2013. március 7. csütörtök

márc. 7
0:00
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások részére (Dél-Dunántúl) (Pályázatfigyelő)
Jelen pályázati felhívás keretében az Dél-Dunántúli Régióban működő, Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT) területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező KKV-k (jelen felhívásban: Címzettek) részére támogatás nyújtása akkreditált tanácsadók által nyújtott vállalati tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez.
márc. 7
0:02
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások részére (Észak-Alföld) (Pályázatfigyelő)
Jelen pályázati felhívás keretében az Észak-alföldi Régióban működő, Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT) területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező KKV-k (jelen felhívásban: Címzettek) részére támogatás nyújtása akkreditált tanácsadók által nyújtott vállalati tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez.
márc. 7
0:04
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások részére (Nyugat-dunántúl) (Pályázatfigyelő)
Jelen pályázati felhívás keretében a Nyugat-dunántúli Régióban működő, Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT) területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező KKV-k (jelen felhívásban: Címzettek) részére támogatás nyújtása akkreditált tanácsadók által nyújtott vállalati tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez.
márc. 7
4:54
Feljelentették az ügyészségen a világhírű színészt (ATV)
Egy novoszibirszki férfi azt kérte az orosz ügyészséghez benyújtott panaszában, hogy vizsgálják meg, törvényesen jutott-e lakáshoz Csecsenföld fővárosában a januárban orosz állampolgárságot megszerző Gérard Dépardieu.
márc. 7
5:12
Borús lesz a csütörtök (HVG)
Helyenként eshet is, de a hőmérséklet 10 fok marad.
márc. 7
5:12
Hazudnak a törvényekről (Népszava)
Kitette a parlament honlapjára Navracsics Tibor azt az angol nyelvű levelet, melyet Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács (ET) főtitkárának írt a médiatörvény módosításával kapcsolatban. Így egyértelművé vált, hogy az Országgyűlés előtt lévő tervezet ellentétes a főtitkárnak tett ígéretekkel. Éppen ez utóbbi alapján mondta korábban az ET főtitkára, hogy jó irányba halad a médiatörvény módosítása.
márc. 7
5:12
Lelőtte és elásta áldozatát, majd autóbalesetben meghalt (ATV)
Két lövéssel meggyilkolta, majd a Kis-Duna közelében elásta áldozatát, M. Erik dunaszerdahelyi vállalkozót a nagymagyari K. Károly. Két napra rá autóbalesetben meghalt.
márc. 7
5:14
Kérdéses bírói visszahelyezések (Népszava)
Csak megbízott tanácselnökként folytathatják a munkájukat a Kúrián a korábban jogsértő módon nyugdíjba kényszerített, ám a munkaügyi bíróságok által visszahelyezett bírák - válaszolta tegnap Darák Péter lapunk kérdésére.
márc. 7
5:14
Haha: „Ezek repüljenek, ne a tanáraink” (ATV)
Papírrepülős tiltakozást tartottak egyetemisták Pécsett. „Ezek repüljenek, ne a tanáraink” elnevezésű akciójukkal a várható oktatói, dolgozói elbocsátások ellen tiltakoztak. Várhatóan március végén derül majd ki, hogy hány embert kell elküldeni a pécsi egyetemről. Előzetesen tíz százalékos leépítésről szólnak a hírek.
márc. 7
5:30
Biciklit toló férfit gázoltak halálra Répcelakon (HVG)
Halálra gázolt egy autó egy kerékpárját toló férfit szerdán este a Vas megyei Répcelakon – közölte az MTI-vel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 7
5:30
Kórházak állami kényszerzubbonyban (Népszava)
Több mint 18 ezer egészségügyi dolgozó járhat rosszul a szektort érintő újabb törvénytervezettel, mely költségvetési intézményekké sorol át 28, más gazdasági formában működő kórházat - mondta lapunknak Kökény Mihály.
márc. 7
5:30
Informális vacsorákon dőlhet el, ki lesz a pápa (ATV)
Az egész világ Rómára figyel, ahol a római katolikus vezetők megkezdték a pápaválasztás folyamatát. Bíborosok gyűltek össze a világ minden tájáról a Vatikánban, ahol vasárnap, vagy a jövő héten már meg is kezdődhet a konklávé. Vatikáni források szerint a 80 év alatti 115 szavazati joggal rendelkező bíboros többsége már meg is érkezett és nekiláttak az első általános kongregációnak.
