2012. április 1. vasárnap

ápr. 1
10:12
Újra látható az ezüstoltár Firenzében (Metropol)
Hat évig tartó restaurálás után ismét látható a firenzei dóm keresztelő kápolnájának színtiszta ezüstből készült oltára.
ápr. 1
13:21
Megvan a New York kávéház bárzongorista versenyének győztese (Infostart)
Berki Artúr nyerte meg a New York Café Bárzongorista Versenyt, a közönségdíjat Darvas Tamásnak ítélték.
ápr. 1
16:39
Helyrehozták a Cutty Sarkot (Infostart)
Helyrehozták a világ leghíresebb klipperét, a kelet-londoni Greenwichben kiállított Cutty Sarkot, amelyet néhány éve csaknem elemésztettek a lángok.
ápr. 1
21:45
Ki a gyerekek kedvenc színésze? (Infostart)
Adam Sandler amerikai színész lett a gyerekek kedvenc színésze az idei Nickelodeon Kids Choice díjátadó gálán, a kedvenc színésznőjüknek Kristen Stewartot választották a csatorna nézői.

2012. április 2. hétfő

ápr. 2
5:18
Hatalmi téboly a halálig (Spa Trend Online)
Ováció fogadta Szörényi Levente-Bródy János Veled, Uram! című rockoperájának premierjét, a Budapesti Operettszínház előadásában, a Thália épületében. A szűnni nem akaró hatalmi tébolyról szóló darab erősen aktuális.
ápr. 2
7:06
Puzsériáda (Spa Trend Online)
Jó érzékkel válogatták be az RTL Klub műsorszerkesztői a Csillag születik zsűrijébe Puzsér Róbertet, akinek a személyisége a biztosíték, hogy állandóan felháborítsa a nézők egy részét, és a nélkül, hogy mutatnák: zsűritag kollégáit is.
ápr. 2
7:08
Tíz éve nincs béke az Andrássy úton (Spa Trend Online)
Tokody Ilona szívesen lenne az operaházban tanácsadó, de a jelek szerint nincs rá szükség. Viszont ő is azok közé a magánénekesek közé tartozik, akiknek rövidesen már státuszuk sem lesz, csak egy-egy szerepre kapnak meghívást. A Kossuth díjas énekes februárban még tündökletes Rosina grófnő volt Mozart Figarójában, aztán egy alattomos vírus félbeszakította a fellépéseket, utána pedig már csak…
ápr. 2
7:30
Berlusconi filmet forgat magáról (Metropol)
Rendezőt keres Silvio Berlusconi a politikai pályafutásáról forgatandó dokumentumfilmhez. Az olasz sajtó szerint őszre elkészül a film, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi hallgat.
ápr. 2
9:00
Benioff és Weiss (Metropol)
Kódolatlan évadpremierrel érkezik ma este tíz órától az HBO-ra saját gyártású sikersorozatuknak, a Trónok harcának második évada.
ápr. 2
12:00
Ashton Kutcher lesz Steve Jobs (Metropol)
Ashton Kutcher alakítja Steve Jobsot egy készülő filmben, amely a néhai Apple-vezér életéről szól.
ápr. 2
12:09
Átadták az Év Gyermekkönyve díjakat (Infostart)
Nyulász Péter a Helka, Lakatos István A dobozváros című művéért vehette át az Év Gyermekkönyve 2011 díjat. Az elismeréseket Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából.
