2013. január 5. szombat

jan. 5
5:09
Alkotmányellenes a regisztráció (Népszava)
Alaptörvény-ellenesnek találta a választási eljárási törvény több pontját, így a választási regisztráció intézményét is az Alkotmánybíróság (Ab). Az előzetes normakontrollra az államfő által küldött jogszabály így nem léphet hatályba. Jogállami keretek között most az alkotmánysértést orvosló törvénymódosítás következne, ezt a Fidesz meg is ígérte, mint ahogyan azt is, hogy 2014-ben nem lesz…
jan. 5
5:11
Mindenkit megsarcolnak (Népszava)
Állami inkasszó kerülhet azon önkormányzatok bankszámláira, amelyek képtelenek fizetni a rájuk kirótt havi hozzájárulást az államosított iskolák intézményfenntartójának - derült ki Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lapunknak küldött válaszleveléből.
jan. 5
5:27
7-en a 7-ről (Népszava)
Ön kivel szemben használna sokkolót?
jan. 5
5:29
Ha cigány származású az elkövető... (Népszava)
Hangulatkeltésre használja az egyik kormánypárti lap a szilveszter éjjeli szigethalmi késelés elkövetőjének származását - a tegnapi Magyar Nemzet szerint "negyvenfős roma társaság" támadt a sportolókra, és bár az eset szerencsére nem végződött tragédiával, kísérteties hasonlóságot emlegettek a Cozma-gyilkossággal. A rendőrség a lap több állítását cáfolta, és hangsúlyozták, nem ők utaltak a…
jan. 5
5:31
Újra fogást keresnek a kormányzati honlapon (Népszava)
Nem találtak a hatóságok bűncselekményre utaló jeleket öt évvel ezelőtt a Gyurcsány-kormány idején létrehozott kormányszóvivői honlap ügyében, a rendőrség most mégis újra nyomozást indított hűtlen kezelés gyanújával a mintegy 150 millió forintos beszerzéssel kapcsolatban.
jan. 5
5:33
Kivárnak a lemondással a járási vezetők (Népszava)
Tizenegy hivatalban lévő polgármesternek kell lemondania településvezetői tisztségéről, miután a január 1-je óta működő járási hivatalok valamelyikének vezetője lett, a két poszt pedig összeférhetetlen. A többség a jelek szerint kivár a lemondással a törvényben előírt 15 napos határidő január 15-i lejártáig.
jan. 5
5:35
Ésszerűsítés a "szobafogság"? (Népszava)
Cáfolja a rendőrszakszervezet vezetőjének állítását a Borsod megyei főkapitányság. Szerintük nem "szobafogságra" kényszerítették a nyomozókat, hanem "sor került olyan intézkedésekre, amelyek a munkaidő hatékonyabb és ésszerűbb kihasználását célozzák". Lapunk tegnap számolt be arról, hogy a nyomozási határidők csúszása miatt hozott parancsot a szakszervezet nyomására visszavonták. Erről a megyei…
jan. 5
5:37
Pintér természetesnek veszi a kivételezést (Népszava)
A rokkantak többségének megalázó vizsgálatok után a gyógyszereiket sem fedező ellátást állapítanak meg, a korhatár alatti rendvédelmieknek adózniuk kell a juttatásuk után, a közszolgáltatásban dolgozóknak pedig 62 évesen kötelező nyugdíjba vonulniuk. Mindezek ellenére a 64 éves Pintér Sándor belügyminiszter jogosnak tartja, hogy milliós miniszteri fizetése mellett továbbra is felveszi a 16 éve…
jan. 5
6:03
Depardieu inkább orosz állampolgár lenne, mint belga? (ATV)
Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentése, hogy Gérard Depardieu francia színész orosz állampolgárságot kaphat, „bonyolítja a helyzetet”, mármint Depardieu belga honosításának ügyét – idézi a Les Echos című francia lap pénteken Georges Dallemagne-t, a belga honosítási bizottság elnökét.
jan. 5
6:21
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden (ATV)
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden péntek este – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 5
6:21
Hétvégi prognózis (ORFK) (Police.hu)
Napsütés, eső, viharos szél, havas eső, hózápor. Változékony időjárási körülményekre kell készüljenek az új esztendő első hétvégéjén útnak indulók. A rendőrség kéri, hogy mindenkor az aktuális időjárási és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét!
