2012. augusztus 1. szerda

aug. 1
6:09
Kipihenik a válságot az EU vezetői (Kripto Akadémia)
Július végétől a világ egy sor vezetője elvonul jól megérdemelt nyaralására. Korábban gyakorta fényűző körülmények között töltötték el a szabadság két-három hetét, most azonban több elnök és kormányfő kénytelen volt szűkebbre húzni a nadrágszíjat.
aug. 1
6:11
Tankokat is szereztek a szíriai lázadók (Kripto Akadémia)
Ellentmondásos hírek érkeztek tegnap Aleppóból, ahol továbbra is heves harcok folynak Bassár el-Aszad katonái és a felkelők között. A roppant technikai fölényben lévő kormánypárti katonáktól tankokat zsákmányoltak a lázadók, akik így könnyedén támadták a városban lévő ellenséges objektumokat. Találat érte a helyi katonai bíróság épületét, a kormányzó Baath Párt székházát, és egy rendőrőrsöt is.
aug. 1
6:13
Még reménykedik a Ponta-kormány (Kripto Akadémia)
Ma kell hitelesítenie a román alkotmánybíróságnak a Traian Basescu menesztését célzó, vasárnap megtartott népszavazás eredményét. Az államfő felfüggesztését kezdeményező Szociális-Liberális Szövetség (USL) és a Ponta-kabinet nem tud beletörődni a technikai kudarcba. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva arra kérik az alkotmánybíróságot, hogy az 50 százalék alatti részvétel ellenére is nyilvánítsák…
aug. 1
6:45
Az amerikai kongresszus megegyezett egy féléves költségvetésben (Infostart)
Az amerikai kongresszus vezetői bejelentették, hogy megállapodtak egy hat hónapos költségvetésben. Ezáltal elhárult annak a veszélye, hogy a kormányzat a választások előtt fizetésképtelenné váljon.
aug. 1
7:03
Obama újabb szankciókat rendelt el Irán ellen (Infostart)
Újabb szankciókat rendelt el az iráni olaj- és petrolkémiai szektor ellen és az azt segítő bankok ellen Barack Obama amerikai elnök annak érdekében, hogy az iszlám köztársaságot visszatérítse nemzetközi kötelezettségeinek teljesítéséhez.
aug. 1
7:39
Huszonnyolc embert temetett be a sár Kínában (Metropol)
A 28 ember közül, akiket a sártenger betemetett, 22-en bányászok és hatan helyi polgárok.
aug. 1
8:51
Izrael még nem döntött Irán megtámadásáról (Infostart)
Izrael még nem hozott döntést az iráni atomlétesítmények elleni esetleges támadásról. Mindezt Benjámin Netanjahu miniszterelnök jelentette ki egy kedd esti televíziós nyilatkozatban.
aug. 1
11:15
A kanadai egészségügyi ellátás "csúcsfelhasználói" között a magyar menedékkérők (Infostart)
A mexikói, a kolumbiai, az amerikai és a magyar menedékkérők éltek tavaly a leggyakrabban a kanadai egészségügy ingyenes szolgáltatásaival - közölte hivatalos adatokra hivatkozva a montreali The Gazette.
aug. 1
11:51
Nincs pénzük a korrupcióra (Metropol)
Számottevően visszaszorult a korrupció Görögországban - mert nincs rá pénz.
aug. 1
12:09
Közvetlenül választják az államfőt Csehországban (Metropol)
Az új jogszabály alapján Klaus utódját 2013 elején a parlament két háza helyett már az ország lakossága fogja megválasztani.
aug. 1
13:57
Mi Ukrajnánk - Juscsenko a listavezető (Kripto Akadémia)
Viktor Juscsenko volt ukrán államfő vezeti a Mi Ukrajnánk párttömörülés listáját a parlamenti választásokon - így döntött a Mi Ukrajnánk keddi, estébe nyúló kongresszusa.
