2013. március 7. csütörtök

márc. 7
0:06
BL: Conte szerint eddig egy csodás álom számukra a sorozat (She)
A Juventus az idegenbeli 3–0-s győzelem után hazai pályán is simán nyert a vérszegény Celtic ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Matri gólja után lényegében kilátástalan helyzetbe került a skót csapat, amely szimpatikusan küzdött ugyan, de meg sem tudta szorítani a „zebrákat”. A Juventus két győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, de az olaszok szerint nem is…
márc. 7
0:06
Záporoznak a hírek a Vodafone felvásárlásáról (Portfolio)
Kétszázmillió eurót szánna a magyar kormány arra, hogy részt szerezzen a hírközlési piacból. A HVG kormányközeli forrása ennyire becsülte azt az összeget, amennyiért a Vodafone Magyarország...
márc. 7
2:30
Szlovénia és Olaszország is külső segítségre szorulhat (ProfitLine)
Londoni elemzői vélemények szerint mára Szlovénia és Olaszország is olyan helyzetbe került, hogy elkerülhetetlenné válhat külső pénzügyi megsegítésük.
márc. 7
3:03
Leheletteszttel diagnosztizálható a gyomorrák (WebBeteg)
Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencven százalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák - derül ki egy új tanulmányból.
márc. 7
4:09
Amikor már Bruce Willis sem segíthet: bárkire eshet meteor! (ProfitLine)
Ki segít, ha meteor csapódik a házunkba? Extrém kérdésnek tűnhet, de alig két hete robbant fel a légkörbe Oroszország felett egy közel tíztonnás meteor, amely több mint ezer embernek okozott személyi sérüléseket, és százezer lakást rongált meg. Csillagászok szerint egy ehhez hasonló becsapódás bármikor megtörténhet Magyarországon is.
márc. 7
4:30
Nem érdekli a klubokat, ki bundázott (Blikk)
A Debrecen, a Vasas, az Újpest és a Honvéd vezetői sem kíváncsiak a részletekre.
márc. 7
4:34
Tízmilliós csekket kapott a pénzszállítós rabló (Blikk)
Magyarország ‒ Igencsak borsos számlát nyújtottak be Dánfi Jánosnak, az ötszázmilliós rablóként elhíresült bűnözőnek.
márc. 7
4:54
Szembesítették a zsarukkal a hummerest (Blikk)
Magyarország - Beidézték az apátfalvi hummeres gázolás tanúit az ügyészségre, ahol az osztrák terepjárós újra találkozott a halálra gázolt rendőr társával.
márc. 7
4:54
Drogügybe keveredett Gáspár Laci (NLC)
A Nagy Duett sztárjától vér- és vizeletmintát is vettek a rendőrök, akik drogdílereken keresztül jutottak el az énekeshez. Gáspár Laci állítja, rossz társaságba keveredett – írja a Blikk.
márc. 7
4:54
Feljelentették az ügyészségen a világhírű színészt (ATV)
Egy novoszibirszki férfi azt kérte az orosz ügyészséghez benyújtott panaszában, hogy vizsgálják meg, törvényesen jutott-e lakáshoz Csecsenföld fővárosában a januárban orosz állampolgárságot megszerző Gérard Dépardieu.
márc. 7
5:12
Hazudnak a törvényekről (Alternatív Energia)
Kitette a parlament honlapjára Navracsics Tibor azt az angol nyelvű levelet, melyet Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács (ET) főtitkárának írt a médiatörvény módosításával kapcsolatban. Így egyértelművé vált, hogy az Országgyűlés előtt lévő tervezet ellentétes a főtitkárnak tett ígéretekkel. Éppen ez utóbbi alapján mondta korábban az ET főtitkára, hogy jó irányba halad a médiatörvény módosítása.
márc. 7
5:12
Gyógyítók ostromolják Cipő családját (NLC)
Természetgyógyászok, kómaszakértők ajánlották fel a segítségüket a kómában fekvő énekes hozzátartozóinak. Cipő családja minden lehetőséget megragad, ám előtte az orvosokkal konzultál – írja a Bors.
márc. 7
5:12
Lelőtte és elásta áldozatát, majd autóbalesetben meghalt (ATV)
Két lövéssel meggyilkolta, majd a Kis-Duna közelében elásta áldozatát, M. Erik dunaszerdahelyi vállalkozót a nagymagyari K. Károly. Két napra rá autóbalesetben meghalt.
márc. 7
5:14
Kérdéses bírói visszahelyezések (Alternatív Energia)
Csak megbízott tanácselnökként folytathatják a munkájukat a Kúrián a korábban jogsértő módon nyugdíjba kényszerített, ám a munkaügyi bíróságok által visszahelyezett bírák - válaszolta tegnap Darák Péter lapunk kérdésére.