jan. 5
6:23
Mindenkit érintő intézkedés, huszonkét éve nem volt példa ilyenre (ATV)
Huszonkét éve nem volt példa arra, hogy egy kormány ne növelje, hanem csökkentse a lakossági energiaköltséget – mondta Fónagy János. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint az intézkedést az indokolja, hogy a magyar családok háztartási rezsiköltségei a régióban és az Európai Unió átlagában is magasnak számítanak. Az államtitkár elmondta: a kormány ellenőrizni fogja, hogy minden…
jan. 5
6:23
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 5
6:57
Folytatódik a hallgatói ellenállás (168 Óra Online)
A Hallgatói Hálózat ELTE BTK sejtje egyetemi fórumot tart január 7-én 16 órától az ELTE BTK kampuszán.
jan. 5
6:58
Gázkamrák, emberkísérletek: szökött rabok beszámolói Észak-Koreából (ATV)
Míg a Nyugatot leginkább Phenjan titokban zajló atomkísérletei aggasztják, az Észak-Korea haláltáboraiból szökött egykori foglyok továbbra is elszántan küzdenek rokonaikért és honfitársaikért. Egyre szaporodnak a beszámolók a lágerekben uralkodó borzalmas körülményekről, és úgy fest, Kim Dzsong Un uralma nem hoz enyhülést ezen a téren. A Hetek cikke.
jan. 5
7:15
Totális kormányzati támadás a kultúrharcban (HVG)
Kiszervezés, kiéheztetés, kontroll – egyre inkább a három K határozza meg a magyar kulturális politikát, amely immár a jobboldali szellemi és érdekcsoportok között is háborút gerjeszt.
jan. 5
7:15
Lezúzta a szembejövő autót, majd elmenekült (Népszava)
Áttért a szemközti sávba és egy másik autóval ütközött, majd elhagyta a baleset helyszínét egy autó vezetője a fővárosban; a rendőrség cserbenhagyás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított, jelentette az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának ügyeletese.
jan. 5
7:51
Megkéselt bokszoló: a helyszín egy rémálom volt, minden csupa vér (Népszava)
A megszúrt Sávoly Gergő azért maradt életben, mert a nővére letépte az ingét, és azzal szorította el az artériás vérzést.
jan. 5
8:27
Diáklázadás: tényleg újrakezdték januárban (ATV)
Miskolcon gimnazisták, Pécsett egyetemisták folytatták az év végi ünnepekre való tekintettel felfüggesztett diáklázadást.
jan. 5
8:29
Távozik Obama egyik legfontosabb minisztere (ATV)
Január vége előtt távozik posztjáról Timothy F. Geithner amerikai pénzügyminiszter - erősítették meg pénteken amerikai médiaforrások.
jan. 5
8:45
Hat halott egy motorosszán balesetben Olaszországban (HVG)
Hatan haltak meg egy motoros szán balesetében péntek este Észak-Olaszországban, a Cermis hegyen. A halálos áldozatok valamennyien orosz állampolgárok voltak - közölte Anna Bulatova milánói orosz alkonzul.
jan. 5
9:21
Fónagy: A rezsicsökkentéssel nem a szolgáltatók tönkretétele a cél (Infostart)
A rezsiköltségek csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, a kormány ugyanakkor szívesen látna nagyobb mértékű közösségi tulajdont a szektorban, és nem térne ki az eladási ajánlatok elől - nyilatkozta Fónagy János a Népszabadságnak.
jan. 5
9:21
Orbán ismét megtöltötte a világsajtót (168 Óra Online)
Az Alkotmánybíróság pénteki döntésével van tele a világsajtó. A lapok többsége úgy értékeli, hatalmas, kínos kudarc, pofon, veszteség ez Orbán Viktor, és a jelenlegi hatalom számára.
jan. 5
9:21
Felmondott D. Tóth Kriszta az MTV-nél (ATV)
Pénteken beadta felmondását az MTVA-nak D. Tóth Kriszta, ezzel véget is ér a DTK Show a közszolgálati televízión. Januárban a talk show ismétlő adásait sugározza az m1, és egyelőre a közmédia hivatalosan nem jelentette be, hogy a tavaszi szezonban nem tér vissza a műsor – írja az Index internetes hírportál.
