2013. január 4. péntek

jan. 4
4:18
A közszféra bérkompenzációjáról döntött a kormány (ProfitLine)
A kormány rendeletet fogadott el a közszférában és az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeinél dolgozók 2013-as kompenzációjának részletszabályairól - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
jan. 4
5:27
A benzin és a gázolaj is drágább mától (HVG)
Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát péntektől a Mol.
jan. 4
5:45
Osztogatással készülnek a választásra (Népszava)
Erős a gyanú, hogy idén már választási költségvetést készít elő a kormány: minden társadalmi csoportnak igyekszik ígérni valamit. Ám az államháztartási hiányt nem engedhetik el, így formabontó megoldást kell választaniuk: egyszerre adni és elvenni. A nagyvállalatok és a bankok megsarcolásából, valamint a költségek elhalasztásával nyernek mozgásteret, mert a gazdaság már jó ideje nem növekszik.
jan. 4
5:46
Végre az OTP is meglépte: vége a netbankos lehúzásoknak? (Pénzcentrum)
Az OTP Bank közel 2 millió ügyfelének érkezik egyre több sms üzenete január elsejétől. A bank felismerte a kockázatot, amit a mobilos és internetes bankolás jelent, ezért vezette be új biztonsági szolgáltatását. Ez már a legtöbb banknál működik, de még így is lehetnek rések az online rendszerekben. Mire figyeljünk az internetes utalásoknál?...
jan. 4
5:46
Orbán: csökken a munka terhelése – Valóság: nyolcadával nőtt (168 Óra Online)
Orbán Viktor szerint új gazdasági modellt épít a kormány, és a munka helyett a fogyasztást adóztatja. A KSH friss számai azonban meghazudtolják a miniszterelnököt. A munkajövedelmeket terhelő adók 2012 első három negyedévében nyolcadával nőttek, míg az áfa-bevételek csak az inflációt követik – közölte az LMP-s Scheiring Gábor lapunkkal.
jan. 4
5:47
Stratégiai letelepedők (Népszava)
Megvalósulhat a Fidesz nagy álma: útjára indulhat az úgynevezett letelepedési törvény, aki az Európai Unión kívül országból le akar hazánkba telepedni, az fizessen érte, nem is keveset. Az esztendő első munkanapján, szerdán délután a kormány közzétette a letelepedési államkötvényről szóló rendelettervezetét. A letelepedési kötvény elsődleges célcsoportja a kínai és a dél-kelet-ázsiai vállalkozók.
jan. 4
6:03
Szekeres Imre szerint 2013 a süllyedés éve (Népszava)
Az MSZP szerint nem az emelkedés, hanem a süllyedés éve lesz 2013, az emberek - főleg a kis és a közepes keresetűek - több adót fognak fizetni, mint a 2010-es kormányváltáskor. Szekeres Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2011. februári évértékelő beszédében azt mondta, 2012 az elrugaszkodás, 2013 pedig az emelkedés éve lesz.
jan. 4
6:05
Csúcsot döntöttek a cégmegszűnések (Népszava)
Soha nem látott mennyiségű cég szűnt meg Magyarországon tavaly az utolsó negyedévben, és ha a tendencia folytatódik, a szám akár meg is duplázódhat - közölte Tóth Tamás, az Opten ügyvezető igazgatója. A céginformációs szolgáltató összesítése szerint tavaly 28 305 cég szűnt meg Magyarországon, ami mintegy 4000-rel több az egy évvel korábbinál.
jan. 4
6:07
Nem erősítették meg az újabb rezsicsökkentést (Népszava)
A kormány nem kommentálta azt a tegnap felröppent sajtóhírt, amely szerint tovább csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei. Előzőleg az egyik napilap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés".
jan. 4
6:09
Mentális akadálymentesítésre várva (Népszava)
Nem a fizikai akadályok, hanem a munkáltatók és a munkavállalók fejében élő mentális gátak akadályozzák a megváltozott munkaképességűek szélesebb körben történő foglalkoztatását. Ez az egyik legfontosabb megállapítása annak a most zárult kutatásnak, amelyet a Rehabjob megbízásából végzett a BellResearch.
jan. 4
6:21
Hatalmas tömegeket fenyeget a szegénység - minden harmadik magyar érintett (Privátbankár)
Az Eurostat felmérése szerint az 500 milliós Unió lakosságának 24 százalékát fenyegette szegénység, vagy társadalmi kirekesztettség 2011-ben. Magyarországon átlag feletti a veszélyeztetett társadalmi csoportok aránya: minden harmadik állampolgár érintett.
