2012. november 1. csütörtök

nov. 1
1:30
Drágul a fővárosi tömegközlekedés - a nap hírei (Infostart)
Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a 7,9 százalékos tömegközlekedési tarifaemelést. Október végéig 1100 ingatlant ajánlottak fel megvásárlásra a Nemzeti Eszközkezelőnek. Aláírták a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló részvényesi megállapodást.
nov. 1
5:00
Kamionossal verekedett a sztrádán? Elítélhetik a hírességet (ATV)
Néhány héttel sikeres sztratoszféraugrása után bírósági tárgyalásra hivatalos Felix Baumgartner. Az extrémsportolót testi sértéssel vádolják, az ügyet a jövő héten tárgyalják másodfokon.
nov. 1
6:30
"Nem nyugszanak békében" Megakadályoznák a temetkezési visszaéléseket (ATV)
A magyar lakosság évente 37 milliárd forintot költ temetésekre – legalábbis ezt az összeget kapjuk, ha az évi 130 ezer halálozást beszorozzuk a tavalyi 287 ezer forintos temetési átlagköltséggel. Ez az átlagár a koporsós és urnás eltemetésre vonatkozik, de Horváth József, az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTEI) elnöke szerint településtípustól, régiótól, no meg cégektől függően…
nov. 1
6:36
Jeszenszky szerint ezzel csak egyetérthet minden tisztességes ember (168 Óra Online)
Egy politikai indítékból kezdeményezett mesterséges viharnak nevezte a jegyzetével kapcsolatos ügyet Jeszenszky Géza oslói nagykövet a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.
nov. 1
8:00
Továbbra is 283 forinton az euró árfolyama (ATV)
Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon a szerda esti jegyzésekhez képest.
nov. 1
8:18
Sokan emlékeznek szeretteikre a temetőkben (Alternatív Energia)
Ma van mindenszentek ünnepe, ez Magyarországon 2000-ben, ötven év elteltével lett ismét munkaszüneti nap. Várhatóan már a hosszú hétvége első napján sokan keresik fel elhunyt szeretteik sírját, ezért a temetők hosszabb ideig tartanak nyitva.
nov. 1
8:18
Itt az újabb fideszes terv: már a szakértők is csóválják a fejüket (ATV)
A szocialisták kivonulása után a szakértők is kifogásolják, hogy úgy állítja át az országgyűlés egy gyökeresen új választási rendszerre az országot, hogy az alapvető szabályváltozásokról nemhogy ők, de még a képviselők sem mondhatják el a véleményüket. Tegnap hajnalban – már a részletes vita lezárása után – 227 pontos módosítással jelentkezett a Fidesz. Ezek közül olyan jelentőségű pontokat is…
nov. 1
8:20
Püspökladány: 17 éves fiú késelte halálra a 18 évest, feladta magát (ATV)
Feladta magát a rendőrségen az a 17 éves fiú, aki a gyanú szerint szerda délután halálra késelt egy 18 éves fiatalembert Püspökladányban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
nov. 1
8:22
Nem változik a távhő ára (ATV)
A távhő fogyasztói ára nem változik az idén a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
nov. 1
8:24
Hosszú hetek után végre megalakult a líbiai kormány (ATV)
Hetekig tartó huzavona után végre új kormánya lett Líbiának: a tripoli parlament szerda este megszavazta az Ali Zidan miniszterelnök által összeállított kabinetet.
nov. 1
8:36
Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása. A Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a fővárosban biztosan elindul az alapellátás, vidéken viszont egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges források. Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán azt közölte, hogy a téli ellátásokra felhasználható szokásos kiegészítő pályázat novemberben jelenik meg.
nov. 1
8:36
Sandy: már 76 halott Amerikában, folytatódik a kampány (ATV)
Jelentősen megugrott és már hetvenhatra emelkedett csütörtökön az Észak-Amerika keleti partvidékén pusztító, Sandy névre keresztelt poszttrópusi ciklon halálos áldozatainak száma - közölték csütörtökön New Yorkban. Egy New York-i reptér, több alagút és metróhálózat még napokig nem üzemel. Egy újabb kórházat is ki kellett üríteni New Yorkban és az iskolákban sincs még tanítás. Közben folytatódik az…
nov. 1
9:00
18 éves fiút szúrtak le Püspökladányban (Metropol)
Feladta magát a rendőrségen a 17 éves elkövető.
