2012. december 1. szombat

dec. 1
0:12
Megvonta a legjobb adósság-kibocsátói besorolást az ESM-től a Moody's (Infostart)
Megvonta a lehetséges legjobb, "Aaa" adósság-kibocsátói osztályzatot az euróövezeti stabilitás fenntartására létrehozott pénzügyi mentőrendszertől (ESM) pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban Franciaország minap bejelentett leminősítésének folyományaként.
dec. 1
2:09
Meghatározták a sarki jégolvadás miatti globális tengerszint-emelkedés mértékét (ProfitLine)
A sarkvidéki jégtakarók olvadása nyomán 11 milliméterrel növekedett a globális tengerszint az elmúlt két évtizedben - derült ki az eddigi legátfogóbb és legpontosabb vizsgálatból.
dec. 1
4:54
Mikor adnak végre hitelt a bankok Magyarországon? (ProfitLine)
Magyarországon akkor indulhat be a nagyobb arányú vállalati hitelezés, ha a bankrendszer átlagos hitel/betét mutatója eléri a 80 százalékos mértéket, erre még legalább három évet kell várni - mondta Országh Mihály, a K&H Bank piaci igazgatóságának vezetője a bank által újságíróknak tartott szakmai fórumon, pénteken Mátraházán.
dec. 1
6:30
Csak a forint az autósok barátja (Portfolio)
Ismét stagnálással, érdemi elmozdulás nélkül zárták a hetet a finomított termékárak, így legfeljebb a forint erősödése szolgálhat az autósok örömére. Az árcsökkentésben azonban korántsem lehetünk...
dec. 1
6:33
Szükséges informatika, szükségtelen informatikus? (ProfitLine)
Míg korábban a céges cd-szállítmány beszerzéséhez is informatikus kellett, ma mindkettőből egyre kevesebb van. A cd-k helyét a felhős tárhelyszolgáltatások veszik át, az informatikusok szerepét pedig az általános számítástechnikai tudás terjedése csökkenti. Az IT szakemberek súlya csökken: ritkán kell informatikai vezető, ha már minden vezető egy kicsit informatikus – mutatott rá Rónai Balázs az…
dec. 1
6:36
KIVA és értékcsökkenés: hogyan számolható el? (Adózóna)
Szeretném megtudni, hogy ha kft. KIVA-ra vált az év végi záráskor (2012-es év zárása), akkor hogyan számolhatom el a meglévő eszközök után az értékcsökkenést? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, Lakatos Györgyi válaszol.
dec. 1
7:30
EKB-igazgató: Egységes pénzügyi felügyeletre van szükség Európában (Infostart)
Az egységes pénzügyi felügyelet létrehozatala mellett érvelt a pénzügyi stabilitás megerősítése és az európai integrációs folyamat elősegítése érdekében Benoît Coeuré, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja a Thomson Reuters pénzügyi hírügynökség 3. ázsiai pénzügyi szabályozási konferenciáján Hongkongban.
dec. 1
7:39
Ma lép életbe a kilakoltatási moratórium (ProfitLine)
Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
dec. 1
8:00
Rogán nem akar jegybankelnök lenni (Portfolio)
Rogán Antal őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, nem akar jegybankelnök lenni, és nem értene egyet azzal, hogy Simor András maradjon az MNB elnöke, fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője a...
dec. 1
8:02
IMF-hitelből és kötvénykibocsátásból államosítanánk gázcégeket (Portfolio)
A Népszabadság szombati száma szerint az IMF-hitel maradékából és kötvénykibocsátásból vásárolhatja meg az MVM az E.ON két társaságát. A lapnak az ügylethez közel álló körök megerősítették a 800...
dec. 1
8:04
Mától emelkedik a cigi adója (Portfolio)
December 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója; a parlament október közepén az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében döntött az emelésről. Felülírt tervek A kormány...
dec. 1
8:06
Egységes felügyeleti rendszert kell építeni Európában (Portfolio)
Az egységes pénzügyi felügyelet létrehozatala mellett érvelt a pénzügyi stabilitás megerősítése és az európai integrációs folyamat elősegítése érdekében Benoît Coeuré, az Európai Központi Bank (EKB)...
dec. 1
8:08
Leminősítették az európai mentőalapot (Portfolio)
Megvonta a lehetséges legjobb, \"Aaa\" adósság-kibocsátói osztályzatot az euróövezeti stabilitás fenntartására létrehozott pénzügyi mentőrendszertől (ESM) a Moody\'s Investors Service, elsősorban...
