2013. március 16. szombat

márc. 16
5:12
Kétkedve örül a Klubrádió (Alternatív Energia)
Bizalmatlanok a Klubrádiónál a médiatanáccsal szemben, annak ellenére, hogy a testület tudatta, a március 5-ei bírósági döntésnek megfelelően a 95,3 frekvenciára szerződést kötnek az adóval. A rádió szerint viszont kérdés, hogy mikor írják alá a dokumentumot, és az sem mindegy mi lesz majd benne. Ez a döntés egyébjként nem befolyásolja azt a bírósági eljárást, amelyet a másik, a 92,9 MHz-es,…
márc. 16
5:14
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön milyen kétharmados törvényt alkotna a saját érdekében?
márc. 16
5:16
Polgármesteri vétó az esztergomi büdzsére (Alternatív Energia)
A Fidesz-frakció módosító indítványaival fogadta el a kormánypárti többségű esztergomi képviselőtestület csütörtökön - második nekifutásra - a város idei költségvetését, még éppen a törvényes határidő előtt. A független polgármester közölte: él vétójogával, ami újratárgyalást jelent.
márc. 16
5:18
Mégis átveszi Zugló a BVSC-ingatlanokat (Alternatív Energia)
Másodszorra már megszavazta csütörtökön a zuglói önkormányzat képviselőtestületének kormánypárti többsége, hogy Papcsák Ferenc fideszes polgármester javaslatára ingyenesen átvegye a kerület a BVSC ingatlanait. A mintegy 6 milliárd forint értékű földterület, az arra épült létesítmények és vagyontárgyak tulajdonjoga tavaly januárban került a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, miután addigi kezelője, a…
márc. 16
5:30
Állami kitüntetések a nemzeti ünnepen (Alternatív Energia)
Áder János köztársasági elnök pénteken az Országház Kupolacsarnokában adta át az idei Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseit. Kossuth-díjat kapott többek között Karinthy Márton, András Ferenc, Rudolf Péter és Sajdik Ferenc.
márc. 16
5:32
Még Pintér is elakadt a hóban (Alternatív Energia)
Katasztrofálisan leszerepelt a katasztrófavédelem a hóhelyzet elhárításában - a legtöbben így értékelik, hogy 10-16 órán át, de volt, aki több mint egy teljes napon keresztül vesztegelt az M1-es autópályán, míg a segítséget várta hiába. A 70 kilométeresre duzzadt kocsisorban étlen, szomjan tengődtek az autósok - többen beteg gyermekükkel -, és végül csak egy melegedőbusz érkezett.
márc. 16
5:34
Sukoró-per: tisztázták a tanúk Gyurcsányt (Alternatív Energia)
Féltucat tanút hallgatott meg a bíróság csütörtökön a Szolnoki Törvényszéken folyó Sukoró-büntetőperben, de egyikük sem támasztotta alá azt a korábbi ügyészségi vélelmet, miszerint a tervezett kaszinóberuházás, illetve a kapcsolódó telekcsere ügyében Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként konkrét utasításokat adott volna, ehelyett felmerült viszont a Népszavában az üggyel kapcsolatban már többször…
márc. 16
5:36
Zsidózó feliratok a pesti bölcsészkaron (Alternatív Energia)
"Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek! Üdvözlettel: a magyar hallgatók..." - ilyen feliratú nyomtatott matricákat ragasztottak fel ismeretlenek csütörtökön az ELTE bölcsészkarának egyik folyosóján, két tanári iroda névtáblájára is. Az egyik irodában a névtábla szerint Heller Ágnes filozófus dolgozik, a másikban György Péter intézményigazgató.
márc. 16
5:48
Közlekedési lehetőségek - a szombat reggel hírei (Infostart)
Hajnalban rendőri felvezetéssel lassan megindult a forgalom Hegyeshalomtól Budapest irányába - adta hírül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Hat, korábban a külvilágtól elzárt település szabadult fel Komárom - Esztergom megyében, és a 81-es számú főúton is megindult a forgalom.
márc. 16
6:06
Alkoholt lopott az azóta világhírűvé vált színész (ATV)
Tom Cruise egy katolikus iskolába járt és komolyan gondolkodott azon, hogy pap lesz belőle. Az eset után azonban az iskolavezetés finoman távozásra kérte.
