2013. március 12. kedd

márc. 12
4:55
"Katalin nem is tud gondolkozni" - durván beszóltak a hercegnőnek (ATV)
Hatalmas felháborodást okozott egy angol rádióállomás műsorvezetőjének kijelentése. Sandi Toksvig kijelentette, Katalin hercegnő nem is tud gondolkozni – értesült a Bors internetes portál.
márc. 12
5:12
Ne írd alá, János! - fotókkal (Alternatív Energia)
Nem az előre meghirdetett helyen, hanem annak közelében, a Dísz téren kezdődött meg a "Ne írd alá, János!" elnevezésű demonstráció Budapesten. A megmozdulás célja, hogy rábírják a köztársasági elnököt, ne írja alá az alaptörvény délután elfogadott módosítását. (Kattintson a képre a többi fotóért!)
márc. 12
5:13
Ittasan vezetett - megússza a börtönt a sztár (ATV)
Nem megy börtönbe Carmine Giovinazzo a New York-i Helyszínelők sztárja, akit januárban ittas vezetésért tartóztattak le – értesült a Blikk.
márc. 12
5:14
Véget ért az alkotmányosság korszaka (Alternatív Energia)
A hazai és a nemzetközi tiltakozások ellenére megszavazták a Fidesz-KDNP képviselői az alaptörvény negyedik módosítását. A csomag nemcsak jelentősen megváltoztatja az alkotmányt, de az Alkotmánybíróság (Ab) által korábban alkotmányellenesnek talált szabályokat emelt az alaptörvénybe. Az Európai Bizottság elnöke és az Európa Tanács főtitkára azonnal aggodalmának adott hangot, miközben az MSZP…
márc. 12
5:15
Áder: "rövid időn belül döntenem kell" (ATV)
Csak hazaérkezése után fejti ki véleményét Áder János köztársasági elnök az alkotmánymódosítással kapcsolatos helyzetről. A Németországban kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodó köztársasági elnök megígérte, hogy a nyilvánosság előtt beszél majd elődje, Sólyom László cikkéről is. Hétfőn a parlamentben, a Parlament előtt, valamint a Budai Várban is tüntettek az alaptörvény-módosítás ellen.
márc. 12
5:16
Mesterházy volt a legnézettebb (Alternatív Energia)
A négy évértékelő közül Mesterházy Attiláé volt a legnézettebb az ATV-n, és az MSZP elnök-frakcióvezetőjének beszéde a csatornák közötti, adott idősávra vonatkozó műsorversenyt is megnyerte.
márc. 12
5:30
Leszerepelt a Fidesz Baranyában (Alternatív Energia)
Két időközi választáson is vereséget szenvedtek vasárnap Baranyában a kormánypártok jelöltjei: Harkányban és Vajszlón is a független jelöltet választották polgármesternek, akik így mindkét településen maguk mögé utasították a fideszes indulót.
márc. 12
5:32
Bejelenthetik ma a sztrájkot a BKV-nál (Alternatív Energia)
Ugyan a mai - döntő fontosságú - BKV-s bértárgyalás előtt a közlekedési cég igazgatósága jelezte, hogy kész az átlgosan 3 százalékos béremelésre, ám ettől még nem hárult el a sztrájkveszély.
márc. 12
5:34
Pénzt kértek, börtönbe mehetnek a rendőrök (Alternatív Energia)
Vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - nem jogerősen - két rendőrt a Fővárosi Törvényszék, közölte tegnap a Fővárosi Főügyészség.
márc. 12
5:36
Hova tűnik a tömés a kátyúból? (Alternatív Energia)
Ki ne találkozott volna azzal, hogy miközben egyik nap betömnek egy kátyút az útjavítók, jószerivel már másnap üres lyuk tátong ismét az úton? Jobb esetben kibírja a telet a javítás, de tavasszal akkor is kiszedik a szakemberek a tömőanyagot. Vajon miért? Egyáltalán, miért javítják ki az egyik kátyút, míg a másikkal szemmel láthatóan nem foglalkoznak? Az utak átlagéletkora 25-30 év, amit 10 évre…
márc. 12
5:38
Vesztegetés gyanúja az adóhatóságnál (Alternatív Energia)
Vesztegetéssel gyanúsítják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) öt munkatársát, egy osztályvezetőt és két társát a bíróság a múlt hét végén előzetes letartóztatásba helyezte, ketten szabadlábon védekeznek.
