2012. december 1. szombat

dec. 1
13:33
AIDS-világnap: Az elmúlt 25 évben 333 ember halálát okozta az AIDS Magyarországon (WebBeteg)
December 1-je az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome), azaz a szerzett immunhiányos tünetegyüttes világnapja. Magyarországon 1987 és 2012. szeptember 30. között 333 halálesetért volt felelős az AIDS - közölte az ÁNTSZ.
dec. 1
13:35
Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat (WebBeteg)
Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat, amellyel az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.
dec. 1
15:39
Ne sportoljon üres gyomorral! (WebBeteg)
Ha reggel sportol, akkor sem éget több kalóriát, mintha más napszakban edzene. Ha pedig reggeli nélkül kezd hozzá, még árt is magának! A reggeli ugyanis nem csak a megfelelő agyműködéshez szolgáltat energiát, kihagyását a belső szervek is megsínylik.
dec. 1
16:42
Gének üzenete - Megfejthető titkok magzati korban (WebBeteg)
Jó géneket örökölt... Rosszak a génjei... Mindenért a gének felelősek egészségünkkel kapcsolatban - ilyen és ezekhez hasonló kijelentések gyakran hangzanak el, de vajon minden egészségügyi problémánk visszavezethető a génekig? Klujber Valéria genetikus, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet Családtervezési Központjának munkatársaként igencsak otthon van ebben a témában.
dec. 1
17:45
Emeli tagdíját az orvosi kamara (WebBeteg)
Januártól 35 százalékkal, 1700 forintról 2300 forintra emeli tagdíját a Magyar Orvosi Kamara (MOK) - írta az Index pénteken.
dec. 1
17:47
Sí, quad, mountainbike: Klausmann Viktor sosem áll le (WebBeteg)
Kalusmann Viktort mindenki a tévéből ismeri, a Szerencsekerék az utóbbi időkig elképzelhetetlen volt nélküle, ám az sokak előtt még ismeretlen lehet, hogy a képernyőtől való búcsúzása óta számos, sporttal kapcsolatos tevékenységet folytat.
dec. 1
18:48
A családi körben étkező gyerekek között kevesebb lesz túlsúlyos (WebBeteg)
A rendezett körülmények között élő és rendszeresen családi körben étkező 10 év alatti gyerekeknek 50 százalékkal kisebb az esélyük az elhízásra egy magyar részvétellel végzett nemzetközi kutatás közelmúltban összesített eredményei szerint.

2012. december 2. vasárnap

dec. 2
3:12
Népbetegségek genetikai hátterét vizsgálják a debreceni orvoscentrumban (WebBeteg)
A leggyakoribb népbetegségek genetikai meghatározottságát vizsgálják a magyar lakosság körében a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) szakemberei.
dec. 2
6:21
Alternatív gyógymódok a migrén kezelésére (WebBeteg)
A krónikus fejfájás kezelésére egyes alternatív gyógymódok is hasznosak lehetnek, amelyek kiegészíthetik az orvosi kezelést és növelhetik annak hatékonyságát.
dec. 2
7:33
Az igazi Mikulás Óbudára is befutott (Infostart)
Budapesten is megkezdődött az adventi időszak: megnyílt a Vörösmarty téri vásár, de a főváros más részein is számos program várja a családokat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata idén is rendezvénysorozattal köszönti az adventi időszakot Fő téren, ahová vasárnap délután ellátogatott Youlupukki, az igazi finn Mikulás.
dec. 2
8:27
Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here (WebBeteg)
Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.
dec. 2
10:33
Már az egyetemisták sem mozognak eleget (WebBeteg)
Nemcsak a felnőttek, de már az egyetemisták sem mozognak eleget Magyarországon. Ez egyik alapvető következtetése annak a felmérésnek, amelyet a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) végeztetett el május-június folyamán, közel háromszáz győri és veszprémi egyetemista egészségi állapotát vizsgálva.
dec. 2
17:27
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2012. december 3. hétfő

dec. 3
13:33
Az ország első borkarácsonyfája (Infostart)
Az ország első borkarácsonyfáját állítja fel a Badacsonyi Kör csütörtökön a Városligeti Műjégpálya dísztermében - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény ötletgazdája.
dec. 3
13:51
Ezt ígérik a csillagok a hétre! (Blikk)
dec. 3
16:33
A Kékestetőn 12 centiméternyi hó esett (Infostart)
A Bakonyban és a Mátrában is havazott, a Kékestetőn hétfőre 12 centiméteres hóréteg alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszprém és Baranya megye több térségében riasztás van érvényben a hóátfúvások miatt.
dec. 3
21:12
Nem szezonális (perzisztáló) allergiás nátha (WebBeteg)
Számos beteg azért nem gondol arra, hogy nem szezonális allergiája is van, mert az egyébként enyhe és ritkán jelentkező panaszok csak pollenszezonban súlyosbodnak.
dec. 3
22:15
Beteg szívek megmentői (WebBeteg)
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság nyílt napján Dr. Kakuszi István a Főpolgármesteri Hivatal képviseletében elmondta, hogy meglepetéssel olvasta rendezvény beharangozóját. Azt, hogy a kardiovaszkuláris halálozás az elmúlt 10-15 évben jelentősen csökkent Magyarországon, azaz feleannyi beteg hal meg ma infarktusban, mint tíz évvel ezelőtt! Ebben az óriási…

