2012. május 1. kedd

máj. 1
19:12
Közösen turnézik Jennifer Lopez és Enrique Iglesias (Metropol)
Együtt indul nemzetközi turnéra idén nyáron Jennifer Lopez, Enrique Iglesias és a Wisin Y Yandel latin-amerikai duó. Lopez és Iglesias hétfőn Los Angelesben jelentette be, hogy 20 várost érintő MEGA koncertkörútjuk július 14-én indul a kanadai Montrealban.

2012. május 2. szerda

máj. 2
6:51
Néptáncosok a pácban (Spa Trend Online)
Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus felemeli a szavát amiatt, hogy még mindig nem sikerült változtatni azon a rendeleten, ami szerint a néptáncosok nem kaphatnak korkedvezményes nyugdíjat. Miközben virágzik az amatőr néptáncmozgalom, hivatásosnak kevesen állnak, mert alig lehet megélni belőle.
máj. 2
6:53
Rózsavölgyi Szalon (Spa Trend Online)
A vendég-néző úgy érezheti magát a Rózsavölgyi Szalon Arts&Café-ban, mint ahogy a boldogult békeidőket elképzeli. Amikor még természetes volt, hogy úri vagy éppen polgári szalonokban, nívós társaságban, áldoznak a művészetnek, és kellemesen diskurálnak, esznek, isznak, színvonalasan töltik az időt. És ehhez van is elég szabadidő, kulturáltság, jólét, társalgókedv.
máj. 2
6:55
Nyílik a Pólus - Film - Színház (Spa Trend Online)
Pólus - Film - Színház néven a mozi és a színház ötvözetéből a Pólus Center mozijában május 4-én izgalmas intézmény nyílik, mely kft. formában működik.
máj. 2
11:24
Fődíjat nyert Fliegauf Bence filmje Belgiumban (Metropol)
Fliegauf Bence Csak a szél című alkotásáért elnyerte a belgiumi Open Doek filmfesztivál fődíját, a Canvas díjat - közölte a Magyar Filmunió.
máj. 2
15:54
LGT-koncert jövő februárban az Arénában (Metropol)
Újra koncertet ad a Locomotiv GT, a magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara, amely 2013. február 15-én öt és fél év szünet után áll színpadra, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában, ahol még sohasem játszott.
máj. 2
18:00
Fonogram-díj - különleges produkciók (Metropol)
Az Első Emelet, a FreshFabrik, a Kowalsky meg a Vega, a Lord, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude, Majka és a Hooligans, Palya Bea, SP, Takács Nikolas, valamint Tóth Vera és Kökény Attila is fellép az idei Fonogram-díjak átadásához kapcsolódó gálán május 8-án.
máj. 2
18:02
Sally Hawkins igent mondott Woody Allennek (Metropol)
Sally Hawkins lesz Woody Allen nyáron készülő új filmjének sztárja. A színésznő korában már játszott egy kis szerepet a rendező Kasszandra álma című alkotásában.
máj. 2
19:12
Új nevet kap az Oscar díjátadó színháza (Metropol)
A névadó szponzor változik: 10 évig a Kodak Theatre-ben rendezték a gálát, most Dolby Theater lesz a neve 20 évig.
máj. 2
19:48
Ingyenes mozihét rászoruló gyerekek részére (Metropol)
Életrevalók címmel ingyenes mozihetet szervez rászoruló budapesti gyerekek számára a Budapest Film Zrt..
máj. 2
19:50
Dzsessz és a blues júliusban Gyulán (Metropol)
Két napig a blues és a dzsessz fővárosa lesz Gyula: a fürdővárosban világhírű muzsikusok és együtteseik lépnek fel július 21-én a 21. Gyulai Vár Jazz Fesztiválon, illetve másnap a 7. Vár Blues Fesztiválon.

