2013. március 6. szerda

márc. 6
0:42
Sepsiszentgyörgy Európa Kulturális Fővárosa lehet (ma.hu)
Székelyföld nevében Sepsiszentgyörgy is megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa címet - jelentette be kedden Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.
márc. 6
5:30
Meghalt Chávez: ravatal, mozgósítás, új idők (HVG)
Az 58 éves, a latin-amerikai baloldali, illetve függetlenségi mozgalmak jelképének tekintett államfő kedd délután bekövetkezett halála Kubától Bolíviáig az egész térséget megrázta, a Chávez fő ellenségének számító Egyesült Államok pedig reményét fejezte ki, hogy új időszak kezdődhet az amerikai-venezuelai kapcsolatokban.
márc. 6
5:48
Brazil lehet az új pápa (Népszava)
A brazil Odilo Pedro Scherer, Sao Paulo érseke vált a pápaválasztás első számú favoritjává. Már a kuriális bíborosok között is kezd egyetértés kibontakozni arról, hogy ne európai legyen a következő egyházfő. Reményeik szerint azzal, hogy a világ legkatolikusabb államából választanak pápát, Brazíliát megmenthetik a hívek további erodálásától.
márc. 6
6:06
Hatalmas tavaszi hóvihar csapott le az Egyesült Államokban (HVG)
Kora tavaszi hóvihar bénította meg a közlekedést kedden az Egyesült Államok középnyugati térségében.
márc. 6
6:06
Válságülés Caracasban (Népszava)
Tovább romlott Hugo Chávez állapota. A venezuelai elnök ismét súlyos légúti fertőzést kapott, s nehezen lélegzik - jelentette be az állami televízióban Ernesto Villegas kommunikációs miniszter.
márc. 6
6:08
Phenjan a tűzszünet felmondásával fenyeget (Népszava)
Észak-Korea kedden azzal fenyegetett, hogy felmondja a két Korea között 1953-ban megkötött tűzszünetet.
márc. 6
6:10
Kenyatta az élen a kenyai voksoláson (Népszava)
Uhuru Kenyatta miniszterelnök-helyettes állt az élen a szavazókörök mintegy 40 százalékának eredményei alapján a kenyai elnökválasztáson.
márc. 6
6:12
Irányított hatalomváltás (Népszava)
Utolsó nagy beszámolóját tartotta a kínai parlament előtt a leköszönő miniszterelnök, Ven Csipa-pao. Hatalmas sikerek soráról számolt be. A kényes kérdésekről, az aggasztó mértékű korrupcióról, a már a szomszédos országokat is fenyegető kínai környezetszennyezésről, valamint a szegények és a gazdagok közötti óriási különbségekről nem ejtett szót.
márc. 6
6:14
Botrányok árnyéka vetül a koronára (Népszava)
Mintha kiesett volna az alattvalók kegyeiből I. János Károly. A spanyol király a hétvégén komoly gerincműtéten esett át, s mivel lábadozása akár fél évig is eltarthat, ismét felerősödött a vita arról, hogy a 75 éves uralkodónak le kellene-e mondani fia, Fülöp herceg javára a trónról.
márc. 6
6:24
Felvidéki magyar iskolai beiratkozási körkép (Kitekintő)
A 2013/14-es tanévre 3.559 kiselsőst írattak szülei magyar iskolába. A magyar iskolába beíratott gyermekek száma - az utóbbi 5 év beiratkozási eredményei alapján - nem csökkent.
márc. 6
6:42
Az ENSZ főtitkára méltatta Chávezt (Infostart)
Nyilatkozatban méltatta az elhunyt venezuelai elnöknek a szegények érdekében kifejtett tevékenységét az ENSZ főtitkára.
márc. 6
6:42
Meghalt Chávez - Kubai kormány: Fidel Castro "igaz fia" volt (ma.hu)
Fidel Castro "igaz fiának" nevezte a kedden elhunyt Hugo Chávezt a kubai kormány.
