2012. október 1. hétfő

okt. 1
5:36
Cigányokat kényszerítettek bűncselekményre (168 Óra Online)
Tizenkét személy ellen vádat emeltek Franciaországban azzal a nemzetközi hálózattal kapcsolatban, amely Szerbiában "vásárolt" cigánylányokat kényszerített betörésre - közölték francia rendőrségi források.
okt. 1
5:54
Lemondott a japán kormány (Metropol)
Az előrehozott választások és a Kínával folytatott diplomáciai konfliktus miatt.
okt. 1
5:54
Golyót kapott a köztársasági elnök, lemondott a testőrparancsnok (Kripto Akadémia)
Még egy cigit is elszívott, és az újságíróknak is ráért nyilatkozni, mielőtt elkapták azt a férfit, aki airsoft fegyverrel rálőtt a cseh elnökre.
okt. 1
5:56
Jó fiúkká lettek a volt terroristák (Kripto Akadémia)
Mától nem számít terrorszervezetnek a párizsi székhelyű, emigráns irániakból álló Mudzsahedin Halk csoport, mert Washington pénteken törölte a terrorszervezetek nyilvántartásából. Az iráni kormány tiltakozik, s azt mondja - ezentúl Amerikáé a felelősség. washingtoni képviselők újra kérték az Európai Uniót, minősítsék terrorszervezetnek a Hezbollahot.
okt. 1
5:58
Ma választ Grúzia (Kripto Akadémia)
A volt szovjet köztársaság, Grúzia ma rendezett parlamenti választására rányomja bélyegét a Mihail Szaakasvili elnök nevéhez és rendszeréhez kötődő, szeptemberben kipattan fogolykínzási botrány.
okt. 1
6:00
Nyilatkozatháború árnyékolja be a román külügyminiszter látogatását (Kripto Akadémia)
A tíz évvel ezelőtt, Medgyessí Péter miniszerelnöksége idején aláírt magyar-román stratégiai partnerség évfordulójának jegyében került sor a román külügyminiszter mai budapesti látogatására. A román kormány nem elégedett a magyarországi románok helyzetével. A látogatást megelőzően Bukarest inhgerülten reagált Németh Zsolt külügyi államtitkár pénteki, a Népszabadságnak adott interjújára. Titus…
okt. 1
6:02
Felbolydulhat az osztrák belpolitika (Kripto Akadémia)
Jó esélyei lehetnek a következő osztrák parlamenti választás alkalmával a kanadai-osztrák állampolgárságú milliárdos vállalkozó, Frank Stronach pártjának. Felmérések szerint az új politikai erő biztosan bekerül a törvényhozásba jövőre megrendezendő parlamenti választás során.
okt. 1
6:04
Nők luxusbörtönben (Kripto Akadémia)
Az utóbbi hónapokban többször irányult a világ figyelme a szaúd-arábiai nők sorsára. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárással való fenyegetése után az olajkirályság első alaklommal nőket is nevezett a nyári játékokra. A múlt héten azonban már nem hátrált: nem engedte be az országba a nigériai muszlim zarándok asszonyokat, mert férfi kísérete nélkül érkeztek, ami a vahabita előírások szerint…
okt. 1
6:06
Lendvai: nem akartunk ártani Magyarországnak (Kripto Akadémia)
Pesszimista ugyan az osztrák állami televízió, az ORF Magyarországról szóló, múlt héten sugárzott filmje, de csak azért, mert így látják az érintettek, a film alkotóinak pedig nem volt szándékában ártani Magyarországnak. Erről a producer Paul Lendvai nyilatkozott, miután az alkotás kiváltotta Budapest haragját. A bécsi magyar nagykövet szerint kizárólag a magyar kormány ellenfelei jutottak szóhoz…
okt. 1
6:30
Lemondott a japán kormány (Infostart)
Lemondott hétfőn a teljes japán kormány, miután Noda Josihiko miniszterelnök átfogó átalakítást jelentett be az előrehozott választások és a Kínával folytatott diplomáciai konfliktus miatt - jelentette be Fudzsimura Oszamu kormányszóvivő.
