2013. március 21. csütörtök

márc. 21
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 21
1:00
Pécsi rákkutatók publikáltak Európa neves szakfolyóiratában (MaHu)
A pécsi Rákkutató- és Gyógyszerfejlesztő Központ kutatóinak az emberi test természetes tumorellenes védelmével és az aktív ráksejtpusztító keverékkel kapcsolatos legújabb eredményeinek összefoglalóját jelentette meg márciusi számában az International Journal of Cancer folyóirat.
márc. 21
7:39
Hogyan segíts cukorbeteg barátodnak? (kamaszpanasz)
A cukorbetegség olyan autoimmun vagy hormonális okokra visszavezethető betegség, amikor a szervezet inzulintermelése megszűnik vagy zavart szenved. A cukorbetegség komoly betegség, amelynek következtében rosszullét és akár halál is bekövetkezhet. Te tudod, hogy mit kell tenned, ha a cukorbeteg barátod rosszul lesz?
márc. 21
8:21
Frusztráltak leszünk, ha nem csalhatunk? (HáziPatika)
Egy új tanulmány szerint az emberek frusztrálttá válnak és erőszakos videojátékokhoz menekülnek, ha elveszik tőlük a csalás vagy a lopás lehetőségét. ...
márc. 21
8:54
Veszélyesek a mesterséges édesítők? (HáziPatika)
A boltok polcain kapható mesterséges édesítőszerek mennyire ártalmasak az egészségre, használhatjuk-e ezeket, vagy célszerűbb a természetes, ám sokkal drágább xilitet alkalmazni? Videórendelőnkben a szakértő válaszol! ...
márc. 21
8:56
Szívműtét helyett egy új képalkotó eszköz a megoldás? (HáziPatika)
Az EchoNavigator névre hallgató innovatív képalkotó műszer megkapta az Egyesült Államok Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Hivatalának 510(k) engedélyét, lehetővé téve ezzel az eszköz forgalmazását. Milyen innovációról is van szó? ...
márc. 21
8:58
Létezik kényelmes esküvői cipő? (HáziPatika)
Talán az egyik első tanács, amit a volt arák adnak a leendő menyasszonyoknak, hogy kényelmes cipőben esküdjenek. Nehéz azonban a választás a kényelmi és hiúsági szempontok között. Hol a középút? Cikkünkben erre keressük a választ. ...
márc. 21
9:00
Allergiásan utazni is nehézkesebb (HáziPatika)
A legtöbb utas számára a légiközlekedés az utazás egyik legbiztonságosabb formája. A mogyoróallergiával küzdőknek azonban már egy rutinrepülés is könnyen katasztrófával végződhet. ...
márc. 21
9:24
TASZ: a nők önrendelkezési jogát sérti az új abortuszszabály (HVG)
A nők önrendelkezési jogát sérti az örökbe adást az abortusz helyett támogató módosított Gyermekvédelmi törvény a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint.
márc. 21
9:51
Kétélű fegyver a rezsicsökkentés (orientpress)
A második ütemben, júliustól tervezett lakossági rezsicsökkentés jóval kisebb megtakarítást hoz a lakosságnak, mint az év eleji gáz- és áramtarifa lefaragás, az érintett szolgáltatókat azonban ugyanúgy sújtja majd. Az intézkedések révén egy kétgyermekes hazai háztartásnál júliustól összesen havi 7500 forint maradhat meg, de ennek hosszabb távon meglehet a böjtje - írja a Világgazdaság.
márc. 21
9:57
Játék a fénnyel (Lakáskultúra)
SEJTelem címmel nyílt Edőcs Márta üvegtervező iparművész kiállítása a FISE Galériában.
márc. 21
10:00
Szívbetegséget okoz, ha kiégünk (HáziPatika)
A Tel Aviv-i Egyetem kutatása szerint az alkalmazottak szakmailag leginkább kiégett 20 százalékára a szívbetegség jelentősen megnövekedett kockázata leselkedik. ...