aug. 1
14:51
Szlovénia eladja nemzeti légitársaságát (Infostart)
A szlovén vagyonügynökség (AUKN) meghirdette eladásra az ország nemzeti légitársasága, az Adria Airways 74,87 százalékát.
aug. 1
15:45
Erdőtüzek Oroszországban (Metropol)
Továbbra sem tudták megfékezni a terjedő erdőtüzeket, Szibéria-szerte több helyen küzdöttek a lángokkal.
aug. 1
18:09
Környezetkímélő lesz az Eiffel-torony (Metropol)
Szélerőművekkel és napkollektorokkal állítja elő a működéséhez szükséges energia egy részét.
aug. 1
19:39
Később dönt az román alkotmánybíróság a népszavazás érvényességéről (Kripto Akadémia)
A román alkotmánybíróság több órás ülés után szerdán másnapra halasztotta a döntést a felfüggesztett Traian Basescu államfő leváltásáról rendezett vasárnapi népszavazás érvényessége ügyében és további dokumentumokat kért különböző állami intézményektől.
aug. 1
20:15
Az alkotmánybíróság elhalasztotta a romániai referendumról szóló döntést (Infostart)
A román alkotmánybíróság több órás ülés után szerdán másnapra halasztotta a döntést a felfüggesztett Traian Basescu államfő leváltásáról rendezett vasárnapi népszavazás érvényessége ügyében és további dokumentumokat kért különböző állami intézményektől.
aug. 1
20:33
Kritikussá vált a helyzet Aleppóban (Metropol)
Egyre nehezebbek az életkörülmények Aleppóban, Szíria egyik legnagyobb városában a kormányhű erők és a felkelők közötti harcok miatt.
aug. 1
22:03
Rekonstruálták a burgaszi öngyilkos merénylő arcát (Metropol)
A bolgár média az utóbbi napokban olyan fotókat is közölt, amelyeket a támadónak a boncasztalon lévő fejéről készítettek.

2012. augusztus 2. csütörtök

aug. 2
6:09
Megerősítette Németország legjobb besorolását az S (Infostart)
Továbbra is a lehetséges legjobb, "AAA" minősítést és az arra vonatkozó stabil kilátást tart érvényben Németországra vonatkozóan a Standard and Poor's hitelminősítő intézet.
aug. 2
6:09
Bakiról bakira bukdácsolt (Kripto Akadémia)
Felemásra sikeredett az amerikai republikánus elnökjelölt külföldi körútja, korántsem vált olyan diadalmenetté, mint Barack Obama 2008-as nemzetközi bemutatkozása. Mitt Romney minden állomáson bakot lőtt, megsértette vendéglátóit, s többször szembement a jelenlegi amerikai külpolitikával.
aug. 2
6:11
Kemény reformokat vezetnek be Párizsban (Kripto Akadémia)
Megszavazta a francia parlament Francois Hollande elnök reformcsomagját. Egyebek mellett emelik a gazdagok és a vállalatok adóterheit, s megsemmisítettek néhány olyan törvényt, amelyeket még Nicolas Sarkozy elnöksége alatt fogadott el a parlament.
aug. 2
6:13
Calabriában áttörték a hallgatás falát (Kripto Akadémia)
A dél-olaszországi Catanzaróban a napokban elfogták Domenico Arenát, a Pesce nevű klán főnökét. Őrizetbe vétele mérföldkő lehet Calabria tartomány életében. Először fogtak el ugyanis olyan személyt, akiről kiderült: "becsületbeli ügyből" gyilkolt meg egy nőt.
aug. 2
6:15
Putyin ellenzéki bloggert vett célba (Kripto Akadémia)
"Kétes faügyletek" címszóval vádat emeltek az egyik legismertebb orosz blogger, Alekszej Navalnij ellen, aki bejegyzéseiben rendszeresen élesen bírálja Vlagyimir Putyin elnököt. Az ellenzék szerint nyilvánvaló politikai támadásról van szó.
