2013. március 10. vasárnap

márc. 10
0:06
Mesterházy: „Kiáltsák, hogy 'Orbán takarodj!” (168 Óra Online)
Az MSZP megtette az első lépést a kormányváltás felé – hangoztatta Mesterházy Attila a szocialista párt szombati fővárosi nagygyűlésén. Programjuk alappilléreinek az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos társadalompolitikát nevezte, és szólt arról is, hogy a szocialista kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél.
márc. 10
4:54
Kövér: Polgárháború zajlik Magyarországon (168 Óra Online)
Kövér László a Hír Tv Péntek 8 című adásában ezúttal sem tagadta meg önmagát. becsmérlő, trágár módon fogalmazott, gyalázta a baloldali és liberális értelmiséget. Mindezek csimborasszójaként közölte: „Magyarországon szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháború zajlik”.
márc. 10
5:48
Orbán: Isten nélkül nem lehet becsületes és jó embernek lenni (168 Óra Online)
Orbán Viktor miniszterelnök lengyel fiatalokkal beszélgetve kijelentette: „Isten nélkül nem lehet becsületes és jó embernek lenni. Ugyanakkor ha folyamatosan a kereszténységre hivatkozunk, nem nyerhetjük meg a választók többségét.”
márc. 10
6:06
Garantált siker: íme Pitték legújabb vállalkozása (ATV)
A világ egyik leghíresebb párosa bármibe fog, garantált a siker. Nemrég piacra dobott rozéjukból öt óra alatt hatezer palackot adtak el az interneten – értesült a Blikk.
márc. 10
6:08
Szita Bence anyja: "ezt soha az életben nem tudom feldolgozni" (ATV)
Kaposváron az iratismertetéssel lezárult a nyomozás a brutálisan meggyilkolt kisfiú, Szita Bence ügyében. A rendőrség közölte a családdal, mit sikerült kiderítenie. A vallomások szerint az egyik gyanúsított férfi azt ígérte Bence mostohaanyjának, hogy "megszabadítja minden bajtól, és elrakja az útból a gyereket".
márc. 10
6:24
Szigorúan bizalmas: ezt tervezi a Jobbik a határon túl (ATV)
Rosszabbul áll a Jobbik a határon túli magyarság körében, mint az anyaországban, ezért a megfelelő számú külhoni szavazat eléréséhez 2014-ben új stratégiára van szükség. A Felvidék és Erdély azonban így is, úgy is „elesett”, ezért oda nem szabad túl sok erőt fecsérelni. A Szávay-féle HÖK-modell viszont a határon túl is működőképes. A Hetek cikke.
márc. 10
7:18
Kétemeletes házat fojtogatott a szén-monoxid (Alternatív Energia)
Négy felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával szombaton késő este Budapesten, jelentette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
márc. 10
7:18
Felgyújtották a futballszövetség épületét Egyiptomban (ATV)
Egy rendőrségi klubot és az Egyiptomi Futballszövetség épületét is felgyújtották a feldühödött szurkolók Kairóban, mert enyhének találták a Port Szaíd-i futballerőszak ügyében hozott másodfokú bírósági döntést. A kikötővárosban pedig túl szigorúnak tartják az ítéletet, ezért a drukkerek megpróbálták eltorlaszolni a Szuezi-csatornát. A világ egyik legfontosabb vízi útvonalát eddig mindenki…
márc. 10
7:54
Közmunkára ítélte a bíróság a magyar tévésztárt (Alternatív Energia)
Épp a volt barátnőjével civakodott mobilon, amikor az egyik sztráda-lekanyarodónál hátulról beleszállt az előtt menő autóba. A bíróság közmunkára ítélte.
márc. 10
8:30
Kiderült: Nem kérnek a határon túli magyarok a Jobbikból (Alternatív Energia)
Tévesnek bizonyult az a jobbikos közhiedelem, miszerint markáns nemzetpolitikájáért a Jobbikot nagyon szeretik a határon túli Magyarok - a legtöbb helyen nem kérnek a szélsőséges pártból, például az Orbán Viktorba szerelmes székelyek sem.
