2012. december 1. szombat

dec. 1
5:06
Élve elégetve (Alternatív Energia)
Környezetében elhintette, hogy férje depressziós és a halál gondolatával foglalkozik. Mégis, mikor látta, hogy nagy mennyiségben a párja ételébe és italába csempészett altatószerek nem érik el a "kellő" hatást, akkor a végső lépésre szánta el magát Nyírőné Sápi Andrea. A védekezésre majdnem teljesen képtelen férfit megkötözte, összeszurkálta, s mikor ez sem hozott eredményt, gázolajat öntött rá,…
dec. 1
5:24
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön is lenne Magyarország barátja?
dec. 1
5:26
Ügyeletest sem hagytak a XVIII. kerületben (Alternatív Energia)
Magára hagyták a XVIII. kerületet a városrész kormánypárti vezetői. Ughy Attila polgármester, valamint alpolgármesterei: Lévai István Zoltán, Kucsák László és Csomó Tamás egyszerre utaztak el a kerületi általános iskolák igazgatóival a szlovéniai Lendvára. Egyetlen vezető sem maradt itthon, ami a szocialista Simon Gábor szerint az elmúlt 22 évben még nem fordult elő.
dec. 1
5:28
Megint szembe köpik az Ab-t (Alternatív Energia)
Olyan alkotmányos elvekre van szükség, amelyek lehetővé teszik az önkormányzatok számára, hogy megtiltsák, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen tartózkodjanak az utcán - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban tegnap, egyértelműsítve, hogy az Alkotmánybíróság tiltása nem igazán érdekli a kormányt. Majd kijelentette: ma már senki nem kényszerül az utcán élni, van elegendő hely a menedékhelyeken. A…
dec. 1
5:30
Sok barátban gondolkodnak (Alternatív Energia)
Mégsem egy már létező alapítványt hozna létre újra az Orbán-kormány azzal, hogy egy minapi kormányhatározatban 15 millió dollárt különített el a Friends of Hungary - Magyarország barátai - alapítvány létrehozására, miközben egy ugyanilyen nevű szervezet már több mint egy éve működik. Az új alapítványt az Egyesült Államokban hozná létre a kormány a mintegy 3,25 milliárd forintnak megfelelő alapítói…
dec. 1
5:32
Semjén-ügy: lezártnak tartja a Pázmány (Alternatív Energia)
Végérvényesen lezártnak tekinti a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 1991-ben megvédett doktori fokozatával kapcsolatos ügyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem - erősítette meg korábbi közlését az intézmény rektori hivatala. Ezzel a Népszabadság értesülését cáfolták, a lap ugyanis arról írt, hogy az ELTE után a Pázmány is fontolgatja vizsgálóbizottság felállítását.
dec. 1
5:34
Újságíró is rabosítható (Alternatív Energia)
Rágalmazás alapos gyanújával rabosították tegnap délelőtt Morzsik János újságírót, a csongrádihirek.hu felelős szerkesztőjét egy, a portálon július és augusztus között megjelent cikksorozat miatt - a csongrádi fideszes önkormányzat nevében tett feljelentés ugyanakkor értesüléseink szerint nem tisztázta, pontosan milyen kijelentéseket sérelmeztek.
dec. 1
5:36
Előre megírt ítélet? (Alternatív Energia)
Lehet, hogy a kormányfő szerint a választási regisztráció körüli vita egyszerű műbalhé, ám épp Orbán Viktor és pártja rendez álságos színdarabot a választási eljárási törvény, illetve a nyilvánvalóan jogfosztó feliratkozás alkotmányosságának ügyében. Az ellenzéki pártok élesen bírálnak, az LMP szerint "Orbán valójában csak egy műdemokrata".
dec. 1
5:38
Klubrádió: kártékony a médiatanács (Alternatív Energia)
Kártevő tevékenységüket hatalmas apparátussal, irdatlan közpénzen végzik - a többi között így reagált a Klubrádió a médiatanács minapi közleményére.
dec. 1
5:40
Kirúgások kísérik az iskolák államosítását (Alternatív Energia)
Biztosan lesznek pedagógus elbocsátások, ezt már nem is titkolják - közölte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Az oktatási érdekképviseletek sztrájkbizottságával tárgyaló Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter ugyanis azt ígérte, 2013. augusztus 31.-ig tervet készítenek a munka nélkül maradó pedagógusok számára.