jan. 4
6:30
Az év végére világos lesz, hogy a Fidesz elveszíti a választást (ProfitLine)
Mesterházy Attila szerint az MSZP mára visszanyerte váltópárti helyzetét, és az év végére az is egyértelmű lesz, hogy a Fidesz elveszíti a 2014-es választást. A szocialista párt elnöke az MTI-nek adott interjúban beszélt arról, hogy a közjogi kérdéseken túl a gazdasági és a szociális válság leküzdésének módjáról is mielőbb egyezségre kell jutnia az ellenzéknek. A pártelnök azt várja, hogy a…
jan. 4
6:39
250 tonnányi pénzt szinte nem is lehet kifizetni (HVG)
Ismét átalakítja a kormány az uniós pályázati intézményrendszert. Az átszervezéssel megerősödnek a minisztériumok, egy kézbe kerülhet a szakpolitika és fejlesztéspolitika, elvileg gyorsulhat az uniós pénzek felhasználása. A lekötött források tekintetében jól állunk, ám az uniós támogatások kifizetésén gyorsítani kell, ha az a cél, hogy minél több eurót felhasználjunk. Az viszont kérdéses, hogy a…
jan. 4
6:57
VG: tovább drágulhat a sertés- és a baromfihús (HVG)
A sertés- és baromfikészítmények esetében elkerülhetetlennek tűnik az áremelés - írja a pénteki Világgazdaság. Raskó György agrárközgazdász szerint a baromfi- és sertéshús-készítmények esetében hozzávetőleg 5 százalékos drágulásra lenne szükség, kérdés azonban, hogy a termelők az áremelésre irányuló igényüket érvényesíteni tudják-e kereskedelmi partnereiknél.
jan. 4
7:03
MagyarTelekom részvény elemzés: ennyi volt benne (ProfitLine)
Mai elemzésünkben a Magyar Telekom részvény várható árfolyam alakulását elemezzük a technikai elemzés eszközeivel.
jan. 4
7:15
Néhány nap alatt 17 milliárdot költött a kormány - mire ment a pénz? (Napi)
A kormány 2012 utolsó napjaiban 16,9 milliárd forintot költött el a költségvetés tartalékából. Volt olyan intézmény, amelynek egy hete maradt a százmilliós támogatás felhasználására, de az NGM is kapott ... ...
jan. 4
7:15
Ezt már nem lehet a Brokernetre fogni (Portfolio)
Folytatódott 2012 őszén is az életbiztosítások értékesítésének mélyrepülése Magyarországon. A Portfolio.hu birtokába került adatok szerint a harmadik negyedévben a válság legnehezebb időszakát,...
jan. 4
7:15
Ide zsuppolják a csődbe ment devizahiteleseket (168 Óra Online)
Ide költözhetnek a hitelesek: a Híradó.hu megmutatta az ócsai lakóparkot
jan. 4
7:27
Nagyobb hasznot szeretnének a trafikosok (FigyelőNet)
Még el sem kezdték a munkát, máris csődtől tartanak a nemzeti dohányboltokra pályázó kereskedők, ezért nagyobb árrést szeretnének.
jan. 4
7:30
MN: máris csődtől tartanak a trafikosok (HVG)
Még el sem kezdték a munkát, máris csődtől tartanak a trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők, ezért a cigarettán elérhető haszon növelését sürgetik - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.
jan. 4
7:33
Mától drágább a benzin és a dízel (Privátbankár)
Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.
jan. 4
7:48
Napi: teljesen felélte a tartalékokat a kormány (HVG)
Az év utolsó napjaiban összesen 16,9 milliárd forintot költött el a kormány a költségvetés tartalékaiból, ezzel az utolsó fillérig kimerítette az év elején engedélyezett százmilliárd forint tartalékot - írja a pénteki Napi Gazdaság.
jan. 4
7:50
Népszabadság: Orbán Moszkvába megy tárgyalni Putyinékkal (HVG)
Január végén Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság, amely szerint energetikai kérdésekről tárgyalhatnak.
jan. 4
7:51
Drágult a benzin és a gázolaj (Napi)
Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt. A 95-ös benzin literenkénti átlagára 414-415 forintra nőtt, a gázolajé 420-421 forintra drágult. ... ...
jan. 4
7:51
Csődtől tartanak a trafikosok (Napi)
Még el sem kezdték a munkát, máris csődtől tartanak a jövendő trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők, ezért a cigarettán elérhető haszon növelését sürgetik - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben. ... ...