dec. 1
8:12
Netrisk.hu - még ma is lehet váltani! (ProfitLine)
November 30-án este a Netrisk.hu szerverei jelentősen lelassultak, ugyanis az esti órákban egyszerre tízezrek kezdtek hozzá a halogatott kötelező biztosítás váltáshoz. Ezzel még a legnagyobb online biztosítási portál szerverein is túlterheltséget tudtak okozni.
dec. 1
8:14
A Synergon veszteséges volt a harmadik negyedévben (ProfitLine)
A Synergon Informatikai Nyrt. 88,9 millió forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el 2012 harmadik negyedévében, az év első kilenc hónapjában ugyanakkor 136,5 millió forint nyereséget ért el, szemben az előző év első háromnegyedévének 967,2 millió forintos veszteségével.
dec. 1
8:18
Nem ismétlődhet meg a 2008-as szégyen (Portfolio)
Mi történik Amerikában, ha csődbe megy egy bank? Biztosítják-e az USA-ban a magyarok betéteit? Mitől jó, ha megelőzési funkciókkal is rendelkezik egy betétbiztosító? Mi a jó irány Európa számára a...
dec. 1
8:18
Új üzletlánc érkezhet Magyarországra! Biztosan lenyomja az árakat (Pénzcentrum)
2013-ban megkezdi magyarországi működését a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó áruháza, az Amazon.com - értesült piaci forrásokból a Pénzcentrum.hu. Az új szereplő piacra lépése strukturális átalakulást hozhat - főként az elektronikai piac, illetve a könyvkereskedelem képviselőit érintheti érzékenyen az óriás hazai terjeszkedése....
dec. 1
8:21
Még három szűkös évet kell túlélniük a magyar vállalatoknak (Privátbankár)
Magyarországon akkor indulhat be a nagyobb arányú vállalati hitelezés, ha a bankrendszer átlagos hitel/betét mutatója eléri a 80 százalékos mértéket, erre még legalább három évet kell várni.
dec. 1
8:39
"Profi" szakácsok is bedőltek a marhára festett disznónak? (Privátbankár)
Az élelmiszer-biztonsági hivatal szerint vendéglátóhelyekre is juthatott a főként azorubinnal színezett, marhaként árult sertéshúsból.
dec. 1
8:45
Megvonta a legjobb adósság-kibocsátói besorolást az ESM-től a Moody's (ProfitLine)
Megvonta a lehetséges legjobb, "Aaa" adósság-kibocsátói osztályzatot az euróövezeti stabilitás fenntartására létrehozott pénzügyi mentőrendszertől (ESM) a Moody's Investors Service, elsősorban Franciaország minap bejelentett leminősítésének folyományaként.
dec. 1
8:57
Miből veszünk mi 220 milliárdért földgáz-cégeket? (Privátbankár)
A Népszabadság szerint az IMF-hitel maradékából és kötvénykibocsátásból vásárolhatja meg az MVM az E.ON két társaságát - bő 220 milliárd forintos vételárról szólnak a hírek.
dec. 1
8:57
Se sztrájk, se béremelés nem lesz Hoffmann Rózsa szerint (HR Portál)
Nem teljesíthető a pedagógus-szakszervezetek húszszázalékos béremelési követelése - ismételte meg oktatási államtitkár a kormány álláspontját a pedagógusok sztrájkbizottságának délelőtti bejelentésére reagálva péntek este Móron.
dec. 1
8:59
A rugalmasság és a mobilitás segíthetné a foglalkoztatást (HR Portál)
A foglalkoztatási problémák megoldásának kulcsa a rugalmasság és a mobilitás lehet - mondta Pataki Károly, a Kelet-Közép-Európában piacvezető osztrák munkaerő-kölcsönző vállalat, a Trenkwalder International AG vezetőségi tagja pénteken Brüsszelben, egy magyar újságíróknak tartott beszélgetésen.
dec. 1
9:01
Megalakult a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (HR Portál)
A magyar rádiós piac vezető szereplőinek részvételével megalakult a magyarországi Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) azzal a céllal, hogy tagjait összefogva lássa el az iparág érdekképviseletét - tájékoztatta a szervezet pénteken az MTI-t.
dec. 1
9:03
Több a munkanélküli Somogyban (HR Portál)
Somogyban 23 361 álláskeresőt tartottak nyilván az októberi zárónapon, 660-nal többet, mint az előző hónapban - tájékoztatta a megyei kormányhivatal munkaügyi központja pénteken az MTI-t.