márc. 10
8:30
Rogán: nem látok rá okot, hogy ne szavazzuk meg a módosítást (ATV)
A Fidesz frakcióvezetője nem lát okot arra, hogy hétfőn ne szavazzák meg a parlamentben az alaptörvény negyedik módosítását. Mindezt azután mondta Rogán Antal, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnöke telefonon és írásban is közölte aggályait Orbán Viktorral. Közben a Fidesz pártigazgatója is írt egy levelet, de már a Fidesz-tagoknak. Ebben azt írja, hogy a jövőben minden Fidesz-…
márc. 10
8:48
Bolíviai elnök: "szinte biztos, hogy Chávezt megmérgezték" (ATV)
Nagy visszhangot keltett Venezuelában Evo Morales bolíviai elnök kijelentése, miszerint "szinte biztos" abban, hogy legközelebbi szövetségesét és barátját, Hugo Chávez venezuelai elnököt megmérgezték.
márc. 10
9:06
New Yorkban is tüntetnek a székelyekért (168 Óra Online)
Vasárnap délután négy magyar, ezeken kívül még hét európai és öt amerikai nagyvárosban lesznek demonstrációk a román külképviseletek előtt.
márc. 10
9:06
Exhumálták a kisgazdapártot (Alternatív Energia)
Légy a hazád gazdája - ez a hitvallása az újjáalakult kisgazdapártnak. A hivatalos verzió szerint az idén 105 éves történelmi párt tízévnyi szünet után újra teljes létszámban indul a 2014-es választásokon.
márc. 10
9:08
Hét településen esik ma egymásnak a Fidesz és az MSZP (Alternatív Energia)
Több polgármestert és képviselőtestületet választ ma hét település, ugyanis lemondások, kirúgások, és önfeloszlatások miatt pótolni kell a helyi vezérkart.
márc. 10
9:24
A székely szabadság napját ünneplik (ATV)
A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tart vasárnap délután autonómiatüntetést a Székely Nemzeti Tanács és a társszervezői szerepet vállaló Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Erdélyi Magyar Néppárt és Magyar Polgári Párt.
márc. 10
9:42
Megszólal Gelegs: így tiltották le Orbánék az osztrák köztévé tudósítóját (168 Óra Online)
Az ORF, az Osztrák Rádió és Televízió budapesti tudósítóját szinte kezdettől persona non gratának tekintette az Orbán-kormány. Nem hívták sajtótájékoztatókra. Hiába kért interjúkat, nem kapott. Nemrég pedig a bécsi magyar nagykövet feljelentette az ORF-nél: az újságíró elfogultságát annak magán e-mailjeivel igyekezett bizonyítani. Az osztrák köztévé vezetése visszautasította a vádakat, s…
márc. 10
9:42
Emelkedett a BÉT részvényindexe a héten (ATV)
Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a forgalom nőtt az előző héthez viszonyítva.
márc. 10
10:00
Lombardi: nem lesz hosszú a konklávé (ATV)
Federico Lombardi szentszéki szóvivő nem tartja valószínűnek, hogy a március 12-én kezdődő konklávé tovább tart majd a szokásos néhány napnál. A pápaválasztás legalább másfél napig tart, de lehet ennél sokkal hosszabb is.
márc. 10
10:18
Egyetlen szak sincs veszélyben az ELTE-n (Infostart)
Pillanatnyilag egyetlen szak sincs veszélyben az ELTE-n az elbocsátások miatt - mondta a Népszabadság online kiadásának adott interjúban az egyetem rektora.
márc. 10
10:18
Biztos, hogy megmérgezték az államfőt (Alternatív Energia)
Nagy visszhangot keltett Venezuelában Evo Morales bolíviai elnök kijelentése, miszerint "szinte biztos" abban, hogy legközelebbi szövetségesét és barátját, Hugo Chávez venezuelai elnököt megmérgezték.
márc. 10
10:36
Pénzszállító karambolozott (Infostart)
Négyen sérültek meg, amikor karambolozott egy pénzszállító vasárnap reggel Győr közelében - közölte a katasztrófavédelem megyei ügyeletvezetője.
márc. 10
10:36
Erkölcstan oktatás: egy leckével a diákok előtt? (Alternatív Energia)
A fölmenő rendszerben megkezdődő erkölcstan-oktatás minimális személyi feltételei is hiányoznak, írja Vitányi Iván. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint ezt közvetve elismerte a köznevelésért felelős Hoffmann Rózsa államtitkár is, amikor a minap bejelentette: a tárca továbbképzéseket szervez az erkölcstant oktató pedagógusok számára.
márc. 10
10:36
A neje hívta ki: a lakása előtt lőttek agyon egy bírót (ATV)
Megöltek egy szövetségi bírót Dagesztánban - közölte vasárnap a köztársasági nyomozó hivatal.