2012. december 4. kedd

dec. 4
14:00
Növeli az élelmiszerallergia kockázatát egy víztisztításhoz is használt vegyszer (WebBeteg)
Az ivóvíz klórozása során keletkező diklórfenolok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyre több embernél jelentkezik élelmiszerallergia - vélik amerikai kutatók.
dec. 4
16:15
Cukorbeteg a gyerek? (Blikk)
Súlyos következményekkel jár, ha nem ismerjük fel időben a fiatalkori cukorbetegség árulkodó jeleit – hívja fel a figyelmet Dr. Krivácsy Péter, a Budai Egészségközpont gyermekgyógyász szakorvosa. Lássuk tehát, mi az, amit feltétlenül tudnunk kell a betegségről.
dec. 4
19:51
Nem hordja a koldus a rendőrtől kapott csizmát (Infostart)
Mezítlábas hajléktalannak ajándékozott meleg csizmát és zoknit egy rendőr az Egyesült Államokban, aminek véletlen tanúja volt egy fotózó turista. A fénykép a világhálón kirobbanó siker lett, a koldus viszont azóta megint mezítláb járja az utcákat.
dec. 4
20:27
Budapest helyezése a legélhetőbb városok listáján (Infostart)
Sorozatban negyedik alkalommal érdemelte ki a világ legélhetőbb városa címet Bécs a Mercer tanácsadócég szerint, Budapest a 74.
dec. 4
21:57
Megvan a genetikai magyarázata a rohamszerű ivásnak (Infostart)
A kamaszok túlzott alkoholfogyasztásakor lejátszódó agyi folyamatokat tanulmányozva brit kutatók olyan génváltozatra bukkantak, amelynek jelenlétében nagyobb a jutalomkereső magatartás valószínűsége.

2012. december 5. szerda

dec. 5
6:12
Gyömbér tea és süti, télen ne hagyjuk ki! (Édenkert)
A gyömbér amellett, hogy fantasztikus ízt kölcsönös számtalan főtt ételnek és süteménynek, gyógyító hatása is ismert. A gyömbérben található illóolaj sok betegség leküzdésében segíthet.
dec. 5
6:36
Elhunyt a világ legidősebb embere (Infostart)
Az Egyesült Államokban meghalt a világ legidősebb embere.
dec. 5
7:12
Mozgás: mi fontos a fiataloknak? (Metropol)
Hazánkban a lakosság 77%-a havi három alkalomnál nem mozog többször. Megvizsgálták az egyetemisták szokásait.
dec. 5
8:42
Meghalt a világ legmagasabb nője (Infostart)
Kínában elhunyt a világ legmagasabb nője.
dec. 5
9:36
A lisztérzékeny betegek között a nők vannak többségben (Metropol)
A lisztérzékenység, ha nem diagnosztizálják, súlyos tüneteket, akár meddőséget is okozhat.
dec. 5
13:06
Vészes terhességi hányás - A Hyperemesis Gravidarum (WebBeteg)
Az állapotos nők nagy többsége terhesség alatt hányingert és hányást tapasztal. A terhesség során jelentkező tünet tipikusan nem okoz súlyos panaszokat. Ha azonban nem múlik el a hányinger és a hányás, a terhes nő valószínűleg a reggeli rosszullét egy sokkal súlyosabb típusától szenved.
dec. 5
14:09
Az alvási apnoe jobban károsíthatja a nők agyát, mint a férfiakét (WebBeteg)
Az alvási apnoéban szenvedő nőknél nagyobb mértékű agykárosodást találtak amerikai kutatók, mint a követéses vizsgálatban szereplő - szintén apnoéval élő - férfiaknál.
dec. 5
20:27
A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet (WebBeteg)
A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.
dec. 5
20:42
Veszélyben az oroszlánok (Infostart)
Az afrikai szavannák oroszlánjai természetes élőhelyeik mintegy 75 százalékát elveszítették az elmúlt fél évszázadban az emberek fokozatos terjeszkedése nyomán, miközben populációjuk is jelentősen csökkent - figyelmeztet egy új tanulmány.

