2012. október 1. hétfő

okt. 1
4:51
Félidőben az Oktoberfest, eddig 3,6 millió liter sör fogyott (ATV)
Egy hét alatt 3,6 millió liter sör fogyott a müncheni Oktoberfesten, a világ legnagyobb népünnepélyén, amely a hét végén ért a félidejéhez.
okt. 1
5:09
Kezdődik a bírók kényszernyugdíj-pere (Alternatív Energia)
Ma délután tárgyalja első ízben a luxembourgi Európai Bíróság a magyar bírák kényszernyugdíjazásának ügyét. Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) még az év elején indított kötelezettségszegési eljárást ebben az ügyben (is), majd - miután az Orbán-kormány semmiféle elfogadható érvet nem hozott fel a független bírók elmozdítása mellett, ám változtatni sem volt hajlandó a szabályozáson - az EB…
okt. 1
5:11
Manipulálhatja a voksokat a Fidesz (Alternatív Energia)
Rejtett megoldásokkal befolyásolhatja a 2014-es választások kimenetelét, sőt, szakértők szerint tömeges választási csalások elkövetésére is alkalmas lesz a választási eljárásról szóló kormánypárti törvényjavaslat, amelynek általános vitája folytatódik az Országgyűlésben.
okt. 1
5:27
Szövetségest keresnek a szocialisták (Alternatív Energia)
A következő fél év a programalkotásról szól majd az MSZP-ben, ez alapján keresik majd az együttműködés lehetőségét a demokratikus pártokkal és a civil szervezetekkel - döntött az ellenzéki párt választmánya. A szombati tanácskozáson zárt ajtók mögött azonban az is elhangzott, hogy ilyen szövetség hiányában arra is készülie kell a szocialistáknak, hogy 2014-ben egyedül győzzék le a Fideszt.
okt. 1
5:27
Fölrobbant egy PB-gázpalack Pusztakovácsiban (ATV)
Felrobbant egy gázpalack Pusztakovácsiban egy családi ház konyhájában vasárnap este; az ott lakó idős házaspárt füstmérgezés gyanújával a kaposvári kórházba szállították – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
okt. 1
5:29
Bevezetés az unortodoxiába (Alternatív Energia)
A közgazdaságtan könyvektől máskor oly szívesen elrugaszkodó kormányunk most kifejezetten abban bízik, hogy az alapkamat csökkentése beindítja a gazdasági növekedést. Egy tankönyvi példa talán így is alakulna: az ugyanis nem társít teljességgel kiszámíthatatlan, multi- és bankellenes gazdaságpolitikát a jegybanki alapkamat csökkentése mellé.
okt. 1
5:29
Mágnes, gumibelső, nyomáscsökkentő: ipari méretű a gázlopás (ATV)
Több tízmilliárdos kárt okoznak a gáztolvajok évente. A szolgáltatók erre hivatkoznak ellenőrzéseik során, az igaztalanul megbüntetett fogyasztók viszont egyszerű pénzbehajtásról beszélnek. A módszerek a szolgáltatók és a tolvajok oldalán is meglehetősen változatosak.
okt. 1
5:31
Megtalálta az elveszett juhokat Orbán (Alternatív Energia)
"Eljön még az az idő, ha a nemzeti együttműködés rendszerét jól kiépítjük, képesek lehetünk Magyarországot ismét a sikeres nemzetek közé emelni" - erről Orbán Viktor a lakiteleki találkozó 25 éves évfordulóján beszélt szombaton Lakiteleken. 1987. szeptember 27-én 181 értelmiségi gyűlt össze Lezsák Sándor házának udvarán.
okt. 1
5:54
Apadó egyszázalék az egyházaknál is (Metropol)
A felajánlott összeg 2012-ben is csökkent, pedig a 200 helyett már csak 31 egyház kaphat pénzt.
okt. 1
6:12
Sűrű hét vár a parlamentre (Infostart)
Ismét háromnapos ülést tart az Országgyűlés. A képviselők az előzetes regisztrációról, valamint a következő Polgári törvénykönyvről (Ptk.) is folytathatják a vitát, de napirendre kerül az előző évi költségvetés zárszámadás is.
okt. 1
6:21
Előzetesben a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottja (Alternatív Energia)
Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a domonyvölgyi rablógyilkosság elkövetésével gyanúsított 18 éves szakáldi fiatalt a Budakörnyéki Bíróság. Az indoklás szerint szökéstől, a bizonyítási eljárás megnehezítésétől, bűnismétlés veszélyétől kell tartani.
