2013. január 5. szombat

jan. 5
5:09
Alkotmányellenes a regisztráció (Alternatív Energia)
Alaptörvény-ellenesnek találta a választási eljárási törvény több pontját, így a választási regisztráció intézményét is az Alkotmánybíróság (Ab). Az előzetes normakontrollra az államfő által küldött jogszabály így nem léphet hatályba. Jogállami keretek között most az alkotmánysértést orvosló törvénymódosítás következne, ezt a Fidesz meg is ígérte, mint ahogyan azt is, hogy 2014-ben nem lesz…
jan. 5
5:11
Mindenkit megsarcolnak (Alternatív Energia)
Állami inkasszó kerülhet azon önkormányzatok bankszámláira, amelyek képtelenek fizetni a rájuk kirótt havi hozzájárulást az államosított iskolák intézményfenntartójának - derült ki Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lapunknak küldött válaszleveléből.
jan. 5
5:27
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön kivel szemben használna sokkolót?
jan. 5
5:29
Ha cigány származású az elkövető... (Alternatív Energia)
Hangulatkeltésre használja az egyik kormánypárti lap a szilveszter éjjeli szigethalmi késelés elkövetőjének származását - a tegnapi Magyar Nemzet szerint "negyvenfős roma társaság" támadt a sportolókra, és bár az eset szerencsére nem végződött tragédiával, kísérteties hasonlóságot emlegettek a Cozma-gyilkossággal. A rendőrség a lap több állítását cáfolta, és hangsúlyozták, nem ők utaltak a…
jan. 5
5:31
Újra fogást keresnek a kormányzati honlapon (Alternatív Energia)
Nem találtak a hatóságok bűncselekményre utaló jeleket öt évvel ezelőtt a Gyurcsány-kormány idején létrehozott kormányszóvivői honlap ügyében, a rendőrség most mégis újra nyomozást indított hűtlen kezelés gyanújával a mintegy 150 millió forintos beszerzéssel kapcsolatban.
jan. 5
5:33
Kivárnak a lemondással a járási vezetők (Alternatív Energia)
Tizenegy hivatalban lévő polgármesternek kell lemondania településvezetői tisztségéről, miután a január 1-je óta működő járási hivatalok valamelyikének vezetője lett, a két poszt pedig összeférhetetlen. A többség a jelek szerint kivár a lemondással a törvényben előírt 15 napos határidő január 15-i lejártáig.
jan. 5
5:35
Ésszerűsítés a "szobafogság"? (Alternatív Energia)
Cáfolja a rendőrszakszervezet vezetőjének állítását a Borsod megyei főkapitányság. Szerintük nem "szobafogságra" kényszerítették a nyomozókat, hanem "sor került olyan intézkedésekre, amelyek a munkaidő hatékonyabb és ésszerűbb kihasználását célozzák". Lapunk tegnap számolt be arról, hogy a nyomozási határidők csúszása miatt hozott parancsot a szakszervezet nyomására visszavonták. Erről a megyei…
jan. 5
5:37
Pintér természetesnek veszi a kivételezést (Alternatív Energia)
A rokkantak többségének megalázó vizsgálatok után a gyógyszereiket sem fedező ellátást állapítanak meg, a korhatár alatti rendvédelmieknek adózniuk kell a juttatásuk után, a közszolgáltatásban dolgozóknak pedig 62 évesen kötelező nyugdíjba vonulniuk. Mindezek ellenére a 64 éves Pintér Sándor belügyminiszter jogosnak tartja, hogy milliós miniszteri fizetése mellett továbbra is felveszi a 16 éve…
jan. 5
6:03
Depardieu inkább orosz állampolgár lenne, mint belga? (ATV)
Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentése, hogy Gérard Depardieu francia színész orosz állampolgárságot kaphat, „bonyolítja a helyzetet”, mármint Depardieu belga honosításának ügyét – idézi a Les Echos című francia lap pénteken Georges Dallemagne-t, a belga honosítási bizottság elnökét.
jan. 5
6:21
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden (ATV)
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden péntek este – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 5
6:23
Mindenkit érintő intézkedés, huszonkét éve nem volt példa ilyenre (ATV)
Huszonkét éve nem volt példa arra, hogy egy kormány ne növelje, hanem csökkentse a lakossági energiaköltséget – mondta Fónagy János. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint az intézkedést az indokolja, hogy a magyar családok háztartási rezsiköltségei a régióban és az Európai Unió átlagában is magasnak számítanak. Az államtitkár elmondta: a kormány ellenőrizni fogja, hogy minden…
jan. 5
6:57
Folytatódik a hallgatói ellenállás (168 Óra Online)
A Hallgatói Hálózat ELTE BTK sejtje egyetemi fórumot tart január 7-én 16 órától az ELTE BTK kampuszán.
