2012. december 31. hétfő

dec. 31
5:09
Együtt 2014, DK: Megnyílt az út a január 2-i egyeztetés előtt (ProfitLine)
Az Együtt 2014 szerint a vasárnapi előkészítő találkozó után megnyílt az út az ellenzék január 2-án kezdődő, a jogállamiságról szóló egyeztetése előtt - derül ki a választói mozgalom Facebook-oldalán található vasárnapi bejegyzésből. Hasonlóan nyilatkozott Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) párigazgatója a Népszabadságnak. Az előkészítő találkozón nem vett részt az LMP és a 4K!.
dec. 31
5:45
Jövőre is lesz megszorítás (Népszava)
Többszörösen megfizeti a lakosság a rezsicsökkentés, a nyugdíj- és minimálbér emelés árát. Már az infláció, a bevezetett tranzakciós adó és a telefonadó is többet visz el, mint a rezsicsökkentés.
dec. 31
6:03
Nem lesz jobb a dolgozóknak (Népszava)
A szakszervezeti szövetségek elégedetlenek a július elsejével életbe lépett új Munka törvénykönyvével, és annak korrekcióját várják jövőre, az év végi minimálbér-megállapodást azonban jó eredménynek tartja a Liga és a Munkástanácsok is, miközben az Autonómok és a SZEF szerint romlani fog a munkavállalók helyzete 2013-ban.
dec. 31
6:05
Minimálbér-emelés szolidaritásból (Népszava)
A vállalkozások számára születtek kedvező - főként adózási - szabályok, de továbbra is hiányzik a jogbiztonság, a tervezéshez szükséges stabil háttér. A gazdaság teljesítménye nem támasztja alá a minimálbér 5,4 százalékos, illetve a szakképzettek garantált bérminimumának 5,6 százalékos emelését 2013-ban, de a szociális indokok miatt a munkaadók mégis vállalták ezt a kompromisszumot - jelentette…
dec. 31
6:07
A korrupció árnyéka vetül a közbeszerzésekre (Népszava)
Csökkent a közbeszerzések száma az idén, egy eljárásra azonban magasabb összeg jutott - mondta Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, értékelve az elmúlt egy évet. Új forma a nemzeti eljárásrend, az ide tartozó tenderek több mint felét nem hirdették meg. Nem ritkák a vélelmezhetően egy cégre kiirt felhívások sem.
dec. 31
7:21
Növekedési kudarc - Valóban itt az elveszett évtized? (Portfolio)
"Példátlan gazdaságtörténeti sikernek tekintem, hogy az elmúlt másfél évben a nemzetközi gyakorlatoktól eltérően, megszorítások és gazdasági visszaesés nélkül állította helyre az Orbán-kormány...
dec. 31
8:06
Uniós forrásból újult 19 kilométernyi mellékút Baranyában (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében az ország harmadik legnagyobb mellékútfelújítási projektje fejeződött be. A Dél-dunántúli régióban, Baranya megyében található Királyegyháza - Sellye összekötőút 19 kilométeres szakasza újult meg európai uniós forrásból, közel 2 milliárd forintból. A munkálatok során ráadásul speciális gumibitument is alkalmaztak a szakemberek.
dec. 31
8:06
Tipptaksaméter 2.: Ez volt a 9+3 legrosszabb jóslat 2012-re (Privátbankár)
A Facebook-részvény bomba üzlet, a görögök távoznak az eurozónából, az arany 2000 dollár fölé fog szárnyalni, az USA kötvénypiaca össze fog omlani. Az euró 350, esetleg 400 vagy 500 forintba fog kerülni, a hazai betéteket államosítják, rövidesen megegyezünk az IMF-el. Számos olyan előrejelzést olvashattunk év közben, amelyekhez végül a valóság köszönő viszonyba sem került. De még kerülhet.
dec. 31
8:15
Budapestiek! Holnaptól jön a drágulás - ma még spórolhatunk (Pénzcentrum)
Jelentős változásokra számíthatunk holnaptól a budapesti tömegközlekedés tarifáiban. Az újdonságok bevezetése - például a kiegészítő heti bérlet- mellett a tanuló és felsőoktatási tanuló, a kisgyerekes és a nyugdíjas bérletek árán kívül gyakorlatilag minden jegy és bérlet ára emelkedik majd. Aki azonban még idén vásárol, sokat megtakaríthat: a Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket....
dec. 31
8:24
Így változik a BKK jegy- és bérletrendszere (Infostart)
Kedden változik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletrendszere, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal is érvényesek lesznek a teljes árú béreltek, új bérlettípusok jelennek meg, és változik több jegy és bérlet ára is.