márc. 10
10:54
Berlinben tárgyal Áder (Infostart)
Angela Merkel kancellárral is tárgyal hétfőn kezdődő kétnapos berlini látogatásán Áder János államfő.
márc. 10
10:54
Keresztények otthonait égetik fel Pakisztánban (ATV)
Több, mint 100 keresztény otthonát gyújtották fel és sok tucat boltot fosztottak ki azok a pakisztáni muzulmánok március 9-én, szombaton, akik egy huszonéves keresztény letartóztatása miatt dühödtek fel, tudósít a CNN.
márc. 10
11:12
Mesterházy: a Fidesz számára még a gyerekek sem egyenlőek (Alternatív Energia)
Az igazságtalanság országát építi Orbán Viktor. Olyan helyet fabrikál a hazánkból, ahol egyeseknek - keveseknek - több joguk van, mint másoknak. Az igazságtalanság a Fidesz-politika minden eresztékében megbújik, az Orbán-rendszer legfőbb jellegzetessége.
márc. 10
11:30
Keddre várható az új izraeli kormány (ATV)
Maratoni tárgyalások után hétfőre várják Izraelben a koalíciós megállapodás bemutatását a kneszetben (a parlamentben) keddre pedig már az új jobbközép koalíciós kormány megalakítását.
márc. 10
11:48
Janukovics és Putyin megegyezhetett gáz-ügyben (ATV)
Hírügynökségi értesülés szerint Kijev és Moszkva állítólag hamarosan megállapodást ír alá az ukrajnai gázvezetékek közös üzemeltetéséről, amiért cserébe Oroszország hajlandó lesz jelentős engedményt adni az Ukrajnának szállított földgáz árából.
márc. 10
12:24
Forgalomkorlátozás demostráció és focimeccs miatt (Metropol)
A Thököly úton demonstráció miatt, a Népliget metróállomásnál a Ferencváros-Újpest focimeccs miatt lesznek korlátozások.
márc. 10
12:24
60 ezer forintért lehet átosonni a magyar határon (Alternatív Energia)
Kétszáz eurót kért fejenként egy embercsempész azért, hogy koszovói állampolgárokat illegálisan Magyarországra juttasson, az általa vezetett négy fős csoport mellett további 12 határsértőt fogtak el a rendőrök szombaton, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
márc. 10
12:24
Idén először kaptak katonai behívót az izraeli ultraortodox fiatalok (ATV)
Felemás helyzet alakult ki Izraelben az ultraortodoxok katonáskodásában - adta hírül az izraeli média.
márc. 10
12:26
„A magyarok kegyetlensége esetenként felülmúlta a nácikét” (ATV)
„Mindkét nagyapám eltűnt: egyikőjük a fronton, a másikat megszálló csapatok üldözték el otthonából. Az utcámból, ahol felnőttem, ötvenöt férfiból tízen tértek haza. Nekem ez a háború” – mondta Andrej Nyikolajevics Artyizov történész, aki Vaszilij Hrisztoforov Sztyepanovics tábornokkal, A magyar megszállócsapatok a Szovjetunióban – Levéltári dokumentumok című könyv másik orosz szerkesztőjével…
márc. 10
13:00
Ötlet az egyetemen: szerzünk fegyvert (168 Óra Online)
Október 23-án nem keltem korán. Nem éreztem rá, hogy forradalomkor ez mint szokás. 1918–19-ben még nem éltünk, 1848-ban pláne, az 1945 utáni fordulatokat pedig nem tekintettük revolúciónak, noha a Moszkvából hazatértek szívesen megtestesítették volna Petőfit, Kossuthot és Bem apót egyidejűleg, legbelül pedig a Népfront és a vasfüggöny koalícióját.
márc. 10
13:00
Komoly díjat kapott az ATV műsorvezetője: részletek (ATV)
Kálmán Olga televíziós riporteri, szerkesztői és műsorvezetői tevékenységéért, Blahó Miklós az írott sajtó kategóriában, az alkotóközösségek közül pedig a Házon kívül szerkesztősége vehette át a Pulitzer-emlékdíjat vasárnap Budapesten.
márc. 10
13:02
Ezrek követelték az atomenergia leszerelését a fővárosban (ATV)
Folytatódtak az atomenergia-ellenes tüntetések Tokióban vasárnap, ahol ezrek követelték az ország nukleáris erőműveinek leszerelését egy nappal a 2011-es földrengés és cunami évfordulója előtt.
márc. 10
13:18
Lakástűz Németországban: heten meghaltak (ATV)
Heten meghaltak és hárman megsérültek egy társasházban keletkezett tűzben a németországi Backnangban - közölte vasárnap a helyi rendőrség.