márc. 16
6:24
Ez történik az utakon hagyott autókkal (Infostart)
Azok a gépjármű-tulajdonosok, akik a rendkívüli időjárás miatt valahol hátrahagyták járműveiket, hívják az illetékes főkapitányságok központi ügyeletét: szombaton 7 órától egy-egy munkatárs foglalkozik a gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással - adta hírül az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
márc. 16
6:24
Végig megnyitották az M1-es autópályát Budapest felé (168 Óra Online)
A rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M1-es autópályának az országhatártól Budapest felé tartó teljes szakaszát – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombat hajnalban.
márc. 16
6:24
Kigyulladt egy lakóépület Tiszaigaron, egy idős asszony meghalt (ATV)
Kigyulladt egy lakóépület péntek reggel Tiszaigaron, a lángoló házból kimentettek a tűzoltók egy nőt, aki azonban a helyszínen belehalt sérüléseibe – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.
márc. 16
6:26
Lánctalpas vitte a mentőt a hátán, tankok a sztrádán – fotók (168 Óra Online)
A havazás és a viharos szél miatt a fél ország lebénult március 15-én. Több ezer jármű akadt el, hárman meghaltak. A hóban rekedt buszokat, autókat és embereket a honvédség és a TEK harcjárművei is mentették. Képgaléria.
márc. 16
6:26
"Ki védi meg a magyarokat a durva antidemokratikus döntésektől?" (ATV)
Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az alaptörvény negyedik módosítását, annak ellenére, hogy az ellen élesen tiltakozott a hazai ellenzék, a jogvédő civilszervezetek, a jogász szakma legtekintélyesebb szereplői, és megszólalt a volt köztársasági elnök is. A tiltakozók sora a szavazás előtti héten jelentős külföldi szereplőkkel bővült, aggodalmát fejezte ki az Európa Tanács elnöke, az Európai Unió…
márc. 16
6:42
Kiderült, ki a hibás: a hó és az autósok (168 Óra Online)
A rendkívül mostoha körülmények ellenére kiválóan sikerült megszervezni a mentési munkálatokat – értékelte a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját Pintér Sándor pénteken az MTI-nek. „Emberemlékezet óta nem voltak ilyen időjárási viszonyok” – mondta.
márc. 16
7:00
Ismét járható a 8-as számú főút (168 Óra Online)
A 8-as számú főutat akadálymentésítették, újra közlekedhetnek rajta a járművek – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombat reggel.
márc. 16
7:18
Havazás - Teljes hosszában járható az M7-es és az 1-es főú (Alternatív Energia)
Az M7-es autópálya teljes szakaszán mindkét irányban járható. Az M1-es autópálya Győr-Hegyeshalom közötti szakaszát (jobb pálya), valamint a 62-es kilométerszelvénytől Budapestig tartó szakaszát (bal pálya) szintén megnyitották a gépjárműforgalom előtt, az 1-es főút teljes hosszán megindult a személygépkocsi-forgalom - közölte péntek este 11 órás összefoglalójában az Országos Rendőr-főkapitányság…
márc. 16
7:20
Már lehet érdeklődni az utak mentén hagyott járművekről (Alternatív Energia)
Az illetékes főkapitányságok központi ügyeletén szombaton 7 órától egy-egy munkatárs foglalkozik az utak mentén hagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.
márc. 16
7:36
Az időjárás miatt elmaradt a szabadtéri ünnepi rendezvények többsége - a nap hírei (Infostart)
A hatóságok kéréseinek teljesítését kérte a kormányfő a hóban rekedt autósoktól. Átadták az idei Kossuth- és Széchenyi díjakat.
márc. 16
7:54
Menetrend szerint elindult a vonatok többsége szombat reggel (Infostart)
Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel, az országban jelentősebb késések és fennakadások nincsenek a vasúti közlekedésben - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.
márc. 16
7:54
Havazás - Mávinform: szinte minden vonat elindult (Alternatív Energia)
Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel, az országban jelentősebb késések és fennakadások nincsenek a vasúti közlekedésben - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.
márc. 16
7:56
Még 130 út járhatatlan a hófúvások miatt, 20 település nem érhető el (Alternatív Energia)
A szombat reggeli órákra a Dunántúlon jelentősen mérséklődött a szél ereje, így a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkavégzése is hatékonyabbá válhatott. A társaság munkagépei megállás nélkül dolgoztak éjszaka és a reggeli órákban egyaránt. A folyamatos erőfeszítésnek köszönhetően szombat reggelre sikerült csökkenteni a járhatatlan utak és elzárt települések számát, de még így is közel 130 úton van…
márc. 16
7:58
Havazás - Szabolcsban 77 településen még mindig nincs áram (Alternatív Energia)
Hetvenhét településen még mindig nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője szombat reggel az MTI-vel.