okt. 1
6:30
Leonardo második Mona Lisája (Kripto Akadémia)
A zürichi Mona Lisa Alapítvány állítása szerint Leonardo da Vinci a Louvre-ban őrzött Mona Lisa megalkotása előtt évekkel már megfestette a rejtélyes mosolyú hölgy, Giocondá portréjának egy változatát.
okt. 1
6:32
Lövöldözés egy floridai veteránotthonban (Infostart)
Lövöldözés tört ki helyi idő szerint még vasárnap egy floridai veteránotthonban; ketten meghaltak, egy ember megsebesült - közölte a rendőrség.
okt. 1
7:24
A nép mozgásba lendült a megszorítás ellen (168 Óra Online)
Több tízezren tüntettek vasárnap az európai megszorító politika ellen Párizsban két nappal azelőtt, hogy a francia parlament megkezdi az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) ratifikálását megelőző vitát.
okt. 1
7:42
Súlyos buszbaleset Kínában (Infostart)
Öt német és egy kínai állampolgár meghalt, tizenöten megsérültek egy busz balesetében hétfőn Kínában.
okt. 1
7:42
Nagy bajban van a miniszterelnök (Kitekintő)
Mégis folytatódhatnak a belenei atomerőmű megépülése körüli bonyolult és a nyilvánosság számára átláthatatlan tárgyalások. A bolgár kormány elkeseredett lépése lehet ez, hogy elkerülje az oroszok egymilliárd eurós követelését.
okt. 1
8:00
Halálos fenyegetés a keresztényeknek (Kitekintő)
Úgy tűnik nincs nyugalom Egyiptomban, az első demokratikus választott elnöknek nem sikerül a visszaállítania a törvény erejét az izraeli határ közelében. Ismét a keresztények állnak a célkeresztben.
okt. 1
8:18
Megkezdődtek Grúziában a parlamenti választások (Infostart)
Megkezdődött hétfőn Grúziában a parlamenti választás, amelyen a hírügynökségek által idézett egyes vélemények szerint az ellenzéki koalíció megszorongathatja a kormányzó pártokat, sőt akár hatalomra is kerülhet.
okt. 1
8:36
Romney vészhelyzetben (Kitekintő)
Egy friss közvélemény-kutatás borzolja a republikánusok kedélyeit az Egyesült Államokban. Barack Obama elnökségének egyik legfontosabb reformja, az Obamacare, népszerű egyes bizonytalan államokban.
okt. 1
8:54
Stratégiai partnerekké válhat Afganisztán és Pakisztán (Kitekintő)
Az ENSZ idei Közgyűlése Afganisztán és Pakisztán számára váratlan fordulattal ért véget: a két ország elnökei New Yorkban megállapodtak, hogy államaik hosszú távú stratégiai együttműködési szerződést írnak alá.
okt. 1
9:12
Kitüntettek egy nigériai környezetvédelmi aktivistát (Kitekintő)
Egy nigériai jogi aktivista nyert meg egy norvég emberi jogi díjat. A férfi a környezetszennyezés elleni elszánt küzdelmével érdemelte ki a neves elismerést.
okt. 1
9:30
A Pussy Riot tagjain már csak a bűnbánat segíthet? (Kitekintő)
Egy nappal a Pussy Riot fellebbezésének bírósági tárgyalása előtt az orosz ortodox egyház úgy nyilatkozott, hogy az együttes tagjai megérdemelnék a kegyelmet, ha hajlandóak lennének megbánni bűnüket.
okt. 1
9:48
Netanjahu fegyveres beavatkozást sürget (Kitekintő)
Benjamin Netanjahu az USA-ba látogatott, hogy a két elnökjelöltet meggyőzze a mielőbbi Irán elleni katonai beavatkozásról.
okt. 1
10:24
Egy nyugdíjas kezében az ország sorsa (Kitekintő)
Ki és mi dönti el, hogy ki lesz az USA következő elnöke? A gazdaság állapota, a lejárató kampányok vagy a közösségi oldalak?  Az elnök karizmája vagy pár ezer nyugdíjas? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Nemzeti Köszszolgálati Egyetemen.