jan. 4
7:51
Drágább lesz a hús, de ki veszi majd meg? (Privátbankár)
A sertés- és baromfikészítmények esetében is elkerülhetetlennek tűnik az áremelés - állítja Raskó György, közgazdász.
jan. 4
7:53
Cigiárulásból nem lehet megélni (Privátbankár)
Még el sem kezdték a munkát, máris csődtől tartanak a jövendő trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők, ezért a cigarettán elérhető haszon növelését sürgetik.
jan. 4
8:09
Matolcsy hat milliárdot, Rogán 65 milliót kapott a kormánytól az é végi tartalékosztogatásból (Napi)
A kormány 2012 utolsó napjaiban 16,9 milliárd forintot költött el a költségvetés tartalékából. Volt olyan intézmény, amelynek egy hete maradt a százmilliós támogatás felhasználására, de az NGM is kapott ... ...
jan. 4
8:09
Elkészült az ÁSZ 2013. első félévi ellenőrzési terve (orientpress)
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke december végén átadta az ÁSZ 2013. első félévi ellenőrzési tervét Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének. A terv szerint a következő hat hónapban folytatódik a központi költségvetési szervek, valamint az önkormányzatok kiemelt ellenőrzése. Emellett olyan területek kerülnek górcső alá, mint a közmédia vagy a közbeszerzési rendszer.
jan. 4
8:09
Drágult a benzin és a gázolaj (MaHu)
Emelte bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát ma a Mol Nyrt.
jan. 4
8:09
Padlássöprés: milliárdokat osztott szét a kormány év végén (Privátbankár)
Az év utolsó napjaiban összesen 16,9 milliárd forintot költött el a kormány a költségvetés tartalékaiból, ezzel az utolsó fillérig kimerítette az év elején engedélyezett százmilliárd forint tartalékot - írja a pénteki Napi Gazdaság.
jan. 4
8:09
Fed - év végével véget érhet a kötvényvásárlási program (ProfitLine)
A Fed decemberi ülésének tegnap nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint legkésőbb idén év végéig befejeződik az amerikai jegybank új kötvényvásárlási programja.
jan. 4
8:09
A válság óta nem látott optimizmus a profiknál (Portfolio)
Meglehetősen gyenge eredménnyel zárta az amúgy szezonálisan jellemzően erősnek számító decemberi hónapot a BUX, a hazai alapkezelők azonban optimistábbak lettek a kilátásokat illetően, mind rövid,...
jan. 4
8:11
Orbán Moszkvába megy (Napi)
Január végén Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság, amely szerint energetikai kérdésekről tárgyalhatnak. A magyar miniszterelnök tárgyalópartnere elvben Dmitrij Medvegyev ... ...
jan. 4
8:11
USA piacok - elrontotta a hangulatot a Fed jegyzőkönyve (ProfitLine)
Véget vetett az amerikai részvénypiacok emelkedésének a Fed decemberi ülésének tegnap megjelent jegyzőkönyve, amely szerint a szeptemberben bejelentett kötvényvásárlási program legkésőbb az év végéig véget ér. Mindez pedig elég volt ahhoz, hogy ellensúlyozni tudja az ADP által közzétett vártnál jobb decemberi foglalkoztatottsági adatok kedvező piaci hatását.
jan. 4
8:24
289 forint alatt jegyzik az eurót (HVG)
Gyengült kissé a forint péntek reggelre, bár csütörtök este már elhagyta erős irányban a december végén kialakult 290-293-as eurójegyzési sávot. Péntek reggel az euró jegyzése 288,74 forinton állt a bankközi devizakereskedelemben a csütörtök esti 288,14 forint után.
jan. 4
8:27
Matolcsy hat milliárdot, Rogán 65 milliót kapott a kormánytól az évvégi tartalékosztogatásból (Napi)
A kormány 2012 utolsó napjaiban 16,9 milliárd forintot költött el a költségvetés tartalékából. Volt olyan intézmény, amelynek egy hete maradt a százmilliós támogatás felhasználására, de az NGM is kapott ... ...
jan. 4
8:27
A 2013. évben alkalmazandó vám- és adómentes értékhatárokról-rövidhír (orientpress)
Dr. Vida Ildikó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke kiadta a 4010/2012. számú tájékoztatást a 2013. évben alkalmazandó vám- és adómentes értékhatárokról, mely elérhető a hivatal portálján keresztül.