dec. 1
6:30
Megmérgezett egyetemisták: Hogyan lett antiszemita párt a Jobbik? (ATV)
Szakszervezetek, civil tömörülések és egyházak is csatlakoztak a vasárnapi neonácizmus elleni tüntetéshez, melyet a Jobbik hétfői, sokadik antiszemita megnyilvánulása generált. De vajon hogyan alakult ki az egykori ifjúsági mozgalom jelenlegi arculata?
dec. 1
6:48
Tojással támadtak a minisztériumokra a közalkalmazottak (ATV)
Újabb csúcson az euróövezeti munkanélküliség, amely a recesszióval küzdő zónában elérte a 11,7 tized százalékot. Ennek ellenére Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke úgy véli, hogy a jövő év második felében már fellendülhet az eurót használó országok gazdasága. Közben Athénban a közalkalmazottak paradicsommal és tojással dobálták meg a minisztériumukat, pedig a Bundestag megszavazta a…
dec. 1
7:24
Korrupció elleni labirintust avattak Budapesten (ATV)
Korrupció elleni labirintust avattak fel az egyik budapesti bevásárlóközpontban. A látogatóknak kérdésekre kell válaszolniuk, hogy kijussanak az átlátszó építményből. A kampány, amelyet a Transparency International és az egyik mobilszolgáltató támogat, a fiatalok gondolkodását szeretné átformálni.
dec. 1
8:03
Gyertyagyújtással tiltakoztak Debrecenben a rasszizmus ellen (Infostart)
Gyertyagyújtással tiltakoztak este a debreceni Református Nagytemplom előtt a történelmi egyházak, az önkormányzat, valamint a pártok és a civil szervezetek képviselői a rasszizmus és a gyűlöletkeltés ellen.
dec. 1
8:21
Lezárták a közúti aluljárót a Ferenciek terén (Infostart)
A Ferenciek terén kezdődött átépítési munkálatok miatt mától véglegesen lezárták a közúti aluljárót.
dec. 1
8:24
Halálos buszbaleset Miskolcon (Metropol)
Quad és autóbusz karambolozott szombaton kora reggel Miskolcon, két ember a helyszínen meghalt
dec. 1
8:26
Éttermekbe is kerülhetett a színezett húsból (Metropol)
Vendéglátóhelyekre is juthatott a marhaként árult sertéshúsból; az IMF-hitel maradékából vásárolhatja meg az MVM az E.ON két társaságát. Lapszemle
dec. 1
8:36
Kivégzés egy wyomingi főiskolán: íjjal gyilkolhatott az elkövető (ATV)
Kettős emberölés és öngyilkosság történt pénteken a Wyoming állambeli Casper főiskoláján.
dec. 1
8:38
Áll a bál Felcsúton: a rendőrség is beszállt a nyomozásba (ATV)
Néhány teherautónyi birkatrágya. Ez volt az, ami végképp elmérgesítette a viszonyt Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, mezőgazdasági nagyvállalkozó és egy helyi nincstelen juhász között. A birkapásztor azt állítja, hogy a polgármester üzleti vállalkozása eltulajdonította komposztját. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja, igaz, az illetékes…
dec. 1
8:40
Kumin: Washingtonban pozitívan reagálnak a magyar változtatásokra (ATV)
Az Egyesült Államokban pozitívan reagálnak azokra a változtatásokra, amelyeket Magyarország a legtöbbet bírált kérdésekben tett - jelentette ki pénteken az MTI-nek nyilatkozva, a héten New Yorkban és Washingtonban folytatott megbeszéléseit összegezve Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
dec. 1
8:42
Ma lép életbe a kilakoltatási moratórium (Metropol)
Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
dec. 1
8:42
Mától nem lehet kilakoltatni (ATV)
Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
dec. 1
8:54
Egységes felügyeletet akar az európai főbankár (ATV)
Az egységes pénzügyi felügyelet létrehozatala mellett érvelt a pénzügyi stabilitás megerősítése és az európai integrációs folyamat elősegítése érdekében Benoît Coeuré, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja a Thomson Reuters pénzügyi hírügynökség 3. ázsiai pénzügyi szabályozási konferenciáján Hongkongban.
