárgyalt megállapodást.
márc. 13
11:12
Süddeutsche Zeitung: Ultimátumot kell adni Magyarországnak (Kripto Akadémia)
Európában már elmúlt az az idő, amikor az unió illetékesei azt gondolhatták, hogy elég csak egy kicsit dohogni a magyar belpolitikai ügyek miatt - írja kommentárjában a német Süddeutsche Zeitung.
márc. 13
11:48
Basescu: Romániát semmi nem kötelezi autonóm tartomány létrehozására (Infostart)
Romániának nincs olyan kötelezettsége, hogy autonóm tartományt hozzon létre, ebből a szempontból Hargita és Kovászna megyét ugyanolyan jogok illetik meg, mint az összes többit - mondta Traian Basescu államfő egy kedd esti tv-műsorban a Székelyföldnek területi autonómiát követelő marosvásárhelyi tüntetésre utalva.
márc. 13
11:48
Állítsanak a pártok bizottsági elnökjelöltet (Kitekintő)
Ajánlásban kéri az Európai Bizottság, hogy a tagállamokban működő pártok a jövő évi európai parlamenti választások során nevezzék meg jelöltjüket a Bizottság elnöki pozíciójára, és a kampányban kapjon szerepet az is, hogy az adott párt mely európai pártcsaládnak a tagja.
márc. 13
11:48
Basescu: Romániát semmi nem kötelezi autonóm tartomány létrehozására (Kripto Akadémia)
Romániának nincs olyan kötelezettsége, hogy autonóm tartományt hozzon létre, ebből a szempontból Hargita és Kovászna megyét ugyanolyan jogok illetik meg, mint az összes többit - mondta Traian Basescu államfő egy kedd esti tv-műsorban a Székelyföldnek területi autonómiát követelő marosvásárhelyi tüntetésre utalva.
márc. 13
12:06
Megint feketén száll a füst (Infostart)
Szerda délelőtt sem sikerült megválasztani a bíborosoknak az új pápát: a tegnap esti szavazás után megint fekete füst szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből.
márc. 13
12:06
Mások is nyerhetnek az EU-USA szabadkereskedelemmel (Kitekintő)
Karel de Gucht kereskedelmi biztos abban bízik, hogy még a jelenlegi bizottsági mandátum idején, 2014 őszéig átfogó szabadkereskedelmi megállapodást köthet az Európai Unió az Egyesült Államokkal. A testület kedden fogadta el a tárgyalási mandátumra vonatkozó javaslatát.
márc. 13
12:24
USA: Afganisztánban járt az amerikai védelmi miniszter (Kitekintő)
Chuck Hagel, amerikai védelmi miniszter afganisztáni missziónál tett látogatása képekben.
márc. 13
12:42
Főügyészség: Hedvig védője szervezte a pszichiáterkonferenciát (Kitekintő)
A szlovák főügyészség azt gyanítja, hogy Roman Kvasnica, Malina Hedvig védőügyvédje szervezte azt a nemzetközi pszichiáterkonferenciát, amely a megvert nő esetével foglalkozott, és kétségbe vonta a főügyészség azon igyekezetét, mellyel pszichiátriai kivizsgálásra küldené a kétgyermekes asszonyt.
márc. 13
12:42
Halottak tucatjai Aszad szülőhelyén (Metropol)
Mintegy harmincan meghaltak a szíriai elnök szülőhelyén különböző szíriai alavita családi klánok fegyveres összecsapásában.
márc. 13
12:42
Büntetőeljárás indult az RMDSZ frakcióvezetője ellen (Kripto Akadémia)
A romániai legfőbb ügyészség szerdán kiadott közleményében bejelentette, érdek-összefonódás miatt büntetőeljárást indított Máté András Levente kolozsvári parlamenti képviselő ellen.
márc. 13
13:00
Döntött a bíróság: nem úszított a Hitler-jelmez (Kitekintő)
Felmentették azt a svéd férfit, aki Hitlernek öltözött egy jelmezbálban.
