2013. március 7. csütörtök

márc. 7
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 7
1:12
Élménypince lesz a szekszárdi Garayból (MaHu)
Élménypincét alakítanak ki Szekszárd legrégebbi borospincéjéből; a borkészítést, a szekszárdi borvidéket, a borfogyasztás kultúráját, trendjeit bemutató interaktív kiállítás várhatóan jövő év júliusában készül el - mondta Horváth István, a tolnai megyeszékhely polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.
márc. 7
2:24
Injekcióban adott kemoterápia - éveket jelenthet petefészekrákos pácienseknek (MaHu)
Csupán a kemoterápia szervezetbe juttatásának módjával évekkel meg lehet hosszabbítani egyes petefészekrákban szenvedő nők életét - állítja egy amerikai tanulmány.
márc. 7
3:03
Leheletteszttel diagnosztizálható a gyomorrák (WebBeteg)
Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencven százalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák - derül ki egy új tanulmányból.
márc. 7
7:36
Már nem menő a heroin (HáziPatika)
A heroin népszerűsége leáldozóban van, viszont az intravénás szintetikus szereket egyre jobban kedvelik, a különféle pszichoaktív anyagokról nem is beszélve, amelyek még veszélyesebbek. ...
márc. 7
7:38
Elveszítheti a fogát, aki dohányos (HáziPatika)
Azok a menopauzán átesett nők, akik dohányoztak, sokkal nagyobb eséllyel veszíthetik el fogukat, mint azok a nők, akik soha nem dohányoztak - írják most megjelent tanulmányukban amerikai kutatók. ...
márc. 7
8:24
Nem véletlenül fáj a feje mostanában (HVG)
Tartós melegfronti hatás terheli a szervezetet, emiatt ingerültséget, bágyadtságot érezhetünk. Felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, és gyakrabban jelentkezhet fejfájás, migrén.
márc. 7
8:42
Döntéseinket is befolyásolja a hangulatunk? (HáziPatika)
A Pszichológia blog azt a kérdést feszegeti, hogy ki vagyunk-e szolgáltatva aktuális érzelmi állapotunknak. ...
márc. 7
8:44
Amikor egy gép ver a szívünk helyett (HáziPatika)
1986-ban ültettek be először műszívet a világon. Az első eljárás csupán a donorra várók esélyeit javította, a végleges műszívvel azonban transzplantáció nélkül is lehet élni. ...
márc. 7
9:15
Vizeletcsepegés: a kismamák titkos problémája is (HáziPatika)
Az inkontinenciás panaszok nem csak bizonyos kor után jöhetnek elő. A vizelettartási nehézségekkel élők hallgatnak, mert kínosnak érzik, hogy pont egy ilyen bajjal kell élniük. Különösen a fiatal nőket érinti kellemetlenül, akik aktív életet akarnak... ...
márc. 7
9:17
A vérünkben lehet a túl sok evés? (HáziPatika)
Az agyi eredetű neurotróf faktort (BDNF) termelő csontvelősejtek, amelyek közismerten befolyásolják a tápanyagbevitel szabályozását, a hipotalamusz egyik részébe jutnak, ahol "finomhangolják" az étvágyat. Cikkünkből megtudja, mit jelent mindez. ...
márc. 7
9:54
Önjelölt gyógyítók próbálnának segíteni Cipőn (HVG)
Kómaszakértők, természetgyógyászok, önjelölt gyógyítók ajánlották fel a segítségüket Bódi László Cipő családjának.
márc. 7
10:21
Kapcsoljon időben! Lejárnak a biztosítási kártyák! (HáziPatika)
A 2009. évtől kezdődően, első alkalommal 3 év hatályossági idővel kiállított Európai Egészségbiztosítási Kártyák 2013. évben lejárnak. A lejárt okmányok cseréjével összefüggésben - a nyári hónapokban - jelentős ügyfélforgalom növekedés várható. ...
márc. 7
10:36
A gyógyító kőszarkofág (astronet.hu)
Az ősi elképzelés szerint az emberi testben bizonyos energia vonalak, meridiánok húzódnak. Ezek egészséges működésére az akupunktúrás pontokon keresztül lehet hatást gyakorolni.