okt. 1
6:21
Szekfűvel és kődobálással a megszorítások ellen (ATV)
A megszorítások elleni tüntetésekkel kezdődött, és demonstrációkkal fejeződött be a hét Dél-Európában. Olaszország és Görögország mellett Spanyolországban és Portugáliában is többtízezer ember vonult utcára, miközben rekordokat dönt a munkanélküliség, és egyre vészjóslóbb adatok kerülnek nyilvánosságra a gazdaságról.
okt. 1
6:23
Változtak az állattartás szabályai (ATV)
Október 1-jével megváltoznak az állattartás szabályai; ettől kezdve a mezőgazdasági haszonállatok tartását az önkormányzatok már nem korlátozhatják helyi rendeletekben.
okt. 1
6:25
A GPS buktatta le a rádiótelefonnal megpakolt kamion elrablóit (ATV)
Pár óra alatt elfogták az igazi rendőrök azokat az álrendőröket, akik egyszerűen elloptak egy mobiltelefonokkal megpakolt kamiont Vecsésnél. Megfenyegették a sofőröket, aztán Ócsán kitették őket megkötözve. A szállítmány csaknem egymilliárd forintot ért, de úgy tudjuk, már nem volt idejük megpakolni a zsebüket a telefonokkal, mert a rendőrök gyorsan a nyomukra jutottak.
okt. 1
6:27
Többszörös túljelentkezés: sok százan vigyáznának a Parlamentre (ATV)
A külső jelentkezőkkel együtt többszörös a túljelentkezés az Országgyűlési Őrséghez, ahol jelenleg a személyes elbeszélgetések folynak - írja a Népszabadság hétfői számában.
okt. 1
6:39
„Minden miniszter lemondott” Ismét átalakul a kormány (ATV)
A bejelentett átfogó átalakítások miatt lemondott a teljes japán kormány. Noda Josihiko miniszterelnök harmadszor alakítja át a kormányt tavaly szeptember óta.
okt. 1
6:41
Lövöldözés egy veteránotthonban: ketten meghaltak (ATV)
Lövöldözés tört ki helyi idő szerint még vasárnap egy floridai veteránotthonban; ketten meghaltak, egy ember megsebesült - közölte a rendőrség.
okt. 1
6:43
MN: Simicskó István a sportért felelős államtitkár mától (ATV)
Hétfőtől Simicskó István, a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára tölti be a sportért felelős államtitkári posztot az Emberi Erőforrások Minisztériumában - írta a Magyar Nemzet hétfőn.
okt. 1
6:45
Fidesz: nem politikai okokból változtatnak a kommunista utcaneveken (ATV)
Lecserélnék a XX. századi diktatúrákhoz köthető utca-, cég-, intézmény- és szervezetek neveit fideszes képviselők, ezért törvénymódosító javaslatot nyújtottak be. Az indoklás szerint elsősorban a kommunista diktatúrára utaló nevek keltenek rossz érzést az emberekben. Az egyik beterjesztő, Vantara Gyula az ATV híradójának azt mondta, hogy a törvénymódosítás mögött nem áll politikai megfontolás,…
okt. 1
6:48
Magyar Nemzet : Simicskó István a sportállamtitkár (Infostart)
Hétfőtől Simicskó István, a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára tölti be a sportért felelős államtitkári posztot az Emberi Erőforrások Minisztériumában - írta a Magyar Nemzet hétfőn.
okt. 1
6:57
Munkahelyvédelem és előzetes választási regisztráció a parlamentben (ATV)
A kormány munkahelyvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat is elfogadhat mai ülésnapján az Országgyűlés, a képviselők emellett tovább folytathatják a vitát arról az alkotmánymódosításról, amely előzetes regisztrációhoz engedné kötni a választójogot.