ápr. 2
15:36
Átadták az Év Gyermekkönyve díjakat (Metropol)
Nyulász Péter a Helka, Lakatos István a Dobozváros című művéért vehette át az Év Gyermekkönyve 2011 díjat hétfőn Budapesten. Az elismeréseket Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adta át a nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából.
ápr. 2
16:30
Madonna lekörözte Elvis Presleyt (Metropol)
Március 23-án piacra dobott új stúdióalbumával tizenkettedik alkalommal került a brit slágerlisták élére Madonna; az amerikai énekesnő az MDNA című koronggal lekörözte az eddig rekorder, Elvis Presley eladási mutatóit.
ápr. 2
17:24
A BFZ házhoz vitte a muzsikát (Metropol)
Pécsi koncertjükhöz kapcsolódva hétfőn "házhoz" vitték a muzsikát a baranyai megyeszékhelyen a Budapesti Fesztiválzenekar művészei.
ápr. 2
17:54
Életképes, de vannak gyerekbetegségei (Spa Trend Online)
A színházak első pesti éjszakája szombaton kezdődött, és a bolondok napján, tegnap hajnalban végződött. A színházak bejárata előtt több száz méteres sorok kígyóztak, vidékről csapatostul érkeztek a kispénzű tanárok, kisgyerekes családok túlélő csomaggal vágtak neki az éjszakának, mivelhogy valamennyi fővárosi fenntartású színházba a gyerekek és a felnőttek egyetlen, 100, illetve 1700 forintos…
ápr. 2
18:18
A kemény tesó odavág a Lannistereknek (Metropol)
Cersei Lannister még mindig rideg és számító, Joffrey-t utáljuk, Tyrion mindenkit leoszt Királyvárban, Ned Stark halálát pedig azóta sem tudtuk megemészteni.
ápr. 2
18:20
Az erőszak anatómiája (Metropol)
A nők bántalmazása nem olyan téma, amelyről gyakran születnek könyvek. Petra Nagyová-Dzerengová azonban szembemegy ezzel a megszokással.
ápr. 2
19:48
Barenboim: jobb zenei nevelés szükséges (Metropol)
Kulturális képzés nélkül a "zene az elefántcsonttoronyban marad" Daniel Barenboim világhírű zongoraművész-karmester, a berlini Állami Operaház főzeneigazgatója szerint.
ápr. 2
20:24
7-8 ezer látogató a Színházak éjszakáján (Metropol)
Óriási érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott az első színházak éjszakája Budapesten: a különleges programokat kínáló rendezvényen 7-8 ezer látogató vett részt, ami a résztvevő színházak befogadóképességéhez képest túl soknak is bizonyult, egyes programokra sajnos sokan nem is jutottak be - mondta Komáromi György, a projekt főkoordinátora, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója.
ápr. 2
21:54
Új album Santanától két magyar vonatkozású dallal (Metropol)
A gitárvirtuóz május közepén megjelenő, Shape Shifter című lemezén két magyar vonatkozású dal is szerepel.