dec. 31
8:27
Költségvetési szakadék: elnapolták a szenátusi ülést (MaHu)
Hétfőre napolta el az amerikai szenátus az úgynevezett költségvetési szakadékról folytatott vitát, miután a hétvégén sem sikerült kompromisszumot találni minden kérdésben, főképpen a legmagasabb jövedelmek után fizetendő adó témájában.
dec. 31
9:00
Holnaptól változik a BKK jegy- és bérletrendszere (ProfitLine)
Kedden változik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletrendszere, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal is érvényesek lesznek a teljes árú béreltek, új bérlettípusok jelennek meg, és változik több jegy és bérlet ára is.
dec. 31
9:12
Megcsúszott a költségvetés, nagyok a kockázatok (Napi)
A kormány hét hónap alatt hozta össze − az első változattól a végszavazásig − a 2013-as költségvetést, illetve kilencszer módosította az ideit, többek között a hiányt is megemelve. ... ...
dec. 31
9:30
Lecsapna a bevételeiket eltitkolókra a kormány (Napi)
Száznyolcvanmilliárd forintot szedne be a kormány jövőre a feketegazdaság működtetőitől a hétfői Magyar Nemzet szerint. Az egyik legsúlyosabb probléma a bevételek eltitkolása, a számla nélküli ügymenet ... ...
dec. 31
9:32
Új módszert vezetnek be a dugók ellen (Napi)
Magyarországon korábban nem alkalmazott módszert vezetett be a Magyar Közút a torlódások mérséklésére; egyelőre a hatályos KRESZ-ben sincsenek erre vonatkozó részek. Egy Németországban és Ausztriában már ... ...
dec. 31
9:33
Aki jól tud alkudni, olcsón vehet lakást (ProfitLine)
Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény az első háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint tavaly ilyenkor - közölte felmérése eredményét az Otthon Centrum (OC)
dec. 31
9:36
Jövőre szorul a hurok a feketegazdaság körül? Nagyon sokat vár a kormány (Privátbankár)
Száznyolcvanmilliárd forintot szedne be a kormány jövőre a feketegazdaság működtetőitől. Többek között a készpénzfizetés korlátozása, a fordított adózás kiterjesztése a sertéságazatra, a pénztárgépek összekötése a NAV-val fehérítheti a gazdaságot.
dec. 31
9:54
Nem ezt akartuk hallani: jövőre még nehezebb lesz? (Privátbankár)
Angela Merkel német kancellár szerint jövőre nehezebb lesz a gazdasági környezet, mint az idén volt, a nemzetközi gazdasági válság tovább tart.
dec. 31
10:06
Megújulhat a balatoni vasútközlekedés, de nem lesz gyorsabb (Napi)
Magyarország valamennyi európai uniós pénzt lehívhatja vasútfejlesztési projektjeire ebben az uniós ciklusban - írja a hétfői Magyar Hírlap. A lap szerint eldőlt, mely vasútfelújítási munkák megvalósulását ... ...
dec. 31
10:06
Online rendelt termékek - Erre figyelmeztet az adóhatóság (ProfitLine)
Az Európai Unión kívüli országból interneten megrendelt áruk 22 euró értékig vámmentesek, e fölött azonban adófizetési kötelezettség keletkezik - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
dec. 31
10:12
Tankoljon másnaposan: drágulhat a benzin és a gázolaj is (Privátbankár)
Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 1-2 forintos, a gázolaj esetében 2-3 forintos áremelést indokolnak január 2-án, szerdán (vagy 1-2 nappal később). Az a biztos, ha amint kiment szervezetéből a szilveszteri mulatozás hatása, elgurul tankolni.
dec. 31
10:30
Mínuszban a tőzsdék az amerikai költségvetési megállapodás hiánya miatt (Infostart)
Világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken amiatt, hogy az Egyesült Államokban nem sikerült pontot tenni a költségvetési vita végére. Az amerikai szenátus hétfőre napolta el az úgynevezett költségvetési szakadékról folytatott vitát, a tárgyalások várhatóan közép-európai idő szerint hétfőn öt órakor folytatódnak.
dec. 31
10:39
Erős évet zártak az ázsiai részvénypiacok (ProfitLine)
Többnyire veszteséggel zártak a ma nyitva lévő ázsiai részvénypiacok az amerikai költségvetési szakadékkal kapcsolatos aggodalmak miatt. A kínai piacot ugyanakkor nagyban segítette az emelkedésben a ma közzétett feldolgozóipari adat, amely a szektor további javulásáról árulkodott.
