2012. szeptember 1. szombat

szept. 1
4:51
15 éve halt meg a szívek királynéja (ATV)
Lady Diana a királyi család legnépszerűbb tagja volt, közkedvelt státusza azután is megmaradt, hogy elhagyta Károly herceget. A walesi hercegné sokat tett a taposóaknák elleni harcban, támogatta a szegényeket és a betegeket. Halála sokakban a mai napig is kérdéseket vet fel, és vannak, akik szerint a tragédiában akár a brit titkosszolgálat is felelős lehet.
szept. 1
5:09
Ajándékcsomag az autósoknak (Alternatív Energia)
Tilos mától lézerblokkolót használni, az autóban viszont tartható, csakúgy, mint a radarjelző. Nem szívathatnak a rendőrök azzal, hogy leállítanak az egészségügyi doboz ellenőrzéséért, viszont ha egy balesetben szükség lenne rá, s nincs kéznél, azzal már szabályt sértünk. Többnyire kedvezőek a szeptembertől hatályos KRESZ-változások.
szept. 1
5:11
Még nem cáfolták Gyurcsány Ferenc éhségsztrájktervét (Alternatív Energia)
Nem erősítették meg, igaz, egyelőre nem is cáfolták, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke éhségsztrájkba kíván kezdeni a Kossuth téren, így tiltakozva a kormánypártok előzetes választási feliratkozásra vonatkozó elképzelése ellen.
szept. 1
5:27
Egyetemek zárhatnak be a pénzkivonás miatt (Alternatív Energia)
Piacképtelen szakmák esetén nehézkessé válhat a Diákhitel 2 visszafizetése, ezért érdemes inkább többször felvételizni állami ösztöndíjas szakokra - tanácsolta Mezey Barna, az ELTE rektora és a Magyar Rektori Konferencia elnöke. A jogtudós szerint a tandíj és az önköltség fogalma nem azonos, a kormány pedig csökkenteni akarja a felsőoktatásban tanulók számát.
szept. 1
5:29
Felsült, és hallgat Lázár (Alternatív Energia)
Kovács László volt külügyminiszter szerint önmagát, kormányát és a miniszterelnököt járatta le az Egyesült Államokat vádló Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a napokban arról beszélt, hogy Amerikából vagy Nyugat-Európából érkezett "kérdés, nyomás, tájékozódás" és olyan befolyásolási kísérlet, amely arról szólt, hogy az elszámoltatásnál a szocialista párt kapjon "immunitást".
szept. 1
5:31
Zsíros kenyér: egy nap csak egy helyen (Alternatív Energia)
Panaszáradat zúdult az érdekvédő szervezetekre a hajléktalan-ellátás új adminisztrációs rendszere miatt, mellyel a visszaéléseket akarták megakadályozni, vagyis azt, hogy például egy nap ne ehessenek két különböző helyen zsíros kenyeret a hontalanok. Azt érték el, hogy a segítségre szorulókat jószerivel kizárták a teljes ellátásból.
szept. 1
5:33
Másfél milliárd a Népszabadságért (Alternatív Energia)
Másfél milliárd forintos vételár, legkevesebb 5 évig tartó szerződés a Ringier Kft. nyomdájával nyomtatásra és papírbeszerzésre, továbbá határidő nélküli hasonló megállapodás a magyar Ringier-érdekeltséggel lapterjesztésre, illetve a cég könyvelésének, pénzügyeinek intézésére - a hvg.hu szerint így összegezhető a svájci Ringier AG által tett, az MSZP Szabad Sajtó Alapítványának kuratóriumi elnöke,…
szept. 1
5:45
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön szerint is áll, mint a cövek?
szept. 1
5:47
Kórházak fizetik a börtönmunkát is (Alternatív Energia)
Ár, minőség, mennyiség - nem számít. Ezt üzeni legalábbis az Orbán-kormány egy tavalyi rendelete, amely egyre nagyobb bosszúságot okoz az idén államosított kórházaknak.
szept. 1
6:39
„Nem vagyunk tévedhetetlenek” Önkritika Orbán helyettesétől? (ATV)
Bemutatták a Magyary Program 12.0-át, ennek a dokumentumnak az alapján fejlesztik a közigazgatást. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt mondta, a jövőben versenyképességet javító tényezőnek kell lennie a közigazgatásnak. Szerinte senki sem tévedhetetlen, ezért fel kell ismerni a rendszer gyengeségeit, hogy még átláthatóbban és egyszerűbben működjön az ügyintézés. A Magyary Zoltán volt…
szept. 1
6:57
Clint Eastwood: Romney-tól várja a változást sok színész (ATV)
Amerika helyreállítását ígérte Mitt Romney a republikánus jelölőgyűlés utolsó napján mondott beszédében. Bombera Krisztina tudósítása a floridai Tampából.