dec. 1
8:56
Leminősítették az európai pénzügyi mentőrendszert (ATV)
Megvonta a lehetséges legjobb, "Aaa" adósság-kibocsátói osztályzatot az euróövezeti stabilitás fenntartására létrehozott pénzügyi mentőrendszertől (ESM) a Moody's Investors Service, elsősorban Franciaország minap bejelentett leminősítésének folyományaként.
dec. 1
8:58
Újra lehet szovjet futballbajnokság (ATV)
A volt szovjet tagállamok legjobb csapatainak részvételével beindítandó futballbajnokság tervével foglalkozik az orosz sportmédia.
dec. 1
9:00
Jobbikos "polgárőröket" vettek őrizetbe Miskolcon (ATV)
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 14 tagját vette őrizetbe a rendőrség Miskolcon pénteken, miután a fekete egyenruhába öltözött emberek városnézésnek nevezett felvonulást tartottak az Avasi lakótelepen. A rendőrség szerint az egyenruhások a "közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzését" követték el. A Jobbik szerint ez azt bizonyítja, hogy a rendőrség nem a becsületes emberek mellett áll.
dec. 1
9:36
Leszúrta hajléktalan társát egy szegedi férfi (Metropol)
Szerelemféltésből leszúrtak egy ötvenéves hajléktalan férfit Szegeden szombat hajnalban, az elkövetőt őrizetbe vették.
dec. 1
9:48
NEM: Schmuck szerint a remény hete után jöhet a csoda napja (ATV)
Nyílt levélben mond köszönetet a Neonáci Ellenes Mozgalom vasárnap délutáni tömegdemonstrációjáért a szervezőknek és a szónokoknak Schmuck Andor, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke.
dec. 1
9:51
Életbe lép a kilakoltatási moratórium (Infostart)
Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
dec. 1
10:06
Autóbusznak ütközött egy quad, ketten meghaltak (ATV)
A quad két utasa a helyszínen meghalt.
dec. 1
10:08
Portugália is adósságkönnyítést kér (ATV)
Német lapértesülés szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfőn arról kezdenek egyeztetni, hogy Görögországhoz hasonlóan jóváhagyjanak-e Portugália számára is egy adósságenyhítési programot.
dec. 1
11:00
Elbocsátási hullám a németországi médiában (ATV)
A lapkiadók pénzügyi problémái miatt a németországi médiában olyan tömeges elbocsátások vannak, amire 1949 óta nem volt példa - állítja a német munkaügyi hivatal (BfA).
dec. 1
11:03
Így szeretik Budapestet a fővárosiak (Infostart)
Budapest egyes részein félnek a nők az utcán, zavarja az embereket a szemét, és van olyan fővárosi kerület, ahová több rendőrt szeretnének - ez is olvasható egy nemrég készült kutatásban. A felmérés adatai alapján új közbiztonsági programot készítettek, amelyről a Fővárosi Közgyűlésnek kell majd szavaznia - mondta az InfoRádió kérdésére Fővárosi Közgyűlés Közbiztonsági Tanácsnoka, Zsolnai József.
dec. 1
11:06
A dolgozók 13 százalékának módosították szerződését (Metropol)
A megkérdezettek 55 százaléka mondta, hogy inkább csökkentek a bérek, míg 6 százalék volt, akik bérnövekedést tapasztalt.
dec. 1
11:57
Navracsics december közepe táján nevezi ki a járási hivatalok vezetőit (Infostart)
Várhatóan december 15-20. között nevezi ki Navracsics Tibor a járási hivatalok vezetőit. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt szombaton, az önkormányzati fideszes frakcióvezetők veszprémi országos értekezletén közölte.
