2012. november 1. csütörtök

nov. 1
9:00
Összefüggés lehet a cukros üdítő és a szélütés között (Infostart)
A szinte naponta cukrozott üdítőt fogyasztó nőknél 83 százalékkal magasabb egy bizonyos típusú szélütés valószínűsége, mint azoknál a nőknél, akik ritkán isznak cukrozott italokat - állapították meg egy japán tanulmányban.
nov. 1
16:24
Lassítsuk a szív- és érrendszer öregedését! (WebBeteg)
Bár maga az öregedés elkerülhetetlen, nem mindegy, milyen ütemben zajlik a folyamat. Kutatások eredményei szerint korábban „öregszik” az szív- és érrendszere azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegséggel élnek. Dr. Szentpály Emőke, az Oxygen Medical kardiológusa szerint ez a folyamat lassítható.

2012. november 2. péntek

nov. 2
5:30
Halottak napja: eredet, hagyomágy, megemlékezés (Édenkert)
November 1. a mindenszentek, november 2-a pedig a halottak napja. Ezek a napok a halottakra való emlékezés ünnepei nálunk. Az ünnep előestéjén a szentbeszéd közben megkondulnak a harangok, a hozzátartozók a kegyelet virágait tûzik az elhunytak sírjára. Mindenszentek napján a holtak lelki üdvéért gyertyát gyújtanak a sírokon.
nov. 2
10:51
Moszkvában van Európa legmagasabb épülete (Metropol)
Elérte teljes magasságát, a 339 métert a Mercury City Tower felhőkarcoló.
nov. 2
11:18
A kombinált hormontartalmú fogamzásgátló módszerek abbahagyása utáni vérzéskimaradás okai és kezelése (WebBeteg)
Kombinált hormontartalmú fogamzásgátló módszerek használata (tabletta, hüvelygyűrű) után előfordulhat, hogy a soron következő, természetes menses nem jön meg a várt időpontban. Ha a korábbi rendszeres menstruációs ciklus idejének (általában 28 nap) háromszorosa is eltelik vérzés nélkül, akkor tablettaszedés utáni vérzéshiányról beszélünk. Ez körülbelül a tablettaszedő nők 3 százalékát érinti.
nov. 2
13:24
Őszi gyümölcsszezon (WebBeteg)
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nem csak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.
nov. 2
19:12
Az emberi beszédet utánozza az elefánt (Infostart)
Az emberi beszéd utánzására képes ázsiai elefánt (Elephas maximus) él egy dél-koreai állatkertben - közölték a Bécsi Egyetem kutatói, akik szerint az állat által használt "szavak" teljesen érthetőek a koreai fül számára.

2012. november 3. szombat

nov. 3
8:24
Milyen a 21. századi brit nő? (Infostart)
A YouGov piackutató és a Glamour magazin közös felmérése szerint pénzügyileg igen tudatos a 21. századi brit nő: többségük megtakarít és gondol a nyugdíjjal - derül ki az ELTE TÁTK hírleveléből.
nov. 3
23:00
AIDS - A körülmetélés megelőző hatása tévhit? (WebBeteg)
A pénisz előbőre különösen jó táptalajt biztosít a vírusoknak, így a HIV-nek is, ezért hitték sokáig, hogy az eltávolítása megelőző hatással bírhat.

2012. november 4. vasárnap

nov. 4
21:03
A tejcukor érzékenység örökölhető? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Azt szeretném tudni hogy a születendő gyermekem örökölheti-e a tejcukor allergiát? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