szept. 1
7:33
„Agyhalott” Kemény választ kapott a hülyéző @dajcstomi (ATV)
Mindenki mást mond: eltérően ítélik meg a pártok Kolláth György kijelentéseit. Az alkotmányjogász azt mondta, hogy a választási rendszer átalakítása során eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét. Az MSZP indulna a választásokon, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint viszont nem zárható ki, hogy a kormány intézkedései…
szept. 1
8:45
Dohányzás - Jönnek a sokkoló fotók (Alternatív Energia)
Szeptember elsejétől csak képes figyelmeztetéssel ellátott dohányterméket szabad gyártani. A hagyományos csomagolású cigarettát a boltokban év végéig lehet majd kapni, de ezek 2013. január elsejétől már nem lesznek forgalmazhatók.
szept. 1
8:45
Vasárnap kiderül, ki lesz Lázár János utóda (ATV)
Polgármestert választanak vasárnap Hódmezővásárhelyen, mert a Csongrád megyei település korábbi vezetője, Lázár János június 2. óta a Miniszterelnökséget irányítja államtitkárként, és ez a poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a városvezetői tisztséggel.
szept. 1
9:03
Uniós jogi eljárás Magyarország ellen (ATV)
Az Európai Bizottság pénteken megerősítette, hogy jogi eljárást indított Magyarország ellen a hulladékgazdálkodás új rendszerének bevezetése miatt.
szept. 1
9:05
Páva Zsolt: biztató a bányászszakma jövője (ATV)
Biztatónak nevezte a bányászszakma jövőjét Pécs vonatkozásában a város polgármestere pénteken, a baranyai megyeszékhelyen.
szept. 1
9:07
Jon Voight az ATV-nek a választásról és Angelia Jolie-ról (ATV)
Hivatalosan is Mitt Romney lett az amerikai republikánus párt elnökjelöltje. A konvención a másik főszereplő egy meglepetésvendég volt. Az ötszörös Oscar-díjas Clint Eastwood hosszú magánszáma egy képzelt interjú volt, a számára csalódást okozó Barack Obama elnökkel. A pártértekezleten Eastwood-on kívül is nagy számban képviseltették magukat a republikánus érzelmű hollywoodi sztárok. A szintén…
szept. 1
9:09
Az orosz elnöki szóvivő bírálta Romney kijelentéseit (ATV)
Megengedhetetlen, hogy az orosz-amerikai viszonyt feláldozzák az amerikai elnökválasztási csatározásokban - mondta az orosz elnök szóvivője pénteken. Dmitrij Peszkov a republikánus elnökjelölt, Mitt Romney Oroszországgal kapcsolatos kijelentéseit kommentálta.
szept. 1
9:21
Sorozatbetörő tinédzserek ellen javasol vádemelést a rendőrség (Alternatív Energia)
Óvodákba, iskolákba, üzletekbe és magánházakba tört be egy 16 és egy 17 éves makói fiú, velük szemben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
szept. 1
9:21
Újabb vádat emeltek a volt miniszterelknök ellen (ATV)
Újabb vádat emeltek Horvátországban Ivo Sanader ellen: a volt miniszterelnököt immár egy ötödik ügyben fogják felelősségre vonni, ezúttal egy törvénytelen ingatlanügylet miatt - értesült a Jutarjni List című napilap.
szept. 1
9:23
Amerikai titkokat árult Kínának a biztonsági őr (ATV)
Beismerte tettét egy amerikai férfi, akit azzal vádoltak, hogy titkos információt akart eladni Kínának - jelentette internetes oldalán a BBC.
szept. 1
9:25
Egymásnak estek az orosz oligarchák (ATV)
A kilencvenes évek oroszországi privatizációjának „vadnyugati viszonyaira” világított rá két orosz oligarcha londoni pere. Az Abramovics-Berezovszkij párharcot az előbbi nyerte.
szept. 1
9:45
Ezért szeretünk plázába járni (Infostart)
Az összes látogató egyharmada jellemzően csak nézelődik a bevásárlóközpontokban és pénzköltés nélkül távozik - derül ki a GfK Hungária piackutató 2010-2012 közötti felméréseinek összesített adataiból.