okt. 1
10:42
Beneš-dekrétumok: Az EP-ben két héten belül döntenek a petícióról (Kitekintő)
Budapesten a Polgárok Házában Bagó Zoltán, Juhász Imre és Hahn-Seidl Alida sajtótájékoztatót tartottak a Beneš-dekrétumok ügyében benyújtott Európai parlamenti petícióról.
okt. 1
11:00
Súlyos hiányosságokat tárt fel az atomerőművek uniós stressztesztje (Infostart)
Súlyos hiányosságokat tárt fel az Európai Unióban (EU) működő atomerőművekben elvégzett célzott biztonsági felülvizsgálat (CBF) - stresszteszt -, amelyet a fukusimai atomkatasztrófa miatt rendeltek el - írta hétfőn a Die Welt.
okt. 1
11:18
Románia: alkotmányba a magyar nyelvet (Kitekintő)
Az RMDSZ kitart amellett, hogy az alkotmányban elismerjék a magyar nyelvet – közölte Kelemen Hunor szövetségi elnök.
okt. 1
11:36
Slota felébredt, és ébresztőt fújt (Kitekintő)
A szlovák parlamentből kiszorult Ján Slota és pártja, az SNS életjelet adott. Eljutott hozzájuk Semjén Zsolt kijelentése, miszerint a kettős állampolgárság lehetséges válasz Trianonra.
okt. 1
11:54
Ez lehet Romney utolsó esélye (Kitekintő)
Romney-nak le kell győznie Obamát a jelöltek televíziós vitájában, hogy életben tarthassa választási reményeit.
okt. 1
12:48
Bassár el-Aszad parancsára ölték meg a török pilótákat (Kitekintő)
Az Al-Arabiya televízió birtokában levő titkos dokumentumok szerint Bassár el-Aszad tudtával és személyes parancsára ölték meg a június végén lelőtt két török harci repülőgép pilótáit. A dokumentumok ugyanakkor az akcióban való orosz részvételről tudósítanak.
okt. 1
12:48
Európa: minden atomerőmű biztonságán javítani kell (168 Óra Online)
Súlyos hiányosságokat tárt fel az Európai Unióban (EU) működő atomerőművekben elvégzett célzott biztonsági felülvizsgálat (CBF) - stresszteszt -, amelyet a fukusimai atomkatasztrófa miatt rendeltek el - írta hétfőn a Die Welt.
okt. 1
13:06
Megalakult a román jobbközép választási szövetsége (Kitekintő)
Hivatalosan is megalakult szombaton a román jobbközép pártok választási szövetsége, amelyet Igaz Románia Szövetség (ARD) néven szeptember 12-én már bejegyeztek a központi választási irodánál.
okt. 1
13:24
Külföldieket hív az országba az elnök (Kitekintő)
Az ENSZ-ben tartott beszédével is a nemzetközi közösség elfogadását és a pénz beáramlását igyekezett elérni az országába a mianmari elnök, ám a jogvédők továbbra is aggódnak az etnikai konfliktusok és politikai letartóztatások miatt.
okt. 1
14:00
Pussy Riot-ügy : elnapolták a fellebbviteli tárgyalást (Infostart)
A moszkvai fellebbviteli bíróság hétfőn október 10-re napolta el a tárgyalást a Pussy Riot orosz punkegyüttes három tagjának ügyében.
okt. 1
14:00
A Sapientia egyetemre látogat Orbán Viktor (Kitekintő)
Tizenkét évvel ezelőtt, 2001. október 3-án tartotta első tanévnyitó ünnepségét a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.
okt. 1
14:36
Magyarországi zavargásoktól tart egy orosz lap (Kitekintő)
A válságtól és a véget nem érő politikai botrányoktól gyötört Magyarország az Európai Unió új gyenge láncszemévé válik - emelte ki a Kommerszant című orosz napilap hétfői számában megjelent, Budapestről küldött tudósítás.
