2012. november 1. csütörtök

nov. 1
1:30
Drágul a fővárosi tömegközlekedés - a nap hírei (Infostart)
Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a 7,9 százalékos tömegközlekedési tarifaemelést. Október végéig 1100 ingatlant ajánlottak fel megvásárlásra a Nemzeti Eszközkezelőnek. Aláírták a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló részvényesi megállapodást.
nov. 1
5:00
Kamionossal verekedett a sztrádán? Elítélhetik a hírességet (ATV)
Néhány héttel sikeres sztratoszféraugrása után bírósági tárgyalásra hivatalos Felix Baumgartner. Az extrémsportolót testi sértéssel vádolják, az ügyet a jövő héten tárgyalják másodfokon.
nov. 1
6:30
"Nem nyugszanak békében" Megakadályoznák a temetkezési visszaéléseket (ATV)
A magyar lakosság évente 37 milliárd forintot költ temetésekre – legalábbis ezt az összeget kapjuk, ha az évi 130 ezer halálozást beszorozzuk a tavalyi 287 ezer forintos temetési átlagköltséggel. Ez az átlagár a koporsós és urnás eltemetésre vonatkozik, de Horváth József, az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) elnöke szerint településtípustól, régiótól, no meg cégektől függően…
nov. 1
8:00
Továbbra is 283 forinton az euró árfolyama (ATV)
Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon a szerda esti jegyzésekhez képest.
nov. 1
8:18
Sokan emlékeznek szeretteikre a temetőkben (Alternatív Energia)
Ma van mindenszentek ünnepe, ez Magyarországon 2000-ben, ötven év elteltével lett ismét munkaszüneti nap. Várhatóan már a hosszú hétvége első napján sokan keresik fel elhunyt szeretteik sírját, ezért a temetők hosszabb ideig tartanak nyitva.
nov. 1
8:18
Itt az újabb fideszes terv: már a szakértők is csóválják a fejüket (ATV)
A szocialisták kivonulása után a szakértők is kifogásolják, hogy úgy állítja át az országgyűlés egy gyökeresen új választási rendszerre az országot, hogy az alapvető szabályváltozásokról nemhogy ők, de még a képviselők sem mondhatják el a véleményüket. Tegnap hajnalban – már a részletes vita lezárása után – 227 pontos módosítással jelentkezett a Fidesz. Ezek közül olyan jelentőségű pontokat is…
nov. 1
8:20
Püspökladány: 17 éves fiú késelte halálra a 18 évest, feladta magát (ATV)
Feladta magát a rendőrségen az a 17 éves fiú, aki a gyanú szerint szerda délután halálra késelt egy 18 éves fiatalembert Püspökladányban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
nov. 1
8:22
Nem változik a távhő ára (ATV)
A távhő fogyasztói ára nem változik az idén a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
nov. 1
8:24
Hosszú hetek után végre megalakult a líbiai kormány (ATV)
Hetekig tartó huzavona után végre új kormánya lett Líbiának: a tripoli parlament szerda este megszavazta az Ali Zidan miniszterelnök által összeállított kabinetet.
nov. 1
8:36
Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása. A Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a fővárosban biztosan elindul az alapellátás, vidéken viszont egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges források. Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán azt közölte, hogy a téli ellátásokra felhasználható szokásos kiegészítő pályázat novemberben jelenik meg.
nov. 1
8:36
Sandy: már 76 halott Amerikában, folytatódik a kampány (ATV)
Jelentősen megugrott és már hetvenhatra emelkedett csütörtökön az Észak-Amerika keleti partvidékén pusztító, Sandy névre keresztelt poszttrópusi ciklon halálos áldozatainak száma - közölték csütörtökön New Yorkban. Egy New York-i reptér, több alagút és metróhálózat még napokig nem üzemel. Egy újabb kórházat is ki kellett üríteni New Yorkban és az iskolákban sincs még tanítás. Közben folytatódik az…
nov. 1
9:00
18 éves fiút szúrtak le Püspökladányban (Metropol)
Feladta magát a rendőrségen a 17 éves elkövető.
nov. 1
9:02
Halottainkra emlékezünk (Metropol)
November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. pedig a halottak napja a keresztény világban.
nov. 1
9:12
A Századvégnél Orbán veri Bajnait, a Mediánnál pont fordítva (ATV)
A választók 26 százaléka Orbán Viktort, 15 százaléka Bajnai Gordont, 5 százaléka Mesterházy Attilát, míg 3 százaléka Gyurcsány Ferencet látná szívesen Magyarország kormányfőjeként a Századvég október végén készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint. A Medián két héttel ezelőtt teljesen más eredményre jutott.
nov. 1
9:18
A temetőkben kisbuszok is segítik a közlekedést (Infostart)
A fővárosi temetők környékén forgalmi korlátozások lehetnek - mondta Tóth Gábor, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója. Hozzátette: a sírkertekben kisbuszokkal segítik a közlekedést.
nov. 1
9:18
Kezdődik a hajléktalanok téli ellátása (Metropol)
Vdéken egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges források.