márc. 13
13:18
Mégis kaphatnak autonómiát a székelyék? (Kitekintő)
Ezrek követeltek önrendelkezést Székelyföldnek vasárnap. A román miniszterelnök nyilvánosan mérsékelt hangot ütött meg, és nem zárta ki az autonómia létezésének lehetőségét.
márc. 13
13:18
Pápaválasztás - Olasz lapok találgatásai (Kripto Akadémia)
"Az első füst fekete volt, a játszma még nyitott" - írta szerdán az Il Messaggero című római napilap; a bíborosok az első eredménytelen szavazáson még nem fedték fel kártyáikat, az igazi pápaválasztás ezekben az órákban folyik.
márc. 13
13:36
Verhofstadt: Barroso vesse fel az EU-csúcson a magyarországi helyzetet (Infostart)
Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának belga vezetője szerdán felszólította José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy a küszöbön álló EU-csúcstalálkozón vesse fel a magyar alkotmánymódosítás ügyét, és az uniós alapértékek sérelme esetére kidolgozott eljárásrend jegyében kezdeményezzen vitát a kérdésről.
márc. 13
13:36
Elkaszálták Gašparovič leváltásának esélyét (Kitekintő)
A szlovák kormánypárt Smer ígéretéhez híven nem vett részt az államfő elleni vádemelési javaslatot tárgyaló rendkívüli parlamenti ülésen.
márc. 13
13:36
Uniós fellépést követel Magyarország ellen a német sajtó (Kripto Akadémia)
Részletesen foglalkozott a német sajtó a magyarországi eseményekkel. A lapok egyöntetűen uniós fellépést követeltek a magyar kormánnyal szemben az alkotmánymódosítás miatt. Ám - mint a Süddeutsche Zeitung megjegyezte, valószínűtlen, hogy elvennék Magyarország szavazati jogát az EU-ban.
márc. 13
13:38
Pápaválasztás: újra fekete füst szállt fel (Kripto Akadémia)
Másodszorra is fekete füst szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből, így továbbra sem választották meg a Bíborosi Kollégium tagjai az új katolikus egyházfőt. Már három szavazási fordulón vannak túl: tegnap egyszer, ma délelőtt pedig kétszer voksoltak. Délután újabb két szavazást rendeznek. Ha már az első körben megválasztják az új pápát, fél 6 körül szállhat fel a fehér füst. Ha a második voksolás…
márc. 13
13:54
Verhofstadt: Barroso vesse fel az EU-csúcson a magyarországi helyzetet (Kripto Akadémia)
Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának belga vezetője szerdán felszólította José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy a küszöbön álló EU-csúcstalálkozón vesse fel a magyar alkotmánymódosítás ügyét, és az uniós alapértékek sérelme esetére kidolgozott eljárásrend jegyében kezdeményezzen vitát a kérdésről.
márc. 13
14:12
A Via Nova szóra bírta Robert Ficót (Kitekintő)
Szélsőségesek már nincsenek, kettős mérce még van. Folytatódik Robert Fico kormányfő és minisztereinek nőnapi országjáró turnéja, ahogy folytatódik a Via Nova ICS ezzel kapcsolatos fellépése is.
márc. 13
14:30
Mennyire vagyunk egészségesek? (Infostart)
Bár Európában az emberek egyre egészségesebbek és mind tovább élnek, de nagy az egyenlőtlenség a férfiak és a nők, Kelet és Nyugat, a gazdagok és a szegények között - állapítja meg a Londonban szerdán bemutatott európai egészségügyi jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
márc. 13
14:30
Először emelt panaszt a sajtó ellen V. Harald (Metropol)
A Se & Hör című magazinban megjelent személyes jellegű fotók miatt lépett fel jogi úton a norvég királyi ház.
márc. 13
14:30
Vajdaság: Küzdelem a Bánáti Egyetemért (Kitekintő)
A Vajdasági Szociáldemokrata Liga nem része a nagybecskereki hatalomnak, de folytatja a harcot annak céljából, hogy a Béga menti városból európai város legyen, amelyben a mostaninál jobban élnek – hangzott el a liga keddi sajtótájékoztatóján.

Keresés