márc. 7
5:32
Elfogyott a forrás a nyelvtanfolyamokra (Népszava)
Bár az illetékes miniszteri biztos tegnap cáfolta lapunk értesüléseit, miszerint Budapestről és Pest megyéből - azaz a közép-magyarországi régióból - már nem lehet jelentkezni az Európai Unió által finanszírozott, alig 2-5 százalékos önrész befizetésével igénybe vehető nyelvtanfolyamokra, több olvasónk is jelezte: a közelmúltban értesítették őket erről azok a nyelviskolák, amelyek képzéseire még…
márc. 7
5:34
Ahogy javul az idő, egyre több a pollen (Népszava)
Az idő melegedésével erősödött a pollenterhelés, egyes allergén növények pollenkoncentrációja néhány városban elérte a tüneteket okozó szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
márc. 7
5:36
Sikerült elriasztani a felvételizőket (Népszava)
Alig 95 ezren adták be felvételi jelentkezési lapjukat valamelyik felsőoktatási intézménybe a március 1.-i határidőig, amely tavalyhoz képest nagyjából 20 százalékos csökkenést jelent - értesült a Népszabadság.
márc. 7
5:48
Orbánt a fáraókhoz méri Kerényi (168 Óra Online)
Újabb hét kötettel bővült a A Nemzeti Könyvtár sorozat, és a program keretében karácsonyig még négy köztéri szobrot állítanak fel – jelentette be Kerényi Imre. A miniszterelnöki megbízott a bemutatón a fáraók és Orbán Viktor kultúrpolitikája között vont párhuzamot.
márc. 7
5:48
Újravágja az MSZP a kampányfilmet (Népszava)
Újravágja kampányfilmjét az MSZP, amelyet eddig több mint 200 ezren néztek meg a You Tudbe-on, a Facebookon, illetve az ellenzéki párt honlapján. Török Zsolt, a szocialisták szóvivője lapunknak azt mondta: a Fidesz miatt elmaradt filmszemlén ezzel kategóriagyőztes lehetett volna az alkotás. Azt, hogy mikorra készül el az új változat és abból pontosan mely jeleneteket vágnak ki, a szóvivő még nem…
márc. 7
6:06
2015-re lecserélhetik a 3-as metró szerelvényeit (HVG)
Kellően gyors előkészítés esetén még a most folyó uniós finanszírozási ciklusban nyerhető pénz a 3-as metróvonalon futó, sokak szerint életveszélyessé vált állapotú kocsik cseréjéhez – írja a Világgazdaság csütörtöki számában.
márc. 7
6:06
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 7
6:24
Európa új kihívása: a nyaraló vaddisznó (Infostart)
A vaddisznók egyre otthonosabban érzik magukat a lakott településeken, ahol nem eshet bántódásuk, de ennek a lakók nem örülnek. A vaddisznók nagy károkat okoznak a Balaton körüli nyaralótelkekben, de egész Európában is. A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője szerint a vadászati törvény módosítására van szükség.
márc. 7
6:24
Házhoz jönnek a fővárosban a sárga és kék szelektív kukák (168 Óra Online)
Márciustól kezdi el az FKF az egész fővárosra kiterjedő házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer kiépítését. A projekt megvalósítására összesen 5,1 milliárd forintot költenek, ebből 4,3 milliárd forint uniós forrás. Az EU irányelve szerint a házhoz menő gyűjtést 2015. január 1-jéig minden budapesti társas- és családi háznál lehetővé kell tenni.
márc. 7
6:42
Kiterjedt hadgyakorlatba kezdett Észak-Korea (ATV)
Észak-Korea szokatlanul kiterjedt hadgyakorlatokba kezdett - közölte a dél-koreai védelmi minisztérium csütörtökön, két nappal azután, hogy Phenjan azzal fenyegetőzött: felmondja a két ország közti 1953-as fegyverszünetet.
márc. 7
6:44
Vadonatúj Mazda6 (ATV)
Küldetésének és konvenciókkal szembeni mérnöki megközelítésének köszönhetően a Mazda nagy lépést tett előre az új Mazda6-tal „Fenntartható Zoom-Zoom” stratégiájában. A zászlóshajóval a Mazda egy kivételesen biztonságos, környezetét jobban óvó, nagyszerűen vezethető autót alkotott.