2012. november 5. hétfő

nov. 5
2:06
Ezt ígérik a csillagok a hétre (Blikk)
A Vénusz és a Jupiter 120 fokos trigon fényszöge 9-ére és a hét második felére harmonikus, szerencsés időszakot jelez. Ez a konstelláció kedvez az üzletkötéseknek, az értéknövelő befektetéseknek, az utazásoknak.
nov. 5
8:36
Élet a perifériás artériás betegséggel (WebBeteg)
A perifériás artériás betegség (PAD) tünetei, illetve a betegség előrehaladása sok esetben megakadályozható az életmód változtatásával, például a dohányzás elhagyásával.
nov. 5
9:39
Hogyan fokozhatják fogamzóképességüket a nők? (WebBeteg)
Nem kell egyből meddőségre gondolni, ha pár hónap alatt fogamzásgátlást nem alkalmazva, rendszeres szexuális élet mellett sem következik be a teherbeesés. Megéri azonban átgondolni, mit lehet tenni a fogamzóképesség növelése érdekében.
nov. 5
9:41
A jövő úszóbajnokai (WebBeteg)
Egy uszodában edzeni az olimpikonokkal, látni a verseny előtti felkészülésüket, hallani az edzői tanácsokat - életre szóló élmény lehet egy hat-nyolc éves gyermek számára. A debreceni Hunyadi János Általános Iskolában nem csupán a jövő élsportolóit nevelgetik, hanem a sport és a mozgás szeretetére is megtanítják a diákokat.
nov. 5
10:30
Génterápiás eljárást engedélyeztek (Metropol)
Azt a jól működő gént juttatják be a páciensek szervezetébe, amely a zsírt lebontó fehérjét kódolja.
nov. 5
11:45
SI ízületi blokk (WebBeteg)
A SI-ízület (articulatio iliosacralis: keresztcsont-csípőcsont ízület) blokkja olyan mozgáskorlátozottság, melyet hirtelen mozdulat, fokozott izomterhelés, nehezebb súly hirtelen emelése, belső szervi zavar, tartós ülőmunka okoz.
nov. 5
14:06
A szívverésből nyerhet energiát a jövő pacemakere (Metropol)
Az energiát kinyerő eszköz a mozgásból származó elektromosságot használja fel.
nov. 5
15:18
Könyvajánló: A férfivá válás története (Blikk)
nov. 5
19:12
Terjed az önajándékozás (Infostart)
Egyre több brit vásárol magának ajándékot, hogy biztos legyen abban, azt kapja, amit szeretne - derült ki egy szigetországi felmérésből.
nov. 5
20:06
Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában (Infostart)
Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában. A cukrászcsapat főnöke nagyon könnyűnek minősítette a tésztát.
nov. 5
21:36
A legkülöncebb cég vette meg a legnagyobb melltartót (Infostart)
A világ legkülöncebbnek tartott cége vette meg a világ legnagyobb melltartóját, bár meglehetősen olcsón, mindössze 3601 fontot kellett adnia érte.
nov. 5
21:38
Új világcsúcs öregségi futásban (Infostart)
Megdőlt a 400 méteres síkfutás öregségi világcsúcsa a 95 évesek korcsoportjában: 2 perc 38 egész 56 század másodperc alatt futotta végig a távot egy férfi Tajvanon a Veterán Atléták Ázsiai Bajnokságán.

2012. november 6. kedd

nov. 6
10:51
Bajnokok reggelije - Az élsportolók táplálkozása (WebBeteg)
(T)EGYÉL MINDEN NAP AZÉRT, HOGY BAJNOK LEHESS! – ez a szlogenje a Magyar Olimpiai Bizottság most induló rendezvénysorozatának, amellyel a kétszázezer hazai utánpótlás sportolóhoz szeretnék eljuttatni a tudatos sporttáplálkozás fontosságát.
nov. 6
11:54
Egészségre veszélyes készítmények kerültek forgalomba (WebBeteg)
Magyarországon is forgalomba került néhány olyan, sportolóknak szánt étrend-kiegészítő, amelyek súlyosan veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.
nov. 6
12:57
Kiment hüvelykujj (WebBeteg)
Ha a hüvelykujj túlmozog természetes mozgástartományán (általában hátrafelé), károsodhat az alapízületnél a stabilizáló szalagrendszer.
nov. 6
15:18
Egészségtelen lehet a beltéri ruhaszárítás (Metropol)
A páratartalom olyan magasra szökhet, hogy kedvez a poratkák szaporodásának.
nov. 6
15:54
Vágyakozás egy pompásabb életre (Blikk)
nov. 6
18:12
A szívverés müködtetheti a jövő pacemakerét (WebBeteg)
Olyan kísérleti eszközt mutattak be amerikai kutatók az Amerikai Szív Társaság (AHA) tudományos ülésén, amely dobogó szívből nyert elegendő energiát ahhoz, hogy működtessen egy pacemakert.
nov. 6
19:15
Az egyéni egészségpénztári befizetők tájékozottabbak (WebBeteg)
Bár 10-ből 7 egészségpénztári tag jól tájékozottnak vallja magát az egészségpénztár által kínált szolgáltatások és kedvezmények körét illetően, több ponton mégis sok a hiányosság – derült ki a Szinapszis Kft. kutatásából, melyet a cég az OTP Egészségpénztár megbízásából készített a pénzintézet tagjai között.
nov. 6
21:54
A multivitaminok szedése nem csökkenti a szívkockázatot (Infostart)
A multivitaminok rendszeres, napi szedése nem csökkenti idősebb férfiaknál a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapították meg 15 ezer ember követéses vizsgálatával amerikai kutatók.