márc. 16
8:12
Így állt be az M1-es autópálya - Képriport a levegőből (Infostart)
A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság munkatársai helikopterre telepített speciális légifelderítő berendezéssel repülték végig az M1 autópálya legveszélyeztetettebb szakaszait, és információkkal segítették a mentésirányítást végző operatív törzsek munkáját.
márc. 16
8:30
A milánói érsek kaphatta a pápaválasztás második legtöbb szavazatát (ATV)
A Vatikán hivatalosan cáfolta azokat a vádakat, hogy Ferenc pápa az argentínai „piszkos háború” idején együttműködött volna a juntával. A Financial Times brit lap szerint százötven papot raboltak el és gyilkoltak meg ebben az időszakban, továbbá harmincezer gyermeket vettek el erőszakkal szüleiktől. Frederico Lombardi vatikáni szóvivő szerint semmilyen hitelt érdemlő bizonyíték nem támasztja alá a…
márc. 16
8:48
Havazás - Ismét lezárták az M1-est Győr után (Alternatív Energia)
Teljes pályazár van az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán az M19-es kereszteződésnél, a 107-es kilométernél - tájékoztatta a rendőrség szombat reggel az MTI-t.
márc. 16
8:48
Az alkotmány nem játék: mégis volt diáktüntetés a belvárosban (ATV)
Ötven-hatvan diák és hallgató tüntetett a belvárosban amiatt, mert kiürült az utca és nincs aki megemlékezzék március 15-e nagyjairól. Az egyetemistákból álló különítményhez Az alkotmány nem játék elnevezésű akcióval szolidaritást vállaló német diákok is csatlakoztak. A fiatalok a Nemzeti Múzeum előtt gyülekeztek, majd meglátogatták a Batthyány-örökmécsest, a Parlamenthez azonban nem tudtak közel…
márc. 16
9:06
Megindult a forgalom az M1-esen - frissített összefoglaló (Infostart)
A rendőrség tájékoztatása szerint javul a helyzet az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán, szakaszosan már felengedik a járműveket a sztrádára a 81-es, a 82-es és a 83-as útról Budapest felé. Hegyeshalom felől Budapest irányába a forgalom megindult. Az 1. számú főút teljes szakasza járható, de kizárólag a személygépkocsik számára.
márc. 16
9:06
Ismét lezárták az M1-est Győr után (168 Óra Online)
Teljes pályazár van az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán az M19-es kereszteződésnél, a 107-es kilométernél – tájékoztatta a rendőrség szombat reggel az MTI-t.
márc. 16
9:06
Sarkozy visszatérne az elnöki hivatalba (ATV)
Ha a nemzet úgy kívánja, újra felvállalja az ország vezetésének nehéz feladatát – jelentette be Nicolas Sarkozy volt elnök azt követően, hogy kiderült: a francia munkanélküliség az egekben van, François Hollande népszerűsége pedig romokban hever.
márc. 16
9:24
Estére állhat helyre az áramszolgáltatás (Infostart)
Komoly károkat okozott a havazás az ÉMÁSZ ellátási területén. Boros Norbert az ELMÜ-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: a Bodrogközben a legrosszabb a helyzet, ahol három szakaszon 25 oszlop dőlt ki.
márc. 16
9:24
Havazás - Tíz települést nem lehet megközelíteni Tolnában (Alternatív Energia)
Tíz települést nem lehet megközelíteni hóakadályok miatt Tolna megyében - tájékoztatta a Tolna megyei védelmi bizottság titkára szombat reggel az MTI-t.
márc. 16
9:26
Havazás - Hajdú-Biharban négyezer házban még nincs áram (Alternatív Energia)
Hajdú-Bihar megyében szombat reggel már kevesebb mint négyezer fogyasztót érintett a zord időjárás miatti áramkimaradás - tájékoztatta az E.ON Zrt. szóvivője az MTI-t.
márc. 16
9:42
Lassan kerekedik felül az ország a hó keltette sokkhatáson (Alternatív Energia)
Továbbra is tucatnyi települést zár el hó, Hajdú Biharban négyezer fogyasztónál nincs áram. Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán az M19-es kereszteződésnél teljes pályazár van. A hókotrók folyamatosan dolgoznak, de még így is közel 130 úton van érvényben útzár a hófúvások miatt.
márc. 16
9:42
Tina Turner a legidősebb nő a Vogue címlapján (ATV)
Tina Turner lett a legidősebb nő, aki a Vogue címlapján szerepel. A hetvennegyedik évében járó amerikai énekesnő a Vogue német kiadásának mondott igent a fotózásra.
