2013. március 15. péntek

márc. 15
0:42
Lemondták a szabadtéri állami rendezvényeket (Alternatív Energia)
Elmaradnak a március 15-i szabadtéri állami rendezvények a rendkívüli időjárás miatt - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtök késő este az MTI-vel.
márc. 15
5:12
„Kötelességem aláírni…” Máshogy is dönthetett volna Áder? (ATV)
Az MSZP szerint megtehette volna a köztársasági elnök, hogy nem írja alá az Alaptörvény negyedik módosítását. Bárándy Gergely a Tabu című műsornak azt mondta, az államfő értelmezhette volna másképpen is a jogszabályt, ugyanis erre lehetősége lett volna. A Fideszes Gulyás Gergely viszont azt mondta, hogy Áder jogszerűen járt el. Áder János a köztévében, egy rövid beszédben jelentette be, hogy nem…
márc. 15
6:42
Reggeli helyzetkép a behavazott Magyarországról (Infostart)
Megyénkben az időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni - adta hírül pénteken kora reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Továbbra is érvényben van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének gépjárműtilalma a móri, a bicskei, a székesfehérvári, a gárdonyi, valamint az enyingi járásokra vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy a településeket összekötő fő- és mellékutakon,…
márc. 15
7:00
Nyolc megyében piros riasztás van érvényben a hófúvás miatt (Infostart)
Az ország nyolc megyéjében továbbra is piros, vagyis a legmagasabb fokú riasztás van érvényben az erős hófúvás miatt. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Somogy és Fejér megye legtöbb térségében továbbra is arra kell készülni, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.
márc. 15
7:18
Több mint hatszáz embert helyeztek el melegedőkben (Alternatív Energia)
Több mint hatszáz olyan ember elhelyezéséről gondoskodott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, aki a mostoha időjárási viszonyok miatt nem tudott hazatérni - tájékoztatta az igazgatóság szóvivője péntek hajnalban az MTI-t.
márc. 15
7:36
Káosz: harmincnál több település megközelíthetetlen (168 Óra Online)
Mintegy 150 út járhatatlan és harmincnál több település megközelíthetetlen – közölte a közútkezelő péntek reggel, továbbra is hangsúlyozva, hogy a hófúvásokban érintett megyékben senki ne induljon útnak.
márc. 15
7:36
A sakk nem cél, hanem eszköz – új lehetőség gyerekeknek (ATV)
Bemutató órát tartottak a Nemzeti Alaptantervbe nemrég bekerült képességfejlesztő sakkról. A 16. kerületi Lemhényi Dezső általános iskolában egy éve gyakorolják, fejlesztik a módszert a Polgár Judit Sakk Alapítvány segítségével. Bemutatták a tantárgyhoz kapcsolódó új tankönyvet is, amelyből sakkozni tanulhatnak az általános- és középiskolások ősztől.
márc. 15
8:12
Elmaradnak a szabadtéri állami rendezvények (168 Óra Online)
A rendkívüli időjárási viszonyok miatt számos, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából meghirdetett szabadtéri rendezvény elmarad, többet zárt térben tartanak meg.
márc. 15
8:30
Több mint tizenkétezer embert mentettek ki az utakról (Metropol)
Eddig 12 ezer embert mentettek ki. Bábolnánál még mindig kritikus a helyzet. Osztrák hókotrók dolgoznak az M1-esen. Hóhelyzet percről percre.
márc. 15
8:30
Havazás - Kilométeres autósor az M1-esen Győrnél (Alternatív Energia)
Kilométeres autósor vesztegel az M1-es autópályán Győr közelében - közölte az MTI-vel pénteken reggel a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 15
8:30
Nácivadász: a Jobbik Magyarország függetlenségét veszélyezteti (ATV)
Vihart kavart a Simon Wiesenthal Központ alapító-társelnökének budapesti látogatása. Abraham Cooper tárgyalt a kormányzat és a Fidesz, valamint az ellenzéki demokratikus pártok vezető képviselőivel, és a tárgyalásokon többek között felvetette a Jobbik és az iráni kormányzat közötti kapcsolatok kérdését. A Jobbik szerint a „cionista hatalommal folytatott háttéregyeztetésekkel” a kormány feladta…
márc. 15
8:32
Havazás - Bábolnánál áll a forgalom az M1-es, az autósokért melegedőbuszokat indította (Alternatív Energia)
Az M1-es autópálya 90-es kilométere környékén, Bábolna közelében, a Győr irányába vezető oldalon továbbra is áll a forgalom, a személyautók mentésének ideje bizonytalan. Az autósokért melegedőbuszokat indítottak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
márc. 15
8:32
Orbán: az otthoni bátorságnak külföldön meg kell fizetni az árát (ATV)
A magyarok megtanulták, hogy a szabadság a bátraké - mondta Orbán Viktor az M1 Híradójának csütörtökön Brüsszelben. A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarországot támadások érték, ezért úgy látta jónak, hogy hazai ünneplés helyett az európai uniós csúcstalálkozón képviseli az ország érdekeit. A kormányfő hangsúlyozta: ha az ország érdeke azt szolgálja, meg kell egyezni, ha viszont nem szolgálja,…
márc. 15
8:34
Havazás - Elzárt települések, százezren áram nélkül (Alternatív Energia)
A rendkívüli időjárási körülmények miatt több mint ezer helyszínen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem egységeinek. Több mint nyolcezer embert kellett átmeneti szálláson elhelyezni, több mint százezer ember maradt áram, mintegy tízezer pedig vízszolgáltatás nélkül.