2012. november 7. szerda

nov. 7
3:39
Helyreállítható a hímivarsejtek megtermékenyítő képessége (WebBeteg)
Egy majmokkal végzett amerikai tanulmány eredménye azt ígéri, hogy megőrzött őssejtjeik segítségével később egészséges hímivarsejteket termelhet azoknak a férfiaknak a szervezete is, akik a gyerekkori rákbetegségük kezelésére adott kemo- és sugárterápia miatt terméketlenné váltak.
nov. 7
7:30
Dr. Lex László – harc a rák ellen (Metropol)
Nagy sikerrel zárult az Immunal Kft. Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Központjának EU-támogatással megvalósult klinikai vizsgálati programja.
nov. 7
7:48
Fölösleges zsírréteg télen sem kell a szervezetünknek (Metropol)
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, vége a nyári vita­min­döm­pingnek, és jöhet­nek a téli nehéz ételek. Tanácsok a téli hízás ellen.
nov. 7
9:54
Személyre szabott mozgásprogram Svájcból (Metropol)
Pontos anatómiai alapokra épülő alakformáló és testtartásjavító módszert dolgoztak ki Svájcban, amelynek köszönhetően életünk jelentősen megváltozhat.
nov. 7
9:57
5 étkezéses alkalmazás, ami nem csak a kalóriákat számlálja! (WebBeteg)
Ma már számtalan alkalmazás próbál abban segíteni, hogy az étekzéseket rögzítse és a kalóriákat számlálja - ám mindannyian tudjuk, hogy az egészséges étkezés jóval több, mint szimpla kalória-számolgatás. A Health 2.0 konferencián megismert rengeteg étellel, étkezéssel foglalkozó alkalmazás közül összegyűjtöttünk 5 olyan alkalmazást, amelyek többet nyújtanak, mint egyszerű kalóriaszámolgatást.
nov. 7
12:54
Íme az idei ősz legdivatosabb cipője! (Blikk)
A magas szárú, térdig érő csizmáidat még hagyd pihenni a téli hónapokig! Addig is, hódíts divatos bokacsizmákban, melyekhez most adunk pár stílustippet!
nov. 7
17:18
A mozgás segíthet helyrehozni a szívroham miatt károsodott szívet (WebBeteg)
Először találtak bizonyítékot brit kutatók állatkísérletekben arra, hogy a rendszeres intenzív mozgás életre keltheti az alvó állapotban lévő őssejteket, amelyek segítségével a szívroham miatt károsodott szöveteket helyettesítő új szívizom fejlődhet ki.
nov. 7
18:00
A szívbetegség jeleit így látjuk meg magunkon (Infostart)
Az öregedés egyes látható jelei, mint a hajvonal visszahúzódása, a fejtetőn való kopaszodás, a szem körüli zsírlerakódás vagy a fülcimpa gyűrődései megjósolhatják a szívbetegségeket - állapították meg 35 éves követéses tanulmányukban dán kutatók.
nov. 7
19:24
Az agy belső kábítószere (WebBeteg)
Az agykéregben működő egyik finomszabályozó rendszer egy gátló és egy serkentő átvivő anyag felszabadulását akadályozva, központi szerepet játszik a tanulási-, a memória-folyamatok szabályozásában, a szorongásos és epilepsziás kórképek kialakulásában, és a drogfüggőséghez vezető idegi plaszticitási jelenségben.