márc. 7
7:00
12 órája beszél, hogy megakadályozza az új CIA-igazgató kinevezését (ATV)
Maratoni, több mint 12 órás és a csütörtök hajnali órákban még mindig tartó felszólalással akadályozta meg Rand Paul kentucky-i republikánus képviselő az amerikai szenátusnak azt a szavazását, hogy támogatják-e John O. Brennan kinevezését a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére.
márc. 7
7:02
Széltornyot kapott Jászberény Irántól (ATV)
Jászberényben a fürdő előtti, a jelenleg sziklakerttel díszített füvesített területen helyezik el azt a széltornyot, amelyet az iráni Jazd városa ajándékoz a jászsági településnek.
márc. 7
7:04
Itt az új szabadidőjármű (ATV)
Megújult az ix35: a Hyundai második legkeresettebb európai modelljének új kiadása a 2013-as Genfi Autószalonon mutatkozott be. A friss modell egy sor technológiai újítást kínál, így még vonzóbb ajánlatnak számít az európai vásárlók számára.
márc. 7
7:06
Százezrek gyászolták Chávezt Caracasban – az ellenzék Caprilest indítja (ATV)
A venezuelai ellenzéki pártok megállapodtak szerdán abban, hogy újra Henrique Capriles volt mirandai kormányzó lesz a jelöltjük az elnökválasztáson, amelyet Hugo Chávez államfő halála miatt harminc napon belül kell megtartani.
márc. 7
7:08
Olcsóbb lehet a benzin idén (ATV)
Ha a forint nem gyengül számottevő mértékben, akkor az év végén már olcsóbban tankolhatunk - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.
márc. 7
7:18
Iránból kap széltornyot Jászberény (HVG)
Jászberényben a fürdő előtti, a jelenleg sziklakerttel díszített füvesített területen helyezik el azt a széltornyot, amelyet az iráni Jazd városa ajándékoz a jászsági településnek.
márc. 7
7:18
Magyarország, az álláskeresők és a kényszerkivándorlók országa (Népszava)
Már a kormány szövetségesének számító Kereskedelmi és Iparkamara friss felmérése is a Fidesz példátlan gazdasági kudarcát mutatja - írja közleményében Gúr Nándor az MSZP alelnöke, hozzátéve, a kamara szerint 25 ezerrel több ma az álláskereső, mint tavaly ilyenkor.
márc. 7
7:18
Havazás bénítja Amerikát: szükségállapot Virginiában (ATV)
Miközben Washingtont szerdán megkímélte a hóvihar, az amerikai fővárossal szomszédos Virginia állam kormányzója szükségállapotot hirdetett, mert a vihar miatt 123 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.
márc. 7
7:20
Nem volt meglepetés a BL-ben: ők az újabb továbbjutók (ATV)
Nem született meglepetés a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján: az első mérkőzésen idegenben diadalmaskodó Juventus és Paris Saint-Germain a visszavágón hazai környezetben kiharcolta a továbbjutást a Celtic Glasgow-val, illetve a Valenciával szemben.
márc. 7
7:22
A hazai cégvezetőknek nem tetszik a gazdasági és a jogi környezet (ATV)
A magyar gazdaság legnagyobb problémájának a bizalom és a kiszámíthatóság hiányát nevezték a cégvezetők a Pricewaterhouse Coopers második vezérigazgatói felmérésében. A Magyarországon működő multinacionális cégek vezetői közül csak minden huszadik bízik abban, hogy a magyar gazdaság a következő egy évben növekedésnek indul. Saját cégüket illetően ugyanakkor optimistábbak a megkérdezettek: a magyar…
márc. 7
7:24
Új, vagány WRC rali-autó (ATV)
A Hyundai Motorsport GmbH újabb fontos lépést tett a FIA Rali Világbajnokságban történő részvétele felé azáltal, hogy a mai napon Genfben leleplezte a legújabb specifikációjú versenyautót.
márc. 7
7:26
Guardian: Amerika kínzóközpontokat működtetett Irakban (ATV)
Donald Rumsfeld volt amerikai védelmi miniszter és David Petraeus tábornok, a CIA volt igazgatója is tudott az Irakban tevékenykedő vallási rendőrkommandókról, amelyek titkos börtönöket és kínzóközpontokat működtettek, hogy információkat csikarjanak ki a lázadókból - írta honlapján szerda este a The Guardian című londoni napilap.
