2012. május 1. kedd

máj. 1
8:30
Vége a kocka Ladáknak (Infostart)
A folyamatosan csökkenő kereslet miatt hamarosan leállítják a Lada 2107-es modellek, a korábban Magyarországon is népszerű kocka Ladák gyártását.
máj. 1
9:06
Életmóddal csökkenthető a mellrák kockázata (Infostart)
Ma Magyarországon évente 7500 nőnél diagnosztizálnak mellrákot. Az önvizsgálat és a korai felismerés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, és fontos tudni az életmód és a megelőzés összefüggéseiről is.
máj. 1
11:12
Folytatódik a mentőakció Indiában (Infostart)
Nagy erőkkel folytatódott a kutatás kedden az északkelet-indiai Brahmaputra folyón előző nap bekövetkezett súlyos, valószínűleg 100-nál több halálos áldozatot követelő kompszerencsétlenség esetleges túlélői után.
máj. 1
13:09
Hasnyálmirigy - az enzimek és hormonok termelője (WebBeteg)
Kutyanyelv, falevél, kalapács - alakra ezekhez hasonlítják a hasnyálmirigyet azok az orvosok, akiknek "betekintésük van" e szerv működésébe. Ők a gasztroenteorológusok, hiszen a hasnyálmirigy az emésztőrendszer fontos, meghatározó része.
máj. 1
14:15
Kivivel a magas vérnyomás ellen (Blikk)
Rendszeres kivifogyasztással csökkenthető a vérnyomás – állítják norvég kutatók.
máj. 1
14:33
Ezek csontjaink ellenségei (Blikk)
Azt gondolhatnánk, a csontok gyengülése csak az idősebb korosztályt, s köztük is főként a nőket érinti. Van azonban több olyan kockázati tényező, amely nemcsak a hölgyeket fenyegeti, s amely miatt akár már fiatalabb korban is megkezdődhet a csontszövetek leépülése
máj. 1
16:18
Röntgenfelvétel terhesen: biztonságos? (WebBeteg)
Biztonságos a terhesség alatt végzett röntgenvizsgálat?
máj. 1
17:21
Stressz és hajhullás: Van összefüggés? (WebBeteg)
A hirtelen hajhullás a háttérben meghúzódó egészségügyi problémára is utalhat, de a stressz is okozhat hajhullást.
máj. 1
17:48
Ismét a fővárosban dőlt meg az országos melegrekord (Infostart)
Ismét Budapesten volt a legmelegebb: az új fővárosi és országos napi melegrekord 32,9 Celsius-fok - közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
máj. 1
18:42
Hogyan neveljünk "zöld" gyereket? (Infostart)
Gyermekeik jövője érdekében szeretnének környezetbarát módon élni az amerikai szülők; de a többség pénz- és időhiányra, valamint kényelmetlenségre hivatkozva nem törődik a zöld szempontokkal.
máj. 1
19:54
Nem minden londoni örül az olimpiának (Infostart)
Londonban és egész Nagy-Britanniában sem osztatlan a lelkesedés az olimpia iránt - derült ki a YouGov friss kutatásának eredményéből.
máj. 1
20:12
Visszaszerezte elsőségét a WTC (Infostart)
Ismét a World Trade Center, pontosabban a 2001. szeptember 11-én megsemmisített Világkereskedelmi Központ ikertornyainak helyén épülő öt torony legnagyobbika a legmagasabb épület New Yorkban - ha az összehasonlításkor nem veszik figyelembe az Empire State Building tetejére épített 62 méteres antennaszerkezetet.
máj. 1
20:30
Reaktív hypoglikémia: Mit tehetnék? (WebBeteg)
Úgy gondolom, reaktív hypoglikémiám van. Hogyan tudnám beazonosítani a tüneteimet?
máj. 1
20:48
Hány fajta lehet a fájdalom? (Infostart)
Az európai felnőtt lakosság 20 százaléka szenved krónikus fájdalmaktól, de vajon tudjuk-e, pontosan milyen fájdalmat élünk át, és hogyan is csillapíthatjuk azt?