nov. 1
9:02
Halottainkra emlékezünk (Metropol)
November 1. mindenszentek ünnepe, november 2. pedig a halottak napja a keresztény világban.
nov. 1
9:12
A Századvégnél Orbán veri Bajnait, a Mediánnál pont fordítva (ATV)
A választók 26 százaléka Orbán Viktort, 15 százaléka Bajnai Gordont, 5 százaléka Mesterházy Attilát, míg 3 százaléka Gyurcsány Ferencet látná szívesen Magyarország kormányfőjeként a Századvég október végén készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint. A Medián két héttel ezelőtt teljesen más eredményre jutott.
nov. 1
9:18
A temetőkben kisbuszok is segítik a közlekedést (Infostart)
A fővárosi temetők környékén forgalmi korlátozások lehetnek - mondta Tóth Gábor, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója. Hozzátette: a sírkertekben kisbuszokkal segítik a közlekedést.
nov. 1
9:18
Kezdődik a hajléktalanok téli ellátása (Metropol)
Vdéken egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges források.
nov. 1
9:30
Jön a hideg: a hajléktalanszállók hatvan százaléka már megtelt (ATV)
Lesz elég férőhely a hajléktalanoknak télen a fővárosban, ezt ígérik az ellátók. Pályázhatnak is a szervezetek, a szociális tárca 860 millió forintot írt ki a hajléktalanok integrációjára. A hideg miatt közben folyamatosan telnek meg a nappali melegedők és éjszakai szállók. Budapesten és vidéken a hajléktalanszállások 60 százalékát már elfoglalták.
nov. 1
9:36
Tarlós gyorsan intézkedett, alig tud valaki a botrányról (168 Óra Online)
A Kádár-korszak egyik nevezetes „ellenzéki” csatája volt a Kerepesi (Fiumei úti) temető sírjainak mentése. Mármint azoké, amelyek megmaradtak a nyolcvanas évek elejéig. Most azonban baj van, igen nagy baj! RÁDAY MIHÁLY írása.
nov. 1
9:36
Bajnaiék bejutnának a parlamentbe (Metropol)
A Századvég és a Nézőpont szerint is a nagy pártok versenyében nem módosított az erőviszonyokon a mozgalom.
nov. 1
9:48
Juhász: fel fog lázadni az ország az Orbán-kormány ellen (ATV)
A Milla elnöke a választójogi törvény kapcsán elmondta, bármilyen kreatív lesz a Fidesz 2014-ben, az ellenzék még kreatívabb lesz és győzni fog.
nov. 1
10:06
Horváth: nem gondoltuk, hogy elmebeteg lesz a pénzügyi vezetés (ATV)
Az MSZP alelnöke szerint a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika, amely heti átlag két új adónemet vezetett be, az ország minden polgárának komoly károkat okozott.
nov. 1
10:08
Robbanás egy tapolcai lakásban (ATV)
Robbanás történt egy tapolcai lakásban, szerencsére senki sem sérült meg - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese csütörtökön az MTI-t.
nov. 1
10:12
Magyarokkal ütközött egy öngyilkos (Metropol)
Az osztrák nő frontálisan belerohant a szemből érkező nyerges vontatóba, a két férfi súlyos sokkot kapott.
nov. 1
10:30
Szerdán 150 ezren keresték fel a fővárosi temetőket (Infostart)
Egyre többen keresték fel az elmúlt napokban a budapesti temetőket, szerdán körülbelül 150 ezren emlékeztek szeretteikre a fővárosi sírkertekben - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója csütörtökön, mindenszentek napján.