jan. 5
9:39
Elbocsátható lesz az a közszolga, aki terrorizálja a munkatársait (HVG)
Etikai kódexet terveztek a közszolgáknak, melyben az áll, hogy golyóstollat, reklámzacskót, csekély értékű dísztárgyat fogadhatnak csak el ajándékba a közszolgák. A kormány korrupcióellenes előírásai azonban - ha éltbe lépnek - azt is lehetővé teszik ,hogy elbocsáthatják állami állásából azt a személyt, aki nem fizeti ki köztartozását, nem gondoskodik családjáról, vagy terrorizálja munkatársait -…
jan. 5
9:39
Kína: nem állunk bosszút az újságírón (ATV)
Nem kiutasításról van szó, formai hiba miatt nem hosszabbították meg a The New York Times című amerikai lap újságírójának vízumát tavaly év végén Kínában - válaszolt a korábban elhangzott vádakra a pekingi külügyminisztérium szóvivője.
jan. 5
9:57
Három mázsát fogyott egy brit férfi, de még mindig százötven kiló (ATV)
Csaknem három mázsát fogyott egy brit férfi, de még mindig százötven kilót nyom. Fogyókúrájával csak kilencven kilósan akar felhagyni.
jan. 5
10:15
Alexandra, szombat szépe (szon)
Nyíregyháza - Alexandra nyíregyházi diáklány, vendéglátó-idegenforgalmi szakon tanul. Szabadidejében szeret szórakozni, énekelni és olvasni.
jan. 5
10:15
Karácsony Gergely: a kormány bírálói többen vannak, mint kétharmad (ATV)
Ha a Fidesznek nincs is atombombája, akkor parittyával fog lődözni – mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Alkotmánybíróság azon döntésével kapcsolatban, hogy alaptörvény-ellenesnek minősítette a választási eljárási törvényt.
jan. 5
10:17
Megvertek egy prominens kormánypárti politikust (ATV)
Megverték a kormányzó Kongresszus Párt egyik vezetőjét egy vidéki településen Indiában. Az incidens előzménye, hogy a férfi meg akart erőszakolni egy asszonyt, akit a helybéliek mentettek ki a politikus karmai közül.
jan. 5
10:33
Csókolózás közben lepték meg a magyar tévésztárt (Népszava)
Izzik a levegő körülöttük, álltja Caramelről és a Voice énektanáráról egy zenész. A Bors munkatársa elkapott egy titkos csókot, az énekes tagad.
jan. 5
10:33
Új elnökhelyettese van a Magyar Energia Hivatalnak (boon)
Budapest, 2013. január 4., péntek (MTI) - A Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesévé nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Kelemen Hajnalkát hat évre, január 1-jei hatállyal - az erről szóló miniszterelnöki határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
jan. 5
10:33
Arzénes volt a víz, de tizenhat évig nyugodtan itták (ATV)
Sikerült az előírt határérték alá csökkenteni a vezetékes víz arzéntartalmát a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikerten. Mindössze három hét kellett ahhoz, amit csaknem tizenöt évig nem sikerült megoldani a településen. Az uniós rendelkezés betartására adott végső haladék karácsonykor járt le. Azóta több mint száz településen lajtos kocsikkal kell biztosítani a vízellátást. Ma Bocskaikertre is megérkezett…
jan. 5
10:35
A kormányfő tanácsadója lesz az RMDSZ-es politikus (ATV)
Victor Ponta román miniszterelnök személyes tanácsadója lesz jogi, kisebbségi és külpolitikai kérdésekben Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik legismertebb politikusa - jelentette be egy péntek esti tévéműsorban a román kormányfő.
jan. 5
10:51
Hűtlen kezelés helyett minősített bűnpártolással gyanúsítják Tátrait (MaHu)
Az eddigi hűtlen kezelés helyett minősített bűnpártolással gyanúsítja az ügyészség Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját és Császy Zsolt értékesítési igazgatót a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügyében.
jan. 5
10:51
Vágtató, viharos szél és némi hóesés jön (Népszava)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a Dunántúlra a viharos szél miatt, citromsárga figyelmeztetés van érvényben emellett Pest és Bács-Kiskun megyében.