márc. 16
9:44
Késnek a vonatok a lőkösházi és a Szeged-Békéscsaba közötti vonalon (Alternatív Energia)
Leszakadt a felsővezeték a békéscsabai vasútállomás egyik váltója felett, ezért késnek a vonatok a Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és a Szeged-Békéscsaba vasútvonalon - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.
márc. 16
10:00
Havazás - Javul a helyzet az M1-esen Győr megyében (Alternatív Energia)
A rendőrség tájékoztatása szerint javul a helyzet az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán, szakaszosan már felengedik a járműveket a sztrádára a 81-es, a 82-es és a 83-as útról Budapest felé.
márc. 16
10:00
Kéri László: 2013-at eddig kamaszos dac és őrültségek jellemezték (ATV)
A politológus szerint az ítéletidő egyetlen haszna a március 15-i beszédek elmaradása.
márc. 16
10:18
Balog Zoltán átnevezheti Szaniszló-díjnak (168 Óra Online)
Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője március 15-e alkalmából Táncsics Mihály-díjat adományozott Szaniszló Ferencnek, az Echo TV műsorvezetőjének, aki közismert rasszista, antiszemita nézeteiről. Kitüntetése ellen az újságíró szervezetek nem tiltakoztak. Egyedül egy online szerkesztőség, a Pest Megyei Hírhatár tett közé nyílt levelet. Ebben azt is írták: „Számunkra a…
márc. 16
10:18
Jégbordás útszakaszok, komoly gondok az M1-esen (Metropol)
Lezárt szakaszok és lépésben közlekedés az M1-esen. Éjszakára már nem volt elzárt település. Megdőlt a napi országos hidegrekord. Szabolcsban 46 ezer helyen nincs áram. Folyamatosan frissülő tematikus összefoglaló.
márc. 16
10:18
Még kilenc település megközelíthetetlen Fejér megyében (Alternatív Energia)
Még kilenc település megközelíthetetlen Fejér megyében, az utak állapota szombat reggelre tovább javult - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
márc. 16
10:20
Havazás - Zalában lassan helyreáll a buszközlekedés (Alternatív Energia)
Néhány kivételtől eltekintve szombat reggel ismét elindultak távolsági autóbuszjáratok Zala megyében, ahol várhatóan estig nagyrészt helyreáll a közlekedési rend - tájékoztatta a Zala Volán zalaegerszegi üzemvezetője szombaton az MTI-t.
márc. 16
10:22
ORFK: megindult a forgalom az M1-esen a főváros felé (Alternatív Energia)
Megindult a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom felől Budapest irányában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szombat délelőtt a police.hu oldalon.
márc. 16
10:36
Havazás - Bács-Kiskun megyében három út még le van zárva (Alternatív Energia)
Bács-Kiskun megyében hóátfúvások miatt három út le van zárva, de elzárt település nincs - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
márc. 16
10:36
Ismét Bill Gates lehet a leggazdagabb ember (ATV)
Hamarosan újra Bill Gates lehet a világ leggazdagabb embere, a szupergazdagok globális listáját vezető mexikói Carlos Slim vagyona ugyanis rohamosan apad telekommunikációs cége részvényei árának esése miatt.
márc. 16
10:38
Helikoptert is bevetett az E.ON Zrt. a hibaelhárításba Szabolcsban (Alternatív Energia)
Helikoptert is bevetett az E.ON Zrt. a hibaelhárításba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol szombat délelőtt még mindig 50 fogyasztói helyen nem volt áramszolgáltatás - közölte a cég szóvivője az MTI-vel.
márc. 16
10:54
Marad a hideg, de megszűnnek a hófúvások (Infostart)
Folyamatosan javul az idő: mérséklődik a szél, megszűnnek a hófúvások. Ezzel együtt - bár több lesz a napsütés - hideg időre kell készülni, a leghidegebb órákban helyenként mínusz 15 fok is lehet.
márc. 16
10:54
Pintér Sándor szerint a hatóságok jól szervezett munkát végeztek (ATV)
Vizer Erzsébet fia huszonegy, Bak Ferenc tizenkilenc órát állt autóval a hóban.
márc. 16
11:12
Még húsz település a hó fogságában (Infostart)
Húsz elzárt település van az országban, és mintegy ötszáz autó vesztegel az utakon. A honvédség is folyamatosan részt vesz a mentési és helyreállítási munkálatokban. A Volánbusz rendkívüli közlekedési rend szerint indítja járatait.

Keresés