márc. 7
5:14
Haha: „Ezek repüljenek, ne a tanáraink” (ATV)
Papírrepülős tiltakozást tartottak egyetemisták Pécsett. „Ezek repüljenek, ne a tanáraink” elnevezésű akciójukkal a várható oktatói, dolgozói elbocsátások ellen tiltakoztak. Várhatóan március végén derül majd ki, hogy hány embert kell elküldeni a pécsi egyetemről. Előzetesen tíz százalékos leépítésről szólnak a hírek.
márc. 7
5:24
Átcsábította Hajóst a TV2 az RTL Klubtól (Blikk)
Budapest — Újabb fricskát adott a TV2 legnagyobb konkurensének, az RTL Klubnak. A második számú kereskedelmi televízió ugyanis megszerezte a a piacvezető csatorna egyik arcát, Hajós Andrást (44), aki évekig a Heti hetes című show-műsor meghatározó tagja volt.
márc. 7
5:30
Kórházak állami kényszerzubbonyban (Alternatív Energia)
Több mint 18 ezer egészségügyi dolgozó járhat rosszul a szektort érintő újabb törvénytervezettel, mely költségvetési intézményekké sorol át 28, más gazdasági formában működő kórházat - mondta lapunknak Kökény Mihály.
márc. 7
5:30
Óriási veszélyben magyarok százezrei! Te is pórul járhatsz (Pénzcentrum)
A magyarországi lakosság 4 százaléka, vagyis nagyjából 300 ezer ember tette kockára az életét 2012-ben azzal, hogy hamis gyógyszert vásárolt - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület által végzett felmérésből. A HENT kezdeményezésére kampány indult az ellenőrizetlen forrásokból származó gyógyszerek visszaszorítása érdekében. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan lehet észrevenni az árulkodó jeleket a…
márc. 7
5:30
Kirúgták Németh Kristófot (NLC)
A színész-teátrumigazgató több mint tíz év után kénytelen távozni a Klubrádió csapatától. A Barátok közt egykori szereplője szomorúan fogadta a rádió vezetőségének döntését – írja a Blikk.
márc. 7
5:30
Informális vacsorákon dőlhet el, ki lesz a pápa (ATV)
Az egész világ Rómára figyel, ahol a római katolikus vezetők megkezdték a pápaválasztás folyamatát. Bíborosok gyűltek össze a világ minden tájáról a Vatikánban, ahol vasárnap, vagy a jövő héten már meg is kezdődhet a konklávé. Vatikáni források szerint a 80 év alatti 115 szavazati joggal rendelkező bíboros többsége már meg is érkezett és nekiláttak az első általános kongregációnak.
márc. 7
5:32
Elfogyott a forrás a nyelvtanfolyamokra (Alternatív Energia)
Bár az illetékes miniszteri biztos tegnap cáfolta lapunk értesüléseit, miszerint Budapestről és Pest megyéből - azaz a közép-magyarországi régióból - már nem lehet jelentkezni az Európai Unió által finanszírozott, alig 2-5 százalékos önrész befizetésével igénybe vehető nyelvtanfolyamokra, több olvasónk is jelezte: a közelmúltban értesítették őket erről azok a nyelviskolák, amelyek képzéseire még…
márc. 7
5:34
Ahogy javul az idő, egyre több a pollen (Alternatív Energia)
Az idő melegedésével erősödött a pollenterhelés, egyes allergén növények pollenkoncentrációja néhány városban elérte a tüneteket okozó szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
márc. 7
5:36
Sikerült elriasztani a felvételizőket (Alternatív Energia)
Alig 95 ezren adták be felvételi jelentkezési lapjukat valamelyik felsőoktatási intézménybe a március 1.-i határidőig, amely tavalyhoz képest nagyjából 20 százalékos csökkenést jelent - értesült a Népszabadság.
márc. 7
5:42
Emberek százaiért harcol Kocsis Tibor! (Blikk)
BUDAPEST — Kocsis Tibor (31) magára vállalta, hogy harcol lakótársai igazáért. Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, a zuglói önkormányzat és a Tibónak otthont adó társasházat építtető cég jogi vitába keveredett egymással, amelynek jelen állás szerint az lesz az eredménye, hogy a lakók az utcára kerülnek.
márc. 7
5:44
Gáspár Lacit drogügyben hallgatták ki (Blikk)
A megasztáros énekest vér- és vizeletvizsgára is elvitték a gödöllői zsaruk.