márc. 15
8:34
Iráni vadászgép próbált elfogni egy amerikai drónt (ATV)
Egy iráni F-4-es Phantom vadászgép a héten a Perzsa-öbölben, nemzetközi vizek felett megpróbált elfogni egy Predator típusú amerikai drónt, de elállt ettől a szándékától, miután az övezetbe két amerikai katonai gép érkezett - erősítette meg csütörtökön a Pentagon.
márc. 15
8:36
Több busz és villamosjárat nem közlekedik a fővárosban (Alternatív Energia)
A havazás miatt nem közlekednek az 51-es és az 52-es villamosok a Török Flóris utca-Nagysándor József utca közötti szakaszán - írta péntek reggel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a rendkívüli időjárás miatt a korábban meghirdetett mai közúti zárások és a hozzájuk kapcsolódó tömegközlekedési változások döntő többsége elmarad.
márc. 15
8:36
Az FBI agyonlőtte a New York-i ámokfutót (ATV)
Az FBI kommandósai csütörtökön végeztek azzal a férfival, aki egy nappal korábban négy embert agyonlőtt és további kettőt megsebesített a New York állambeli Herkimer megyében.
márc. 15
8:38
Li Ko-csiang lett az új kínai miniszterelnök (ATV)
A kínai parlament pénteki döntése alapján Li Ko-csiang, a korábbi első miniszterelnök-helyettes lett az ország új kormányfője - jelentette a kínai központi televízió.
márc. 15
8:40
Alaptörvény-módosítás: Orbán csak az Európai Bizottságtól fogad el értékelést (ATV)
Szóba került a magyar alaptörvény módosítása is az uniós csúcstalálkozót megelőző eszmecserén az Európai Parlament elnökével, Martin Schulzcal - erősítette meg Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón.
márc. 15
8:48
M1-es autópálya: így mentik az autósokat a katasztrófavédők (Infostart)
Melegedőbuszok érkeztek Komárom-Esztergom megyébe, melyek rövidesen elérik a bajba jutottakat, ezekre szállhatnak fel azok, akik az M1-es autópályán vesztegelnek a rendkívüli út és időjárási körülmények miatt. Hamarosan hókotrók is jönnek Budapestről - közölte a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Az M1-es autópályán Győr felé a 77-es km szelvényben a katasztrófavédők átvágták a két…
márc. 15
8:48
Fejér megye a hó fogságában - kisgyermeket, szülő nőt mentettek (Alternatív Energia)
Nem járnak az autóbuszok Fejér megyében, hajnalig több elakadt busz utasait kellett kimenteniük a tűzoltóknak, rendőröknek. Bodajkról egy szülő nőt kellett rendkívüli körülmények között kórházba szállítani, Dégen egy kétéves kislányt és édesanyját mentették ki a hó fogságából - értesült a HavariaPress.
márc. 15
9:06
Magyarországot befújja a hó - Senki ne induljon sehová! (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint országszerte fennakadásokat okozott a rendkívüli időjárás. Az OKF arra kéri a lakosságot, hogy továbbra se induljanak útnak, valamint kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárási és útviszonyokról. Az országban a hótakaró vastagsága 8 és 20 centiméter közötti.…
márc. 15
9:06
Étlen-szomjan, 16 órája: mintegy 5000 ember rekedt az M1-esen (168 Óra Online)
Az alábbi üzenetet kaptuk percekkel ezelőtt:
márc. 15
9:06
Változások a nemzeti ünnepen az időjárás miatt (Metropol)
Számos, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából meghirdetett szabadtéri rendezvény elmarad.