szept. 1
9:57
Az Igazság Napjára készülnek Sepsiszentgyörgyön (ATV)
Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium előtt felállították pénteken azt a színpadot, amelyről az Igazság Napja elnevezéssel szombatra meghirdetett demonstráció szónokai - az erdélyi magyar történelmi egyházak püspökei, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke - beszélnek majd az Erdély…
szept. 1
10:15
Több lett a marha (ATV)
Jól teljesít a húsmarhaágazat, a szarvasmarha-állomány folyamatosan nő, és ez a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hatékony támogatásának is köszönhető - közölte a VM az MTI-vel annak kapcsán, hogy Fazekas Sándor miniszter a Hortobágy Menti Húsmarha-tartók Egyesülete Szakmai Napján beszélt az ágazat helyzetéről pénteken Tiszacsegén.
szept. 1
10:21
Lefoglalták V. László cégeit (Infostart)
Lapértesülés szerint a rendőrségi korrupciós ügyben bűnszervezet vezetésével gyanúsított vállalkozó négy érdekeltségét foglalta le az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség; a cégek bűnügyi zár alá vételéről a bíróság dönt majd.
szept. 1
10:33
Császy: az Egyesült Államok nem avatkozott be a Sukoró-ügybe (ATV)
Szerinte Budai Gyula meghurcolja azt, aki nála sikeresebb.
szept. 1
10:39
Megújul a bírósági infrastruktúra (Metropol)
Több nagy bírósági ingatlanberuházás kezdődik a közeljövőben, és Budapesten egységesítik az üzemeltetést - mondta el Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal vezetője.
szept. 1
10:51
OBH: megújul a bírósági infrastruktúra (Alternatív Energia)
Több nagy bírósági ingatlanberuházás kezdődik a közeljövőben, és Budapesten egységesítik az üzemeltetést - mondta el Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal vezetője, aki szerint a többmilliárdos beruházások nemcsak az európai körülmények között működő igazságszolgáltatást segíthetik, hanem középtávon jelentős költségmegtakarítás is várható tőlük.
szept. 1
10:51
Obamát is aggasztja a kegyelem (ATV)
Barack Obama aggódik a Ramil Safarovnak adott azeri elnöki kegyelem miatt, s Washington arra kéri Budapestet, magyarázza meg, miért döntött úgy, hogy hazaengedi az azeri katonatisztet, akit Magyarországon egy örmény katonatiszt meggyilkolásáért ítéltek el - derült ki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa, valamint az amerikai külügyminisztérium szóvivője által pénteken kiadott közleményekből.
szept. 1
10:53
Felvétel: Így taposták a magyar zászlót Jerevánban (ATV)
Jerevánban paradicsommal dobálták meg és letépték a magyar konzulátus zászlaját Örményország Köztársasági Pártjának (HHK) hívei tiltakozásul azért, mert Budapest kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Sahib Safarovot.
szept. 1
11:09
Azeri kiadatás - Az LMP magyarázatot vár (Alternatív Energia)
Az LMP szerint a magyar kormány magyarázattal tartozik az Azerbajdzsánnak kiadott gyilkos ügyében, az ellenzéki párt közleményében együttérzéséről biztosította az örmény népet.
szept. 1
11:33
Megütöttek egy trolivezetőt (Infostart)
Megütöttek egy trolibuszvezetőt péntek este Budapesten, a sofőrt kórházba vitték, az elkövetőt még keresi a rendőrség - közölte a Budapesti Közlekedés Központ (BKK) és a BKV Zrt.
szept. 1
11:45
Azeri kiadatás - A DK Navracsics Tibor lemondását követeli (Alternatív Energia)
A Demokratikus Koalíció (DK) követeli Navracsics Tibor igazságügyi miniszter lemondását, és kezdeményezi az Országgyűlés külügyi bizottsága rendkívüli ülésének azonnali összehívását.
szept. 1
11:45
Tarlós itthon maradásra kérte a műegyetemistákat (ATV)
Tarlós István arra kérte a diákokat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szombati tanévnyitó ünnepségén, hogy őrizzék meg az egyetem hagyományait, legyenek bátrak és kitartóak, és a diploma kézhez vétele után "legyenek a nemzet hűséges építőmesterei", maradjanak itthon és segítsék az országot.
szept. 1
11:51
Bántalmazták a 74-es troli vezetőjét (Metropol)
A sofőrt kórházba vitték, az elkövetőt még keresi a rendőrség.
szept. 1
12:21
MSZP: a demokráciának nincs alternatívája (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a választási feliratkozás bevezetésével a Fidesz kiírná Magyarországot a jogállamok sorából, ezért arra kérik a kormánypártot, hogy még a jövő héten végleg vesse el az előzetes regisztráció gondolatát.