márc. 6
6:44
Meghalt Chávez venezuelai elnök (ma.hu)
A latin-amerikai baloldali, illetve függetlenségi mozgalmak jelképének tekintett államfő kedd délután bekövetkezett halála Kubától Bolíviáig az egész térséget megrázta.
márc. 6
7:00
"Chávez megértette a legsebezhetőbb venezuelaiak problémáját" (HVG)
Nyilatkozatban méltatta az elhunyt venezuelai elnöknek a szegények érdekében kifejtett tevékenységét az ENSZ főtitkára.
márc. 6
7:00
Az ENSZ főtitkára méltatta Chávezt (ma.hu)
Nyilatkozatban méltatta az elhunyt venezuelai elnöknek a szegények érdekében kifejtett tevékenységét az ENSZ főtitkára.
márc. 6
7:00
Románia: Növekszik az átlagbér, csökkenőben a munkanélküliség (Kitekintő)
Idén és a következő években fokozatosan emelkedik majd a havi nettó átlagkereset, a bruttó hazai össztermék (GDP) azonban a korábban becsült 2 százalék helyet csak 1,6 százalékkal növekszik 2013-ban Romániában.
márc. 6
7:02
Pénteken temetik a venezuelai elnököt (ma.hu)
Pénteken temetik Hugo Chávez venezuelai elnököt - jelentette be helyi idő szerint kedd éjszaka az ország külügyminisztere. A súlyos rákbetegségben szenvedő Chávez 58 éves korában kedd délután hunyt el egy caracasi katonai kórházban.
márc. 6
7:04
Obama jobb kapcsolatokat remél Venezuelával (ma.hu)
Az Egyesült Államok érdekelt a Venezuelával való jobb kapcsolatokban - hangsúlyozta Hugo Chávez elnök halála kapcsán Barack Obama.
márc. 6
7:18
Új sportcsatornát indít a médiamágnás Amerikában (HVG)
Új országos sport kábelcsatornát indít az Egyesült Államokban Rupert Murdoch sajtómágnás, kihívást intézve a három évtizeden át szinte a piacot uraló ESPN-nek - közölte kedden a The New York Times.
márc. 6
7:18
Chávez szerint "történelmi ellenség okozta a betegségét" (ma.hu)
Venezuelában összehívták kedden a kormányt, a hadsereg parancsnokait és a tartományi kormányzókat, miután teljesen leromlott Hugo Chávez köztársasági elnök egészségi állapota.
márc. 6
7:18
Szlovákia: Új magyar párt alakul (Kitekintő)
Állítólag május végén új magyar párt alakul Szlovákiában. A neve Magyar Kereszténydemokrata Szövetség lesz.
márc. 6
7:18
Meghalt Hugo Chavez venezuelai elnök (Népszava)
Hosszas szenvedés után kedd este meghalt a Hugo Chávez venezuelai elnök, jelentette be az ország alelnöke, Nicolás Maduro.
márc. 6
7:20
Orbán egy varsói egyetemen mond ma beszédet (HVG)
Varsóban tárgyalnak ma a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei. A találkozón jelen lesz Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő is.
márc. 6
7:20
Hóvihar bénította az amerikai Középnyugatot (ma.hu)
Kora tavaszi hóvihar bénította meg a közlekedést kedden az Egyesült Államok középnyugati térségében.
márc. 6
7:22
A venezuelai alkotmány szerint új választásokat kell tartani (ma.hu)
A venezuelai alkotmány szerint Hugo Chávez elnök halálát követően 30 napon belül új választásokat kell kiírni a dél-amerikai országban. Az 58 éves államfő a rákkal való kétéves küzdelem után helyi idő szerint kedd délután hunyt el egy caracasi katonai kórházban.
márc. 6
7:24
Meghalt Chávez venezuelai elnök (ma.hu)
A rákkal való kétéves küzdelem után meghalt Hugo Chávez venezuelai elnök - jelentette be helyi idő szerint kedd délután Nicolás Maduro alelnök.