márc. 21
10:02
Tippek tavaszi nagytakarításhoz (HáziPatika)
Bár sokan gondolják, hogy a tavaszi nagytakarítás idejétmúlt dolog, a kórokozók sajnos még mindig nem mentek ki a divatból. Továbbra is jelen vannak, és egyre szaporodnak kedvenc telelőhelyükön. ...
márc. 21
10:24
Melyek az ideális sportágak gyerekek számára? (WebBeteg)
A gyerekek is igénylik a rendszeres sportot. Már az egészen kicsik is szeretnek szaladgálni, ugrándozni, örömüket lelik a sportban, ami testi fejlődésük szempontjából is elengedhetetlen része életüknek. A paletta igen széles, ezért nem könnyű választani. Segítünk, hogy Ön is segíthessen gyermekének jól dönteni.
márc. 21
10:36
Lezárták a Rám-szakadékot (Infostart)
A múlt heti viharos szél és a havazás miatt a Pilisi Parkerdő területén lévő turistaútvonalakra több helyen fák dőltek, az útvonalak felszínét pedig jég borítja, ezért a Rám-szakadékban lévő zöld turistautat átmenetileg lezárták - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője az MTI-vel csütörtökön.
márc. 21
10:54
Éles kontraszt: erős hidegfront jön ma (HVG)
Csütörtökön erős lehűlés, hidegfronti hatás fogja meghatározni a humánmeteorológiai helyzetet. Lehangoló idő vár ránk, éles lesz a kontraszt a szerdai napsütés után.
márc. 21
12:12
A cél szentesítheti az eszközt (HáziPatika)
Egy jótett egyeseket még több pozitív cselekedet megtételéhez vezeti, másokat viszont visszavethet. Ez a reakció a legújabb kutatás szerint az emberek erkölcsi szemléletén múlik. ...
márc. 21
12:30
A kétévente végzett emlőrákszűrés hatékony az 50 év feletti nőknél (WebBeteg)
Ugyanolyan hatékony a kétévente végzett emlőrákszűrés, mint az évenkénti mammográfia az 50-74 év közötti nők körében, sőt még a sűrű emlőállományú és a menopauza enyhítésére hormonterápiában részesülő nők esetében is, ráadásul kevesebb hamisnak bizonyuló pozitív eredményeket hoz - derítette ki egy nagyszabású amerikai tanulmány.
márc. 21
13:18
Kiderítették mi a különleges Vel-vércsoport titka (HVG)
Több mint 60 év után francia és kanadai tudósoknak sikerült feltárniuk egy igen ritka vércsoport - a Vel-negatív - genetikai és molekuláris okát. Egy molekula, az SMIM1 fehérje hiánya a felelős azért, hogy ilyen vércsoport alakul ki.
márc. 21
13:33
Második infarktus - megelőzhető? (WebBeteg)
Elképzelni is nehéz azt, milyen érzés, amikor valakinek szívinfarktusa van: ezt tényleg csak azok tudják, akik át is élték. Ők viszont nagyon sokan vannak. És előfordulnak közöttük olyanok, akik nem is egyszer élik át ezeket a borzalmas, életveszélyes perceket-órákat. Merthogy a szívinfarktus egyszeri lezajlása nem mentesít egy újabb infarktustól. Mi ennek az oka? Hogyan lehet elkerülni?
márc. 21
14:12
A spermiumok kedvenc évszaka (NLCafé)
Na, most már ezt is tudjuk: ősszel általában megugrik az újszülöttek száma, ami a legújabb izraeli kutatás szerint valószínűleg azzal magyarázható, hogy az emberi spermiumok általában télen és kora tavasszal a legegészségesebbek.