2012. május 3. csütörtök

máj. 3
6:51
Bástyába szorult a Mediawave (Spa Trend Online)
Az idén szerényebben, kevesebb fellépővel, egyetlen helyszínen, és rövidebben, ám annál hangulatosabban telt a Mediawave filmes és zenei fesztivál, immár a 22. Mi a Vágtázó Csodaszarvast és a blues egyik királyát, James Blood Ulmert szerettük leginkább.
máj. 3
6:53
Hitler, az álkáplár (Spa Trend Online)
Nagyobb öröme alig lehet egy történésznek annál, ha úgy véli, valami eddig ismeretlenre bukkant.
máj. 3
6:55
Indul a Tantermi Színházi Szemle (Spa Trend Online)
Mától három napon át rendezik meg második alkalommal a Tantermi Színházi Szemlét, ahol iskolai közegben játszható és tematikában is illeszkedő főként a középiskolásokat megszólító előadásokat láthatnak az érdeklődők.
máj. 3
7:18
Rekordáron kelt el Munch Sikolya (Infostart)
Csaknem 120 millió dolláros rekordáron kelt el Edvard Munch norvég festő utolsó még magánkézen lévő, Sikoly című alkotása a Sotheby's New York-i aukcióján.
máj. 3
8:24
Dev Patel: minden jó, ha a vége jó (Metropol)
A Gettómilli­omos indiai származású sztárja egy hotel­vezető szerepében tér vissza a Marigold Hotel című filmben, amely mától látható a magyar mozikban.
máj. 3
10:12
Helen Mirren lesz az egyik sztárvendég Karlovy Varyban (Metropol)
Helen Mirren Oscar-díjas brit színész lesz az egyik sztárvendég a 47. nemzetközi filmfesztiválnak Karlovy Varyban.
máj. 3
11:42
Scarlett Johansson is csillagot kapott (Metropol)
Bármi történjék is, immár nyomot hagyott maga után, amihez elzarándokolhatnak az utódai - jelentette ki Scarlett Johnasson, aki szerdán csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán.
máj. 3
13:48
Változó Sziget (Metropol)
Mínusz második napot is tartanak az idei, 20. Sziget fesztiválon: augusztus 5-én vasárnap az 5. magyar dal napját rendezik meg több mint hetven előadóval, tizenegy órán át.
máj. 3
14:06
Beethoven Budán: programsorozat indul (Metropol)
A Budavári Önkormányzat 2000 óta évről évre megemlékezik arról, hogy 1800. május 7-én Beethoven a budai Várban lépett fel.
máj. 3
15:00
Restaurálták Dankó Pista hegedűjét (Metropol)
Restaurálták Dankó Pista hegedűjét. A legendás hangszert, a Móra Ferenc Múzeum néprajzi gyűjteményének kiemelkedő darabját csütörtökön meg is szólaltatta Szecsődi Ferenc Liszt-díjas érdemes művész.
máj. 3
15:15
Sziget - A magyar dal napja a mínusz második napon (Spa Trend Online)
Mínusz második napot is tartanak az idei, 20. Sziget fesztiválon: augusztus 5-én vasárnap az 5. magyar dal napját rendezik meg több mint hetven előadóval, tizenegy órán át.
máj. 3
15:18
A közönség is szavazhat a Kaszás Attila-díjra (Metropol)
Megváltoztatják a Kaszás Attila-díj eddigi szavazási rendszerét: az idei évtől a szakma három jelöltje közül a közönség választhat.
máj. 3
15:36
Magyarországra érkezett Bruce Willis (Metropol)
Feleségével, Emma Heming Willis-szel és újszülött gyermekével csütörtökön Budapestre érkezett Bruce Willis amerikai filmszínész az A Good Day to Die Hard című szuperprodukció forgatására.
máj. 3
15:54
Marcus Miller újra Budapesten (Metropol)
Marcus Miller Grammy-díjas amerikai basszusgitáros ismét Magyarországon koncertezik: ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában lép fel május 23-án.
máj. 3
16:09
Magyarországra érkezett Bruce Willis (Spa Trend Online)
Feleségével, Emma Heming Willis-szel és újszülött gyermekével csütörtökön Budapestre érkezett Bruce Willis amerikai filmszínész az A Good Day to Die Hard című szuperprodukció forgatására.
máj. 3
16:30
Európa nap a Millenáris parkban (Metropol)
Koncertek, táncterápia és kézműves foglalkozások is színesítik az Európa Nap ingyenes programjait szombaton a Millenáris parkban Budapesten.
máj. 3
16:32
Elhunyt a londoni 6-3 egyik operatőre (Metropol)
Nyolcvanöt éves korában elhunyt Csőke József Balázs Béla-díjas rendező, a magyar sportfilmkészítés kiemelkedő alakja, a magyar olimpiai mozgalom jeles képviselője.
máj. 3
16:48
Századik születésnapját ünnepli a Universal filmstúdió (Metropol)
Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a hollywoodi Universal filmstúdió, ahol olyan filmek születtek, mint a Ne bántsátok a feketerigót!, A cápa, a Távol Afrikától vagy A Nyugaton a helyzet változatlan.
máj. 3
17:30
Részlegesen nyithat meg a Budapest Park (Infostart)
Részlegesen nyithat csak meg csütörtökön a Budapest Park, a Rákóczi híd mellett felépült új kulturális helyszínen egyelőre nem lehet nagyrendezvényeket tartani.
máj. 3
17:42
Mégis fellép Dorfmeister a Parkban (Metropol)
Részlegesen nyithat csak meg a Budapest Park, egyelőre nem tarthat nagyrendezvényeket. Richard Dorfmeister, aki eredetileg a nagyszínpadon koncertezett volna csütörtök este, egy kisebb helyen lép fel.
máj. 3
18:18
Rekordáron kelt el a Sikoly (Metropol)
Csaknem 120 millió dolláros rekordáron kelt el Edvard Munch norvég festő utolsó még magánkézen lévő, Sikoly című alkotása a Sotheby’s aukcióján.