márc. 7
5:48
Olimpiai és világbajnok jégkorongozók meccse magyar veteránokkal (Infostart)
Korábbi olimpiai és világbajnok hokisokkal érkezik Budapestre a HC Gazprom Export elnevezésű hokicsapat, amelynek csapatkapitánya Alekszandr Medvegyev, az orosz energetikai óriáscég elnökhelyettese.
márc. 7
5:48
Orbánt a fáraókhoz méri Kerényi (168 Óra Online)
Újabb hét kötettel bővült a A Nemzeti Könyvtár sorozat, és a program keretében karácsonyig még négy köztéri szobrot állítanak fel – jelentette be Kerényi Imre. A miniszterelnöki megbízott a bemutatón a fáraók és Orbán Viktor kultúrpolitikája között vont párhuzamot.
márc. 7
5:48
Pap perli az érseket: hatástalanok az egyházi szertartások (168 Óra Online)
A legfelsőbb bíróságig jutott Romániában az első „egyházi műhibaper”, amelyet azért indított egy Arges megyei ügyvéd öt ortodox pap, köztük Calinic érsek ellen, mert nem űzték el lakásából a rossz szellemeket – közölte szerdán a Gandul.info portál.
márc. 7
5:48
Újravágja az MSZP a kampányfilmet (Alternatív Energia)
Újravágja kampányfilmjét az MSZP, amelyet eddig több mint 200 ezren néztek meg a You Tudbe-on, a Facebookon, illetve az ellenzéki párt honlapján. Török Zsolt, a szocialisták szóvivője lapunknak azt mondta: a Fidesz miatt elmaradt filmszemlén ezzel kategóriagyőztes lehetett volna az alkotás. Azt, hogy mikorra készül el az új változat és abból pontosan mely jeleneteket vágnak ki, a szóvivő még nem…
márc. 7
6:03
Magyar résztvevő az EU gyógyszerkutatási konzorciumában (Infostart)
Magyar cég szállít szoftvert az Európai Unió újonnan létrehozott, innovatív gyógyszerkutatási platformja, a European Lead Factory (ELF) számára.
márc. 7
6:06
Családja szeme láttára gázolta halálra a tomboló nő (Vezess)
A kétgyermekes anya bevásárlásból indult volna haza, amikor szóváltásba keveredett egy másik asszonnyal. A vita bizarr, tragikus véget ért.
márc. 7
6:06
A Bolsoj táncosa volt a megrendelő (Kripto Akadémia)
Beismerte a Bolsoj balett-társulatának művészeti igazgatója, Szergej Filin elleni kénsavas támadást a színház egy ünnepelt szólótáncosa, Pavel Dmitricsenko.
márc. 7
6:06
Testőreivel mentette fiát Zámbó Jimmy (NLC)
Ha bajba került Zámbó Krisztián vagy a család bármely tagja, Jimmy mindig a testőreit küldte, hogy megvédjék. Az x-faktoros énekesnek azonban mindig megbocsátott az apja, bármit is követett el – írja a Blikk.
márc. 7
6:06
Orbán a vágyairól beszélt – bezuhant a forint (168 Óra Online)
Az államadósság csökkentése és a költségvetési hiány korlátok között tartása mellett kell gazdasági növekedést elérni Orbán Viktor szerint.
márc. 7
6:08
Még nincs időpontja a konklávénak (Kripto Akadémia)
A száztizenöt pápaválasztó bíborosból még kettő nem érkezett meg a Vatikánba, a konklávé dátumáról egyelőre nem született döntés - jelentette be Federico Lombardi szentszéki szóvivő.
márc. 7
6:10
Hugo Chávezt gyászolja Venezuela (Kripto Akadémia)
Elnökét gyászolja Venezuela. Nicolás Maduro alelnök könnyeivel küszködve a Carlos Alvero katonai kórház előcsarnokából sugárzott tévébeszédben jelentette be kedden, hogy helyi idő szerint 16 óra 25 perckor elhunyt Hugo Chávez. Az 58 éves politikus 14 éve állt Venezuela élén, karizmatikus vezető volt, aki sokat tett a szegények felemeléséért, de az általa indított "bolívari forradalom" megosztotta…
márc. 7
6:18
A gyomorrák egyetlen leheletből kimutatható (168 Óra Online)
Kutatók szerint egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencvenszázalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák.