nov. 1
10:30
Már 89 áldozata van Sandynek (Metropol)
Újabb kórházat ürítettek ki New Yorkban, és zárva maradnak az iskolák is. 1 millió liter dízelolaj az óceánban. Több magánszemélytől is érkezett adomány.
nov. 1
10:42
Újabb áldozatot szedett a metil-alkohol-mérgezés Csehországban (ATV)
Harmincegyre emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban - közölte csütörtökön a cseh rendőrség.
nov. 1
11:00
Felelőtlenségre, rossz gazdálkodásra ösztönöz Orbán (Alternatív Energia)
Döntés-előkészítő anyag, ezért egyelőre nem nyilvános az a lista, amely önkormányzatokra lebontva tartalmazza, hogy mely települést mekkora adósságtól "szabadít meg" az állam - írtuk a héten. Noha az összesítést Orbán Viktor már múlt szombaton közölte, a kormány csak jövő szerdán dönt.
nov. 1
11:00
Karácsony: a Fidesz torzítja a választási rendszert (ATV)
Az LMP frakcióvezető-helyettese a választási törvénnyel kapcsolatos módosító javaslatokról elmondta, a kormány úgy alakítja a törvényeket, hogy ne derüljön ki a szándékuk.
nov. 1
11:06
LMP: A kormányzati tehetetlenkedés veszélyezteti a hajléktalan-ellátást (Infostart)
Az LMP szerint több ezer vidéken élő hajléktalan életét veszélyeztetheti az ellátásukkal kapcsolatos pályázatok kiírásának csúszása.
nov. 1
11:18
Felmentették Jász-Nagykun-Szolnok megye bűnügyi igazgatóját (ATV)
November elsejei hatállyal felmentette, és rendelkezési állományba helyezte Fekete Miklós ezredest, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóját - a megyei rendőrfőkapitány, Farkas József ezredes javaslatára - Hatala József altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
11:54
MSZP: A Fidesz újabb tündérmeséje (Alternatív Energia)
Megdöbbentő az a cinizmus, amellyel Hoffmann Rózsa és az egész Orbán-kormány kezeli a fiatalok elvándorlásának problémáját. A jelenséget nem hogy nem értik, de fel sem fogják. A rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő marhaságokat beszélnek - olvasható az MSZP közleményében.
nov. 1
12:00
Fokozott rendőri ellenőrzésekre számíthatunk (168 Óra Online)
A temetők a következő négy napon hosszabb ideig tartanak nyitva. A fővárosi sírkertek reggel 7 órától este 8-ig látogathatók, a Farkasréti temetőben csütörtökön tartanak központi megemlékezést.
nov. 1
12:12
Elhalasztották Putyin útjait, de cáfolják, hogy beteg lenne (ATV)
A Kreml szóvivője határozottan cáfolta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beteg lenne, és ez lenne az oka annak, hogy elhalasztották októberi és novemberi külföldi utazásait - írta csütörtökön a Vedomosztyi orosz napilap.
nov. 1
12:30
Szalai lett a forduló legjobbja a Bundesligában (ATV)
A szurkolók szavazatai alapján Szalai Ádámot, a Mainz magyar futballistáját választották a német labdarúgó-bajnokság elmúlt fordulójának legjobb játékosává.
nov. 1
12:48
A britek csökkentenék az uniós költségvetési kiadásokat (ATV)
Nagy-Britannia megvétóz minden olyan megállapodást az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről, amely nem megfelelő brit adófizetőknek - mondta csütörtöki nyilatkozatában a brit pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a brit kormány célja az uniós költségvetési kiadások csökkentése.
nov. 1
12:54
MSZP: A kormány fel sem fogja a fiatalok elvándorlásának problémáját (Infostart)
Az MSZP szerint a kormány nem hogy nem érti, fel sem fogja a fiatalok elvándorlásának problémáját.
nov. 1
13:24
Halálra tapostak három nőt egy madridi Halloween-partyn (ATV)
Három nő életét vesztette egy Halloween-partyn Madridban, miután a tömeg agyontaposta őket, írja a BBC. Spanyol hivatalos források szerint további két sérült állapota súlyos.