2012. május 2. szerda

máj. 2
6:06
A víz éve az idei Svájcban (Infostart)
Csökkent ugyan a Magyarországról Svájcba érkező vendégek száma tavaly 2010-hez képest, de nőtt a magyarok által eltöltött idő a Svájci Turisztikai Hivatal adatai szerint.
máj. 2
9:30
Szezonális nátha: érdemes korán kezdeni a kezelést (Metropol)
Ha valaki tüsszög, fáradt, ha folyik és viszket az orra, könnyezik a szeme, valószínűleg allergiás.
máj. 2
10:03
Ketyeg a társasházi időzített bomba (Metropol)
A Habitat for Humanity Magyarország felmérése szerint a társasházak egy része semmilyen lényegi állagmegóvást és fejlesztést nem végez.
máj. 2
11:12
3 jel, ami pajzsmirigyrákra utal (WebBeteg)
A pajzsmirigyrák korai észlelése életmentő lehet. Ráadásul akár kézzel is kitapintható a rendellenesség.
máj. 2
13:18
Híres epilepsziások (WebBeteg)
A történelmi feljegyzések tanúsága szerint jó néhány híres ember szenvedett epilepsziában; a betegség nem válogatott sem rang, sem hírnév tekintetében. Az epilepszia az emberiség egyik ősi, feljegyzésekben leggazdagabb, megkülönböztetett figyelemmel kísért kórképe.
máj. 2
14:00
Biológiai terápia hozott áttörést a kezelésben (Metropol)
Ízületi gyulladás gyerekeknél is előfordulhat. A betegség lefolyása személyenként változik, és a tünetek széles skálája figyelhető meg.
máj. 2
14:12
Rosszul lesznek az utasok az új buszokon (Infostart)
Több utas is rosszul lett az új beszerzésű, használt Mercedes Citaro buszokon, mivel a jármű ablakai nem nyithatók, klíma pedig nem működik rajtuk - írta szerdán a BKV-figyelő blog. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) soron kívüli intézkedéseket kért a BKV-tól azért, hogy az ideiglenesen forgalomba állított Mercedes Citaro autóbuszok klímaberendezéseit beüzemeljék.
máj. 2
14:21
Életviteli tanácsok skizofrén betegeknek (WebBeteg)
A skizofrén beteg családtagjainak és barátainak nagyfokú elkötelezettséget kell tanúsítaniuk ahhoz, hogy el tudják fogadni a betegséget. Néhány tanács, amely megkönnyíti a mindennapokat.
máj. 2
14:51
Eldöntöttem, nyárra lefogyok! Sikeres fogyókúra 4 lépésben (Blikk)
Íme néhány jól bevált tipp, hogy olyan alakra tegyen szert, amire mindig is vágyott. Mindezt anélkül, hogy lakat alatt tartaná a hűtőszekrényt.
máj. 2
16:21
Duna House: lassan helyreáll a lakáspiac (Metropol)
A magyarországi lakáspiacon az egy évvel ezelőttihez képest ezerrel több, 7.306 lakás kelt el az idén áprilisban, ez a szám azonban ezerrel kisebb a márciusinál - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat szerdán, felmérése alapján.
máj. 2
17:30
Inzulinkezelési sémák (WebBeteg)
Általában napi kétszeri előkevert-premix-inzulin adagolását jelenti. Idősebb, stabil életvitelű cukorbetegeknél, ahol a betegek életmódja, étrendje rögzített, a konvencionális kezelés könnyen kivitelezhető és az esetek többségében az elért eredmény is megfelelő.
máj. 2
19:06
Minden tizedik gyerek koraszülött (Metropol)
Száz gyermek közül valamivel több mint tíz túl korán bújik ki anyja hasából; az évi 15 millió koraszülött közül 1,1 millió hal meg koraszülöttsége okán a világon, vagyis ez a csecsemőhalálozás második leggyakoribb oka a tüdőgyulladás után.
máj. 2
19:36
Napozás: veszélyek és tanácsok (WebBeteg)
A napozás, a napon való tartózkodás egészséges, a napfény hatására fokozódik a bőrben a D-vitamin, amely főként a csontok szilárdságához és az erős immunrendszerhez fontos. A fokozatosság elvét és a mértékletességet vallja a WEBBeteg által megkérdezett dr. Sándor Éva bőrgyógyász.
máj. 2
20:39
Fájdalomfüggőség - a pszichológus szemével (WebBeteg)
Sokan éveken, olykor egy életen keresztül tűrik, hogy bántsák őket. Elnyomva, terror alatt élnek a kapcsolatukban. Mi tartja össze ezeket a párkapcsolatokat? A fájdalomfüggőségről részletesen.
máj. 2
22:00
Elfeledkeztek a gyanúsítottról a rendőrök (Infostart)
Öt napra egy vécé nélküli cellában felejtettek étlen-szomjan egy gyanúsított férfit szövetségi nyomozók az Egyesült Államokban.
máj. 2
22:45
Szív- és érrendszeri betegségek: három pilléren nyugvó terápia (WebBeteg)
A fejlett országokban megvalósított, társadalmi szintű megelőzés és kezelés az elmúlt évtizedekben a szív- és érrendszeri betegségek terén nagymértékű halálozás-csökkenést ért el. Hazánk azonban az életmódi tényezők tekintetében jelentősen le van maradva az európai átlagtól - mondta a WEBBeteg kérdésére prof. dr. Tóth Kálmán, a Pécsi Tudományegyetem KK I. sz. Belgyógyászati Klinika…