jan. 5
6:58
Gázkamrák, emberkísérletek: szökött rabok beszámolói Észak-Koreából (ATV)
Míg a Nyugatot leginkább Phenjan titokban zajló atomkísérletei aggasztják, az Észak-Korea haláltáboraiból szökött egykori foglyok továbbra is elszántan küzdenek rokonaikért és honfitársaikért. Egyre szaporodnak a beszámolók a lágerekben uralkodó borzalmas körülményekről, és úgy fest, Kim Dzsong Un uralma nem hoz enyhülést ezen a téren. A Hetek cikke.
jan. 5
7:15
Lezúzta a szembejövő autót, majd elmenekült (Alternatív Energia)
Áttért a szemközti sávba és egy másik autóval ütközött, majd elhagyta a baleset helyszínét egy autó vezetője a fővárosban; a rendőrség cserbenhagyás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított, jelentette az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának ügyeletese.
jan. 5
7:51
Megkéselt bokszoló: a helyszín egy rémálom volt, minden csupa vér (Alternatív Energia)
A megszúrt Sávoly Gergő azért maradt életben, mert a nővére letépte az ingét, és azzal szorította el az artériás vérzést.
jan. 5
8:27
Diáklázadás: tényleg újrakezdték januárban (ATV)
Miskolcon gimnazisták, Pécsett egyetemisták folytatták az év végi ünnepekre való tekintettel felfüggesztett diáklázadást.
jan. 5
8:29
Távozik Obama egyik legfontosabb minisztere (ATV)
Január vége előtt távozik posztjáról Timothy F. Geithner amerikai pénzügyminiszter - erősítették meg pénteken amerikai médiaforrások.
jan. 5
9:21
Fónagy: A rezsicsökkentéssel nem a szolgáltatók tönkretétele a cél (Infostart)
A rezsiköltségek csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, a kormány ugyanakkor szívesen látna nagyobb mértékű közösségi tulajdont a szektorban, és nem térne ki az eladási ajánlatok elől - nyilatkozta Fónagy János a Népszabadságnak.
jan. 5
9:21
Orbán ismét megtöltötte a világsajtót (168 Óra Online)
Az Alkotmánybíróság pénteki döntésével van tele a világsajtó. A lapok többsége úgy értékeli, hatalmas, kínos kudarc, pofon, veszteség ez Orbán Viktor, és a jelenlegi hatalom számára.
jan. 5
9:21
Felmondott D. Tóth Kriszta az MTV-nél (ATV)
Pénteken beadta felmondását az MTVA-nak D. Tóth Kriszta, ezzel véget is ér a DTK Show a közszolgálati televízión. Januárban a talk show ismétlő adásait sugározza az m1, és egyelőre a közmédia hivatalosan nem jelentette be, hogy a tavaszi szezonban nem tér vissza a műsor – írja az Index internetes hírportál.
jan. 5
9:39
Kína: nem állunk bosszút az újságírón (ATV)
Nem kiutasításról van szó, formai hiba miatt nem hosszabbították meg a The New York Times című amerikai lap újságírójának vízumát tavaly év végén Kínában - válaszolt a korábban elhangzott vádakra a pekingi külügyminisztérium szóvivője.
jan. 5
9:57
Harmincöt éve tért haza a Szent Korona (Metropol)
A Szent Korona 1978. január 5-én került ismét magyar földre a koronázási jelvényekkel együtt.
jan. 5
9:57
Három mázsát fogyott egy brit férfi, de még mindig százötven kiló (ATV)
Csaknem három mázsát fogyott egy brit férfi, de még mindig százötven kilót nyom. Fogyókúrájával csak kilencven kilósan akar felhagyni.
jan. 5
10:15
Karácsony Gergely: a kormány bírálói többen vannak, mint kétharmad (ATV)
Ha a Fidesznek nincs is atombombája, akkor parittyával fog lődözni – mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Alkotmánybíróság azon döntésével kapcsolatban, hogy alaptörvény-ellenesnek minősítette a választási eljárási törvényt.