márc. 12
5:40
Nemsokára tisztul a kép (Alternatív Energia)
Hamarosan végleg megszűnik az analóg műsorszórás, és a lakosság is csak digitális jelvevővel nézheti a televíziót - a digitális átállás július 31-én indul, akkor az ország középső és nyugati területein, majd október 31-én a Dunántúl déli területein és a keleti országrészben is lekapcsolják az analóg adóhálózatot.
márc. 12
5:42
Újra próbálkozik Papcsák a BVSC-vel (Alternatív Energia)
Csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze zugló fideszes polgármestere, melyen Papcsák Ferenc újra a testület elé viszi azt a korábban saját frakciója által sem támogatott javaslatát, amely a BVSC épületeinek önkormányzati átvételéről szól.
márc. 12
5:44
Két lépés előre, egy hátra (Alternatív Energia)
Nem orvosolt minden, bírókkal kapcsolatos jogsértést tegnap a parlament, amikor elfogadta, hogy csak fokozatosan, tíz év alatt csökkenhet 70-ről 65 évre a bírák, az ügyészek és a közjegyzők nyugdíjkorhatára. Szavazott a Ház a médiatörvényhez benyújtott módosító javaslatokról is; a jövőben ugyan mégsem lehet kilenc év után újraválasztani a médiahatóság elnökét, ám több részletkérdésben csak…
márc. 12
6:06
Bajnai Londonban tartott fórumot (Infostart)
A jövő évi parlamenti választások kérdése nem egyszerűen az, hogy a baloldal legyőzi-e a jobboldalt, vagy fordítva, hanem korszakváltásnak kell következnie - mondta hétfő este Londonban Bajnai Gordon.
márc. 12
6:06
Még soha nem volt ilyen közel egy újabb háborúhoz Szöul és Phenjan (ATV)
Megszakította forródrót-kapcsolatát Észak-Korea Dél-Koreával: ezzel érvénytelenné vált az a megnemtámadási egyezmény, amelyet a két ország kötött a hárommilliós véráldozatot követelő koreai-háború után. A kommunista Korea már a múlt héten bejelentette ezt a lépést, válaszul az atomprogramját büntető ENSZ-szankciókra és arra, hogy Dél-Korea az Egyesült Államokkal közösen tart hadgyakorlatot. Sőt,…
márc. 12
7:00
„Hazugság” – Fidesz-alapító ekézte Orbánékat (168 Óra Online)
A budai Várban tartott hétfő esti tüntetésen felszólaló civilek arra kérték Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az alaptörvénynek az Országgyűlés által elfogadott negyedik módosítását. A szónokok azt emelték ki, hogy az alkotmánymódosítás korlátozza a szabadságot.
márc. 12
7:18
Leleplezik az elhízás egyik okozóját? - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet azt írja: az Országos Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet a fruktózban gazdag kukoricaszirup fogyasztásának korlátozását szorgalmazza. A Pénzcentrum.hu cikke szerint újabb uzsorást lepleztek le Borsodban.
márc. 12
7:18
„Ne írd alá, János!” (168 Óra Online)
Elfogadta az Országgyűlés hétfőn a múlt év eleje óta hatályos alaptörvény negyedik, eddigi legátfogóbb, 22 cikkből álló módosítását, amely ellen ellenzéki pártok és civilek tiltakoztak, többen pedig Áder János államfőhöz fordultak, azt kérve: ne írja alá az alkotmánymódosítást. A tüntetők a Parlamenthez vonultak, ahol kisebb dulakodás is kialakult a rendőrökkel.
márc. 12
7:18
"Ebből elég volt..." Angliában élő magyarok hallgatták Bajnait (ATV)
A jövő évi parlamenti választások kérdése nem egyszerűen az, hogy a baloldal legyőzi-e a jobboldalt, vagy fordítva, hanem korszakváltásnak kell következnie - mondta hétfő este Londonban Bajnai Gordon.
márc. 12
7:54
Devizapiac - Alig mozgott reggelre a forint (Infostart)
Alig változott kedd reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
márc. 12
7:54
Maradhat a közösségi közlekedés kedvezményrendszere (Metropol)
Jelenleg mintegy negyvenféle, szociális alapon nyújtott kedvezményt lehet igénybe venni a helyközi közlekedésben.
márc. 12
7:54
Ellenálltak a rendőröknek, előállították a középiskolásokat (ATV)
Körülbelül 20 középiskolás fiatal zárta el az Országgyűlés északi és déli bejáratát késő délelőtt. A fiatalok az Alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoztak, azt szerették volna elérni, hogy a képviselők ne fogadják el az előterjesztést. A diákok akciója kisebb forgalmi fennakadást is okozott. Végül előállították a rendőrök a középiskolásokat .