aug. 2
7:21
Nem jutott vér a sokszoros véradónak (Metropol)
Nem volt elég vér egy sokszoros véradó műtétjéhez Belgrádban. A 70 éves Darijo Jozic életében több mint 160 alkalommal adott vért, ám megérte, hogy ő viszont nem kapott.
aug. 2
7:23
Újra egybekelnek 48 évvel válásuk után (Metropol)
Negyvennyolc évvel a válása után ismét összeházasodik egy New York-i pár. Mind a vőlegény, mind menyasszonya 85 éves.
aug. 2
7:39
Másfél millió autót hív vissza a Toyota (Infostart)
Másfél millió autót hív vissza szervizbe világszerte a Toyota a hátsó híd nyomtávrúdjai beállításának ellenőrzésére - jelentette be az autógyár németországi leányvállalata csütörtökön Kölnben.
aug. 2
7:39
A coloradói ámokfutó pszichiátere közveszélyesnek tartotta páciensét (Kripto Akadémia)
Aggasztotta páciensének viselkedése azt a pszichiátert, aki James Holmest kezelte - közölte internetes kiadásában jól értesül forrásokra hivatkozva a CNN. Holmest azzal vádolják, hogy a Colorado állambeli Aurorában egy mozielőadáson agyonlőtt 12 embert, további 58-at pedig megsebesített.
aug. 2
8:33
Újabb amerikai szankciók Irán ellen (Metropol)
Az iráni energiaipart, hajógyártást és pénzügyi szektort érintő újabb szankciókat szavazott meg szerdán az amerikai kongresszus.
aug. 2
8:51
Az amerikai kongresszus újabb szankciókat szavazott meg Irán ellen (Infostart)
Az iráni energiaipart, hajógyártást és pénzügyi szektort érintő újabb szankciókat szavazott meg szerdán az amerikai kongresszus.
aug. 2
10:21
2,4 tonna illegális elefántcsont (Metropol)
Az elefántagyarakat a Thai Minh Company nevű cég Mozambikból származó marhabőrként tüntette fel.
aug. 2
10:23
II. Erzsébet születésnapja többé nem ünnep Fidzsin (Metropol)
Törölte nemzeti ünnepeinek sorából II. Erzsébet királynő születésnapját az egykori brit gyarmat, a Fidzsi-szigeteki Köztársaság.
aug. 2
11:15
Robbanás az orosz hadiflotta egyik hajóján (Metropol)
A helyi sajtó információi szerint a halálos áldozat 20 éves volt, a sérültek 23 és 27 év közöttiek.
aug. 2
11:33
43 civilt öltek meg Damaszkusznál (Metropol)
A biztonsági erők katonái behatoltak Dzsdeidet-Artúzba, ott fiatalok százait tartóztatták le, majd megkínozták őket.
aug. 2
12:27
Kék szemű, fekete hajú férfi robbantott Burgaszban (Metropol)
A burgaszi repülőtéren két héttel ezelőtt hajtottak végre öngyilkos merényletet egy izraeli turistákat szállító autóbusz ellen.
aug. 2
12:45
Áder „visszaadhatná” a nyugalmazott bírák szolgálati jogviszonyát (Metropol)
Az MSZP szerint Áder János köztársasági elnöknek törvényt kellene kezdeményeznie azért, hogy a 62. évük betöltése miatt idén nyugdíjazott bírák visszakapják szolgálati jogviszonyukat.
aug. 2
13:39
Új eljárást indíthat Csatáry László ellen a kassai ügyészség (Infostart)
Új feljelentés érkezett a kassai járási ügyészséghez Csatáry László ellen, az illetékes ügyésznek 30 napon belül kell döntést hoznia, hogy eljárást indít-e a beadvány alapján - közölte az MTI pozsonyi irodájával Milan Filicko, a kassai járási ügyészség szóvivője csütörtökön.
