2012. augusztus 1. szerda

aug. 1
3:27
Életmódváltás már a fogantatás előtt! (WebBeteg)
Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!
aug. 1
7:57
Huszonnyolc embert temetett be a sár Kínában (Infostart)
Tizenhat holttestet találtak meg egy északnyugat-kínai sárlavina halálos áldozatai közül, 12 embert még mindig keresnek - jelentette a kínai média szerdán.
aug. 1
8:33
Épülhetnek irodák a lakóövezetekben (Metropol)
Előtérben az energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontok: változik az országos építési szabályzat.
aug. 1
10:48
Sport, teljesítmény és genetika (WebBeteg)
Rengeteg kiemelkedő, olykor meglepő sporteredménnyel találkozunk, ha figyelemmel követjük a világversenyeket. Minden teljesítmény mögött kemény munka áll, de vajon elég-e, ha csak keményen és elszántan eddzünk nap, mint nap vagy kikerülhetetlenül is közrejátszik a genetika is a kiemelkedő teljesítményben?
aug. 1
12:27
Kánikula lesz a Sziget Fesztivál alatt (Infostart)
Napról napra egyre melegebb lesz, a hétvégén már helyenként 36, hétfőn akár 38 Celsius-fok is lehet. A vasárnap kezdődő Sziget Fesztivál ideje alatt is kitart a kánikula, csak egy-egy záporra lehet számítani - mondta Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
aug. 1
13:57
Ciklus közepén könnyebben szakad az izom (WebBeteg)
A mozgást szakemberek kifejezetten ajánlják a menstruáció idején, ugyanis kiválóan oldja a görcsöket. Egy egész karriert viszont a nehéz napokon megkoronázni, s akkor versenyezni, semmiképpen nem nevezhető kellemesnek, és a teljesítmény is jelentősen romlik ilyenkor.
aug. 1
14:15
A fiatalság forrása (Blikk)
aug. 1
14:24
Természet kínálta vérnyomáscsökkentők (Édenkert)
Sajnos nemcsak hazánkban, de a többi fejlett országban is népbetegségnek számít a magas vérnyomás. Az alább felsorolt életmódtanácsok és táplálékkiegészítők, bizonyítottan segítenek a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében.
aug. 1
18:09
Sportmítoszok (WebBeteg)
Valóban a rossz légzéstől alakul ki az oldalszúrás? A mozgás tényleg enyhíti a súlyos izomlázat? Cikkünkből megtudhatja, és választ kaphat más érdekes kérdésekre is. Mielőtt elkezdene edzeni, jó ha tudja, mi az, ami csak sportmítosz és mi a valóság!
aug. 1
19:12
Jóga a szélütés rehabilitációjában (WebBeteg)
A rendszeres jóga segített visszanyerni szélütött emberek egyensúlyérzékét abban a kis méretű amerikai tanulmányban, amelynek eredményét a Stroke című orvosi folyóiratban ismertették.
aug. 1
21:18
Különleges életrajzi memóriával rendelkező emberek (WebBeteg)
Meglepő különbségeket tártak fel amerikai kutatók az átlagoshoz képest az emberek egy különleges csoportjának, a kiváló életrajzi memóriával rendelkezőknek az agyában és mentális folyamataiban.