nov. 1
9:30
Jön a hideg: a hajléktalanszállók hatvan százaléka már megtelt (ATV)
Lesz elég férőhely a hajléktalanoknak télen a fővárosban, ezt ígérik az ellátók. Pályázhatnak is a szervezetek, a szociális tárca 860 millió forintot írt ki a hajléktalanok integrációjára. A hideg miatt közben folyamatosan telnek meg a nappali melegedők és éjszakai szállók. Budapesten és vidéken a hajléktalanszállások 60 százalékát már elfoglalták.
nov. 1
9:36
Bajnaiék bejutnának a parlamentbe (Metropol)
A Századvég és a Nézőpont szerint is a nagy pártok versenyében nem módosított az erőviszonyokon a mozgalom.
nov. 1
9:48
Juhász: fel fog lázadni az ország az Orbán-kormány ellen (ATV)
A Milla elnöke a választójogi törvény kapcsán elmondta, bármilyen kreatív lesz a Fidesz 2014-ben, az ellenzék még kreatívabb lesz és győzni fog.
nov. 1
10:06
Horváth: nem gondoltuk, hogy elmebeteg lesz a pénzügyi vezetés (ATV)
Az MSZP alelnöke szerint a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika, amely heti átlag két új adónemet vezetett be, az ország minden polgárának komoly károkat okozott.
nov. 1
10:08
Robbanás egy tapolcai lakásban (ATV)
Robbanás történt egy tapolcai lakásban, szerencsére senki sem sérült meg - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese csütörtökön az MTI-t.
nov. 1
10:12
Magyarokkal ütközött egy öngyilkos (Metropol)
Az osztrák nő frontálisan belerohant a szemből érkező nyerges vontatóba, a két férfi súlyos sokkot kapott.
nov. 1
10:30
Szerdán 150 ezren keresték fel a fővárosi temetőket (Infostart)
Egyre többen keresték fel az elmúlt napokban a budapesti temetőket, szerdán körülbelül 150 ezren emlékeztek szeretteikre a fővárosi sírkertekben - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója csütörtökön, mindenszentek napján.
nov. 1
10:30
Már 89 áldozata van Sandynek (Metropol)
Újabb kórházat ürítettek ki New Yorkban, és zárva maradnak az iskolák is. 1 millió liter dízelolaj az óceánban. Több magánszemélytől is érkezett adomány.
nov. 1
10:42
Újabb áldozatot szedett a metil-alkohol-mérgezés Csehországban (ATV)
Harmincegyre emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban - közölte csütörtökön a cseh rendőrség.
nov. 1
11:00
Felelőtlenségre, rossz gazdálkodásra ösztönöz Orbán (Alternatív Energia)
Döntés-előkészítő anyag, ezért egyelőre nem nyilvános az a lista, amely önkormányzatokra lebontva tartalmazza, hogy mely települést mekkora adósságtól "szabadít meg" az állam - írtuk a héten. Noha az összesítést Orbán Viktor már múlt szombaton közölte, a kormány csak jövő szerdán dönt.
nov. 1
11:00
Karácsony: a Fidesz torzítja a választási rendszert (ATV)
Az LMP frakcióvezető-helyettese a választási törvénnyel kapcsolatos módosító javaslatokról elmondta, a kormány úgy alakítja a törvényeket, hogy ne derüljön ki a szándékuk.
nov. 1
11:06
LMP: A kormányzati tehetetlenkedés veszélyezteti a hajléktalan-ellátást (Infostart)
Az LMP szerint több ezer vidéken élő hajléktalan életét veszélyeztetheti az ellátásukkal kapcsolatos pályázatok kiírásának csúszása.
nov. 1
11:18
Felmentették Jász-Nagykun-Szolnok megye bűnügyi igazgatóját (ATV)
November elsejei hatállyal felmentette, és rendelkezési állományba helyezte Fekete Miklós ezredest, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóját - a megyei rendőrfőkapitány, Farkas József ezredes javaslatára - Hatala József altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
11:54
MSZP: A Fidesz újabb tündérmeséje (Alternatív Energia)
Megdöbbentő az a cinizmus, amellyel Hoffmann Rózsa és az egész Orbán-kormány kezeli a fiatalok elvándorlásának problémáját. A jelenséget nem hogy nem értik, de fel sem fogják. A rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő marhaságokat beszélnek - olvasható az MSZP közleményében.
nov. 1
12:12
Elhalasztották Putyin útjait, de cáfolják, hogy beteg lenne (ATV)
A Kreml szóvivője határozottan cáfolta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beteg lenne, és ez lenne az oka annak, hogy elhalasztották októberi és novemberi külföldi utazásait - írta csütörtökön a Vedomosztyi orosz napilap.
nov. 1
12:30
Szalai lett a forduló legjobbja a Bundesligában (ATV)
A szurkolók szavazatai alapján Szalai Ádámot, a Mainz magyar futballistáját választották a német labdarúgó-bajnokság elmúlt fordulójának legjobb játékosává.