2012. május 3. csütörtök

máj. 3
4:01
Idősek táplálkozása: több fűszer, sok folyadék (WebBeteg)
Az időseknek legalább annyira oda kell figyelniük táplálkozásukra, mint a gyermekeknek. Szerencsére nekik sincs szükségük varázslatra, hogy kiegyensúlyozottak legyenek. Adunk pár tippet.
máj. 3
5:30
Ön hisz a világvégében? (Infostart)
A megkérdezettek nyolc százaléka fél attól, hogy 2012-ben eljön a világvége, a többség azonban nem hisz benne - derül ki egy felmérés eredményéből.
máj. 3
6:06
Meg kell akadályozni, hogy túl sokat igyanak a képviselők (Infostart)
A brit képviselőházban elrendelték a munkájukat végző képviselők helyszíni alkoholfogyasztásának csökkentését, mivel az utóbbi időben felerősödött az aggodalom a brit politikusok ivási kultúrája miatt - számolt be a The Guardian című brit napilap hírportálja.
máj. 3
8:12
Miért görcsöl az izom? Minden az izomgörcsről (WebBeteg)
Az izomgörcs során az izomszövet tartósan összehúzódik, és elernyedésre nem, vagy csak hosszú idő elteltével képes.
máj. 3
10:18
Allergia és fogamzásgátlás (WebBeteg)
Napjaink egyik népbetegségének tekinthetőek a különböző allergiás kórképek. Ezek lényege, hogy valamilyen külső tényező hatására a szervezet allergiás reakcióval válaszol, tehát túlérzékenység alakul ki a szervezetbe kerülő anyaggal szemben. Lehetségesek-e allergiás reakciók az egyes fogamzásgátlási eszközök alkalmazása során? Az alábbiakból kiderül.
máj. 3
11:21
Dyslexia, az olvasás zavara (WebBeteg)
Ahhoz, hogy a gyermek pszichésen is megfelelően fejlődjön, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a pszichés fejlődésben is zavar támadhat.
máj. 3
12:24
Rovarcsípés, darázscsípés: mi a teendő? (WebBeteg)
Mit érdemes tenni, ha a kirándulás örömét rovarcsípés, esetleg többszörös darázscsípés rontja el, és milyen veszélyekkel járhat a rovarméreg allergia?
máj. 3
13:27
A közöny diadala (WebBeteg)
Szomorú statisztikát sikerült készítenie az UNICEF Magyar Bizottságának rólunk, magyarokról: 1000 emberből mindössze 6 segítene egy magára hagyott csecsemőn!
máj. 3
14:30
Meddig tart még a májusi nyár? (Infostart)
Már csak rövid ideig tart a májusi nyár - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
máj. 3
15:33
Minimál invazív sebészet - korunk legkíméletesebb műtéti technikái (WebBeteg)
Modern világ, rohanó élet, nem jut időm semmire… – miként ezt a Bikini együttes is énekli, életünk állandó rohanással van tele, mindennapi - munkahelyi és családi - teendőink mellett nem mindegy számunkra, mennyi időbe telik egészségügyi problémáink kivizsgálása, főként annak kezelése, esetleg műtéti úton történő orvoslása. Létezik erre megoldás: az egynapos sebészet!
máj. 3
17:39
Közelebb a hasnyálmirigyrák gyógyítása útján (WebBeteg)
Brit kutatók azonosítottak egy gént, amely lassítja a hasnyálmirigyrák szétterjedését, és ennek betudhatóan reményt adhat az agresszív tumor kezelésére, ha sikerül módot találni a gén "bekapcsolására".
máj. 3
19:45
A klímaberendezés helyes használata, a klímareuma tünetei (WebBeteg)
A nem megfelelően beállított hőmérséklet, a túl nagy hőingadozás, a megspórolt karbantartás és tisztítás, valamint a nem megfelelő védekezés mind-mind hatással lehet szervezetünkre. Többszörösen összetett problémáról beszélünk, ezért jártuk körbe a témát.
máj. 3
20:48
Aszpirinnel a trombózisok ellen? (WebBeteg)
Trombózisról beszélünk, ha az érrendszerben a fokozott alvadás miatt vérrög (thrombus) képződik. Ennek megfelelő kezelése elengedhetetlen, a súlyosbodás, vagy akár egy végzetes kimenetelű tüdőembólia elkerülése miatt.
máj. 3
22:00
Antibiotikum helyett - fokhagyma (Infostart)
A fokhagyma egyik összetevője, a diallil-szulfid százszor hatékonyabb az emésztőrendszert megbetegítő baktériumokkal szemben, mint két hagyományos antibiotikum - számolt be amerikai kutatók megállapításáról a Scientific American című ismeretterjesztő portál.
máj. 3
23:57
Cukorbetegség - Mennyi a napi tejfogyasztás ajánlott mennyisége? (WebBeteg)
Miért meghatározott a cukorbetegeknek a naponta fogyasztható tej mennyisége? Miért nem jó, ha reggelire több tejet iszik a cukorbeteg?