aug. 2
13:57
Új eljárást indíthat Csatáry László ellen a kassai ügyészség (Kripto Akadémia)
Új feljelentés érkezett a kassai járási ügyészséghez Csatáry László ellen, az illetékes ügyésznek 30 napon belül kell döntést hoznia, hogy eljárást indít-e a beadvány alapján - közölte az MTI pozsonyi irodájával Milan Filicko, a kassai járási ügyészség szóvivője csütörtökön.
aug. 2
15:09
Magyar kendertermesztőket vettek őrizetbe a Duna-deltában (Kripto Akadémia)
Két magyar állampolgárságú férfit vett őrizetbe a Duna-delta területén a román határrendőrség, mert kendert termesztettek nyaralójuk mellett - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.
aug. 2
15:27
Új eljárást indíthat Csatáry László ellen a kassai ügyészség (Kripto Akadémia)
Új feljelentés érkezett a kassai járási ügyészséghez Csatáry László ellen, az illetékes ügyésznek 30 napon belül kell döntést hoznia, hogy eljárást indít-e a beadvány alapján - közölte az MTI pozsonyi irodájával Milan Filicko, a kassai járási ügyészség szóvivője csütörtökön.
aug. 2
16:39
Az EKB nem változtatott az alapkamaton (Metropol)
Az Európai Központi Bank (EKB) kész lépéseket tenni, hogy csökkentse a nehéz helyzetű országok finanszírozási költségeit.
aug. 2
16:39
Szeptemberben dől el Basescu sorsa (Kripto Akadémia)
A román alkotmánybíróság csak szeptember 12-én hozza meg határozatát arról, hogy érvényes volt-e a felfüggesztett Traian Basescu államfő leváltásáról szóló népszavazás, hogy időt biztosítson a választási névjegyzék ellenőrzésére.
aug. 2
16:57
Ukrajnai választások: megvannak a jelöltek (Metropol)
Mindössze három nap alatt az összes parlamentbe jutásra esélyes párt megtartotta jelöltállító kongresszusát.
aug. 2
16:59
A Pussy Riot szabadon engedését követelték (Metropol)
A brit zenészek levélben szólították fel Putyint, hogy engedjék szabadon a női punkbanda tagjait.
aug. 2
17:01
Újabb baleset érte a spanyol királyt (Metropol)
János Károly megbotlott egy lépcsőfokban és hatalmasat esett csütörtökön.
aug. 2
17:15
Alkoholcsúcs egy cseh nő vérében (Kripto Akadémia)
Alig hihetően 5,72 ezreléknyi alkoholt mértek a rendőrök egy 43 éves cseh nő vérében, akit csütörtökön délelőtt a morvaországi Otrokovicében ellenőriztek.
aug. 2
18:45
Szíria: Kofi Annan nem vállalja a közvetítést (Metropol)
Annan kifogásolta: a szíriai népnek cselekvésre lenne szüksége, az ENSZ BT-ben meg megy az egymásra mutogatás.
aug. 2
18:47
Zavargás egy kairói luxushotelnél (Metropol)
Elmaradt járandóságát követelő tömeg rohamozott meg egy luxusszállót.
aug. 2
19:03
Melyik a legjobb amerikai egyetem? (Infostart)
A tavalyi második helyről az elsőre ugrott a legjobb tíz amerikai egyetem Forbes magazin által összeállított rangsorában a Princeton.
aug. 2
19:21
Obama megnöveli a szíriaiaknak szánt segélyt (Metropol)
Tizenkétmillió dollárnyi pótlólagos életmentő humanitárius segélyt hagytak jóvá a szíriaiak számára.
aug. 2
20:15
Kis híján összeütközött három repülőgép (Metropol)
A repülőgépek fedélzetén összesen 192 főnyi utas és személyzet tartózkodott.

Keresés