márc. 12
7:56
Elengedték a Parlamentnél előállított fiatalokat (ATV)
Hétfő estére valamennyi fiatalt elengedték azok közül, akiket az alaptörvény negyedik módosítása elleni, a Parlamentnél délelőtt tartott demonstrációról állítottak elő a rendőrök.
márc. 12
7:58
Szakadó esőben is kiderül, hogy megválasztották-e a pápát (ATV)
Minden készen állt hétfő estére a másnap kezdődő pápaválasztó konklávéra a Vatikánban – jelentették be a pápai állam illetékes szervei. A legfontosabb előkészületek közül kiemelték, hogy felszerelték a kéményt a Sixtus-kápolnára, feldíszítették a Szent Péter-bazilika lodzsáját, életbe léptek a biztonsági intézkedések, a római köztisztasági hivatal pedig megduplázta a Vatikán körül üzemeltetett…
márc. 12
8:00
Itt vannak: magyarokra fáj a foga a Disneylandnek (ATV)
Budapesten toboroz munkaerőt a párizsi Disneyland. A jelentkezőknek nem csupán a motivációjukról, elképzeléseikről kellett beszélniük, azt is tesztelték, hogyan tudnak csapatban együtt dolgozni. Ezért nem egyszerűen az állásinterjú helyszínére hívták őket, hanem különböző feladatok során ki kellett nyomozniuk, hogy hol várnak rájuk a cég HR-esei.
márc. 12
8:12
Megtilthatják a különadók áthárítását (Metropol)
Ma már el is fogadhatják azt az előterjesztést, amely szerint az újabb adóterheléseket nem lehet érvényesíteni a fogyasztói árakban.
márc. 12
8:12
Népszava: a közúthálózat fele azonnal felújításra szorul (ATV)
Tavaly az Új Széchenyi Terv keretében 29 milliárd forint értékben összesen 273 kilométernyi alsóbbrendű utat újítottak fel, 2013-ban viszont ennek a háromszorosa, 87 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.
márc. 12
8:14
Megszűnt a torlódás a Záhonyban (Metropol)
Az átkelőhelyen hétfőn négy órát kellett várniuk a teherautósofőröknek az Ukrajnába való átkelésre.
márc. 12
8:30
Bajnai: 2014-ben korszakváltás kell (Metropol)
Bajnai szerint a jövő évi parlamenti választások kérdése nem egyszerűen az, hogy a baloldal legyőzi-e a jobboldalt.
márc. 12
8:30
Martonyi: Mondjon véleményt a Velencei Bizottság (168 Óra Online)
Magyarország felkéri a Velencei Bizottságot, hogy mondjon véleményt az alaptörvény módosításáról – erősítette meg hétfőn Martonyi János külügyminiszter újságírói kérdésre Brüsszelben.
márc. 12
8:30
Tovább zuhant a forint: 304 közelében is járt az euró (ATV)
Tovább gyengült kedd reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon, 304 közelében is járt az euróárfolyam.
márc. 12
8:32
Indulnak a kilakoltatások (Metropol)
Március 1-jén lejárt a szokásos téli kilakoltatási moratórium, a tervek ellenére nem hosszabbították meg.
márc. 12
8:32
Rezsicsökkentés: rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a Fidesz (ATV)
A rezsicsökkentés megvédése érdekében rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez csütörtökre a Fidesz-frakció - jelentette be Rogán Antal frakcióvezető a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.
márc. 12
8:48
A Rába áradása miatt lezártak egy utat Vasban (Infostart)
A Rábán levonuló árhullám miatt az éjszakai órákban teljes szélességében lezárta a Vas megyei Molnaszecsőd és Döröske közötti mellékút 3,5 kilométeres szakaszát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte kedd reggel társaság szóvivője az MTI-vel.
márc. 12
8:48
Dizájner drogok globális adatbázisa (Metropol)
A magyar kormány keményen fel akar lépni az úgynevezett dizájner drogok ellen.
márc. 12
8:48
Megtilthatják a különadók áthárítását - parlamenti előzetes (Alternatív Energia)
Kivételes sürgős eljárást követően már ma elfogadhatja az Országgyűlés azt a hétfőn tárgyalt kormányzati előterjesztést, amely megtiltja az ágazati és egyéb különadók fogyasztókra terhelését az áram- és földgázszolgáltató vállalatoknak.