okt. 1
14:54
Elnapolták Pussy Riot tárgyalását (Kitekintő)
A moszkvai fellebbviteli bíróság hétfőn október 10-re napolta el a tárgyalást a Pussy Riot orosz punkegyüttes három tagjának ügyében.
okt. 1
14:54
Újságírók tüntettek Kijevben (Metropol)
A rágalmazást bűncselekménnyé nyilvánító törvényjavaslat ellen tiltakoztak.
okt. 1
15:12
Nyolcéves rekordot döntött az olaszországi munkanélküliség (Kitekintő)
Augusztusban 10,7 százalék volt a munkanélküliségi ráta Olaszországban, a mutató 2004 óta nem volt ilyen magas - közölte hétfőn az Istat olasz statisztikai hivatal.
okt. 1
15:30
Semjén: Magyarország elkötelezett a keleti keresztények mellett (Kitekintő)
Magyarország elkötelezett az emberi jogok és a vallásszabadság, és "mélyen elkötelezett a keleti keresztények mellett" - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes miután hétfőn a Parlamentben találkozott Béchara Boutros Rai, a maroniták antiókhiai pátriárkájával.
okt. 1
15:30
Libanon maronita pátriárkájának tetszik a magyar alaptörvény (Metropol)
Béchara Boutros Rai Orbán Viktorral és Semjén Zsolttal találkozott.
okt. 1
16:06
A felvidéki magyarok helyzetéről tájékozódott Orbán (Kitekintő)
A Robert Fico szlovák miniszterelnökkel való keddi találkozó előtt a felvidéki magyarság helyzetéről tájékozódott Orbán Viktor kormányfő, aki hivatalában fogadta Berényi Józsefet, a felvidéki Magyar Közösség Pártja elnökét.
okt. 1
16:24
Martonyi: folytatja a partnerségi együttműködést Magyarország és Románia (Kitekintő)
Magyarország és Románia folytatja és tovább akarja fejleszteni partnerségi együttműködését, ebben egyeztek meg román kollégájával - közölte Martonyi János külügyminiszter hétfői budapesti megbeszélésük után.
okt. 1
16:24
2014 végén vonul ki a NATO Afganisztánból (Metropol)
Az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők 2014 végéig átadják feladataikat az afgán erőknek.
okt. 1
16:26
Sztrájkkészültség a pozsonyi Volkswagennél (Metropol)
A dolgozók egyik követelése a bérek 6,8 százalékos emelése.
okt. 1
16:28
Disszidált az iráni elnök operatőre (Metropol)
Hasszán Gol Hanban az ENSZ Közgyűlésére kísérte el Ahmadinezsádot, s egyelőre nem világos, hogy mikor hagyta el az iráni küldöttséget.
okt. 1
16:42
Menekülnek az emberek az országból (Kitekintő)
A szíriai helyzet egyre nagyobb hatást gyakorol a környező országokra. Jordániában lázadnak a menekültek, a török határon átkelőket foglaltak el a lázadók, Irak pedig újabb menekülteket fogad.
okt. 1
16:42
Kormánykonvojt támadtak meg ellenzéki fegyveresek Szíriában (Metropol)
A támadásban a kormányerők 18 katonája meghalt, 30 megsebesült.
okt. 1
17:00
Németország fiatal külföldi szakembereket vár (Kitekintő)
A német munkaügyi hivatal (BA) meg akarja könnyíteni fiatal külföldi szakemberek németországi munkavállalását - jelentette be a hivatal hétfőn. Erre a célra a munkaügyi minisztérium évente 40 millió eurót szán.
okt. 1
17:36
Egyre több bántalmazott gyerek sérül meg (Kitekintő)
Összességében több gyerek került fizikai bántalmazás okozta súlyos sérülés miatt kórházba az Egyesült Államokban 2009-ben, mint 1997-ben - állapították meg tanulmányukban a Yale Egyetem kutatói.
okt. 1
17:54
Csata Ohióért (Kitekintő)
Barack Obama és Mitt Romney is ádázul küzd Ohio megnyeréséért.

Keresés