márc. 21
14:15
Állítsuk meg az internetes zaklatást! (kamaszpanasz)
Internetes zaklatás avagy cyberbullying - hallottál már róla? Talán akkor vagy a legszerencsésebb, ha még nem. A közelmúltban több kamaszkorú választotta a menekülés visszafordíthatatlan módját. Nem láttak más kiutat szenvedéseik megszüntetésére, mint az öngyilkosságot. Hogy lehet ez? Egy ingyenes konferencia, amely megoldást keres a problémára.
márc. 21
14:21
Csavar a természetben (Lakáskultúra)
Tájépítészet művészien
márc. 21
15:24
Velkey György: nem vált be a kórházi súlyponti rendszer (HVG)
Mára bebizonyosodott, hogy a súlyponti kórházak kialakításának rendszere nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egy sor fontos feltétel nem volt biztosítható – ezt mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója csütörtökön, Budapesten.A Központban a gyermek című szakmai konferencián Velkey György egyebek mellett a humánerőforrás biztosítását és az egyes kórházak elérhetőségét említette ezzel…
márc. 21
15:24
Százéves a taxizás Budapesten (Infostart)
Száz évvel ezelőtt, 1913. június 1-jén indult el a motoros autótaxi szolgáltatás Budapesten. A Főtaxi jogelődje saját gyártású autóival Magyarországon elsőként, Európában hetedikként nyújtott személyfuvarozási szolgáltatást, és ezzel lehetővé tette, hogy a rohamosan terjeszkedő főváros közlekedési hálózata fejlődésnek induljon, az automobil pedig a mindennapi élet részévé váljon.
márc. 21
15:39
Lehet, hogy leukémiás a gyermekem? (WebBeteg)
Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk!
márc. 21
15:42
Új terápia a hepatitis C kezelésére (HVG)
Az eddigi kezelési lehetőségre nem reagáló betegek számára jelentős esély nyílik az úgynevezett proteáz-gátló, direkt vírusellenes szerek használata.
márc. 21
16:00
Készítsünk saját magunk alapleveket! (HáziPatika)
Sokszor találkozni receptekkel, melyek hozzávalói között zöldség- vagy szárnyasalaplé található. Ilyenkor persze könnyű megoldást nyújtanak a levesporok- és kockák, de a házilag elkészített alaplevet semmi nem tudja felülmúlni. Tanuljuk meg elkészíteni! ...
márc. 21
16:54
Az UNICEF a szennyezett víz okozta gyermekhalandóságra figyelmeztet (MaHu)
A népességrobbanás eredményeként az elmúlt 50 évben megháromszorozódott a Föld vízigénye, többek közt a nem megfelelő szennyvízelvezetés és szennyvíztisztás, a pazarló vízfelhasználás pedig súlyos következményekkel jár.
márc. 21
17:33
Hasizom edzés - Miért nem látszanak a kockák? (kamaszpanasz)
"Végezz naponta x ezer felülést, és pár hét múlva már kockás hassal fogsz a strandon feszíteni." Számtalanszor olvastuk, hallottuk már ezt a tanácsot, de mégsem látunk túl sok lapos hasú, szálkás izomzatú embert a környezetünkben. Miért vallanak ilyen sokan kudarcot?
márc. 21
17:45
Vérsejtjeink hatással vannak az étvágyunkra (WebBeteg)
Az éhség-, illetve teltségérzet kiváltása révén hírvivő anyagokon keresztül történik a táplálékfelvétel szabályozása. Japán és amerikai kutatók legfrissebb vizsgálatai szerint ebben a folyamatban bizonyos vérsejtek is szerepet játszanak. Eredményeiket a Nature Communications c. szaklapban közölték.
márc. 21
18:12
Megéri oltatni bárányhimlő ellen (HáziPatika)
A bárányhimlő elleni vakcina 2006-ban elterjedt alkalmazása több ezer csemeténél előzte meg a kórházi kezelés szükségességét, illetve sokuk életét is megmentette Ausztráliában - derül ki egy friss kutatásból. ...

Keresés