dec. 1
9:05
Íme a kisadózás új szabályai (HR Portál)
A kisadózó a bejelentést követő hónap elsejétől adózhat a rá vonatkozó szabályok szerint, a bejelentésben szerepeltetni kell a kiadózónál dolgozó más kisadózókat is - az erről szóló törvény december 1-én lép hatályba.
dec. 1
9:12
Nem vetették rá magukat az exporttámogatásra a kisvállalkozások (Portfolio)
Egyelőre csak a harmada kelt el a külpiacokra igyekvő kisvállalkozásoknak kiírt exporttámogatási pályázatokon kínált összegnek - írta a Magyar Nemzet. A lap szombati száma ismertette: egy négy...
dec. 1
9:15
Itt a tél - nincs több kilakoltatás (Privátbankár)
Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
dec. 1
9:17
Piaci razzia: zsebből fizették ki a milliókat a kínai árusok (Privátbankár)
Adóellenőrök, pénzügyőrök, adóvégrehajtók, élelmiszerbiztonsági felügyelők 60 fős csapata razziázott a napokban az ország második legnagyobb piacán, Nyíregyházán.
dec. 1
9:18
Magyarország 2014-re versenyképesebb lesz (ProfitLine)
A kormány reményei szerint 2014 elejére az ország takarosabb, tisztább és erősebb lesz a szónak abban az értelmében, hogy jobban ellen tud állni "a világ viharainak", és egy európai gazdasági növekedés beindulása esetén versenyképesebben várja majd a kihívásokat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Szolnokon.
dec. 1
9:20
A fizetések reálértéke maradjon meg! (ProfitLine)
A fizetések reálértékének megőrzése a cél, nem elegendő egy inflációkövető emelés – mondta el egy, a munkavállalók problémáit és javaslatait bemutató előadás kapcsán a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke pénteken, Szegeden az MTI-nek.
dec. 1
9:30
Adókedvezmény a szakképzetlen dolgozók után (HR Portál)
A szakképzetlen foglalkoztatottak után adókedvezményt vehet igénybe a munkaadó, és egyszerűsödnek a pénztári készpénztartás szabályai is december 1-jétől.
dec. 1
9:32
Tömeges leépítések lehetnek a közműadó amiatt (HR Portál)
A közműadó beláthatatlan következményekkel járhat a víziközmű-ágazatban, a helyenként több százmilliós plusz adóteher kigazdálkodására nem lesz lehetősége egyetlenegy vízmű társaságnak sem, ez teljesen bizonyos - mondta az MTI-nek Fürjes József, a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VKDSZ) elnöke pénteken.
dec. 1
9:48
Portugália is kérne az adósságkönnyítésből (Portfolio)
Német lapértesülés szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfőn arról kezdenek egyeztetni, hogy Görögországhoz hasonlóan jóváhagyjanak-e Portugália számára is egy adósságenyhítési programot. ...
dec. 1
9:51
Mitől csoki a csokimikulás? Nem olcsó telepakolni a csizmát - körkép (Privátbankár)
Egyre kevesebb a boltokban a márkátlan csokimikulás, így könnyebb elkerülni az ehetetlen csokiutánzatokat, másfelől azonban ez azt is jelenti, hogy egyre borsosabb az ára az édes Télapóknak. Milyen márkát válasszunk? Melyik éri meg ár-érték arányban? Kipróbáltunk néhányat.
dec. 1
9:51
Új munkatársait képezi a Consequit (ProfitLine)
Magyarországon és Szlovákiában 750 munkatárssal kezdte meg működését a Consequit Csoport, a múlt hét végi képzésen 420 ember vett részt, ebből 190-en új jelentkezők, akik nem dolgoztak korábban pénzügyi területen - közölte az alkusz csoport az MTI-vel
dec. 1
10:03
Játszmák a főnök és beosztott között (HR Portál)
A főnök-beosztott kapcsolat olyan függelmi viszony, ami mindig foglalkoztatta mindkét felet. A vezetők próbálnak jobb vezetők lenni, a beosztottak igyekeznek minél többet elérni. De az is előfordulhat, hogy valaki jól érzi magát a helyzetében, vagy nem akar kilépni a komfortzónájából. Érdemes végiggondolni néhány tipikus helyzetet, ami a főnök-beosztott viszonyban előjöhet, mert ezáltal lehet…
dec. 1
10:05
Tömeges leépítések lehetnek a közműadó miatt (HR Portál)
A közműadó beláthatatlan következményekkel járhat a víziközmű-ágazatban, a helyenként több százmilliós plusz adóteher kigazdálkodására nem lesz lehetősége egyetlenegy vízmű társaságnak sem, ez teljesen bizonyos - mondta az MTI-nek Fürjes József, a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VKDSZ) elnöke pénteken.
