2013. március 10. vasárnap

márc. 10
0:06
Mesterházy: „Kiáltsák, hogy 'Orbán takarodj!” (168 Óra Online)
Az MSZP megtette az első lépést a kormányváltás felé – hangoztatta Mesterházy Attila a szocialista párt szombati fővárosi nagygyűlésén. Programjuk alappilléreinek az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos társadalompolitikát nevezte, és szólt arról is, hogy a szocialista kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél.
márc. 10
4:54
Kövér: Polgárháború zajlik Magyarországon (168 Óra Online)
Kövér László a Hír Tv Péntek 8 című adásában ezúttal sem tagadta meg önmagát. becsmérlő, trágár módon fogalmazott, gyalázta a baloldali és liberális értelmiséget. Mindezek csimborasszójaként közölte: „Magyarországon szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháború zajlik”.
márc. 10
5:48
Orbán: Isten nélkül nem lehet becsületes és jó embernek lenni (168 Óra Online)
Orbán Viktor miniszterelnök lengyel fiatalokkal beszélgetve kijelentette: „Isten nélkül nem lehet becsületes és jó embernek lenni. Ugyanakkor ha folyamatosan a kereszténységre hivatkozunk, nem nyerhetjük meg a választók többségét.”
márc. 10
6:06
Garantált siker: íme Pitték legújabb vállalkozása (ATV)
A világ egyik leghíresebb párosa bármibe fog, garantált a siker. Nemrég piacra dobott rozéjukból öt óra alatt hatezer palackot adtak el az interneten – értesült a Blikk.
márc. 10
6:06
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 10
6:08
Szita Bence anyja: "ezt soha az életben nem tudom feldolgozni" (ATV)
Kaposváron az iratismertetéssel lezárult a nyomozás a brutálisan meggyilkolt kisfiú, Szita Bence ügyében. A rendőrség közölte a családdal, mit sikerült kiderítenie. A vallomások szerint az egyik gyanúsított férfi azt ígérte Bence mostohaanyjának, hogy "megszabadítja minden bajtól, és elrakja az útból a gyereket".
márc. 10
6:24
Szigorúan bizalmas: ezt tervezi a Jobbik a határon túl (ATV)
Rosszabbul áll a Jobbik a határon túli magyarság körében, mint az anyaországban, ezért a megfelelő számú külhoni szavazat eléréséhez 2014-ben új stratégiára van szükség. A Felvidék és Erdély azonban így is, úgy is „elesett”, ezért oda nem szabad túl sok erőt fecsérelni. A Szávay-féle HÖK-modell viszont a határon túl is működőképes. A Hetek cikke.
márc. 10
7:18
Kétemeletes házat fojtogatott a szén-monoxid (Népszava)
Négy felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával szombaton késő este Budapesten, jelentette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
márc. 10
7:18
Felgyújtották a futballszövetség épületét Egyiptomban (ATV)
Egy rendőrségi klubot és az Egyiptomi Futballszövetség épületét is felgyújtották a feldühödött szurkolók Kairóban, mert enyhének találták a Port Szaíd-i futballerőszak ügyében hozott másodfokú bírósági döntést. A kikötővárosban pedig túl szigorúnak tartják az ítéletet, ezért a drukkerek megpróbálták eltorlaszolni a Szuezi-csatornát. A világ egyik legfontosabb vízi útvonalát eddig mindenki…
márc. 10
7:54
Közmunkára ítélte a bíróság a magyar tévésztárt (Népszava)
Épp a volt barátnőjével civakodott mobilon, amikor az egyik sztráda-lekanyarodónál hátulról beleszállt az előtt menő autóba. A bíróság közmunkára ítélte.
márc. 10
8:12
A székely szabadság napját tartják Marosvásárhelyen (HVG)
A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tart vasárnap délután autonómiatüntetést a Székely Nemzeti Tanács és a társszervezői szerepet vállaló Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Erdélyi Magyar Néppárt és Magyar Polgári Párt.