márc. 7
7:36
Áldozatnak tartja magát az osztrák gázoló (Népszava)
Beidézték az apátfalvi hummeres gázolás tanúit az ügyészségre, ahol az osztrák terepjárós újra találkozott a halálra gázolt rendőr társával - írja a Blikk
márc. 7
7:36
Bemutatkozott az új Grand Santa Fe (ATV)
A Hyundai a 2013. évi Genfi Autószalonon tartja az új Grand Santa Fe-nek, a márka első hosszú tengelytávú prémium felső kategóriás (E szegmens) szabadidőjárművének európai premierjét.
márc. 7
7:42
Mónika, a nap szépe (szon)
Mónika Nyíregyházán él és péknek tanul, de szakmunkás vizsgáját követően szívesen próbára tenné magát a kifutók világában is.
márc. 7
7:54
27 kilót fogyott, áldozatnak tartja magát a hummeres gázoló (HVG)
Beidézték az apátfalvi hummeres gázolás tanúit az ügyészségre, ahol az osztrák terepjárós újra találkozott a halálra gázolt rendőr társával – írja a Blikk.
márc. 7
7:54
Pénteken dől el Kolompár Orbán és társai ügye (MaHu)
A védői és az ügyészi perbeszédekkel folytatódott tegnap a Kolompár Orbán és társai ellen folyó büntetőper másodfokú tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken.
márc. 7
7:54
Hárman pályáznak a Miskolci Egyetem rektori posztjára (boon)
Miskolc, 2013. március 6., szerda (MTI) - Hárman pályáznak a Miskolci Egyetem rektori posztjára, az intézmény vezető testülete szerdán véleményezte a pályázatokat - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
márc. 7
7:54
Új Octavia: kiváló minősítés (ATV)
Az új ŠKODA Octavia magas biztonsági színvonalával ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP töréstesztjén. Ez a magas értékelés az új ŠKODA Octavia kiemelkedő teljesítményét, így a felnőtt- és gyermek utasvédelmet, a gyalogosvédelmet és a biztonsági segédrendszereit ismerte el. Az új ŠKODA Octaviát az európai piacokon a következő hetekben vezetik be. A cseh gépkocsigyártó a Genfi Autószalonon…
márc. 7
7:56
Videó: Matolcsy bakizott a kinevezésén, Áder is végignézte (HVG)
Rossz irányba indult el Matolcsy György frissen kinevezett jegybankelnök a Sándor-palotában tartott eskütételen, de végül segítettek neki megtalálni az asztalt, ahová igyekeznie kellett volna. Áder János köztársasági elnök szemöldökvonással reagált a bakira. Videó.
márc. 7
7:56
Iráni ajándékként egy széltornyot állítanak fel Jászberényben (MaHu)
Jászberényben a fürdő előtti, a jelenleg sziklakerttel díszített füvesített területen helyezik el azt a széltornyot, amelyet az iráni Jazd városa ajándékoz a jászsági településnek.
márc. 7
7:56
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 6-án megtartott 10. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták.
márc. 7
7:56
30-szor drágábbak a kormánynak a berettyóújfaluiak, mint a hajdúdorogiak (ATV)
Két szocialista polgármester szerint megyéjükben minél eladósodottabb egy település, az adósság annál nagyobb hányadát vállalja át az állam. A két polgármester úgy látja: a kormányzatnak pont azt kellene honorálnia, ha egy város a jó gazda gondosságával intézte pénzügyeit és nem úszik az adósságban. Lakosokra lebontva Berettyóújfalunak közel 30-szor akkora adósságát vállalják át, mint…
márc. 7
7:58
Kocsis Máté: az MSZP filmje része a gyűlöletkampánynak (ATV)
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az alaptörvény negyedik módosításának jövő héten esedékes zárószavazásig pártja áll minden vita elébe.
márc. 7
8:00
300 alatt az euró árfolyama (ATV)
Ismét 300 forint alá került az euró árfolyama csütörtökön délelőtt, miután előző este 300 fölé gyengült a forint az euróval szemben.
márc. 7
8:12
Ételmaradékot kért - 50 ezer forintra bírságolták (Népszava)
Megbírságoltak egy 24 éves nőt a rendőrök a Rókusi körúti Tescóban: ételmaradékot kért el, amelyet aztán megevett - írja a delmagyar.hu
márc. 7
8:12
Pénteken ismét csökken a benzin ára (boon)
Budapest, 2013. március 6., szerda (MTI) - Pénteken bruttó 3 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. , a gázolajé nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Keresés