dec. 31
10:57
A Hatoslottó nyerőszámai az 52. héten (Pénzcentrum)
Ezúttal sem volt telitalálat a Hatoslottón, így a jövő heti várható főnyeremény 130 millió forint....
dec. 31
11:06
Mínuszban a tőzsdék világszerte (MaHu)
Világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken amiatt, hogy az Egyesült Államokban nem sikerült pontot tenni a költségvetési vita végére.
dec. 31
11:12
Vegyesen szerepelnek az év utolsó napján az európai részvénypiacok (ProfitLine)
Világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken amiatt, hogy az Egyesült Államokban nem sikerült pontot tenni a költségvetési vita végére. Az amerikai szenátus hétfőre napolta el az úgynevezett költségvetési szakadékról folytatott vitát, a tárgyalások várhatóan közép-európai idő szerint hétfőn öt órakor folytatódnak.
dec. 31
11:15
Merkel: az állam a rend védelmezője (Napi)
Nehezebb lesz a gazdasági környezet jövőre a német kancellár szerint. Angela Merkel úgy véli, a világ még nem vonta le elégséges mértékben a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság tanulságait. Egy szociális ... ...
dec. 31
11:15
Sosem találnád ki, hol szilvesztereznének a legtöbben (Pénzcentrum)
Brazíliában a Copacabana strandon táncolva szilveszterezne a legszívesebben a legtöbb ember, a legkevésbé Svájcba vagy Belgiumba vágynak az óév búcsúztatására - erre jutott egy nemzetközi felmérés 17 ezer ember véleménye alapján....
dec. 31
11:24
Újítások a fogyasztóvédelemben (Infostart)
Az állami fogyasztóvédelemben a munkát elsősorban a kormány középtávú fogyasztóvédelmi politikájában meghatározott elvek, prioritások, feladatok mentén végezték, a fogyasztóvédelmi törvény módosításával, valamint az egységes piacfelügyeleti törvény elfogadásával pedig újabb lépést tettek az eddiginél is magasabb szintű szabályozás felé - hangsúlyozta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi…
dec. 31
11:45
Fiscal Cliff - Van remény a kompromisszumra (ProfitLine)
Megoldás körvonalazódik az adókról az egyik republikánus szenátor szerint az amerikai kongresszus republikánus és demokrata párti vezetői között. A kompromisszumos megoldásról hétfőn szavazhatnak a washingtoni kongresszus mindkét házában.
dec. 31
12:18
Sikeres az új magyarországi pénz (Infostart)
Már kétszáz helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt. Az év végén az önkormányzatok összesen tízmillió forint értékben adtak jutalmat balatoni koronában.
dec. 31
12:18
Erőre kapott a kínai feldolgozóipar (MaHu)
Erőre kapott a kínai feldolgozóipar: decemberben tizenkilenc hónap óta a legnagyobb mértékben növekedett a teljesítménye.
dec. 31
12:27
180 milliárdot szedne be a feketézőktől jövőre a kormány (Portfolio)
Száznyolcvanmilliárd forintot szedne be a kormány jövőre a feketegazdaság működtetőitől a hétfői Magyar Nemzet szerint. Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes...
dec. 31
12:45
Görögországban is bekötik a pénztárgépeket (Portfolio)
Görögországban is azt tervezik, hogy elektronikus úton összekapcsolják a pénztárgépeket az adóhatósággal. Az ekathimerini internetes hírportál beszámolója szerint a pénztárgépeket a...
dec. 31
12:51
19 havi csúcson a kínai feldolgozóipari aktivitás (ProfitLine)
A HSBC kezelésében lévő kínai feldolgozóipari BMI alapján decemberben a szektor aktivitása 19 hónapja nem látott szintre emelkedett, ami arra utal, hogy a több mint 2 éves gyenge teljesítmény után a gazdasági helyreállás jó úton halad.
dec. 31
12:54
Lopott autóval csempészte az ukrán cigarettát (MaHu)
Tízmillió forint értékű csempészcigarettát találtak a rendőrök egy rövid üldözés után, Fehérgyarmat közelében elfogott ukrán csempész autójában.
dec. 31
12:54
Amerika mínuszba tolta a világ tőzsdéit (Privátbankár)
Miután nincs megállapodás az USA-ban a költségvetési vitában, ezért világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken.
dec. 31
12:56
A görögöknél is beköttetik a pénztárgépeket az adóhatósághoz (Privátbankár)
Állítólag Görögországban már tavasszal elektronikus úton összekapcsolják a pénztárgépeket az adóhatósággal.