2012. május 4. péntek

máj. 4
3:06
Humánus kezelésre válthatnak a gyermekkori érdaganatoknál (WebBeteg)
Az eddig alkalmazottnál jóval humánusabb, ugyanakkor hatásosabb kezelést alkalmazhatnak a későbbiekben a gyermekkori érdaganatok bizonyos típusainál. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a nagy rizikójú, szteroid típusú gyógyszereket „egyszerű” béta-blokkolóval is ki lehet váltani.
máj. 4
6:24
Különleges képregény kalapács alatt (Infostart)
Kalapács alá kerül a világ legdrágább képregénye: az 1932-ben Hergé által rajzott Tintin Amerikában borítóját az Artcurial bocsátja árverésre június 2-án Párizsban.
máj. 4
10:21
A legszebb homlokzatok (Metropol)
Kihirdették az Év Homlokzata 2011 Pályázat öt kategóriájának győzteseit a Millenárison rendezett nagyszabású gálaesten.
máj. 4
11:30
Veled leszünk egy család! – Az örökbefogadás lelki háttere (WebBeteg)
Napjainkban a becslések alapján hazánkban hozzávetőlegesen 150.000 pár küzd meddőségi problémával, azonban más esetekben is előfordulhat, hogy két ember úgy dönt, hogy más vér szerinti gyermekét szeretné a sajátjaként nevelni. Az örökbefogadás lelki hátteréről a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szakembereit, Dr. Süli Ágota pszichiátert, pszicho- és gyermekterapeutát kérdeztük.
máj. 4
11:32
Folytatódik az Egészséges Vásárhely Program (WebBeteg)
Az ötödik osztályos leányok védőoltásával folytatódik az Egészséges Vásárhely Program (EVP) méhnyakrák elleni programja.

Keresés