nov. 1
13:42
Olaszok sürgetnek uniós beavatkozást Orbánék terve miatt (ATV)
Az Európai Unió beavatkozását sürgette a választási regisztráció törvénybe iktatása ellen csütörtökön a l'Unitá olasz baloldali napilap.
nov. 1
14:00
Elképesztő meccs: 5-4-re verte a Chelsea a MU-t (ATV)
Elképesztően változatos mérkőzést játszott egymással szerda este a Chelsea és a Manchester United a labdarúgó angol Ligakupában: az összecsapást hosszabbítás után 5-4-re nyerték a londoniak, míg a találkozó egyik legjobbja a vendégek veterán középpályása, a 39. születésnapját november 29-én ünneplő Ryan Giggs volt.
nov. 1
14:24
Mesterházy: készek vagyunk egyeztetni (168 Óra Online)
Pártnagygyűlés, civil demonstráció, néhány elszabadult szélsőjobbos, kormányzati Békemenet, választói mozgalomalapítás. 2012. október 23. címszavakban. De kétségkívül Bajnai Gordon politikai színre lépése az, ami leginkább meghatározta a közbeszédet aznap. Az egyesületté formálódott Milla, a Szolidaritás, valamint a Haza és Haladás Egyesület akkor jelentették be: választói mozgalmat indítanak…
nov. 1
14:36
Nem volt forgalmi engedélye az aranyérccel eltűnt orosz hajónak (ATV)
Nem volt forgalmi engedélye annak az orosz szállítóhajónak, amelyik 700 tonna aranyérccel a fedélzetén eltűnt az orosz Távol-Keleten - jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség csütörtökön.
nov. 1
14:54
Alakulnak a járási hivatalok (Alternatív Energia)
Három település, Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésüket 2013. január 1-jén megkezdő járási hivatalok létrejöttéről - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
nov. 1
15:12
Elégedettek voltak a munkájával: felmentettek egy rendőrkapitányt (ATV)
Egyelőre nem közölték, hogy pontosan miért mentettek fel a tisztségéből november elsejétől egy megyei bűnügyi vezetőt és egy rendőrkapitányt, akinek elégedettek voltak eddigi munkájával.
nov. 1
15:18
KIM: Szinte minden település igent mondott a járási hivatalokra (Infostart)
Három település, Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésüket 2013. január 1-jén megkezdő járási hivatalok létrejöttéről - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.
nov. 1
15:18
Három település mondott nemet a járási hivatalokra (Metropol)
Szeged, Ercsi és Dömös kivételével országszerte mindenhol sikerült megállapodni a működésről.
nov. 1
15:30
Métereken át tolta maga előtt áldozatát a kecskeméti gázoló (ATV)
Egy német állampolgár személygépkocsijával egy autóba szaladt, több méteren keresztül tolta maga előtt, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt csütörtökön Kecskeméten - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
nov. 1
15:48
Üzent az IMF: időpont nincs, és nem jönnek Magyarországra (ATV)
Továbbra sincs időpontja annak, hogy mikor folytatódnak a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és Magyarország között - jelentette ki az MTI kérdésére válaszolva csütörtöki washingtoni sajtótájékoztatóján Gerry Rice, a IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója. Rice szerint az IMF jelenleg nem tervezi, hogy missziót küldjön Magyarországra.
nov. 1
16:06
Hollande: az antiszemitizmus elleni küzdelem nemzeti ügy (ATV)
Nemzeti ügynek nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet a francia államfő csütörtökön Toulouse-ban, ahol az izraeli kormányfővel együtt emlékezett meg arról a négy zsidó áldozatról, akiket egy francia iszlamista szélsőséges ölt meg márciusban.
nov. 1
17:00
Borús, esős idővel folytatódik a hosszú hétvége (Alternatív Energia)
Esővel és záporokkal folytatódik a hosszú hétvége, helyenként megerősödhet a szél is, de enyhe lesz az idő, néhol 18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Keresés