nov. 1
12:48
A britek csökkentenék az uniós költségvetési kiadásokat (ATV)
Nagy-Britannia megvétóz minden olyan megállapodást az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről, amely nem megfelelő brit adófizetőknek - mondta csütörtöki nyilatkozatában a brit pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a brit kormány célja az uniós költségvetési kiadások csökkentése.
nov. 1
12:54
MSZP: A kormány fel sem fogja a fiatalok elvándorlásának problémáját (Infostart)
Az MSZP szerint a kormány nem hogy nem érti, fel sem fogja a fiatalok elvándorlásának problémáját.
nov. 1
13:24
Halálra tapostak három nőt egy madridi Halloween-partyn (ATV)
Három nő életét vesztette egy Halloween-partyn Madridban, miután a tömeg agyontaposta őket, írja a BBC. Spanyol hivatalos források szerint további két sérült állapota súlyos.
nov. 1
13:42
Olaszok sürgetnek uniós beavatkozást Orbánék terve miatt (ATV)
Az Európai Unió beavatkozását sürgette a választási regisztráció törvénybe iktatása ellen csütörtökön a l'Unitá olasz baloldali napilap.
nov. 1
14:00
Elképesztő meccs: 5-4-re verte a Chelsea a MU-t (ATV)
Elképesztően változatos mérkőzést játszott egymással szerda este a Chelsea és a Manchester United a labdarúgó angol Ligakupában: az összecsapást hosszabbítás után 5-4-re nyerték a londoniak, míg a találkozó egyik legjobbja a vendégek veterán középpályása, a 39. születésnapját november 29-én ünneplő Ryan Giggs volt.
nov. 1
14:36
Nem volt forgalmi engedélye az aranyérccel eltűnt orosz hajónak (ATV)
Nem volt forgalmi engedélye annak az orosz szállítóhajónak, amelyik 700 tonna aranyérccel a fedélzetén eltűnt az orosz Távol-Keleten - jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség csütörtökön.
nov. 1
14:54
Alakulnak a járási hivatalok (Alternatív Energia)
Három település, Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésüket 2013. január 1-jén megkezdő járási hivatalok létrejöttéről - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
nov. 1
15:12
Elégedettek voltak a munkájával: felmentettek egy rendőrkapitányt (ATV)
Egyelőre nem közölték, hogy pontosan miért mentettek fel a tisztségéből november elsejétől egy megyei bűnügyi vezetőt és egy rendőrkapitányt, akinek elégedettek voltak eddigi munkájával.
nov. 1
15:18
KIM: Szinte minden település igent mondott a járási hivatalokra (Infostart)
Három település, Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésüket 2013. január 1-jén megkezdő járási hivatalok létrejöttéről - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
15:18
Három település mondott nemet a járási hivatalokra (Metropol)
Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésről.
nov. 1
15:30
Métereken át tolta maga előtt áldozatát a kecskeméti gázoló (ATV)
Egy német állampolgár személygépkocsijával egy autóba szaladt, több méteren keresztül tolta maga előtt, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt csütörtökön Kecskeméten - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
nov. 1
15:48
Üzent az IMF: időpont nincs, és nem jönnek Magyarországra (ATV)
Továbbra sincs időpontja annak, hogy mikor folytatódnak a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Magyarország között - jelentette ki az MTI kérdésére válaszolva csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, a IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója. Rice szerint az IMF jelenleg nem tervezi, hogy missziót küldjön Magyarországra.
nov. 1
16:06
Hollande: az antiszemitizmus elleni küzdelem nemzeti ügy (ATV)
Nemzeti ügynek nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet a francia államfő csütörtökön Toulouse-ban, ahol az izraeli kormányfővel együtt emlékezett meg arról a négy zsidó áldozatról, akiket egy francia iszlamista szélsőséges ölt meg márciusban.
nov. 1
17:00
Borús, esős idővel folytatódik a hosszú hétvége (Alternatív Energia)
Esővel és záporokkal folytatódik a hosszú hétvége, helyenként megerősödhet a szél is, de enyhe lesz az idő, néhol 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.
nov. 1
17:06
Borult ég, de viszonylag enyhe idő várható (Infostart)
Borús idővel, esővel és záporokkal folytatódik a hosszú hétvége, helyenként megerősödhet a szél is, de enyhe lesz az idő, néhol 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.
nov. 1
17:06
Borús, esős idő a hosszú hétvégén (Metropol)
Helyenként megerősödhet a szél is, de enyhe lesz az idő, néhol 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.
nov. 1
17:42
Több százezren látogattak ki a temetőkbe (Infostart)
Több százezren keresték fel csütörtökön, mindenszentek napján a fővárosi temetőket, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről.
nov. 1
17:54
A Ford Fiesta Európa legnépszerűbb kisautója (ATV)
A JATO Dynamics adatai szerint 2012 szeptemberében, harmadik negyedévében és első kilenc hónapjában a Ford Fiesta volt az európai piac legkelendőbb kisautója, egyben a második legnagyobb darabszámban értékesített modellje. Egyébiránt a Magyarországon piacvezető Ford Európában a második legkelendőbb személyautó-márkának bizonyult az említett időszakban.

Keresés