2012. április 3. kedd

ápr. 3
5:51
Madonna lekörözte Elvis Presley-t (Infostart)
Március 23-án piacra dobott új stúdióalbumával tizenkettedik alkalommal került a brit slágerlisták élére Madonna; az amerikai énekesnő az MDNA című koronggal lekörözte az eddig rekorder, Elvis Presley eladási mutatóit.
ápr. 3
7:06
Király dráma - folytatódik a Trónok harca (Spa Trend Online)
Visszafojtott lélegzettel ülhetünk ma 22 órától a képernyők elé, fél év után ugyanis második évadával visszatér a Trónok harca az HBO-n: a George R. R. Martin világhírű regényciklusából készült sorozat első évada magasra tette a lécet, de az új epizódok még több fordulatot, harcot és vért ígérnek. Az új részek hétfő esténként láthatók a csatornán.
ápr. 3
7:08
Woody Allen klarinétja (Spa Trend Online)
Közismert a mozirajongók körében is, hogy Woody Allennek a film mellett van még egy szenvedélye, a klarinét játék.
ápr. 3
7:10
Kamarazene a pécsi terhesgondozóban (Spa Trend Online)
Pécsi koncertjükhöz kapcsolódva hétfőn "házhoz" vitték a muzsikát a baranyai megyeszékhelyen a Budapesti Fesztiválzenekar művészei. Most indított zenei nevelési projektjük keretében mesterkurzusokra invitálták a pécsi zeneiskolásokat és kamarakoncertekre hívták a város lakóit néhány szokatlan helyszínen.
ápr. 3
9:00
Szilaj lendület a színpadon (Metropol)
Ismét grúz vihar söpör végig hazánkban. Idén tavasszal újabb magyar városokat vesznek be, köztük ellátogatnak Budapestre is.
ápr. 3
9:54
Animációs filmsorozat az Angry Birdsből (Metropol)
Animációs rövidfilmsorozat készül a világszerte népszerű játékból. Az okostelefonokon futtatható játék szereplőivel 52 rövid epizódot készítenek, amelyet „minden lehetséges platformon” forgalmazni kívánnak.
ápr. 3
11:18
Cavalero - Ember és ló egysége páratlanul művészi formában (Spa Trend Online)
A zenés, akrobatikus lovas műsorok egyik legkülönlegesebb szenzációja, a Dél-Franciaországból származó, spanyol lovasiskola hagyományain alapuló Cavalero produkció 2012. szeptember 29-én és 30-án Budapesten, a Papp László Sportarénában vendégszerepel.
ápr. 3
13:06
Beszélő paletták - roma képzőművészek kiállítása a KIM-ben (Spa Trend Online)
A kortárs és modern roma képzőművészet harmincegy képviselőjének összesen 102 alkotásából nyílt kiállítás Beszélő paletták címmel kedden a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságán.
ápr. 3
15:36
Magyarország költészeti nagyhatalom (Metropol)
Kilencvenhat költő olvassa fel verseit a költészet napján, április 11-én a Thália Színház Mikroszkóp Színpadán a másodszorra megrendezendő Versmaratonon, amely az idén kiegészül egy egynapos költészeti könyvvásárral is.
ápr. 3
15:38
Cserhalmi György lesz a POSZT díszvendége (Metropol)
A Zsolnay Kulturális Negyed játszóhelyeivel helyszíneiben, a Magyar Teátrumi Társaság belépésével pedig szellemében és tartalmában is megújul a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amelynek díszvendége idén Cserhalmi György lesz - hangzott el a június 7. és 16. között zajló mustra keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
ápr. 3
16:48
Új album a System of a Down énekesétől (Metropol)
Az utolsó simításokat végzi új albumán Serj Tankian, a metál egyik megújítójának számító Los Angeles-i System of a Down (SOAD) frontembere; az énekes Harakiri című harmadik szólóanyaga nyáron jelenik meg.
ápr. 3
17:06
Robert Redford a Watergate-ügyről forgat (Metropol)
A dokumentumfilmek vették át a tényfeltáró újságírás szerepét - nyilatkozta Robert Redford a BBC-nek abból az alkalomból, hogy részt vesz az idén először megszervezett londoni Sundance Filmfesztiválon áprilisban.
ápr. 3
18:00
Kóbor 45 éve nem repül (Metropol)
A zenész a dpa német hírügynökségnek adott interjút a zenekar közelgő németországi koncertjei előtt.
ápr. 3
18:36
2012 vers a költészet napján (Metropol)
A költészet napjához kapcsolódva Tata különböző pontjain, közterületeken, iskolák és intézmények közelében összesen 2012 magyar vers hangzik el, az előadók köre a legkisebbektől a középiskolásokig terjed.
ápr. 3
19:12
Képek ihlette dallamok (Metropol)
Havasi Balázs ősbemutatótt tartott tegnap este a Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hagversenytermében – az Ecset és Zongora címet viselő esten saját szerzeményei csendülnek fel, olyan dallamokkal is, amelyek a Symphonic-lemez tulajdonosainak azért már ismerősek lehetnek.