márc. 10
8:14
Hét helyen tartanak időközi önkormányzati választást (HVG)
Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a Baranya megyei Harkányban és Vajszlón, a szabolcsi Tyukodon, valamint a Zala megyei Rédicsen, Tormaföldén, Vindornyalakon és Zalaszentbalázson.
márc. 10
8:30
Kiderült: Nem kérnek a határon túli magyarok a Jobbikból (Népszava)
Tévesnek bizonyult az a jobbikos közhiedelem, miszerint markáns nemzetpolitikájáért a Jobbikot nagyon szeretik a határon túli Magyarok - a legtöbb helyen nem kérnek a szélsőséges pártból, például az Orbán Viktorba szerelmes székelyek sem.
márc. 10
8:30
Rogán: nem látok rá okot, hogy ne szavazzuk meg a módosítást (ATV)
A Fidesz frakcióvezetője nem lát okot arra, hogy hétfőn ne szavazzák meg a parlamentben az alaptörvény negyedik módosítását. Mindezt azután mondta Rogán Antal, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnöke telefonon és írásban is közölte aggályait Orbán Viktorral. Közben a Fidesz pártigazgatója is írt egy levelet, de már a Fidesz-tagoknak. Ebben azt írja, hogy a jövőben minden Fidesz-…
márc. 10
8:48
Megszűnt a várakozás a záhonyi határállomáson (HVG)
Megszűnt a kamionok várakozása a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap reggelre - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.
márc. 10
8:48
Bolíviai elnök: "szinte biztos, hogy Chávezt megmérgezték" (ATV)
Nagy visszhangot keltett Venezuelában Evo Morales bolíviai elnök kijelentése, miszerint "szinte biztos" abban, hogy legközelebbi szövetségesét és barátját, Hugo Chávez venezuelai elnököt megmérgezték.
márc. 10
9:06
Füstmérgezés: négy felnőtt és két gyerek az áldozat (HVG)
Négy felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával szombaton késő este Budapesten - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
márc. 10
9:06
New Yorkban is tüntetnek a székelyekért (168 Óra Online)
Vasárnap délután négy magyar, ezeken kívül még hét európai és öt amerikai nagyvárosban lesznek demonstrációk a román külképviseletek előtt.
márc. 10
9:06
Exhumálták a kisgazdapártot (Népszava)
Légy a hazád gazdája - ez a hitvallása az újjáalakult kisgazdapártnak. A hivatalos verzió szerint az idén 105 éves történelmi párt tízévnyi szünet után újra teljes létszámban indul a 2014-es választásokon.
márc. 10
9:08
Hét településen esik ma egymásnak a Fidesz és az MSZP (Népszava)
Több polgármestert és képviselőtestületet választ ma hét település, ugyanis lemondások, kirúgások, és önfeloszlatások miatt pótolni kell a helyi vezérkart.
márc. 10
9:24
A székely szabadság napját ünneplik (ATV)
A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tart vasárnap délután autonómiatüntetést a Székely Nemzeti Tanács és a társszervezői szerepet vállaló Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Erdélyi Magyar Néppárt és Magyar Polgári Párt.
márc. 10
9:42
Megszólal Gelegs: így tiltották le Orbánék az osztrák köztévé tudósítóját (168 Óra Online)
Az ORF, az Osztrák Rádió és Televízió budapesti tudósítóját szinte kezdettől persona non gratának tekintette az Orbán-kormány. Nem hívták sajtótájékoztatókra. Hiába kért interjúkat, nem kapott. Nemrég pedig a bécsi magyar nagykövet feljelentette az ORF-nél: az újságíró elfogultságát annak magán e-mailjeivel igyekezett bizonyítani. Az osztrák köztévé vezetése visszautasította a vádakat, s…
márc. 10
9:42
Emelkedett a BÉT részvényindexe a héten (ATV)
Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a forgalom nőtt az előző héthez viszonyítva.