márc. 6
7:26
Hugo Chávez, a jelkép (ma.hu)
Kedden hosszas rákbetegség után Caracasban elhunyt Hugo Rafael Chávez Frías politikus, a Venezuelai Bolívari Köztársaság elnöke.
márc. 6
7:28
Hamarabb hazaviszi katonáit Németországból a brit hadsereg (ma.hu)
A tervezettnél hamarabb és gyorsabban hazavezényeli Németországban állomásozó csapatait a brit hadsereg - jelentette be Philip Hammond brit védelmi miniszter.
márc. 6
7:36
Bizalmat kapott az amerikai szenátus szakbizottságától a CIA igazgatójelötje (HVG)
Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága kedden nagy többséggel támogatta John O. Brennan kinevezését a Központ Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatói posztjára. A szakbizottság zárt ajtók mögött tárgyalt, végül 12:3 arányban szavaztak bizalmat neki. Brennan eddig Barack Obama elnök terrorelhárítási tanácsadója volt.
márc. 6
7:36
Meghalt Hugo Chávez venezuelai elnök (168 Óra Online)
A venezuelai elnök a rákkal való kétéves küzdelem után hunyt el.
márc. 6
7:36
Magyar pápa ül Szent Péter trónjára? (Népszava)
Erdő Péter lehet az, aki rácáfolhat azokra a jóslatokra, amelyek szerint jó ideig nem kerülhet európai főpap Szent Péter trónjára. Számos olasz lap a legesélyesebbek között emlegeti. Több ok miatt is "beleillik" a pápaválasztó bíborosok elképzeléseibe. Bizonyos szempontok alapján elődei irányvonalát követné, de véghezviheti az egyház reformját is.
márc. 6
7:54
Felkészült egy esetleges észak-koreai támadásra Dél-Korea (HVG)
A kínai média vezető helyen, és tényként számolt be szerdán arról, hogy Észak-Korea a jövő hétfőtől felmondta a Dél-Koreában 1953-ban kötött fegyverszüneti egyezményt. Szakértők szerint szertefoszlóban vannak a párbeszéd esélyei. Közben a dél-koreai hadsereg szerdán bejelentette, hogy felkészült a válaszcsapásra, ha az északiak megtámadják az országot.
márc. 6
7:54
Dél-Korea "kész" a válaszcsapásra (ma.hu)
A dél-koreai hadsereg bejelentette szerdán, hogy teljesen felkészült a válaszcsapásra abban az esetben, ha Észak megtámadja az országot.
márc. 6
7:54
Meghalt Hugo Chávez (Kitekintő)
58 éves korában, a rákkal folytatott hosszú küzdelem után elhunyt Venezuela államfője, Hugo Chávez.
márc. 6
7:54
Kínai média: egyre kevesebb az esélye a párbeszédnek Észak-Koreával (Népszava)
A kínai média vezető helyen, tényként számol be szerdán arról, hogy Észak-Korea a jövő hétfőtől - az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra hivatkozással - felmondta a Déllel 1953-ban kötött fegyverszüneti egyezményt. Szakértők szerint szertefoszlóban vannak a párbeszéd esélyei.
márc. 6
7:56
Egyre szorosabb a kormány és Putyin kapcsolata (Kitekintő)
Oroszországba látogatott Francois Hollande, francia elnök, ahol Vlagyimir Putyin, orosz elnökkel Szíriáról és fontos gazdasági kérdésekről tárgyalt.
márc. 6
8:12
Beismerő vallomást tettek a moszkvai balettigazgató támadói (HVG)
Beismerő vallomást tett az a három ember, akiket a moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója elleni savtámadással gyanúsítanak – közölte szerdán a moszkvai rendőrség.
márc. 6
8:12
R.I.P. Hugo Chávez - így még sose látta! (videó) (ma.hu)
Venezuelában Chávez emlékére egyhetes nemzeti gyászt rendeltek el, szünetel az oktatás. Szerethető volt, vagy sem, egy biztos, halála után káosz várható...