2012. április 4. szerda

ápr. 4
7:06
Úrnők és cselédeik (Spa Trend Online)
Három hercegnének állít emléket a kismartoni Esterházy-kastély új kiállítása, amely a kastély egykori úrnőinek frissen felújított lakosztályaiban kapott helyet. A tárlat érdekessége, hogy nem csak a 19. század első felének főúri pompáját idézi meg, hanem az "emeletközbe" is elvezet, ahol az egykori szolgálók élték mindennapjaikat.
ápr. 4
7:08
Egyperces Örkény-évforduló (Spa Trend Online)
"A Hungarofest célja, hogy a centenáriumi évben a mindennapokhoz az örkényi gondolatok is hozzátartozzanak" - ez a mondat is olvasható lesz a napokban megjelenő karcsú Fidelio különszámban, mely Örkény István századik születésnapját köszöntő programokhoz készül.
ápr. 4
7:10
Tavaszi, egyéjszakás kastélyvizitek (Spa Trend Online)
Idén ünnepli megalapításának 20. évfordulóját a kiemelkedő jelentőségű műemlékeket és a hozzájuk kapcsolódó tárgyi és szellemi örökséget ápoló Műemlékek Nemzeti Gondnoksága. Tavasszal a kerek évforduló jegyében jeles rendezvényekre kerül sor.
ápr. 4
8:06
Sopronban nem lesz színházigazgató (Metropol)
Nem neveznek ki igazgatót a soproni Petőfi Színház élére Darvasi Ilona április közepi távozása után; csupán főrendezője lesz a teátrumnak - értesült a Kisalföld.
ápr. 4
8:08
Képtelen komédia a Madáchban (Metropol)
Május 25-én mutatják be a Madách Színházban Szente Vajk rendezésében az „1x3 néha 4”-et, Ray Cooney és Tony Hilton komédiáját.
ápr. 4
11:24
Luxushotel egy kőfejtőben (Metropol)
A földalatti luxushotel épül Sanghajban, méghozzá a város központjától 45 kilométerre, egy korábban kőfejtőként szolgáló gödörben.
ápr. 4
12:27
A Faith No More is fellép a VOLT-on (Infostart)
A Faith No More is fellép a június 27. és 30. között zajló, 20. VOLT Fesztiválon. A több mint tíz év után újra összeállt kaliforniai metálbandát legutóbb 2009-ben a Sziget fesztiválon láthatta a magyar közönség.
ápr. 4
12:30
Marilyn Monroe hagyatéka Magyarországon (Spa Trend Online)
Ez év augusztusában lesz 50 esztendeje annak, hogy Marilyn Monroe - született Norma Jeane Baker - az ötvenes évek filmcsillagja és szexszimbóluma 36 évesen elhunyt.
ápr. 4
12:36
Iggy Pop sanzonalbummal jelentkezik (Metropol)
A francia sanzon világát idéző albummal rukkol elő májusban Iggy Pop amerikai énekes, aki többek közt Edith Piaf, Georges Brassens és Serg Gainsbourg dalaiból válogatta az új lemezén szereplő feldolgozások alapanyagait.
ápr. 4
12:54
A Faith No More is fellép a VOLT-on (Metropol)
A Faith No More is fellép a június 27. és 30. között zajló, 20. VOLT Fesztiválon. A több mint tíz év után újra összeállt kaliforniai metálbandát legutóbb 2009-ben a Sziget fesztiválon láthatta a magyar közönség.
ápr. 4
13:48
80 éves lenne a Psycho főszereplője (Metropol)
Nyolcvanéves lenne április 4-én Anthony Perkins, akire mindenki mint a Psycho című Hitchcock-film pszichopata gyilkosaként emlékezik.
ápr. 4
15:00
Andrej Tarkovszkij 80 éves lenne (Metropol)
Andrej Tarkovszkij orosz filmrendező, a 20. század egyik legnagyobb filmművésze április 4-én lenne 80 éves.
ápr. 4
16:12
Észak-amerikai turnén a Magos zenekar (Metropol)
Huszonhat koncertből álló észak-amerikai turnét kezd pénteken a Magos zenekar, a tavaly tartott nép- és világzenei tehetségkutató verseny, a Folkbeats egyik fődíjasa.
ápr. 4
16:14
A PIM-ben nyílik az Örkény-emlékév (Metropol)
A Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) nyílik csütörtökön délelőtt az Örkény István emlékév: az író-drámaíró századik születésnapjáról az ország több kulturális intézményében megemlékeznek.

2012. április 5. csütörtök

ápr. 5
7:06
Békét akarnak Pécsen (Spa Trend Online)
A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) idei programjába több újdonságot ígérnek a szervezők, ennek egyik oka, hogy a rendezvényt működtető cégben tulajdonosi részt szerzett a főként a jobb oldalhoz köthető színházakat tömörítő Magyar Teátrumi Társaság, amely több új tematikus sorozatot kezdeményez és a kísérő programokba, illetve a zsűri összetételébe is beleszól. Az idei fesztivál, a június…

Keresés