márc. 10
10:00
Lombardi: nem lesz hosszú a konklávé (ATV)
Federico Lombardi szentszéki szóvivő nem tartja valószínűnek, hogy a március 12-én kezdődő konklávé tovább tart majd a szokásos néhány napnál. A pápaválasztás legalább másfél napig tart, de lehet ennél sokkal hosszabb is.
márc. 10
10:06
Liza, a nap szépe (szon)
Nyíregyháza - Liza a nyíregyházi diáklány nagyon felszabadultan viselkedett élete első fotózásán.
márc. 10
10:18
Egyetlen szak sincs veszélyben az ELTE-n (Infostart)
Pillanatnyilag egyetlen szak sincs veszélyben az ELTE-n az elbocsátások miatt - mondta a Népszabadság online kiadásának adott interjúban az egyetem rektora.
márc. 10
10:18
Biztos, hogy megmérgezték az államfőt (Népszava)
Nagy visszhangot keltett Venezuelában Evo Morales bolíviai elnök kijelentése, miszerint "szinte biztos" abban, hogy legközelebbi szövetségesét és barátját, Hugo Chávez venezuelai elnököt megmérgezték.
márc. 10
10:36
Pénzszállító karambolozott (Infostart)
Négyen sérültek meg, amikor karambolozott egy pénzszállító vasárnap reggel Győr közelében - közölte a katasztrófavédelem megyei ügyeletvezetője.
márc. 10
10:36
Embercsempészt fogtak el Csongrád megyében (HVG)
Kétszáz eurót kért fejenként egy embercsempész azért, hogy koszovói állampolgárokat illegálisan Magyarországra juttasson, az általa vezetett négy fős csoport mellett további 12 határsértőt fogtak el a rendőrök szombaton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.
márc. 10
10:36
Erkölcstan oktatás: egy leckével a diákok előtt? (Népszava)
A fölmenő rendszerben megkezdődő erkölcstan-oktatás minimális személyi feltételei is hiányoznak, írja Vitányi Iván. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint ezt közvetve elismerte a köznevelésért felelős Hoffmann Rózsa államtitkár is, amikor a minap bejelentette: a tárca továbbképzéseket szervez az erkölcstant oktató pedagógusok számára.
márc. 10
10:36
A neje hívta ki: a lakása előtt lőttek agyon egy bírót (ATV)
Megöltek egy szövetségi bírót Dagesztánban - közölte vasárnap a köztársasági nyomozó hivatal.
márc. 10
10:38
Őssejt-ügy - Szerdán kezdődik a büntetőper a Fővárosi Törvényszéken (HVG)
Szerdán kezdődik a Fővárosi Törvényszéken az a büntetőper, melynek vádlottjai az ügyészség szerint engedély nélkül végeztek őssejt-kezeléseket és ennek során megtévesztették a hozzájuk fordulókat a kezelés várható eredményéről.
márc. 10
10:42
Fatolvajok őrizetben – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből (szon)
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy 15 éves hajdúböszörményi, Á. András 30 éves nagycserkeszi, valamint L. B. Sándor 34 éves hajdúhadházi lakosok ellen.
márc. 10
10:44
Meghalt a 41-es főúton történt autóbaleset egyik sérültje (szon)
Nyíregyháza, 2013. március 9., szombat (MTI) - Kórházba szállítás után életét vesztette a 41-es főúton szombat reggel történt ütközés egyik sérültje - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.
márc. 10
10:54
Berlinben tárgyal Áder (Infostart)
Angela Merkel kancellárral is tárgyal hétfőn kezdődő kétnapos berlini látogatásán Áder János államfő.
márc. 10
10:54
Mesterházy, Jobbik és a civilek - ilyen volt a politikai szombat (HVG)
Vitathatatlanul beindult a politikai tavasz: szombaton az MSZP nagygyűlést tartott, a Jobbik és a civilek az utcára vonultak. Videó.