márc. 7
6:21
A hazai cégvezetők 60 százaléka bízik a bevételnövekedésben (ProfitLine)
Hogyan vélekednek a növekedési kilátásokról a vezérigazgatók itthon és világszerte? Mi befolyásolja leginkább cégük működését, hogyan alakítják szervezetüket a gyorsan változó piaci körülmények között? A PwC, a világ vezető pénzügyi tanácsadó cége idén második alkalommal készítette el Magyarországi Vezérigazgató Felmérését, partnerségben a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ),…
márc. 7
6:24
Európa új kihívása: a nyaraló vaddisznó (Infostart)
A vaddisznók egyre otthonosabban érzik magukat a lakott településeken, ahol nem eshet bántódásuk, de ennek a lakók nem örülnek. A vaddisznók nagy károkat okoznak a Balaton körüli nyaralótelkekben, de egész Európában is. A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője szerint a vadászati törvény módosítására van szükség.
márc. 7
6:24
Házhoz jönnek a fővárosban a sárga és kék szelektív kukák (168 Óra Online)
Márciustól kezdi el az FKF az egész fővárosra kiterjedő házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer kiépítését. A projekt megvalósítására összesen 5,1 milliárd forintot költenek, ebből 4,3 milliárd forint uniós forrás. Az EU irányelve szerint a házhoz menő gyűjtést 2015. január 1-jéig minden budapesti társas- és családi háznál lehetővé kell tenni.
márc. 7
6:24
Így készült a milliárdos esküvőjére: pazar helyszínen pazar vendégek (hirado.hu)
A magasan "A"-listás vendéseregen a varázslatos helyszín túltett.
márc. 7
6:26
Bele lehet nyúlni az új 3D felületbe (hirado.hu)
Forradalmi lépés volt, mikor létrejött a grafikus kezelői felület, aztán évtizedek múlva az érintőképernyő következett, s most a küszöbön a gép, amibe bele lehet nyúlni.
márc. 7
6:27
Csődvédelembe menekült a magyar fapelletgyártó (Napi)
Csődvédelembe menekült a Pannon Pellet Kft., a környezetbarát fűtőanyagot, fapelletet gyártó cég több mint 700 milliós tartozást halmozott fel - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Az üzem építését és fejlesztését ... ...
márc. 7
6:28
Esős csütörtök: itt lesznek ma viharos széllökések (hirado.hu)
A mai napon barátságtalanabb arcát mutatja a tavasz: az erős szél mellett esőre is számíthatunk.
márc. 7
6:33
700 százalékkal nőtt a Chrome OS webes forgalma (PCWorld)
Az óriási növekedés ellenére még mindig nagyon keveset tesz ki az OS összesítésben.
márc. 7
6:36
Gyógyítók ostromolják Cipő családját (BorsOnline)
Kómaszakértők, természetgyógyászok, önjelölt gyógyítók ajánlották fel a segítségüket Bódi László Cipő családjának. Azt ígérik, segítségükkel felébredhet a kómából a Republic frontembere. Cipő szerettei minden lehetőséget megvizsgálnak és a kezelőorvosokkal közösen döntenek arról, hogy igénybe veszik-e a segítséget.
márc. 7
6:38
12 kilót adott le Tóth Gabi (BorsOnline)
Tóth Gabi sugárzóbb, mint valaha. A Szombat esti láz versenyzőjeként napi több órát tölt edzéssel, aminek meg is van az eredménye. Az énekesnő most úgy érzi, minden porcikája tökéletes.
márc. 7
6:39
A Coface csoport üzemi eredménye 189 millió euró volt 2012-ben (Infostart)
A Magyarországon is érdekelt Coface-csoport üzemi eredménye 189 millió euró volt 2012-ben, ami 62 százalékos növekedés 2011-hez képest, az adózás utáni nettó nyereség 129 millió eurót tett ki, 80 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - tájékoztatta a Coface az MTI-t.
márc. 7
6:40
Aranykéz utca: Kacsa jelentett Portiknak? (BorsOnline)
Portik Tamás jobbkezeként ismert L. Jánost, becenevén Kacsát is meggyanúsította a rendőrség a négy áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás elkövetésével. A férfi tagadja a vádakat, az viszont tény, hogy a helyszínen volt a merénylet után.
márc. 7
6:42
Chávezt Simón Bolívar mellé helyezhetik végső nyugalomra (Infostart)
A venezuelai ellenzéki pártok megállapodtak szerdán abban, hogy újra Henrique Capriles volt mirandai kormányzó lesz a jelöltjük az elnökválasztáson, amelyet Hugo Chávez államfő halála miatt harminc belül kell megtartani. A venezuelai parlament elnöke arra tett javaslatot Twitteres üzenetében, hogy Hugo Chávezt ugyanazon a nemzeti emlékhelyen helyezzék végső nyugalomra, ahol Simón Bolívar földi…

Keresés