jan. 4
8:42
OTP részvény - túlfutott, korrekció jöhet (ProfitLine)
Az elmúlt időszakban gyakori alulteljesítés után a hazai tőzsde csütörtökön felülteljesítette az amerikai és a nyugat-európai piacokat. Fontosabb hír nem érkezett, inkább arról lehet szó, hogy néhány befektető a kedvező nemzetközi hangulatban Magyarországra is átcsoportosított pénzt. A nap nyertese az OTP volt, a részvények ára 65 forinttal, 1,53 százalékkal 4325 forintra nőtt, forgalmuk 6,3…
jan. 4
8:45
A Wizz Air 20 százalékkal csökkenti árait (orientpress)
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa diszkont légitársasága bejelentette, hogy egynapos, újév köszöntő jegyakciót hirdet, amelynek során január 4-én, vagyis a mai napon minden útvonalára és járatára 20 százalékkal kevesebbe kerülnek a jegyek. Az akció keretében bárki a kedvezménnyel foglalhatja le azokat a helyeket, amelyek még szabadok.
jan. 4
8:45
Befellegzett az állami dohányboltoknak? (Pénzcentrum)
Még el sem kezdték a munkát, máris csődtől tartanak a jövendő trafikhálózat működtetésére pályázó kiskereskedők, ezért a cigarettán elérhető haszon növelését sürgetik....
jan. 4
8:47
Uniós támogatással javulhat az állami vagyonnyilvántartás (orientpress)
Az MNV Zrt. 408,5 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert el az Államreform Operatív Program keretében megvalósuló 'Az állami vagyonnyilvántartás teljes körűségének és minőségének javítása' tárgyú projektre, amely lehetőséget teremt arra, hogy javuljon az állami vagyongazdálkodás eredményessége, a nyilvántartások pontossága.
jan. 4
8:54
A bérbeadottság fenntartása a cél (iroda.hu)
Erre az évre a retail és a logisztikai szektorban az alapvető cél a bérbeadottsági szint fenntartása, a telítettség növelése ugyanis az egyik legnehezebb feladat lenne - mondta a Napi Gazdaságnak Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi ügyvezetője.
jan. 4
8:56
Máris átírják a munka törvénykönyvét? (iroda.hu)
Az új munka törvénykönyve (Mt.) gyakorlati működéséről szóló visszajelzések szinte kivétel nélkül megerősítették az új törvény megalkotásának szükségességét, és bár a törvény \\\"finomhangolására\\\" még szükség lehet, a gyakorlati tapasztalatok átfogó összegzését legalább egyéves alkalmazás után célszerű elvégezni - mondta Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes…
jan. 4
8:57
Tíz százalék néha öt (FigyelőNet)
Nem mindenkinek csökken 10 százalékkal a rezsije, sokak villanyszámláján csak 5 százalékkal lesz kisebb az összeg.
jan. 4
9:03
Megijesztette a piacokat az amerikai FED (orientpress)
A jegyzőkönyvből egyértelműen az tűnik ki, hogy az amerikai jegybank év végével leállítaná a kötvényvásárlási programját. A Fed több tisztségviselője is úgy vélte, a jegybank képes lesz arra, hogy még jóval december előtt lelassítsa vagy befejezze a tavaly megkezdett kötvényvásárlásokat. Szakkommentárok ezrei jelentek meg az elmúlt órákban a médiában az igazán váratlan fordulatra.
jan. 4
9:03
Péntek reggel gyengült kissé a forint (MaHu)
Gyengült kissé a forint péntek reggelre, bár csütörtök este már elhagyta erős irányban a december végén kialakult 290-293-as eurójegyzési sávot.
jan. 4
9:03
Véget érhet egy fontos korszak - gyengült az euró és a forint (Privátbankár)
Gyengüléssel indult a nap az euró és a forint számára a devizapiacon. Az amerikai Fed december 12-i kamatdöntését követő, most nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvben ugyanis az szerepel: bár a Fed egyelőre folytatja kötvényvásárlási programját, több döntéshozó is úgy véli, lassan itt lenne az ideje a lazítás befejezésének - a mérleg már így is 2900 milliárd dollár körül jár.
jan. 4
9:03
Már tesztelik a BKK forgalomirányítási rendszerét (Portfolio)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkezdte a Futár (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) tesztelését, a járművekre nyár elejéig szerelik fel a szükséges berendezéseket. A BKK az...
jan. 4
9:05
Megcsappant a befektetők kockázati étvágya (Portfolio)
Alábbhagyott a befektetők kockázati étvágya az amerikai piacokon, így a vezető indexek a lejtőn fejezték be a kereskedést. Ebben egyrészt a Fed jegyzőkönyve másrészt az elmúlt napok száguldása...

Keresés