2012. augusztus 2. csütörtök

aug. 2
3:36
Várandósság: Amit a sajtról tudni kell! (WebBeteg)
Terhesség idején a táplálkozás alapvetően befolyásolja a baba fejlődését és különböző későbbi tulajdonságait is. Egy új japán vizsgálat tanúsága szerint a gyermekkori fogszuvasodás elleni küzdelem szempontjából is fontos szempont a helyes táplálkozás.
aug. 2
8:51
Dohányzás: módszerek a leszokáshoz - Egyedül nem megy (WebBeteg)
A dohányosok nagy része annak tudatában is tovább dohányzik, hogy tisztában van annak veszélyeivel. Ennek legfőbb oka, hogy a dohányzás az egyik legsúlyosabb - a kemény drogokra jellemző mértékű - függőséget képes létrehozni.
aug. 2
8:53
A 10 leggyakoribb sérülés a futballban (WebBeteg)
A futball kontakt sportág, melyben nagy a sérülések veszélye. Különösen a lábak érintettek. Az izmok, szalagok és csontok sérülései hozzátartoznak a focisták mindennapjaihoz.
aug. 2
9:54
Változik a gyógyszerek támogatáspolitikája (WebBeteg)
Több változás lép életbe a gyógyszerek támogatáspolitikájában. Bevezetésre kerül a spanyol modell.
aug. 2
14:06
Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen (WebBeteg)
A sportolóknál kiemelkedően nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetük megfeleljen a sokszor túlzott mértékű terhelésnek és elvárásoknak. Cikkünkben a különböző szervek egészséges működéséhez szükséges alapvető élelmiszereket és tápanyagokat vesszük sorra.
aug. 2
15:09
A legveszélyesebb sportágak (WebBeteg)
Az extrém sportokat leszámítva számos olyan, a londoni olimpia programjában is szereplő sportágat űznek versenyszerűen és tömegsport jelleggel a világban, amelyek komoly veszélyeket jelenthetnek a sportolókra nézve. A legveszélyesebb sportágak közül kiemelkedik a kosárlabda, a kerékpározás, a röplabda és a tenisz.
aug. 2
17:15
Szívkatéteres billentyűműtét - Nőknél hatékonyabb (WebBeteg)
A szívkatéteres billentyűműtéten átesett idős betegek körében két évvel a beavatkozás után csaknem kétszer annyi nőbeteg él, mint férfi - derült ki kanadai kutatók tanulmányából.
aug. 2
17:17
Kovács Katalin: nagyon sok folyadékot viszek be a szervezetembe (WebBeteg)
Ahány sportoló, annyi módszer, a professzionális sporttáplálkozásnak egyre fontosabb szerepe van szinte minden egyes sportágban. Kovács Katalin kajakos olimpiai bajnokunkat kérdeztük.
aug. 2
18:18
Joó Abigél megsérült, ötödik lett (WebBeteg)
Joó Abigél éremesélyesként kezdte meg a 78 kilós dzsúdótornát, de a második mérkőzésen megsérült, levált a térdporca, végül az ötödik helyen zárt.
aug. 2
18:20
Vesetumor elleni vakcina számítógép segítségével (WebBeteg)
Hans-Georg Rammensee professzor elsőként alkalmazta a világon a számítógépes vakcinatervezést, eljárását hat éve éppen Budapesten, a Nemzetközi Immunogenomikai és Immunoinformatikai (immunomimikai) Kongresszuson mutatta be - hangsúlyozta Falus András akadémikus.
aug. 2
19:57
Kétméteresnél nagyobb harcsát fogott (Infostart)
Brit édesvízi horgászrekordot döntött egy férfi: 2 méter 10 centi hosszú harcsát fogott.
aug. 2
20:24
Sportsérülések a vívásban (WebBeteg)
A vívás a látszat ellenére elviekben nem veszélyes sport. Természetesen előfordulhatnak kisebb-nagyobb sérülések, de a komolyabb sérülések esélye kicsi. Problémák a bemelegítés hiányából, felkészületlenségből vagy túlerőltetésből adódhatnak.
aug. 2
21:45
Ott spórolnak az olaszok, ahol tudnak (Infostart)
Az olasz családok olyan mértékben fogják vissza kiadásaikat az idén, amire a második világháború óta eltelt időszakban nem volt példa - derül ki a vezető kiskereskedelmi szakmai szervezet elemzéséből.