márc. 10
13:36
Tüntetés és focimeccs zilálja szét a főváros közlekedését (Alternatív Energia)
A Thököly út egy szakaszán demonstráció miatt, a Népliget metróállomásnál a Ferencváros-Újpest focimeccs miatt lesznek a tömegközlekedést is érintő forgalomkorlátozások vasárnap délután Budapesten.
márc. 10
13:54
Alkotmánymódosításról dönt a parlament (Metropol)
A képviselők azt követően fogadhatják el az alkotmánymódosítást, hogy az ellen civilek a héten többször is tiltakoztak.
márc. 10
13:54
Gazdaságban és politikában hasítottak - ők kapták a Pulitzer-emlékdíjat (Alternatív Energia)
Blahó Miklós az írott sajtó kategóriában, Kálmán Olga televíziós riporteri, szerkesztői és műsorvezetői tevékenységéért, az alkotóközösségek közül pedig a Házon kívül szerkesztősége vehette át a Pulitzer-emlékdíjat vasárnap Budapesten.
márc. 10
13:54
Der Spiegel: szíriai lázadókat képeznek ki az amerikaiak (ATV)
Szíriai lázadókat képeznek ki amerikai szakértők Jordániában, a titkos program már három hónapja tart - írta vasárnap megjelent számában a Der Spiegel.
márc. 10
13:56
Elfogták egy bajai rablás elkövetőjét (Metropol)
Rövid időn belül elfogták azt a nőt, aki pénteken este Baján egy családi házban rátámadt egy idős asszonyra, kirabolta, majd egy késsel többször megszúrta - tájékoztatta vasárnap a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
márc. 10
13:58
Öttagú család szenvedett szén-monoxid mérgezést (Metropol)
Szén-monoxid mérgezést szenvedett egy öttagú család Pécsen vasárnap.
márc. 10
14:12
Átadták a Pulitzer-emlékdíjakat (Infostart)
Átadták a Pulitzer-emlékdíjakat.
márc. 10
14:12
Anyukám Mondta, ez a legjobb Magyarországon (168 Óra Online)
A vidék kedvenc étterme díjat kapta az encsi Anyukám Mondta étterem az idei Dining Guide gálán. Encset lassan az egész ország megismeri, oda akkor is érdemes elmenni, ha amúgy semmi dolgunk azon a vidéken. Itt készítik az ország egyik legjobb pizzáját, de az étlapon sok más, új és hagyományos, olasz és magyaros fogást találunk, no meg vidám személyzetet, otthonos fogadtatást. Mindezt a Dudás…
márc. 10
14:12
Erdő Péter: "egyházunkban is drámai napokat élünk" (ATV)
Bűnbánatról és megtérésről beszélt vasárnapi homíliájában Erdő Péter esztergom-budapesti érsek római címtemplomában, a Santa Balbina-bazilikában, ahol pápaválasztó bíborosként a konklávéért celebrált misét.
márc. 10
14:30
Ilyen lesz az időjárás a következő évtizedekben (Infostart)
Száraz, meleg nyárra, de hideg, csapadékos őszre és télre kell számítani a következő évtizedekben - mondta Szépszó Gabriella az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A szakember szerint Magyarországon is egyre gyakrabban fordulhatnak elő rendkívüli időjárási események.
márc. 10
14:30
Sok százezer kilométert futott mentőautók, ellátás hiányában haló betegek (Alternatív Energia)
Olyan esetek történnek, hogy a kórháztól 800 méterre összeesett beteget, ahelyett hogy bevitték volna oda, átszállították a város másik felére, ahol ellátás hiányában elhunyt - a DK szerint így teljesíti a Fidesz az egészségügyi ellátás alkotmányba foglalt kötelességét. Az egészségügyi államtitkárság szerint a kormány tempósan fejleszt.
márc. 10
14:48
Különös kegyetlenséggel gyilkolt a női rabló (Alternatív Energia)
Vérbe fagyva találtak szomszédai arra a nénire, akihez egy nő tört be. A rabló előbb eszméletlenre verte áldozatát, aztán agyonszúrta.
márc. 10
14:49
Lehűlés várható: szokatlanul hideg a levegő Európában (ATV)
Kontinensünkön hozzávetőleg az 50. szélességi körtől északra szokatlanul nagy mennyiségű igen hideg levegő halmozódott fel. A hideg légtömeg déli peremén sokfelé havazik.

Keresés