okt. 1
6:59
Az Alfa Romeo a 2012. évi Párizsi Autószalonon (ATV)
Az Alfa Romeo egy igazán látványos standdal tér vissza a Párizsi Autókiállításra, amely a márka dinamikusabb, életvidámabb szellemiségét helyezi az előtérbe. A kiállítási terület kanyargós, vezetésre csábító útként terül el, ideális helyszínként arra, hogy a látogatók megtapasztalják azokat az érzelmeket, amiket csak az Alfa Romeo adhat meg nekik, köszönhetően modelljei agilitásának,…
okt. 1
7:15
A Jeep® márka a 2012. évi Párizsi Autószalonon (ATV)
Az idei Párizsi Autószalonon a Jeep® márka három új, limitált szériás modellel lép színre, amelyek tovább erősítik a márka európai portfolióját. Az újdonságok a zászlóshajó Jeep Grand Cherokee, az ikonikus Jeep Wrangler és a városi kompakt szabadidőjármű, a Jeep Compass alapjaira épülnek.
okt. 1
7:24
Dönthet a Kúria a Cozma-ügyben (Infostart)
Várhatóan hétfőn dönt a Kúria a Cozma-ügyben a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról, amelyben a vádhatóság az álláspontja szerint törvénysértően enyhe jogerős döntés megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kérte.
okt. 1
7:33
Németek haltak meg Kínában: egy baleset után kigyulladt a buszuk (ATV)
Öt német és egy kínai állampolgár meghalt, tizenöten pedig megsérültek abban a buszbalesetben, amely hétfőn történt Kínában.
okt. 1
7:35
Kockázatos ügyfelek? Befagyott az önkormányzati hitelezés (ATV)
Jövőre átalakul a települések feladatköre és finanszírozása, ezért a bankok kockázatos ügyfeleknek tartják az önkormányzatokat - írja a Népszabadság. 2012-ben ezért az önkormányzati hitelezés szinte teljesen befagyott.
okt. 1
7:37
Tizenöt év alatt öt és fél évvel nőtt a magyar várható élettartam (ATV)
Magyarországon évente több mint ötvenezer ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg. A szívinfarktus még mindig háromszor olyan gyakori, mint Európa legfejlettebb országaiban, annak ellenére, hogy a megelőzésben eredményeink is vannak – erről a szív napján beszélt a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke a Városligetben, ahol most is több ezren vehettek részt ingyenes szűrővizsgálatokon.
okt. 1
7:42
Változnak a gyógyszerárak hétfőtől - a nap hírei (Infostart)
Több mint ezer gyógyszer ára változik október elsején. A többkulcsos személyi jövedelemadó visszaállítását sürgeti az MSZP. Előzetes letartóztatásba helyezte a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottját a bíróság.
okt. 1
7:44
Többszörös a túljelentkezés az Országgyűlési Őrségbe - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem felújításának túlszámlázásairól készített összeállítást. A Népszabadságból kiderül: többszörös a túljelentkezés az Országgyűlési Őrségbe.
okt. 1
7:51
A SEAT Párizsban (ATV)
A SEAT bemutatta új márkalogóját a nagyközönség számára. A spanyol gyártó átalakulási folyamata a Párizsi Autószalonon éri el csúcspontját, ahol az új SEAT Leon modelljével egyidejűleg a márka új vállalati arculata is világpremierjét ünnepelte. Az Európa útjain november elejétől megjelenő új Leon a vállalat történetében mindeddig példa nélküli termékoffenzívára teszi fel a koronát, amelynek…
okt. 1
7:53
Ma dönthet a Kúria a Cozma-ügy felülvizsgálatáról (ATV)
Várhatóan ma dönt a Kúria a Cozma-ügyben a Legfőbb Ügyészség felülvizsgálati indítványáról, amelyben a vádhatóság az álláspontja szerint törvénysértően enyhe jogerős döntés megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kérte.
okt. 1
8:09
284 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Az európai befektetői hangulat javulására a térségbeli devizákkal együtt erősödött a forint hétfőn délelőtt.
okt. 1
8:27
Hagyó Strasbourghoz fordult a fogva tartása miatt (ATV)
Panaszt tett az Emberi Jogok Európai Bíróságánál Hagyó Miklós- írja a Blikk.
okt. 1
8:29
Vadonatúj Mazda6 (ATV)
A Mazda új zászlóshajója szinte könyörög azért, hogy vezessék. A vezető testének meghosszabbításaként megálmodott Mazda6 Sportkombi és Sedan kivitelében egyszerre ünnepli premierjét a 2012. évi Párizsi Autószalonon. A „KODO – A Mozgás Lelke” formanyelv legfrissebb megtestesüléseként a Mazda6 mindkét változata az őket megelőlegező TAKERI és SHINARI tanulmányokból merítette lenyűgöző, csábító…
okt. 1
8:36
Simicskó váltja Czenét (Metropol)
Eddig a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára volt, ma írja alá kinevezését az államfő.