2012. augusztus 3. péntek

aug. 3
3:45
Jobban bírják a gyengébb idősek, ha magas a vérnyomásuk? (WebBeteg)
A törékeny, idős emberek jobban bírják, ha az általános ajánlásnál - 140/90 Hgmm - kissé magasabb a vérnyomásuk. Michelle Odden amerikai kutató és orvoscsoportja több ezer 65 évesnél idősebb ember vizsgálata alapján jutott erre a következtetésre.
aug. 3
5:51
Szépen nő Svájc lakosainak a száma (Infostart)
Valószínűleg még a nyáron meghaladja a 8 millió főt Svájc lakosainak száma - közölte az államszövetség statisztikai hivatala (OFS).
aug. 3
10:03
Ízületi sérülések gyógyszeres kezelése (WebBeteg)
Az ízületek sérülései általában a mozgástartomány határán túli feszítések hatására keletkeznek. Az ízületek bármelyik alkotórésze sérülhet, így beszélhetünk a csont, porc, szalag, ín vagy ízületi tok sérüléséről is.
aug. 3
13:39
Filmforgatás miatt lezárják vasárnap a pesti alsó rakpartot (Infostart)
Filmforgatás miatt lezárják vasárnap délutántól estig a pesti alsó rakpart XIII. kerületi szakaszát, a megállási tilalom már szombaton életbe lép - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
aug. 3
14:15
Az egészség aranyat ér! (WebBeteg)
Az egészség fontosabb, mint bármiféle érmes helyezés, mégis sokan hajlamosak ezt elfelejteni és túlhajszolják magukat a jobb eredmény elérése érdekében, pedig odafigyeléssel számos sérülés és baleset megelőzhető lenne.
aug. 3
15:18
Az allergiás orrdugulás kezelhető! (WebBeteg)
Az allergia kellemetlen tünetei közül a betegek elmondása alapján a legtöbb problémát az orrdugulás okozza. Az akár hónapokig is tartó orrdugulás az éjszakai pihentető alvást is gátolhatja, ezzel jelentős életminőség-romlást okozva.
aug. 3
16:21
A mosoly gyógyító ereje (WebBeteg)
Amerikai kutatók, 169 önkéntes bevonásával készített kísérlet során megállapították: a mosoly képes oldani a stresszt.
aug. 3
17:24
Minden sportág engedélyköteles (WebBeteg)
Lehet bármilyen felkészült egy versenyző, dolgozhat bármennyit a legjobb teljesítmény elérésén, ha nincsen versenyengedélye nem versenyezhet. Vannak mindenki számára kötelező vizsgálatok és engedélyek, s vannak olyanok is, amelyeket csak egy-egy sportág versenyzőinél kell elvégezni.
aug. 3
19:03
Mobiltelefonnal a hatékonyabb kezelésért (Infostart)
Egészségügyi segítséget biztosító, ingyenes mobilalkalmazást tett elérhetővé a poszttraumatikus stressz szindrómával (PTSD) küzdő amerikai katonák számára a védelmi minisztérium és a veteránügyek minisztériuma az Egyesült Államokban.
aug. 3
19:30
A máj rosszindulatú daganatairól (WebBeteg)
Ha májrákról beszélünk, akkor alapvetően el kell különítenünk a máj elsődleges daganatait, melyek a máj saját szöveteiből indulnak ki és a másodlagos daganatokat, ezek elsősorban az emésztőrendszer daganataiból a véráram útján keletkező áttétek.
aug. 3
20:15
Katedrára lép a Terminátor (Infostart)
Az egykori izomember és Terminátor, Arnold Schwarzenegger a politikatudomány világában látja a jövőjét, és a Dél-Kaliforniai Egyetemen megalapította a nevét viselő állam- és globálpolitikai intézetet - közölték amerikai sajtóforrások.
aug. 3
20:33
Kell-e tartani a hormonális fogamzásgátlástól? (WebBeteg)
Sokszor találkozunk hitekkel és tévhitekkel a fogamzásgátlókat illetően. Természetesen a hormonális fogamzásgátlásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt, ugyanakkor egy jól kiválasztott csoportban egészségkárosító hatásuk nem csak elhanyagolható, de még jótékony is lehet.
aug. 3
22:39
Női egészség minden korosztálynak (WebBeteg)
Amíg egészségesek vagyunk, legtöbben nem gondolunk rá, hogy betegek is lehetünk: azt hisszük, hogy baj mindig csak másokat érhet. Ez azonban nem így van. Testünknek is szüksége van időnként karbantartásra és ellenőrzésre ugyanúgy, mint például egy autónak. (x)