jan. 5
10:17
Megvertek egy prominens kormánypárti politikust (ATV)
Megverték a kormányzó Kongresszus Párt egyik vezetőjét egy vidéki településen Indiában. Az incidens előzménye, hogy a férfi meg akart erőszakolni egy asszonyt, akit a helybéliek mentettek ki a politikus karmai közül.
jan. 5
10:33
Csókolózás közben lepték meg a magyar tévésztárt (Alternatív Energia)
Izzik a levegő körülöttük, álltja Caramelről és a Voice énektanáráról egy zenész. A Bors munkatársa elkapott egy titkos csókot, az énekes tagad.
jan. 5
10:33
Arzénes volt a víz, de tizenhat évig nyugodtan itták (ATV)
Sikerült az előírt határérték alá csökkenteni a vezetékes víz arzéntartalmát a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikerten. Mindössze három hét kellett ahhoz, amit csaknem tizenöt évig nem sikerült megoldani a településen. Az uniós rendelkezés betartására adott végső haladék karácsonykor járt le. Azóta több mint száz településen lajtos kocsikkal kell biztosítani a vízellátást. Ma Bocskaikertre is megérkezett…
jan. 5
10:35
A kormányfő tanácsadója lesz az RMDSZ-es politikus (ATV)
Victor Ponta román miniszterelnök személyes tanácsadója lesz jogi, kisebbségi és külpolitikai kérdésekben Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik legismertebb politikusa - jelentette be egy péntek esti tévéműsorban a román kormányfő.
jan. 5
10:51
Minősített bűnpártolással gyanúsítják Tátrait (Metropol)
Az államot ért kárt is többre becsülik a korábbinál, összesen mintegy 80 millió dollárra.
jan. 5
10:51
Vágtató, viharos szél és némi hóesés jön (Alternatív Energia)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a Dunántúlra a viharos szél miatt, citromsárga figyelmeztetés van érvényben emellett Pest és Bács-Kiskun megyében.
jan. 5
10:51
Egyelőre nem iktatják be Hugo Chávezt (ATV)
A venezuelai államfő mindenképp hivatalban marad, de betegsége miatt nem iktatják be január 10-én. Az alkotmány szerint 180 napot hiányozhat – írja az Origo.
jan. 5
10:53
Moszkvai ingatlanügy: hűtlen kezelésből bűnpártolás (Alternatív Energia)
Az eddigi hűtlen kezelés helyett minősített bűnpártolással gyanúsítja az ügyészség Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját és Császy Zsolt értékesítési igazgatót a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügyében, közölte Fazekas Géza ügyészségi szóvivő. Közölte: az államot ért kárt is többre becsülik a korábbinál, összesen mintegy 80 millió…
jan. 5
11:09
Keresik a közös többszöröst (Alternatív Energia)
Semmi meglepő nincs ebben - mondta lapunknak a szocialista Bárándy Gergely arról, hogy a héten egyebek mellett édesajpával, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszterrel egyeztetett a jogállamiság, az alkotmányosság helyreállításának lehetséges menetrendjéről. Az Orbán-kormány leváltására szövetkezni kész demokratikus ellenzéki erők első hivatalos találkozóján az Együtt 2014 delegációját Bárándy…
jan. 5
11:10
Államosítás a közoktatásban: még a kellő fedezet sincs meg (ATV)
Január elsejével beélesedett a közoktatás államosítása. Az európai trendekkel szembemenő központosítással egyfelől az a probléma, hogy az oktatás sava-borsát jelentő szakmai autonómiától fosztja meg az iskolákat, de hogy még izgalmasabb legyen: még a kellő fedezet sincs meg rá a költségvetésben. Szakértők egybehangzó állítása szerint ráadásul az esélyegyenlőség jegyében fogant homogenizálás nem…
jan. 5
11:27
Orbanizálni szeretnék a magyar kultúrát is (168 Óra Online)
Fekete gondoskodni fog arról is, hogy a művészek is a keresztény-nemzeti-konzervatív irányvonalhoz igazodjanak.
jan. 5
11:27
Elfogták a kaposvári anyagyilkosság gyanúsítottját (Metropol)
Szombat hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi munkatársai fogták el a 34 éves Z. Dávidot
jan. 5
11:45
Rendeletben köteleznék az áramszolgáltatókat a rezsicsökkentés betartására (Infostart)
A Fidesz szerint már hétfőn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelező legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.