márc. 10
10:54
Keresztények otthonait égetik fel Pakisztánban (ATV)
Több, mint 100 keresztény otthonát gyújtották fel és sok tucat boltot fosztottak ki azok a pakisztáni muzulmánok március 9-én, szombaton, akik egy huszonéves keresztény letartóztatása miatt dühödtek fel, tudósít a CNN.
márc. 10
10:54
Lábát törte egy színésznő – beugrások a soproni színházban (boon)
Győr, 2013. március 9., szombat (MTI) - Lábát törte Molnár Anikó színművész a szombati próbán, ezért hónapokig társulaton belüli beugrásokkal pótolják - közölte a Soproni Petőfi Színház az MTI-vel.
márc. 10
10:56
Tüntetés – Az Alkotmánybíróságnál véget ért a tiltakozás (boon)
Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - Az Alkotmánybíróság épületénél véget ért az a tüntetés, amelyet Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett fővárosi, Alkotmány utcai demonstráció folytatásaként tartottak több mint ezer ember részvételével - jelentették az MTI tudósítói szombat este.
márc. 10
10:58
A Luxor nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. március 9., szombat - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. heti Luxor-számsorsolás nyerőszámai a következők:
márc. 10
11:00
Megszűnt a várakozás a záhonyi határállomáson (szon)
Nyíregyháza, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Megszűnt a kamionok várakozása a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap reggelre - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.
márc. 10
11:00
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 10
11:02
Négy felnőttet és két gyereket füstmérgezéssel szállítottak kórházba a XIV. kerületben (boon)
Budapest, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Négy felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával szombaton késő este Budapesten - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
márc. 10
11:04
Székely autonómia – Magyarország és a világ több városában tüntetnek a székely szabadság napján (boon)
Budapest, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Európa hét és Amerika öt nagyvárosa mellett Budapesten és három másik magyar városban is demonstrációkat tartanak a román külképviseletek előtt vasárnap, a székely szabadság napjának elnevezett marosvásárhelyi autonómiatüntetéssel párhuzamosan.
márc. 10
11:06
Támogatásból dolgozik belvizes területeken a Duna-Sió Menti Vízi Társulat (boon)
Szekszárd, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Gazdálkodók támogatásából végzi a belvizes területek mentesítését a Sárközben a Duna-Sió Menti Vízi Társulat, és az idén nem számít a tavaly megállapított érdekeltségi hozzájárulásra az érintett ingatlantulajdonosoktól - közölte a társulat intézőbizottságának elnöke az MTI-vel.
márc. 10
11:08
Megkezdődhet a mészkőtermelés Nagymányokon az idén (boon)
Szekszárd, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Megkezdődhet a termelés az idén Nagymányokon, az önkormányzati tulajdonú mészkőbányában - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
márc. 10
11:10
Martonyi: Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség (boon)
Bukarest, 2013. március 9., szombat (MTI) - Erdély Magyarországhoz való visszacsatolása teljes képtelenség - mondta Martonyi János külügyminiszter szombaton a román Digi24 hírtelevízióban.
márc. 10
11:12
Pénzszállító karambolozott Győr közelében (HVG)
Négyen sérültek meg, amikor karambolozott egy pénzszállító vasárnap reggel Győr közelében.
márc. 10
11:12
Mesterházy: a Fidesz számára még a gyerekek sem egyenlőek (Népszava)
Az igazságtalanság országát építi Orbán Viktor. Olyan helyet fabrikál a hazánkból, ahol egyeseknek - keveseknek - több joguk van, mint másoknak. Az igazságtalanság a Fidesz-politika minden eresztékében megbújik, az Orbán-rendszer legfőbb jellegzetessége.
márc. 10
11:12
Kortárs művésznők várják a Nyitott Műtermek látogatóit (boon)
Budapest, 2013. március 10., vasárnap (MTI) - Kortárs művésznőkkel és alkotásaikkal ismerkedhet meg a közönség ma a Nyitott Műtermek Délutánja 2.0 programon Budapest hét egyéni műtermében és három kollektív alkotói térben.

Keresés