dec. 31
13:03
Emelkedik és teljesítmény-arányosítható lesz a közmunkabér (Portfolio)
Januártól a közfoglalkoztatásért járó havi bér, a teljes munkaidő esetén 75 500 forint és 96 800 forint között alakul - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. A...
dec. 31
13:05
USA: karnyújtásnyira az adóemelésektől (Portfolio)
Hétfőre napolta el az amerikai szenátus az úgynevezett költségvetési szakadékról folytatott vitát, miután a hétvégén sem sikerült kompromisszumot találni minden kérdésben, főképpen a legmagasabb...
dec. 31
13:12
Görögországban is összekötik a pénztárgépeket az adóhatósággal (MaHu)
Görögországban is azt tervezik, hogy elektronikus úton összekapcsolják a pénztárgépeket az adóhatósággal.
dec. 31
13:12
Indokolatlanul drága a kőolaj, jövőre olcsóbb lesz? (Privátbankár)
Újabb csúcsra szökött fel idén a kőolaj ára: az Európában irányadónak számító északi-tengeri Brent olajfajta átlagosan 111,65 dollár volt hordónként, megdöntve a 2011. évi rekordot, amikor az átlagár 110,91 dollárt tett ki.
dec. 31
13:15
Újabb rekordot döntött idén az olajár (Népszava)
Újabb csúcsra szökött fel idén a kőolaj ára: az Európában irányadónak számító északi-tengeri Brent olajfajta átlagosan 111,65 dollár volt hordónként, megdöntve a 2011. évi rekordot, amikor az átlagár 110,91 dollárt tett ki.
dec. 31
13:21
Január végéig kell elküldeni a nyugdíjas közalkalmazottakat (Portfolio)
Közzétette a kormány a közszférában alkalmazandó nyugdíj-politikai elveket rögzítő határozatát, amely szerint január végéig kell intézkedniük a minisztereknek a nyugdíjas korú közalkalmazottak és...
dec. 31
13:21
Az RTL sztárja még az államtól is kap pénzt - Toplista (Pénzcentrum)
Pénzügyi portálunk rendszeresen jelentkezik a celebvilág híreivel is, hiszen köztük is akad szép számmal devizaadós, aki letudta tartozását, és akadnak, akik tehetségkutatón milliókat nyernek, amit a legjobban szeretnének befektetni. Idén még Oláh Gergőnek is segítettünk, hogyan vásárolhat a legolcsóbban lakást 2013-ban. Az év legnagyobb sikereit szedtük össze, minden olvasónknak hasonló…
dec. 31
13:24
Minden idők legmagasabb év végi záróára az aranynál (ProfitLine)
Az aranyár az ezredforduló óta nem ismer más irányt, csak az emelkedést felfelé. A piaci szakértők többsége 2013-ban is a trend folytatódására számít. Az ok a vezető jegybankok extrém bőkezű pénzpolitikája és az ebből táplálkozó inflációs félelmek. Az viszont, hogy születik-e új árfolyamrekord az elkövetkezendő 12 hónapban, már kevésbé egyértelmű az elemzők körében – tájékoztat a www.aranypiac.hu.
dec. 31
13:30
Görögországban is összekötik a pénztárgépeket az adóhatósággal (Infostart)
Görögországban is azt tervezik, hogy elektronikus úton összekapcsolják a pénztárgépeket az adóhatósággal.
dec. 31
13:48
Angela Merkel: nehezebb lesz a gazdasági környezet jövőre (orientpress)
Angela Merkel német kancellár szerint jövőre nehezebb lesz a gazdasági környezet, mint az idén volt, a nemzetközi gazdasági válság tovább tart. A ma közvetítendő újévi televíziós beszédében, amelyet már közzétettek, a kancellár úgy vélte: az Unióban elhatározott reformok hatásai kezdenek érződni, de még sok türelemre van szükség a helyzet rendeződéséhez.
dec. 31
13:48
Újabb rekordot döntött idén az olajár (MaHu)
Újabb csúcsra szökött fel idén a kőolaj ára: az Európában irányadónak számító északi-tengeri Brent olajfajta átlagosan 111,65 dollár volt hordónként, megdöntve a 2011. évi rekordot, amikor az átlagár 110,91 dollárt tett ki.
dec. 31
13:48
Akár 150 ezres büntetést is kiszabhatnak petárdázásért (Privátbankár)
Akár 150 ezer forintos bírságra is számíthatnak a pirotechnikai szabályokat megszegők - hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. Az ORFK arra is felhívta a figyelmet, hogy a jellemzően látványelem nélküli, elsődlegesen hanghatással járó petárdákat nem szabad használni, petárdázni 2005 óta tilos.

Keresés