2012. november 8. csütörtök

nov. 8
3:48
Egészségtelen lehet a beltéri ruhaszárítás (WebBeteg)
Károsíthatja az asztmások, szénanáthások egészségét a beltéri ruhaszárítás, mert túlzottan megemeli a páratartalmat - áll egy skót építésziskola tanulmányában.
nov. 8
7:33
Műhely, raktár, üzem, iroda, üzlet, terménytároló (x) (Metropol)
Lindab SBS acél könnyűszerkezetes épület. Kis- és középméretű melléképületekre minden vállalkozásnak szüksége van.
nov. 8
8:36
Odoo hazatért: a BME udvarán a különleges passzív ház (Metropol)
Hatodik helyet értek el a magyar egyetemisták egy versenyen a napenergiával működő házzal.
nov. 8
12:12
Csonttörés (WebBeteg)
A csonttörés a csont folytonosságának megszakadása. Milyen típusai vannak és hogyan kezelhető?
nov. 8
14:18
ÁNTSZ: péntekig mindenhová kiszállítják az influenza elleni ingyenes oltóanyagokat (WebBeteg)
Péntekig minden kistérségbe kiszállítják az influenza szempontjából rizikócsoportba tartozók számára ingyenes vakcinákat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szerdán.
nov. 8
14:42
Csavarjon tésztát vacsorára! (Blikk)
Egy igazán különleges vacsorával lepné meg szeretteit, és még talán vendégek is érkeznek? Készítsen nekik mennyei sós falatokat! Grabarics Ditta gasztroblogger fenséges receptjeivel könnyű dolga lesz.
nov. 8
17:27
Rendszeres testmozgással növelhető a várható élettartam (WebBeteg)
A szabadidős fizikai aktivitás testsúlytól függetlenül meghosszabbítja a várható élettartamot még akkor is, ha viszonylag kis intenzitású mozgásról van szó - állapították meg 650 ezer felnőttre vonatkozó adatok elemzésével amerikai kutatók.
nov. 8
20:36
Évtizedekkel a tünetek előtt detektálható az Alzheimer-kór (WebBeteg)
Amerikai kutatók az Alzheimer-kór olyan korai jeleit azonosították, amelyek már évtizedekkel az első észlelhető tünetek felbukkanása előtt jelzik az agyi eltéréseket.

2012. november 9. péntek

nov. 9
14:27
Hazamehetett a műszívkezelés után transzplantáción átesett kislány (WebBeteg)
Hazaengedték a kórházból csütörtökön azt a kislányt, akin augusztus elején Magyarországon rekordidőnek számító, 287 napig tartó műszívkezelés után hajtottak végre szívátültetést - hangzott el az RTL Klub esti híradójában.
nov. 9
15:30
Az 1000 milliárd dolláros reform (WebBeteg)
A szerdán újraválasztott Barack Obama következő cikluásnak legnagyobb kérdése, hogy sikerül-e megvalósítania az Egyesült Államokban az egészségügyi reformot, amelynek legfontosabb eleme, hogy valamilyen alapbiztosítási csomag minden amerikai állampolgárnak járna. Egyes számítások szerint jelenleg legalább 40 millió amerikai nem rendelkezik semmilyen biztosítással.
nov. 9
16:33
Vastagbélrák - van szűrés, de nem ingyen (WebBeteg)
Egy bélrendszeri daganattal küzdőnek a legdrágább kincse az idő. A betegség ugyanis olyan alattomos, hogy tüneteket leggyakrabban már csak olyan stádiumában okoz, amikor kevés lehetőség van az orvosok kezében a gyógyításra. Szűrés ugyan létezik, ám a mammográfiával ellentétben egyáltalán nem elterjedt, sőt még csak nem is ingyenes.

Keresés