2012. augusztus 4. szombat

aug. 4
3:54
Aranyérem a halott úszó emlékének (WebBeteg)
Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszásban világcsúccsal megszerzett aranyérme másolatát eljuttatja a tragikusan elhunyt norvég úszó családjának. Alexander Dale Oen idén áprilisban egy edzőtáborban halt meg hirtelen szívmegállás következtében.
aug. 4
8:51
Bolhapiac több mint ezer kilométer hosszan (Infostart)
A szervezők által a világon a leghosszabbnak kikiáltott - 1100 kilométeres - garázsvásár nyílt meg csütörtökön a 127-es nemzeti főútvonal mentén, hat szövetségi amerikai államot átívelve. A négynapos gigantikus bolhapiacon olcsó vásárlás mellett koncertek, túrák és művészeti műhelyek is várják az érdeklődőket.
aug. 4
11:15
A sérülés krízis a sportoló számára (WebBeteg)
Kétféle sportoló létezik: aki már sérült, és aki majd csak fog. A versenyzés, a teljesítménykényszer, az óriási nyomás miatti stressz figyelmetlenné teszi a sportolókat, akik nem csak a mozgásforma adottságai, a nehéz gyakorlatok miatt szenvedhetnek el sérüléseket. Ám a testi sebeknél sokszor lassabban gyógyulnak csak be azok a lelkiek, amelyek egy-egy sérüléssel járhatnak.
aug. 4
13:57
Így veszélyeztetik az autózást a szerelmesek (Infostart)
Óvatosságra intik az autóvezetőket, mivel az augusztus eleji szaporodási időszakban az átlagosnál is nagyobb a veszélye, hogy szerelmes, és így a szokásosnál óvatlanabb őzzel találkozzanak a közutakon.
aug. 4
14:24
Szívós Márton: nem vagyok hízékony típus (WebBeteg)
Londonba készül Szívós Márton is, a férfi vízilabda-válogatott játékosa, aki megosztott a WEBBeteg olvasóival néhány táplálkozási praktikát.
aug. 4
16:39
Szép új világ a borászatban (Blikk)
Európa sok tekintetben kihívásokkal néz szembe: politikaival éppúgy, mint gazdaságival, hiszen teste, az Európai Unió fennállásának legnagyobb krízisét éli épp, nem függetlenül a gazdasági világválság feszítő terhétől.
aug. 4
18:36
A dohányzástól a csontok is gyengülnek (WebBeteg)
A szakorvosok csaknem két évtizede fölhívták a figyelmet arra, hogy az erős dohányosok között gyakoribb a csonttörés és erősebb a csontritkulás, mint a nemdohányzók körében. Amerikai kutatók most kiderítették, miként megy végbe ez a folyamat, és egerekkel végzett kísérlettel is megerősítették a megfigyelést.
aug. 4
20:15
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
aug. 4
20:17
Diónyi jég esett Kazincbarcikán és környékén (Infostart)
Diónyi, sőt annál nagyobb jégdarabok is estek szombaton kora este az észak-borsodi Kazincbarcikán és környékén - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

2012. augusztus 5. vasárnap

aug. 5
8:15
Ártalmas gyümölcsök? (Infostart)
A nyár a finomabbnál finomabb, friss gyümölcsök szezonja. Ha fogyasztásukat követően, rendszeresen kellemetlen tüneteket tapasztalunk, érdemes utána járni, mi okozza a panaszokat.
aug. 5
8:33
Közeleg a veszély (Infostart)
Több mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegőben, ráadásul egyre több tünetet okozó koncentrációban. Közeleg a parlagfűszezon is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján augusztus utolsó, illetve szeptember első hetében tetőzhet a parlagfű pollenkoncentrációja.
aug. 5
9:09
Leszoknak a fiatalok a beszédről? (Infostart)
A brit kommunikációs hatóság felmérésének eredménye szerint folyamatosan távolodnak el a hagyományos kommunikációs formáktól a helyi fogyasztók. Jellemző, hogy inkább üzennek egymásnak, mint telefonhívást kezdeményezzenek.
aug. 5
9:18
Tiltott szerek Londonban (WebBeteg)
Újabb doppingügy a londoni olimpián. Visszaléptette a kalapácsvető-versenytől Marina Marghievát a Moldovai Olimpiai Bizottság. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) közölte: a sportoló megbukott egy korábbi doppingteszten, bár azt nem közölték, mit használt a kalapácsvető. Ez a hatodik doppingeset a londoni játékokon.

Keresés