márc. 15
9:06
Havazás - Somogyban az M7-es és több más út járhatatlan (Alternatív Energia)
Somogy megyében az utak balesetveszélyesek és több szakaszon járhatatlanok, az M7-es autópályán és a 7-es főúton továbbra sem lehet közlekedni - közölte Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse pénteken az MTI-vel.
márc. 15
9:06
Riadó: tankok segítenek a bajbajutottaknak - percről percre (ATV)
Megbénult a csütörtöki havazástól az ország. Több mint százezren maradtak áram nélkül, a péntekre virradó éjszakát pedig ezrek töltötték az utakon és az elakadt vonatokon. Lezárták az M1-es és az M7-es autópályákat, a Terrorelhárítási Központ harci járművekkel menti az elakadt autósokat. A hó 57 települést zárt el a külvilágtól, száz közút és öt vasúti útvonal vált járhatatlanná. Pintér Sándor…
márc. 15
9:08
Minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót (Infostart)
A rendkívüli időjárásra való tekintettel az idén közjogi méltóságok jelenléte nélkül, minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót március 15. alkalmából - jelentette be Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára péntek reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten.
márc. 15
9:08
Március 15 - Közjogi méltóságok jelenléte nélkül vonták fel a nemzeti lobogót (Alternatív Energia)
A rendkívüli időjárásra való tekintettel az idén közjogi méltóságok jelenléte nélkül, minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót március 15. alkalmából - jelentette be Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára péntek reggeli rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten.
márc. 15
9:10
Több megyében is akadozik az áramellátás, százezren vannak áram nélkül (Alternatív Energia)
Mintegy százezer ember van még mindig áram nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, de Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is vannak meghibásodások - tájékoztatta az E.ON Hungária Zrt. szóvivője péntek reggel az MTI-t.
márc. 15
9:24
Rendkívüli helyzet: százezrek áram nélkül, ezrek az utakon (168 Óra Online)
Járhatatlan utak, autópályán rekedt autósok, elzárt települések, késő vonatok. Káosz alakult ki országszerte a visszatérő tél miatt. A fővárosban nem közlekedik minden BKV járat, a Balatonon leállították a kompot. Mintegy százezren vannak áram nélkül Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, de máshol is vannak meghibásodások. Több helyen teljes gépjárműforgalmi tilalmat léptettek életbe.
márc. 15
9:24
Azért a hó az úr - az ellenzéki pártok is visszahúzódnak a közterekről (Alternatív Energia)
Bárki bármit mond, azért a hó az úr - előbb a kormány hátrált ki szabadtéri rendezvényei mögül, most pedig az ellenzéki erők mondják le azokat egymás után: az Együtt-MPP már szólt, hogy nem lesz, a DK zárt helyre húzódik vissza, a Milla vasárnapra halasztja a demonstrációt, és elmarad a szocialisták kettőre tervezett megemlékezése is.
márc. 15
9:24
303 forinton az euró árfolyama (ATV)
Stabilizálódott a forint péntek reggelre a bankközi piacon a csütörtöki erősödés után.
márc. 15
9:26
Jelentős késések - hó bénítja a vasutat is (Alternatív Energia)
Nagyon komoly gondot okoz a vasúti közlekedésben a havazás és a viharos erejű szél. Főleg az észak-keleti, keleti országrészben a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, a Miskolc-Nyíregyháza, és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalakon alig tudnak közlekedni a vonatok - értesült a HavariaPress.
márc. 15
9:26
„Isten bocsássa meg nektek”- mondta a pápa az őt megválasztó bíborosoknak (ATV)
Az új egyházfő, Ferenc pápa bölcsebbnek tartaná, ha az argentinok ahelyett, hogy a beiktatási szentmiséjére Rómába utaznának, az erre szánt összeget a szegényeknek adnák - írta a pénteki olasz sajtó. A felhívás ellenére azonban a Vatikánba argentinok tömegét várják Ferenc pápa keddi beiktatási szentmiséjére.
márc. 15
9:42
Több ezren éjszakáztak autóikban az M1-esen (Alternatív Energia)
Több ezren éjszakáztak az M1-es autópályán rekedt járművükben Győr és Tata között - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője pénteken az MTI-vel, továbbra is arra kérve mindenkit, hogy ne induljon útnak.
márc. 15
9:42
Katonai tiszteletadással vonják fel a nemzeti lobogót (Metropol)
Törvényi kötelezettség, hogy a nemzeti ünnep alkalmából fel kell vonni a lobogót. A honvédség gondoskodik ennek levezényléséről.