2012. december 6. csütörtök

dec. 6
3:48
Lányok betegsége - A Turner szindróma (WebBeteg)
Egyértelműen kromoszóma rendellenesség okozza azt a betegséget, amelyet Henry Turner jellemzett először az 1930-as években. Lonczay Andrea gyermekszakorvos-endokrinológus klinikai praxisában is előfordulnak ilyen betegek.
dec. 6
6:18
Láncos Miklós helyett már a Mikulás érkezik (Infostart)
Közép-Európából ered az a szokás, hogy a Mikulás megajándékozza a gyerekeket, mondta Sándor Ildikó néprajzkutató. A püspökruhához hasonló öltözéket viselő Mikulás mellett Nyugat-Európában létezik egy másfajta ruhát hordó Mikulás, aki karácsonykor látogatja meg a gyerekeket.
dec. 6
10:06
Magas vérnyomás télen - Miért és mennyivel lehet magasabb? (WebBeteg)
A hideg időjárás hatására idősebbeknél hirtelen vérnyomás-emelkedés tapasztalható - derül ki egy francia kutatásból, mely 65 év felettieknél vizsgálta az időjárás és vérnyomás közötti összefüggést.
dec. 6
11:09
Milyen betegségre, gyógyszerszedésre hívjuk fel az orvos figyelmét? (WebBeteg)
A vastagbél rákos megbetegedéseinek előforulása az egész világon nő, kifejezetten igaz ez hazánkra, ahol az elmúlt ötven évben megháromszorozódott a vastagbélrákban elhunytak száma.
dec. 6
13:21
Meghalt a 104 éves építész (Metropol)
Oscar Niemeyert, a modern építészet egyik legjelentősebb alakját egy Rio de Janeiró-i kórházban érte a halál
dec. 6
17:27
Erősítse immunrendszerét az életmódjával! (WebBeteg)
Próbálkozhatunk multivitaminokkal, étrendkiegészítőkkel, de ha tartósan és a lehető legtermészetesebben szeretnénk szervezetünket ellenállóbbá tenni, a legjobb módszer a mozgás. Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa szerint a titok a személyre szabott életmódban rejlik.

2012. december 7. péntek

dec. 7
3:57
Ígéretes eredmények a bélrák leheletből való szűrésével (WebBeteg)
Az esetek több mint háromnegyedében sikeresen diagnosztizálta a páciensek leheletéből a bélrákot egy új típusú szűrőteszt.
dec. 7
5:57
Ellopták a császár leveleit (Infostart)
Ferenc József császár 22 levelét lopták el egy bécsi páncélszekrényből.
dec. 7
6:03
Az allergiás nátha kivizsgálása (WebBeteg)
Az allergia megfelelő kezelési módját az allergia fajtájának és súlyosságának ismeretében lehet kiválasztani, ezért számos kérdésre és vizsgálatra számíthat, ha panaszaival orvoshoz fordul.
dec. 7
7:09
Marihuánát találtak magyar nők csomagjában Csehországban (Infostart)
Csehországban hét kiló marihuánát találtak két magyar nő csomagjában egy gyorsvonaton a vámosok.
dec. 7
14:27
December 15. - A volt diákoknak fontos dátum (WebBeteg)
Amennyiben a diák befejezi tanulmányait a középiskolában vagy az egyetemen, nincs munkaviszonya, vagy nem tanul tovább, be kell jelentkeznie az adóhatóságnál, mert egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettsége van.
dec. 7
15:51
Hó alá kerülhet a fél ország (Infostart)
Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy havazás miatt. Az előrejelzés szerint az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erősödő szél hatására sok helyen hófúvás is várható, és főként a déli területeken jelentős hóakadályokkal is számolni kell.
dec. 7
19:03
„Év Bortermelője 2012” választás eredményhirdetése (Édenkert)
2012. december 7-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2012” cím nyertesét.
dec. 7
20:51
Újabb mélypont az ingatlanpiacon (Metropol)
A statisztikák szerint a bevezetett végtörlesztések miatt nem érik el az idei ingatlanpiaci árak a tavalyi mélypontot.

2012. december 8. szombat

dec. 8
3:03
Körülmetélt vagy körülmetéletlen? - HPV esetén nem mindegy! (WebBeteg)
Noha a körülmetéletlen férfiak esetében nem nagyobb a kockázata a HPV fertőzésnek, mint körülmetélt társaiknál, egy új kutatás szerint egyértelműen tovább tart náluk a fertőzésből való gyógyulás.
dec. 8
11:39
Kóstoljuk meg az édesburgonyát! (Blikk)
dec. 8
17:03
Áts Károly: megtalálni és megmutatni a borcsodákat (Infostart)
Több száraz bor is szerepel Áts Károly toplistáján, pedig a legtöbb nemzetközi sikert az édes tokaji tételekkel érdemelte ki a borász, aki most kapta meg az Év Bortermelője díjat. A mádi Royal Tokaji Szőlőbirtok főborásza az InfoRádiónak elmondta: egyaránt szereti az aszúkat és a száraz borokat is.
dec. 8
20:21
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Keresés