szept. 1
12:39
Tóth Zoltán: a választások bojkottja nem megoldás (ATV)
A demokrácia maradék keretei között nem tehetik meg az ellenzéki pártok, hogy bojkottálják a 2014-es választásokat – ezt Tóth Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
szept. 1
12:41
Nem csak a baltás gyilkos miatt gyűlölik egymást az azeriek és az örmények (ATV)
Miután Magyarország kiadta az örmény katonatársát baltával meggyilkoló Ramil Sahib Safarov-ot Azerbajdzsánnak, ahol hősként ünneplik, az örmények és az azeriek közötti konfliktus tovább éleződik. A két ország közötti viszály a posztszovjet térség egyik legrégibb, úgynevezett befagyott konfliktusa. Az ellenségeskedés a vitatott hovatartozású Karabah miatt lángolt fel.
szept. 1
12:57
A főpolgármester itthon maradásra kérte a műegyetemistákat (Alternatív Energia)
Tarlós István arra kérte a diákokat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szombati tanévnyitó ünnepségén, hogy őrizzék meg az egyetem hagyományait, legyenek bátrak és kitartóak, és a diploma kézhez vétele után "legyenek a nemzet hűséges építőmesterei", maradjanak itthon és segítsék az országot.
szept. 1
13:03
Csak képes figyelmeztetéssel ellátott dohánytermékeket lehet gyártani (Infostart)
Mostantól csak képes figyelmeztetéssel ellátott dohánytermékeket szabad gyártani. A hagyományos csomagolású cigarettát a boltokban az év végéig lehet majd kapni, és ezek 2013. január elsejétől már nem lesznek forgalmazhatók.
szept. 1
13:05
Megvannak a kerettantervi ajánlások (Infostart)
Elkészült a kerettantervi ajánlásokkal Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a minisztériumi egyeztetés alatt álló anyagból még ebben a hónapban rendeletet alkotnak.
szept. 1
13:15
Azeri kiadatás - Kovács László kezdeményezi a külügyi bizottság összehívását (Alternatív Energia)
Kovács László, az MSZP külügyi kabinetének vezetője az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnökeként kezdeményezi a parlamenti testület rendkívüli ülésének mielőbbi összehívását, és arra a kormány illetékeseinek meghívását.
szept. 1
13:15
Navracsics és Martonyi távozását követeli az ellenzék (ATV)
Az LMP szerint a magyar kormány magyarázattal tartozik az Azerbajdzsánnak kiadott gyilkos ügyében, az ellenzéki párt szombaton, az MTI-nek megküldött közleményében együttérzéséről biztosította az örmény népet.
szept. 1
13:17
Mendrey: meg lesz kötve a pedagógusok keze (ATV)
A pedagógusok szempontjából az idei tanév nem hoz radikális változást, de egy év múlva, amikor bevezetik az életpályamodellt, az érzékenyen fogja érinteni őket – ezt Mendrey László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
szept. 1
13:33
Azeri kiadatás - A Fidesz szerint egy nemzetközi jogilag lezárt ügyről van szó (Alternatív Energia)
"A Fidesz teljes mértékig azonosul a kormány hivatalos álláspontjával, az ügyben minden a nemzetközi jog szabályainak megfelelően történt. Ez egy nemzetközi jogilag rendezett és lezárt ügy" - közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője.
szept. 1
13:33
Előléptették a baltás gyilkost, Azerbajdzsán hálás a magyaroknak (ATV)
Őrnaggyá léptette elő a Budapesten örmény katonatársát megölő Ramil Safarovot Safir Abiyev azeri védelmi miniszter - jelentette szombaton a trend azeri internetes hírportál.
szept. 1
13:35
"A kormánynak tudnia kellett, hogy hazájában szabadon engedik a gyilkost" (ATV)
Kovács László, az MSZP külügyi kabinetének vezetője az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnökeként kezdeményezi a parlamenti testület rendkívüli ülésének mielőbbi összehívását, és arra a kormány illetékeseinek meghívását.
szept. 1
13:39
Összehívná a külügyi bizottságot Kovács László (Infostart)
Kovács László, az MSZP külügyi kabinetének vezetője az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnökeként kezdeményezi a parlamenti testület rendkívüli ülésének mielőbbi összehívását, és arra a kormány illetékeseinek meghívását.
szept. 1
13:41
Maradásra kérte a műegyetemistákat Tarlós (Infostart)
Az országban maradásra kérte a műegyetemistákat a főpolgármester. Tarlós István a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén arra bíztatta a diákokat, hogy őrizzék meg a nemzetközileg elismert intézmény hagyományait, és a diploma kézhez vétele után itthon segítsék az országot.

Keresés