márc. 6
8:12
Kisebbségek: Blöffnek tartják Fico magyarázatát (Kitekintő)
Taktikázásnak tartják Robert Fico miniszterelnök múlt keddi, nemzetiségekről tett kijelentéseit és az utána következő magyarázkodást a szlovákiai kisebbségi politikusok.
márc. 6
8:12
Savat öntöttek az igazgató arcára -a színház ünnepelt szólótáncosa volt a felbujtó (Népszava)
Beismerő vallomást tett a Szergej Filin, a moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója elleni támadásnak mind a három gyanúsítottja - közölte szerdán a moszkvai rendőrség.
márc. 6
8:14
Beismerték tettüket a balettigazgató támadói (ma.hu)
Beismerő vallomást tett a Szergej Filin, a moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója elleni támadásnak mind a három gyanúsítottja.
márc. 6
9:06
20 év munkaviszony után jár majd a nyugdíj (Kitekintő)
Jelenleg az kaphat nyugdíjat Szlovákiában, aki betöltötte a 62. életévét és legalább 15 év bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik. Ez a feltétel hamarosan megváltozik.
márc. 6
9:24
Elérte az egymilliót a szíriai menekültek száma (HVG)
Egymillió ember menekült már el Szíriából a polgárháború elől a szomszédos országokba, amelyek nagy nehézségek mellett igyekeznek támogatni őket - közölte szerdán az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.
márc. 6
9:24
A szamár, az alkoholista - Chávez rühellte Busht (ma.hu)
A néha venezuelai elnök, Hugo Chávez finoman szólva sem volt az amerikai exelnök, George W. Bush rajongója, és ennek gyakran hangot is adott. Alant egy válogatás Chavez, az általa legfőbb ellenségének tekintett Bush felé irányuló megjegyzéseiből.
márc. 6
9:24
Románia nem kér szavazást a schengeni csatlakozásról (Kitekintő)
Németország ismét megvétózná a román schengeni csatlakozást. A berlini kormány belügyminisztere szerint olyan mértékű a korrupció Romániában, hogy a csatlakozása esetén komoly biztonsági kockázat fenyegetné Németországot. Ennek megfelelően a román kabinet nem is fog szavazást kérni a csütörtöki miniszteri ülésen, és egyes nyilatkozatok szerint nem is tesz több erőfeszítést az ügy érdekében.
márc. 6
9:42
Már egymillióan menekültek át a "szomszédba" (ma.hu)
Egymillió ember menekült már el Szíriából a polgárháború elől a szomszédos országokba, amelyek nagy nehézségek közepette igyekeznek támogatni őket.
márc. 6
10:00
Egyre több Lenin-szobrot tesznek tönkre Ukrajnában (HVG)
Éjjel-nappal rendőr vigyáz hamarosan a dél-ukrajnai Szevasztopol városában álló Lenin-szoborra – közölte a városi állami adminisztráció vezetője.
márc. 6
10:00
Rendőri védelmet kap a Lenin-szobor az ukrajnai Szevasztopolban (Népszava)
Éjjel-nappal rendőr vigyázza hamarosan a dél-ukrajnai Szevasztopol városában álló Lenin-szobrot - közölte a városi állami adminisztráció vezetője.
márc. 6
10:18
Megújult a Magyar Remény Mozgalom elnöksége (Kitekintő)
A vajdasági párt a jövőben kiemelten foglalkozik majd a magyar területi autonómiával.
márc. 6
10:36
Zygier az izraeli kormánynak dolgozott (ma.hu)
Az ausztrál külügyminiszter szerdán Canberrában először erősítette meg országa nevében, hogy Ben Zygier, az izraeli börtönben meghalt ausztrál-izraeli kettős állampolgár az izraeli kormánynak dolgozott.

Keresés