márc. 12
8:48
1,5 százalék: tovább lassult az infláció Németországban (ATV)
Tovább lassult februárban a német fogyasztói árak emelkedése - közölte végleges adatait kedden a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
márc. 12
8:50
Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a Fidesz (Infostart)
A rezsicsökkentés megvédése érdekében rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez csütörtökre a Fidesz-frakció - jelentette be Rogán Antal frakcióvezető a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.
márc. 12
8:50
Éjjel lezuhant egy katonai helikopter, a pilóták meghaltak (ATV)
Lezuhant keddre virradó éjjel egy izraeli katonai helikopter, a két pilóta életét vesztette.
márc. 12
9:06
Náluk is betelt a pohár: országos sztrájk kezdődik (168 Óra Online)
Nincs egyetértés a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) között arról, hogy sztrájk idején kinek kell gondoskodnia a gyermekek felügyeletéről – derül ki az érdekvédelmi tömörülésnek az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből.
márc. 12
9:06
Szöuli lap: a hadgyakorlatot követően is maradnak az amerikai hadihajók (ATV)
A dél-koreai partoknál maradnak az atomfegyverrel felszerelt amerikai hadihajók, miután április végén véget érnek a térségben a két ország közös hadgyakorlatai - közölte kedden a Csunan Ilbo című szöuli lap.
márc. 12
9:08
Ne írd alá János - Ez bizonyítja: "a hatalom fél a néptől" (ATV)
Nekünk kell visszaszerezni a jogállamiságot, nem Amerikának vagy az uniónak – erről Misetics Bálint beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az aktivista szerint a hatalom fél a néptől.
márc. 12
9:10
A világ legjobbjaitól sercegett a jég debrecenben (ATV)
Magyarországon először találkoztak a világ legjobb rövidpályás gyorskorcsolyás versenyzői. 35 országból jöttek, de az érmek nagy része az ázsiaiak bőröndjeiben landoltak. Az ő alkatukhoz úgy illeszkedik ez a sportág, mint az asztalitenisz vagy a műugrás. Mi kitűnő házigazdáknak, jó szervezőknek, hálás közönségnek és szerény múltunkhoz képest még eredményesnek is mondhatjuk magunkat.
márc. 12
9:24
Csirke az osztrák disznóhúsban, lovak DNS-e az orosz virsliben (ATV)
Vizsgálatot kezdett az orosz élelmiszerbiztonsági hatóság, miután a múlt csütörtökön kiderült, hogy lóhúst találtak az IKEA áruház éttermeibe szállított virsliben.
márc. 12
9:42
Bírák nyugdíjazása - Az Európai Bizottság tanulmányozza a jogszabályt (Infostart)
Az Európai Bizottság megvizsgálja, hogy az Országgyűlés által hétfőn elfogadott törvény maradéktalanul eleget tesz-e az Európai Bíróságnak a bírák kötelező nyugdíjkorhatárának leszállítása ügyében hozott tavaly novemberi ítéletének - közölte az MTI megkeresésére kedden Mina Andrejeva, Viviane Reding alapjogi, bel- és igazságügyi biztos szóvivője.
márc. 12
9:42
Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a Fidesz (Metropol)
Rogán az ülésről azt mondta, szeretnék felruházni az energiahivatalt rendeletalkotási joggal.
márc. 12
9:42
Felfüggesztik a szlovák rendszámosok elleni eljárásokat (ATV)
Egyre több bírósági eljárást függesztenek fel a külföldi rendszámú autók magyarországi használatával kapcsolatban addig, amíg az Európai Bíróság nem alakítja ki álláspontját. Magyarországon a külföldi, leggyakrabban szlovák rendszámúnak emlegetett járművek után szeretne az állam a magyar szabályoknak megfelelő bevételekhez jutni, ezért is kezdtek akcióba azért, hogy az ilyen gépjárművek…
márc. 12
9:44
Bírák nyugdíjazása: az EB vizsgálódik (Metropol)
A jogszabályban foglaltakat a magyarországi alkotmányos változásokkal is összevetik.
márc. 12
9:44
Az Európai Bizottság vizsgálja a negyedik alkotmánymódosítást (ATV)
Az Európai Bizottság megvizsgálja, hogy az Országgyűlés által hétfőn elfogadott törvény maradéktalanul eleget tesz-e az Európai Bíróságnak a bírák kötelező nyugdíjkorhatárának leszállítása ügyében hozott tavaly novemberi ítéletének - közölte az MTI megkeresésére kedden Mina Andrejeva, Viviane Reding alapjogi, bel- és igazságügyi biztos szóvivője.

Keresés