dec. 1
12:12
Fodor Gábor: az antiszemitizmus ellenei harc társadalmi ügy (ATV)
Nem baj, hogy a demokráciában felszínre jöhetnek az ilyen ordas eszmék, az a lényeg, hogyan reagálunk – ezt Fodor Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt szabaddemokrata politikus szerint a demokrácia olyan, mint az emberi szervezet, ha túl van egy betegségen, erősebb lesz, megtanul védekezni ellene. Az egykori liberális képviselő azt mondja, a mostani reagálás rendben van, így…
dec. 1
12:48
Betiltható a Jobbik? Megszólalt Rogán Antal (ATV)
Rogán Antal számára komoly dilemma, hogy kezet fogjon-e a jövőben Gyöngyösi Mártonnal. A Fidesz frakcióvezetője többek között erről beszélt a Népszabadságnak a jobbikos képviselő náci mondatai, illetve a vasárnapi neonáci ellenes tömegdemonstráció kapcsán.
dec. 1
12:51
Átvették kinevezésüket az új kórházigazgatók (Infostart)
Az újonnan megbízott kórházigazgatók szombaton vették át öt évre szóló kinevezési okiratukat Budapesten.
dec. 1
12:54
Átvették kinevezésüket az új kórházigazgatók (Metropol)
A 47 vezetői tisztségre kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen.
dec. 1
13:24
Palesztin ENSZ-státus: Izrael mellett a jobboldali cseh kormány (ATV)
Csehországnak semmi oka sincs arra, hogy az Európai Unióban terjedő Izrael-ellenesség határozza meg külpolitikai lépéseit – írja a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szombaton.
dec. 1
13:30
Magyar férfi holttestére bukkantak Thaiföldön (Metropol)
R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Samuin. A samui és phuketi rendőrök közösen keresik a gyilkost vagy gyilkosokat.
dec. 1
14:00
Dzsudzsák gólja is kellett a Dinamo sikeréhez (ATV)
Dzsudzsák Balázs góllal járult hozzá orosz futballcsapata, a Dinamo Moszkva 3:0-s győzelméhez, amelyet a fővárosi gárda a Kazany felett aratott a Premjer Liga szombati játéknapjának nyitómérkőzésén.
dec. 1
14:06
Havazással indul az advent (Alternatív Energia)
Beköszöntött a december - és úgy tűnik, hogy vele együtt advent első vasárnapján az ország nagy részén beköszönt a tél is: a hideg idő mellett az érkező csapadék ugyanis hazánk északnyugati harmadán, azaz a Dunántúl nagy részén, északon és az Északi-középhegység térségében már hó formájában hullhat - írja az idokep.hu.
dec. 1
14:24
Novemberben öten haltak meg kihűlés miatt (Metropol)
Novemberben öten haltak meg kihűlés miatt, míg a múlt év azonos időszakában 48-an.
dec. 1
14:42
Előzetesben az újpesti gyilkosság gyanúsítottjai (Metropol)
A két nő gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, S. Roland azonban megtagadta a vallomástételt.
dec. 1
14:54
Halott magyar Thaiföldön: a követség nem kapott hivatalos értesítést (ATV)
A bangkoki magyar nagykövetség egyelőre nem kapott hivatalos értesítést magyar állampolgár thaiföldi elhalálozásáról – mondta a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szombaton az MTI érdeklődésére.
dec. 1
15:12
Karácsony Gergely: ha Orbán szerint ez műbalhé, akkor baj van (ATV)
Bízom benne, hogy Áder János nem írja alá a választási eljárási törvényt, hanem elküldi azt az Alkotmánybírósághoz, amely kimondja róla, hogy alkotmányellenes – ezt Karácsony Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
dec. 1
15:15
Török Zsolt: Az MSZP nem akarja megszüntetni a bankadót (Infostart)
Az MSZP elképzelései között nem szerepel a bankadó megszüntetése, a szocialista párt csak az európai átlag környékére szeretné csökkenteni annak mértékét - mondta szombaton újságíróknak Török Zsolt.
dec. 1
15:30
A Heti Válasz közírója a vasárnapi újnyilasellenes tüntetésről (ATV)
„Valami új kezdődik vagy forog tovább a régi verkli a holnapi antináci tüntetésen? Ezt most tényleg nem kellene elszúrni, s akkor Magyarország egy fokkal élhetőbb hely lesz” – írja Ablonczy Bálint közíró a Hetivalasz.hu-n.
dec. 1
15:36
Robogón menekült a bankrabló (Metropol)
Az ismeretlen elkövető egy takarékszövetkezet balatonedericsi fiókjában fegyverrel rabolt.

Keresés