márc. 7
11:27
Jót tesz a szívnek a rostdús étrend (HáziPatika)
A megfelelő mennyiségű rostbevitel nemcsak az emésztőrendszerre hat kedvezően, de a szívműködésre is - derül ki egy friss amerikai kutatásból. ...
márc. 7
11:27
Horogra akadva (Lakáskultúra)
Karim Rashid edénykészlete az olasz TVS számára
márc. 7
12:30
Vaspótlással csökkenthető a koraszülés és a szülés utáni depresszió kockázata (WebBeteg)
A vas elengedhetetlenül szükséges mind az anyai, mind a magzati vérképzéshez. A vashiány ugyanis vérszegénységet, a vérszegénység pedig nemcsak levertséget, fáradékonyságot, hanem a baba esetében oxigénhiányt is okozhat.
márc. 7
13:33
A rossz alvás fokozza a szívelégtelenség kockázatát (WebBeteg)
Nagyobb a szívelégtelenség kockázata azoknál az embereknél, akiknek problémájuk van az elalvással - mutatták ki norvég szakemberek több mint 50 ezer embert 11 éven át nyomon követő kutatásukban.
márc. 7
14:12
Miben segít a művészetterápia? – Karafiáth Orsolya kipróbálta (NLC)
A művészetterápia kezdetén általában többen szabadkoznak minden elkészült munka után, mondván, ők nem művészek. De nem is ez a lényeg. A komplex művészeti terápiás irány szerint ugyanis „minden ember művész”. Karafiáth Orsolya vállalta a szembesülést.
márc. 7
15:18
Belehalhatunk a neten vett gyógyszerbe (HáziPatika)
Csak engedélyezett, megbízható helyről, onnan is csak nem vényköteles gyógyszer vásárolni. A kétes eredetű szerek nagy része hamisított, így szedésük komoly egészségkárosodást vagy halált is okozhat. ...
márc. 7
15:20
Nagy vegetáriánus szakácskönyv - nem csak vegáknak (HáziPatika)
A vegetáriánus és vegán életmódot folytatók mostantól egyetlen könyvvel is beérhetik! ...
márc. 7
16:18
Fában születhetsz újjá (NLC)
Elsőre talán bizarrnak tűnik, de ha belegondolsz, igazán környezetbarát a biourna ötlete.
márc. 7
16:24
Tabuként kezeljük, pedig a háziorvos tud segíteni (HáziPatika)
A kezdeményezés célja, hogy felmérje a nem ellátott vizelettartási zavarban szenvedők számát, és tájékoztatást adjon az esetlegesen érintetteknek, hozzátartozóknak, ápolóknak a háziorvosi praxisokon keresztül. ...
márc. 7
17:06
Lóhúst találtak a virsliben az oroszországi IKEÁ-nál (HVG)
Az IKEA bútoráruház leállította Oroszországban a friss virsli árusítását 14 helyen, mert azok lóhúst is tartalmaznak. A virsliket helyi cégek gyártják - jelentette csütörtökön a svéd rádió.
márc. 7
17:45
Izomsérülések és ellátásuk (WebBeteg)
Izmaink folyamatos működésben vannak, sérüléseik szerencsére ritkák. A komolyabb megerőltetés, erősebb mechanikai hatás következtében azonban akár súlyos sérülés is bekövetkezhet.
márc. 7
18:36
A kantoniak tüdeje már a negyedik X után fekete (MaHu)
A dél-kínai Kanton városában az emberek tüdeje már negyvenes éveikben befeketedik, Pekingben pedig az elmúlt évtizedben 60 százalékkal nőtt a tüdőrákos megbetegedések száma.
márc. 7
18:54
Veszélyes lehet, ha napi négy dekánál több húst eszünk (HVG)
A napi négy dekánál több feldolgozott hús fogyasztása jelentősen növeli a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek miatti korai halálozás veszélyét - derült ki egy svájci kutatók vezetésével Európa-szerte 450 ezer ember bevonásával készült hosszú távú kutatásból.
márc. 7
21:54
Évszázadok óta bírja az ágy (Infostart)
Négyszáz éve szolgál szüntelenül egy családot egy ágy Nagy-Britanniában, amivel kivívta a még mindig használatban lévő legöregebb brit ágy címét.

Keresés