jan. 5
11:45
MSZP: elég volt az ország elszegényítéséből (Alternatív Energia)
Valami nagyon nincsen rendben a Fidesz-kormány valóságérzékelésével. Amíg minden statisztika vagy előrejelzés a szegénység drámai növekedését mutatja, addig az Orbán-rezsim ezt képtelen elfogadni, és ebből következően kezelni.
jan. 5
11:45
Rezsicsökkentés: új számlát ad az ELMŰ, a régit nem kell befizetni (ATV)
A Fidesz szerint már hétfőn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelező legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben. Az ELMŰ hivatalosan reagált az ügyre.
jan. 5
11:47
Rogán: Lett volna erőnk (ATV)
A Fidesz népszerűségi indexének nincs köze ahhoz a döntéshez, hogy a párt vezetése elvetette annak lehetőségét, miszerint az alkotmányba írják bele a választási regisztrációt – mondta Rogán Antal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, aki arról is beszélt, hogy a vitát lezárják, „az élet megy tovább”.
jan. 5
12:03
Rezsicsökkentés: rendeletben köteleznék az áramszolgáltatókat (Metropol)
A villamos energiát biztosító vállalatokat jelenleg nem kötelezi jogszabály arra, hogy a már kibocsátott számláik helyett újakat küldjenek.
jan. 5
12:03
Tízezrek házasodtak egy nap alatt (ATV)
A pénteki dátum, 2013. január 4-e a szerencsés napok közé tartozik a babonásabb kínaiak körében. Ar-ling-yi-san-yi-si - hangzik a számok latin ábécét használó pinyin-átírása, ami pedig - némi torzítással - az "örökké szeretni foglak" kínai megfelelőjének is érthető. Az "örök szerelem napjaként" emlegetett pénteken éppen ezért kínai párok tízezrei igyekeztek Kína-szerte az anyakönyvvezető elé…
jan. 5
12:05
Molnár Zsolt: a Fidesz Sztálingrádja ez a nap (ATV)
A demokratikus ellenzék tiltakozásai, volt alkotmánybírák és egy egykori köztársasági elnök tiltakozása is közreműködött a döntésben, de az Alkotmánybíróság zárta be „az ostromgyűrűt” – vélte az MSZP fővárosi elnöke.
jan. 5
12:21
Ellenzéki egyeztetés: terítéken a gazdaságpolitika (Metropol)
Az alternatív gazdaságpolitikai programról szóló egyeztetés várhatóan két hónapon belül zárul le.
jan. 5
12:21
Gyurcsány: Győztünk (ATV)
A regisztráció eltörlése a harmadik, 2010 óta a legnagyobb csapás a Fideszre. Keződött, hogy visszavonulót kellett fújniuk egyik képviselőjük otromba nőellenes kijelentései miatt. Aztán meghátráltak a diákok előtt, most meg elbukott a regisztráció – olvasható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán.
jan. 5
12:39
Ellenzéki egyeztetés: kedden gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyalnak (Infostart)
Gazdaságpolitikai kérdések egyeztetésével folytatják a közös munkát az ellenzéki pártok és mozgalmak kedden - mondta Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján.
jan. 5
12:39
Kirúghatják azt a közszolgát, aki nem fizeti köztartozásait (Alternatív Energia)
Hamarosan megkezdődik az egyeztetés a közszolgák etikai kódexéről, az alapok már készek. Csak csekély értékű ajándékot fogadhatnának el, és elveszítené az állását, aki nem fizeti a köztartozásait.
jan. 5
12:39
Bajnaiék nélkül folytatódik az ellenzéki egyeztetés (ATV)
Gazdaságpolitikai kérdések egyeztetésével folytatják a közös munkát az ellenzéki pártok és mozgalmak kedden - mondta Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján.
jan. 5
12:41
Gyurcsány: Mi voltunk a legádázabb ellenfelei (Alternatív Energia)
A harmadik csapás szakadt immár a Fideszre a regisztráció eltörlésével, írja blogjában Gyurcsány Ferenc, majd a DK küzdelmére emlékszik vissza.
jan. 5
13:15
Négy baleset az M5-ösön egy óra alatt (Metropol)
Arra kérik az autópályán közlekedőket, hogy Újhartyánnál vagy Ócsánál térjenek át a sztrádáról az 5-ös főútra.

Keresés