2012. május 4. péntek

máj. 4
6:51
Szerelem és halál Indiában (Spa Trend Online)
Két vígjáték, egy angol és egy francia. Két véglet, de mindkettőben különleges a színészi felhozatal. A Keleti nyugalom - Marigold Hotel című film néhány nyugdíjas kalandját meséli el, akik Judi Denchcsel az élen Angliából Indiába költöznek át a nyugodt és olcsó élet reményében. A két mesterlövészben a friss Oscar-díjas Jean Dujardin társával, Gilles Lellouche-sal keretbe foglalt hat-hét…
máj. 4
6:53
A félrelépett karmester (Spa Trend Online)
Gondolja meg egy férfi, félreléphet-e, különösen, ha jóval túl van a nyolcvanadik életévén. Kivált, ha karmester. Ez történt meg a múlt héten Kurt Masurral, a francia nemzeti zenekar örökös tiszteletbeli főzeneigazgatójával, amikor hangversenyt vezényelt a párizsi Champs-Élysées színházban. A kérdés humorosan hangzik, pedig fordulhatott volna tragédiába is.
máj. 4
6:55
Geldof-koncert nyitja a Hay Fesztivált (Spa Trend Online)
Ma lép fel Budapesten Bob Geldof ír énekes, dalszerző, a Live Aid és a Live8 segélykoncertek főszervezője, az afrikai éhezés elleni harc emblematikus alakja a Hay Fesztivál nyitóestjén.
máj. 4
9:00
Bob Geldof az első budapesti Hay Fesztiválon (Metropol)
Huszonöt éve indult a különleges elmék szabad és egyenrangú találkahelyként, és idén Pesten is megrendezik. Egy walesi falu az otthona, de mára az egyik legjegyzettebb irodalmi és művészeti eseménnyé vált.
máj. 4
13:12
Megnyílt az első budapesti Hay Fesztivál (Metropol)
Bob Geldof jelenlétében kezdődött el pénteken az első budapesti Hay Fesztivál. Az irodalmi és művészeti programsorozatnak az ír rockzenész, politikai aktivista mellett vendége több más világhírű alkotó is.
máj. 4
13:36
Nagyobb lesz a fesztiválok támogatása (Infostart)
A kiemelkedő kulturális értékkel bíró fesztiválok számára 772 millió forintot osztott szét a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiuma. Az 590 milliós keretet a jövő évi terhére 182 millió forinttal megemelték - jelentette be pénteken L. Simon László, az NKA Bizottságának elnöke.
máj. 4
18:18
Beyoncé újságíródíjat kapott (Metropol)
Bár dalaiért már többször is elismerték Beyoncé munkáját, ezúttal újságírói teljesítményét díjazták. Az amerikai énekesnő az Essence című magazinnak 2011-ben írt cikkével érdemelte ki a National Association of Black Journalists (Fekete Újságírók Országos Szövetsége) New York-i csoportjának elismerését.
máj. 4
18:54
Égő kastélyok – még mindig (Metropol)
Az önéletrajzi írás a szerző Budapesten, a II. világháború alatt megélt gyermekkorát, majd azt követően nyugat-európai menekültéveit örökíti meg. Az égő kastély metafora és szimbólum egyszerre.
máj. 4
21:18
Meghalt MCA, a Beastie Boys tagja (Metropol)
A 47 évesen elhunyt MCA-t három évvel ezelőtt nyálmirigy- és nyirokcsomó-rákkal műtötték.
máj. 4
21:20
Európai turnéra indul a Quimby (Metropol)
Az első állomás Berlin, ahol a hét végén kétszer is fellép a magyar zenekar. A Quimby európai - az együttes honlapján közölt ismertetés szerint "mini" - turnéja május 17-ig tart.