okt. 1
8:45
Cicciolina újabb pártot alapított (ATV)
A Demokrácia, Természet, Szerelem névvel alapított párttal készül a jövő tavaszi olaszországi parlamenti választásra a magyar származású, múlt századi pornósztár Staller Ilona, aki képviselőként elsőként a piros lámpás házakat nyitná újra.
okt. 1
8:54
Független jelölt nyerte a polgármester-választást Dunaföldváron (Infostart)
Horváth Zsolt független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Dunaföldváron a szavazatok 57 százalékával, negyven százalékot meghaladó részvétel mellett - közölte a helyi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-vel. Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese.
okt. 1
9:03
ÁNTSZ: baj van az influenza elleni védőoltás megítélésével (Alternatív Energia)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerint az influenza elleni védőoltás megítélése a magyar lakosság körében nem megfelelő.
okt. 1
9:03
77,7 százalékon az államadósság (ATV)
A pénzügyi számlák adatai szerint a GDP 77,7 százalékán állt az államháztartás bruttó konszolidált (maastrichti) adóssága, és 22.168 milliárd forintot tett ki - jelentette hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az adat negyedévvel korábban 79,0, a múlt év végén 80,8 százalék volt.
okt. 1
9:05
A kormány azonnal beszünteti a játékgépeket (ATV)
A pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, a kabinet Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte, rendkívüli ülése után.
okt. 1
9:12
Változások a tankönyvpiacon (Infostart)
Új rend van a tankönyvterjesztésben. A feladatot a Könyvtárellátó Nonprofit kft. veszi át.
okt. 1
9:21
Klaus: "ez az államfő elleni első merénylet államunk 100 éves történetében" (ATV)
Václav Klaus cseh államfő úgy véli, hogy az őt ért pénteki támadás a társadalom rendkívül rossz állapotát tükrözi.
okt. 1
9:23
Orbán: mindent megteszek, hogy Botka László is jól érezze magát (ATV)
A miniszterelnök biztos benne, hogy előbb-utóbb Magyarországon is meghaladja majd a jó dolgok száma a rosszakét.
okt. 1
9:39
Mesterházy Attila: Az idősek világnapjára (Alternatív Energia)
Köszönetünket fejezzük ki az időseknek mindazért, amit életük során áldoztak a hazáért, és fontos mindenkit figyelmeztetni arra, milyen sokkal tartozunk nekik - olvasható az MSZP közleményében.
okt. 1
9:39
500 dolgozóját küldi el a Magyar Telekom (ATV)
A Magyar Telekom jövőre 500 munkavállaló elbocsátását tervezi, az anyavállalatot érintő létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről a cég már megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel - tette közzé a távközlési társaság a BÉT honlapján hétfőn.
okt. 1
9:41
Videóra vették az 50 milliós rablást Siófokon (ATV)
Felfegyverkezve rabolták ki a siófoki buszpályaudvarnál található ékszer- és zálogházat.
okt. 1
9:43
Hanga: idén nagyobb feladat hárul rám (ATV)
Hanga Ádám csapata, a Manresa vereséggel kezdte meg vasárnap a spanyol kosárlabda-bajnokság 2012/2013-as idényét. A magyar légiós 15 perc alatt két pontot és négy lepattanót gyűjtött.
okt. 1
9:48
Orbán: IMF-hitel nélkül is sikerül átvészelni egy újabb válságot (Infostart)
Magyarország saját erőből meg tudja oldani a gondokat, így a gazdasági, pénzügyi bajokat is, az IMF-hitel nélkül is képes lesz az ország kivédeni a közeledő válsághullámot, csak több energiával és drágábban; erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a szegedma.hu-nak adott interjújában.
okt. 1
10:06
Habitat: súlyos lakhatási problémák (Metropol)
Nonprofit szervezetek közvetítenének a magánlakások kiadói és a szociális lakásokat bérelni akarók között.
okt. 1
10:15
Orbánnak nem kell IMF-hitel? (Alternatív Energia)
Magyarország saját erőből meg tudja oldani a gondokat, így a gazdasági, pénzügyi bajokat is, az IMF-hitel nélkül is képes lesz az ország kivédeni a közeledő válsághullámot, csak több energiával és drágábban; erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a szergedma.hu-nak adott interjújában.

Keresés