dec. 1
10:06
Újabb reményteli adat a kínai gazdasági kilátásokról (Portfolio)
A kínai feldolgozóipar teljesítményét jelző mutató 50,6 pontra, a hét havi csúcsra emelkedett novemberben - közölte a kínai statisztikai hivatal szombaton. A teljesítménymutató (beszerzési...
dec. 1
10:08
Nem áll meg a munkanélküliség emelkedése Spanyolországban (Portfolio)
Újból erősebben mértékben emelkedett a munkanélküliség Spanyolországban, a szeptemberi 25,8 százalék után októberben 26,2 százalékra emelkedett az Eurostat adatai szerint. Egy hónap alatt 204...
dec. 1
10:09
A portugál adósságon is könnyíthetnek a hitelezők (Privátbankár)
Német lapértesülés szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfőn arról kezdenek egyeztetni, hogy Görögországhoz hasonlóan jóváhagyjanak-e Portugália számára is egy adósságenyhítési programot.
dec. 1
10:24
Először fényképezték le közvetlenül a DNS-molekulát (ProfitLine)
Ötvenkilenc évvel azután, hogy James Watson és Francis Crick kikövetkeztette a DNS-molekula kettősspirál-szerkezetét, olasz kutatóknak sikerült elkészíteniük az első közvetlen fotót az életet kódoló csavart létráról.
dec. 1
10:30
Portugália is adósságkönnyítést kér (Infostart)
Német lapértesülés szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfőn arról kezdenek egyeztetni, hogy Görögországhoz hasonlóan jóváhagyjanak-e Portugália számára is egy adósságenyhítési programot.
dec. 1
10:42
A zéró közeli hozamok ellenére is imádják az amerikai kötvényeket (Portfolio)
Az amerikai államkötvények a történelmi mélységekben lévő hozamok ellenére továbbra is rendkívül népszerűek. A kötvényalapokba dől a pénz, a hozamok pedig ismét lefelé vették az irányt, ahogy a...
dec. 1
10:45
Kettesre értékelik a dolgozók a kormány munkaügyi politikáját (Privátbankár)
Az új Munka törvénykönyve júliusi hatályba lépése óta a munkavállalók 13 százalékának - 400 ezer munkavállalónak - már módosították a munkaszerződését, vagy munkáltatójuk jelezte ez irányú szándékát - derül ki a Policy Agenda felméréséből.
dec. 1
10:48
Ennyivel élnek jobban az osztrák nyugdíjasok (Adózóna)
Cikksorozatunkat, amelyben ismertetjük több Európai Uniós tagállam társadalombiztosítását, most Ausztria társadalombiztosításának bemutatásával folytatjuk.
dec. 1
10:50
Ezeket kell tudnia a kisadózóknak (Adózóna)
A kisadózó a bejelentést követő hónap elsejétől adózhat a rá vonatkozó szabályok szerint, a bejelentésben szerepeltetni kell a kiadózónál dolgozó más kisadózókat is - az erről szóló törvény december 1-én lép hatályba.
dec. 1
10:52
KATA és a szakképzési hozzájárulás: jár a kedvezmény 2013-ban? (Adózóna)
KATA-s egyéni vállalkozó 2013 -tól jogosult-e a szakképzési hozzájárulásból a tanulószerződéssel rendelkező tanulók utáni csökkentő tételre? A kérdésére Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.
dec. 1
10:54
Adókedvezmény a szakképzetleneknek december 1-től (Adózóna)
A szakképzetlen foglalkoztatottak után adókedvezményt vehet igénybe a munkaadó, és egyszerűsödnek a pénztári készpénztartás szabályai is december 1-től.
dec. 1
10:57
Sorra rúgják ki a német média-alkalmazottakat (ProfitLine)
A lapkiadók pénzügyi problémái miatt a németországi médiában olyan tömeges elbocsátások vannak, amire 1949 óta nem volt példa - állítja a német munkaügyi hivatal (BfA).

Keresés