2012. május 5. szombat

máj. 5
6:51
Lényegében a testünk anarchista (Spa Trend Online)
A Brücke Berlin Németországban ma az egyik legrangosabb irodalmi díj. Kétévente adják egy-egy kortárs, közép-európai mű alkotójának és fordítójának. Június 5-én a Brücke Berlint Nádas Péter és Christina Virágh veheti át.
máj. 5
6:53
Ha háború lenne Magyarországon (Spa Trend Online)
Ha háború lenne Magyarországon, hova mennél?
máj. 5
9:33
Hétfőn végleg bezár a Kamaraszínház (Spa Trend Online)
Húsz év után 2012. május 7-én bezár a Budapesti Kamaraszínház. A döntést a végelszámoló jelentette be pénteken, szigorúan zártkörű társulati ülésen. Voltak, akik sírtak, mások azt mondták, jó, hogy vége már ennek a hosszúra nyúlt haldoklásnak. Tegnap délután egy másik pesti színházban is változásokat jelentettek be: A Pesti Magyar Színház koncepciót vált, és a jövőben elsősorban ifjúsági és…
máj. 5
10:30
Bujtor István 70 éves lenne (Metropol)
Születésének 70. évfordulója alkalmából a három évvel ezelőtt elhunyt Bujtor Istvánra emlékeznek Tihanyban és a veszprémi Petőfi Színházban vasárnap.
máj. 5
10:48
Magyar populáris bluesért rajong a zeneszakma (Metropol)
Nemcsak Magyarországon, hanem Európában is kuriózumnak számít a Mississippi Big Beat electro nu blues/blues beat zenéje: a csapat a napokban jelentette meg első albumát Delta Disco címmel.

2012. május 6. vasárnap

máj. 6
18:42
Agydaganat-kiállítás Aradon (Infostart)
Agydaganat-kiállítás nyílt Aradon egy agysebésznek köszönhetően.
máj. 6
21:24
Wenders reklámfilmet forgat (Infostart)
Wim Wenders rendezi a Trussardi olasz divatház legújabb reklámfilmjét. A férfiparfümöt reklámozó kockák főszereplőjeként Tomaso Trussardira esett a választás.

2012. május 7. hétfő

máj. 7
6:51
Nyomozás bozon után (Spa Trend Online)
A cím olvastán azt hiheti az olvasó, hogy valami elírás történt és egy bozontos bűnöző után nyomoznak. (Vagy esetleg a kedves rajzfilmfigura: Bozont kutya után.)

Keresés