márc. 15
9:42
Elmaradnak az ünnepi rendezvények (ATV)
A rendkívüli időjárási viszonyok miatt számos, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából meghirdetett szabadtéri rendezvény elmarad, többet zárt térben tartanak meg. Pártok is lefújták a megemlékezéseket. A DK végül zárt helyen sem tart ünnepséget, Bajnaiék is lefújták rendezvényüket és a Jobbik sem tart sem nagygyűlést, sem ünnepi rendezvényt.
márc. 15
9:44
Havazás - Nincs fennakadás a Liszt Ferenc-repülőtéren (Alternatív Energia)
A havazás ellenére normál üzemmódban tudják fogadni és indítani a járatokat a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Budapest Airport szóvivőhelyettese péntek délelőtt az MTI-vel.
márc. 15
9:44
Forma-1: Vettel nyerte a pénteki szabadedzéseket (ATV)
A címvédő német Sebastian Vettel nyerte meg az idénynyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki két szabadedzését.
márc. 15
10:00
„Krisztus nem volt zsidó” Kitüntették Bakay Kornélt (ATV)
A Magyar Arany Érdemkeresztet adományozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mások mellett Bakay Kornél régész-tanár részére is.
márc. 15
10:18
Havazás - Nincs fennakadás a Liszt Ferenc-repülőtéren (Infostart)
A havazás ellenére normál üzemmódban tudják fogadni és indítani a járatokat a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Budapest Airport szóvivőhelyettese péntek délelőtt az MTI-vel.
márc. 15
10:18
Az Együtt 2014 sem vonul ma utcára (168 Óra Online)
Az Együtt 2014 sem tartja meg mára meghirdetett rendezvényét.
márc. 15
10:18
Fodor: volt választása a köztársasági elnöknek (ATV)
A Fidesz telje elitcserében gondolkodik - mondta Fodor Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szabadságért Alapítvány elnöke arról is beszélt, hogy ha 2014-ben az ellenzék nyer, akkor valószínű, hogy Áder Jánossal ki lehet alakítani kooperációt.
márc. 15
10:20
Elhalasztja demonstrációját a Milla (Infostart)
A rendkívüli időjárási viszonyok miatt vasárnap délutánra halasztja az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) a Kálvin térre, a Magyar Nemzeti Múzeum közelébe hirdetett péntek délutáni demonstrációját - tájékoztatta az egyesület korábbi vezetője az MTI-t.
márc. 15
10:20
Elhalasztja demonstrációját a Milla is (168 Óra Online)
A rendkívüli időjárási viszonyok miatt vasárnap délutánra halasztja az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) a Kálvin térre, a Magyar Nemzeti Múzeum közelébe hirdetett péntek délutáni demonstrációját – tájékoztatta az egyesület korábbi vezetője az MTI-t.
márc. 15
10:36
Veszprém megyében száz autó vesztegel az utakon (Alternatív Energia)
Veszprém megyében száz autó vesztegel az utakon és 650 ember várakozik a melegedőkben a hóhelyzet miatt; minden tűzoltó a helyzet megoldásán dolgozik, betegeket is szállítottak - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
márc. 15
10:36
Fábri: az, ami történt, gyomorforgató (ATV)
Az, ami történt, az minden épeszű ELTE-polgárnak gyomorforgató, amit a lehető legnagyobb távolságtartással kel kezelni - mondta Fábri György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 15
10:54
Óriási gondot okoznak a hátrahagyott járművek is sokfelé (Infostart)
Az ország közútjain sokfelé már a hátrahagyott és hóval befútt járművek is óriási gondot okoznak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek délelőtt az MTI-vel.
márc. 15
10:54
Már a hátrahagyott, hóval befútt járművek is gondot okoznak (Alternatív Energia)
Az ország közútjain sokfelé már a hátrahagyott és hóval befútt járművek is óriási gondot okoznak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közlemény szerint a rendkívüli időjárási körülmények miatt az eddig lezárt utak száma meghaladja a százötvenet, rengeteg az elzárt település is.
márc. 15
10:56
Nagy a gond a vasútnál (Alternatív Energia)
A havazás és a viharos erejű szél nagy gondokat okoz a vasúti közlekedésben, a Mávinform ezért arra kéri az embereket, hogy aki teheti, ne üljön vonatra. Szinte valamennyi vonalon késnek a vonatok, vannak olyan szerelvények is, amelyek csütörtök este óta még nem tudtak eljutni a célállomásukra.

Keresés