jan. 5
10:51
Gyanús az elgázolt áldozat (szon)
Ajak - Viszonylag egymás közel történt két baleset péntek este a 4-es főúton, lehet, hogy mindkettőben ugyanaz a kutya volt az ok?
jan. 5
10:51
NFH: továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon (boon)
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) - Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
jan. 5
10:51
Egyelőre nem iktatják be Hugo Chávezt (ATV)
A venezuelai államfő mindenképp hivatalban marad, de betegsége miatt nem iktatják be január 10-én. Az alkotmány szerint 180 napot hiányozhat – írja az Origo.
jan. 5
10:53
LMP: a kormány tegyen a GMO-mentes Alpok-Adria régióért! (MaHu)
Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy a gyakorlatban is szerezzen érvényt az országgyűlési határozattal megerősített GMO-mentes Alpok-Adria régió elnevezésű kezdeményezésnek.
jan. 5
10:53
Moszkvai ingatlanügy: hűtlen kezelésből bűnpártolás (Népszava)
Az eddigi hűtlen kezelés helyett minősített bűnpártolással gyanúsítja az ügyészség Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját és Császy Zsolt értékesítési igazgatót a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügyében, közölte Fazekas Géza ügyészségi szóvivő. Közölte: az államot ért kárt is többre becsülik a korábbinál, összesen mintegy 80 millió…
jan. 5
10:53
Őrizetben a garázda férfi (szon)
Kisvárda - A Kisvárda Rendőrkapitányság felfegyvervekezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást K. László 26 éves anarcsi lakos ellen.
jan. 5
10:53
Navracsics: közmegegyezéssel alakult ki a járási rendszer (boon)
Gyomaendrőd, 2013. január 4., péntek (MTI) - A járások határainak kijelölésével egy érdemben senki által nem vitatott, közmegegyezésnek örvendő rendszert sikerült kialakítani Magyarországon - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Gyomaendrődön, a járási hivatal pénteki ünnepélyes átadásán.
jan. 5
10:55
Az ombudsman még nem kapott a főpolgármestertől meghívót aluljárószemlére (boon)
Budapest, 2013. január 4., péntek (MTI) - Szabó Máté ombudsman még nem kapott hivatalos megkeresést a főpolgármestertől, így érdemben nem is tud reagálni Tarlós István aluljárószemlére szóló meghívására - közölte Bassola Eszter, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának szóvivője az MTI-vel pénteken.
jan. 5
10:57
Villanyoszlopnak ütközött egy autós Salgótarjánban (boon)
Salgótarján, 2013. január 5., szombat (MTI) - Villanyoszlopnak ütközött egy autós pénteken éjszaka Salgótarjánban, az oszlop helyreállításáig teljes szélességében lezárták a Füleki út egy szakaszát - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
jan. 5
10:59
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden (boon)
Eger, 2013. január 4., péntek (MTI) - Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden péntek este - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 5
11:01
Cserbenhagyásos baleset a fővárosban (boon)
Budapest, 2013. január 5., szombat (MTI) - Áttért a szemközti sávba és egy másik autóval ütközött, majd elhagyta a baleset helyszínét egy autó vezetője péntek éjszaka a fővárosban; a rendőrség cserbenhagyás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK)kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.
jan. 5
11:03
Autót adott a lőrinci önkormányzat a rendőrségnek (boon)
Eger, 2013. január 5., szombat (MTI) – Egy személyautót adományozott Lőrinci önkormányzata a rendőrségnek – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
jan. 5
11:09
Moszkvai ingatlanügy: már minősített bűnpártolást gyanítanak (HVG)
Az eddigi hűtlen kezelés helyett minősített bűnpártolással gyanúsítja az ügyészség Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját és Császy Zsolt értékesítési igazgatót a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügyében - közölte szombaton Fazekas Géza ügyészségi szóvivő.
jan. 5
11:09
A Jobbik óriásplakátokon tiltakozik a "kormányokon átívelő" megszorítások ellen (MaHu)
A Jobbik országszerte ezer óriásplakátot helyezett el, ezeken a "kormányokon átívelő" megszorítások ellen tiltakoznak.

Keresés